Orijinalini görmek için tıklayınız : Canon Eos1000D Nasıldır.?
Merhaba arkadaşlar;
Canon Eos1000D foto makinesi acaba nasıldır kullanan varmıdır artıları eksileri nelerdir...
Pek fazla anlamam hatta hiç anlamam bu DSLR SL-R makinelerden...:)
Veya başka önerebileceğiniz makineler olursa 1000 liraya kadar memnun olurum...
Bide en ucuz nerde bulabilirim bu fotograf makinesini...Yardımlarınızı bekliyorum
http://www.yalcinlar.com.tr/uploadedFiles/images_products/3164.jpg
Özellikleri:
Ağırlık : 500gr
Bağlantı Seçenekleri :
Batarya :
Bellek Kartları :
Boyutlar (mm) : 126x98x62
Çekim Modları :
Çözünürlük : 10.10 MP
Dahili Hafıza :
Desteklenen Dosya Formatları :
Dijital zoom : Hayır
Doğrudan Baskı Özelliği :
Elektronik vizör : Hayır
Enstantane aralığı (Shutter) : 30sn-1/4000sn
Flaş :
Garanti Sağlayıcısı : ERKYALAR
Garanti Süresi : 2 Yıl
GeriOdeme :
Görüntü Sabitleyici / Titreşim Önleyici :
Görüntü Saklama Birimi :
ISO (ASA) : auto,100,200,400,800,1600
Kullanım CD si :
Kullanma Klavuzu :
LCD ekran : 2.5" LCD ekran
Lens Özellikleri :
Manuel Netleme (manual focus) : Evet
Max - Min. çözünürlük : 388x2592 - 1936x1288
Menü Özellikleri :
Odak uzaklığı :
Optik vizör :
Otomatik Netleme (autofocus) : Evet
Pil Özellikleri : li-lon
Pozlama telafisi : -2EV- 2EV in 1/3-1/2 steps
Program Seçenekleri :
Promosyon :
SD Kart :
Sensör boyutu : 22.2x14.8mm
Sensör tipi : CMOS
Seri çekim (kare/sn) : 3
Ses Kayıt : Hayır
Sesli video çekimi : Hayır
Su Altı Kılıfı :
Tip : DSLR
Tripot :
USB Kablo :
Video çekimi : Hayır
Video çıkışı : Evet
Video çözünürlüğü :
Video Kare sayısı (kare/s) :
Bunu buraya değil,Sohbet bölümüne açarsan orada bilen arkadaşlar bilgilerini paylaşır.
Burası sadece fotoğraf bölümü :)
Evet açtıktan sonra anladım yanlış yer oldugunu ama taşıayamadım :)
Eos 1000D nin fiyatı 1000 liraya kadar mı ?
1000 lira değil 1600 e vardı bi sitede
Yurtdışında biyerde daha ucuza buldum
AhmetKadir
15-07-2009, 11:54
slr olan her makıne guzeldir, onemli olan sana uygun olup olmadıgı.
bende yakın bi zamana kadar fotograf makınesi arıyordum ve fotograf konusunda onemli isimlerle ( savas yılmaz, onur demir, can ozturk, yılmaz soyleyıcı...) konustum. hepsi oncelıkle amacımı sordu. daha cok meslek amaclı mı hobi amaclı mı kullanacagımı sordular. bu konuda en dogru cevabı kendın vereceksın, kesınlıkle cevrenın gazına gelme :)
unutma kı slr makıneyı aldıgın makınenın uzerınde gelen kıt objektıf ısıne yaramayacak. o yuzden iyisi için en azından 2 tane objektıfın, polarıze filtre gibi aksesuarlarını da alman gerekecek. boyle bir imkanın var mı bunu da hesaba katman gerekıyor.
bi de daha once hıc fotograf makınesı kullanıp kullanmadıgın var. ilk makınem compact bi makıneydı. o makıneden slr ye gecersem rahat kullanır mıyım, yoksa sapsala doner mıyım dıye sordum kendıme.
cevremde bazı arkadaslarım cep telefonu ile fotograf cekerken gaza gelip slr aldılar simdi auto modda fotograf cekıyolar. madem auto modda cekeceksın nıye slr alıyosun dimi ?
ben bu soruları kendıme sorduktan sonra nerdeyse slr alabilecegim bi fiyata slr-like bi makıne olan canon sx10 u aldım. tabi slr kalıtesınde cekmıyor ama compact ile slr arasında guzel bi basamak oldugunu dusunuyorum.
karar asamasında senı zor gunler beklıyor sımdıden kolay gelsın arkadasım :)
Öncelikler yazdığın yazı için teşekkür ederim.
6 mp lik makine ile çekiyordum ve artık SL-R ye geçme vakti geldi die düşündüm.Bulgaristanda Teknosa gibi bi yerin sitesine girdim ve Canon Eos 1000D makinesini gördüm ve fiyatı biraz olsa uygundu TR'deki fiyatlara göre...
Haftaya Öss tercihimi yaptıktan sonra tatil için oraya gidicem ve parayı tamalarsam ve kullanan arkadaşların veya bilgisi olan arkadaşların bilgisini aldıktan sonra almayı düşünüyordum...
Şimdilik alırsam üstündeki objektif ile idare etmem gerekecek ***** öğrenciyiz :)
Mesela bi objektif almaya kalksam ne kadar fiyata patlar bize...
nickelback
16-07-2009, 12:54
canon 1000d yerine aslında 450d alsan çok daha iyi olur ama ahmetks nında söledii gibi dslr alıpta auto mod da kullanıcaksan makine boşa çıkar sana en ii öneri ilk dslr için sıfır kaliteli makine yerine canon 350d gibi hatta ve hatta abartıp nikon d100(ben onda öğrendim)2.el bi dslr alman bu sayede makinenin canına okuma kısmını daha az masrafla kurtarmış olursun.
illaki 1000d diyosan 1 tele objektif polarize ,uv filtre olmazsa olmaz tripot hepsi nerden baksan 3000 tl ye çıkar hesap başlanğıç içinde bence çok para
1600 ytl civarına şöylede bir alternatif var düşünebilirsin
http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=1955
2 lens + 8gb card la birlikte Pentax k200d
canon 1000d yerine aslında 450d alsan çok daha iyi olur ama ahmetks nında söledii gibi dslr alıpta auto mod da kullanıcaksan makine boşa çıkar sana en ii öneri ilk dslr için sıfır kaliteli makine yerine canon 350d gibi hatta ve hatta abartıp nikon d100(ben onda öğrendim)2.el bi dslr alman bu sayede makinenin canına okuma kısmını daha az masrafla kurtarmış olursun.
illaki 1000d diyosan 1 tele objektif polarize ,uv filtre olmazsa olmaz tripot hepsi nerden baksan 3000 tl ye çıkar hesap başlanğıç içinde bence çok para
İllaki 1000D için değilde aslında 1000 liraya buldum sıfır fiyatını 1000D onun için bi sorayım dedim...
Maximum 1000 TL verebilirim şimdilik makineye...
Artık 2.el önerdiğiniz bir makine alıcaz alışana kadar...
Spotu 1200 liramı ne olması lazım...2 yıl garantili 1650 liraydı sirkecide fotoğraf dünyası var orası yardımcı olur ...Bide doğubank karşısı erkayalar var
Yurtdışında 1000 liraya buldum aslında ama internette okudugum yorumlara kalırsa 1000d yerine 1000 liraya kadar başka bir makine seçmem gerekecek...
Yorumlarınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
nickelback
17-07-2009, 09:23
kesin tawsiyem 350 d gittigidiyorda 700 tlye falan çok sayıda war artanlada tripot felan alırsın şahane olur.
Güzel makine aslında 8,2 mp...En azından 10 olması gerekir die düşünüyorum bide zoom önemli benim için.
nickelback
17-07-2009, 17:28
üzerinde gelen objektifi 10-55 zoom istiyorsan 100-300 objektif alman lazım
öncelikle imkanın varsa amerikadan aldır, ve kesinlikle tam olarak ne istediğine karar vermen lazım, 2 hafta öncesine kadar ben de arama yapıyordum, 500d'de karar kıldım ancak bir tane extra tele lens polarize filtre, hafıza kart derken fatura 1800tl'ye çıktı, böyle bir kiti TR'de toplamaya kalksan 4000 tl civarı oluyor .... ben de o kadar para veremem benim işimi compact da görür deyip canon sx 1 is aldım :) burda 1500tl amazonda 750 ;)
makineden bahsedicek olursak da 1000d canon en alt segment slr modeli, canonda gövdeler normalde 3 seridir, tek rakam, 2 rakam ve 3 rakam ... tek rakam en iyisi mark II gibi, sonra 40d, 50d modelleri, en son da giriş seviye slr modeli 350d 400d 450d 500d diye gider, canon son dönemde bir de 1000d diye 4.sınıf yarattı, özellikleri 450d ve 400d ile benzer... ben olsam 450d'yi seçerim, ya da nikon d40 ya da d40x alırım, bir de sony alpha serilerine de bir bak istersen çok iyi fiyatlara çok iyi kitler var, 18-70lik lenslerle...
illede nikon alıcam dersen satılık d40x var :)
bence d60 al bızım mazada ıkısı yan yana duruo d60 daha super :D
öncelikle imkanın varsa amerikadan aldır, ve kesinlikle tam olarak ne istediğine karar vermen lazım, 2 hafta öncesine kadar ben de arama yapıyordum, 500d'de karar kıldım ancak bir tane extra tele lens polarize filtre, hafıza kart derken fatura 1800tl'ye çıktı, böyle bir kiti TR'de toplamaya kalksan 4000 tl civarı oluyor .... ben de o kadar para veremem benim işimi compact da görür deyip canon sx 1 is aldım :) burda 1500tl amazonda 750 ;)
makineden bahsedicek olursak da 1000d canon en alt segment slr modeli, canonda gövdeler normalde 3 seridir, tek rakam, 2 rakam ve 3 rakam ... tek rakam en iyisi mark II gibi, sonra 40d, 50d modelleri, en son da giriş seviye slr modeli 350d 400d 450d 500d diye gider, canon son dönemde bir de 1000d diye 4.sınıf yarattı, özellikleri 450d ve 400d ile benzer... ben olsam 450d'yi seçerim, ya da nikon d40 ya da d40x alırım, bir de sony alpha serilerine de bir bak istersen çok iyi fiyatlara çok iyi kitler var, 18-70lik lenslerle...
Malesef amerika imkanım yok :) 450d felan biraz pahalı gibi şimdilik en azından.
Daha amatörüm:)nikon d40 nette araştırdımda d40x daha iyiymiş d40'a göre...
illede nikon alıcam dersen satılık d40x var :)
Bi iş yapıyorumda ondan parayı alamadım alsaydım düşünürdüm ilanınıza baktım...:)
bence d60 al bızım mazada ıkısı yan yana duruo d60 daha super :D
Fiyatları ne kadar acaba d60 ların :)
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=32012
bu konu seni çözer
ben vatan bilgisayarda çalışıyorum dijital bölümünde benim tavsiyem 1000D alıcana 450D al eğer 2. el alırım diyosanda denklanşör sayısı az olan 2. el NIKON D80 AL ..