PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Clio Rs 172 hp hakkında

modify34
19-06-2009, 22:55
arkadaşlar clio rs almayı düşünüyorum. sizce nasıl araçtır. bundan önceki aracım vti dı sizce vti dan aldığım zevki rs ten alabilirmiyim. kronik sorunları varmıdır vs...

deniz
19-06-2009, 22:56
sıtede kullanan ,kullanıp satan baya kısı var yardımcı olucaklardır : )

nightkids_han
19-06-2009, 23:39
vti'den fazla fazla zewk alırsın
renault sorunsuzdurr yağ-su dewam....

PROMINENT
19-06-2009, 23:44
o fiyata alamıyacağım keyfi alırsın..sadece frenleri konusunda fikrim yok.

nightkids_han
19-06-2009, 23:45
o fiyata alamıyacağım keyfi alırsın..sadece frenleri konusunda fikrim yok.

vti kadar zayıf olmadığı kesin :D

Ranthor
19-06-2009, 23:49
frenleri kötü:)
Araba çok ekonomik güzel de, dönmüyor ya, parkedemiyorsun sinir. Bir de farları aydınlatmıyor o var. Ha kliması da soğutmaz dangalozun:) MeganeRS in de kliması soğutmuyor.

Ama o kadar az nasıl yakıyor kimse anlamadı.

3rk4n
19-06-2009, 23:52
o paraya en iyi giden aractır yakıt konusunda 100 kmde 6lt super 2lt araca gore frenler iyi sorunsuz da arabadır

Emir_b16a
20-06-2009, 00:00
cilo ları sewerim ama söle bişi duydum rijitliği konusunda warsa clio kullanan arkadaş bni aydınlatırsa sewinirim

liftte kapıları açılmıo falan demişlerdi :confused: bn kazalıdır falan ddim ama yok abi kazasız bunlar hep böle ddiler bna inanmamıştım ne derece doğru acaba

modify34
20-06-2009, 00:49
arkadaşlar bilgileriniz için teşekkür ederim.

emretorlak
20-06-2009, 01:29
Kötü iç dizayn, kalitesiz hissi uyandıran parçalar, harika bir motor...etc.

STP
20-06-2009, 01:32
harıka motor derken? 2 lıtre 172 hp verısı gercek olcumde 162 163 lerde hpler?

crazydog
20-06-2009, 01:53
gayet iyi özellikle normal kullanımda düşük tüketim. ayrıca kliması bakımını yaparsan gayet sogutuyor aydınlatma da o kadar kötü degil ama xenon takarsın devam edersin. motoru iyidir 2.0 172 hp selcugunda dedıgı gıbı genellıkle 165 hp lerde fln cıkar gercek olcumlerde ayrıca clioların kronik sorunları egzos boruları çabuk çürür ( orjinal ) motor kulağı zayıftır.

FRG
20-06-2009, 01:58
frenleri emsallerine göre çok iyidir!

o parala çok keyifli hızlı tatmin edici bir araba clio rs...

kronik sorunları devir:rolanti düzenleme valfi ve boğaz kelbek sorunu..

iticilerin çok fazla vuruntusu değissende yapıo bi müddet sonra
yağına suyuna dikkat edip soğukken yapılmaması gerekenleri yaparsan sıkıntısız binersin
tabi alacağın ilgilendiğin araba da önemli...

BoraRS
20-06-2009, 02:01
RS lerin frenleri çok iyidir. RS in yol tutuşundan çok frenlerine güvenebilirsin. Yol tutuşunu da iyi bir yay ile gayet başarılı hale getirebilirsin. Bir önceki kasa RSI lar ve aynı kasa 1.6 16v lerde kulaklar çok sorunlu olsa da bizim kasa RS lerin motor kulakları diğer Cliolar gibi sorunlu değildir. Hatta çok sağlamdır. Kolay kolay kopartamazsın. Ben bugüne kadar motor kulağı koparan Clio RS hemen hemen hiç duymadım. Kopardıysa da kimbilir ne yaptı.

Motorunun net 172 hp vermemesinin nedeni, emme ve manifold portlarının matchlenmemiş olmasıdır. İyi bir port işleme ve matchleme işlemi sonrası ortalama 7 - 8 hp alınabiliyor. Hatta İngilterede bu işin uzmanı olan workshop ile görüştüğümde yazılım desteği ile beraber port işleme ve eşleme işlemi ile 15 hp ve üzeri net değerler aldıklarını söylemişlerdi.

Bu da bir örneği;
http://www.angel-works.co.uk/images/products/2ltrinlet2.jpg

Yakıt tüketimi oldukça azdır. Sakin kullanımda bir 1.6 hothatchten daha az yakar. Bir depo ile 700km civarı gittiği durumlar çok olmuştur. Deposu da 45 lt dir ancak 50lt ye kadar doldurabilirsin ama tavsiye edilmez. 4 Airbagi, direksiyondan kumandalı radyo ve 6 lı CD changerı, Deri ve nubuk spor koltukları, ABS si, 15" OZ F1 hafif çelik jantları ve özellikle 2000 model ve üstü oluşu ve performansı ile o fiyata bulabileceğin en hızlı ve bence en ideal hothatchtir.

Stock olarak birçok hothatchten hızlıdır. Birçoğu ile de 200 lere kadar kopmazsın. Sağlıklı bir motoru olan bulabilirsen iyi bir cai, egzoz ve yazılım ile 180 hp leri ve 215 NM torkları rahat görürsün. Ben sadece cai, egzoz ve kendi yaptığım custom yazılım ile Paşaoğlu dynoda 189hp yakaladım. O da normal çarpan katsayısına göre yaklaşık 185hp yapıyor. İzmit körfez pistindeki birinci olduğum draglarda cai egzoz ve yazılım kombinasyonu ile girdim. Daha bunun derecelisi, eşlenecek portları, kısası vs. vs. var. Bunları da yaparak 200hp ve üstünü rahatlıkla yakalar ve iyi bir hafifletme ile en az 6 - 7 boy daha kazanır ve çok iddialı işler yapabilirsin.

Dereceli Egzantrik Colombo & Bariani 286emme-280egzoz ve onu destekleyen yazılımı ile ortalama 15hp alırsın. Fiyat 750 Euro (Cai, egzoz ve yazılım kombinasyonu ile 4 boy civarı iyileştirdiği biliniyor)
Piston - Standart sıkıştırması 11:1 iken Forged pistonlar ile 12.6:1 gibi oranları yakalayabiliyorsun. İyi bir yazılım desteği ile sadece piston uygulaması yaparak 10 ila 12 hp alınabilen örnekleri İngilterede çok. Fiyatı ortalama 700 dolarlar civarıdır.
Kısa Şanzuman 15/61 ayna mahruti - 250TL-300TL + 200 TL de işçilik = 500TL (Arabanın durumuna göre 2 boy civarı iyileşirsin)
Hafif Volan - 250 Pound + Kargo (2 boy civarı iyileştirdiği biliniyor)
Yazılım - Ben RS ler için kendi çapımda custom yapıyorum. Aracına özel yapılacak iyi ve iddialı bir yazılım ile filtre ve egzoz kombinasyonu ile 3 ila 4 boy civarı iyileştirebilirsin. - Fiyat 300 ila 600 arası değişiyor. Yazılımda dikkat etmen gereken en önemli 2 nokta, VVT kasnaklarına standart fabrika değerlerinin daha üstünde devir çevirtirsen belli bir zaman sonra kasnak arızalanıyor. Yani hernekadar devir kesiciyi 8000dd ye uzatsan da sürekli olarak 8000 döndürmen çok zararlıdır. Diğeri de avans derecelerini iyi ayarlaman ve avans korumasına dikkat etmendir.
Clio Cup Kasnak - Gerçekten işe yaradığını bizzat sık sık test ediyoruz sevgili şarapçı Utkucuğum ile :D Onda Clio Cup kasnak var ve gerçekten iş yapıyor. Fiyatı da yanlış hatırlamıyorsam 600TL civarı birşey.
Hafifletme - Toplamda 100 ila 150 kg arası bir hafifletme ile tek başına 3 ila 4 boy civarı iyileştiği biliniyor.

Sıkıntılı yanları;
Belirli bir zaman sonra vitesleri cırtlama yapar. Senkromeçleri değiştirmen gerekir ki işçilik dahil ortalama 250TL - 300TL gibi bir rakam tutar.
Klasik olarak tüm cliolarda olduğu gibi RS lerde de zamanla rölanti valfi arızalanır. Değiştirmen gerekir o da 180 TL civarıdır.
Kliması fena değildir. En azından ben memnunum.
Farları evet biraz zayıftır ama onu da Xenonla çok komik rakamlara çözebilirsin.
Airbag kabloları koltuğun altında düzgün sabitlenmediği için zamanla oynama yapar ve airbag ışığını yakar. Çözümü basittir. Koltuk altındaki Airbag kablolarını plastik bir kelepçe ile sabitlemek.

Parçası biraz pahalıdır. O nedenle 1, 2 milyar daha fazla ver ve gerçekten tüm bakımları iyi yapılmış temiz bir RS almaya çalış. Rezerve edilmemiş olsaydı EB RS için konuşabilirdik :)

Daha fazla bilgi istersen çekinmeden sor. Yardımcı olurum. İstersen Anadolu yakasındaysan müsait olduğum bir zamanda eğer hiç binmediysen beraber bir iki tur atarız arabanın giderini ve karakterini az çok görmüş olursun.

Hatta Silivride şu anda 17" siyah jantlı AP plaka bir RS var. Sahibi sevdiğim bir arkadaşımdır. İstersen ona tel açarım. Beraber buluşursunuz. O da en son Burgazdaki draglarda 2. oldu. Urfa S2000 e geçildi o da. Diğer rakipleri 306 GTI lara 17" jantları ile dragda 4 ila 5 boy filan fark attı ki onun arabasında da cai, egzoz ve yazılım var.

modify34
20-06-2009, 04:33
"BoraRs"
çok teşekkür ederim bu kadar ilgilendiğin için bu arada silivride ben hiç görmedim rs :(

seko
20-06-2009, 09:04
Onceki aracın VTI olmasaydı sana direkt al derdim ama RS alınca arada ole daglar kadar fark olmadıgını anlayacaksın o yuzden seni tatmin etmeme durumu olabilir. Clio RS hafif oldugundan dolayı cok guzel gidiyor uzun stroklu bol torklu bir motora sahip, vites oranları aşırı uzun zira 5 e atılınca denilen o ki stock araç yıgılıyor zaten herkes kısa takıyor neredeyse tam olarak bir çare olmasada .
Clio RS ile aynı fiyatlara 04-05 RC ler var o da modeli yuksek oldugundan ve yakın speclerde bir araç oldugundan dusunulesi bir araç bana göre
Ne kadar butcen var bilmiyorum ama 19-20 ye RC alırdım 14-15 e Clio RS para durumuma gore .

BoraRS
20-06-2009, 09:10
"BoraRs"
çok teşekkür ederim bu kadar ilgilendiğin için bu arada silivride ben hiç görmedim rs :(

Rica ederim.

Pek çıkarmaz arabasını. Sen düşün, eğer niyetin varsa bana özelden mesaj at ben arkadaşımla konuşurum buluşursunuz.

modify34
20-06-2009, 09:25
Rica ederim.

Pek çıkarmaz arabasını. Sen düşün, eğer niyetin varsa bana özelden mesaj at ben arkadaşımla konuşurum buluşursunuz.

tmm abi ben düşüneyim tekrardan teşekkürler

_FaRuK_
20-06-2009, 10:41
bora acıklamaların tesekkur ederız cok ıyı bır bılgıydı

brutal
20-06-2009, 11:17
frenleri kötü:)
Araba çok ekonomik güzel de, dönmüyor ya, parkedemiyorsun sinir. Bir de farları aydınlatmıyor o var. Ha kliması da soğutmaz dangalozun:) MeganeRS in de kliması soğutmuyor.

Ama o kadar az nasıl yakıyor kimse anlamadı.

Frenleri korkutucu derecede güzel bir araba. Bildiğiniz üzere frenleme kabiliyeti araçta bitmiyor lastiklerde önemli, eğer ortalama bir lastiğiniz varsa bile ön tekerler üzerine kitlenip kalabiliyor neredeyse bu araba.

Dönüş çapı biraz kısa doğru.

Ranthor
20-06-2009, 12:13
fren mesafesi 43 metre olması lazım? tamam güzel his veriyor ama bas bas durmuyor.

Alican, senelerce bindik hangi clio'nun kliması adam gibi soğuttu? , göktunun ultra elektronik süpersonik kliması bile soğutmuyordu.
Benim airbag ışığım tamamen yanmaya başlayınca soketi iptal ettiki kesip lehimldik. 100% çözüm.

ClioSport
20-06-2009, 12:18
bende takasmı yapsam RS le yahu?

Schumi
20-06-2009, 12:21
İçine bir bin. Eğer içi ile ilgili kafanda bir şüphe kalmazsa al arabayı. Çünkü diğer her yönü güzel bir araç. Özellikle fiyatı ve yakıt tüketimi.

Ranthor
20-06-2009, 12:21
kesinlikle yapmalısın, zamanında arabayı ailemiz bize aldığı için istediğimizi alamıyorduk.Yok çok hızlı yok bilmemne; RS gibi ekonomik bir hot hatch daha yok.

Schumi
20-06-2009, 12:36
kesinlikle yapmalısın, zamanında arabayı ailemiz bize aldığı için istediğimizi alamıyorduk.Yok çok hızlı yok bilmemne; RS gibi ekonomik bir hot hatch daha yok.

Yeni 1.6THP motorları. 207 RC - GT, R56 CooperS. Vergide düşük yakıtta. :D

crazydog
20-06-2009, 12:37
fren mesafesi 43 metre olması lazım? tamam güzel his veriyor ama bas bas durmuyor.

Alican, senelerce bindik hangi clio'nun kliması adam gibi soğuttu? , göktunun ultra elektronik süpersonik kliması bile soğutmuyordu.
Benim airbag ışığım tamamen yanmaya başlayınca soketi iptal ettiki kesip lehimldik. 100% çözüm.

niye be ozzy bnmki gayet güzel soğutuyordu hortumum yırtılına kdr :D

airbag ışıgı yanmazsa rahat etmıyo cliolar ama :D:D

ClioSport
20-06-2009, 12:39
olum arabamıda çok seviyorum ama RS araya kara kedi gibi giriyo bi yandan beyaz kedi VTI Sedan giriyo ihanet edebilirmiyim acaba arabama ...

edit:
VTI'a vericeğim paraya acıdığımdan dolayı pek VTI taraftarı değilim. 96 model araca 20000TL üstü para isteniyor. Kusura bakmasın vti sahipleri.

sword
20-06-2009, 12:59
olum arabamıda çok seviyorum ama RS araya kara kedi gibi giriyo bi yandan beyaz kedi VTI Sedan giriyo ihanet edebilirmiyim acaba arabama ...

edit:
VTI'a vericeğim paraya acıdığımdan dolayı pek VTI taraftarı değilim. 96 model araca 20000TL üstü para isteniyor. Kusura bakmasın vti sahipleri.

tamam kusura bakmam :D

2001yada02 rs lerin yıllık vergisi ne kadar ben yıllık 190 ödüyorum:)

rs ciler alınmasında görüntüsü bana hitab etmiyor içi cok vasat eger bu sorun olmassa dier özellıkleri için alınır bencede.

desibel
20-06-2009, 13:05
kesinlikle görüntü iç mekan vasatın altında yoksa bende çok düşündüm ama güzel yürüyo kimse inkar edemez az yakıyo vergisi yüksek tir.

M3CSL
20-06-2009, 14:21
RS lerin frenleri çok iyidir. RS in yol tutuşundan çok frenlerine güvenebilirsin. Yol tutuşunu da iyi bir yay ile gayet başarılı hale getirebilirsin. Bir önceki kasa RSI lar ve aynı kasa 1.6 16v lerde kulaklar çok sorunlu olsa da bizim kasa RS lerin motor kulakları diğer Cliolar gibi sorunlu değildir. Hatta çok sağlamdır. Kolay kolay kopartamazsın. Ben bugüne kadar motor kulağı koparan Clio RS hemen hemen hiç duymadım. Kopardıysa da kimbilir ne yaptı.

Motorunun net 172 hp vermemesinin nedeni, emme ve manifold portlarının matchlenmemiş olmasıdır. İyi bir port işleme ve matchleme işlemi sonrası ortalama 7 - 8 hp alınabiliyor. Hatta İngilterede bu işin uzmanı olan workshop ile görüştüğümde yazılım desteği ile beraber port işleme ve eşleme işlemi ile 15 hp ve üzeri net değerler aldıklarını söylemişlerdi.

Bu da bir örneği;

Yakıt tüketimi oldukça azdır. Sakin kullanımda bir 1.6 hothatchten daha az yakar. Bir depo ile 700km civarı gittiği durumlar çok olmuştur. Deposu da 45 lt dir ancak 50lt ye kadar doldurabilirsin ama tavsiye edilmez. 4 Airbagi, direksiyondan kumandalı radyo ve 6 lı CD changerı, Deri ve nubuk spor koltukları, ABS si, 15" OZ F1 hafif çelik jantları ve özellikle 2000 model ve üstü oluşu ve performansı ile o fiyata bulabileceğin en hızlı ve bence en ideal hothatchtir.

Stock olarak birçok hothatchten hızlıdır. Birçoğu ile de 200 lere kadar kopmazsın. Sağlıklı bir motoru olan bulabilirsen iyi bir cai, egzoz ve yazılım ile 180 hp leri ve 215 NM torkları rahat görürsün. Ben sadece cai, egzoz ve kendi yaptığım custom yazılım ile Paşaoğlu dynoda 189hp yakaladım. O da normal çarpan katsayısına göre yaklaşık 185hp yapıyor. İzmit körfez pistindeki birinci olduğum draglarda cai egzoz ve yazılım kombinasyonu ile girdim. Daha bunun derecelisi, eşlenecek portları, kısası vs. vs. var. Bunları da yaparak 200hp ve üstünü rahatlıkla yakalar ve iyi bir hafifletme ile en az 6 - 7 boy daha kazanır ve çok iddialı işler yapabilirsin.

Dereceli Egzantrik Colombo & Bariani 286emme-280egzoz ve onu destekleyen yazılımı ile ortalama 15hp alırsın. Fiyat 750 Euro (Cai, egzoz ve yazılım kombinasyonu ile 4 boy civarı iyileştirdiği biliniyor)
Piston - Standart sıkıştırması 11:1 iken Forged pistonlar ile 12.6:1 gibi oranları yakalayabiliyorsun. İyi bir yazılım desteği ile sadece piston uygulaması yaparak 10 ila 12 hp alınabilen örnekleri İngilterede çok. Fiyatı ortalama 700 dolarlar civarıdır.
Kısa Şanzuman 15/61 ayna mahruti - 250TL-300TL + 200 TL de işçilik = 500TL (Arabanın durumuna göre 2 boy civarı iyileşirsin)
Yazılım - Ben RS ler için kendi çapımda custom yapıyorum. Aracına özel yapılacak iyi ve iddialı bir yazılım ile filtre ve egzoz kombinasyonu ile 3 ila 4 boy civarı iyileştirebilirsin. - Fiyat 300 ila 600 arası değişiyor. Yazılımda dikkat etmen gereken en önemli 2 nokta, VVT kasnaklarına standart fabrika değerlerinin daha üstünde devir çevirtirsen belli bir zaman sonra kasnak arızalanıyor. Yani hernekadar devir kesiciyi 8000dd ye uzatsan da sürekli olarak 8000 döndürmen çok zararlıdır. Diğeri de avans derecelerini iyi ayarlaman ve avans korumasına dikkat etmendir.
Clio Cup Kasnak - Gerçekten işe yaradığını bizzat sık sık test ediyoruz sevgili şarapçı Utkucuğum ile :D Onda Clio Cup kasnak var ve gerçekten iş yapıyor. Fiyatı da yanlış hatırlamıyorsam 600TL civarı birşey.
Hafifletme - Toplamda 100 ila 150 kg arası bir hafifletme ile tek başına 3 ila 4 boy civarı iyileştiği biliniyor.

Sıkıntılı yanları;
Belirli bir zaman sonra vitesleri cırtlama yapar. Senkromeçleri değiştirmen gerekir ki işçilik dahil ortalama 250TL - 300TL gibi bir rakam tutar.
Klasik olarak tüm cliolarda olduğu gibi RS lerde de zamanla rölanti valfi arızalanır. Değiştirmen gerekir o da 180 TL civarıdır.
Farları evet biraz zayıftır ama onu da Xenonla çok komik rakamlara çözebilirsin.
Airbag kabloları koltuğun altında düzgün sabitlenmediği için zamanla oynama yapar ve airbag ışığını yakar. Çözümü basittir. Koltuk altındaki Airbag kablolarını plastik bir kelepçe ile sabitlemek.

Parçası biraz pahalıdır. O nedenle 1, 2 milyar daha fazla ver ve gerçekten tüm bakımları iyi yapılmış temiz bir RS almaya çalış. Rezerve edilmemiş olsaydı EB RS için konuşabilirdik :)

Daha fazla bilgi istersen çekinmeden sor. Yardımcı olurum. İstersen Anadolu yakasındaysan müsait olduğum bir zamanda eğer hiç binmediysen beraber bir iki tur atarız arabanın giderini ve karakterini az çok görmüş olursun.

Hatta Silivride şu anda 17" siyah jantlı AP plaka bir RS var. Sahibi sevdiğim bir arkadaşımdır. İstersen ona tel açarım. Beraber buluşursunuz. O da en son Burgazdaki draglarda 2. oldu. Urfa S2000 e geçildi o da. Diğer rakipleri 306 GTI lara 17" jantları ile dragda 4 ila 5 boy filan fark attı ki onun arabasında da cai, egzoz ve yazılım var.

slm

rslerın ztn volanı hafıf deılmi? 5.7kg mıydı 5.9 mıydı aklımda deıl tam, daha hafıf takılabılcek volan clıo cupınkıydı galıba cok fayda saglamıodu kı bencede 2 boy gıbı bı ıyılesme cok zor yuksek suratte kayıpbıle olabılır hatta

egzantrık yazılımın ustune 10 hp verıomu daha azsa o fıyata degmez bana gore ztn pıstona degme sorunu yapabılıo sanırsam:icon_wack
hee daha yuksek derecelıbı egzantrık cıkar o zmn deger herhalde, orjınal egzantrıklerinın derecesı kaç kotu olmamalı:confused:

onun dısında motorunun guc ve tork dagılımı basarılı orta ust devırlerde yeterlı guc saglayabılıyor..

M3CSL
20-06-2009, 14:23
tamam kusura bakmam :D

2001yada02 rs lerin yıllık vergisi ne kadar ben yıllık 190 ödüyorum:)

rs ciler alınmasında görüntüsü bana hitab etmiyor içi cok vasat eger bu sorun olmassa dier özellıkleri için alınır bencede.

ıcı aynen cok vasat,gercı vtı ın sankı cok ıyıde:D dısta kotu deıl ıyıde deıl tarza gore degısır

Schumi
20-06-2009, 15:02
İçi güzel olsa ben bile RS alırdım zamanında. :)

M3CSL
20-06-2009, 15:06
reno yol tutusa yaptıgı argeyı ıc mekana yapsa kral olurdu:hahaha:

Schumi
20-06-2009, 15:09
Yanlız adamlar Clio3 RS ile bitirme tezi yapmışlar. O iç mekana rağmen alırım ben o arabayıda param yok :D

CLIORS
20-06-2009, 15:30
super Clio cu sayısı artınca yazmaya da pek gerek kalmamıs. Sadece sunu yazma yeterli bu fiyata bu kadar az yakıp bu kadar guzel giden arac yok. Arkadaslar soylemis zaten bin icine begenirsen alırsın.

Son yıllarda benzin kalitesi artınca ve modifiye yapanlar RS in dilinden anlamaya baslayınca dogal olarak yurumeye basladılar.

CLIORS
20-06-2009, 15:31
Yeni 1.6THP motorları. 207 RC - GT, R56 CooperS. Vergide düşük yakıtta. :D

Vergi konusuna katılıyorum da az yakma olayı ıcın aynısını soylemek zor 207 RC lemans basınca oldukca da saglam yakıyor hele R56 ya hic girmeyelim.

M3CSL
20-06-2009, 15:33
:D:D
aynen o arabada ıc mekana bakılmaz yenı nesıl 106 ya resmen, al cık pıste , yalnız o bıtırme tezıyse r26r yuksek lısans tezı olur ahuahua:D

brutal
20-06-2009, 17:40
Yıllık vergisi 400 papel arabanın, ama değiyor :) benim ortalama yakıt tüketimim 7.2 litre civarlarında, tabi egzantrik var. Yakıt tüketim rekorum ise Kepekli den (konya yolu turan güneş kesişimi) şaşmaza gelişim, arabayı park ettiğimde 4.5 litre görmüştüm :)

Orjinal egzantrikleri 260 dereceydi yanlış hatırlamıyorsam, ben 286 derece kullanıyorum, orjinal timinginde araba sübap değme gibi bir sorunu yok, 300 derece egzantrikler de var onlarda da timingini düzgün yaparsan bir sorun olmaz.

Yıllardır fazlasıyla araba değiştirdim, birçok araba inceledim almak için ama Clio RS aklımın ucundan bile geçmiyordu bunun nedeni ise görünüşüydü. Elimdeki parayla alabileceğim en güçlü 2000 model civarı araba ararken tek seçenek RS kaldı ve bende aldım. 205gti sonra en çok haz aldığım arabam oldu.

Honda ile kıyaslayacak olursan modifiye parça temini oldukça kısıtlı, arabana takabileceğin çok fazla oyuncak yok ama zaten takmana gerek de yok :D

STP
20-06-2009, 17:48
clıo rs ler bı ara 12 13 tu sımdı yıne tepe oldular fıyatlarda. bızde vardı arkadasıma almıstık 13 e mal olmustu hatasızdı. caı egzoz yapmıstık tatmınkar gıdıyodu, guzelde yol tutuyodu. az yakıyo sayılırdı normal kullanıma gore. 15 lıraya kadar gonul rahatlıgıyla alınıp bınılecek bı araba bence

STP
20-06-2009, 17:49
Yıllık vergisi 400 papel arabanın, ama değiyor :) benim ortalama yakıt tüketimim 7.2 litre civarlarında, tabi egzantrik var. Yakıt tüketim rekorum ise Kepekli den (konya yolu turan güneş kesişimi) şaşmaza gelişim, arabayı park ettiğimde 4.5 litre görmüştüm :)

Orjinal egzantrikleri 260 dereceydi yanlış hatırlamıyorsam, ben 286 derece kullanıyorum, orjinal timinginde araba sübap değme gibi bir sorunu yok, 300 derece egzantrikler de var onlarda da timingini düzgün yaparsan bir sorun olmaz.

Yıllardır fazlasıyla araba değiştirdim, birçok araba inceledim almak için ama Clio RS aklımın ucundan bile geçmiyordu bunun nedeni ise görünüşüydü. Elimdeki parayla alabileceğim en güçlü 2000 model civarı araba ararken tek seçenek RS kaldı ve bende aldım. 205gti sonra en çok haz aldığım arabam oldu.

Honda ile kıyaslayacak olursan modifiye parça temini oldukça kısıtlı, arabana takabileceğin çok fazla oyuncak yok ama zaten takmana gerek de yok :D

neye gore gerek yok acaba_?

seko
20-06-2009, 18:10
4.5 litre görmüştüm :)
Sen yol bilgisayarına baktır yada gittigin yol baya bir yokus asagı imiş:D
4,5 lt ise bende gunlu kullanmaya ekonomik bir RS bakınayım :D

emretorlak
20-06-2009, 18:35
Sen yol bilgisayarına baktır yada gittigin yol baya bir yokus asagı imiş:D
4,5 lt ise bende gunlu kullanmaya ekonomik bir RS bakınayım :D

4,5lt çok iyi ama arkadaşın bahsettiği yerden boşa alıp arabayı salınca şaşmaz sanayi kavşağına geliniyor zaten:D

Schumi
20-06-2009, 22:46
Vergi konusuna katılıyorum da az yakma olayı ıcın aynısını soylemek zor 207 RC lemans basınca oldukca da saglam yakıyor hele R56 ya hic girmeyelim.

Yakıt ortalamalarınız konusuna bir bak istersen. Aynı güçlerdeki atmosferik araçlardan oldukça ama oldukça az yakıyorlar.

EMG
20-06-2009, 22:50
Nedendir bilinmez hiç sevmiyorum RS'i. Çok itici geliyor bana.

nightkids_han
20-06-2009, 23:10
Nedendir bilinmez hiç sevmiyorum RS'i. Çok itici geliyor bana.

geçilme korkusu hahaah
şaka 1 yana yakışıklı 1 araç değil ondan olabilir , renkten olabilir hepsi aynı berbat 1 şey , ama ben sewiyorum :D

EMG
20-06-2009, 23:16
geçilme korkusu hahaah
şaka 1 yana yakışıklı 1 araç değil ondan olabilir , renkten olabilir hepsi aynı berbat 1 şey , ama ben sewiyorum :D

Gidişine bişey demedim zaten istediği kadar gitsin, isterse en kötü rs beni 20 boy geçsin umrumda değil.

nightkids_han
20-06-2009, 23:25
Gidişine bişey demedim zaten istediği kadar gitsin, isterse en kötü rs beni 20 boy geçsin umrumda değil.

aynı ben geçme geçilme takıntısı yok cool iyidirr

chiefkadir
21-06-2009, 00:09
rs;İyıdir,cirkındir,frenleri iyidir fakat agırlık dagılımı kotu oldugu ve onlerin cok iyi tutmasından dolayı ani frende bisiklet gibi öne yıgılır,motor stok hali ile 160hp.dir,egsozu filtresi ile 165-170 arası oynar..

modify34
21-06-2009, 00:45
arkadaşlar tekrardan teşekkürler yorumlar için bide şunu sorayım

civic vti: headers + komple egzoz + filtre
clio rs: filtre + komple egzoz

roll, dragta hangisi alır...

clıo rs ler bı ara 12 13 tu sımdı yıne tepe oldular fıyatlarda. bızde vardı arkadasıma almıstık 13 e mal olmustu hatasızdı. caı egzoz yapmıstık tatmınkar gıdıyodu, guzelde yol tutuyodu. az yakıyo sayılırdı normal kullanıma gore. 15 lıraya kadar gonul rahatlıgıyla alınıp bınılecek bı araba bence

selçuk barış ın sattığı rs i söylüyosun galiba o çok güzeldi yaw

STP
21-06-2009, 00:46

şelçuk barış ın sattığı rs i söylüyosun galiba o çok güzeldi yaw

bak nasılda bılıosun arabayı :)

modify34
21-06-2009, 00:49
barış çok sevdiğim bi arkadaşımdır
vti satmadan önce roll yapıcaktık hatta denk gelemedik

Juggernaut
21-06-2009, 01:05

Rollinge 4-5 boy civarı geçiyor rs.

BAHADIR24
21-06-2009, 12:41
http://www.youtube.com/watch?v=cpm6L9G8eLg

anormal yol tuttuğu kesin;)

initial-D
21-06-2009, 15:42
http://www.youtube.com/watch?v=cpm6L9G8eLg

anormal yol tuttuğu kesin;)

ozaman eg kasa içinde gittiğimiz otomobil 2sindende daha iyi

STP
21-06-2009, 16:23

ehehe sımdı bend ebunu yazıcaktım cam car eg kopmamıs hıc :)

ClioSport
21-06-2009, 17:07
o videodaki bence lastikten kaynaklanıyor. çünkü RS önden kaymaya meğilli bir araç

BlackEmperor
21-06-2009, 17:39
banada bi garip geldi virajda o kadar içeri dalabilmesi enteresan

lastik +1

STP
21-06-2009, 17:41
typer dandık konunun asıl teması o vıdeoda :D

levent
21-06-2009, 19:00
banada bi garip geldi virajda o kadar içeri dalabilmesi enteresan

lastik +1

delicesine dalıyor dedim gitti gidicek nerdeyse :D

lastik bencede +1 (slick olabilirmi :p)

seko
21-06-2009, 20:05

selçuk barış ın sattığı rs i söylüyosun galiba o çok güzeldi yaw

Clio ya neden headers koymuyorsun ?

nightkids_han
21-06-2009, 20:24
Clio ya neden headers koymuyorsun ?

gerek yok bence zaten vti'den hızlı stock olarak

seko
21-06-2009, 21:11
gerek yok bence zaten vti'den hızlı stock olarak

Ne alaka ok vti dan hızlı daha yuklemeyecekmi adam aracını vardı bir zamanlar ktec in clio icin headers ı sahibinden de 1000 tl istiyordu adam.

nightkids_han
21-06-2009, 21:14
Ne alaka ok vti dan hızlı daha yuklemeyecekmi adam aracını vardı bir zamanlar ktec in clio icin headers ı sahibinden de 1000 tl istiyordu adam.

ktec 1000 uygunmuş walla
bilmiyorum ama SS'in felan wardır herhalde dimi

seko
21-06-2009, 21:18
We now have our tubular manifold and sports-cat upgrade available for the 172 and 172 Cup Clios. The kit consists of the superior Clio 182 4-2-1 exhaust manifold and our own high flow sports catalytic converter or decat pipe. This kit will be a direct replacement for the original 172 exhaust manifold and catalytic converter and will match up to any after market exhaust system you have have fitted, as well as the standard system. Please note that the 182 manifold will not fit without our specially designed sports-cat or decat pipe. Power gains of 10-12bhp are expected and the kit comes with all the required fittings including bolts, studs, springs and gaskets. The kit can be fitted in our workshop for a labour cost of £225 + Vat.
Yuh diyorum bir eksoz montajına 225 + kdv paramı alınır yaw :)
10-12 beygir alınır diyor !!
Güzel bir filtre kiti + custom yazılım allah bereket versin ..

CLIORS
21-06-2009, 22:01
We now have our tubular manifold and sports-cat upgrade available for the 172 and 172 Cup Clios. The kit consists of the superior Clio 182 4-2-1 exhaust manifold and our own high flow sports catalytic converter or decat pipe. This kit will be a direct replacement for the original 172 exhaust manifold and catalytic converter and will match up to any after market exhaust system you have have fitted, as well as the standard system. Please note that the 182 manifold will not fit without our specially designed sports-cat or decat pipe. Power gains of 10-12bhp are expected and the kit comes with all the required fittings including bolts, studs, springs and gaskets. The kit can be fitted in our workshop for a labour cost of £225 + Vat.
Yuh diyorum bir eksoz montajına 225 + kdv paramı alınır yaw :)
10-12 beygir alınır diyor !!
Güzel bir filtre kiti + custom yazılım allah bereket versin ..

o manıfoldu takabılmek ıcın butun besıgın ve on takımın ınmesı lazım desem hak verırsın ya da tum motoru dısarı alacaksın. Taktım oradan bılıyorum :)

BoraRS
21-06-2009, 22:22
Alper sen zaten şu makinayı bir piyasaya çıkarsan millet ağzı açık izleyecek :)

Schumi
21-06-2009, 23:48

Cam Car'ın pilotajını çok iyi bence. Çünkü kendisinden daha güçlü araçlar gayet önünde izlerken geç frenajı başarı ile uygulayıp virajda arkalarına bitiyor aynı anda çıkış yapıyorlar arka arkaya ama güç farkından arkaya düşüyo. Bir sonraki virajda gene geç frenaj gene yakalıyo. :)

Juggernaut
22-06-2009, 00:06
O eg kasada süspansiyon falan vardır illaki yoksa typer ile rs'i takip etmesi çok zor.

seko
22-06-2009, 09:16
o manıfoldu takabılmek ıcın butun besıgın ve on takımın ınmesı lazım desem hak verırsın ya da tum motoru dısarı alacaksın. Taktım oradan bılıyorum :)

Ne mutlu sana o zaman anlat paylaş insanlar ile tek olmak gibi bir kaygın yok ise :D
Dyno da ne verdi ?

CLIORS
22-06-2009, 11:04
Ne mutlu sana o zaman anlat paylaş insanlar ile tek olmak gibi bir kaygın yok ise :D
Dyno da ne verdi ?

ufak tefek isleri kaldı tamamlandıktan sonra dyno plotu scan eder koyarım zaten.

seko
22-06-2009, 11:07
Maksat paylaşım :)
( Ben niye merak ediyorsam :)

modify34
22-06-2009, 19:20
arkadaşlar bu aracı tanıyan varmı?

34 YTN 91 miş plakası
http://www.sahibinden.com/clio_rs_kazasizzzzzzzzzzzzzz-39WQQaXQQ14786813WQQpXQQdisplayitem

rodya
22-06-2009, 19:36
RS...ciğerli çirkin ördek yavrusu.

BoraRS
22-06-2009, 19:53
Temiz duruyor. Gidip bir bakmanda fayda var. Silivrideki arkadaşım da satıyor. Ona da bir bak istersen. 17inç jantlı yakışıklı bir RS o da.

STP
22-06-2009, 19:59
barısın RS ı satıyormus cocuk ıstersen barısla bı gorus

modify34
22-06-2009, 20:02
barısın RS ı satıyormus cocuk ıstersen barısla bı gorus

söyledi barış ama 17 istiyomuş

modify34
22-06-2009, 20:05
Temiz duruyor. Gidip bir bakmanda fayda var. Silivrideki arkadaşım da satıyor. Ona da bir bak istersen. 17inç jantlı yakışıklı bir RS o da.

bu araçmıymıdı

http://www.sahibinden.com/full_full_clio_sport_119_binde_ne_ararsan_var!!!!-64WQQaXQQ10102602WQQpXQQdisplayitem

LN769
24-06-2009, 01:38

34 YTN 91 miş plakası
http://www.sahibinden.com/clio_rs_kazasizzzzzzzzzzzzzz-39WQQaXQQ14786813WQQpXQQdisplayitem

http://videos.streetfire.net/video/Psikopat-Clio-Rs-Subaru_160403.htm

VeNoM_35
24-06-2009, 14:22
itici sorunu neden acaba, yanlış yağmı kullanılıyor?

nightkids_han
24-06-2009, 14:27
VW'lerde de war o olay yaw

VeNoM_35
24-06-2009, 14:30
opel'de de var da, nedeni ne yani onu merak ettim. ben 10-40 kullanıyorum bende ısındığı anda bitiyor, sadece ilk çalışınca ses geliyor yani. ama rs'de öyle değil sanırım?

BoraRS
24-06-2009, 18:50
Kanka itici sesi artık şiir gibi geliyor bana :D

BoraRS
24-06-2009, 18:55
E hür general olduğunu söylesene evladım :D Biz dün Utkuyla hafiften sıktık :) Orta susturucuları geri söküp arabayı drag spece geri getirdiğimde acayip farketti yine. İki tane direk geçişli ama içi dar orta susturucunun RS lerde yaklaşık 4 boy farkettiğini öğrenmiş olduk :D

ClioSport
25-06-2009, 16:13
Hondalar Vs Clio RS :)

http://www.youtube.com/watch?v=BDtK68jgLMc

BoraRS
25-06-2009, 20:23
Yalnız ekrana ilk giren clio bana bir atasözünü hatırlattı :D

"Hızlı koşan atın ...ku seyrek düşermiş" :hahaha:

Ama diğeri dehşet gidiyor :icon_tup:

LN769
26-06-2009, 11:26
Yalnız ekrana ilk giren clio bana bir atasözünü hatırlattı :D

"Hızlı koşan atın ...ku seyrek düşermiş" :hahaha:

Ama diğeri dehşet gidiyor :icon_tup:

ikiside aynı araç ilk önce kontrolü kaybediyor sonra tekrar yetişip gelip geçiyor pistte 1 tane clio rs var :)

BoraRS
26-06-2009, 12:25
ikiside aynı araç ilk önce kontrolü kaybediyor sonra tekrar yetişip gelip geçiyor pistte 1 tane clio rs var :)

Desene o zaman daha da fenaymış :)

chiefkadir
26-06-2009, 22:28
İki tane direk geçişli ama içi dar orta susturucunun RS lerde yaklaşık 4 boy farkettiğini öğrenmiş olduk :DBu nedir hocam:D

ukku
26-06-2009, 22:33
E hür general olduğunu söylesene evladım :D Biz dün Utkuyla hafiften sıktık :) Orta susturucuları geri söküp arabayı drag spece geri getirdiğimde acayip farketti yine. İki tane direk geçişli ama içi dar orta susturucunun RS lerde yaklaşık 4 boy farkettiğini öğrenmiş olduk :D

+172 :)

2 tane orta susturucu söküldü yaklaşık 4 boy hızlandı şampiyon...

yalnız Bora abi.. yanlış anlama da.. bende bi orta susturucu uzun süredir takılı :D

yaklaşık 4 /2 = 2 boy desek fazla mı kaçar :D

se_RC_an
27-06-2009, 10:29
http://www.sahibinden.com/sok_fiyat_!_acil_satilik_rs-24WQQaXQQ7984421WQQpXQQdisplayitem

bende rs bakıyorum dün bu arabaya baktım adam hiç bişi yapmadan eşek gibi binmiş yapılması gereken plastik aksamları var bide ön tanpon yerine oturtulması gerekiyor
bu aracı geçmişte bilen var mı almayı düşünüyorumda

Fır@t
27-06-2009, 10:50

34 YTN 91 miş plakası

bızım psıkopat okan'ın psıkopat Rs'ı... 2-3 kere kırdı sadece hepsı o... :]

2-3 yıl once Rs'ı savunan stoper sayısı cok azdı...sımdı kı tablo cok mutluluk verıcı :)

Schumi
27-06-2009, 11:00
bızım psıkopat okan'ın psıkopat Rs'ı... 2-3 kere kırdı sadece hepsı o... :]

2-3 yıl once Rs'ı savunan stoper sayısı cok azdı...sımdı kı tablo cok mutluluk verıcı :)

Nasıl kırdı. Yağsız mı kaldı. Yanlış vitesmi. AFR den mi. Vuruntu felan ?

Fır@t
27-06-2009, 11:52
Nasıl kırdı. Yağsız mı kaldı. Yanlış vitesmi. AFR den mi. Vuruntu felan ?

az cok duymus olman gerekıyo Suayıp...Burgaz'lı okan'ın eskı aracıydı... 39 LZ olması gerekıyodu eskı plakası...Once subap egdı kapak dagıttı...sonra pıston kol kapak dagıttı...Sonra yıne bısıler dagıtıp Istanbul'dan bı tamırcıye hasarlı halde 8,000'e fılan satıldı...

Schumi
27-06-2009, 11:53
az cok duymus olman gerekıyo Suayıp...Burgaz'lı okan'ın eskı aracıydı... 39 LZ olması gerekıyodu eskı plakası...Once subap egdı kapak dagıttı...sonra pıston kol kapak dagıttı...Sonra yıne bısıler dagıtıp Istanbul'dan bı tamırcıye hasarlı halde 8,000'e fılan satıldı...

İlki sanırım triger yada timing. Sanırım araçtan anlamayan ustaların hatası. Geçmiş olsun diyelim. Umarım araç düzgün toplanmıştır bu sefer.

Fır@t
27-06-2009, 11:56
bılıncsız modıfıye,dengesız gazlama ve ustalar...

SifirinciMurat
27-06-2009, 13:15
http://www.sahibinden.com/sok_fiyat_!_acil_satilik_rs-24WQQaXQQ7984421WQQpXQQdisplayitem

bende rs bakıyorum dün bu arabaya baktım adam hiç bişi yapmadan eşek gibi binmiş yapılması gereken plastik aksamları var bide ön tanpon yerine oturtulması gerekiyor
bu aracı geçmişte bilen var mı almayı düşünüyorumda

bu arabayla bir ara ben de ilgilendim. sahibiyle falan da konuştum, arabanın dağlar kadar vergi borcu vardı. o kadar borç takan adam ne bakım yaptırmıştır ne bişey diyerek vazgeçmiştim. kendin de görmüşsün gerçi durumu.

toonch
27-06-2009, 14:23
eeee bukadar şeyden sonra kimsenin bildiği tavsiye edebileceği başka bir ares yok mu?

sercann
27-06-2009, 15:20
tavsiye debileceğim bir rs var dilerseniz ö.m la görüşebiliriz..

se_RC_an
27-06-2009, 16:11
bu arabayla bir ara ben de ilgilendim. sahibiyle falan da konuştum, arabanın dağlar kadar vergi borcu vardı. o kadar borç takan adam ne bakım yaptırmıştır ne bişey diyerek vazgeçmiştim. kendin de görmüşsün gerçi durumu.

evt araca hiç dokunmamış vergi borcunu düşücem falan diyodu adam ama pazartesi bi motora falan baktırıcam 3 sanayide bi kaç sağlam ustadan iyi yanıt gelirse alırım aracı

BoraRS
27-06-2009, 16:28
Bu RS lere çok dikkatli baktırın. Temizini bulmak çok zor. İlk bulduğunuz yazılımı parasıyla bile olsa yükletmeyin. Motor kıran RS lerin çoğu bilinçsiz yazılımdan kırıyor. Diğerleri de kötü kullanım bakımsızlık kötü usta sonucu kırıyor.

se_RC_an
27-06-2009, 17:40
benim baktığım RS bakımsız bi RS pazartesi kesinlik kazanır ne olduğu arabanın

BoraRS
29-06-2009, 10:46
Hala düşünürsen arkadaşlarımda temiz denebilecek RS ler var.

burak10
29-06-2009, 11:41

Bu da bir örneği;

Sıkıntılı yanları;

rs almak istesem aradığım bütün yanıtlar burda, süper paylaşım.

BoraRS
29-06-2009, 12:28
Rica ederim.

se_RC_an
29-06-2009, 13:40
Hala düşünürsen arkadaşlarımda temiz denebilecek RS ler var.

ben en fazla 13,500 civarı araba bakıyom max 15,000 alabilirim ondan yukarsı beni aşar

brutal
29-06-2009, 15:07
ben en fazla 13,500 civarı araba bakıyom max 15,000 alabilirim ondan yukarsı beni aşar

Şanslıysan bulabilirsin, git bütün araçların içine dışına bak mutlaka almadan ama.

4.5 yakıt tüketimi sadece deneme amaçlı extrem bir durumdu, yolun yarısını boşta gidebiliyorsun :) dönüş yolunda yokuş yukarı olmasına rağmen dikkatli kullanımda 7 litre civarında oluyor ortalama. bu ikisinin de ortalamasını alırsan gayet hoş bir sonuç çıkıyor.

Yol bilgisayarım yanlış değil, aldığım benzin ile çok kez karşılaştırdım bir problem yok.

LN769
29-06-2009, 15:23
http://www.sahibinden.com/2_0_172_hp_15_500_-47WQQaXQQ14567915WQQpXQQdisplayitem

araç hakkında bilgisi olan ?

34 VA 2133 plaka araç bir ara otokolik programına çıkmıştı typer geçmişti tamamen stock sadece filtre ve egzos var fakat bir önceki sahibi 55.000 de aldı 70.000 e gelmeden sattı. Şimdi son sahibide 74.000 de aracı satılığa çıkarmış ?? düşündürücü..

birde eski ilanına baktım önceki sahibinin orada orta konsolun resmi var bildiğimiz 1.4 clio ile aynı gibiydi gri kaplamalar falan yok teybin oralarda falan ilginç..

brutal
29-06-2009, 15:29
araba jantları dışında fena değil, kilometresi de iyi. gidip bakmak lazım. Bora birazdan seceresini çıkartır.

seko
29-06-2009, 15:35
http://www.sahibinden.com/turunun_en_temiz_ornegi_!_-01WQQaXQQ11607235WQQpXQQdisplayitem
TR deki en temiz araçlardan biridir.
Sahibi daha yen C63 AMG aldı bir tanede F355 i vardı sanırım :)
1-2 tanede motoru var galiba yaşta 50+

brutal
29-06-2009, 15:39
http://www.sahibinden.com/turunun_en_temiz_ornegi_!_-01WQQaXQQ11607235WQQpXQQdisplayitem

Yanda duran CUP araçlarından da bişiyler kapmıştır kerata :D

SifirinciMurat
29-06-2009, 15:47

iyiymiş ama 2-3 daha verir 182 alırım yani.

seko
29-06-2009, 15:53
Yanda duran CUP araçlarından da bişiyler kapmıştır kerata :D

sadev kapsa yeter :D

brutal
29-06-2009, 16:09
sadev kapsa yeter :D

clio şanzıman kasasını kullanıp sedav dişlileri mi vardı bunlarda yoksa komple sadev miydi şanzıman?

seko
29-06-2009, 16:15
clio şanzıman kasasını kullanıp sedav dişlileri mi vardı bunlarda yoksa komple sadev miydi şanzıman?

komple sadev sıralı .

BoraRS
29-06-2009, 22:57
+172 :)

2 tane orta susturucu söküldü yaklaşık 4 boy hızlandı şampiyon...

yalnız Bora abi.. yanlış anlama da.. bende bi orta susturucu uzun süredir takılı :D

yaklaşık 4 /2 = 2 boy desek fazla mı kaçar :D

O susturucu muhtemelen direk geçişlidir. Ondan bende de var. Benim söktüğüm orta susturucular kanallı yani içi kapalı susturuculardan sevgili şarapçı kardeşim benim :D