Orijinalini görmek için tıklayınız : Spor Yay Bozulabilitesi?
LightSide
28-03-2009, 12:28
00 Honda Civic Hb aracımın arkasında dengesizlik oldugunu farkettım sağ taraf 2-3 cm kadar yukarda duruyor. Aracımda vogtland 3.5 cm yay kullanıyorum ve yaylar yaklasık 25 bin km de. Servıse sordugumda yayların ozellıgını kaybettıgını ve degısmesı gerektıgını soyledıler. Bana acıkcası pek mantıklı gelmedı 25 bin kmdeki yayların bozulabılecegı. Sorum spor yayların ömru ne kadardır? Ve yukseklık farkı baska hangı sebeplerden dolayı olusabılır? Tskurler.
DoDo_hamann
28-03-2009, 12:42
lastik havalarını kontrol ettinmi?mezro ile arka iki lastik ve çamurluk aralarını ölçersin,lastik havasından dolayı arabanın bir tarafı diğerine göre yüksek gözükebilir.Bunun dışında fabrikasyon bir hata olmadığı sürece yaya bişey olması çok düşük bir ihtimal,kendi arabamızda yay kırılmıştı takıldıktan 2 hafta sonra.fabrikasyon hatasından dolayı değiştirildi.
sürücü tarafı yorgunluğu...
aynısı bendede var..:D
Fabrikasyon hatası olabilir
Kulelerde bozulma olabilir
Lastik basınclarından bi ihtimal öyle gözükebilir
Amortisördende olabilir
Sierra Rs
28-03-2009, 13:56
bence sağ ön amortisörün patlamış olabilir :confused:
LightSide
28-03-2009, 14:14
Fabrikasyon hatası olabilir
Kulelerde bozulma olabilir
Lastik basınclarından bi ihtimal öyle gözükebilir
Amortisördende olabilir
On amortısorler 1 ay once degıstı. Arkalarda sağlam gorunuyor
Lastık basıncları da normal
Kuleler de nasıl bozulma olabilir??
Arka amortısor ve yayları degıstırmeyı dusunuyorum ama bosada para harcamak ıstemıyorum.
İlk defa duyuyorum böyle bişi? Ben 55 kg'yim ondan mı acaba? :D
Opelde en az 250.000km fln kullanmışımdır ben yaylarımı ve hiç bir sorun yoktu.
Ayni sorun benim sag arkadada var yakinda indirip bakicam
M U R A T
28-03-2009, 15:12
amortisör patladığında biraz çöker ama oda dikkatli bakıldığında anlaşılır...2-3 cm bence ciddi bi fark..
Bende koni var birde arka taraf patlama ihtimali yok
Benim arabanın da sol tarafı yarım santim daha alcak :)
Ben binince 1cm geciyordur herhalde :D
Yay da degistirdim, amortisör de degistirdim herseyi yaptım ama fabrikasyon sanırım yarım santim fark :D
VteC_MaNiaC
28-03-2009, 18:23
honda civic HB ve Sedanlarda motor yerleştirilmesinden dolayı aracın yükselikliklerin 1-2 cm farklılıklar oluşur özellikle 1.4 lerde ağırlık dengesi dahada farklıdır bu yüzden birçok yay 1.4 leri daha az düşürür ... bunun tek çözümü coilover veya ayarlı yaydır ... yani aracınızda bir sıkıntı yok şanzıman ve motor yerleşimi yüzüden aracınız öyle duruyor
honda civic HB ve Sedanlarda motor yerleştirilmesinden dolayı aracın yükselikliklerin 1-2 cm farklılıklar oluşur özellikle 1.4 lerde ağırlık dengesi dahada farklıdır bu yüzden birçok yay 1.4 leri daha az düşürür ... bunun tek çözümü coilover veya ayarlı yaydır ... yani aracınızda bir sıkıntı yok şanzıman ve motor yerleşimi yüzüden aracınız öyle duruyor
arka taraftamı hondanın motoru :)))))
On amortısorler 1 ay once degıstı. Arkalarda sağlam gorunuyor
Lastık basıncları da normal
Kuleler de nasıl bozulma olabilir??
Arka amortısor ve yayları degıstırmeyı dusunuyorum ama bosada para harcamak ıstemıyorum.
öndüzenciye bi göstermelisin burdan cok zor.Ölçerek baksın bi durumlar nası.
Bagajı falan boşaltıp bakın.Ayrıca Arka sağda bi gariplik varsa sol öne bakın bir de ,
arka solda ise sağ ön gibi , ölçerek .
VteC_MaNiaC
28-03-2009, 18:52
arka taraftamı hondanın motoru :)))))
sol ön tarafta ağırlık fazla oluyor bu yüzden aracın sağ arkası belirgin bi şekilde yüksek duruyor ;) :):) yoksa biliorum hondanın mid-engine bir araç üreticisi olduunu :D
modify34
28-03-2009, 20:05
honda civic hb ve sedanlarda motor yerleştirilmesinden dolayı aracın yükselikliklerin 1-2 cm farklılıklar oluşur özellikle 1.4 lerde ağırlık dengesi dahada farklıdır bu yüzden birçok yay 1.4 leri daha az düşürür ... Bunun tek çözümü coilover veya ayarlı yaydır ... Yani aracınızda bir sıkıntı yok şanzıman ve motor yerleşimi yüzüden aracınız öyle duruyor
+5500 :):)
Rot ayarına baktır ordan da sıkıntı varsa zaten şaseci çözer...
LightSide
29-03-2009, 01:12
Rot ayarıda bı kac gun once yapıldı. Arabanın yamuk durması cok sınır bozucu :)
benimde son günlerde farkettiğim aynısı bendede var bi tarafa parmak girmiyor diğer tarafa 2 parmak filan giriyor nerdeyse... :D bende amortisör ve yaylarımdan şüpheleniyorum artık... birde en başından beri zaten arka sağ 1 parmak kadar daha yukarda duruyordu. bu da motorun yerleşiminden kaynaklanıyor. arka sağ tarafı hafif kalkık oluyor.. orjinaldede böyle.. diğer aracımızda ölçtüm bizzat...
modify34
29-03-2009, 07:27
sorun yok yani aracında alışmalısın buna :)