Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kıbrısta Hakkında yardım?

Görkem.Y
05-07-2009, 12:43
merhaba ben ünv kıbrıs düşünüyorum..
Kıbrısta okuyan yada okumuş bana yardım edebilcek var mı ?
Şimdiden tskkrler:)

barutçu
05-07-2009, 12:58
Okuyanlar tabiki daha iyi bilir ama OKUMAK(!) için tavsiye etmiyorum :)
5-6 arkadaşım değişik ünilerde okudular kıbrısta. 4 ü okulu bırakıp geri döndü 2 si oraya yerleşti okulu bırakıp :)

mertacar
05-07-2009, 13:09
şahsen beni sarmadı pek beğenmedim belki lefkosada olmamdan dolayıdır bilemem. genel olarak bakarsak sana girne veya gazi magosa yı öneririm.. en azından canın sıkılmaz.

Görkem.Y
05-07-2009, 13:10
Anladım :)

Görkem.Y
05-07-2009, 13:11
şahsen beni sarmadı pek beğenmedim belki lefkosada olmamdan dolayıdır bilemem. genel olarak bakarsak sana girne veya gazi magosa yı öneririm.. en azından canın sıkılmaz.
daü yada gaü düşünüyorum.ancak bir arakdasım var oda kıbrısa gidicek benm gibi.
ama onun ailesi lefkeye kayıt yaptırmak üzere.aynı okul istiyoruz.onun orda bursu var gaü yada daü gelme imkanı yok.ben laü gitsem dayanabilirmiyim ?

xcel
05-07-2009, 14:30
bir kere maddi durumunuz ucu ucuna yetecek şekildeyse sakın bulaşmayın. bunun ıvırı zıvırı yaz okulu var. buralarda çocuklarını okutmak için gayrimenkullerini satan, güvencelerini elden çıkaran aileler var maalesef. ben zamanında kendime güvenemediğim için gitmemiştim. çok insan bitiremeden dönüyor.

Görkem.Y
05-07-2009, 15:25
Herhangi bir sıkıntımız yok çok şükür

LightSide
05-07-2009, 15:34
Lefkede okul dısında cay içecek dahi dogru duzgun bıryer yok. Piskolojiniz bozulur. Doğu Akdeniz yada Gau yu onerırım. Birde hangi bölüm istediginizde önemli. Dau eğitim olarak gau den iyidir.

Görkem.Y
05-07-2009, 15:46
siz gaü mü ?

LightSide
05-07-2009, 15:48
Evet........

Görkem.Y
05-07-2009, 15:50
msn varmı ?

Burak İ
05-07-2009, 16:59
DAÜ en iyisidir. Hem konum olarak hemde okul olarak . Magosa dadır. Ben ce orada okunur kendinden geçersin 4 sene japon araçları ile ;) okuldan çıktığın an tokyo drift nfs :D Gene söylüyorum konum olarak en iyisi daü direk yerleşim alanının içinde diğerleri arazide.

murproject
05-07-2009, 18:11
DAÜ için konuşmak gerekirse 4 sene önce oradaydım. Bilgisayar programcılığı ve Enformasyon bölümünü okudum. Okul kalite olarak kendini bugüne kadar oldukça geliştirmiş durumda. Şahsen gittiğim ve okuduğum senelerde de çok kötü değildi. Okul bir çok sertifikaya sahip. Mezuniyet sonrası bir çok avantaja sahip oluyorsun. Insanları bakımından biraz sabırlı olman lazım. Sosyal çevre olarak çok geniş bir alana yayılabilirsin. Okul sonrası iş alanı ve sosyal çevre olarak genişleyebileceğin, benim bıraktığım sene 13.000 öğrencisi olan fakat bu öğrenci sayısını sadece final ve vize zamanları görebileceğin, beyaz binaları ile bodrumu hatırlatan, sabahları 35-40 derece ve akşamları ise 10 dereceye inebilecek oynar havası ile bence seçilebilir. Herşeyin dışında gittiğin zaman pişman olduğunu hissedebileceğin, döndüğün zamanda geri dönmek isteyeceğin türden bir okul ve ada psikolojisidir. Kıbrıs iyisi ile de, kötüsü ile de "iyidir;)".

+
Arkadaşların karaladıklarını şimdi okudum da... Evet, Marmara yurdunun altındaki bakkalın oğlunun celicası olması ve sürekli kampüs içinde gazlaması insanın sinirini bozuyor. Heryer japon :hahaha:

BAHADIR24
05-07-2009, 19:04
hangi bölümde okumak istiyorsun?
lefke avrupa çok küçük bir üni %50 burs veriyor ama kuzenim ve arkadaşımın kardeşi 1 sene okuyup bıraktı ufak bir kasabada laü sıkıcı bir yer pek hayat yok o tarafta
kıbrısta okuyacaksan daü veya odtü olabilir(odtünün puan durumu nedir bilmiyorum;) magosa diğer şehirlere göre daha oturmuş biryer ve son 5-6 yıldır dahada gelişti eğitimde iyidir daü de ama herzaman olduğu gibi iş sende biter çalışırsan sorunsuz bitirir gelirsin hemde güzel anılarla ayrılırsın adadan ama gezmeye tozmaya kaptırır da adada olma amacını unutursan vay haline(6 senelik deneyimler;))

Onuralp
05-07-2009, 20:01
Okunmaz :D

maxpower
05-07-2009, 22:33
kıbrıstaki üniversitelerin yıllık harcı nedir?

Görkem.Y
05-07-2009, 22:39
5,000 € civarı

Görkem.Y
05-07-2009, 22:39
DAÜ için konuşmak gerekirse 4 sene önce oradaydım. Bilgisayar programcılığı ve Enformasyon bölümünü okudum. Okul kalite olarak kendini bugüne kadar oldukça geliştirmiş durumda. Şahsen gittiğim ve okuduğum senelerde de çok kötü değildi. Okul bir çok sertifikaya sahip. Mezuniyet sonrası bir çok avantaja sahip oluyorsun. Insanları bakımından biraz sabırlı olman lazım. Sosyal çevre olarak çok geniş bir alana yayılabilirsin. Okul sonrası iş alanı ve sosyal çevre olarak genişleyebileceğin, benim bıraktığım sene 13.000 öğrencisi olan fakat bu öğrenci sayısını sadece final ve vize zamanları görebileceğin, beyaz binaları ile bodrumu hatırlatan, sabahları 35-40 derece ve akşamları ise 10 dereceye inebilecek oynar havası ile bence seçilebilir. Herşeyin dışında gittiğin zaman pişman olduğunu hissedebileceğin, döndüğün zamanda geri dönmek isteyeceğin türden bir okul ve ada psikolojisidir. Kıbrıs iyisi ile de, kötüsü ile de "iyidir;)".

+
Arkadaşların karaladıklarını şimdi okudum da... Evet, Marmara yurdunun altındaki bakkalın oğlunun celicası olması ve sürekli kampüs içinde gazlaması insanın sinirini bozuyor. Heryer japon :hahaha:

sağolasın abi :)
gaü bencede :)

maxpower
05-07-2009, 22:41
5,000 € civarı
teşekkürler

Görkem.Y
05-07-2009, 22:42
hangi bölümde okumak istiyorsun?
lefke avrupa çok küçük bir üni %50 burs veriyor ama kuzenim ve arkadaşımın kardeşi 1 sene okuyup bıraktı ufak bir kasabada laü sıkıcı bir yer pek hayat yok o tarafta
kıbrısta okuyacaksan daü veya odtü olabilir(odtünün puan durumu nedir bilmiyorum;) magosa diğer şehirlere göre daha oturmuş biryer ve son 5-6 yıldır dahada gelişti eğitimde iyidir daü de ama herzaman olduğu gibi iş sende biter çalışırsan sorunsuz bitirir gelirsin hemde güzel anılarla ayrılırsın adadan ama gezmeye tozmaya kaptırır da adada olma amacını unutursan vay haline(6 senelik deneyimler;))

abi ark lefkeye gidicek ondan lefke diye soru işaertlrim war.gidicne araç alıcam kısmtse girne yakın hafta içi okl vs.hafta sonu girne mode.
girnede burs kazanırım ,% 50 ama lefkede bursum olmaz benm.
zaten kıbrıs gibi yere burs ile gidilmez hertülrü burs elden gider.burs takıntım yok .
ark oldugu için oyle bir düşüncem oldu.ama bakalım araç alırsk güzl olur.gaü gerçektn ortm iyi :)
daü pek bilgim yok ama ortm baya iyiymiş sanırm.
yyardımlarınız için sağolun :)
birde sorum olcak.
Lefke Avrupa ünv gittim diyelim , mezun olucna iş bulma imkanım olmaz mı ?

TarikS
05-07-2009, 22:52
Turkiye'deki adam akilli bir uni'ye giremiyorsun sanirim puaninla? Kibris'taki universitelerin sana cok bir sey kazandiracagini sanmiyorum, sadece eglendiginle kalir.. En azindan ben hic gormedim oralardan cikip da kendi kendine saglam yerlerde ise baslayan veya oradaki unilerden mezun olanlari arayan isverenler :)

Eger guzel devlet veya sabanci-koc gibi ozel unilere puanin yetmiyorsa bahcesehir,isik gibi bir uni'den burs kazanmaya bak veya parali oku.. Guzel seyler duydum bu uniler hakkinda..

JocLyn.
06-07-2009, 03:59
2 Sene Kıbrıs'ta Yaşadım Gerçi O Zaman Çocuktum Ama Çocukluk Aklımla Bile Okumak İSteyen ADam Oraya Gitmez Diyorum Ha Ben Yok Ortam İçin Gidicem Diyorsan DAÜ Akar :D

M_PROJECT
06-07-2009, 04:48
yari acik ceza evi ... Tarik in yazdiklarina birebir katiliyorum .
kazakistana felan gitsen daha iyi emin ol :)

BAHADIR24
06-07-2009, 22:09
Turkiye'deki adam akilli bir uni'ye giremiyorsun sanirim puaninla? Kibris'taki universitelerin sana cok bir sey kazandiracagini sanmiyorum, sadece eglendiginle kalir.. En azindan ben hic gormedim oralardan cikip da kendi kendine saglam yerlerde ise baslayan veya oradaki unilerden mezun olanlari arayan isverenler :)

Eger guzel devlet veya sabanci-koc gibi ozel unilere puanin yetmiyorsa bahcesehir,isik gibi bir uni'den burs kazanmaya bak veya parali oku.. Guzel seyler duydum bu uniler hakkinda..

diploma diplomadır;) adadan aldığın diploma Trdeki sıradan bir üniden alacağın diplomadan aşşağı kalmaz hatta daha iyidir ,ortamı ve eğitim olanaklarınıda değerlendirirsen ingilizceyide cv ne yazacak kadar öğrenirsin(birçok yabancı öğrenci var pratik imkanı bakımından çok avantajlı;) kendini geliştirmedikten sonra odtü mezunu olup açıkta kalan tanıdıklarımda var

bunları yazarken tabi olumsuz yönlerinide yazmak lazım öncelikle kıbrısta okudum dediğinde eskisi kadar olmasada bir önyargıyla karşılaşırsın ama kendini yetiştirmişsen herkesede tükürdüğünü yalatırsın;) çünkü hocaları iyidir okulun fiziksel olanakları iyidir ama daha öncede yazdığım gibi iş sende biter...ada psikolojisine gelirsek ne kadar gidip gelirim desende bazen adaya sıkıştığını hissedersin...kültür farklılığından dolayı insanlarına ısınamaya bilirsin ama zaten istemedikten sonra çokta içi içe girmene gerek yok ...

daha çok şey yazılır ada anlatılmaz yaşanır...okulların ücretleri eski cazibesini yitirdi barınma yeme içme(tr ye göre pahalıdır) adaya git gel derken okul parasıyla birleştiğinde tr de özel okul daha cazip gelebilir...

sonuç olarak tr de istediğin bölümü özelde veya devlette okuya bileceksen hiç gerek yok gitmeye ama puanın yetmezse gidip okumaktanda çekinilecek bir durum yok

iyi bir liseden mezun oldum öss ye 15 gün kala ağır bir trafik kazası geçirdim sağım solum sargılı boyunlukla girdiğim sınav sonucu hiç aklımda olmasına rağmen ösym burslusu olarak daü yü tercih ettim 4 sene burslu okudum miskinliğe kaptırıp derste gözü olmayan arkadaşlarla gezip tozuncada +2 yıl paralı okudum (biyografi gibi oldu:D geriye dönüp baktığımda kendimden kaynaklanan sorunlar dışında kıbrısın ve daü nün bir olumsuzluğunu görmedim çalışan adam hem adanın denizin ortamın tadını çıkarır hemde alır diplomasını gelir (hayatı kararan çok adam gördüm alkolik olan 2-3 sene hazırlık okuyup daha 1 den ders almayıpta ailesine seneye mezunum diyen:( ama bütün bunlar tr deki öğrencilerede uzak değil;)

saner müftüoğlu
07-07-2009, 00:05
Okumak isteyen kişi için her yer cennettir. Önemli olan kişinin kendince bir şeyleri yakalaması şart. Ben 1999-2003 yılları arasında Yakın Doğu'da okudum. Şükürler olsun hem bölümü hem de okulu gayet güzel bir dereceyle bitirmiştim. Kıbrısa gıttığim yıllarda haliyle Türkiye'den oldukça değişik ve bir o kadar benzer bir kültürle karşılaştım. Yani o zamanlar Kıbrıs, Türkiye'yi hem 20 sene geriden bazen de 10 sene ileriden takip ediyordu. Şimdi de durum aynı. İyisiyle kötüsüyle 4 senem geçti. İlk başlarda sıkıcı gelebilir ama tamamen ortamı kurmanla sorun çözülür. Bakkal bile açsan ilk 6 ay pek umut bağlanmaz. Sonrasında yavaş yavaş taşlar yerine oturuyor. Doğu Akdeniz adadaki en sağlam ve aynı zamanda en zor okuldur. Yakın Doğu ise tamamen Suat Gürsel tarafından hayata geçirilmiş ve sonrasında adadaki en önemli eğitim kurumlarından birisi haline gelmiş. 6 seneden fazladır gitmedim ama sonunda kendi kullandığı araçlar için okulun içine otomobil müzesi kurmuş :)
Eğitime gelince dediğim gibi 2003 yılında bile eğitim için Marmara ve İstanbul Üniv'den ders vermeye gelen önemli isimler vardı. Özellikle Hukuk Fakültesi Türkiyede bile sayılı fakülteler arasındaydı. Tabi okumak için gidenler çok şey kazandı. 1999 yılında 7 senedir orda olan ve M3'ten ayırabilmek için zımparayla kazınan tipler de görmedim değil.
Okullar kısacası Türkiye'den geri kalmıyor. Belki bir Bilgi veya Yeditepe havası yoktur ama okumak istersen kendince çok şey kazanırsın. Maddi olarak buralardan çok fazla bir farkı yok. Fakat ordaki en sıkıcı sorun maalesef çözülemeyen su sorunu. Benzin ucuz, kızları çirkin ama sevecen :) Ayrıca otomobile doyacaksın. 18 yaşındayken bir Supra'nın veya
RX7 Efini'nin yanlamalarını, turbo seslerini anımasamaya çalışıyordum :)
Yani eğer ki Türkiye'de okumak için seçenek yoksa ve istemediğin bölümü okumak zorunda kalacaksan ve maddi durumunuz yeterliyse Kıbrısa gitmemen için hiç bir neden yok. Ayrıca senin amacın zaten diploma alıp, hayatını kurmak değil mi? Orada yaşayacağın bir hayat ve eğlence imkanı da ayrı neşe kaynağı olabilir.

murproject
07-07-2009, 01:51
Doğu Akdeniz Üniversitesinden mezun olup iyi yerlerde çalışan bir çok insan tanıdım. Tamamiyle kişisel potansiyeline bağlı. Yanlız Girne'nin her zaman gezmelik bir yer olduğunu, yaşamak ve okumak için ideal olmadığı kanısında olmuşumdur. Kıbrısa gitmeden önce fikir aldığım kişilerden biride bu posttan önce post atan Sanerdir. Hiç pişman olmadım, Dikey Geçiş Sınavı ile Izmir Ekonomi Üniversitesinde Yazılım Mühendisliğinde devam ediyorum. Türkiye'de ki bir çok üniversitenin peşinden koştuğu bir çok sertifika programı ve üyeliğe Kıbrıs üniversiteleri seneler önce elde etmiş, başarılı öğrenciler yetiştirmiştir. Farklı bir ülkede yaşamak, kendi kendine yetebilmekte kişilik olarak çok farklı katkılar sağlayacaktır.

Görkem.Y
07-07-2009, 08:38
Yapıcı yorumlarınız için tesekkür ederim:)
Saner abi özelden görüşebilirmiyiz kafamda birkaç soru var o konuda aydınlatırsan çok sevinirim :)

saner müftüoğlu
08-07-2009, 00:50
Yapıcı yorumlarınız için tesekkür ederim:)
Saner abi özelden görüşebilirmiyiz kafamda birkaç soru var o konuda aydınlatırsan çok sevinirim :)

Rıca ederım Görkemcım :) msn'i özelden yazdım;)

Görkem.Y
08-07-2009, 07:07
Sağolasın abi :)