Orijinalini görmek için tıklayınız : Japon Otomobillere karşı düşmanlık neden ?
.::EmrE::.
05-04-2009, 19:54
Arakdaşlar,tabiki herkesin zevki,arabası kendine güzeldir :) Ancak bugun Evo 9 a bindim,tamam konsol falan süet kaplanmış,kapılar da süet, vs. koltuklar da rahat ( Cobra sağolsun o konuda da ...) ancak araçta başka hiçbirşey yok yahu,klimalar analog,onun dışında 2 tane tuş var konsolda,iki tane de radyo tuşu,ki radyo orjinal değil,orjinal da yok diye biliyorum...Tamam şimdi diyeceksiniz EVO yahu o,hız için yapılmış vs.. ama bir M6 da hız için yapılmış,M3'de , AMG de , S4 de :P hepsi de full dolu.. İlginç geldi bana :P
mechanıcer
05-04-2009, 20:10
400 000 km boyunca sadece normal bakımlarını yaparak satılan kapak açmamış hararetin h sini görmemiş bi corolla biliorum bi çoğumuzda fazlasını biliodur toyota deişik bi araba bnce :)
gerçi babamın mercedes 500 000 de hala sorunsuz :D
istisnalar kayıdeyı bozmaz kanka :D
japonların olaya bakışı farklı
felsefesi değişik anlaşılamaması normal :D
Arakdaşlar,tabiki herkesin zevki,arabası kendine güzeldir :) Ancak bugun Evo 9 a bindim,tamam konsol falan süet kaplanmış,kapılar da süet, vs. koltuklar da rahat ( Cobra sağolsun o konuda da ...) ancak araçta başka hiçbirşey yok yahu,klimalar analog,onun dışında 2 tane tuş var konsolda,iki tane de radyo tuşu,ki radyo orjinal değil,orjinal da yok diye biliyorum...Tamam şimdi diyeceksiniz EVO yahu o,hız için yapılmış vs.. ama bir M6 da hız için yapılmış,M3'de , AMG de , S4 de :P hepsi de full dolu.. İlginç geldi bana :P
araçlarla arasındaki fiyat farkına bakarsan ilginç gelmez :D:D
Maxiboost
05-04-2009, 20:15
standart olarak geliyor evoda, M6 nın fiyatını yazar mısın? daha nasıl araba karşılaştırılacağını bilmiyorsun... Tartışma hep bu yüzden çıkıyor fiyat / amaç olay bu kadar basit M6 ile standart olarak alakası olmayan bir araç evo ama nurburging'i M6 dijital kliması, prestiji, kaliteli müzik sistemi, konsoldaki 3214 tane düğmesiyle ve 457.408TL fiyatıyla :
8:07.76 152.04 km/h - BMW M6, 507 PS/1761 kg,
da dönüyorken evo 9 dandirik analog kliması 5 para etmez müzik sistemi, 5 para etmez prestijiyle 130.000ytl ye (ki sıfır evo X fiyatını yazdım 9 daha ucuzdu) :
8:11 --- 151,27 km/h - Mitsubishi Lancer EVO IX
saniyede dönüyor :)
Boost Up
05-04-2009, 20:18
Yani bencede, para veriyorsun bırakta biraz düğmesi olsun:D
düğmesiz olmaz abi ne öyle
düğme olacakki servisler zengin olsun;)
mechanıcer
05-04-2009, 20:22
düğmesiz olmaz abi ne öyle
düğme olacakki servisler zengin olsun;)
nekadar cok dugme okadar cok bela :D servıste ole derım ben..
forever manuel :D
istisnalar kayıdeyı bozmaz kanka :D
Mercedes'in 500.000km gitmesi istisna mı yani:) Ben mi yanlış anladım
Kesinlikle ne kadar sensör ve düğme var o kadar arıza çıkıyor
mechanıcer
05-04-2009, 20:37
Mercedes'in 500.000km gitmesi istisna mı yani:) Ben mi yanlış anladım
toyota mevzusuna dedım babaya laf yok :D
mechanıcer
05-04-2009, 20:37
Kesinlikle ne kadar sensör ve düğme var o kadar arıza çıkıyor
işim bu olduğu içiçn delırmek uzereyım :D sırf honda legend de 11 tane kontrol unıtesı var :D
işim bu olduğu içiçn delırmek uzereyım :D sırf honda legend de 11 tane kontrol unıtesı var :D
kolay gelsin düğme fetişisti olsam durmadan basardım onlara :D
mechanıcer
05-04-2009, 20:56
kolay gelsin düğme fetişisti olsam durmadan basardım onlara :D
ozman sen saab bayısıne gıt heryer konsolda dugme araabnın yaw :D
HondatugraL
05-04-2009, 22:35
Açıkçası bindiğim hiçbir japon otomobilinde Alman konforu göremedim,şahsi fikrim. Motor teknolojisinde üstün denirdi,ancak bence Alman otomobilleri de bu konuda cok ilerledi. TSi gibi motorlar ile.Ancak japonların nedense daha bir albenisi var..daha fazla mod parçası oldugu için mi bilemiyorum,tipleri vs. daha hoş geliyor sanki.
oyle bı konfor beklersen zaten daha çok beklersın almanların kondforu ustune yoktur tabı ama performansı da yok olsa da komfora gore az kalıyor bu ıkısını dengede tutan markalar bakıncada bıyerlerı kazıyınca altından Made ın JAPAN yazıyor :rolleyes:
oyle bı konfor beklersen zaten daha çok beklersın almanların kondforu ustune yoktur tabı ama performansı da yok olsa da komfora gore az kalıyor bu ıkısını dengede tutan markalar bakıncada bıyerlerı kazıyınca altından Made ın JAPAN yazıyor :rolleyes:
Konfor ve performans dengesi= Japon diyosun yani?
FSIrabbit
05-04-2009, 22:44
Bi yerde daha görmüştüm bu Japon/Alman savaşını. İkisi de otomobil işte. İsteyen istediğini sever. Düşmanlık ne oluyorsa anlamadım... Ben genelde Almanları severim ama Japonlardan da hasta olduklarım vardır. Kalite konfor derseniz Alman, fiyat/performans derseniz kesinlikle Japon. Almanlarda fiyat/performans sunan bi tek VW var. O da bende. :D
05-04-2009, 22:55
standart olarak geliyor evoda, M6 nın fiyatını yazar mısın? daha nasıl araba karşılaştırılacağını bilmiyorsun... Tartışma hep bu yüzden çıkıyor fiyat / amaç olay bu kadar basit M6 ile standart olarak alakası olmayan bir araç evo ama nurburging'i M6 dijital kliması, prestiji, kaliteli müzik sistemi, konsoldaki 3214 tane düğmesiyle ve 457.408TL fiyatıyla :
8:07.76 152.04 km/h - BMW M6, 507 PS/1761 kg,
da dönüyorken evo 9 dandirik analog kliması 5 para etmez müzik sistemi, 5 para etmez prestijiyle 130.000ytl ye (ki sıfır evo X fiyatını yazdım 9 daha ucuzdu) :
8:11 --- 151,27 km/h - Mitsubishi Lancer EVO IX
saniyede dönüyor :)
Karşılaştırma biliyorum merak etmeyin,örnek vermek için söylemiştim. 120 milyarlık Evo,kendinden çok daha güçsüz olan A5ten, A3 ten,hatta corsadan, Mercedes C180K,Audi S3ten,gibi araçlardan.....daha boş.O zaman böyle düşünelim....130 milyar veriyorsun sonuc olarak,sanki cok ucuz bir araç..Ayrıca sadece M6 yazmadıgımı da görebilirsin :)
bir de zamanlar pek önemli değil, örneğin,biliyorsundur belki fiat Panda da F. 360 Modena dan sadece birkaç saniye geç tamamlamıştı pisti,Top Gear 'da.
Low-Rider
05-04-2009, 22:57
Emre evo yada sti hiçbi zaman donanımı lüksü konforuyla ön planda olmadı ki sen donanım bekliyorsun
Hala saçma sapan karşılaştırmalar yapıyorsun.
a5'i c serisini neden tercih ediyor insnlar birde evoyu neden tercih ediyor bi düşün istersen.
Konfor ve performans dengesi= Japon diyosun yani?
konfor perf dengesi değil ona fiyat/performans dengesi derler.
perf konsunda Typer a denk araçalr nelerdir ?
s3 , golf gti , new cupra, m3, TT mi ? peki bunlardan 2004 modelinin hangisini 35 bin liraya alabilirsiniz.. bana göre japon da konunun anafikri fiyat / performans dır .
FSIrabbit
05-04-2009, 23:01
EVO ve STI'lar çok boş. Sanki hiçbirşey yokmuş gibi donanım olarak. O kadar paraya insan biraz birşeyler ekler değil mi ama? Hele iç kısım? Klima yerine vantilatör koymuşlar sanki...
05-04-2009, 23:01
Emre evo yada sti hiçbi zaman donanımı lüksü konforuyla ön planda olmadı ki sen donanım bekliyorsun
Hala saçma sapan karşılaştırmalar yapıyorsun.
a5'i c serisini neden tercih ediyor insnlar birde evoyu neden tercih ediyor bi düşün istersen.
M6 pahalı,A5 lüks...S3 diyorum o zaman işte. Aynı fiyat...Aynı amaç..Mantıklı konusuyorum sadece,130 milyar verip,içi boş birşey almak yerine,aynı fiyata,en azından konforlu ve donanımlı birşey alınabilir demek istiyorum sadece. Bana karşılaştırabileceğim bir araç söyleyin o zaman :p
Ludacris
05-04-2009, 23:03
90 model bi Alman = 00 mdoel bi japon :)
.::EMRE::.
bence fanatiklik yapıosun :) siz Alman dediğinizde Opelide alman sayıyorsunuz fakat şunuda unutmayalım otomobil konusunda bence Opel Almanların yüz karası ;) özellikle son bi 7 8 senedir belki daha fazladır..
Alman arabalarından MBenz ayrı bişeydir kesinlikle..ve japonları sevdiğim kadar MB yide severim..
bu gün LEXUS da bi japon ! Mercedes de BMW de WW de Opel ded bulamayacağın konforu yapmışlar fi tarihinde ve Amerikadaki kalbur üstü adamların kullandığı araba Mbenz değil LEXUS neden acaba :)
Low-Rider
05-04-2009, 23:04
M6 pahalı,A5 lüks...S3 diyorum o zaman işte. Aynı fiyat...Aynı amaç..Mantıklı konusuyorum sadece,130 milyar verip,içi boş birşey almak yerine,aynı fiyata,en azından konforlu ve donanımlı birşey alınabilir demek istiyorum sadece. Bana karşılaştırabileceğim bir araç söyleyin o zaman :p
işte orda kişisel tercihler giriyor olaya:)almana yakın olan seven alman japon seven japon alıyor.
kimisinin donanım iç mekan umrunda olmazken kimisi sırf o yüzden araba eliyor
ama evoX'un içide güzel:D
90 model bi Alman = 00 mdoel bi japon :)
90 model almanlar fena cirit atıyor ümraniye de .. e30 team ... anladın sen :)
05-04-2009, 23:05
.::EMRE::.
bence fanatiklik yapıosun :) siz Alman dediğinizde Opelide alman sayıyorsunuz fakat şunuda unutmayalım otomobil konusunda bence Opel Almanların yüz karası ;) özellikle son bi 7 8 senedir belki daha fazladır..
Alman arabalarından MBenz ayrı bişeydir kesinlikle..ve japonları sevdiğim kadar MB yide severim..
bu gün LEXUS da bi japon ! Mercedes de BMW de WW de Opel ded bulamayacağın konforu yapmışlar fi tarihinde ve Amerikadaki kalbur üstü adamların kullandığı araba Mbenz değil LEXUS neden acaba :)
Opel nerden cıktı ki şimdi,fark ettiysen opeli saymadım bile saydıklarımın arasında.Sadece opel kullanmadım bu zamana kadar bu arada alman olarak tabiki biliyorum bende.
Opel nerden cıktı ki şimdi,fark ettiysen opeli saymadım bile saydıklarımın arasında.
corsa opel değilmi :)
FSIrabbit
05-04-2009, 23:06
Amerika'da kalburüstü adamlar Lexus değil, MB kullanırlar ama Lexus MB ile hemen herşeyi aynı derecede sunar fakat çok daha ucuzdur. Prestij olarak ise MB'nin yanına yaklaşamaz elbette. Asırlar geçse de Lexus; MB ve BMW'nin klasını hakedemeyecek...
05-04-2009, 23:07
corsa opel değilmi :)
Yahu Corsa dedim mi ben? :D
Ludacris
05-04-2009, 23:07
ne yaparsa yapsın ben lafımın arkasındayım içine bin bak incele
+ e30 u insan gibi kullanan biri ile karşılaşmadım karşılaşmak istememde:)
Yahu Corsa dedim mi ben? :D
mesajlarının birinde araya sıkışmış bi kontrol et istersen :)
Mb kullanıyorum bir önceki aracım '04 Honda'ydı sürüş zevki ve konfor olarak Honda gerçekten çok başarılıdır ;)
Japon araçları düzenli kullanıldığı ve bakımları aksatılmadığı sürece her zaman verilen paranın kuruşuna kadar hakkını verir. Komşumuzda 1,000,000 Km'de Mitsubishi minibüs var hala yolda kalmasını bekliyoruz bütün site olarak :D Sıkıldık kaç senedir aynı minibüsü görmekten :D
2000 model civic kullanıp e30 team'den aşşağı kalmayanlarda var ona bakcak olursak:)
Amerika'da kalburüstü adamlar Lexus değil, MB kullanırlar ama Lexus MB ile hemen herşeyi aynı derecede sunar fakat çok daha ucuzdur. Prestij olarak ise MB'nin yanına yaklaşamaz elbette. Asırlar geçse de Lexus; MB ve BMW'nin klasını hakedemeyecek...
bence MB ye ve BMW ye olan ilgi hiç bie şekilde arabadan anlamayan birisi bile o armaları gördüğünde oooo bmw oooo mb demesi sadece bizim ülkemizde veya bizim gibi olan ülkelerde diye düşünüyorum..Daha gelişmiş ülkelerde böyle olduğunu düşünmüyorum yapılan anketlerde bunu doğruluyor zaten...yanlış anlaşılmasın demek istediğim mb yi yada bmw yi kötülemiyorum..
ve işte dediğin gibi LEXUS bugün mb den bmw den daha fazlasını sunduğu ve daha ucuza olduğu halde JAPON lara düşmanlık oluyor belki de :) ve haketmesi gerken yeri verilmiyo belkide ;)
05-04-2009, 23:12
mesajlarının birinde araya sıkışmış bi kontrol et istersen :)
Ehue pardon,kendi aracımdan bahsetmişim gibi söylüyorsun sandım.Şimdi gördüm..Onu da corsa kadar bile değil demek istediğim için yazdım :) Bu arada opel neden almanların yüz karası anlamadım? Lotus Omegalar,Calibralar,SFi Gsilar ne oldu? :P
Edit: GM aldıktan sonra haklısın öyle oldu..
Ehue pardon,kendi aracımdan bahsetmişim gibi söylüyorsun sandım.Şimdi gördüm..Onu da corsa kadar bile değil demek istediğim için yazdım :) Bu arada opel neden almanların yüz karası anlamadım? Lotus Omegalar,Calibralar,SFi Gsilar ne oldu? :P
Edit: GM aldıktan sonra haklısın öyle oldu..
ewt özellikle son yıllarda belirttim yoksa eski kadetleri falan çok severim ;)
http://www.lexus.co.uk/range/is/is-f/video/index.aspx
Ludacris
05-04-2009, 23:18
ya iyiki bi Lexus sunuz war :D leks şöle leks böle... Almanlar doğduklarında beri aynı çizgideler Mükemmelliyetçilik...;)
ya iyiki bi Lexus sunuz war :D leks şöle leks böle... Almanlar doğduklarında beri aynı çizgideler Mükemmelliyetçilik...;)
tamam da işte düşman olmasanız sorun yok zaten :) bakın biz ne güzel seviyoruz almanları veya onları bunları işini iyi yapan herkezi ;)
Juggernaut
05-04-2009, 23:24
Mükemmeliyetçiliği açarmısın biraz mesela?
Sefa_vts
05-04-2009, 23:24
Ulan fransız dicem küfür ediceksiniz.. Konu alman japon olmuş :) amerikanları da geç :p
05-04-2009, 23:26
+1 :P
Lüks konusunda fikirlerimi savunmaya devam ediyorum,ne yazıkki Japonların birkaç modeli hariç pek lüks oldukları söylenemez..Ancak ne yazıkki Japonların da motor konusunda uzman oldukları göz ardı edilemez.Lexus ISF zaten bittiğim bir araç,adamlar yapmış gerçekten ama :) Tabi bir ton rakibi var,M serisi , AMG , VXR8 (opel sayılır :P )
Bir de hakikatten bilmediğim için soracağım,japon bir supersport var mı?
05-04-2009, 23:27
Ulan fransız dicem küfür ediceksiniz.. Konu alman japon olmuş :) amerikanları da geç :p
+1 evet dogru söylüyorsun,en iyisi ben sesimi kesiyorum artık :P
FSIrabbit
05-04-2009, 23:28
Japon süper spor yapmaz ama süper sporları piste yapıştıran normal sporları yapar. :)
Ludacris
05-04-2009, 23:28
kusursuz işçilik.
yeni impreza kırlıyor segman kırıyor fabrika sorunu olduğu dedikodusu yayılıyor ama halen açıklama yapılmadı almanlar bi civata bi tur eksik sıkılsın tüm seriyi çağırıyor geriye :)
Low-Rider
05-04-2009, 23:29
kusursuz işçilik.
yeni impreza kırlıyor segman kırıyor fabrika sorunu olduğu dedikodusu yayılıyor ama halen açıklama yapılmadı almanlar bi civata bi tur eksik sıkılsın tüm seriyi çağırıyor geriye :)
Bahsettiğin geri çağırma olayı bir çok firma tarafından bir çok kez yapıldı , almanlara has değil yani..
Ayrıca mükemmeliyetçi çizgide ilerleyen bir firmanın piyasaya sürdüğü araçta fabrikasyon bir hata olmaması lazım senin yazdıklarına göre..
Ludacris
05-04-2009, 23:30
Dostum konu cidden öle oldu ben kendimi Japoncu yaptım sanıyordum 99 gt den sonra :) ama içinde Bmw den bişey kalmış :D honda saolsun ama fikini belirt ya ahkam kesecek birisi yok saten tatlı tatlı atışıyoruz :)
Juggernaut
05-04-2009, 23:30
kusursuz işçilik.
Kime göre kusursuz işçilik sana göre mi?:) Almanlarda geri çağırıyorlarsa kusursuz değilmiş demekki kendin söylüyorsun:)
05-04-2009, 23:37
En güzel araçlar ingiliz araçları,asalet onlarda,diyerek yeni bir konu başlatalım mı :P
hep birbirine bişileri kabul ettirme çabaları bence aşmak lzm bunları hep aynı konular
ayrıca kimsenin bi arabaya düşmanlık besleyeceğini sanmıorum araba yani sonuçta
bir topic açılıdğında o anki ruh haline ve konunun gidişine göre verilen cevaplardır bu düşmanlıkmı oluyor :)
ama bazı araçları sevilmeyen yönleri olabilir oda zevk meselesidir
Ludacris
05-04-2009, 23:39
Bahsettiğin geri çağırma olayı bir çok firma tarafından bir çok kez yapıldı , almanlara has değil yani..
Ayrıca mükemmeliyetçi çizgide ilerleyen bir firmanın piyasaya sürdüğü araçta fabrikasyon bir hata olmaması lazım senin yazdıklarına göre..
ben almanlar çağırıypr sadece demedim
Hatasız kul olmaz ;)
05-04-2009, 23:39
hep birbirine bişileri kabul ettirme çabaları bence aşmak lzm bunları hep aynı konular
ayrıca kimsenin bi arabaya düşmanlık besleyeceğini sanmıorum araba yani sonuçta
bir topic açılıdğında o anki ruh haline ve konunun gidişine göre verilen cevaplardır bu düşmanlıkmı oluyor :)
ama bazı araçları sevilmeyen yönleri olabilir oda zevk meselesidir
+11
Benim yazdıklarımdan,Japon düşmanı oldugum falan anlaşılmasın,verseler bir Ep3 Type R , nasıl koşa koşa giderim almaya varya :D
Low-Rider
05-04-2009, 23:40
Yazından sadece almanlar geri çağırmış anlamı çıkıyor
Ludacris
05-04-2009, 23:42
Yazından sadece almanlar geri çağırmış anlamı çıkıyor
ben yannış anlattım eyer öyle anlaşılıyorsa. Fakat subaru konusunda ciddiyim segman kııyor yeni seri
CasabLanca
05-04-2009, 23:47
hondacıların araçlarına aşırı bağımlı olmasından, yoğun sevgi beslemesinden dolayı kaynaklanan bir durum. tabi işin birde zevkler ve renkler kısmı var.. misal kendim inşaat sektöründeyim ve ben bugüne kadar hiçbir japon arabasına binen mütahit görmedim :D:D kesimden kesime fark var
edo typer
05-04-2009, 23:58
kardes sen alman mısın anlamadım..sabahtan berı yok alman sole yok alman bole..bmwya bınıyorum 520d ınıyorum ctrye bınıyorum ve ctryı daha cok sewıyorumm..yeterı kdr acık mı:D arabalarla ınsanlar arasında bazen bag kurulur,ben arabamı sewıyorum..babam arabamı her gordugunde serserı dıo bana ama olsun bole mutluyum;)
Ludacris
06-04-2009, 00:10
ben ne kdar almansam sende o kdar japansın ? babam banada serseri diyor ve Bmw ye 2 kere bindi mecbriyetten.
edo typer
06-04-2009, 00:12
ben ne kdar almansam sende o kdar japansın ? babam banada serseri diyor ve Bmw ye 2 kere bindi mecbriyetten.
yanlıs anlamada kım sı..r japonu..banane japondan..;) babamın oglumu japonlar..bunu sewıyom buna bınıyom,cnm ata bınmek ıster ata bınerım;) fanatıkler bellı oluyo bolece;)
kickboxer
06-04-2009, 00:19
m power pırt:D:D dıyorum baskada bısey demıyorum :p
ALPER-VNS
06-04-2009, 00:21
walla fanatik hondacılar beni hondadan fanatik bmw ciler de bmw den soğutuyo.. aşırıya kaçmamak lazım.. s2000 de güzel benm için m3 de sanki bmw para mı weriyo bana da markasına bağlanıcam :o ama tabi ki aynı paraya olsa e46 m3 alırım o başka :D
konuyu okumadım ama ben sırf bu honda fanatıklerı yuzunden kendı arabmadan nefret ettım...ve ınanılmaz bır on yargı olusuyor dogal olarak herkes tum hondaya bınenlerı fanatık sanıyor...uzucu...
ha bu arada kesın konusu gecmıstır...hayat 2 3 4 gazlayıp bırakmak degıldır...bosuna koymamıslar o dıreksıyonu yada teybı yada amortısorlerı....
Ludacris
06-04-2009, 00:28
m power pırt:D:D dıyorum baskada bısey demıyorum :p
Ağustosta Pırtlıcam ben sana :D Check Enjın
tum dunyada testler butun krıterler goz onune alınarak yapılır,yol tutus konforu olsun sessızlık gibi, he spor arabalarda bazılarına daha cok agırlık verılır ona gore degerlendırme yapılır ama sonucta sırf performansla bı araba degerlendırılmez, ama trda bence böle:D:D
Yuhh 27 sayfa olmuş=)okumaya üşendim de zevkler ve renkler tartışılmaz diye boşuna dememişler....
searock///
06-04-2009, 01:18
Kproya gerek yok denizim sen bana bulmadın bir stock m3 :D
abı kusura bakma ya .soz werdım ama bır turlu olmadı . su arabamı bıtırıp bı gazlamaya baslayım zaten her gun deneme yapıcam o zaman soz ılk denedıgım m3 le denetecem senı :)
Maxiboost
06-04-2009, 06:35
kusursuz işçilik.
bana stock motor 500hp gezebileceğin almanları say...
nurburgring süreleriylede top gear ı karşılaştırdınız ya helal olsun :) saçma sapan insanlar saçma sapan yorumlarıyla konunun sayfasını uzatmaktan başka bir işe yaramıyorlar...
Yahu bırakın japonu almanı, sağlamlığı...
Ne haldeki tofaşlar yürüyor, gerisi fasa fiso :
http://www.timsah.com/Inanilmaz-araba-tofas-Yurusun-yeter/ndTdra9fAwX
CallMeInsane
06-04-2009, 07:30
tüm araçlar şekillendirilmiş metal,plastik ve benzeri malzemelerdir önemli olan kullanıcıdır kullanıcı vardır en kötü bilinen arabayla 30 yıl geçirir sorun yaşamaz kullanıcı wardır en iyi denen arabayla servisten cıkamaz oyuzden olay araçta deil aracı kullananlar arasında
mertacar
06-04-2009, 09:14
niye arabaları karşılaştırıyorsunuz ki. başlıkta da belirtildiği gibi japon otomobillerine karşı düşmanlık neden? düşmanlık dendimi japon arabaları ile diğer marka arabalar karşılaştırılmamalı. kullanıcıları karşılaştırılmalı, gerekirse eleştirilip düzeltilmeye çalışılmalı:icon_tup:... bir insan durduk yere neden arabaya düşman olsun ki ;) ama tünayK nın dediği gibi kullanıcılar (japon-alman-fransız vs..) kendi otomobillerine karşı sevgileri fanatikleşince ozaman markalar arası düşmanlık çıkıyor. insanı kendi arabasından bile soğutuyor. benim düşüncem böyle.
utku_speed
06-04-2009, 23:43
japonla alman diye degil japonla amerikan diye bir ayrim var fast filmlerinde bile goruyoruz cok gereksiz uzayyip giden hic anlamsiz anlami olmayan gereksiz bir konu bence
japon-fransız çatışması oluyo genelde.. ama japon otomaillerden nekadar nefret eden varsa fransızlardan almanlardanda americanlardanda bi okadar var.. tam marka fanatikliği.. ve çok aptalca.. şahsen fransız bi araca biniyorum ama japonlarında sevdiğim ve sevmediğim araçları ve yönleri var, fransızlarında, almanlarında vs..
bide bazı insanlarda şöyle bişi var, kendisinde hangi araba varsa en iyisi o dur diğerlerine düşmanmış gibi davranır.. genelde tavırlar bu.. ama okadar gereksiz ve aptalcaki :D