Orijinalini görmek için tıklayınız : 306 Bakım Sonrası Sorun Yardım...
Arkadaşlar aracım 306.... aracıma bakım yaptırdım... aracımda ön diskler ön balatalar , arkalar kampana olmak uzere arka balatalar ve fren merkezlerı degıstı orjınal parçalar ile... fakat aracımda şuan fren namına hiçbirşey yok... fren bomboş durumda...pedala bastgmda artık dosemeyı yırtacak ana geldıgı zaman tutuyor..oda zaten allah ne verdıyse kıtlıyo..kayıyor araç..sordum ustaya 10-15 gune anca alışır duzelır dedı...böle bişe dogrumudur?? bunun baska bı yolu varsa nedır ne yapmam lazım..?? gıdecegım yere korkudan 20-30 km yı aşmadan gıdebılıyorum...yardımcı olursanız sevınırm...
Bu nasıl iştir yaa..olurmu öle şey..o usta senle matrak geçmiş..Pedal sonun kadar basıyon tut muyor..Olmaz..Takılan parçalarda ya bisıkıntı var yada bazı kablolar yada parçalar eksik takılmış..işçilik sıfır yani senin analyacağn..
Git adam gibi bir ustaya görün aman deyim kardeş.
2 ustaya sordm 2 sındende aynı cevabı aldm..yanı yaptırdgm yere sormadm...
fren boşlugunu almamısmı:)alta egıl baka rka kampanalra bı sıvı akıntısı varmı bence arka merkezde bı sorun var
2 ustaya sordm 2 sındende aynı cevabı aldm..yanı yaptırdgm yere sormadm...
Çok ilgnç yaw..yaptırdığın ustanın kafasına at o arabayı.Tekrar adam akıllı yapsın..Yada yetkili serviste bakımlarını yaptır.
Ahmetfikri
29-08-2009, 14:36
yeni balata takıldığında bi müddet frenlemede sorun olabiliyo yani ortalama 100km kadar sert frenlemede zayıf olabiliyo
hocam benım pedal bıldıgın boş yanı...bomboş..en snda dosemeye geldıgınde bı kıtlıo sadece...ılk taktıgımzda fren merkezlerını hıdrolk aktı bıraz ama...snradan aktımı hıc bakmadk...
hocam benım pedal bıldıgın boş yanı...bomboş..en snda dosemeye geldıgınde bı kıtlıo sadece...ılk taktıgımzda fren merkezlerını hıdrolk aktı bıraz ama...snradan aktımı hıc bakmadk...
Usta işini doğru yapamamış..Fren ana merkezlerinden yağ kaçırıyor..
onların lafına bakıp dolassam yanı 15 gun patlardım heralde bı yere....:ofk:
onların lafına bakıp dolassam yanı 15 gun patlardım heralde bı yere....:ofk:
Sakın diyim aracı o şekilde kullanma..Stres olursun..
TAMAM BENDE SENIN gıbı yaptrdım saxoya sonra boşluk devam ettı baktım arka ana merkez yıne patlamıs ın bı bak yada havasını almadılarmı pompalamadılarmı eskı halıne gelsın dıye
pompaladılar ya takarken baya bı ugrastık...ama olmadı sonuc dedgm gıbı
306 ilk öle sıkıntı olur ama senin tarif ettin kdr olmaz 2 weya 3 gün çok az bi farklılık olur onuda hissetmezsin bile.
yk dedıgın gıbı olsa eywallah razym ama deıl ıste pedal bomboş gaz pedalı kadar yumusak hatta daha fazla
SekoLive
29-08-2009, 15:05
arkadaşların dediğine katılıyorum eğer ustayla aranızda bir husumet yoksa kasıtlı yapmadıysa bunu bi aksilik oldugunu düşünüyorum o kadar boşta olurmu pedal....
Arkadaşlar aracım 306.... aracıma bakım yaptırdım... aracımda ön diskler ön balatalar , arkalar kampana olmak uzere arka balatalar ve fren merkezlerı degıstı orjınal parçalar ile... fakat aracımda şuan fren namına hiçbirşey yok... fren bomboş durumda...pedala bastgmda artık dosemeyı yırtacak ana geldıgı zaman tutuyor..oda zaten allah ne verdıyse kıtlıyo..kayıyor araç..sordum ustaya 10-15 gune anca alışır duzelır dedı...böle bişe dogrumudur?? bunun baska bı yolu varsa nedır ne yapmam lazım..?? gıdecegım yere korkudan 20-30 km yı aşmadan gıdebılıyorum...yardımcı olursanız sevınırm...
normal servis değil oto sanayideki ustalarada gitsen frenler alışana kadarki (benim duyduğum 1 hafta) koku gelir frenler alışmadığı için tutmaz derler :beuj:
arkadaşların dediğine katılıyorum eğer ustayla aranızda bir husumet yoksa kasıtlı yapmadıysa bunu bi aksilik oldugunu düşünüyorum o kadar boşta olurmu pedal....
pedal ile ilgilide içeriye giden yaylar (çubuk çok emin değilim) çıkmış/oynamış olabilir