PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorsiklet Sorunsalı - Kask vs. vs.

gurcell
03-07-2009, 08:07
Selamlar Beyler,

Aslında araba forumunda motorsiklet muhabbeti açmak biraz absürd oluyor ama aramızda motor'a binen bir çok arkadaş var.

Ben bir takas ile yamaha aerox 100 scooter aldım. Tamam ufacık motor, hatta bindiğim zaman motor içime kaçmış gibi duruyor (kilo - boy ve motor oranı :) ) , yine de şimdilik alışayım, sonrasında planlarımda kawasaki ninja 250r almak var.

Sorum şu , benim kafa da kocaman ve uzun olduğu için kask bulamıyorum. XXL kask bile çenemi örtmüyor, en büyük kask yanağımın yarısında kalıyor. Bana hem XXL ölçüsünde, hem de çenemi koruyacak bir kask lazım, Tıp bilimi ve motorsiklet camiası bu konuda çaresiz kaldı (Ankara Turan Güneş bulvarındaki tüm motor malzemecilerini gezdim)

Bir de bu aerox'a nasıl bakmalı? Yani kaç km'de ne kadar yağ eksiltir ?(ekstra bir yağ haznesi var, 2T yağ koyuyorsun, ordan çekiyormuş)

Bir de alırken rastgele bir motorcuya gösterdim, kavraması motor ilk hareketinde titriyor dedi, bu aletin kavraması nasıl değişir? Yani mutlaka bir debriyaj sistemi vardır ama Ankara'da kime götüreyim bunu?

mmustu
03-07-2009, 08:10
:hehe: ya abi on numarasın valla motor konusunda çok tecrübesizim geçen sene mondial 150 zat aldım sıfır alıdğım gün düştüm ertesi gün sattım :D

CnR CAN
03-07-2009, 08:18
Hayırlısı olsun ..scoter fln deme alışkanlık yapar söyliym :) hele yaz aylarında küçücük scooter dediğin şehiriçi pratikten ziyade keyif bile verir sana ;) 2t yağ haznesini sürekli kontrol et haftada 1 kere falan aç bak bagajında bulundur hatta 1kg yağ.benzini çok az yakar ztn yağla karıştırdığı için ama yağsız bırakma sakın yatak sarar anında :D

gkhunk
03-07-2009, 08:21
Scooter hayırlı olsun,

bence o motora tam kapalı değil de cruiser tipi çene açıkta kask alın, race tipi çok abartı durur(benim görüşüm)

balata için de genelde sertleştiğinde titreme yapardı benim motorlarım, herhangi bir yamaha bayinde değişebilir, bizim araçların baskı balata tipinde ya da kampana tipi fren balataları şekilinde kavrama balataları oluyor, birinden biri sertleşmiş, kırılmış, bitmiş v.s. olabilir.

gkhunk
03-07-2009, 08:21
spec bulamadım, 2 zamanlı mı motor?

gurcell
03-07-2009, 08:29
2 zamanlı , 100 cc

Bide kaskı sport almak istiyorum, çünkü ilerde ninja 250r alacağım.

Şimdiden ehliyet kursuna yazıldım, bir de 250R'ın sıfırı 5000 euro ve alette çok güzel potansiyel var, bir power commander , bir de headerslı yoshimura eksoz ile 55 hp oluyor :)

serhat306
03-07-2009, 08:35
bende 5 senedır scooter kullnıyorum ıse gıdıp gelmek ıcın oylesıne rahatlıgı varkı ıstanbul trafıgınde kavrama debrıyajdan yada varyatorden alaklı bence oyle bın ılerlerse baktırırsın kask konusunda yardımcı olamıycam sana maalesef...

gkhunk
03-07-2009, 08:36
2 zamanlı yağlardan kullanacaksınız, ben de hep 2 zamanlı kullandımi yağlama pompası ile bastiğindan sadece seviyeyi düşürmeseniz yeterli. 2T castrol v.b. kullanın yeterli olur.

miniks
03-07-2009, 08:38
laser in kaskları var 61-62xxl 63-64xxl bunlar bana oluyor sana da rahat rahat olur.

gurcell
03-07-2009, 08:41
Sağol minik kardeşim, nerden bulurum acaba laser'i ankarada ben?

yusufcan_k
03-07-2009, 08:58
Selamlar Beyler,

Aslında araba forumunda motorsiklet muhabbeti açmak biraz absürd oluyor ama aramızda motor'a binen bir çok arkadaş var.

Ben bir takas ile yamaha aerox 100 scooter aldım. Tamam ufacık motor, hatta bindiğim zaman motor içime kaçmış gibi duruyor (kilo - boy ve motor oranı :) ) , yine de şimdilik alışayım, sonrasında planlarımda kawasaki ninja 250r almak var.

Sorum şu , benim kafa da kocaman ve uzun olduğu için kask bulamıyorum. XXL kask bile çenemi örtmüyor, en büyük kask yanağımın yarısında kalıyor. Bana hem XXL ölçüsünde, hem de çenemi koruyacak bir kask lazım, Tıp bilimi ve motorsiklet camiası bu konuda çaresiz kaldı (Ankara Turan Güneş bulvarındaki tüm motor malzemecilerini gezdim)

Bir de bu aerox'a nasıl bakmalı? Yani kaç km'de ne kadar yağ eksiltir ?(ekstra bir yağ haznesi var, 2T yağ koyuyorsun, ordan çekiyormuş)

Bir de alırken rastgele bir motorcuya gösterdim, kavraması motor ilk hareketinde titriyor dedi, bu aletin kavraması nasıl değişir? Yani mutlaka bir debriyaj sistemi vardır ama Ankara'da kime götüreyim bunu?

gürsel abicim kondrad adaneur caddesinde ulusan motor car olmadı yanında dainesse var her türlü yardımcı olurlar yagınıda bilemeyecegim ama dedikleri gibi haftada bir kontrol et ne olur ne olmaz kavrama konusunada gelince yine ulusanda yasin ustamız var ona götürürsen her türlü sorununu çözecektir ve fiyat olarakta ankaranın en uygun ve güzellerindendir tavsiye ederim

2 zamanlı , 100 cc

Bide kaskı sport almak istiyorum, çünkü ilerde ninja 250r alacağım.

Şimdiden ehliyet kursuna yazıldım, bir de 250R'ın sıfırı 5000 euro ve alette çok güzel potansiyel var, bir power commander , bir de headerslı yoshimura eksoz ile 55 hp oluyor :)

ninja250R a o kadar masraf yapmana gerek yok bence stock olarakta cok tatmin edecektir hic boşa harcama bence abicim =)) kask olayınıda ulusanda çözerler bütün markalar bulunmaktadır orda

deathofacar
03-07-2009, 09:04
gürsel gerçi turan güneşte gezdim demişsin ama bir alt caddede sancak tarafın da dianese bayisi var. ali kaftanoğlu ve batu sahipleri. çok da iyi arkadaşlarımdır. malın envayi çeşidi ve kalitenin sonu onarın mağazada var. sana motor konusunda da en ince ayrıntısına kadar yardımcı olurlar. oraya gitmediysen tavsiye edeceğim tek yer.

onurdemir
03-07-2009, 09:54
Selamlar. Ben ilk motorumu alırken bir hata üzerine XL kask aldım. (Büyük alim seneyede giyerim mantığı :)) Tavsiyem kafanızı sıkacak bir kask almanız. Şu an L beden kask kullanıyorum. Dainese'den aldım ve zorlaya zorlaya giyebiliyorum. Yanaklarımı deli gibi sıkıyor fakat giydikten sonra çok rahat hissediyorum. Yanaklarını sıkması gerekiyor kaskta. Düştüğün zaman kafandan fırlamaması gerek kolay kolay. Full face (Full kapalı) kask almanı öneriyorum. Açık kasklar ya da çenesi açılır kasklarla düştüğü zaman çenesini kıran çok kişi tanıyorum. Önceden Nolan N102 vardı. Camıyla birlikte 550TL'ye almıştım. En sonki motosiklet fuarından da Dainese kask aldım. 120Euro+50TL siyah vizörüyle birlikte.

Bu arada motoru bilmeyenler için bir kaç fotoğraf aktarim. Gerçi bu model Valentino Rossi için Moto GP yarışlarında padok alanında dolaşması için tasarlanmış ama tasarım aşağı yukarı buna benziyor :)

http://xs231.xs.to/xs231/08360/f1574.jpg

http://xs331.xs.to/xs331/08360/f3913.jpg

http://xs231.xs.to/xs231/08360/f4167.jpg

http://xs231.xs.to/xs231/08360/f5319.jpg

Bu arada Aerox hakkında detaylı bilgiyi öğrenip sana aktarıcam. Bi scooter sitemiz var daha önceden de bahsetmiştim. Aerox kullanıcıları da var. Onlara bir sorim bakalım motorları hakkında ne diyecekler. Gelmek isterseniz www.scooturk.net

yusufcan_k
03-07-2009, 09:57
gürsel gerçi turan güneşte gezdim demişsin ama bir alt caddede sancak tarafın da dianese bayisi var. ali kaftanoğlu ve batu sahipleri. çok da iyi arkadaşlarımdır. malın envayi çeşidi ve kalitenin sonu onarın mağazada var. sana motor konusunda da en ince ayrıntısına kadar yardımcı olurlar. oraya gitmediysen tavsiye edeceğim tek yer.

ulusan ve dainesse yan yana =)) bende söyledim abicim ikisinde bulamazsa ankarada bulması zordur..

onurdemir
03-07-2009, 10:03
Bu arada Dainese kaskımın fotoğrafını buldum.

http://www.mototas.com.tr/common/images/dynamic/urunler/kask/A0000416_b1.jpg

Aldığım model bu. XL bedeni de vardı.
Orijinal camıyla pek bir şeye benzemiyor ama siyah vizör ile gerçekten çok şık duruyor.

Bu da siyah vizörlü hali. :)

http://img41.imageshack.us/img41/1944/34451954.jpg

gkhunk
03-07-2009, 10:09
çene kırılması olayı muhtemel tabiki açık olan kask ile.

onursumer
03-07-2009, 11:13
aslında ilerisi için full kapalı kask almak daha mantıklı ama scooterle ben çok fazla rahat edemediğimden yarım kask kullanıyorum gunluk bakırkoy-atakoy-yeşilkoy arası kullanıyorum zaten sıcak oluyor diğer turlu :)

benim atv de 2 zamanlı ben genelde 3-4 günde bir kontrol ediyorum çok kullanmama rağmen hiç bitiremediğim daha :)

miniks
03-07-2009, 11:16
laser ın dıstrıbutoru anes motor ıkıtellı ıstoc

Tuner
03-07-2009, 12:51
Sağol minik kardeşim, nerden bulurum acaba laser'i ankarada ben?

ağabey kapıda ödeme seçeneği bile var

http://www.anesmotor.com.tr/KMDefault.aspx?cntid=1019

onurdemir
03-07-2009, 16:39
Arkadaşlarıma sordum ve ilk cevap geldi. :)

Yamaha BWS ile aynı motoru kullanıyormuş. 1000 km'de filtre temizliği yaplılmalıymış. 5 binde şanzıman yağı ve kayış değişmeliymiş. 90 TL civarında bakım ücreti varmış 5 bin km'nin. Buji değişikliğinde bpr7hs10 ya da Ngk b6hs kullanıcakmışsınız. Deponun içine de bir kapak yağ koyacakmışsınız. Ön frenlerden cıyaklama geldiği an balata bitmiş demekmiş. Diski yemeden hemen değiştirsin diyor. Bu bilgileri veren arkadaşımın İzmir'de bir motosiklet servisi var.

Jam da Joker
03-07-2009, 17:09
Kask olarak çenesi açık kaskları önermem full face bir kask herzaman daha iyi korur bu işin abartısı olmaz sonuçta can güvenliği herşeyden önemli 100 cc de olsa 1000 cc de olsa farketmez. Hangi marka kaskları denedin bilmiyorum ama Shoei biraz daha yumurta tarzı büyük bir kasktır oturabilir diye düşünüyorum ama ben Arai RX-7 Corsair kullanıyorum tavsiye ederim bunların dışında denemediysen Suomy ve Schuberthte işini görür. Kawasaki konusundada almadan önce biraz daha düşün derim zamanında Kawasakinin distribütörü Türkiyeden çekildiği için mağdur olan birçok kişi yüzünden insanımızın Kawasakiye bakışı biraz kötüdür o yüzden alırken ucuza alırsın ama satarken sorun yaşayabilirsin piyasası diğer japonlara göre ölüdür..

H22Power
03-07-2009, 17:13
Kask olarak çenesi açık kaskları önermem full face bir kask herzaman daha iyi korur bu işin abartısı olmaz sonuçta can güvenliği herşeyden önemli 100 cc de olsa 1000 cc de olsa farketmez. Hangi marka kaskları denedin bilmiyorum ama Shoei biraz daha yumurta tarzı büyük bir kasktır oturabilir diye düşünüyorum ama ben Arai RX-7 Corsair kullanıyorum tavsiye ederim bunların dışında denemediysen Suomy ve Schuberthte işini görür. Kawasaki konusundada almadan önce biraz daha düşün derim zamanında Kawasakinin distribütörü Türkiyeden çekildiği için mağdur olan birçok kişi yüzünden insanımızın Kawasakiye bakışı biraz kötüdür o yüzden alırken ucuza alırsın ama satarken sorun yaşayabilirsin piyasası diğer japonlara göre ölüdür..

kanka bana arai r-x7 corsair deme ehehehe bütün modellerini ikinci el sıfır fiyatlarını ezberledim oytun abi yüzünden belki 10 tanesi ile ciddi pazarlık yaptım konu sahibi arkadaşa monster modelini tavsiye ediyorum biz ondan aldık 140tl yede siyah vizörünü aldık aleme noktayı koyduk :D masaya koyunca herkes bakıyor 10 nümero:icon_tup:

Jam da Joker
03-07-2009, 17:16
kanka bana arai r-x7 corsair deme ehehehe bütün modellerini ikinci el sıfır fiyatlarını ezberledim oytun abi yüzünden belki 10 tanesi ile ciddi pazarlık yaptım konu sahibi arkadaşa monster modelini tavsiye ediyorum biz ondan aldık 140tl yede siyah vizörünü aldık aleme noktayı koyduk :D masaya koyunca herkes bakıyor 10 nümero:icon_tup:

Oytunun aklına kim sokmuş acaba bro :cool:
Aldırana kadar akla karayı seçtim AGV falan diyodu bide :rolleyes: Rossi takıyor diye kanına girdiler buda inanmış bana gelip anlatıyordu öyleymiş böyleymiş diye :hahaha:

H22Power
03-07-2009, 17:19
Oytunun aklına kim sokmuş acaba bro :cool:
Aldırana kadar akla karayı seçtim AGV falan diyodu bide :rolleyes: Rossi takıyor diye kanına girdiler buda inanmış bana gelip anlatıyordu öyleymiş böyleymiş diye :hahaha:
kanka bende çok yalvardım imkan varsa bundan alalım die sora çok para dedik ikinci el corsair rx-7 lerle pazarlık ettik baktık almışken 1 kere alıyoruz güzeli olsun hesabı yusuf cuğumunda emekleri ile aldık gitti hayırlı uğurlu olsun iikide aldırmışız:icon_tup:

Onuralp
03-07-2009, 17:46

Galiba kapattılar abi???:beuj:

killererkan
03-07-2009, 18:55
debriyaj yok , kayış tahrikli..
açık kask tavsiye etmiyorum , full face tam korumadır herzaman için. kask a para harcamaya asla çekinme, en iyisini al, asla ucuza kaçma
shoei, arai, schubert ,suomy çok başarılı markalar , agv ,laser,nolan gbi markalar biraz daha ekonomiktir ama onlarda iyidir.. tabi hepsinin ayrı kaliteleri vs vs var
ninja 250 güzeldir ama o paralara farklı ,kısa zaamanda seni tırmalatmiyacak daha büyük hacimli motorlarda mevxcut..
bknz : 2.el cbr600f 2.el fazer600 gibi

killererkan
03-07-2009, 19:01
veya.. modele dikkat..çokda konforludur..

http://www.sahibinden.com/orjinal_bi_aractir-54WQQaXQQ15213629WQQpXQQdisplayitem

gerçek bir motordur.. zorlama racing deyildir.. yoshimura powercommander gibi şeylere para harcanacaksada buna harcansındır :D

yusufcan_k
03-07-2009, 20:17
ninja 250 güzeldir ama o paralara farklı ,kısa zaamanda seni tırmalatmiyacak daha büyük hacimli motorlarda mevxcut..
bknz : 2.el cbr600f 2.el fazer600 gibi

haklısın sonrada daha motoru bilmeden biryere patlasın gitsin dimi.. mazallah hiç motor bilmeyen insanlara böyle bilgiler vermeyiniz lütfen.. para olarak sorun olacagını sanmıyorum belki insanların o km R1 alacak parası bile olabilir ama bilmedikten sonra neye yarar ?? lütfen sacma sapan konusmayalım.... :ofk::ofk::ofk::ofk::ofk::ofk::icon_tup:

Tuner
04-07-2009, 00:40
haklısın sonrada daha motoru bilmeden biryere patlasın gitsin dimi.. mazallah hiç motor bilmeyen insanlara böyle bilgiler vermeyiniz lütfen.. para olarak sorun olacagını sanmıyorum belki insanların o km R1 alacak parası bile olabilir ama bilmedikten sonra neye yarar ?? lütfen sacma sapan konusmayalım.... :ofk::ofk::ofk::ofk::ofk::ofk::icon_tup:

:icon_tup::icon_tup:

deathofacar
04-07-2009, 02:05
Galiba kapattılar abi???:beuj:

ne diyosunnn

Maxiboost
04-07-2009, 02:08

bir ninja 250 ilede allah korusun bir yere patlayabilir bir insan. Bir motor 600cc de olsa 900cc de olsa kullanan kişi kendini bildikçe, olabilecekleri hesaplayacak kapasitede oldukça hiçbirşey olmaz ki konuyu açan kişi otomobil hobisi yüzünden birşeylerin abartıldığında başına neler gelebileceğini çok rahat idrak edebilecek bir insan. Ayrıca 600cc lik bir motor almayıp çok kısa sürede pişman olan bir sürü insan tanıyorum. En basiti babamda bile gördüm :) Ilk motorumuz bir yamaha virago 535 ti çok kısa sürede 1100 modeli alındı oh be dendi. Race motorlara geçincede zx-6r alındı o da kısa sürede yerini 900 e bıraktı :) kısacası durum yukarıda anlattığım gibi motordan anlamasada nasıl bineceğini bilmeyen adam scooter ile bile kendini öldürebilir bu iş bu kadar basit.

Kask konusunda da onur arkadaşımız çok doğru söylemiş mümkün olduğunca yüzünüze oturan, çene kısmından kaskı tutup sertçe sağa sola salladığınızda 'aah boynum' dedirtecek, kafanızdan ayrı haraket etmeyen bir kask almanızı tavsiye ederim :) kaskın yanında giydiğiniz kıyafette çok önemli arkadaşların dediği gibi biraz tuzludur fiyatları ama düştüğünüz zaman çok faydasını görürsünüz. Kaskta arai mont, pantolon-tulum, bellik, eldiven ve ayakkabı konusunda da dainese'den şaşmayın derim. Bu arada düşünce kalın kot pantolon fln bir yalan olur siz bile şaşırırsınız :D kim ne derse desin tüm ekipmanlarınızı giymeden yola çıkmayın :)

Tuner
04-07-2009, 02:14
bir ninja 250 ilede allah korusun bir yere patlayabilir bir insan. Bir motor 600cc de olsa 900cc de olsa kullanan kişi kendini bildikçe, olabilecekleri hesaplayacak kapasitede oldukça hiçbirşey olmaz ki konuyu açan kişi otomobil hobisi yüzünden birşeylerin abartıldığında başına neler gelebileceğini çok rahat idrak edebilecek bir insan. Ayrıca 600cc lik bir motor almayıp çok kısa sürede pişman olan bir sürü insan tanıyorum. En basiti babamda bile gördüm :) Ilk motorumuz bir yamaha virago 535 ti çok kısa sürede 1100 modeli alındı oh be dendi. Race motorlara geçincede zx-6r alındı o da kısa sürede yerini 900 e bıraktı :) kısacası durum yukarıda anlattığım gibi motordan anlamasada nasıl bineceğini bilmeyen adam scooter ile bile kendini öldürebilir bu iş bu kadar basit.

Kask konusunda da onur arkadaşımız çok doğru söylemiş mümkün olduğunca yüzünüze oturan, çene kısmından kaskı tutup sertçe sağa sola salladığınızda 'aah boynum' dedirtecek, kafanızdan ayrı haraket etmeyen bir kask almanızı tavsiye ederim :) kaskın yanında giydiğiniz kıyafette çok önemli arkadaşların dediği gibi biraz tuzludur fiyatları ama düştüğünüz zaman çok faydasını görürsünüz. Kaskta arai mont, pantolon-tulum, bellik, eldiven ve ayakkabı konusunda da dainese'den şaşmayın derim. Bu arada düşünce kalın kot pantolon fln bir yalan olur siz bile şaşırırsınız :D kim ne derse desin tüm ekipmanlarınızı giymeden yola çıkmayın :)

kardeşim güzel yazmışsında motorun tatına varınca insan bastıkca basası geliyor bunun akıllıkla veya yaşla alakası yok ustalıkla alakası var şimdi sana 1.000 HP bir supra versek ne yapıcaksın sağdan sağdan efendi efendi gidicekmisin

Maxiboost
04-07-2009, 02:22
kardeşim güzel yazmışsında motorun tatına varınca insan bastıkca basası geliyor bunun akıllıkla veya yaşla alakası yok ustalıkla alakası var şimdi sana bir 1.000 HP bir supra versek ne yapıcaksın sağdan sağdan efendi efendi gidicekmisin

Sirf o yuzden motor ehliyeti almiyorum ztn :) ustada olsa abarttigi surece yani ya motorun ya da kendi sinirlarini zorladigi surece basina mutlaka birsey gelir ki? Bu arada 1000hp supra verseler misal olarak alismadan basamam hayatta :) kullandigimdan farki 100hp gucunde de bir arac verseler gene alismadan kullanmadan hicbir halt yiyemem.

egeturbo
04-07-2009, 09:01
hayırlısı olsun abi.
Scooterdan çok zewk alacağına eminim bağımlılık yapıyor.İzmirde MotoPit Serdar abiler var.Bi o firmayı ara sana yardımcı olurlar en kötü hemen siparişle ürnleri getiriyorlar.Ben ve İzmirde bir çok motorcu arkadaşım bu motorcuya gidiyoruz.
0232 435 2282
www.motopit.net
Selamlarımızı iletirsen sana yardımcı olurlar.

onurdemir
04-07-2009, 09:29
Kullanıcağınız motor BWS ile aynı motor alt yapısına sahip. BWS'yi Antalya'da kiralayıp 400 km kullanmıştım. 2 kişi yolculuk yapabilme imkanınız var. Küçük ama iş görüyor yani :) Aerox bildiğim kadarıyla yapasıyla daha da geniş oturma yapısına sahip. Bu arada modifiye imkanı da bol. Salyangoz egzoz, kayış, hava filtresi bile onu hızlandırmaya yeter. 2 zamanlı olduğu için ince bir sesi vardır. Zevklidir. Trafikte diğer otomobillerden geride kalmazsınız. Kalkışta turbo araçları bile yiyebilirsiniz :D

gurcell
04-07-2009, 09:44
Valla ben ninjayı sıfır olduğu için sevdim, sıkıldım artık 2. el hızlı motorlu taşıtlar alıp orası burası ile uğraşmaya. Yok osu bozuk, yok şusu eski istemiyorum. Gidip acentasından sıfır ninja 250'yi alırım , dışarı çıkartmadan da eksozu ve power commander'i takarım, keyifle yıllarca binerim.

Ben aerox'a para vermedim, kullanmadığım bir gokartım ile değiştirdik, o yüzden aldım bunu yoksa gene para verip de almazdım.

Benim öyle çok yüksek hacimli racing motora ihtiyacım yok, hız ve güç istersem kapıda gt30'lu makine var, adrenalin isteklerimi karşılarken metal bir çerçeve ve 4 tekerli bir taşıtta olmak isterim :)

Onuralp
04-07-2009, 11:12
ne diyosunnn

Geçen gittik kapı duvardı da onun için dedim.;)

yusufcan_k
04-07-2009, 14:13
Geçen gittik kapı duvardı da onun için dedim.;)

bazen acmıyorlar kafalarına göre davranıyorlar öyle bir günlerine denk gelmişsindir belkide =?