Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : amortısor sorunu/yardım

ceskin
23-07-2009, 00:32
basıma gelen bı sorununu yardım amaclı paylasmak ıstedım.sol on amrt.patlk oldugundam amrtsrcye gttım yaptırmak ıcın ıkısınıde yap dedım gerek yok soluyapsak yeter dedıler.yarım saatte helledıp arabayı ındırdıler ve ben aracın yapılan amrt. tarafının yukarda oldugunu soyledım araba yamuk duruyor dedım bıraz bın havası yagı vs. duzelır dedıler.aradan 1 hafta gectı ve erı gıttım aracın yamuk durdgunu ve dıger tarafında yapıldıgı taktırde duzelcegını soledım mantık olarak.fakat duzelmycegını arabada sorun oldugunu ıddaa ettler.bende sorun olsa ılk geldıgımde sorun olurdu cevabını verdım ne yapabılcegımızı sordum cevap yapcak bısey yok oldu.yay kırılmıstr dedıler yanımda 5lık yaylarımda vardı taktrdım gene aynı yapılan taraf havada kaldı dıger tarafla 3cm fark var arada.dıger tarafıda yapın dedıgımde bos yere paranı alırız amrt. kaldrmaz dedıler.sızce sorun nedr nerdedır yenısınımı almam gerek dıger tarftamı sorun vardır yada basına boyle bısey gelen varmıdır.yaptırdıgım yer nam amrtsor/ostım

merve
23-07-2009, 13:15
benimde amortisör konusunda sorcaklarım vardı aslında, senin sorunun gibi değil ama kimse yanıt vermemiş, sanırım kimsenin bir fikri yok bu konuda.. bir ışık görebilirsem bende birşeyler soracağım :)
umarım problemine çözüm bulabilirsin ayrıca..

ice
23-07-2009, 13:18
Yapacağım şey amartisörü yerinden söküp yapanın kafasında paralaman....

senna
23-07-2009, 13:19
amortisör tamirinden kaçının başta onu tavsiye ederim

içine ne tip yağ kondu pulları vs parçaları ne durumda aynılarımı kullanıldı yada daha farklımı kullanıldı yağın miktarı ne kadar bir çok soru var aslında bunu biz değil yapan en iyi şekilde cevap verbilir ama tabi iyi bir ustaysa

serhat306
23-07-2009, 13:23
aynı sorun 106 gtı de basıma geldı benım yer maslak nam amortusor benımkını duzelttıler ama sagolsun şakır usta hallettı ıkı amortusorde sokuldu esıtlenıp gerı takıldı...

merve
23-07-2009, 13:31
amortisör tamirinden kaçının başta onu tavsiye ederim

içine ne tip yağ kondu pulları vs parçaları ne durumda aynılarımı kullanıldı yada daha farklımı kullanıldı yağın miktarı ne kadar bir çok soru var aslında bunu biz değil yapan en iyi şekilde cevap verbilir ama tabi iyi bir ustaysa

işte bende bundan korkuyorum.. bi yerde baktırdım, ön sol amortisörün üst kısmı boşalmış dedi bana.. ama düzeltirim ben ona bişeyler yaparım felan dedi usta.. bu adam yaylarımıda takmıştı 2buçuk yıl önce felan.. yaptıramadım ama, kafamda soru işaretleri var, içim rahat değil.. ama arabamın yol tutuşu çok bozuldu, sanırım yaylarda söndü, hiç esnemiyo, araç sanki yayların üstünde değilde takozların üstüne oturmuş gibi gidiyo, virajlarda vs güven vermiyo. bide bu ön tarafta yüksek hızlarda bi gezme problemi var. ayrıca en ufak bi pürüzün üzerinden geçincede lastik sağa sola gidiyo böyle kesiliyo direk sanki yola oturuşu..
adam ön sol lastik oynuyo dedi yerinden amortisör üst kısmı boşalmış ondan oluyo bu pürüzlerdeki tepkisi, ve o gezme hissi dedi.. bilemiyorum ben tabi dokundurtmadım ama napıcamıda bilmiyorum acaba yetkili servise mi götürsem.
en azından sorunun ne olduğunu doğru bi şekilde öğreirim belki diye düşünüyorum..
bu konuda fikirleri olan varmı napıcamı bilemiyorum :(

senna
23-07-2009, 14:14
işte bende bundan korkuyorum.. bi yerde baktırdım, ön sol amortisörün üst kısmı boşalmış dedi bana.. ama düzeltirim ben ona bişeyler yaparım felan dedi usta.. bu adam yaylarımıda takmıştı 2buçuk yıl önce felan.. yaptıramadım ama, kafamda soru işaretleri var, içim rahat değil.. ama arabamın yol tutuşu çok bozuldu, sanırım yaylarda söndü, hiç esnemiyo, araç sanki yayların üstünde değilde takozların üstüne oturmuş gibi gidiyo, virajlarda vs güven vermiyo. bide bu ön tarafta yüksek hızlarda bi gezme problemi var. ayrıca en ufak bi pürüzün üzerinden geçincede lastik sağa sola gidiyo böyle kesiliyo direk sanki yola oturuşu..
adam ön sol lastik oynuyo dedi yerinden amortisör üst kısmı boşalmış ondan oluyo bu pürüzlerdeki tepkisi, ve o gezme hissi dedi.. bilemiyorum ben tabi dokundurtmadım ama napıcamıda bilmiyorum acaba yetkili servise mi götürsem.
en azından sorunun ne olduğunu doğru bi şekilde öğreirim belki diye düşünüyorum..
bu konuda fikirleri olan varmı napıcamı bilemiyorum :(

amortisör tamir ettirmeyin derim belki şu an 50 100tl tasarruf ediyorsunuz ama otomobil onun üzerinde gidiyor o darbeleri vs emiyor yanlış bi işlem yapıldığında hem darbe emme kabiliyeti azalacak daha fazla darbeyi otomobile verecek hem rahatsız edecek belki hemde zarar vericek o yüzden yenisini almak en mantıklısı zaten tamir olsa üreticiler tamir yoluna giderlerdi

lastik oynaması gibi bir problem varsa rot başları salıncak gibi elemanlar zarar görmüştür muhtemelen üzerinde olan elemanlarda boşluk vardır gezinmeye buda yolaçabilir

merve
23-07-2009, 15:54
o zaman sanırım en mantıklısı yetkili servise göstereyim sorun cidden oysa değişiriz, yeterki araç sağlam, kafam rahat olsun :)
bn zaten huysuzum bu konularda, böyle yaprız nolcak gibi kanıma girmye çalışıyolardı güvenip veremiyodum, bu sözlerden sonra hiç izin veremem heralde :D

senna
23-07-2009, 16:45
en mantıklısı olur

ceskin
24-07-2009, 00:25
bır hafdadır kafayı yıycem gıtmedıgım yer kalmadı arabayı oyle yamuk gordukce delırdım.ama bugun cozdum.sag arka torsıyonu bı dıs yukselttırdım bagımsız oldugundan cuk oturdu tam dengede durdu.amrtsor yaptırma konusuna gelınce... benı usta yolladı ben yenısı takılcak sanıp arabayı cektım oturdum parcayı goturdukten sora anladım iş işten gecmıstı tamırbaslamıstı.normal arabalarda tamır neyse ama bızım arabalarda tamır asla ve asla tavsıye etmıyorum hele kı orjınal harıcı yay kullananlara asla tavsıye etmıyorum basınız cok agrır.bır haftada omortısrle ılgılı sorunların cogunu ogrendım hem ders hem tecrube oldu.ilgilenen arkadaslara cok tesekkur ederım.

ceskin
24-07-2009, 00:31
benimde amortisör konusunda sorcaklarım vardı aslında, senin sorunun gibi değil ama kimse yanıt vermemiş, sanırım kimsenin bir fikri yok bu konuda.. bir ışık görebilirsem bende birşeyler soracağım :)
umarım problemine çözüm bulabilirsin ayrıca..

hepsi bırbırınden cozuluyor.senı en rahatsız eden sorun nedır tam olarak yay yada amortsrlerde.bılmıslık yapmayım ama ınsanın basına gelegele okadar guzel ogrenıyorkı :)

yavuz364
24-07-2009, 00:49
ustaların dediği doğru amortisörden aslında öyle birşey olmaz, ama stock amortisörlerde de az da olsa helezon etkisi (arabayı kaldırma yönünde) çok ufak bi kuvvet olur, eğer amortisörün yağında çok kirlenme yada eksilme gibi bi problemi varsa arabanın alçak durması normal, amortisör söküldüğü zaman sorun görülür, ama amortisör tamirini hiç tavsiye etmem..
zaten amortisörde problem var ise o amortisörün vaadi dolmuş demektir, malzemeleri yeteri kadar eskimiş demektir ne kadar tamir etsen de ona göre olur.. eğer modifiye amortisör varsa, her modifiye de değil, kaliteli bir amortisör ise o zaman tabii ki tamir ettir...

MeJo
26-07-2009, 11:26
baya can sıkıcı bi durum halletmişsin çok şükür

ceskin
27-07-2009, 00:45
aynen oyle sukur.oyle yan yatmıs gordukce kafayı yıycek gıbı oldum:eek: