PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 gti sorun ve sorular

FT106
16-04-2009, 14:00
Aracımla ilgili bazı sorun ve sorumlarım var sizlere.Ayrı ayrı konu açmaktansa bütün soru ve sorunlarımı tek başlık altında maddeler halinde yazmayı uygun gördüm.

*İlk olarak aracımın içini orjinale çevirmek istiyorum.Şu anda üzerinde spor direksiyon takılı.Dolayısıyla spor direksiyon göbeği var.Ben bu direksiyonu çıkarıp 98 modelin orijinal 3 kollu (airbagssiz) direksiyonunu takmayı düşünüyorum.Şu andaki direksiyonun göbeğini çıkarıp orijinal direksiyonu takabilirmiyim.Orjinal direksiyonun ayrıca bir göbeğimi var.

*Aracımın km saatinde bir problem var.Hız göstergesi yanlış gösteriyor.Yani ortalama 200 le giderken felan 80 gösteriyor.Göstergedeki diğer fonksiyonlar sorunsuz çalışıyor.Sorun ne olabilir?

*106 lara 307 contası takıldığını duydum.Ne derece doğrudur.307 contası kullansam cai + komple egzozlu aracımda bir faydasını görürmüyüm.

*Son olarak 106 nın oem vites topuzu ve körüğünü nerden temin edebilirim.:)

İyi forumlar…

Schumi
16-04-2009, 16:21
Evet arkadaşım. 106gti motorlarına 206 ve 307 nin 1.6 16v 110hp motorlarının contasını takabiliyorsun. Ve bu ince conta olarak geçiyor. Sıcak havalarda azıcık hararete dikkat etmen gerekmesi dışında negatifliği yok conta ince olduğundan sıkıştırma artıyo ve bir nebze daa iyi gidiyor.

barışbazan
16-04-2009, 17:46
selam km göstergesi teli olablir mi?

Göki,ZD
16-04-2009, 18:07
kadran sorunun tel ile alakalı büyük ihtimal daha önceden hiç kurcaladın mı?
Oem vites topuzu körüğü derken oejinal ürünlerden bahsediyorsun değilmi ? eğer orjinal ürünleri istiyorsan servisten temin edebilirsin fiyatları uçuk değil geçen sene körük 75 vites topuzu 35 ytl idi ama döviz yükseldiği için onlarda da artış söz konusu euro üzerinden satış oldugundan dolayı.
307contası takıcaksan şumayerinde dediği gibi özellikle yaz aylarında gözün hararet göstergesinde olsun hatta manuel düğme yaptırırsan elektrikçinde istediğin zaman açıp kapatır kafan rahat eder.
direksiyon için göbeğe gerek yok.

FT106
16-04-2009, 19:55
Ben bi belektrikçiye gittim km göstergesi için.Bunların göstergesi telli değil komple gösterge tablosu değişicek dedi.Bazıları şanzıman üstünde okuyucu vardır ondan olabilir dio.Diğer cevaplar için teşekkür ederim.

serhat306
16-04-2009, 20:29
dıreksıyonu dırek takabılırsın vıtes topuzu orjınal 35 lıra ben yenı aldım taktım korugunu bılmıyorum orjınalı ne kadar contaya gelınce takılıyor ama boş iş taksanda olur takmasanda gostergede komple degısıyor ama yıne ıyı bır elektırıkcı dııl elektronıkcı bakıcak ıstanbuldaysan maslak sanayıde ıyı ustalar var...

Göki,ZD
16-04-2009, 20:30
komple gösterge değişicek ne demek ya yeni kadran al daha iyi uraşıcağına
telli oluyorlar eskiden km sayaçlarını durdururduk ordan biliyorum :D

boosted_pug
16-04-2009, 21:06
direksiyon göbeğine ihtiyacın yok direk al tak direksiyonu takabilirsin

km 200e gelinceye kadar normal olarakmı çalışıyo yoksa 60 70 le giderken hiç göstermiyomu nasıl olduğunu tam detaylı anlatırmısın diğer devirlerde nasıl hareket ediyo eski şahinlerin km si telliydi bizimkilerin elektronik şanzıman üzerinde bi okuyucu war o bozulmuş olabilir yada km kadranının içinde bi bobin var ibreyi hareket ettiren o bozulabiliyo birde arabanda indiglow göstege warsa ibreyi yanlış takmış olabilirler

conta güzel olur arkadaşlarda bahsetmiş hararete dikkat die çok doğru söylemişler cai conta komple egzost çok rahat 130+ ları görür

servise bakman lazım yada çıkmacılara

FT106
17-04-2009, 01:20
sadece 200 de değil.Araç hiçbir km yi doğru göstermiyor :)beyaz zemin gösterger var sadece araçta.

16v
17-04-2009, 08:01
Vites topuzu 106 için 75 tl 206 için olanlar 35 tl.

FT106
17-04-2009, 08:53
206 nın vites topuzu 106 ya uygulanabilirmi.uygulanırsa şık dururmu acaba?

Sefa_vts
17-04-2009, 09:57
Marş motorun değişti mi? ya da oralara el atıldı mı? ayrıca km saati ile alakalı şunuda sorıyım.. örneğin 3 viteste giderken devir 2.000 iken gazı bıraktığında silkeleme yapıyor mu? ALakasız gelebilir ama km sayaç teli yapıo bunları :D

Vites topuzu olayına gelince çıkma zor ama bulunur.. körük için bişi diyemem..

Direksiyon herkesin dediği gibi spor direksiyon göbeğini sökünce olur..

İnce conta bende alıcam.. Servis fiyatı 23 tl :)

FT106
17-04-2009, 10:05
Evet marş motoru bi ara kurcalandı.Tel oralardanmı geçio acaba :) Silkelemeyide azda olsa yapıyo.

Sefa_vts
17-04-2009, 10:09
SOrun belli :) Km saatinin teli.. marş motorunun orda evet ;) BEnzer bir sorunum olduda.. Araba salak gibi algılayamıo naaptığını.. gariptir ama aracada enteresan bi şekilde kesiklik yaratıo.. Sebebini bilmiorum ama gerçekten silkeleme azalıcak anlarsın.. telleri kontrol ettir.. Bİr ucu şaseye verilen diğer ucu iğne gibi olan kontrol kalemleri var.. ışık değerine bakın önce.. elektirik geliyor ise volt az ulaşıo olabilir.. tesisatta bi temassızlıkda olabilir.. ;) elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım buarada.. her konuda.. yedek parça çıkmaya çok gidiorum.. istediğin bişi olursa söle.. Ticaret değil amacım yanlışda anlaşılmasın.. 106 ları seviorum yardım etmeyi seviyorum :D

Göki,ZD
17-04-2009, 14:55
sefa 2 çeşit conta var birisi kalın sen kalını 23 liradır ince olanı en son 75 lira idi bi yanlışın olmasın hemde servisde :)

barışbazan
17-04-2009, 19:13
ya o tel nasıl yapıyo o silkelemeyi şaştım kaldım ya.peki değişmesi mi lazım telin yoksa baska durum mu?

FT106
17-04-2009, 21:16
yaw bugün elektrikçime gittim.Orjinal direksiyonu taktırdım.İçi azda olsa toplandı.Sadece orjinal vites topuzu ve körüğü kaldı.

Yalnız km olayına gelince bu arabada km teli yok dio.Anlamadım bişey.Bnun şanzımanın üstünde okuyucu vardır diyor.Tel yok bu arabada diyor :S

FaBeRgE
17-04-2009, 21:43
yaw bugün elektrikçime gittim.Orjinal direksiyonu taktırdım.İçi azda olsa toplandı.Sadece orjinal vites topuzu ve körüğü kaldı.

Yalnız km olayına gelince bu arabada km teli yok dio.Anlamadım bişey.Bnun şanzımanın üstünde okuyucu vardır diyor.Tel yok bu arabada diyor :S

şahana gitmedin dimi :D

Sefa_vts
17-04-2009, 22:19
sefa 2 çeşit conta var birisi kalın sen kalını 23 liradır ince olanı en son 75 lira idi bi yanlışın olmasın hemde servisde :)

YOk yahu.. Bizim Okhan var.. Uzman'ın kuzeni citröen servis.. ordan aldık fiyatı :D Gayet gerçek..

ya o tel nasıl yapıyo o silkelemeyi şaştım kaldım ya.peki değişmesi mi lazım telin yoksa baska durum mu?

AÇıkçası çok mantıksız gelio farkındayım.. Ama canlı yaşadım.. Şahit insanlar da var.. BEnde inanmadım.. MArş motorumun ''çük'' dedikleri ustaların kısmı arızalandı acil yapalım dedik saolsun mmtperformance var sitede.. Mehmet,halletti.. arada km göstergesinin kablosu kesilimiş arada.. giderken km sürekli sıfırdı.. ve düşük devirlerde acaip tekliodu.. Ertesi gün yaptırdım teli sadece ufak lehim ile sorunda gitti gösterge de kendine geldi.. :)

okuyucu tel demedim ben.. gösterge paneline giden diğer ucu beyine felanda bağlı olan bişi bu kablo.. marş motorunun üstünde emmenin altında.. genelde kalın siyah hortum gibidir..

106arts
25-04-2009, 22:03
ya arkadaslar 106 orjınal yayları ıle oynanmadan amortisör tablalarından düşürülebılıyormu aceba?

i_could
26-04-2009, 19:08
Km teli içn gerçekten de arkadasların dediklerine katılıyorum komple kontrol edilmesi gerekir yanlız senin aracın için öyle göstergelerin değişmesine gerek falan yok en kötü ihtimal sana söyledikleri gibi okuyucudur ki onun da fiyatı 100 lira gibi birşey olması lazım.Ayrıca eğer telinde bir hata yoksa ve daha önce okuyucu değiştirilmişse yanlış veya yan sanayi bi okuyucu da dediğin arızayı yapar bunların hepsinin tek tek kontrol edilmesi gerekir.

guney
29-04-2009, 20:21
şanzıman üstündeki km sensörünü kontrol et ufak plastik bişi bi ara arkadaşta gösterge sapıttı o parçayı değiştirdik sorun çözüldü denemediyse bi el at derim