Orijinalini görmek için tıklayınız : EB RS ReLoaDed!
Yağmurlu geçen yoğun bir kış sonunda haftasonu açan havayı fırsat bilip arabayı yıkatabildim ve birkaç resim atayım dedim :)
Clio RS 2002 Model 109.000 km 'de. İkinci sahibiyim. Piyasada 2002 modelini bulmak çok zor olması nedeni ile benim için kıymeti iki kat daha fazla. Arabamın zaten trafiğe çıkış tarihi de 2004. Ben almadan son birbuçuk yıl da garajda yatması nedeni ile içi sıfır gibi oldukça temiz.
Aracımdaki modifikasyonlar;
Custom Cold Air İntake
Komple 60mm düz boru ve direk geçişli son susturucu
Clio ve Megane RS 'ler için özel geliştirilmiş Hollanda' dan getirttiğim OBD girişli RS Tuner ile kendi aracıma özel geliştirilen custom yazılım
Evli olduğum için eşimle sık sık sağa sola gezintilere gitmemiz nedeni ile pinpon topu gibi sekip arabanın konforundan ödün vermemek için kısa yay ve amortisör takmadım. Bu haliyle de yol tutuşu ve duruşu yeterince tatminkâr. Zaten RS' lerin frenlerinin nekadar iyi olduğu bilinir.
Genelde arabalarımda sadelik ve orjinalliği sevdiğim için arabanın sağıyla soluyla oynamak pek hoşuma gitmiyor. O nedenle aracımın ilk aldığım orjinalliğini bozmamaya özen gösteriyorum.
İşte bu da EB RS;
http://img523.imageshack.us/img523/3/13275418.jpg
http://img13.imageshack.us/img13/6008/37228167.jpg
http://img23.imageshack.us/img23/2904/84550943.jpg
http://img23.imageshack.us/img23/2861/10231915.jpg
http://img22.imageshack.us/img22/699/85893519.jpg
Bu da en son dyno çıktısı. Bu dyno çıktısından sonra yazılımımı tekrar güncelledim. Tork ve gücü daha üst devirlere taşıyarak ekstra güç ve tork aldım. Tahminen şu anda Paşaoğlu dynosunda 190 hp leri biraz geçmiştir diye düşünüyorum. Elimdeki cihazın en sevdiğim yönü bu. İstediğim zaman kendi aracıma özel istediğim yazılımı istediğim güç ve tork dağılımı doğrultusunda kodlatıp 1dk içerisinde OBD' den yükleyebiliyor olmam;
http://img3.imageshack.us/img3/2033/rsdyno.jpg
Tşk.
Clio RS 2002 Model 109.000 km 'de. İkinci sahibiyim. Piyasada 2002 modelini bulmak çok zor olması nedeni ile benim için kıymeti iki kat daha fazla.
Bora güle güle kullan.. :icon_tup: 2002 model MK1 lerin 2000 ve 2001 den herhangi bir farkı var mı (daha genç olması dışında) ?
Teşekkür ederim Soner.
Ben fark yok diye biliyorum.
kazasız belasız sürüşler.
Vtec-SEDAN
06-04-2009, 21:33
kazasız belasız. çok güzel gerçekten, dynoda başarılı.. :icon_tup:
plakalık sökülebilir ve yeni stoplardan takabilirsin. orjinallik bozulmaz, sadeliğini yitirmez. :)
Teşekkür ederim arkadaşlar.
Vakit bulabilirsem plakalıkları söküp görsel olarak daha güzel hale getireceğim. Arka farlara dokunmak pek istemiyorum. Artık benden sonraki sahibi süslesin onları da :)
Kazasız belasız orjinal kalması dileğiyle :)
BAHADIR24
06-04-2009, 21:49
Allah ağız tadıyla binmeyi nasip etsin tertemiz rs maşallah...
yazılım ve egzoz ile çok iyi veri
maşallah ...
Bora, orta boru üzerinde susturucu var mı? yoksa komple düz boru mu?
Susturucu vardı ama onu da iptal ettirdim ve komple düz boru yaptırdım ancak geçenlerde farkında olmadan son susturucumun Silencerı fırlayıp düştü. Şu anda aşırı bir ses veriyor dışarıya o nedenle biran önce ya bu son susturucuyu satacağım ya da gidip bir gezozcuda silencer yaptıracağım. Tabii yapabilecek bir usta var ise.
yazılım ve egzoz ile çok iyi veri
maşallah ...
Teşekkürler.
Elimdeki cihaz ile arabamın tüm performans ve data loglarını alıp bu loglar doğrultusunda alabileceğim maksimum tork ve gücü çeşitli devir bantlarında almaya çalışıyorum. Cihazın avantajı çok.
Maşallah Dyno çıktısı gayet güzel. Yanlız 2004 çıkıştı 1.5 senede yatmış ise 2005 model saysak 110.000 km güzel bi rakam. :) Gücünden birşey kaybetmemiş olmasıda çok güzel. Filtre sisteminden bir foto varmı. Birde OBD cihazının markası nedir yada link varmı.
Filtre sisteminin fotoğrafını çekmedim ama çekerim mutlaka.
Cihaz Hollanda' da Renault Clio 1.6 16v, Clio 2.0 RS ve Megane RS ler için özel yazılımlar geliştiren bir ekibin geliştirdiği bir cihaz. Cihazı kontrol eden bir yazılım da cihazla beraber geliyor. Cihazın adı RS Tuner. OBD bağlantısı ile araca, USB bağlantısı ile de laptopunuza bağlayabiliyorsunuz.
Servislerdeki gibi aracınızın hata kodlarını okuyup bu kodları silebiliyorsunuz. Wideband sensör I/O su da bulunuyor. Aracınızda ECU ile kontrol edilebilen tüm bileşenleri (benzin pompası, enjektörler vs.) test edebiliyor ve aynı zamanda arcınızda çok detaylı loglar alıp bu logları Hollandaya gönderiyorsunuz. Ekip bu logları inceleyerek aracın hangi devir aralıklarında fakir karışım gittiğini görüp yazılımda gerekli iyileştirmeleri yapıp size yazılımı yolluyor.
Yazılımı ECU ya atmanız 1 dakika sürüyor. İsterseniz istediğiniz zaman aracınızın orijinal yazılımına geri dönüş yapabiliyorsunuz.
RS Tuner' ın yazılımı, en son İngilterede Clio RS ler için geliştirilen gelmiş geçmiş en iyi yazılım seçildi. Normalde ingilteredeki RS sahipleri daha hesaplı olması açısından her 2 ayda bir grup alımları gerçekleştirdikleri için cihazı bulmak çok zor. Stoklar üretilir üretilmez eriyor. Ben cihazı yaklaşık 4 ay boyunca takip ederek şansa yakalayıp almıştım.
crazydog
06-04-2009, 22:45
Maşallah kazasız belasız :)
Maaşallah abi.gerçekten temiz duruyo.
bu yay konusunda banada cok ısrar ettıler ama yayla gercekten degısıyo araba.
vayy güzel araba reloaded larda amma coaldı:) ehehe
abi bide beni dinleyip bi yay taksan:)
Sizi yaycılar sizi :)
Bakalım bu yakınlarda farklı bir takım işlerim var. Duruma göre yay işini bir düşüneceğim.
İyi niyet ve dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Maşallah benim eb ye cok bekledim ama fotoları :)
masallah bın500 kere :)
plakalıklar rezalet otesı... + 4x4 spec suspansıyon... ıyyy ıcım kalktı :)
abı senınle ılıskımızı yenıden gozden gecırmek durumundayım...
masallah bın500 kere :)
plakalıklar rezalet otesı... + 4x4 spec suspansıyon... ıyyy ıcım kalktı :)
abı senınle ılıskımızı yenıden gozden gecırmek durumundayım...
Fıratçım sen nasıl diyorsan öyledir. Gözlerinden öperim :)
Eray Yümsel
07-04-2009, 09:32
maşallah gördüğüm en hızlı clio rs :D
Ne bilion eray hızlı oldunu denedinmi :D
Fıratçım sen nasıl diyorsan öyledir. Gözlerinden öperim :)
Ay law yu! :D
Eray Yümsel
07-04-2009, 09:41
topsecretttttttt :D
Walla abi geçen hafta bizim servisteydin arkadan bi seslendim selamlaşalım diye ama duymadın beni. ogünde pırıl pırıldı zaten araban. tekrardan maaşallah :)
maaşallahı var gerçekten hem güç olarak hem duruş olarak :) ,,,allah kaza bela ceza vermesin güzel günlerde kullanın ..................
Walla abi geçen hafta bizim servisteydin arkadan bi seslendim selamlaşalım diye ama duymadın beni. ogünde pırıl pırıldı zaten araban. tekrardan maaşallah :)
Öyle mi? Duymamışım o zaman. Ama tekrar uğrayacağım genel bir bakım için kısmetse. O zaman görüşürüz.
İyi dilekkeriniz için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.
chiefkadir
07-04-2009, 13:46
Maşallah çok diri hemde zeki hemde çevik hemde güçlü :)
Maşallah çok diri hemde zeki hemde çevik hemde güçlü :)
Dün akşam roll gecesinde de kanıtlandı :p
Allah kaza bela vermesin.
Kanka geçen yol boşken bir basayım da top speed deneyeyim dedim senin şu avatarındaki hızları görünce tamam dedim RS yürüyormuş :D
Sierra Rs
09-04-2009, 20:05
masallah yazılım basarınızdan dolayı tebrik ediyorum :)
maşallah, yazlımdan sora pekı vıtesı kaçta atıosun, ust devırde dusus var gıbı gercı normal bu halde egzantrıksız.
Üst devirde düşüş olduğunu nereden çıkardın :)
sanırım benımkı sandın sen bu topıgı :D
:D yok:D:D
dynoda teker gucune bakıldıgında belı oluorr tork egrısıde dusuo ama o normal tabi;)..
O dyno eski yazılımla kaydedildi ;)
yeni yazılıma var mı peki dyno hiç?
Bilmem gerek duymadım yeni yazılımla tekrar dynoya çıkmaya. Tork ve güç eğrisi üst devirlere taşındı birkaç hp ve tork da eklenmiştir herhalde.
yurdacool
19-09-2014, 14:19
maşallah kazasız belasız
maşallah kazasız belasız
Yahu yazarken konunun tarihine bir bak !
Gunes G.
19-09-2014, 14:52
Yahu yazarken konunun tarihine bir bak !
En azindan tutan noktalar var, bora tekrar evli statusune gecti mesela :)
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.