Orijinalini görmek için tıklayınız : Bravo HGT vs Civic VTI
punto_multijet
10-08-2009, 09:26
ne zamandır merak ettiğim bir deneme konusuydu. 2. vites 60-70km den baslansa 190-200km kadar sonuc ne olur? 1.5 senedir HGT kullanmama ragmen daha sonucu ogrenmek kısmet olmadı. sizin dusunceleriniz nedir?
Buarada HGT de all car racing yazılım, kat iptali filtre ve son susturucu var. diğer hersey orta susturucu komple borular vb standart fabrikadan cıktıgı gibi duruyor. VTI v2 son susturucu falan olarak dusunursek mesela sonuc ne olur sizce?
Dostum stock bir VTI yakalarsan sanırım sen 1 boy farkla falan 200km hıza önde girersin. Maşallah giderin çok çok sağlam.
vti alır düşüncesindeyim. Chip mutlaka etkili olacaktır HGT için ama yine sağlıklı bir vti 1-2 boy önde götürür sanırım
nitrO_Oxide
10-08-2009, 09:37
headers cai vs li bi vti ve vtec ustu basılırsa 2-3 boy onde gider vtec
punto_multijet
10-08-2009, 09:38
deneme imkanı olsa biriyle benim için değişik bir karsılastırma olur dusuncesindeyim
VTi geçiyor... denendi zamanında...
Kaanın araba biraz ii giderli bir HGT sanmıyorum stock vari bir VTI ın sadece 200 e kadar 3 boy atacağını. Bakın özellikle sölüorum stock sağlıklı bir VTI diorum.
punto_multijet
10-08-2009, 09:39
VTi geçiyor... denendi zamanında...
vti specler neydi acaba? birde fark ne kadar olmustu?
Tabi ki Vtec geçerrrrr :)
vti specler neydi acaba? birde fark ne kadar olmustu?
VTi egzoz, filtre, yay... farkı görmedim ama deneyenler bizim ankara tayfasından arkadaşlardı.. yıl 2004-2005... HGT ise Burak isimli arkadaşın, araba hala kendisinde bir ara egzantrik falan da yaptırdı, şimdi LPG ile kullanıyor...
Bu arada kaanın araba astra gsi çipli ile yürüyebilecek kapasitede. Yani düz orantı ters orantı işi değil bu ama, belki fikir verir anlamında söylüyorum.
140 150 lere kadar hgtnin önde olabileceğini ardından 200 e kadar vti ın hgt yi yakalayacagını bi ihtimal gecebileceğini düşünüyorum..
SifirinciMurat
10-08-2009, 11:13
CRX'li bir videonu görmüştüm, ona bakarak kesinlikle VTi diyorum.
punto_multijet
10-08-2009, 11:14
crx ile video? oyle bir videom yok benim bildigim kadarıyla
kondısyonu duzgun ıyı bır HGT nası yurur az cok bılıyoruz... arac setupları ve sartlar sonucu etkıler... headers,caı,egzoz bakımlı bı vti duz ve ruzgarsız bı ortamda 1'e 1 person 60 to 200'e kadar etkılı olabılır...kısalı sword spec bı vtec olursa ısın seklı tamamen degısır kanaatındeyım :] HGT hacım ve torkun avantajını top speede dogru kullanabılır...
Arkadaşlar specleri hemen yükseltmiyelim. Zaten en baştan belirtilmiş. Stock bir VTI için karşılaştırma düşünülüor. HGT nin zaten bu speclerde bile dyno çıktısı 156 hp civarında. Yani atla deva bi güç almadı araç VTI ın stock olmayanınla yürüyebilsin.
uzunda hgt geçer torklu bir araç. zamanında bende de mk2 vardı
burda var bı tane denyelım dıorum yok dıor hep.sanmam ama hgt nın gecebılıcenı
punto_multijet
10-08-2009, 11:37
burda var bı tane denyelım dıorum yok dıor hep.sanmam ama hgt nın gecebılıcenı
keske izmirde de biri bana dese denesek
Arkadaşlar specleri hemen yükseltmiyelim. Zaten en baştan belirtilmiş. Stock bir VTI için karşılaştırma düşünülüor. HGT nin zaten bu speclerde bile dyno çıktısı 156 hp civarında. Yani atla deva bi güç almadı araç VTI ın stock olmayanınla yürüyebilsin.
hgt o kadar hafıfe alınacak bı arabamı kı? :beuj: 2lıtre hothach bı aracdan bahsedıyoruz...+ ekstralı...bı de torkundan bahsetsen???...
fıltre egzozlu vtı'larda stock'dan sayılıyo artık ;) sız zır stock bulabılırsenız deneyın derım...saygılar...
Eray Yümsel
10-08-2009, 11:41
birsürü hgt vti denemesıne şahit oldum hepsinde açık ara vti aldı.
Oldu gözlerim doldu :D
Bak ne yazmışım. Bi ton iş yapıoz üzerine 10 hp alamıoz. VTI bu değişiklikleri yapınca ne kadar fark alıo peki sen bunun farkındamısın :)
punto_multijet
10-08-2009, 11:46
hgt o kadar hafıfe alınacak bı arabamı kı? :beuj: 2lıtre hothach bı aracdan bahsedıyoruz...+ ekstralı...bı de torkundan bahsetsen???...
fıltre egzozlu vtı'larda stock'dan sayılıyo artık ;) sız zır stock bulabılırsenız deneyın derım...saygılar...
genelde HGT için Homurdayıp Gitmeyen Taşıt derler ondan genelde hafife alınıyo. zaten stock olarak benimde demek istediğim filtre egzos olur sorun değil
Bak ne yazmışım. Bi ton iş yapıoz üzerine 10 hp alamıoz. VTI bu değişiklikleri yapınca ne kadar fark alıo peki sen bunun farkındamısın :)
yok ben pek anlamam konusuyorum ıste bos bos...
HGT'leri ankaradaki Sİ lar da geçiyor...
genelde HGT için Homurdayıp Gitmeyen Taşıt derler ondan genelde hafife alınıyo. zaten stock olarak benimde demek istediğim filtre egzos olur sorun değil
;) :icon_tup: ;) :icon_tup:
punto_multijet
10-08-2009, 11:56
işte si düşünmüorum zaten vti olursa sevinirim
standart si la standart hgt mi geçtiler :)
canlı şahidim çok temiz bi hgt eh vtec ile denedi hgt'de ne vardı bilmiyorum ama yetişemiyor önüne hiç geçemedi.. ;)
vtecburac
10-08-2009, 12:19
çok ciğerli çok temiz bir hgt ile denedim vtec altı vtec üstü fark etmedi yine geçtim 5 sonunda baya açılıodu anla sen;)
Yaklaşık 200 e kadar kaç boy oluyordu. Birde senin arabada neler var kardeş.
vtecburac
10-08-2009, 12:23
ben filtre egsoz headers la tam 10 hp aldım net;)
vtecburac
10-08-2009, 12:24
Yaklaşık 200 e kadar kaç boy oluyordu. Birde senin arabada neler var kardeş.
2. vites basar basmaz geçmeye başlıyorum 5 sonu 5 - 6 boy oluyor mütevazi derecede;)
ben filtre egsoz headers la tam 10 hp aldım net;)
Onu anlatmaya çalışıorum işte biz üstüne eklemekle ne kadar uğraşsak bi yere kadar. Oysa vtı çok daha az şeyle daha fazla verim alıyor. Ben standart hp ye daha yaklaşamıorum. Birde stock dışı vti ile denersek arayı dahada açmış oluruz ;)
Bu arada 5 sonu değil 200 civarı boy farkını merak ediorum. Ona bir yorum yaparmısın.
vtecburac
10-08-2009, 12:28
200 civarı net 5 boy
Istilldo
10-08-2009, 12:29
uzunda hgt geçer torklu bir araç. zamanında bende de mk2 vardı
si'la geçiyodum ama nasıl olacak :D
vtecburac
10-08-2009, 12:30
hgt yanlış tune ediolar bence çünkü o araçlar verileiri gibi gitmiyor hakkı o deil yani küçümsenecek araçlar deil bence sı felan hgt yı geçemez abartmaya gerek yok her hgt bir deildir işi çok iyi bilen birinin eline geçse çok daha güzel yürümesi gereken bi araç bence;)
sende kısa vs extra bişeyler varmı peki?
punto_multijet
10-08-2009, 12:31
umarım İzmirden Vti sahibi arkadaslardan kısası olmayan tabii :D denemek isteyen olur. gecmekte var gecilmekte ama mrk ettiğim konuda en azından sonuclanmıs olur
vtecburac
10-08-2009, 12:31
sende kısa vs extra bişeyler varmı peki?
apex-i catback, simota cai, megane headers başka hiç bişe stock, tamamen stock dynoya çıktığımdada 162.5hp aldım onuda belirtim
vtecburac
10-08-2009, 12:33
umarım İzmirden Vti sahibi arkadaslardan kısası olmayan tabii :D denemek isteyen olur. gecmekte var gecilmekte ama mrk ettiğim konuda en azından sonuclanmıs olur
kısalı vti yi gözünde büyütme hiç bir farkı yok denediğim için söylüyorum, ciğerli düzgün kısasız bir vteci geçemiyor kısalı vtec
punto_multijet
10-08-2009, 12:35
normal kosullarda Si tarafından gecilecegime ihtimal bile vermiyorum acıkcası ondan dolayı konuyu VTI olarak actım
Istilldo
10-08-2009, 12:42
normal kosullarda Si tarafından gecilecegime ihtimal bile vermiyorum acıkcası ondan dolayı konuyu VTI olarak actım
2 tane farklı hgt ile denedik o zaman; 1.vitesten roll yaparsan si sürekli önde oluyodu ama yüksek hızlardan başlayınca roll'a 70-80 den sonra hgt önde oluyodu. hgt lerde de bi sıkıntı yoktu standart sadece belki bi son susturucu olan, 50-60 binde arabalardı. Stock vtec - stock hgt roll yaparsa
vtec üstü basılırsa vtec min 4-5 boy geçer 200'e kadar, ama standart arabalar için söylüyorum senin araban farklı gidiyodur veya vtecde bişeyler vardır bilemem
bizde bu aracı yaparken çok sök tak yaptık. egsozu 4 defa değişti, en basitinden. filtre konumu hep daha iileştirmek için çabaladık. regülatör taktık olmadı. son olarak bu spece karar kıldık. olup olmadığını ise anca yürüyünce anlıcaz, kısmet
12 haziran buluşmasında Ümit isimli arkadaşımız kırmızı HB Sİ'ı ile HGT lerle denemişti.. kendisi üye ise bu konuya yazar...
punto_multijet
10-08-2009, 12:55
Bugune kadar denedigim tek Crx cok yakın bir arkadasımın. Az once onu aradım ve sordum acaba unuttugum bir video falan var mı diye. kendisinin aynen soyledigi "Senin arabada sorun varken bujiler yaglı cıktıgında denedigimiz denemenin sadece videosu var. Onuda Kadir cekmişti" şeklinde. Sanırım bu videodan bahsediyosun.
12 haziran buluşmasında Ümit isimli arkadaşımız kırmızı HB Sİ'ı ile HGT lerle denemişti.. kendisi üye ise bu konuya yazar...
evet ümit ,,,,maaşallah güzel gidiyodu arabası benide geçti başka bi arkadaşıda,,,,ama o 3 hgt li videoda sadece kırmızı olanla bastığını tekrar sölüyorum :) bide ben standart araç olarak söledim o standart değil ........varsa vti-si benim bugün son günüm deniyebiliriz akşam bi yerlerde .......
evet ümit ,,,,maaşallah güzel gidiyodu arabası benide geçti başka bi arkadaşıda,,,,ama o 3 hgt li videoda sadece kırmızı olanla bastığını tekrar sölüyorum :) bide ben standart araç olarak söledim o standart değil ........varsa vti-si benim bugün son günüm deniyebiliriz akşam bi yerlerde .......
aynı akşam, şerefin iES başka bir HGT ile roll yapıp geçmişti...
Dostum geçer geçemez demedik. Ancak normal şartlarda İES ile HGT yan yana bile koyulacak araçlar değiller. Biz HGT miz için uygun stock olmadı stocka en yakın vede güzel yürüyen bir VTI ile denemek istiyoruz. İlk defa yollarda araç denemiyoruz.
punto_multijet
10-08-2009, 13:09
Ankarada neler oluyo yaw:beuj:
Ankarada neler oluyo yaw:beuj:
ankarada rakım yüksek olduğu için ciğerli arabalar oksijen yetersizliği çekiyor :D :D
evet abi o geçtiğide benim arabaydı ,,,,benim araba erkayada 130 bg veriyo sizinkide aynı gücü vermişti yanlış hatırlamıyosam ,isterseniz sizlede deneriz,,,yani si ve ies geçiyo bide vtec 2 le görmüş oluruz sonucu .............
tüm 2litre hothatch ler muadil olarak 1,6 vti arıyor denemeye:) sonra neden adı cıktı bukadar vti ın oluyor:)
ben ist da fıstık yeşili ile denemiştim arac doluydu ama tam bılmıorum neler vardı benım eskı k vtecle gecmiştim 2-3 boy.
Eray Yümsel
10-08-2009, 13:21
murat sırf sana inat bitane 316 yaptırtıcaksın bana :)
murat sırf sana inat bitane 316 yaptırtıcaksın bana :)
yakında satıcam yada hızlanacam son şanslar:)
Eray Yümsel
10-08-2009, 13:24
yakında satıcam yada hızlanacam son şanslar:)
ozaman hızlanda 406yla deneyelım zuhahahha
deneyıp gormek lazım her kezın speclerı farklıdır :)
olum senin si feci yörüyodu 106 gti geçiyodun sen. bi de benim arabada sende biliyon gaz kelebeği sensörü bozuktu artistik yapma lan :D
Eke sen benden yana yaz kardeşim. bmw HGT kardeş, honda kalleş ok :D
Eray Yümsel
10-08-2009, 13:26
Eke sen benden yana yaz kardeşim. bmw HGT kardeş, honda kalleş ok :D
+rep :icon_tup:
:D:D
Zaten birazdan bi VTI çıktı çıktı... Çıkmazsa alayına goooo :D
Çirkefe dönmeye başlıorum yani, yeni efsanelere açık olun biraz kardeşiiiimmm
olur deneriz...
tamam abicim teşekkürler akşama görüşmek üzere ..........
ozaman hızlanda 406yla deneyelım zuhahahha
yeni karar aldım vergisi benden yüksek araclarla denemıorum:)
yeni karar aldım vergisi benden yüksek araclarla denemıorum:)
o da iyiymiş :D :D
Eray Yümsel
10-08-2009, 13:35
vti ın vergisi kaç lira harbıden
bu arada vergimi öderim 270 dönerim ;)
umut 306 aldı ya vergisini örenınce kalp krizi geciriodu:)400 civarı temmuz
bende 97 ödedim temmuz:)
by_BuRoCk
10-08-2009, 13:53
ankarada rakım yüksek olduğu için ciğerli arabalar oksijen yetersizliği çekiyor :D :D
aynen öle oksijen alamıo araçlar :D
ben 2 araçlada ayrı ayrı 200 km lere kadar denedim gusel saglıklı vti hgt yi yalan eder..
ben 2 araçlada ayrı ayrı 200 km lere kadar denedim gusel saglıklı vti hgt yi yalan eder..
stock vs stock için diosun demi.
Yoksa tahminin güzel bi vti ile bizim arabamı.
romanson
10-08-2009, 13:59
vti ile hgt yi yan yana koymanız bence tamamen saçmalık arkadaşlar b 16 motor dünyanın en iyi ve en verimli motorlarından birisidir araştırın..eğerki bir hgt ile denicekseniz ben denemeyin hüsranla sonuçlanırsınız...biz burda stok si lerle hgt leri tokatlıyotuz:):) bende bir si sahibiyim ve hgt ler le dans ediyorum:)
Ne güzel walsmi yoksa Tangomu...
Şaka gibi cevap vermişsin arkadaşım sen ya :D Bize göre gideri stock VTI ayarındaki deneyelim dioruz. Burada 10 boy fark yicek olsak macera olsun die takılmak istemeyiz herhalde.
by_BuRoCk
10-08-2009, 14:04
bizim beyaz 132 hp lik sedan ieste geçmişti hgt leri
yanlış hatırlamıosam ayrı ayrı denemişti
romanson
10-08-2009, 14:05
yok biz break dans tan yanayız...
siz sanırım vti ye denk gelmemişsiniz arkadaşlar..
by_BuRoCk
10-08-2009, 14:06
eger ankarada iseniz kesin degil ama çankırıdan bi arkadaş gelcek stock hb vti ile
gelirse haberleşelim denersiniz
Yok valla burası köy bende 30 yaşındayım anca ilk defa görürmüyüz belki diye VTI arıoduk sen denk geldin :D
romanson
10-08-2009, 14:08
valla sağlamına denk geldin o zman...
bulamssın bida böle sağlamını
punto_multijet
10-08-2009, 14:08
vti ile hgt yi yan yana koymanız bence tamamen saçmalık arkadaşlar b 16 motor dünyanın en iyi ve en verimli motorlarından birisidir araştırın..eğerki bir hgt ile denicekseniz ben denemeyin hüsranla sonuçlanırsınız...biz burda stok si lerle hgt leri tokatlıyotuz:):) bende bir si sahibiyim ve hgt ler le dans ediyorum:)
Si ı rakip olarak görsem HGT VS VTI değil HGT vs SI olarak açardım konuyu. İzmire yolunuz duşerse HGT tokatlayan Si görmek isterim İzmirde daha denk gelmedi çünkü ;)
by_BuRoCk
10-08-2009, 14:10
valla bizde ankarada si mıza rakip arıoz böle varsa hgt - si falan deneriz her türlü
valla sağlamına denk geldin o zman...
bulamssın bida böle sağlamını
Ne güzel bizde özellikle sağlam olsun dioruz zaten. Sonra çürüktü, patatesti, köfteydi uğraşılmıyor.
Ne güzel bizde özellikle sağlam olsun dioruz zaten. Sonra çürüktü, patatesti, köfteydi uğraşılmıyor.
izmirde hüseyin kardeşin VTi ile deneyin... 330d ile videosu olan hani ;)
punto_multijet
10-08-2009, 14:12
valla bizde ankarada si mıza rakip arıoz böle varsa hgt - si falan deneriz her türlü
Görkem önceki sayfalarda msj atmıstı. Si ve Vtilara acık davet diye bu aksam son gecesi asker oncesi ve denemek istiyor irtibata gecin bence
romanson
10-08-2009, 14:13
izmire yolum düşerse söz sizin hgt leride tokatlamaya gelicem:)
Ya sende hakkaten ii yol gösteriosun. Bizde hiçkimseyi tanımıoruz ya :D O araç birincisi boş değil ikincisi zaten Hüseyin bize bulacak stock bitane ;) Biz başkaları gibi ortalık karıştırmaya çalışmıoruz. Bi araba yaptık soft tune tadında, VTI lı birisiyle denemek istiyoruz. Geçilirsek açığı kapatmak için kasıcaz. Geçersek Hüseyin için kasarız ;)
tüm 2litre hothatch ler muadil olarak 1,6 vti arıyor denemeye:) sonra neden adı cıktı bukadar vti ın oluyor:)
2.0lt olupta aynı sınıfta sizin kadar devir dönen makina yokki? Devir dönmenin şanızman ile avantajını biliyorsun... Normal yani... Gücü ve torku değil, devir dönme becerisi götürüo VTi'ı :)
Clio RS biraz dönüyor avrupa otomobillere göre, oda gidiyor ztn ama bizim sınıfta değil...
HGT vs VTi, yukarda da belittiğim gibi, genelde devir dönen yol alır...
punto_multijet
10-08-2009, 14:15
izmirde hüseyin kardeşin VTi ile deneyin... 330d ile videosu olan hani ;)
Hüseyinle konustum zaten fakat onceki msjımda da belirttim kısalı denemek istemiyorum diye. ve kendisi V2, komple egzos ve son susturuculu vti ayarlayabileceğini soyledi umarım ayarlar daha oncede yazdım gecmek gecilmek onemli deil ama durumuda gormek istiyorum. buarada hüseyinde en basitinden kısa sanzumanda mevcut zaten oyle bir aracla denemek istesem onunla denerdim. ben cai egzos diyorum siz cai egzos headers kısa diyosunuz elma ile armut yani
by_BuRoCk
10-08-2009, 14:17
görkem le denedik kardeş biz daha önce
SI geçio onun arabayı
görüntü pek net degil ama NOS HGT vs SI
önden giden SI dır arkasından gelen ilk araç NOS HGT dir
diger araçlar yarışmamıştı
http://videos.streetfire.net/video/SI-vs-HGT-Honda06com_688812.htm
Hüseyinle konustum zaten fakat onceki msjımda da belirttim kısalı denemek istemiyorum diye. ve kendisi V2, komple egzos ve son susturuculu vti ayarlayabileceğini soyledi umarım ayarlar daha oncede yazdım gecmek gecilmek onemli deil ama durumuda gormek istiyorum. buarada hüseyinde en basitinden kısa sanzumanda mevcut zaten oyle bir aracla denemek istesem onunla denerdim. ben cai egzos diyorum siz cai egzos headers kısa diyosunuz elma ile armut yani
boğulacaksan büyük denizde boğul derler hocam ;)
Bu arada hüseyinlede daha önce denedi ayarlar bunlar değildi yalnız...
hsyn_çvk
10-08-2009, 14:22
evet daha önce denedik bende o zaman kısa yoktu xedy debriyaj yoktu act hafif volan yoktu ;)
evet daha önce denedik bende o zaman kısa yoktu xedy debriyaj yoktu act hafif volan yoktu ;)
sonuç ne olmuştu kardeşim?
Doğru bunlar yoktu, bizdede 1.6 tipo sosn susturucu vardı, arabadan parçalar sökülmüştü satılacak die :D Sonra geri topladık biraz düzelttik. Genede sen şu durumda bi gömlek fazlasın ama stock için de ne kadar gelişmişiz görmek isteriz.
punto_multijet
10-08-2009, 14:25
o zmnla bu zmn baya farklı zaten suanki durumunla zaten denemek istesem direk solerdim kardeşim msnde sana demi ama? ben diyorum cai egzos vti olsun bana diyolar hüseyinin arabayla dene.:D ama yine deneriz istersen en azından daha ne kadar yolumuz var goruruz
hsyn_çvk
10-08-2009, 14:26
sonuç ne olmuştu kardeşim?
ben ciddi gitmiştim diye hatırlıorum,yanlışım varsa kaan düzeltsin ;)
hsyn_çvk
10-08-2009, 14:27
[QUOTE=punto_multijet;808148]o zmnla bu zmn baya farklı zaten suanki durumunla zaten denemek istesem direk solerdim kardeşim msnde sana demi ama? ben diyorum cai egzos vti olsun bana diyolar hüseyinin arabayla dene.:D[/QUOTE:icon_tup:
punto_multijet
10-08-2009, 14:27
ben ciddi gitmiştim diye hatırlıorum,yanlışım varsa kaan düzeltsin ;)
ben 1.5 boy civarı diye hatırlıyorum diğer gsilı arkadasta o şekilde hatırlıyor. ***** biz chipli gsila kafa kafaya gitmiştik arkandan. sen onden. suanda baya guzel acarsın diye dusunuyorum
tamam gel bu akşam deneyelim. dans edelim biraz saçma sapan konuşmak yerine.
bizim beyaz 132 hp lik sedan ieste geçmişti hgt leri
yanlış hatırlamıosam ayrı ayrı denemişti
sende ies varsa sen de gel.
cuma günü siz yok muydunuz ya yozgat bulvarında görmediniz mi?
by_BuRoCk
10-08-2009, 14:31
he biz vardık kardeş yozgat bulvarında sendemi ordaydın
gelseydin deneseydik si ies fark yapmaz her türlü deneriz
he biz vardık kardeş yozgat bulvarında
sendemi ordaydın
si ies fark yapmaz her türlü deneriz
evet ordaydım.
demek istediğim şu. si la denediği gün ile geçen haftakinin alakası olmadığını anlamamak mümkün değil.
punto_multijet
10-08-2009, 14:34
izmire yolum düşerse söz sizin hgt leride tokatlamaya gelicem:)
aracının speclerini bilmiyorum ama yolun duserse gel dene sansını ;)
saglam bi vti lazım stock geçemez sanırım o mod lardaki hgt yi
by_BuRoCk
10-08-2009, 14:35
ee tamam kardeş
görkemdi sanırım arkadaşın adı
sercan larla beraber isterseniz gelin akşam için konuşalım
musayit olursak zaman açısından deneme yaparız
Tamam müsaitiz SONE-R le bu akşam buluşucak sanırım görkem gelirseniz deneriz.
by_BuRoCk
10-08-2009, 14:41
bizde büyük ihtimal geliriz
soner abiye haber verirseniz o bize bilgi verir ona göre geliririz veya gelemeyiz
Tamam müsaitiz SONE-R le bu akşam buluşucak sanırım görkem gelirseniz deneriz.
kaç gibi gelirsiniz ömer? yozgata geliyorsunuz değil mi?
kaç gibi gelirsiniz ömer? yozgata geliyorsunuz değil mi?
***** görkemin işleri biraz yoğun ona bağlı o haber verecektir.
chiefkadir
10-08-2009, 15:19
yaw iki cumadır sizde geliyonuz ömer..Si bizim ümitin araba daha önce görkemle denediler..Konu vti vs hgt den si a dönmüş :)
Hgt ciler kızmasın ama Hiç Gitmeyen Tosbağa derdik biz yıllar önce Hgt nin sesi konforu yeter ;)
Şefim elledik biraz gitmeyen taşıtı ;)
Eray Yümsel
10-08-2009, 15:22
şef senın si ıda görseydık bea :D
Şefim elledik biraz gitmeyen taşıtı ;)
Ankarada mesleği bankacı, Burak isimli arkadaşta HGT vardı. Bizim VTi lara geçildiği için hırs yapmıştı. Egzantrik, chip falan baya bi uğraşmıştı. Egzantrik ile VTi geçecek seviyeye gelmişti. Şimdi LPG taktı öyle kullanıyor.
Ankarada mesleği bankacı, Burak isimli arkadaşta HGT vardı. Bizim VTi lara geçildiği için hırs yapmıştı. Egzantrik, chip falan baya bi uğraşmıştı. Egzantrik ile VTi geçecek seviyeye gelmişti. Şimdi LPG taktı öyle kullanıyor.
Soner abim güzel insan yurdum tuningcisi. :D Anlıyorum ben. Diorumki bak bizde bu arabayı yapmak için aldık. Çok hata yaptık olduk olmadık sistemler taktık üstüne araba daha güç alacağına geri saydı. Sonra 3-5 yerinde değişiklik yaptık şimdi gideride verileride eskiye göre daha ii. Bak sadece 4 defa egzost sistemi değiştirdik diorum. Ne yaptısak hep güçten kaybediordu araç. Yazılım desen aynı. Şimdi diğerlerine göre daha ii olanını bulduk. Zaten bizdeki amaç gitmeyen aracı gidiyor yapabilmek. Yoksa vti yürütmek artıık iş değil.
TaGo; emeklerinizde başarılar dilerim...
VeNoM_35
10-08-2009, 16:02
eski vti'lar kalmadımı izmir'de yaw ben aynı anda 4 tanesinin yürüyüp yola sığmadığı zamanları hatırlıyorum, videolar çekiyorduk:) buarada kaan arkadaşın aracı iyi gidiyor bence, filtre egzoz vti ile kafa kafaya gider tahminim.
mertacar
10-08-2009, 16:11
zevkli deneme olur, kaanın hgt alır gibi geliyor filtre egzoz lu vti karsısında.. denemek görmek lazım. gerçekten filtre egzozlu vti kalmadı mı ya izmirde? :)
SifirinciMurat
10-08-2009, 16:33
Bugune kadar denedigim tek Crx cok yakın bir arkadasımın. Az once onu aradım ve sordum acaba unuttugum bir video falan var mı diye. kendisinin aynen soyledigi "Senin arabada sorun varken bujiler yaglı cıktıgında denedigimiz denemenin sadece videosu var. Onuda Kadir cekmişti" şeklinde. Sanırım bu videodan bahsediyosun.
evet, ortak bir arkadaşımız kendisi. onunla sohbetimizden sonra kendimce yaptığım çıkarımı yazdım ben de yukarıda.
romanson
10-08-2009, 17:20
tamam gel bu akşam deneyelim. dans edelim biraz saçma sapan konuşmak yerine.
sende ies varsa sen de gel.
cuma günü siz yok muydunuz ya yozgat bulvarında görmediniz mi?
neyi görmedikmi yaaaa
akşam görüşüyomuyuz kardeşş..
keske izmirde de biri bana dese denesek
Temiz VTI aranıyor :)
rc verelim.:)
romanson
10-08-2009, 17:47
:):):):):)
neyi görmedikmi yaaaa
akşam görüşüyomuyuz kardeşş..
tamam gel iyi olur.
eski vti'lar kalmadımı izmir'de yaw ben aynı anda 4 tanesinin yürüyüp yola sığmadığı zamanları hatırlıyorum, videolar çekiyorduk:) buarada kaan arkadaşın aracı iyi gidiyor bence, filtre egzoz vti ile kafa kafaya gider tahminim.
var var.. şekil degiştirdi biraz daha :)
guzel deneme olur kanımca, ben bı tane bılıorum egsoz fıltrelı baska bılmıorum:D
ankaradada sılar hgt gecıyor o dahada guzel:D:D
VeNoM_35
10-08-2009, 19:35
var var.. şekil degiştirdi biraz daha :)
eskisi gibi filtre egzozlu vti'lar duruyorsa hgt ile bi deneme ayarlarsınız ozaman erol:) şekil değiştiren, sarı olan fln vtecler fazla gelir:D
hadi bakalım akşam bende yozgatbulvarındayım cam car :)
punto_multijet
10-08-2009, 19:38
rc spec durumu nedir? buarada rcde olur sorun değil. hep yazıyorum onemli olan gecmek gecilmek değil maksat muhabbet, seviye olarak nerede oldugumuzu, neler yapmamız gerektiğini bilmek ;)
Mustafa Birsesli
10-08-2009, 19:38
ankarada kaşla göz arasında el arabalarına bile nos sıkıyolar dikkat etmek lazım
punto_multijet
10-08-2009, 19:43
yaw iki cumadır sizde geliyonuz ömer..Si bizim ümitin araba daha önce görkemle denediler..Konu vti vs hgt den si a dönmüş :)
Hgt ciler kızmasın ama Hiç Gitmeyen Tosbağa derdik biz yıllar önce Hgt nin sesi konforu yeter ;)
sefim dogru soyluyon ben kızmıyorum zaten diğer HGT cileri bilemem. ama gidişi cokta kotu değil diye dusunuyorum chipli sfi ile yuruyebildigime gore
VeNoM_35
10-08-2009, 19:43
rc spec durumu nedir? buarada rcde olur sorun değil. hep yazıyorum onemli olan gecmek gecilmek değil maksat muhabbet, seviye olarak nerede oldugumuzu, neler yapmamız gerektiğini bilmek ;)
o rc aşar bizi boşver:) full stock varsa denemek mantıklı olur.
tabi ya biz arkadas canlısıyız.
arabamda eksoz filtre chip var.onumuzdeki gunlerde olabilr.
erol fln da gelir vt 001 de gelir hem kendi durumunu gorursun aracın için.;)
sen aştın herkese sulanıon:D
sen aştın herkese sulanıon:D
maksat arkadas cevremiz ve birbirimizle fikir paylasımı::)
çok edebiyatcı gordum kendimi:D
Çarşamba akşamı için roll düşünüyoruz. Uyabilecek olanlar parmak kaldırsın ;)
UĞUR_GSI
10-08-2009, 20:33
kaganın araba gercekten iyi gidiyor ama araclarımızı görmek için tekrar bi deneme yapabiliriz düşüncesindeyim.ben kagan olsun hüseyin olsun rc olsun denerim.gecmek gecilmek sorun değil arkadaşlar sohbetimiz olsun yapalım bişeyler(birde kaganla ve hüseyin arkadaşımla denediğimizde aracımı yeni almıştım ve baya yıpranmış haldeydi şuan daha sağlıklı duyurulur)
Süper olur uğurum valla seni unutmuşuz :) Ben enginede hber verdim. Şöyle denk bikaç araç film çevirelim .
UĞUR_GSI
10-08-2009, 20:50
filimde bende varım kardeş.başrolü kapamasakta filimde bi rol bulruz:D en son engin kardeşimizlede denemiştik.tekrardan yapalım bişeyler ozaman
Ben Stock Hgt Stock Delsol Vti denemiştim 3-4 boy farkla geçmiştim Hgt'yi
benım yrv 1300cc ve otomatıktı ama vtı lerı gene gecıyordum :D
aresler olarak denememızın tek sebebı vaktı zamanında o 1.6 ların areslerı stock bıle gecerız vs demelerı.cok kan dokuldu bu konuda.allahtan suan kabullenmeyen kalmadı sanırım :)
+konu 2.0 felan degıl hgt-vti.
bence o speclerde saglıklı bır hgt stock vtı ye tutunabılır.
bence senı kucukken kullanılmıyan bır honda fabrıkasına göturmuşler barış emrah bıle senın kadar yapmadı :D
bence senı kucukken kullanılmıyan bır honda fabrıkasına göturmuşler barış emrah bıle senın kadar yapmadı :D
Barış S2000 alarak doğru yolu bulacak :) :)
tender06
10-08-2009, 22:55
walla k.bakmayınca önce hgt ler si geçicek sonra 106 ya kafa tutabilme kıvamına gelecek sonra vti geçmeyi düşünecek ;)
walla k.bakmayınca önce hgt ler si geçicek sonra 106 ya kafa tutabilme kıvamına gelecek sonra vti geçmeyi düşünecek ;)
arabasından arabasına göre değişir bu bence deneyip görmek lazım
VeNoM_35
10-08-2009, 23:03
hgt vti denemesinden si hgt ordan da 106 vti'ye de geçtik hayırlı olsun.
hgt vti denemesinden si hgt ordan da 106 vti'ye de geçtik hayırlı olsun.
fark ettim konu uzamasın diye değiştirdim zaten :)
VeNoM_35
10-08-2009, 23:08
fark ettim konu uzamasın diye değiştirdim zaten :)
saol yerinde bir hareket olmuş. yakında denenip videolar koyulacak inş, si-vti-hgt-gsi.
http://videos.streetfire.net/video/Civic-Si-vs-Bravo-HGT_193066.htm
http://videos.streetfire.net/video/BRAVO-HGT-MK2-VS-CVC-S_192908.htm
HGT İle civic si ı rakip gormeyen arkadaşlara saygılar sunarım :):icon_tup:
VeNoM_35
10-08-2009, 23:23
bu si'da neler var, izmirde aynı spec varmı acaba?
chiefkadir
10-08-2009, 23:26
sefim dogru soyluyon ben kızmıyorum zaten diğer HGT cileri bilemem. ama gidişi cokta kotu değil diye dusunuyorum chipli sfi ile yuruyebildigime gorebiliyorum senin arabayı ,önce maşallah deyim ..Gidişini görmedim ama anlatılana göre daha hızlı hgt de duymadım :D
Mustafa Birsesli
11-08-2009, 00:05
allah allah düz duvara vuralım ozaman hgt yi olsun bitsin bu iş
Mustafa Birsesli
11-08-2009, 00:12
yani utanmasalar slx le falan dene diyecekler
bence de bıraz abartıldı gıbı olay.
bahsettıgımız araba cok agır olmayan 2000cc bır hothatch ya.. :beuj:
bu ısler bole 306gtı gıtmıo denıodu, gıttıgı anlasıldı,hgtde ole olur.. yakında yenı makınelerde cıkar pıyasaya mıllet sasırmaya devam..:cool:
Arkadaşlar herkez öyle bir noktaya çekiyorki konuyu, sanki bizim bu aracımız VTI yı bırak 1.6 herhangi bir aile sedanınla dahi yürümeyemeyecekmiş... Sİ ne alaka?? Biz her si yı geçer bu araç demiyoruz. Stock si bizce bu HGT yi geçemez. Ancak biz geçemez derken; başkaları gibi 5-6-7 boy atarızda demiyoruz. Si yüklenir illaki bu HGT ye boy açar. Bizim uğraşımız stock yada hafif gıdıklanmış bir VTI ile kafa kafaya gidebilmek. Bu forumda yapılan bu kadar yorumu haksız çıkarmak.
tender06
11-08-2009, 08:47
mertcan bu yol neree
punto_multijet
11-08-2009, 08:47
bence de bıraz abartıldı gıbı olay.
bahsettıgımız araba cok agır olmayan 2000cc bır hothatch ya.. :beuj:
aracın agırlıgı 1190kg. ne az nede cok agır yani
vti şaka yapar
doğru söze ne hacet gerçek bu :icon_tup:
BlackStone
15-08-2009, 23:29
Yorumları okuyunca dayanamadım bir HGT sahibi olarak birşeyler yazmam gerektiğini düşündüm. Öncelikle Ankara'daki HGT'leri anladığım kadarıyla geçmeyen araç yok maşallah stock Sİ'ler, GTI'lar bile geçtiğine göre demek ki Ankara'da adam gibi yürüyen HGT yok. Bence siz gelin İzmir'de HGT görün. Ayrıca her ne hikmetse kaan bu konuyu açtığından beri İzmir de hangi VTI'ı çağırdıysak o gece ve ondan sonra gelmedi o da bir dipnot olsun.
Kaan'ın aracına gelince. Cidden değil izmir de, Tr de bir eşi daha olacağını sanmıyorum. MAŞALLAH! Aynı araç bende de var ancak beni yaklaşık 3 boy geçiyor. İlk denediğimizde sanırım bir 7-8 boy rahat geçmişti beni şuan 3 boy a indirdik. Aracım eğer geliştiyse bu kaan'ın aracının sayesinde oldu. Yoksa geçtiğim HGT'leri baz alsam aracım çok sağlıklı yürüyor diyecektim ama kaan'a yetişene kadar bunu söyleyemiyorum. Halen de eksikleri bularak mevcut kayıpları gidermeye çalışıyoruz. Ben kaan'dan 7-8 boy yerken izmir deki birçok HGT'ye 2-3 boy fark atıyordum. Demek ki, Ankara'daki HGT'lerde benim rahat rahat geçebildiğim HGT'lerden ;)
Sonuç olarak Kaan'ın aracı cidden sağlıklı bir HGT ve eğer HGT başka bir araçla kıyaslanacak veya denenecekse onun aracı baz alınmalıdır diye düşünüyorum. Bu arada halen VTI denemesi için araç arıyoruz ancak bulamadık. Kaan da bende bu konuyu merak ediyoruz...
chiefkadir
15-08-2009, 23:59
Yorumları okuyunca dayanamadım bir HGT sahibi olarak birşeyler yazmam gerektiğini düşündüm. Öncelikle Ankara'daki HGT'leri anladığım kadarıyla geçmeyen araç yok maşallah stock Sİ'ler, GTI'lar bile geçtiğine göre demek ki Ankara'da adam gibi yürüyen HGT yok. Bence siz gelin İzmir'de HGT görün. Ayrıca her ne hikmetse kaan bu konuyu açtığından beri İzmir de hangi VTI'ı çağırdıysak o gece ve ondan sonra gelmedi o da bir dipnot olsun.
Kaan'ın aracına gelince. Cidden değil izmir de, Tr de bir eşi daha olacağını sanmıyorum. MAŞALLAH! Aynı araç bende de var ancak beni yaklaşık 3 boy geçiyor. İlk denediğimizde sanırım bir 7-8 boy rahat geçmişti beni şuan 3 boy a indirdik. Aracım eğer geliştiyse bu kaan'ın aracının sayesinde oldu. Yoksa geçtiğim HGT'leri baz alsam aracım çok sağlıklı yürüyor diyecektim ama kaan'a yetişene kadar bunu söyleyemiyorum. Halen de eksikleri bularak mevcut kayıpları gidermeye çalışıyoruz. Ben kaan'dan 7-8 boy yerken izmir deki birçok HGT'ye 2-3 boy fark atıyordum. Demek ki, Ankara'daki HGT'lerde benim rahat rahat geçebildiğim HGT'lerden ;)
Sonuç olarak Kaan'ın aracı cidden sağlıklı bir HGT ve eğer HGT başka bir araçla kıyaslanacak veya denenecekse onun aracı baz alınmalıdır diye düşünüyorum. Bu arada halen VTI denemesi için araç arıyoruz ancak bulamadık. Kaan da bende bu konuyu merak ediyoruz...İlk denediğiniz zamanlarıydı herhalde o Hgt ile bizim uğurun Gsi yakın yürümüşlerdi..O zamanki denemelerini göz önüne alırsan yani farkın 8boy olduğu, işte aşşa yukarı ankaradaki hgt de o kadar gidiyo burdaki denk chipli gsi ile ;) Yani ankaranın hgt leri yürümüyo diye bişey yok,üzerine düşersen illaki yürür ;)
Burada 182hp çıkan egzantrikli hgt de var ama pek denemeye çıkmaz ;)
İlk denediğiniz zamanlarıydı herhalde o Hgt ile bizim uğurun Gsi yakın yürümüşlerdi..O zamanki denemelerini göz önüne alırsan yani farkın 8boy olduğu, işte aşşa yukarı ankaradaki hgt de o kadar gidiyo burdaki denk chipli gsi ile ;) Yani ankaranın hgt leri yürümüyo diye bişey yok,üzerine düşersen illaki yürür ;)
kadir abi eger kastın mavi hgt yse ben onuda geçtim...400 dede 600 dede...3 e cektigim an arkama dusuyo 4 e cektıgım an 2 3 boy gerime dusuyo.....vti ın da nası gıttıgını iyi bilirim...iyi vti iyi hgt yi geçtim en kralının içinden geçer 400 600 800 mtre
BlackStone
16-08-2009, 00:23
İlk denediğiniz zamanlarıydı herhalde o Hgt ile bizim uğurun Gsi yakın yürümüşlerdi..O zamanki denemelerini göz önüne alırsan yani farkın 8boy olduğu, işte aşşa yukarı ankaradaki hgt de o kadar gidiyo burdaki denk chipli gsi ile ;) Yani ankaranın hgt leri yürümüyo diye bişey yok,üzerine düşersen illaki yürür ;)
Vardır doğrudur hatta izmir de duyduk namını ama hiç görme şansımız olmadı. Ben bizim araçları stock olarak görüyorum sonuçta herşey soft. Kaldı ki öyle aman aman bir güç alamıyoruz zaten. Gerekli parçaların hiçbiri de TR de yok. Italyanlar hiçbir şey yapamasa Fiat Coupe Turbo'nun turbosunu yapıştırıyorlar. Bizim onu yapabilmemiz için kafadan 8-10 bin lira harcamamız gerekiyor. Tabi buna ayıracak zaman da cabası...
chiefkadir
16-08-2009, 00:23
Sen hepsini geçiyon :D Gerçi duyduğuma göre satmışın ;) Bunla denediğini zannetmiyorum çıkmaz denemeye
BlackStone
16-08-2009, 00:26
kadir abi eger kastın mavi hgt yse ben onuda geçtim...400 dede 600 dede...3 e cektigim an arkama dusuyo 4 e cektıgım an 2 3 boy gerime dusuyo.....vti ın da nası gıttıgını iyi bilirim...iyi vti iyi hgt yi geçtim en kralının içinden geçer 400 600 800 mtre
Kardeş araç 106 GTI sanırım. Spec'ler nedir? Kısa var mı?
mertcanın si favorim ya iyi gidio hınzır :D:D
blackstone gordugume gore forumda cok yenisin...spec olarak dandik filtre markasız son susturucu bide chıp var...ama vıdeoları falan burda var 106 gti type r falan yazarsan cıkar
Sen hepsini geçiyon :D Gerçi duyduğuma göre satmışın ;) Bunla denediğini zannetmiyorum çıkmaz denemeye
sattım kadir abi arabayı gitti yakın bi arkadaşımda...araba çok çok bomba bi şekilde geri pıyasaya gelir yakında heralde :)
chiefkadir
16-08-2009, 00:41
sattım kadir abi arabayı gitti yakın bi arkadaşımda...araba çok çok bomba bi şekilde geri pıyasaya gelir yakında heralde :)Hayırlısı olsun.. Güzel bir hgt vs roz ve Stock Ctr vs roz videosu olsa iyi olurdu:)
punto_multijet
16-08-2009, 19:01
Ugurla tekrar deneme fırsatımız oldu gecenlerde ;)
VeNoM_35
17-08-2009, 00:56
Ugurla tekrar deneme fırsatımız oldu gecenlerde ;)
benimle denediktn sonra mı dendiniz kaan? sonuç nasıl oldu? bende gsi ile nasıl giderim onu hesaplamaya çalışıyorum da:)
punto_multijet
17-08-2009, 08:43
benimle denediktn sonra mı dendiniz kaan? sonuç nasıl oldu? bende gsi ile nasıl giderim onu hesaplamaya çalışıyorum da:)
çrş günü denedik evet senden sonra. kafa kafaya gittik yine ama kötü benzin gazabına ugradım. sanırım ugurun aractada ufak bir sıkıntı varmıs ondan cok belirleyici olarak gormuyorum Gökhan. ondan dolayı sonucu yazmamıstım. Ugurun motor yeni sıfırlandı benden oldukca sanslı.