PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : siz hangisini alırdınız arkadaşlar?

ygtrn
27-03-2009, 21:34
bildiğiniz gibi ötv düştü arkadaşlar ve anneme yeni bi araba almaya karar verdik aklımda olan araçlar şunlar
bravo 14t-jet otomatik/16-jtd otomatik(emotion)
308 hdi otomatik(premium)
civic hatcback 1.4
golf tsi120 dgs(trendline)
öncelikle şunu belirteyim araçlarıı markasına göre kıyaslamayalın lütfen yani golf golftur fiatta neymiş gibi bir düşüncemiz olmasın lütfen marka önemli ddeğil
kendi araştırmalarıma göre bravo düşük fiyatla diğer bütün araçlara göre çok daha fazla donanım barındırıyor ve otomatik vitesi bi harika doğrusu yakıtı düşürdüğü gibi performansıda düşürmüyor
peugeot a gelince bravoya göre bir artısını bulamadım belki daha kalitelidir ancak peug un otomatik vitesleri rezaletmiş
civic düşük bi ihtimal alırız ama yinede bi sorayım dedim performansı çok kötüymüş ne dersiniz
golf te sunduğu donanıma göre aşırı pahalı bi araç oda biraz düşük bir ihtimal alınır ama yinede bi görüşlerinizi almak isterim.
önereceğiniz başka bi araç varsa yazın arkadaşlar
teşekkürler

jetlag
27-03-2009, 21:37
dizel+otomatik= kotu kombinasyon

barutçu
27-03-2009, 21:50
golf tsi120 dgs(trendline)

Kesinlikle...
Diğerleriyle tartışmaya bile gerek yok.

http://img27.imageshack.us/img27/7181/golf6frambig72641577272.jpg

elpadre
27-03-2009, 21:57
golf derım hem konfor hem performans

ygtrn
27-03-2009, 22:00
peki golf diyen arkadaşlar golfun trendline paketinin bravoya göre eksiği çok değilmi donanım dışında farklılıklar var galiba arkadaşımın aracına binmiştim evet son derece sessiz bir araçtı peki sizce artısı nedir? neden golf yani?

levent
27-03-2009, 22:05
bence fiyat performans bakımından bakarsak bu listede bravo götürür, koltuk döşeme kalitesi hariç beğendiğim bi araç, geçen yıl test aracının ön koltuk arka sırt döşemesi yırtılmıştı bi ayak sürtünmesiyle beraber..

Ryhn
27-03-2009, 22:06
Golf 2-3-4 kullandim ve hic birinden sikayetim olmadi bravom oldu ve hala satmaya calisiyorum.... Artik antipatim var Bravoya...

barutçu
27-03-2009, 22:06
Sessizlik olayı değil benim golfu seçmemdeki neden.
1-Listedeki araçlar arasında dizel araçlarda var, benim anladığım kadarıyla yakıt önemli +1 Golf önde oluyor. (benzinli+az yakan+otomatik)
2-DGS şanzıman
3-İkinci el
4-Aracın kasasının yepyeni olması.
5-Konfor bakımından donanım farkı olsada golf ile bravoyu karşılaştırmak yanlış olur...
Gibisinden liste uzar gider benim açımdan...
(edit: golf IV ım vardı, golf V kullanıyorum)

CasabLanca
27-03-2009, 22:08
17 milyara 206 sedan öneririm :D

ygtrn
27-03-2009, 22:22
Golf 2-3-4 kullandim ve hic birinden sikayetim olmadi bravom oldu ve hala satmaya calisiyorum.... Artik antipatim var Bravoya...

bravonuz son kasamı acaba sonn kasaysa şikayetiniz nedir?

barutçu
27-03-2009, 22:22
17 milyara 206 sedan öneririm :D

:D

Evet clio da olabilir mesala.

Fiyat açısından konuşursak...

FaBeRgE
27-03-2009, 22:24
golf derım hem konfor hem performans

golf 122hp lik 0-100ü 9,8sn :)

Ben golfu tavsiye etmem hocam 5ler çok sorunluydu (duymadım gördüm) , 6nın ne olduğu belli değil henüz :) 308de belli değil ne olduğu ama şunu belirtmek isterim birazda kötülenen 307 için. Arka amortisör sertliği hariç hiçbir şikayetim yok araçtan. 308 tüketim rekoru kırmış bir araç. Böle bir araç varken listede nasıl ekonomiden bahsettiniz anlamadım. Ayrıca dizel+otomatik şanzuman neden olmuyor onuda anlamadım:) Bir pejo kullanıcısı olduğum için 308 seçerdim ama taraflı bir seçim olurdu. En iyisi gidip test etmek denemek görmek.Tekrar söylüyorum pejolar o kadar sorunlu araçlar deiller

ygtrn
27-03-2009, 22:27
peugeot tan bahseden yok hiç bununla ilgili yorumlarınızıda alabilirmiyim?

ygtrn
27-03-2009, 22:28
:D

Evet clio da olabilir mesala.

Fiyat açısından konuşursak...

sağolun arkadaşlar ama o sınıf bi araç düşünmüyoruz

ahmetbaha-drs
27-03-2009, 22:29
Yakıt açısından Çok Ekonomik bir araç düşünülüyorsa Peugeot 308 HDI,Fakat performans+donanım olacaksa Siyah,Kırmızı ve ya Beyaz bir VW Golf 6 derim ben:)..Fiat Bravo 1.4 120hp Active'lerinde fiyatları çok iyi 28.000tl kusure 1.4 turbo bir araç..

TarikS
27-03-2009, 22:30
Golf annen icin cok uygun olacaktir bence konforu ve sessizligiyle.. Yeni golf'te pek sorun beklemiyorum ben acikcasi.. donanim-fiyat iliskisi sizin butcenize kalmis, olabiliyorsa dolusunu alin, 2.elde rahat olur sataken..

barutçu
27-03-2009, 22:32

Ben golfu tavsiye etmem hocam 5ler çok sorunluydu (duymadım gördüm) , 6nın ne olduğu belli değil henüz :) 308de belli değil ne olduğu ama şunu belirtmek isterim birazda kötülenen 307 için. Arka amortisör sertliği hariç hiçbir şikayetim yok araçtan. 308 tüketim rekoru kırmış bir araç. Böle bir araç varken listede nasıl ekonomiden bahsettiniz anlamadım. Ayrıca dizel+otomatik şanzuman neden olmuyor onuda anlamadım:) Bir pejo kullanıcısı olduğum için 308 seçerdim ama taraflı bir seçim olurdu. En iyisi gidip test etmek denemek görmek.Tekrar söylüyorum pejolar o kadar sorunlu araçlar deiller
Golf V çok sorunlu mu?
308in tüketim rekorunu nasıl kırdığı hakkında yanlış hatırlamıyorsam forumdada bir konu açılmıştı. (Depo,kullanım...vs)
Gerçekten hayatımda ilk defa Golf 307 den daha sorunlu diyen biriyle ilk kez karşılıyorum. Çok merak ettim sorunları...:eek:

ygtrn
27-03-2009, 22:32

evet arkadaşımdada 307 vardı ve arka süsp. sesi çok can sıkıyordu ancak duyduğum kadarıyla 308de böylr bi sorun yok ancak araç otomatik olacak arkadaşım ve otomatik olunca 308 in performansı düşüyor ve yakıtı artıyor bravo ve golfte ise tam tersi bu iki aracın şunzımanları son derece başarılı (internetten araştırdığım ve duyduğum kadarıyla)

ygtrn
27-03-2009, 22:35
Golf V çok sorunlu mu?
308in tüketim rekorunu nasıl kırdığı hakkında yanlış hatırlamıyorsam forumdada bir konu açılmıştı. (Depo,kullanım...vs)
Gerçekten hayatımda ilk defa Golf 307 den daha sorunlu diyen biriyle ilk kez karşılıyorum. Çok merak ettim sorunları...:eek:

308 tüketim rekoru linkini atarmısın arkadaşım zahmet olmazsa
teşekkürler

barutçu
27-03-2009, 22:35
Mercedes,Bmw,Land hariç Golfün (DGS şanzıman,F1) kadar güzel bir şanzıman görmedim...

barutçu
27-03-2009, 22:40
308 tüketim rekoru linkini atarmısın arkadaşım zahmet olmazsa
teşekkürler

Dediğim gibi yanlış hatırlamıyorsam dedim, Arama yaptırdım senin için 20 sayfa sonuç çıktı.
İçinden 3 tane seçtim (hepsini tek tek okuyamadım)

http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=598&highlight=308+yak%FDt

http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=9022&highlight=308+yak%FDt

http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=4546&highlight=308+yak%FDt

Bunlara bakabilirsin, ya da üstte bulunan ARAMA butonunu kullanarak bakabilirsin.

FaBeRgE
27-03-2009, 22:42
Golf V çok sorunlu mu?

Hocam yazımı tam okumadınız sanırım. Ben golf 307den daha sorunlu demedim. Çevremde 5adet golf 5 var bunların 4ü sorunlu 1i sağlam. Çevremde 6-7tane 307 var 2si sorunlu. Ben başkaları gibi kulaktan dolma deil kendim gördüğüm tecrübe ettiğim şikayetleri dile getirdim.

ygtrn
27-03-2009, 22:44
Mercedes,Bmw,Land hariç Golfün (DGS şanzıman,F1) kadar güzel bir şanzıman görmedim...

babamda 520d var şazımanı çok mükemmel bir depoyla 1200 km yapıyor ve vites geçişleri cidden fark edilmiyor arkadaşımın golfe bindim ikisini arasında fark yok diyrbilirim cidden mükemmel bir şanzıman evet spor kullanımda bille şanzımanda sarsıntı yok ve mükemmel derecede sessiz bir araç geçen arkadaş cadde bostanda sahilde 180e tıkamış ben ibreye bakana kadar 90 100 arası bi hızla gidiyoruz sandım :D
ancak bravonunda şanzımanı çok övüyorlar ancak deneme fırsatım olmadı deneyince tecrübemi aktarırım

barutçu
27-03-2009, 22:45
Çevremde 5adet golf 5 var bunların 4ü sorunlu 1i sağlam. Çevremde 6-7tane 307 var 2si sorunlu.

Yok okudum hocam sorunları, ama dediğin 5 araç içerisinde toplama vurursak bunu
Golf 4/5 sorunlu
307 1/5 sorunlu
oluyor...

4 golfdeki sorunları merak ettim sadece?

Dragger
27-03-2009, 22:47
Golf en iyileri gibi görünüyor, trendline olması bazı donanımlardan eksik bıraksa da cok kaliteli bir otomobil...

Bravo da sınıfında basarılı iyi bir otomobil...Trendline Golfe göre donanımı daha yüksek...

Tek sorun ön takım hassas ve iceride trim parcalardan ses geliyor, yol sesini de biraz fazla iceri alıyordu ben test ettigimde...

Bravoda servis isciliklerin, bakımların daha uygun olur ayrıca...

1.4 tjet ve 1.6 mjet ikisi de iyi motorlar, fazla km yapılacaksa dizel alın derim, fazla km yapılmayacaksa 1.4 tjet daha mantıklı...

Son olarak bravo golfe göre cok daha ucuz :D

FaBeRgE
27-03-2009, 22:49
Yok okudum hocam sorunları, ama dediğin 5 araç içerisinde toplama vurursak bunu
Golf 4/5 sorunlu
307 1/5 sorunlu
oluyor...

4 golfdeki sorunları merak ettim sadece?

Bu 4 golften 2si 140hp tsi, biri fsi diğeri ise klasik 1,6 102hp ve tüm araçlar manuel.

2tsi da turbo egzoz valfi deişti,1tsinin supercharger kasnağı değişti.

1tsi,fsi ve klasik şanzumanları değiştir sırasıyla 9bin,10bin ve 3bin kmlerde.

FSI bu araçlar arasında en sorunlusuydu. Yolda giderken stop etmeler,benzini kesmeler vitesten atmalar vs.

HondatugraL
27-03-2009, 22:51
Honda CRX onerırım :P :D

tercıhın golfden yana benım

Schumi
Auto6R şanzımanlı ise 308 Dizel en ekonomik ve kullanması keyifli araç. Değil ise Golf DSG TSI

erkin006
listeye yeni fiestayı ekle...çiçek gibi araba...

barutçu
27-03-2009, 22:58
Bu 4 golften 2si 140hp tsi, biri fsi diğeri ise klasik 1,6 102hp ve tüm araçlar manuel.

FSI bu araçlar arasında en sorunlusuydu. Yolda giderken stop etmeler,benzini kesmeler vitesten atmalar vs.

Açıkcası kullandığım araçaların hiçbiri manuel değil(toyota hariç) ama bu sorunları duymadım.
Turbo valf değişimi Caddylerdede çok olan bir sorundu. Kullanıma çok bağlı olarak.(TDI larda, muhtelemen aynı sorundur)
Supercharger kasnağı ciddi bir sorun, umarım bizim araçlardada olmaz.
Ama bunlar tamamen şans, yani benimde 307 kullan ark. var başka bir konuda yazmıştım yaşadıkları sorunları ( ama hepsinde olacak) die bir kayide yok.

Sonuç olarak bu araçlar arasında alacak olsam golf alırım kronik bir sorunu olsa bile.

Zaten sorun yaşanan araçların hepsinde anladığım kadıyla kullanıcısının cebinden 5 kuruş çıkmadı hepsi garanti kapsamında...

ygtrn
27-03-2009, 22:59

yahu 10 km içinde bi şanzıman nasıl değişir arkadaşım nasıl kullanıyorsunuz siz bu arabaları böyle:D benim arkadaşımda dangalak chevrolet lacetti almıştı 15bnde durduk yere şanzıman dağılmıştı ancak şunu söyliyim benim foresterımı ben ilkokul 3. sınıftayken almıştık babam o aracın üstüne 2 tane araç değiştirdi (touareg 520) foresterı satmadı e ***** şimdide benim aracım oldu artık ancak arabam 280bin km de şanzımanı 1 ay önce ilkdefa açıldı ve 80 milyonluk bi masrafla sekromençleri değişti ve 4x4 manuel bi araçtan söz ediyorum yani diyeceğim ya bu golfler cidden sorunlu yada arkadaşların aracın sınırlarını fazlasıyla zorluyor:)

ygtrn
27-03-2009, 23:01
listeye yeni fiestayı ekle...çiçek gibi araba...

evet o araç aslında en alınması gereken araç ama en dandik motorlu versiyonunda otomatik seçeneği var hem gitmiyor hem yakıyor hemde annem o sınıf bi araç istemiyor

merve
27-03-2009, 23:01
niye bukadar donanıma takılıyosun anlamadım.. bırak boş olsun, full araçları sonradan satmasıda zor oluyor. benim aracım full+full zamanında inatla aldım, şimdi çok gereksiz görüyorum. bi çok şeyi biz sonradan değişiyoruz zaten.. he tabi bomboş bi araçta almanı söylemiyorum ama full olsun diyede takılma bence.. özellikle güvenlik paketi tam olsun gerisi çokta mühim değil bana göre..
sonuç olarak ben olsam 308 ya da golf düşünürüm bunlar içerisinden.. golften yana sorunu vardır yoktur ne yalan söyliim bilmiyorum, ama 308 kullanan arkadaşlarım var çok memnunlar ama otomatik vitesini bilmem, hiç anlamam.. şimdiden hayırlı olsun.

ygtrn
27-03-2009, 23:02
Açıkcası kullandığım araçaların hiçbiri manuel değil(toyota hariç) ama bu sorunları duymadım.
Turbo valf değişimi Caddylerdede çok olan bir sorundu. Kullanıma çok bağlı olarak.(TDI larda, muhtelemen aynı sorundur)
Ama bunlar tamamen şans, yani benimde 307 kullan ark. var başka bir konuda yazmıştım yaşadıkları sorunları ( ama hepsinde olacak) die bir kayide yok.

Sonuç olarak bu araçlar arasında alacak olsam golf alırım kronik bir sorunu olsa bile.

Zaten sorun yaşanan araçların hepsinde anladığım kadıyla kullanıcısının cebinden 5 kuruş çıkmadı hepsi garanti kapsamında...

garanti konusunda haklısın bir sorun olduğu zaman ücretsiz bir şekilde çözüyorlar

barutçu
27-03-2009, 23:02
niye bukadar donanıma takılıyosun anlamadım.. bırak boş olsun, full araçları sonradan satmasıda zor oluyor. benim aracım full+full zamanında inatla aldım, şimdi çok gereksiz görüyorum. bi çok şeyi biz sonradan değişiyoruz zaten.. he tabi bomboş bi araçta almanı söylemiyorum ama full olsun diyede takılma bence.. özellikle güvenlik paketi tam olsun gerisi çokta mühim değil bana göre..
sonuç olarak ben olsam 308 ya da golf düşünürüm bunlar içerisinden.. golften yana sorunu vardır yoktur ne yalan söyliim bilmiyorum, ama 308 kullanan arkadaşlarım var çok memnunlar ama otomatik vitesini bilmem, hiç anlamam.. şimdiden hayırlı olsun.

:D hah hatta 307 hakkında yaşanan problemleri senin konunda yazmıştım.(pembe vs.. olaylarından hatırladım)
:)

FaBeRgE
27-03-2009, 23:04

Ben zaten 307 sorunsuz demedim kesinlikle marka fanatikliği yapıyorum sanılmasın.5 kuruş çıkmamış olabilir ama şanzuman demek 1ay demek :) siz gidin 46milyara tsi comfortline alın geçici olarak polo primeline ile takılrın :). isterseniz 307 ile yaşanan sorunlarıda aktarabilirim bu konuda şeffafım yani. Ama siz sorunlu olduğunu bile bile golf alırım diyorsanız buna bile bile lades denir.Kaldıki burda siz deil arkadaş alacak bizlerde fikirlerimizi sunuyoruz. Golf bence sadece markası ile ağır basıyor o da geçmişten gelen bir güven mesela taş gibi olan golf 4. Ama bence 308 gerek şekli,gerek kanıtlanmış dizel motoru,sınıfın en geniş iç mekanı ile golf 6 ile her türlü kıyas edilir hatta derinlere inilirse daha iyi bile çıkabilir.

ygtrn
27-03-2009, 23:07

aracı arada bende kullanacam ondann rahatıma cidden çok düşkünüm özellikle cruise control adam gibi ses sistemi dreksiyondan kumanda faln filan olmazsa olmaz benim için :) yani ful alıyorum ama kullanmıo değilim her özelliği kullanırım

merve
27-03-2009, 23:07
:D hah hatta 307 hakkında yaşanan problemleri senin konunda yazmıştım.(pembe vs.. olaylarından hatırladım)
:)

benimle ne ilgisi var şimdi anlamadım ben, sizin söylediklerinizle ilgili bir yorum yapmadımki.. hatta yorumları okumadım bile ben direkt konuya cevap yazdım ama :confused:

barutçu
27-03-2009, 23:12
Ben zaten 307 sorunsuz demedim kesinlikle marka fanatikliği yapıyorum sanılmasın.5 kuruş çıkmamış olabilir ama şanzuman demek 1ay demek :) siz gidin 46milyara tsi comfortline alın geçici olarak polo primeline ile takılrın :). isterseniz 307 ile yaşanan sorunlarıda aktarabilirim bu konuda şeffafım yani. Ama siz sorunlu olduğunu bile bile golf alırım diyorsanız buna bile bile lades denir.Kaldıki burda siz deil arkadaş alacak bizlerde fikirlerimizi sunuyoruz. Golf bence sadece markası ile ağır basıyor o da geçmişten gelen bir güven mesela taş gibi olan golf 4. Ama bence 308 gerek şekli,gerek kanıtlanmış dizel motoru,sınıfın en geniş iç mekanı ile golf 6 ile her türlü kıyas edilir hatta derinlere inilirse daha iyi bile çıkabilir.

Hocam anlatmak istediğim nokta tam olarak bu, Ben Comfortline 1.4TSI 140HP kullanıyorum. Araç şu anda 30.000km civarında hiçbir sorun yaşamadım.
Bunun yanında golf 1-2-3 hiç sevmezdim, aile baskısıyla vs.. 4 den başladık cidden hoşuma gitti. 5 gerçekten çok severek kullanıyorum.
Bi yandanda japon kullanıyorum ama kesinlikle vw yerini tutmuyor.
Marka fanatikliği değil yani.
Benim auris 5.000km civarında full balatalar diskler değişti ve kronik bir sorun, 15.000gibi direksiyon dan bir parça değişti.(şikayetim olmamasına rağmen)
Ama golf de bunları yaşamadım.
O yüzden alsam golf alırım dedim.

barutçu
27-03-2009, 23:14
benimle ne ilgisi var şimdi anlamadım ben, sizin söylediklerinizle ilgili bir yorum yapmadımki.. hatta yorumları okumadım bile ben direkt konuya cevap yazdım ama :confused:

Yok size birşey demedimki ben?

Okursanız daha önceden 308D tüketimi ile ilgili ark. link istemişti.

Sonra konu 307 olunca ve siz girince konuya bende hangi konuda yazdığımı hatırladım sorunları. Link yerine sizin konunuzu referans gösterdim.

Size birşey demedim???

ygtrn
27-03-2009, 23:15
yahu 10 km içinde bi şanzıman nasıl değişir arkadaşım nasıl kullanıyorsunuz siz bu arabaları böyle:D benim arkadaşımda dangalak chevrolet lacetti almıştı 15bnde durduk yere şanzıman dağılmıştı ancak şunu söyliyim benim foresterımı ben ilkokul 3. sınıftayken almıştık babam o aracın üstüne 2 tane araç değiştirdi (touareg 520) foresterı satmadı e ***** şimdide benim aracım oldu artık ancak arabam 280bin km de şanzımanı 1 ay önce ilkdefa açıldı ve 80 milyonluk bi masrafla sekromençleri değişti ve 4x4 manuel bi araçtan söz ediyorum yani diyeceğim ya bu golfler cidden sorunlu yada arkadaşların aracın sınırlarını fazlasıyla zorluyor:)

bu soruma cevap alamadım hala durduk yeremi arızalandı şanzımalar yoksa hormu kullanıldılar acaba?

FaBeRgE
27-03-2009, 23:16
Hocam anlatmak istediğim nokta tam olarak bu, Ben Comfortline 1.4TSI 140HP kullanıyorum. Araç şu anda 30.000km civarında hiçbir sorun yaşamadım.
Bunun yanında golf 1-2-3 hiç sevmezdim, aile baskısıyla vs.. 4 den başladık cidden hoşuma gitti. 5 gerçekten çok severek kullanıyorum.
Bi yandanda japon kullanıyorum ama kesinlikle vw yerini tutmuyor.
Marka fanatikliği değil yani.
Benim auris 5.000km civarında full balatalar diskler değişti ve kronik bir sorun, 15.000gibi direksiyon dan bir parça değişti.(şikayetim olmamasına rağmen)
Ama golf de bunları yaşamadım.
O yüzden alsam golf alırım dedim.

eğer imzanızdaki araç ise comfortline sanırım. Turbo egzoz valfi denilen parça zaten çok sorunluymuş servise gittiğimizde servis çalışanları direk "kesin rb211" dediler :) Benim araçlar için görüşüm şu, araç tamamen şans işi alırsınız tık demez alırsınız nalet olsun dersiniz. Zaten sorunsuz bir araç olsaydı başka araç olmazdı piyasada :) Siz aracınıza iyi bakarsanız bakımları vs. fabrika hatası da yoksa size hiçbir sorun çıkarmaz. Aşırı besleme bir araç kullanıyorsunuz dikkatli olsun özellikle tsi için çok stresli zaten. İşallah arkadaşlarımın yaşadığı sorunları siz yaşamazsınız

bu soruma cevap alamadım hala durduk yeremi arızalandı şanzımalar yoksa hormu kullanıldılar acaba?

pardon hocam şimdi gördüm özür dilerim,

evet durduk yere arızalandı.
Arkadaşımla eskişehir'e gidiyoruk arkalı önlü kendisi orada okuyor. 110-120 ekonomik spec gidiyoruz. Bir anda 4lüleri yaktı kenara çekti. Dediki kanka 3 ve 5 yok :(

Diğeri ise arkadaşla nargile cafede oturduk çıkıyoruz araçlarımızda arkalı önlü park halinde, aracını çalıştırdı 1e atıyor tak atıyor 1e atıyor tak atıyor 2ile kalkmak zorunda kaldı zorlaya zorlaya. O halde Eskişehir'e gelmiştik zar zor onunda 1-3-5 yoktu:(

merve
27-03-2009, 23:18
Yok size birşey demedimki ben?

Okursanız daha önceden 308D tüketimi ile ilgili ark. link istemişti.

Sonra konu 307 olunca ve siz girince konuya bende hangi konuda yazdığımı hatırladım sorunları. Link yerine sizin konunuzu referans gösterdim.

Size birşey demedim???

tamam ben cevapları okumadığım için biran anlayamadım kusura bakmayın.

barutçu
27-03-2009, 23:21
eğer imzanızdaki araç ise comfortline sanırım. Turbo egzoz valfi denilen parça zaten çok sorunluymuş servise gittiğimizde servis çalışanları direk "kesin rb211" dediler :) Benim araçlar için görüşüm şu, araç tamamen şans işi alırsınız tık demez alırsınız nalet olsun dersiniz. Zaten sorunsuz bir araç olsaydı başka araç olmazdı piyasada :) Siz aracınıza iyi bakarsanız bakımları vs. fabrika hatası da yoksa size hiçbir sorun çıkarmaz. Aşırı besleme bir araç kullanıyorsunuz dikkatli olsun özellikle tsi için çok stresli zaten. İşallah arkadaşlarımın yaşadığı sorunları siz yaşamazsınız

:) teşekkür ederim dostum evet araç imzadaki araç.

Dediğin gibi şans işi,alakasız olacak ama bunu söyleyince herkes bi yadırgıyor fakat zamanında bir ark. Fiat almıştı, aracı satmaya çalıştı sonra, araç full boyalı dediler. Yok kesinlikle boya denildi. Sonra fabrika vs.. araştırıldı araç boyaya giren son bant içinde bulunuyormuş ve böyle boyada kat farkları oluyormuş.:)
Yani tamamen şans :)

barutçu
27-03-2009, 23:23
tamam ben cevapları okumadığım için biran anlayamadım kusura bakmayın.

yok rica ederim yanlış anlaşmadan dolayı sen kusura bakma ;)

merve
27-03-2009, 23:23
aracı arada bende kullanacam ondann rahatıma cidden çok düşkünüm özellikle cruise control adam gibi ses sistemi dreksiyondan kumanda faln filan olmazsa olmaz benim için :) yani ful alıyorum ama kullanmıo değilim her özelliği kullanırım

ya aslında ben daha çok, gereksiz donanım derken koltuk kaplamaları, döşemesi, çelik jantı, park sensörü blutooth kiti, mp3 çaları falan kastettim.. genelde modifiyeyle ilgilenenler bunları değiştiriyoya ondan söyledim. ama sen daha çok premium paket düşünüyosun sanırım, bunlar bide onun üzerine ekleme oluyo sanırsam. tabi arabadan arabaya değişiyoda. çok boş araba bende sevmem, içine baktığında alasın gelmiyo zaten, premium paket tercih edilebilir, ama dediiğim gibi onunda üzerine ekstra istenen gereksiz donanımlarla full olmasınında gereksiz olduğunu düşünüyorum benim aracım gibi.. satarken hiçbi zaman değerini alamicam, bundan 10 000 tl lik farklada 207 vardı, 2. ele düşünce adam diyoki sana çok daha ucuzunu alırım olmayı versin o,bu,şu.. neise tabi herkesin kendi zevkidir..

ygtrn
27-03-2009, 23:24

pardon hocam şimdi gördüm özür dilerim,

evet durduk yere arızalandı.
Arkadaşımla eskişehir'e gidiyoruk arkalı önlü kendisi orada okuyor. 110-120 ekonomik spec gidiyoruz. Bir anda 4lüleri yaktı kenara çekti. Dediki kanka 3 ve 5 yok :(

Diğeri ise arkadaşla nargile cafede oturduk çıkıyoruz araçlarımızda arkalı önlü park halinde, aracını çalıştırdı 1e atıyor tak atıyor 1e atıyor tak atıyor 2ile kalkmak zorunda kaldı zorlaya zorlaya. O halde Eskişehir'e gelmiştik zar zor onunda 1-3-5 yoktu:(

cidden kafa kurcalayıcı bir sorun araç benim olsa neysede yolda kalan annem olursa iyi olmaz :) gerçi otomatikte sorun çıkıcağını sanmıyorum

iynn-RS
27-03-2009, 23:24
başlık enteresan.

bide konu sohbet degıl karsılastırmalar bolumunde olmalıydı.

ygtrn
27-03-2009, 23:27
ya aslında ben daha çok, gereksiz donanım derken koltuk kaplamaları, döşemesi, çelik jantı, park sensörü blutooth kiti, mp3 çaları falan kastettim.. genelde modifiyeyle ilgilenenler bunları değiştiriyoya ondan söyledim. ama sen daha çok premium paket düşünüyosun sanırım, bunlar bide onun üzerine ekleme oluyo sanırsam. tabi arabadan arabaya değişiyoda. çok boş araba bende sevmem, içine baktığında alasın gelmiyo zaten, premium paket tercih edilebilir, ama dediiğim gibi onunda üzerine ekstra istenen gereksiz donanımlarla full olmasınında gereksiz olduğunu düşünüyorum benim aracım gibi.. satarken hiçbi zaman değerini alamicam, bundan 10 000 tl lik farklada 207 vardı, 2. ele düşünce adam diyoki sana çok daha ucuzunu alırım olmayı versin o,bu,şu.. neise tabi herkesin kendi zevkidir..

anladım arkadaşım ama modifiye gibi bi niyetimde yok yani bide annem böyle istio işte illa ful olacak:)

FaBeRgE
27-03-2009, 23:30
cidden kafa kurcalayıcı bir sorun araç benim olsa neysede yolda kalan annem olursa iyi olmaz :) gerçi otomatikte sorun çıkıcağını sanmıyorum

Ama şöle bişi var DSG gerçekten mükemmel bir şanzıman manuelden daha sarsıntısız ve hızlı geçişleri var. Sanırım listede golf ile 308 arasında kaldınız en iyisi, eskişehir sanırım sizinde memleket. Showroomlar zaten yanyana önce pejoye uğrarsınız sonra vw'a sonra kararınızı verirsiniz:)

barutçu
27-03-2009, 23:30
anladım arkadaşım ama modifiye gibi bi niyetimde yok yani bide annem böyle istio işte illa ful olacak:)

O konuda ikinci el vs... haklı olabilir insanlar bende eskiden öyle düşünüyordum.
10.000YTL fark veriyorsun sonra 1.000YTL fark ile ikinci el olarak satıyorsun.
Ama bundan önce kullandığım araçlar hep orta donanımdı, satarken normal sattım fakat full araç kullanma zevki yok hiçbirinde.
İmkanım oldukça full+full alma taraftarıyım bende. Kişiden kişiye değişir tabiki :)

(kimse yanlış anlamasın :D)

merve
27-03-2009, 23:46

orası öyle.. bende böyle boş araçlara bindiğimde tuhaf oluyorum, kendi aracıma alıştığımdan, belki bende mutlu olmam öyle bir araçla, herkesin alışkanlıkları farklı tabi benimkisi böyle olmasına rağmen, aracımı satmaya kalktığımda çok sıkıntı yaşadım, ekonomik problemde olduğundan sıkıntı yapıosun, şimdi full+full aaraba olmasada olurmuş demeye başladım..

neyse umarım en iyi kararı verirsiniz, ve mutlu olursunuz aracınızla, tekrardan, şimdiden hayırlı olsun diyorum.

Ryhn
27-03-2009, 23:54
Simdi soyle soyliyeyim marka fanatikligim yok zaten kendi araclarim arasinda ayni marka olanda yok mazda toyota subaru nissan vw mercedes gibi hepsi birbirinden farkli. Sirkette 307 lerimiz var gecenlerde bindigim arac 140 binde idi aracin degismemis yeri kalmamisti resmen tabi araclar sirket araci oldugu icinde hor kullaniliyor bunu belirteyim. Bende eski kasa 97 bravo da var biktim satmaya caliisiyorum satilmazsa hurdaya vericem!!! Sirkette yeni kasa Bravolarda var 60binde her tarafindan bir tikirti sesi geliyor yeni araba demeye bin sahit lazim arkadaslar birde romanya yollarinda dene sen bunu (genelde yollari cok kotu delik desik Bukrest haric) o zaman gor arabanin parcalarini yolda birakicaz gibi geliyor dediler. Ben onlarin yalancisiyim benim gordugum her yerinden gelen tikirtilardi. Bunun yaninda golflerimizde var golf 4 lerdeki genel sorun elektrikli on camlarin calismamasi kronikmis benim 3 tede ayni sorunum olmustu ama tikirdi ivir zivir yok aracin icine bindignizde dierlerinden daha farkli oldugunu gosteriyor. Dedigim gibi goruslerimi dilim dondugunce yazmaya calistim araclar tekrardan belirtim genelde hor kullanilmis sirket araclari. Benim tercihim golften yana. Simdiden size hayirli olsun arkadasim ne alirsaniz alin kazasiz belasiz surun.

ygtrn
28-03-2009, 00:12
Ama şöle bişi var DSG gerçekten mükemmel bir şanzıman manuelden daha sarsıntısız ve hızlı geçişleri var. Sanırım listede golf ile 308 arasında kaldınız en iyisi, eskişehir sanırım sizinde memleket. Showroomlar zaten yanyana önce pejoye uğrarsınız sonra vw'a sonra kararınızı verirsiniz:)

aslında sorarsan bravoyla vw arasındaydım ama azönce opsiyon listesini iyice inceledim yahu 44 mliyar verilip alınan bi araçta enazından adam gibi fonksiyonel koltuk hadi onuda geçtim kararan iç dikiz aynası olur be kardeşim bu araç cidden boş cruse controlde yok en önemli şey her neyse yarın evden çıkıcam benim istikamet ter belki bilirsin eskişehirin girişinde yunusköy sitesi var mercedesten önce orada oturuyorum:D yani önce vw sonra peug a gidicem iki aracıda test edicem sonrada fiat bi fiat bayisine

Onuralp
28-03-2009, 00:20
Golf's sıraya yazıl bence ;)

ygtrn
28-03-2009, 00:30
birde bir sorum daha olacak arkadaşlar motor ve şanzımana baktığımız zaman bravo 308 e baya fark atıyor tabi fabrika verilerine göre ki biliyorsunuz fabrika verileri herzaman doğru olmuyor siz bu konuda ne diyorsunuz bravo motor ven şanzıman konusunda üstünmüdür?

emre yeşil
28-03-2009, 00:32
kesinlikle 308 dizel otomatik bence mükemmel ben 35.500 TL sına aldım

onursumer
28-03-2009, 00:37
donanım ve fiyatı da goz onune alırsak bence peugeot 308, golf düşük paketle bence hiç kendini gosteremiyor diğer paketleride inanılmaz pahalı ,civic hb goruntu ve donanım olarak çok çok iyi ama 1.4 + i-shift bence olmamış 1.8 duşunursen kefil olurum 2006 da sıfır aldık hala tık demedi :) bravo çok iyi bir seçenek ama nedense o arabayada ısınamadım çok :)

sLp
28-03-2009, 01:31
golf veya civic derim :)

Vtec_2
28-03-2009, 11:23
kesınlıkle golf derım donanımdan ayrı olarak cok guwenlı bır araba olarak lıstedekılerden sıyrılıor...