Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hadi bakalım össciler ne durumda =)

Sayfa : 1 [2]

F.A.T.İ.H
12-07-2009, 14:21
polis myo hakkında bilgisi olan var mı? bitirenler komiser yardımcısı olarak mı başlıyor işe?

teşekkürler:)

Pmyo da bu sene istenen puan 205.Pmyo ve pomem de polis memuru olarak başlarsın.Pomem in farkı 4 yıllık üniversite mezunlarının kpss puanı spor sınavı ve mülakatla alınıyor olması meslekte derece farkı oluyo sonuçta ikiside polis memuru pek fark yok.
Komiser yardımcısı olarak başlaman için 245 ham puan alman lazım spor sınavı mülakat ayrıca polis akademisinin yapmış olduğu sınava girmen ve başarılı olman lazım:)

sMh
12-07-2009, 14:27
puanlara değil sıralamaya bakın arkadaslar, Allah yardımcınız olsun

İbrahim Erdem
12-07-2009, 15:51
kardesım senı canı gonulden tebrk edıyorum...mantıklı bır tercıh yapacak gıbı gorunuyorsun odtu makına benım ablamın mezun oldugu bolumdur dolayısıyla orada yasam egıtım vesosyal hayatın nasıl oldugunu ıyı bılırım gozun kapalı tercıh et kesınlıkle pısman olmassın...

Sağol abi. Görünümde şu an için o var zaten 1. sırada.

Serencebey
12-07-2009, 16:54
arkadaslar tercih işi nasıl oluyor? eve kitapcık falan gelıyormu?

onurdemir
12-07-2009, 17:06
Kuzenim 1116. olmuş. 1 soru daha yapsaymış 800 küsürlü bişey oluyormuş. Koç, Boğaziçi, Sabancı, ODTU, Bilgi Üni, 7Tepe her yere burslu girebiliyor. Ama Cerrahpaşa Tıp Fakultesini istiyormuş. Hayırlısı olsun. Sülaleden yazar, sanatçı, sanayici, müzisyen, tekstilci, hizmet sektörü çalışanı oldu ama hiç doktor olmamıştı. Kuzenimin ablası da Galatasaray Üniversitesini burslu bitirdi ve şu an Fransa'da master yapıyor. Bi kuzenim 2 sene önce Boğaziçi üniversitesinden mezun oldu, Abim keza Uludağ Uni Çeko'dan... Bi ben varım yüz karası. 3 senedir AOF'de 3. sınıfda olmak nasl koyuyor bir bilseniz. :D

Bu arada bu sınava kaç kişi girmişti yahu. 1116.lık gayet iyi gibi dimi :D

Edit: 1 milyon 451 kişi girmiş.

Boost Up
12-07-2009, 17:10
Kuzenim 1116. olmuş. 1 soru daha yapsaymış 800 küsürlü bişey oluyormuş. Koç, Boğaziçi, Sabancı, ODTU, Bilgi Üni, 7Tepe her yere burslu girebiliyor. Ama Cerrahpaşa Tıp Fakultesini istiyormuş. Hayırlısı olsun. Sülaleden yazar, sanatçı, sanayici, müzisyen, tekstilci, hizmet sektörü çalışanı oldu ama hiç doktor olmamıştı. Kuzenimin ablası da Galatasaray Üniversitesini burslu bitirdi ve şu an Fransa'da master yapıyor. Bi kuzenim 2 sene önce Boğaziçi üniversitesinden mezun oldu, Abim keza Uludağ Uni Çeko'dan... Bi ben varım yüz karası. 3 senedir AOF'de 3. sınıfda olmak nasl koyuyor bir bilseniz. :D

Bu arada bu sınava kaç kişi girmişti yahu. 1116.lık gayet iyi gibi dimi :D

İyi abi iyi oldukça iyi:D Puanı kaç ayıptır sorması:D

onurdemir
12-07-2009, 17:11
İyi abi iyi oldukça iyi:D Puanı kaç ayıptır sorması:D

Annem konuştu teyzemle. Yarım yamalak hatırlıyor. 366 küsür bişey demiş ama yanlış olmasın. Doğrusunu öğrenir söylerim.

Boost Up
12-07-2009, 17:14
Annem konuştu teyzemle. Yarım yamalak hatırlıyor. 366 küsür bişey demiş ama yanlış olmasın. Doğrusunu öğrenir söylerim.

Maşallah valla... Darısı seneye benim başıma:)

İbrahim Erdem
12-07-2009, 17:15
1116 çok iyi bir derece. Ama tıpların puanı baya yüksek ***** birkaç senedir baya revaçta.

BlackEmperor
12-07-2009, 17:23
makine mühendisi olma da...

kesinlike katılmadığım bir yorum. kafama z.çam zamanında secmedik gittik tekstıl muh olduk. yazabilen makine yazsın İnanmayan kariyer.nettekı iş ilanlarına baksın...

korki
12-07-2009, 18:16
tekstile göre avantajlı onda sizinle hem fikirim. ama arkadaşın aldığı puanı ben şu an almış olsaydım eczacılık hatta gemi kaptanlığı filan seçerdim

İbrahim Erdem
12-07-2009, 21:32
Biraz ilgi meselesi yoksa akranlarımın yaptığı gibi direk tıp yazardım.

senna
12-07-2009, 21:33
makine vs seviyorsan yaz bencede ilgin varsa istediğin işi yaparsın severek daha yararlı olursun

eeyore
12-07-2009, 21:39
makine mühendisi olma da...

aah aah 2 senemi verdm ben o sevdayaa :)

eeyore
12-07-2009, 21:40
mekatronik ısrarla tawsiye ederim...hem makine hem elektrik elektronik.. en son bu sene sardığım bölümdü ama mütercim tercümanlık yazıcam

ST
12-07-2009, 22:13
herkes inşallah istediği yeri kazanır. :)

onurars
12-07-2009, 22:15
yeditepeye gelmeyin sağlam ingilizceniz yoksa,gençliğimi yeditepe hazırlıkta bitirdim:)

Eyüp
12-07-2009, 22:20
Bilgi Üniversitesi - Hukuk yada Sabacı Üniversitesi - Ekonomi Yönetim Bilimleri hakkında bilgisi olan.Yada okuyan?

Aklımdan gecen bolumler + ları - leri nelerdir.?:)

Burak İ
13-07-2009, 13:49
Bilgi Üni Hukuk eğitimi iyidir de öğrencileri için aynı şeyi söyleyemeyeceğim yanlış anlamayın :) tabi eskiden girmesi 2 3 sene önce daha kolaydı şimdi öğrenci kalitesini arttırdılar arkadaşlarım hep sınıf tekrarı yapıp duruyor bilgi de :D

anıl turan
13-07-2009, 14:49
Bilgi Üniversitesi - Hukuk yada Sabacı Üniversitesi - Ekonomi Yönetim Bilimleri hakkında bilgisi olan.Yada okuyan?

Aklımdan gecen bolumler + ları - leri nelerdir.?:)

bilgi hukuktan, iki arkadaşımdan biri geçen sene mezun oldu digeri hala okuyor... eger cok calisirim derslerime diyorsan oku, çocuklardan biri baya calisiyor 4 senede bitirdi ama cok dusuk bir ort ile diğeri 6. senesine uzatti...

anlayacagin bilgi üni hukuk fakultesi yan gelip yatma yeri degil :D marmara istanbul gibi unilerin hukuk bolumlerinden daha kolay mezun olursun...

Eyüp
13-07-2009, 15:19
Kararsız kaldım Sabancı ile Bilgi arasında ama ikiside zor sanırsam?:o

::ZaFeR::
13-07-2009, 15:21
Boş ver Eyüp,ne varsa devlette var :)

Eyüp
13-07-2009, 15:34
Devlet Sakarya Kocaeli oluyor.

İstanbulda devlet olsa dusunmiycemde:)

onursumer
13-07-2009, 17:27
eyup bilgi universitesini es geç direk sabancı bilgiye girdiğine pişman olabilirsin

ben birkaç arkadaşımla derse girme fırsatı buldumda bukadar Atatürk düşmanı hocanın bir arada bulunduğu bir okul gormedim kanser oluyor insan ...

Eyüp
13-07-2009, 17:41
Dedigim gibi aklımda ya Bilgi Hukuk - yada sabancı ekonomi yonetim bilimleri var.

İyi bir eğitim almak istiyorum cok kararsızım:)

[3. planda İTÜ ekonomi suny programı]

barutçu
13-07-2009, 17:59
Dediğin bölümler arasında sabancı ekonomi...

pişman olmazsın...

eeyore
13-07-2009, 18:03
yeditepeye gelmeyin sağlam ingilizceniz yoksa,gençliğimi yeditepe hazırlıkta bitirdim:)
walla süper bi ingilizcem olsa bile ana dilim bile olsa gelmem oraya :)

Kararsız kaldım Sabancı ile Bilgi arasında ama ikiside zor sanırsam?:o

devlet olmuyosa drek sabancı. düşünme bile. adamların okullarının ismi war inan..

S.celik
13-07-2009, 18:06
İstanbul Aydın üniversitesine gitmeyi düşünen varmı ???Eski adı anadolu bil olarak geçiyor floryada...

TYFF
13-07-2009, 18:42
puan kitapçıkları ne zman yayımlanmaya başlıyor?

onursumer
13-07-2009, 18:44
puan kitapçıkları ne zman yayımlanmaya başlıyor?

evet ya tercih kitapçıkları nezaman çıkıcak nerden alcaz :)

S.celik
13-07-2009, 18:45
Puan kitapçıkları 4 gün sonra tüm liselerden alınabilir arkadaşlar....İSteyen olursa alırım 2 haftada içinde tercih yapmanız lazım aldıktan sonra...

onursumer
13-07-2009, 19:03
oo iyimiş ben bu akşam yazlığa gidiym haftaya gelir tercihimi yaparım :D

S.celik
13-07-2009, 19:07
oo iyimiş ben bu akşam yazlığa gidiym haftaya gelir tercihimi yaparım :D

En iyisi daha zaman var okul tercihlerinede dikkat edin puanlarda düşmeler var 2 5 6 puan düşüşler var önemli bölümlerde...:)

eeyore
13-07-2009, 23:11
İstanbul Aydın üniversitesine gitmeyi düşünen varmı ???Eski adı anadolu bil olarak geçiyor floryada...

hiç gerek yok..

S.celik
13-07-2009, 23:11
hiç gerek yok..

Neden ?????

Eyüp
13-07-2009, 23:12
Bahçeşehir - Ekonomi ?

sMh
13-07-2009, 23:26
inşaat müh. yazın

eeyore
14-07-2009, 12:41
Neden ?????

7 tepe kendini toplarladı birsürü iyi yerden hoca alarak falan ama aydın 7tepenin eski hali resmen. benim düşüncem bu ama özel istiyorsanız daha iyi okullar var yani..

Vtec_2
14-07-2009, 13:40
İstanbul Ticaret Üniversitesi.........2007 mezunu olarak hakıkaten basarılı bır unıversite...

roverdal
15-07-2009, 14:03
ÖSS girdi bize geçmiş olsun ,, kazananlarada başarılar dilerim...

Ahmetfikri
15-07-2009, 17:10
iiçinde matematiğin "M"si bile olmayan bi bölüm varmı (açık)

enigma1453
16-07-2009, 13:26
benim daha 2 yılım var inşallah mimarlık hedefliyorum

eeyore
17-07-2009, 14:31
iiçinde matematiğin "M"si bile olmayan bi bölüm varmı (açık)

dil bölümleri.

tuFAN
17-07-2009, 14:42
istanbul üniv. edeb. fakültesinden bir bölüm tercih edecek olan varmı ?

HarunToprak
17-07-2009, 15:52
İstanbul üni. - Fizik hakkında bilgisi olan varmı ??

eeyore
19-07-2009, 21:26
istanbul üniv. edeb. fakültesinden bir bölüm tercih edecek olan varmı ?
bn fransızca mütercim tercümanlık yazıcam edebyt fakültesinde olması lazım da hayırdır??

İstanbul üni. - Fizik hakkında bilgisi olan varmı ??

ne gibi bi bilgi istiyorsun??

HarunToprak
19-07-2009, 23:02
bn fransızca mütercim tercümanlık yazıcam edebyt fakültesinde olması lazım da hayırdır??

ne gibi bi bilgi istiyorsun??

çok zor,geçemezsin,sürekli kalırsın gibi şeyler söylüyor dışardakiler. He pek takılmıyorum ama mide bulanmıyor değil ?

BaDCaT
20-07-2009, 18:12
Artık vakıf üniversitelerine bela okumaktan bıktım bugün itibariyle okumamaya karar vericem bu gidişle..yaptığım spor dalında türkiye şampiyonu oldum dünya kupası 5.ayağında 11,12,15likerim var...Vakıf üniversiteileriyle sene içinde görüştüğümde burs veririz gel dediler şimdi gelicem dediğim zaman ilk sene 20 milyarı yatırırsın sonra bizim adımıza yüzersin(ben paletli yüzme yapıyorum nasıl yüzdürecekse yarışmada branşım olmayan şeyde ) derece yaparsan %25-50 burs veririz demeye başladılar..Bu kadar y.şak bir tavır olamaz alın üniversitenizde paranızda sizin olsun..gözlerini para bürümüş resmen ş.reften yoksun insanlar...13 yıldır emek verdiğim spordan hep cebimden para çıktı ileride ekmeğini yeriz dedik hiç birşey alamadık..ülkemin haline acıyorum gerçekten spora değer veren yok varsa yoksa futbol..futbolcu olsam burs veriyorlardı ama yüzüyorum işte hata bende..

eeyore
20-07-2009, 18:57
çok zor,geçemezsin,sürekli kalırsın gibi şeyler söylüyor dışardakiler. He pek takılmıyorum ama mide bulanmıyor değil ?

ya boşversene geçenler nasıl geçiyo... yapma bnm arkadaşım allahın salağı kız mütercim tercümanlıkta okuyo istanbul üni de o da bnm gbi fransız lisesi çkışlı geçersinnn o çok zor geçersin sürekli kalırsın muhabbetini her üni için yapıyolar kardeş merak etme :/

HarunToprak
21-07-2009, 07:30
ya boşversene geçenler nasıl geçiyo... yapma bnm arkadaşım allahın salağı kız mütercim tercümanlıkta okuyo istanbul üni de o da bnm gbi fransız lisesi çkışlı geçersinnn o çok zor geçersin sürekli kalırsın muhabbetini her üni için yapıyolar kardeş merak etme :/

Anladım teşekürler. :)

eeyore
21-07-2009, 08:08
Anladım teşekürler. :)

:) rica ederm :)

İbrahim Erdem
21-07-2009, 16:27
Açıkçası kafam karıştı.

Odtü makine düşünürken birden aklıma Hacettepe otomotiv mühendisliği girdi. Açıkçası kararsızım.

Yardım???

S.celik
21-07-2009, 16:28
Bu sene tercih formlarında bazı kapanmış bölümler bazı bölümler yeni açılmış ilginç değişiklikler var :S

HarunToprak
21-07-2009, 23:31
Açıkçası kafam karıştı.

Odtü makine düşünürken birden aklıma Hacettepe otomotiv mühendisliği girdi. Açıkçası kararsızım.

Yardım???

Puanın tutuyorsa kesinlikle bence otomotiv mühendisliği'ne gitmelisin.

Marmara - Metal öğretmenliği düşünüyorum. Bu bölüm hakkında da yardımcı olabilicek birisi varsa çok iyi olur?

eeyore
21-07-2009, 23:56
Açıkçası kafam karıştı.

Yardım???

bence mekatronik yaz yazabiliyosan hepsini kapsıyo..

barajı geçen sayısı %si azmış ışıktan kız aradı dün açıkta kalma durumu olmcakmış puanlar düşücekmiş....miş...

İbrahim Erdem
22-07-2009, 09:00
Puanın tutuyorsa kesinlikle bence otomotiv mühendisliği'ne gitmelisin.

Marmara - Metal öğretmenliği düşünüyorum. Bu bölüm hakkında da yardımcı olabilicek birisi varsa çok iyi olur?

Puan konusunda sıkıntım yok mesele tercih. Artık yurtdışında iş bulacağım bir üni ye gitmek istiyorum.

eeyore
22-07-2009, 10:58
Puan konusunda sıkıntım yok mesele tercih. Artık yurtdışında iş bulacağım bir üni ye gitmek istiyorum.

bazı okullar yurtdışındaki çift diploma veriyo bazı okullarda bazı bölümlerde 2 sene burda okuyosun 2 sene yurt dışında onları araştır yada erasmus yap okula girdiğinde ki yurt dışına gittiğinde işin hazır olur..

Serencebey
22-07-2009, 11:08
Açıkçası kafam karıştı.

Yardım???

Delimsin otomotivden mezun olunca direk Mercedes seni işe alıyor. Kısadan hisse, mercedesin muhendis yetistirme kalesi hacettepe otomotiv muhendisligi :)

Secmemek icin deli olmak lazım !!!

said_
22-07-2009, 11:11
hazır konu açılmışken başka nerelerde var otomotiv bölümü ? bakmıştım ama hacettepeden başka bi yerde bulamamıştım

gökan
22-07-2009, 11:15
hazır konu açılmışken başka nerelerde var otomotiv bölümü ? bakmıştım ama hacettepeden başka bi yerde bulamamıştım

dumlupınar unıv olması lazım

eeyore
22-07-2009, 11:41
otomotiv mühendisliği ile mekatronik yeni bölümler her okulda yok malesef :/

Eworen
22-07-2009, 12:24
pahalı olan bazı vakıf ünilerine gideceğinize hiç durmadan yurtdışında az bilindik bile olsa bi üniversiteye gidin hemde mutlaka gidin
hem aynı paraya gelir bütün masraflar dahil hemde yurtdışında okumuş olursunuz. TR ye dönünce TR de okuyanlardan kaç sıfır önde olacağınızı siz düşünün..

said_
22-07-2009, 12:57
pahalı olan bazı vakıf ünilerine gideceğinize hiç durmadan yurtdışında az bilindik bile olsa bi üniversiteye gidin hemde mutlaka gidin
hem aynı paraya gelir bütün masraflar dahil hemde yurtdışında okumuş olursunuz. TR ye dönünce TR de okuyanlardan kaç sıfır önde olacağınızı siz düşünün..

katılıyorum Yurtdışı ilerde çok güzel bi referans ve dil artık çok önemli 1 değil 2 lazım artık

G_TT_I
22-07-2009, 13:28

Peki yök de bu okulu tanıyacakmı?

said_
22-07-2009, 13:32
Avrupa da bazı yerleri tanıyo benim bildiğim Avusturya ile eşleniği var okulların

Eworen
22-07-2009, 13:36
Peki yök de bu okulu tanıyacakmı?

çok büyük bi oranda tanıyor yani nerdeyse çoğunun YÖK tarafından denkliği mevcut..

SerdaR A.
22-07-2009, 13:47
uluslar arası lojistik nasıldır bilen varmı ?

Berkan
22-07-2009, 13:52
Uluslararası Lojistik Öğrencisiyim ben Okan Unide
nerdeyse ilk lojistigi acan unilerden 1 tanesidir busene ilk lojistik mezunları verildi ...kısmet uzatmasaydık bende olucaktım :)

bolum güzel 1-2 sınıf zaten cogu derslerin ortak bütün bolumlerle diger senelerde farklı zevlkli derslerin olucak bunu nası depolarım ne sekilde yaparım ne sekilde biryönden biryöne tasırım en kısa zamanda en ucuz maliyetle tarzında atış serbest yetenegine kalmıs bundan sonrası :D vs vs istersen dahada detay msnden anlatırım

onursumer
22-07-2009, 13:53
kitapcıkları alabiliyoruz dimi liselerden şuan ?

said_
22-07-2009, 14:03
Uluslararası Lojistik Öğrencisiyim ben Okan Unide
nerdeyse ilk lojistigi acan unilerden 1 tanesidir busene ilk lojistik mezunları verildi ...kısmet uzatmasaydık bende olucaktım :)

bolum güzel 1-2 sınıf zaten cogu derslerin ortak bütün bolumlerle diger senelerde farklı zevlkli derslerin olucak bunu nası depolarım ne sekilde yaparım ne sekilde biryönden biryöne tasırım en kısa zamanda en ucuz maliyetle tarzında atış serbest yetenegine kalmıs bundan sonrası :D vs vs istersen dahada detay msnden anlatırım

iş olanakları nası abi masa başı işmi ?

İbrahim Erdem
22-07-2009, 14:41
Delimsin otomotivden mezun olunca direk Mercedes seni işe alıyor. Kısadan hisse, mercedesin muhendis yetistirme kalesi hacettepe otomotiv muhendisligi :)

Secmemek icin deli olmak lazım !!!

Odtü beni iyice tırstırıyor zaten. Şu an kafam çok karışık.:beuj::beuj:

Sadece mercedes değil diğer fabrikalara da elemen alıyorlarmış.

said_
22-07-2009, 14:43
Odtü beni iyice tırstırıyor zaten. Şu an kafam çok karışık.:beuj::beuj:

Sadece mercedes değil diğer fabrikalara da elemen alıyorlarmış.

izmitte bi çok fabrika var bu adamların tek bakcağı yer hacettepe otomotiv mühendisliğidir başka yerde zaten yok nerdeyse bu bölüm bence güzel bi tercih olur
odtü nün adına kapılma etrafta makina mühendisi çok rahat bulunur ama otomotiv daha azdır eminim

İbrahim Erdem
22-07-2009, 14:50
izmitte bi çok fabrika var bu adamların tek bakcağı yer hacettepe otomotiv mühendisliğidir başka yerde zaten yok nerdeyse bu bölüm bence güzel bi tercih olur
odtü nün adına kapılma etrafta makina mühendisi çok rahat bulunur ama otomotiv daha azdır eminim

Odtü mezunu olmak sana sağlam bir etiket kazandırır. Aç kalmazsın.

Ama şu ki.

4 sene hatta hazırlıkta bile insanı insanlıktan çıkaracak kadar çok çalıştırıyorlar. Sosyalleşmek lüks oluyor. Dahası hacettepede çift dil hazırlık var ve makina ve otomotiv olamk üzere çift diploma veriyorlar. Orada ilk yazılan dönemde okuyan bi abi ile görüşüyorum. artık bölüm oturdu diyor. Zorlanmadan keyfine baka baka okur işine girersin diyor.

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=odt%C3%BC+makine&nr=y&pt=odtu+makine

Buada odtü hakkında yazılanları okuyunca insan bi daha düşünmüyor değil.

hotsauce
22-07-2009, 14:58
Artık vakıf üniversitelerine bela okumaktan bıktım bugün itibariyle okumamaya karar vericem bu gidişle..yaptığım spor dalında türkiye şampiyonu oldum dünya kupası 5.ayağında 11,12,15likerim var...Vakıf üniversiteileriyle sene içinde görüştüğümde burs veririz gel dediler şimdi gelicem dediğim zaman ilk sene 20 milyarı yatırırsın sonra bizim adımıza yüzersin(ben paletli yüzme yapıyorum nasıl yüzdürecekse yarışmada branşım olmayan şeyde ) derece yaparsan %25-50 burs veririz demeye başladılar..Bu kadar y.şak bir tavır olamaz alın üniversitenizde paranızda sizin olsun..gözlerini para bürümüş resmen ş.reften yoksun insanlar...13 yıldır emek verdiğim spordan hep cebimden para çıktı ileride ekmeğini yeriz dedik hiç birşey alamadık..ülkemin haline acıyorum gerçekten spora değer veren yok varsa yoksa futbol..futbolcu olsam burs veriyorlardı ama yüzüyorum işte hata bende..

turkiyenin sporcuya sahip ciktigi yokki bi futbol digerlerini salla sonra olimpiyatlarda bizim niye bu dalda sporcumuz yok sahip cikmassan olmaz tabi yurtdisinda spoculari el ustunde tutarken bizim ulkemiz malesef bole

said_
22-07-2009, 15:08
Odtü mezunu olmak sana sağlam bir etiket kazandırır. Aç kalmazsın.

Ama şu ki.

4 sene hatta hazırlıkta bile insanı insanlıktan çıkaracak kadar çok çalıştırıyorlar. Sosyalleşmek lüks oluyor. Dahası hacettepede çift dil hazırlık var ve makina ve otomotiv olamk üzere çift diploma veriyorlar. Orada ilk yazılan dönemde okuyan bi abi ile görüşüyorum. artık bölüm oturdu diyor. Zorlanmadan keyfine baka baka okur işine girersin diyor.

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=odt%C3%BC+makine&nr=y&pt=odtu+makine

Buada odtü hakkında yazılanları okuyunca insan bi daha düşünmüyor değil.

yanlış anlaşılmasın Odtü boştur demiyorum töbe haşa :D ama adamın canını okuduklarını iyi biliyorum

TarikS
22-07-2009, 18:31
Konya'li kardesim;

Mercedes'e girmek icin Almanca bilmek zorundasin.. Bunu da yaz kenara.. Ingilizce artik yetmiyor zaten de, 2. yabanci dilin almanca olmali en azindan 3.'yu 4.'yu ogrenmeyeceksen..

ITU Makina ve Bogazici Makina'dan mezun olurken de son 2 sene otomotiv uzerine uzmanlasabiliyorsun.. Diger makina bolumlerinde de boyle bir secenegin olabilir..

Ford AR-GE'de calisan muhendis bir arkadastan ogrendigim kadariyla, onlar sadece ITU ve ODTU'ye kariyer gunlerine gidiyorlarmis 'ciddi ciddi' adam almaya.. Bu da aklinda bulunsun. ;)

eeyore
22-07-2009, 20:39
yahu dil bileni zamanında sadece dil biliyo die aldıklarını bliyorum...
arada Tarık kardeş eğer otomotiv seçersen uzmanlaşıyosun yoksa genel mühendislik okursan yada ısı seçersen bi işe yaramıyo bildiğim kadarıyla

eeyore
22-07-2009, 20:41

aynı paraya değil inan daha ucuza gidyosun devlet üni sine.
saolsun babamda o yolumu kapıyo.. fransada devlet ünileri (paris hariç) 200€ seneliği ama babam burda özele gitmemi sölüyo :S:mad:anlamıyoda orda daha az para dökücek banaa

TarikS
22-07-2009, 20:45
arada Tarık kardeş eğer otomotiv seçersen uzmanlaşıyosun yoksa genel mühendislik okursan yada ısı seçersen bi işe yaramıyo bildiğim kadarıyla

Eh ben de oyle dedim zaten Muge, son 2 sene uzmanlik alanini seciyorsun.. O sekilde uzmanlasiyorsun genel muhendislik yerine..

korki
22-07-2009, 22:23
her ne kadar uzmanlaşırsan uzmanlaş bizim ülkenin hangi üniversitesi olursa olsun( buna itü ve odtüde dahil diğer ünilere göre daha fazla proje çalışmaları var mak. müh. olarak o bir artıdır) eğer derse giren kişi sana tüyolar veriyorsa (çalışma hayatında ne gibi zorluklarla karşılaşıldığını ve ne gibi çözüm ürettiklerini anlatıyorsa )o zaman cidden yetişiyosun veya araştırmacı olucaksın yani iş kendinde biticek yani alıyosun kitabı çalışmaya başlıyosun yok vizeydi yok finaldi çalıştığın çoğu şey anlamsız hale gelecek iş yaşantısında. bu arada aksaraydaki mercedes fabrikasında sadece montaj kısmının olduğunu duydum ne kadar doğruysa artık

eeyore
22-07-2009, 22:24
Eh ben de oyle dedim zaten Muge, son 2 sene uzmanlik alanini seciyorsun.. O sekilde uzmanlasiyorsun genel muhendislik yerine..

hehe de bölüm seçimini ekledm bende ztn ısı seçebiliyosun genel seçebiliyosun yada otomotiv ama itü de böle bi uyg warmı bliyorum ytü de warda.. aahh hayalim aah bekle bni 2 sene snra gelcem :)

eeyore
22-07-2009, 22:26
bi ablam dediğim arkadaşım nissan'ın distribütörlüğünde çalışıyo ana binasında yani kadının bana dediği makine müh bitirirsen otomotiv seçersen yukardan başlarsın 0dan diil demişti..

TünayK
22-07-2009, 22:31
odtu makına ıle ılgılı sozlukten lınk verılmıs detaylı okumadım ama soyel bır sey soyleleyım sana...benım ablam 2003 odtu makına mezunu, mezunıyet notuda 3.88 gıbı bıseydı...ben hıc sabahladıgını hatırlamam cok rahat mezun oldu hatta onların donemımden mezun olmayan 3 yada 4 kısı vardı onlarında farklı gerekcelerı vardı...ben sımdı calıstıgım konuları ona gosterdıgımde "yuh" dıyor "bıze hıc bunlardan bahsetmedıler"...sonuc olarak odtude okumak kolaydır zevklıdır...puanı yeten arkadaslar dusunmesınler...sosyal ortam yok demısler alaksı yok festıval dam kapı bıtmıyo odtude sadece "karumcuk" ta kumpır yemek ıcın bıle odtu tercıh edılır...

Ranthor
22-07-2009, 22:37
allah itünün belasını versin.
size bir çok kapıyı açar o da bir gerçek.
Yurtdışındaki gazoz üniversitelerini ( özellikle amerika) piyasada kimse tutmuyor, sonuçta işverenler de aptal değil.

Ha bir de mercedese girmek istiyorsanız istanbul erkek lisesi veya alman liseli olmanız sizi direk öne atar.

efe-E
23-07-2009, 11:09
Istedigim bolumu barindirmamasina ragmen Bilkent Universitesi tanitim dosyasi yollamis. Sabah 9:10'da postaci mi gelir kardesim insanin evine :)

Izmir Ekonomi rulez :P

senna
23-07-2009, 11:40

ısı enerji de otomotiv gibi daldır ona uygun dersler görürsün çoğu universitede böyle ayrıca işe yaramıyor derken ne kast edildi?

eeyore
23-07-2009, 20:37
ısı enerji de otomotiv gibi daldır ona uygun dersler görürsün çoğu universitede böyle ayrıca işe yaramıyor derken ne kast edildi?

sen kalkıp ısıyı seçersen branş olarak makine mühendisi olursun ısı üzerine çnk 3 ve 4.sınıfta ona göre ders görüyorsun kalkıpta ısıyı bitiren otomotiv sektöründe ne yapabilirki.. sadece mühendis olduğu için girer o sektöre onun haricinde daha iyi bi konumda olabilicekken otomotiv bölümünü okuyup zaman kaybeder oraya ulaşman için. arkadaşımın başına geldi çnk

eet arkadaşlar bgn tercih yaptım yıldız teknik üniversitesi fransızca mütercim tercümanlık bekler beni :) çok rahat girebiliyormuşum :)

İbrahim Erdem
23-07-2009, 21:49
odtu makına ıle ılgılı sozlukten lınk verılmıs detaylı okumadım ama soyel bır sey soyleleyım sana...benım ablam 2003 odtu makına mezunu, mezunıyet notuda 3.88 gıbı bıseydı...ben hıc sabahladıgını hatırlamam cok rahat mezun oldu hatta onların donemımden mezun olmayan 3 yada 4 kısı vardı onlarında farklı gerekcelerı vardı...ben sımdı calıstıgım konuları ona gosterdıgımde "yuh" dıyor "bıze hıc bunlardan bahsetmedıler"...sonuc olarak odtude okumak kolaydır zevklıdır...puanı yeten arkadaslar dusunmesınler...sosyal ortam yok demısler alaksı yok festıval dam kapı bıtmıyo odtude sadece "karumcuk" ta kumpır yemek ıcın bıle odtu tercıh edılır...

Bugün Ankara yaptım geldim. Odtü yü güzelce gezdim. Makina mühendisliğnin lablarına dersliklerine baktım. Yurda baktım.(Demiray) Baya bi faydası oldu. Kararım belli artık.;)

senna
23-07-2009, 22:03
sen kalkıp ısıyı seçersen branş olarak makine mühendisi olursun ısı üzerine çnk 3 ve 4.sınıfta ona göre ders görüyorsun kalkıpta ısıyı bitiren otomotiv sektöründe ne yapabilirki.. sadece mühendis olduğu için girer o sektöre onun haricinde daha iyi bi konumda olabilicekken otomotiv bölümünü okuyup zaman kaybeder oraya ulaşman için. arkadaşımın başına geldi çnk

eet arkadaşlar bgn tercih yaptım yıldız teknik üniversitesi fransızca mütercim tercümanlık bekler beni :) çok rahat girebiliyormuşum :)

otomotivle lisans eğitiminde çok fark yok derslerde 5 6 ders var sadece mühendis vs değil zaten makine mühendisi olursun ısıyı bitirip ne yapabilir deme zaten şu an çoğu fabrikada çalışan mühendislerin bazıları(otomotiv üzerine) ısı enerji bitirmiş insanlar otomotiv okuduğunda yaklaşık farklı olarak aldığın ders sayısı az nasıl ısı yerin konstriksüyon seçtiysen buda ona benzer birşey

otomotiv sektörü diyince çok farklı şeylerde yok o kadar abartacak çoğu derslerde zaten diğer derslerin devamı olarak otomotiv üzerine örnekleri inceliyorsun otomatik kontrol olsun mukavemet dinamik vs vs

eeyore
24-07-2009, 15:39
otomotivle lisans eğitiminde çok fark yok derslerde 5 6 ders var sadece mühendis vs değil zaten makine mühendisi olursun ısıyı bitirip ne yapabilir deme zaten şu an çoğu fabrikada çalışan mühendislerin bazıları(otomotiv üzerine) ısı enerji bitirmiş insanlar otomotiv okuduğunda yaklaşık farklı olarak aldığın ders sayısı az nasıl ısı yerin konstriksüyon seçtiysen buda ona benzer birşey

otomotiv sektörü diyince çok farklı şeylerde yok o kadar abartacak çoğu derslerde zaten diğer derslerin devamı olarak otomotiv üzerine örnekleri inceliyorsun otomatik kontrol olsun mukavemet dinamik vs vs

tmm ok bn bşi blmiyorum bnm arkadaşımın başına gelmedi tmm skntı yok..

Kaan
24-07-2009, 16:00
ya ben 5sene sonra girdim almışım bi puanlar ama tercih yapçammı acep şimdi biri bana yardımcı ossun :)

merve
24-07-2009, 16:30
son tercih günü ne zaman bilen varmı acaba

nightkids_han
24-07-2009, 21:27
Kıbrıs Lefke Avrupa Üniversitesi nasıldır arkdaşlar ? ? ?

onursumer
24-07-2009, 22:01
son tercih günü ne zaman bilen varmı acaba

3 ağustos ;)

eeyore
10-08-2009, 19:40
ne zaman açıklanıyor tercihlerin sonuçları biliyormusunuz??

_sinan_
10-08-2009, 19:44
15-17 arası diye biliyorum..

bende doğuda tutan yerleri yazmadım tercihime onun yerine daha çok tutmicak yerleri yazdım hatta say2 267 puana son tercihe boğaziçi makine müh. bile yazdım :D

elpadre
10-08-2009, 19:53
allahtan oyle bır durumm yokk :) allah yardımcınız olsun sınava gırıcekleree

onursumer
10-08-2009, 20:34
açıklansada şu kayıt işlerini ayarlayıp tatile gideyim :D

eeyore
10-08-2009, 21:19
bnmde şu kendimi yemem geçsn öğrenim neree yerleştiğimi..

BaDCaT
10-08-2009, 22:21
bnmde şu kendimi yemem geçsn öğrenim neree yerleştiğimi..

Bende yiyordum ama artık yemiyorum avusturya'ya gidicem büyük ihtimal kafam rahat artık :D

S.celik
11-08-2009, 17:22
Yarın yerleştirme sonuçları açıklanıyor arkadaşlar bu gece uyku yok :D

Hyjal
11-08-2009, 17:34
kaçında açıklanıyor arkadaşlar ?

xcel
11-08-2009, 19:23
yarın.. 09.30'da.

onursumer
11-08-2009, 19:34
sana geliyorum uluslararası ilişkiler :D

eeyore
11-08-2009, 19:34
Bende yiyordum ama artık yemiyorum avusturya'ya gidicem büyük ihtimal kafam rahat artık :D

bnde burda yerleşemeseydim fransaya gidicektimde işte burda biyere yerleşme durumum olunca kaldım maalsef sana gzel olmş gerçekten :)

eeyore
11-08-2009, 19:37

ya bende mütercim tercümanlığa gidiyorum ama nereyee o önemli olan :)

onursumer
11-08-2009, 19:40
inş herkes istediği yere girer ben sırf açıkoğretim yazmak için girdim sayılır tekrardan yemedi 2. uniye başlamak :D

benim sonuç belli şimdiden :D

xcel
11-08-2009, 20:13

viva la aöf :D:D:D

TYFF
11-08-2009, 20:48

meslektas sayılırız su lanet hazırlıgı atlayabılırsem :D

emr_
12-08-2009, 08:34
Hadi bakalım össciler sonucları görelim...Benim 18 . sıradaki yer geldi :D Şimdiki okulun durumuna göre gidebilirimde gitmeyebilirimde :)

Aps
12-08-2009, 08:39
3.tercihime girdim.koç bilgisayar mühendisliği.

Killah
12-08-2009, 08:41
İlk tercihim Okan Üniversitesi Dış Ticaret (İnglizce) bölümünü kazanmışım. Umarım herkes dilediği bölümlere girebilmiştir.

HarunToprak
12-08-2009, 08:49
4. terciihim. Kocaeli üniversitesi - Fizik. Herkesin hayırlı olsun inşallah.

merve
12-08-2009, 08:54
nerden bakılıyo :) kardeşimin sonucuna bakıcamda

HarunToprak
12-08-2009, 08:55
http://osys.osym.gov.tr/

burdan

merve
12-08-2009, 08:55
neyse baktım :) herkese hayırlı olsun şimdiden

SekoLive
12-08-2009, 09:12
Yeğenimi aradım 1. tercihi yıldız teknik üni harita kadastro bölümüne girmiş ailecek çok sevincliyiz hiç beklemediğimiz bi sonuç :D

Hyjal
12-08-2009, 09:28
12. tercihim ıstanbul aydın üni repberlik ve psikolocik danışmannık

Kurtulamadık delilerden wallahi

mmustu
12-08-2009, 09:30
şimdi bende yeğenimin sonucuna baktım yıldız teknik muhasebe :D

SekoLive
12-08-2009, 09:33
12. tercihim ıstanbul aydın üni repberlik ve psikolocik danışmannık

Kurtulamadık delilerden wallahi

bizim üniverste :) keşke yazmasaydın...

ve hazırlıkdan mı başlıyacaksın ?

Brs_eg
12-08-2009, 09:34
şimdi bende yeğenimin sonucuna baktım yıldız teknik muhasebe :D

ii ii yildiz ii ogrenci toplamiş ama dun beni kaybettiler kaydimi sildirdim okul bi 3-5 sene toparlanamaz :D

mmustu
12-08-2009, 09:35
ii ii yildiz ii ogrenci toplamiş ama dun beni kaybettiler kaydimi sildirdim okul bi 3-5 sene toparlanamaz :D

:hehe::hehe::hehe::hehe::hehe:

moruk ne yapıyoruz cumartesi bellimi senin işin.

Brs_eg
12-08-2009, 09:37
:hehe::hehe::hehe::hehe::hehe:

moruk ne yapıyoruz cumartesi bellimi senin işin.

tel acicam dedin ya ozgure dur bakalm die ariycaktn beni.ara şimdi plana bakalm

imhotep
12-08-2009, 09:38
barıs msn gel

Ezgice
12-08-2009, 12:27
herkeze hayırlı olsun bu şana kadar konuştugun okudugum hiç bir kişidende acıkta kaldım diye duymadım demekki yer cokmuş

aca-R
12-08-2009, 12:49
Uludağ Üniversitesi Mustafa Kemalpaşa Kampüsü Elektrik İ.Ö istediğim yer cıktı çok şükür :D

SekoLive
12-08-2009, 12:51
Uludağ Üniversitesi Mustafa Kemalpaşa Kampüsü Elektrik İ.Ö istediğim yer cıktı çok şükür :D

Hadi hayırlı oLsun murat :icon_tup:

SONE-R
12-08-2009, 12:51
Yeğenim ODTÜ Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı'nı kazandı... Tıp fakültelerinin puanları baya yükselmiş sanırım...

aca-R
12-08-2009, 13:18
Hadi hayırlı oLsun murat :icon_tup:
saol Serkan abi :)

eeyore
12-08-2009, 13:26
puanlar yükselmişşş arkadaşlar..

bnde hacettepe fransızca mütercim tercümanlığa girdim

ANK TAYFASI BEN GELİYORUM :) ama 1sene kalcam yatay geçişle ist ytü ye gelcem :)

Serencebey
12-08-2009, 13:47

ANK TAYFASI BEN GELİYORUM :) ama 1sene kalcam yatay geçişle ist ytü ye gelcem :)

gel gel beytepede olucaksın zaten bol bol gorusuruz :)

gökan
12-08-2009, 13:48

kolaysa gecersın ;)

TYFF
12-08-2009, 13:49

yatay geçiş olayı o kadar kolay değil diye biliyorum ama

onursumer
12-08-2009, 14:14
3.tercihime girdim.koç bilgisayar mühendisliği.

güzel bolum kuzenim geçen sene başladı

ilk yarım donem hazırlığı bitirdi 2. donem 1 den ders aldı :) hazırlık okuyacaksan kasıp erkenden atla ;)

dikey geçişten kat kat kolay aslında yatay geçişte torpil iş gorur :D

merve
12-08-2009, 14:20
onur sen ne yaptın ya merak ettim

onursumer
12-08-2009, 14:31
onur sen ne yaptın ya merak ettim

uluslararası ilişkiler :D açık oğretim yazdım ben yemedi tekrardan uniye başla okula git vs :D

gökan
12-08-2009, 14:33
güzel bolum kuzenim geçen sene başladı

ilk yarım donem hazırlığı bitirdi 2. donem 1 den ders aldı :) hazırlık okuyacaksan kasıp erkenden atla ;)

dikey geçişten kat kat kolay aslında yatay geçişte torpil iş gorur :D

not ortalaması ıyı olmalı :)

G60
12-08-2009, 14:36

Yeter artık bi Beytepe kurtulsun senden. :D

gökan
12-08-2009, 14:41
erkanden unıv bıtırmek nekadar kötü bişimiş?

ali_utku
12-08-2009, 14:42
yıldız teknik ünv. elektrik müh. bölümünü kazanmışım şükürler olsun.
İstanbul daki organizasyonlarda 1 kişilik daha yer açın lütfen:D

daunte
12-08-2009, 16:52
istanbul hukuk :)

BaDCaT
12-08-2009, 17:31
Kadir Has Üni-Enformasyon Teknolojileri (%25 Burs)

MKaya
12-08-2009, 17:47
Kocaeli Üniversitesi Radyo/Sinema/Televizyon ....

bg_cano
12-08-2009, 18:26
çankaya endüstri mühendisliği

FRG
12-08-2009, 18:41
Yeğenim ODTÜ Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı'nı kazandı... Tıp fakültelerinin puanları baya yükselmiş sanırım...

hayırlı olsun meslektaş gelio:)

herkesin eğitim serüveninde başarılar dilerim...

TYFF
12-08-2009, 18:51
Herkese başarılar dılerım, gözu aydın olsun herkesin ....

İbrahim Erdem
12-08-2009, 18:56
Süpriz olmadı. Odtü Makina

eeyore
12-08-2009, 20:15
valla başına kalıcam ztn mrk etme :)

kolaysa gecersın ;)

4 üstünden 3 ortalama istiyorlar 5sene boyunca lisede kendi okulunda(fransız lisesinde) okuduğum bir dil+ 3 senede orda okuldan gördüm fransızcayı at ile deve değil geçmek...

4 üzerinden 3 ortalama istiyorlar sınıf arkadaşlarım hepsi müt terc bnide bliyolar ilk senende halledersin çok bşi yok dediler ki derslerini de gösterdiler sıkıntı olmaz.

gökan
12-08-2009, 20:19
valla başına kalıcam ztn mrk etme :)

4 üstünden 3 ortalama istiyorlar 5sene boyunca lisede kendi okulunda(fransız lisesinde) okuduğum bir dil+ 3 senede orda okuldan gördüm fransızcayı at ile deve değil geçmek...

4 üzerinden 3 ortalama istiyorlar sınıf arkadaşlarım hepsi müt terc bnide bliyolar ilk senende halledersin çok bşi yok dediler ki derslerini de gösterdiler sıkıntı olmaz.

bol şans geçince burya yaz ama;)

eeyore
12-08-2009, 20:24
bol şans geçince burya yaz ama;)

10ay snra yazarım buraya hiçç mrk etmeyin...

said_
12-08-2009, 20:35
Fransız okulundan gelipte Fransızca hazılığı geçmek eminim çok kolay olcaktır

Onno
12-08-2009, 20:54
Kardeslerimin sonuçlari : Ege Psikoloji ve Ankara Uni Psikoloji
hadi herkese hayirli ugurlu olsun ;)

eeyore
12-08-2009, 21:49
Fransız okulundan gelipte Fransızca hazılığı geçmek eminim çok kolay olcaktır

mütercim tercümanlıkta hazırlık yok diye biliyorum drek dil sınavıyla giriliyor zaten

alfabuhran
12-08-2009, 22:16
keyfi girdim 332 say2 bu da össye kapak olsun tercih yok :D

Onno
12-08-2009, 23:32
mütercim tercümanlıkta hazırlık yok diye biliyorum drek dil sınavıyla giriliyor zaten

almanca mutercim tercumanlik mezunuyum (+modern languages) ben hazirlik okumustum, hazirligi atlamak icin sinava girebilir. ;) ama ilk kez ogreneceginiz bir dilse kesinlikle hazirlik okuyun ;)

Berkan
12-08-2009, 23:39
İlk tercihim Okan Üniversitesi Dış Ticaret (İnglizce) bölümünü kazanmışım. Umarım herkes dilediği bölümlere girebilmiştir.

bir sorun vs olursa okulla ilgili cvplarım herşeyi :D 5.senem olcak

hepinize tebrikler buarada

eeyore
13-08-2009, 16:09
almanca mutercim tercumanlik mezunuyum (+modern languages) ben hazirlik okumustum, hazirligi atlamak icin sinava girebilir. ;) ama ilk kez ogreneceginiz bir dilse kesinlikle hazirlik okuyun ;)

fransız lisesi mezunuyum ytü de iü de hazırlık yok hangi okul snnki?? hazırlık okutmaları saçma olur he ing hazırlık koyarlar onu bilememde fransız bölümünden giriyorum zaten dil sınavından daha ne hazırlığı.. :)

Boost Up
13-08-2009, 16:13

Enes abide var o da yardımcı olur:D

MKaya
13-08-2009, 17:03

benim arkadaşımda sizin okulun kentsel tasarım peyzaj mimarlığına giricek bi sıkıntısı olursa söylerim size :):)

SinanTT
13-08-2009, 18:16

Berkan ben Allah yardımcıları olsun diyorum... :D

Kaç kişi oldu burada bizim okuldan forumda?

Onno
13-08-2009, 21:44
fransız lisesi mezunuyum ytü de iü de hazırlık yok hangi okul snnki?? hazırlık okutmaları saçma olur he ing hazırlık koyarlar onu bilememde fransız bölümünden giriyorum zaten dil sınavından daha ne hazırlığı.. :)

Ben ingilizceden girmistim 2004 yilinda ve girdigimde almanca mutercim tercumanlik seçmistim. O yuzden almancalari çok iyi olmayan yada hiç olmayanlar hazirligi kullaniyorlardi. Almanca egitiminden gelmis olanlar ise sinava girerek baraji geçip 1. siniftan basliyorlardi. Hacettepe almanca dil aramasa orayi seçicektim. Almanca olarak girme zorunlulugu vardi orada. Sakarya universitesi almanca mut-ter. bolumunu bitirdim. Exchange ile Portekizde Coimbra University de Modern Languages okudum.

Chatin
13-08-2009, 21:59
hacettepeliler kendini göstersinde köprüden geçerken yüzüne bakıp trans geçmeyelim :)

Berkan
14-08-2009, 14:00
Enes abide var o da yardımcı olur:D

enes napcanı biliyomu bi sorsana :D

benim arkadaşımda sizin okulun kentsel tasarım peyzaj mimarlığına giricek bi sıkıntısı olursa söylerim size :):)

hehe olur hiç fark etmez :D

Berkan ben Allah yardımcıları olsun diyorum... :D

Kaç kişi oldu burada bizim okuldan forumda?

:hahaha::hahaha: 5 olmuş galiba
Allahın unuttuğu biyerde oldugu dogru (F1 pisti yanı :D ) alışınca yuvalanıp gidiyo iyi kötü :D:D

eeyore
14-08-2009, 19:47
Ben ingilizceden girmistim 2004 yilinda ve girdigimde almanca mutercim tercumanlik seçmistim. O yuzden almancalari çok iyi olmayan yada hiç olmayanlar hazirligi kullaniyorlardi. Almanca egitiminden gelmis olanlar ise sinava girerek baraji geçip 1. siniftan basliyorlardi. Hacettepe almanca dil aramasa orayi seçicektim. Almanca olarak girme zorunlulugu vardi orada. Sakarya universitesi almanca mut-ter. bolumunu bitirdim. Exchange ile Portekizde Coimbra University de Modern Languages okudum.

iiymiş.. valla bakalım ytü de iü de hazırlık yokkk işte bakalımm hazırlık koyarlarsada skntı olmaz ztn fransızcadan girdim dil sınavına o yüzden sınav sıkıntı olmaz varsa bile.

hacettepeliler kendini göstersinde köprüden geçerken yüzüne bakıp trans geçmeyelim :)
beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeennn.. ztn gelimmm toplanırsınız bnm içn km war km yok :)

Onno
14-08-2009, 21:52
iiymiş.. valla bakalım ytü de iü de hazırlık yokkk işte bakalımm hazırlık koyarlarsada skntı olmaz ztn fransızcadan girdim dil sınavına o yüzden sınav sıkıntı olmaz varsa bile.

hayirlisi diyelim ;)

eeyore
14-08-2009, 21:54
hayirlisi diyelim ;)

teşekkür ederim :)

merve
14-08-2009, 23:20
erkanden unıv bıtırmek nekadar kötü bişimiş?

ne zaman bitirdin :) 21 yaşındayım mimarlık fakültesinden mezun oldum.. yaşıtlarım hatta benden daha büyükler üniversiteye daha yeni giriyo. 21 yaşımda mimar oldum :) herkes ne süper diyo bense okulumun bitmiş olduğunu kabullenemiyorum, şuan bunun bunalımını yaşıyorum :p

emr_
14-08-2009, 23:36
ne zaman bitirdin :) 21 yaşındayım mimarlık fakültesinden mezun oldum.. yaşıtlarım hatta benden daha büyükler üniversiteye daha yeni giriyo. 21 yaşımda mimar oldum :) herkes ne süper diyo bense okulumun bitmiş olduğunu kabullenemiyorum, şuan bunun bunalımını yaşıyorum :p

Sizin o taraftan mimarlık, inşaattan başka bölümde okuyan yokmu ! :) Tanıdıgım 3 trabzon 1 giresunlu arkadaşım mimarlık okuyo :) şaşkınım :)

GKD
15-08-2009, 00:58
Hereke omer ismet uzunyol meslek yüksek okulu hakkında bilgisi olan :D

merve
15-08-2009, 09:08
Sizin o taraftan mimarlık, inşaattan başka bölümde okuyan yokmu ! :) Tanıdıgım 3 trabzon 1 giresunlu arkadaşım mimarlık okuyo :) şaşkınım :)

aslına bakarsan ktü nün mimarlık ve inşaat fakültesi çok iyi.. ondan olabilir.. diğer fakülteleri için aynı şeyi söyleyemicem.. he birde makine için söylüyolardı.. belki ondandır.. teknik üniversiteden mimar ya da mühendis çıkmak, normal üniversitelerden baya farklıdır.. ben okuduğum fakültenin kalitesini staj yaptığım yerlerde karşılaştığım farklı okullardan gelen arkdaşlarımı görünce anlıyorum.. bilgiler, deneyimler çok farklı oluyo.. bakıyosun sadece içi boş konuşuyorlar.. bizde tek eksik çok iyi eğitim almamıza rağmen kendimize güven duymamızı engelliyolar.. diğer okullardaysa tam tersi bakıyosun adam anlatıyo anlatıyo sanırsın çok iyi bişey yapmış, kendine o kadar güvenerek anlatıyoki ama bunun yanında yaptıkları komik geliyo yani ben aldğım eğitimin farkını hissediyorum.. okuduğum okuldan bu anlamda çok memnunum.. çok zordu ama çok şey öğrendim.

onursumer
15-08-2009, 21:31
ktu iyidir ya kazanamadım gitti orayı :D

emr_
15-08-2009, 21:36
aslına bakarsan ktü nün mimarlık ve inşaat fakültesi çok iyi.. ondan olabilir.. diğer fakülteleri için aynı şeyi söyleyemicem.. he birde makine için söylüyolardı.. belki ondandır.. teknik üniversiteden mimar ya da mühendis çıkmak, normal üniversitelerden baya farklıdır.. ben okuduğum fakültenin kalitesini staj yaptığım yerlerde karşılaştığım farklı okullardan gelen arkdaşlarımı görünce anlıyorum.. bilgiler, deneyimler çok farklı oluyo.. bakıyosun sadece içi boş konuşuyorlar.. bizde tek eksik çok iyi eğitim almamıza rağmen kendimize güven duymamızı engelliyolar.. diğer okullardaysa tam tersi bakıyosun adam anlatıyo anlatıyo sanırsın çok iyi bişey yapmış, kendine o kadar güvenerek anlatıyoki ama bunun yanında yaptıkları komik geliyo yani ben aldğım eğitimin farkını hissediyorum.. okuduğum okuldan bu anlamda çok memnunum.. çok zordu ama çok şey öğrendim.

-Kesinlikle...

İstanbulun inşaat sektöründeki pasta payının tamamına yakını Karadenizli, agırlıklı Trabzon.Bunu okul egitimi yada kuşaktan kuşaga gecişte denebilir :)

cem
16-08-2009, 15:35
össle degilde eskişehire geçiş yaptık bakalım bi 3 senede orda devam ölene kadar okumaya devam :D

Eray Yümsel
16-08-2009, 15:42
askerlik nezaman cem " kısmet spec devam " :D

cem
16-08-2009, 15:42
uhauha yuksek lisans ultra yuksek lisans mega yuksek lisans falan devam :D

Yekta
16-08-2009, 15:45
daha itüye gelicek :D

senna
16-08-2009, 17:51
daha itüye gelicek :D

konuştum ben almıcaklar kapıya resmini astılar

Chatin
16-08-2009, 20:07
össle degilde eskişehire geçiş yaptık bakalım bi 3 senede orda devam ölene kadar okumaya devam :D

hayırlı olsun ciğerim.. macera başlıyor yine yani :D

F.A.T.İ.H
17-08-2009, 01:42
Bu sene girenler şanslı.2. bölümde her dersten 120 soru canımız çıkçak:(

merve
17-08-2009, 12:19
ama sorular kolaylaşıyor. yani işi iyice pratikliğe döküyolar.. bizim zamanımızda zeki olanlar kazanıyordu, öyle çok çalışsalar bile kapasitileri olmayanlar yüksek puanlar alamıyordu.. dersanelerinde bana göre çok anlamı yoktu, ben şahsen ne hazırlanmıştım nede dersanaye gitmiştim. şimdi sorular kolaylaşıyo çok bi zekaya gerek yok, iş dersanelere gidip sürekli soru çözmeye kalıyo.. iyice seviyeyi düşürmekten başka bişey değil.. zeki değil inek öğrenciler kazanır artık :D :D geçmiş olsun şimdiden..

CasabLanca
17-08-2009, 20:45
2009 senesine ait bölümlerin tomografisinin olduğu bir site var mı
misal yerleşenlerin taban ve tavan puanı, geldikleri iller vs.
??

onursumer
17-08-2009, 22:11
2009 senesine ait bölümlerin tomografisinin olduğu bir site var mı
misal yerleşenlerin taban ve tavan puanı, geldikleri iller vs.
??

bu tarz bi pdf olarak basın açıklaması gormuştum osym.gov.tr de ama şimdi bulamadım bi karıştır istersen ;)

HondatugraL
17-08-2009, 22:13
seneyede bız gırecez napacaz yaw:D

CasabLanca
17-08-2009, 23:03
bu tarz bi pdf olarak basın açıklaması gormuştum osym.gov.tr de ama şimdi bulamadım bi karıştır istersen ;)

boş kontenjanlar kılavuzu o :o bana daha ayrıntılı lazım :rolleyes:

roverdal
21-10-2009, 09:30
Hereke omer ismet uzunyol meslek yüksek okulu hakkında bilgisi olan :D

Ordamısın?
Ben Hereke'de okuyorum ...
Ne tür bilgi lazım...

ali_utku
21-10-2009, 20:58
konunun ilk açıldığı günlerde harıl harıl öss ye çalışıyordum kazandık şimdi yine harıl harıl ders çalışıyorum ne iştir anlamadım gitti :D

CGTY
21-10-2009, 21:04
Geçen sefer hazırlanmamıştım ama bu sene hazırlanıyorum.

Sözel mezunu olup da,Sayısala geçme gibi bi cesaret göstergesi yaptım. :)

Bakalım,doğru mu yaptık,yanlış mı...

Eyüp
21-10-2009, 21:05
Geçen sefer hazırlanmamıştım ama bu sene hazırlanıyorum.

Sözel mezunu olup da,Sayısala geçme gibi bi cesaret göstergesi yaptım. :)

Bakalım,doğru mu yaptık,yanlış mı...

Allah yardımcın olsun , bize üniye gir rahat ediceksin diyorlardı.

Yalan :heyoo: Haberiniz ola :)

KuBilaYY
21-10-2009, 21:07
Ek kontenjanla ist aydın ünideyim varmı formdan kimse :))

gambit49
21-10-2009, 21:49
Allah yardımcın olsun , bize üniye gir rahat ediceksin diyorlardı.

Yalan :heyoo: Haberiniz ola :)

aynen katiliyorum :D eski gunleri ariyorum universitede her sınav bi oss

İbrahim Erdem
21-10-2009, 23:07
Bence de öss işin ufak kısmı ondan sonra iş yeni başlıyor. Tercihinizi sadece bölümün adı için değil olanakları için de yapın. Yurt ulaşım bunlar önemli konular.