Orijinalini görmek için tıklayınız : renaulttan gene atak
http://www.youtube.com/watch?v=bzInZ6r8ww8&feature=channel
bu teknoloji ile viraj ve ani manevra hakimiyeti inanılmaz artıcak
Bu teknolaji preludede 4ws olarak kullanıldı zaten.
video degilde sarkısı baydı benı prelude de vardı zaten işte videosu
http://www.youtube.com/watch?v=4JCks2Ps53s
serdargoksu
03-04-2009, 19:59
Fransızlar ve geri kalmış teknolojileri, Honda kullandı ve eskitti bu teknolojiyi zaten
sercangolge
03-04-2009, 21:41
lastıklerı on arka yapma donemıde bitio ozmn :p
M_PROJECT
03-04-2009, 21:48
Fransızlar ve geri kalmış teknolojileri, Honda kullandı ve eskitti bu teknolojiyi zaten
sacmaliyosunuz haa . geri kalmis teknoloji ilene alaksi var . sen ben biliyoruzda hondanin 4ws sini renault un muhendislerimi bilmio ? illaki gelistirilmis ve kendilerine has bi sekilde dizayn edilmis bi halde duzenlemislerdir . gerilikle ilerilikle alakasi yok bu olaylarin .
video degilde sarkısı baydı benı prelude de vardı zaten işte videosu
http://www.youtube.com/watch?v=4JCks2Ps53s
valla ya ne uyuz bi şarkıdır....
honda yıllar once kullanmıs guzel ama neden devam etmemısler bu sısteme?
Ludacris
04-04-2009, 00:15
Saabta gelişmiş bi system mevcut ;)
zıpzıp sneın unoyada yapalım
CallMeInsane
04-04-2009, 07:34
Bu teknolaji preludede 4ws olarak kullanıldı zaten.
aynen bende hondanın bi arabasında vardı sanki diycektim ama hemen kullanıldı dememek lzm sanırım bunda onve arkada aynı anda aynı yöne döne biliyo teknolojisi biraz farklı gibigeldi bana
Mechanix
04-04-2009, 08:43
honda yıllar once kullanmıs guzel ama neden devam etmemısler bu sısteme?
Gereksiz bir ağırlık artışına sebep olup getirirsinin tahmin edildiği kadar fazla olmamasıydı sebebi.
sportinger
04-04-2009, 09:32
reno firen destek sistemiyle beraber de kullanmış fark lar var illaki. firenlemede araç sonderece düz durracak gibi görülüyo. esp yararlıydı eminim bu sistemle cok dah başarılı olur. bir de araca kattıgı yükten söz edilmiş lagunanın 1400 civarı bir agırlıgı var ve başarısız hızlanması inş busefer 1.6 versiyonu daha güçlü üretilir yoksa birde bu sistemle iice agırlaşan araba otobüs gibi bişey olur heralde...
nightkids_han
04-04-2009, 12:45
helal olsun renault'a sonuna kadar destekçisiyim , mükkemmel araçlar çıkarıyor ....
sorunsuz ve motorları çok verimli .....
Hydropneumatic is a type of automotive suspension system, invented by Citroën, and fitted to Citroën cars, as well as being adapted by other car manufacturers, notably Rolls-Royce, Mercedes-Benz and Peugeot. It was also used on Berliet trucks. Similar systems are also used on some military vehicles.
ingilizcen vardır umarım fransızların geri kalmış bi teknolojisi işte :hahaha:
GTV6'da da kullanılmış bir sistem, ama Renault ısıtıp aynı yemeği sunacağını sanmam. Mutlaka geliştirilen bazı farklılıklar mevcuttur.
serdargoksu
04-04-2009, 20:40
Hydropneumatic is a type of automotive suspension system, invented by Citroën, and fitted to Citroën cars, as well as being adapted by other car manufacturers, notably Rolls-Royce, Mercedes-Benz and Peugeot. It was also used on Berliet trucks. Similar systems are also used on some military vehicles.
ingilizcen vardır umarım fransızların geri kalmış bi teknolojisi işte :hahaha:
Zoruna gitti sanırım anladığım kadarıyla; hiç problem değil gidebilir. Ayrıca sitroen bu olayı ilk yaptı ve bazı manufacturer=üreticiler bunun belirli bir kısmını kullanıyor diye herkesin kullanacağı anlamına mı? geliyor. Bu kıytırık olayı zamanında birçok AKILLI üretici bulmuş ancak AKILLI olduklarından dolayı maliyet, pazar ve lojistik olarak uygulanabilirliğinin olmadığını görüp fırlatıp çöpe atmışlardır. Gerçekleri yalın bir şekilde yazdığım için geri kalmış olarak nitelendirdim, Kıçı başı dönen araba yerine, Alternatif yakıt ve bu alternatif yakıtla çalışabilen HybridMobil'ler üzerindeki çalışmalarını geliştirsinler.
yeni laguna 2.0 dci kullandım ben triptronik, araç 0-100 olarak başarılı olmasada kaptırınca giden cinslerden, konforu gayet güzel sessizliği falanda tatmin etmişti beni tam uzun yol yapılcak araç mesela.
renault kesinlikle aynı sistemi alıp kullanmaz bencede illaki bişeyler katmışlardır.tebrik ederim :)
CallMeInsane
04-04-2009, 21:19
Zoruna gitti sanırım anladığım kadarıyla; hiç problem değil gidebilir. Ayrıca sitroen bu olayı ilk yaptı ve bazı manufacturer=üreticiler bunun belirli bir kısmını kullanıyor diye herkesin kullanacağı anlamına mı? geliyor. Bu kıytırık olayı zamanında birçok AKILLI üretici bulmuş ancak AKILLI olduklarından dolayı maliyet, pazar ve lojistik olarak uygulanabilirliğinin olmadığını görüp fırlatıp çöpe atmışlardır. Gerçekleri yalın bir şekilde yazdığım için geri kalmış olarak nitelendirdim, Kıçı başı dönen araba yerine, Alternatif yakıt ve bu alternatif yakıtla çalışabilen HybridMobil'ler üzerindeki çalışmalarını geliştirsinler.
abicim senin dedigin olay farklı yakıt verim cevre konuları renonun bu sistemi yoltutuş şürüş güvenliği manevra kabiliyeti renonun o konulrda araştırması olmadıgını nerden biliyosun ?
serdargoksu
04-04-2009, 21:23
abicim senin dedigin olay farklı yakıt verim cevre konuları renonun bu sistemi yoltutuş şürüş güvenliği manevra kabiliyeti renonun o konulrda araştırması olmadıgını nerden biliyosun ?
Güzel kardeşim yazdıklarımı sağlim kafayla tekrar okursan ANLAMIŞ olursun. Geliştirsinler dedim, yani olan bir şeyi ilerletmek anlamında söyledim; olmayan bişeyi başlatsınlar demedim.
CallMeInsane
04-04-2009, 21:28
çalışma geliştirilmez ilerletilir diyim ben ozman orta yolu bulalım
serdargoksu
04-04-2009, 21:33
Göreceli bir kavram; benim demek istediğimi öyle anladıysan sorun yok
dünya üzerinde üzerinde fransız arabası kadar beş para etmez araba varmı
yazan:reno kullanıcısı.
nightkids_han
06-04-2009, 08:09
dünya üzerinde üzerinde fransız arabası kadar beş para etmez araba varmı
yazan:reno kullanıcısı.
o olaya girersen , ben sana ne yazılar bulurum ?
nereden aldın o yazıyı şikayet sitesinden mi?
dünya üzerindeki en sorunsuz ve dayanıklı fransız arabalarının onunde giden firmadır renault, citroen ve peugeot'la kıyasladıgında , TR yollarında hangisi daha dayanıklı we az sorun yapıyor gorursun ;) ezbere konuşmayalım , sırf önyargımız var diye ......
Absinthé
06-04-2009, 10:26
Ön yargım yok.
65'lik clio 3 extreme 20 TL'lik mazotla nerdeyse 200 km yapıyor =)
Ama bi sorunu var yokuşları kendi başına çıkamıyor haha =))
serdargoksu
06-04-2009, 12:47
o olaya girersen , ben sana ne yazılar bulurum ?
nereden aldın o yazıyı şikayet sitesinden mi?
dünya üzerindeki en sorunsuz ve dayanıklı fransız arabalarının onunde giden firmadır renault, citroen ve peugeot'la kıyasladıgında , TR yollarında hangisi daha dayanıklı we az sorun yapıyor gorursun ;) ezbere konuşmayalım , sırf önyargımız var diye ......
Evet reno gerçekten diğer fransızlara göre iyidir. Mesela benim beğendiğim en güzel model reno 12 Toros ismiyle Türkiye'de normal ve offroad kullanım için piyasaya sürülen modelidir. Şahsi fikrim en kullanışlısıda Toros'dur
nightkids_han
06-04-2009, 15:56
Evet reno gerçekten diğer fransızlara göre iyidir. Mesela benim beğendiğim en güzel model reno 12 Toros ismiyle Türkiye'de normal ve offroad kullanım için piyasaya sürülen modelidir. Şahsi fikrim en kullanışlısıda Toros'dur
:p ..................