PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : branda

M U R A T
05-07-2009, 12:00
ağustos ta askere gideceğim için arabam uzun süre garajda yatacak üzerini brandayla örtmek istiyorum..branda alırken neye dikkat etmeliyim boyaya zarar vermemesi için??

İbrahim Erdem
05-07-2009, 12:20
Brandaların eskisinin arabaya faydadan çok zararı dokunuyor. İç kısımındaki miflon dökülüyor arabanın etrafına yapışıyor. Sıcak havada dışarı branda ile örtülü bırakınca zaten sıcak olan araba hele branda koyu renkte ise fırın gibi oluyor.

Yanlışım varsa düzeltin.

mrtngn
05-07-2009, 12:25
Valla neye dikkat edilmeli tam olarak bilmiyorum ama plastik tarzı brandalarda sorun yasanıyor..Karsı komsumuzda kırmızı bi palio sporting vardı...İnternetten ucuz yollu bi branda bulup alıyor..Arabayı örttüğü gece bi yağmur yağıo..Sabah kalktıgımızda tavanda ve kaputta kocaman beyazımsı bi leke vardı ve cıkmadı..resmen boyanın içine işlemiş gibi...

Bizim arabayada bu olaydan korktugmuz için asker desenli kumastan bi branda diktirdik hiç bisorun yasamadık..Neden asker diye sorcak olursan kumasın içi pamuklu falan değildi.diğerleri pamukluydu ve terleme yapıp boyaya zarar verir dendi..Yağmuru suyu geçiriyor ama hiç değilse yağmurdan sonra üzerine toz yapışıp leş gibi olmuyor...

TarikS
05-07-2009, 13:59
Brandalamadan once mutlaka aracinizi temizleyin, mumkunse ustunde toz kalmasin, iyice gerdirin ki ruzgardan arac uzerinde dalgalanmasin, su gecirmeyenlerden olsun kesinlikle ve ic kismi yumusak olsun..

Garaj kapali ise brandaya cok gerek yok diye dusunuyorum ben..

Bir de depoyu tam doldurmayi unutma.. Cok bekleyince iceride kuf muf bir seyler olabiliyor diye biliyorum..

GökhanO
05-07-2009, 14:02
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=14939&highlight=branda

yiit
05-07-2009, 14:05
ben tavsiye etmiyorum zararını gördüm çok arabam 2 sene boyunca her kış yattı kapatmadan öncede yıkama+cila yaptırıp kapatıyordum ama yararını diil zararını gördüm kapalı garaj varsa bırak açık kalsın içi pamuklu bi branda almıştım en tuzlusundan ama iş görmedi

Tugral
05-07-2009, 14:09
brandayı kimse tavsiye etmiyor. Bi garajla anlasıp az kullanlan bir kısma parket dursun

SULTANOGLU
05-07-2009, 14:14
bi ben problem yaşamadım sanırsam :D

yaklaşık 3 seneden beri branda kullanıyorum, branda içeri su almadığı sürece hiç bir problem yaşamadım. su aldığı taktirde o bahsedilen beyaz lekeler oluşuyor onlarda cila ile yada bir süre sonra kendiliğinden geçiyor. şu andada 2 kat branda kullanıyorum ilk kat yeni aldığım ikincisi ise eski olan.

hatta her yaz nerdeyse 2 yada 3 aylığına yazlığa gittiğimde araba devamlı kapalı kalıyor ve hiç bir problemle karşılaşmadım. kapatılmadan araba muhakkak temiz tozsuz olmalı.

** içeri su almasından kastım benim muhteşem kedim köpeğim manyak olduğundan bazen arabanın üstüne çıkıp orda debeleniyorlar o esnada oluşan ufak tefek deliklerden su almasıdır..

metin
05-07-2009, 14:17
ben yenı aldım branda ureten bı fırmadan
ıcı yumusak malzemeyle kaplı dısıda kumas gıbı yumusak ama su gecırmıyor kumasın ısmını soylemıstı brandacı ama aklımda kalmadı
yaklasık 3 haftadır kullanıyorum sorun yok ama araba mutlaka temız olmalı orterken
2 gunde bır havalandırıyorum aracı bırde tavanda antenı cıkartmıyorumkı arabaya temas etmesın branda
gayet memnunum su anda.
arabayı haftada 2 gun kullanıyorum 4 gun yıkanıyodu bıktım branda aldım rahat ettım :D
(not:koç taş ta bakmıştım ordakı malzeme acayıp kotu bır şeydı resmen plastık acaıp sert malzemeydı sakın bulaşma onlara )

tunch
05-07-2009, 20:20
ozellikle nem orani yuksek olan yerlerde boyaya zarari var diye biliyorum

Onuralp
05-07-2009, 20:23
Vallahi ben kullanıyorum Evo'da bakalım ne olacak :D

said_
05-07-2009, 20:27
sizin araba içinde geçerlimidir bilmiyorum ama civic in kullanım kulavuzunda el frenini indirin diyodu kapıların yapışmasını önlemek içinde bazı maddeler varmış sizinde kullanım kulavuzunda vardır büyük ihtiamlle

emr_
05-07-2009, 21:22
Cok eskiden bizde yaşamıştık sonu malesef dıştan dışa boya olmuştu...Punto nickli arkadaşın dediklerini düşün derim mantıklı...

Ae86
05-07-2009, 22:12
Ben yaklaşık 6-7 senedir su geçirmez branda kullanıyorum tavsiyem aracınız temizken örtün ve hafta bir açıp havalandırın.

M U R A T
06-07-2009, 00:57
arabayı zaten temizken örterim brandayı da acaba cilalayıp mı örtsem ve araba anca ayda bir havalandırılır

Fbc
06-07-2009, 07:59
Original boyayı kaldıranı bile var güneşte, bence hiç örtmeyin aylık bir otoparka kapatın daha mantıklı

sportinger
06-07-2009, 08:30
arabayı korumak için önce cila yaptır kapalı garaj da duracaksa asla branda kullama güneşte duracaksa aracın camlarını kapatman yeterli. araç ayda birdefa yıkanıp calışması bence yeterli. aracın boyasını ii bir cila ile güneşten korursun. sakın pasta yaptırma pasta cok gerekli olmadıkca hiç tavsiye etmiyorum...

Eworen
06-07-2009, 10:00
en güzeli şöyle bişey aslında da :);
http://www.carcapsule.com/

M U R A T
06-07-2009, 11:34
açık garajda bırakacağım için örtmek istiyorum kapalı olsa branda ya gerek yok zaten.
bakalım güzel kaliteli branda alıcam geldiğimde sonuç ne olacak..

Baran^
06-07-2009, 21:31
3M in bi brandası var şeffaf üstünü örtünce arabanın şeklini alıyor onu bir araştır derim ama acık havada nası olur bilmiyorum kapalı garajlar için o.

Diyadin
06-07-2009, 21:58
Brandayı haftada bir kesinlikle havalandırın arabayla temasını kesinlikle önleyin ,

Örneğin tavan köşelerine kaput ve bagaja sünger veya poliüretan türü malzemeler yardımıyla brandanın araç üzerinde streç gibi yapışmasını önleyin hava silkülasyonu olsun boya hava almadığı için solabilir.

Diğer dikkat edilmesi gereken konu rüzgarlı havalar için brandanızı bir çok noktadan aracınıza sabitleyin , aksi taktirde rüzgar yardımıyla ileri geri kayan branda aracınızın sivri ve çıkık kesimleri başta olmak üzere zımpara gibi boyayı alır . (Çok pasta yapılmış boyada astarın görünmesi gibi)

Ayrıca hırsızlık, vurup kaçma, top eziği, yanına park eden arabaların kapı ezikleri (daha fazlası aracınızı bıraktığınız yerin yaratıcılığına kalmış)asker dönüşü brandayı açtığınızda Pimp My Ride'daki zenciler gibi bağırmanıza neden olur :D

Kendimi bildim bileli branda kullanıyoruz , kapalı garajda toza karşı tavsiye ederim ama açık havada yararından çok zararını görürsünüz.

PimPCaR
06-07-2009, 22:16
bende branda kullanıyorum bazen, dışı yumuşak su gecirmeyen bi malzeme içide yumuşak çizilmeyi filan önleyecek derecede bi kumaşımsı madde.. sorun yaşamadım şimdiye kadar. bence kalitelisinden bi branda al için rahat etmeyeceksede küçük yumuşak yastıklardan al arabanın üstüne koy ondan sonra brandayı ört.. branda temas etmesin diye.. hem tozdan korunmuş olur. hemde branda temas etmediği için zarar gelecek şüphesi ortadan kalkmış olur.. ama arada arabanın çalıştırılmasında fayda var. askerliğin süresince arabanın çalışmadan yatması iyi değil..

kv661
07-07-2009, 01:31
3M in bi brandası var şeffaf üstünü örtünce arabanın şeklini alıyor onu bir araştır derim ama acık havada nası olur bilmiyorum kapalı garajlar için o.

3M'in kini alır üstüne de klasik bir asker brandası onun üstüne de Pamuk branda takarsınız hiçbişicik olmaz.

Senelerdir botuma aynı uygulamayı yapıorum. Bir ker bile bişi olmadı

M.A.D
07-07-2009, 08:52
bence garajı olan tanıdığın biriyle veya sanayici tanıdğınla anlaşıp bi seneliğine arabanı koyabilirsin oraya car capsule dahilinde :) hiç de kötü olmaz kanımca

8.000rpm
07-07-2009, 10:40
geçen yaz arabama hepsiburada'dan içi miflonlu branda aldım , çok da memnun kaldım , arabam sürekli tertemiz kaldı...
ama köşe noktalarda , yani brandanın kaporta üzerinde gerilme noktalarında branda boyada çok ufak izler bıraktı. bu izler çizik değil de sanki miflonun deseni boyaya çıkmış gibi garip izlerdi ama cila atınca geçiyorlardı...
yağmurda da kaldı , brandada yırtık olmadığı için içine su almadı hiç...
ben çok memnu kaldım ama haftada bir havalandırılması gerektiği konusunda hemfikirim...
ayrıca kış aylarında branda ıslakken açılırsa içi de ıslanacaktır ve asla içi ıslak brandayı arabaya örtmemek gerek...
hele ki araba da ıslaksa hiç branda örtmemek gerekiyor..

nime
07-07-2009, 10:51
bi ben problem yaşamadım sanırsam :D

yaklaşık 3 seneden beri branda kullanıyorum, branda içeri su almadığı sürece hiç bir problem yaşamadım. su aldığı taktirde o bahsedilen beyaz lekeler oluşuyor onlarda cila ile yada bir süre sonra kendiliğinden geçiyor. şu andada 2 kat branda kullanıyorum ilk kat yeni aldığım ikincisi ise eski olan.

hatta her yaz nerdeyse 2 yada 3 aylığına yazlığa gittiğimde araba devamlı kapalı kalıyor ve hiç bir problemle karşılaşmadım. kapatılmadan araba muhakkak temiz tozsuz olmalı.

** içeri su almasından kastım benim muhteşem kedim köpeğim manyak olduğundan bazen arabanın üstüne çıkıp orda debeleniyorlar o esnada oluşan ufak tefek deliklerden su almasıdır..

Bana söylemek için birşey kalmamış sağolsun kardeşim aynen anlatmış :) Bende 2 yıldır branda kullniyorum üstelik açık havada ama bir sorun olmadı şimdiye kadar. Sadece temiz olacak herzaman başka derdi yok. linkte arabaya bak birşey olmuşmu anlarsın :D

M U R A T
07-07-2009, 10:55
bence garajı olan tanıdığın biriyle veya sanayici tanıdğınla anlaşıp bi seneliğine arabanı koyabilirsin oraya car capsule dahilinde :) hiç de kötü olmaz kanımca

garajı olan tanıdığım olsa bu konuyu açmazdım büyük ihtimalle:icon_tup:

VTEC®
07-07-2009, 11:13
Bir psikolojisi bozuk arkadaşım vardı 4 lastiğin altına koyacağı kare şeklinde içi boş demir yaptırmıştı ve bı kare demirlerin aracın dış kısmına kalacak şekilde araç tavan yüksekliği kadar demir kaynattırmıştı. bir nevi çadır demiri gibi onun dışına geçirdiği tente bezi gibi bir bezi vardı onun üzerine geçirip demirlerede iplerini bağlıyordu. branda sadece aracın ön ve arka tamponuna değiyor başka yeriyle temas etmiyordu. uzun seneler öyle kullanmış çokta memnundu durumda toz alma falan derdide yoktu. Binevi bebek cibinliği dışarıdan komik duruyordu ama başarısı iyiydi.

Burada tüm kabiliyetsizliğimle paintte şeklini çizdim sana fikir olur.

http://img268.imageshack.us/img268/9010/dddnmf.jpg

said_
07-07-2009, 11:17
araba için çadır olmuş o :):) ama güzel iş yapar bence

VTEC®
07-07-2009, 11:22
Bende kafamı kırıp psikolojimi bozsam vede her gün o demirleri saklayacak bir yer vede onları oturtmaya zamanım olsa yapardım çünkü tozlanmasında hiç hoşlanmıyorum :)

gerçi arkadaş askerde olacağı için uzun süre o şekilde olacağı için faydalı olacağını düşünmekteyim

3rk4n
07-07-2009, 11:37
Geçen hafta idi sanırım BİM de bi güneşlik satılıyordu açılıp toplana bilen cinsten açıldığında 3m 3m ve 2.5m yüksekliğinde bişiydi 50 lira fiatı vardı onu alıp geri kalan kısımlarıda branda bezi ile kapatırsan oldukça stabil olur bence hem yağmur güneş vs etkenlerden korucak hemde boyaya deymeyecek.

http://www.hepsiburada.com/voit-gazebo-3x3-metre-tente/productDetails.aspx?categoryid=361941&productid=sporvoitgazebo#tablnk

buna benzer birşeydi.

M U R A T
11-07-2009, 08:58

nerde bulunur acep bu 3m galiba kapalı garaj buldum gibi

nasyonel
11-04-2014, 00:00
mrb herkeze bu konu hakında aksesura bolumde garaj ici branda konusunu actım bakın ıstersenız

Seven7
11-04-2014, 00:21
Abi büyük ihtimal askere gitmiş çoluk çocuğa karışmıştır konuyu açan kişi.

Serhat
11-04-2014, 07:56
Konunun sahibi, konuyu açtığında 25 yaşındaymış. Görse derinlere dalıp gider heralde. :)

M U R A T
11-04-2014, 08:04
evet duygulandım şimdi :D

mustafaa_akca
11-04-2014, 09:04
Bende brandayi kendim yaptirdim
Aracim kapali garajda oldukca toz oluyordu.standart brandalarin cizme ihtimalinden dolayi bende kumascidan metresi oldukca ucuza kumas alip terziye 30 tl karsiliginda diktirdim...cok memnunum iyiki yaptirmisim diorum!!her arabaya bindigimde ter temiz oluyor..kaldiki haftada 2 gun biniorum:))

Emre Ekrem
11-04-2014, 10:38
O değil de sonuç ne oldu, branda aldı mı, kullandı mı? :D onu merak ettim şimdi 2009-2014

M U R A T
11-04-2014, 10:51
O değil de sonuç ne oldu, branda aldı mı, kullandı mı? :D onu merak ettim şimdi 2009-2014

branda kullanmadım kapalı garaja çekip boyacıların kullandığı jelatinle örttüm

Sh4rk
11-04-2014, 10:54
Ucuz yollu gri brandalar aslinda hicte kotu degil kullaniyorum her yil 1 tane aliyorum

2 gunde bir havalandirip
Alti temiz kullanip
Yagmur sonrasi havalandirip kurutarak
Gayette verimli oluyor :)