Orijinalini görmek için tıklayınız : 206 RC 05' & Clio RS 05'
arnawood omer
01-09-2009, 13:16
evet hangisini tercih ederdiniz neden?Birbirlerinden daha iyi daha kötü yanları nelerdir?
Yatırınca 206 çok iyi duruyor ama herşey görüntü değil.
Karar veremedim size soruyorum.
iyi forumlar...
*
http://images.forum-auto.com/mesimages/107686/cliors06tm6%20copier.jpg
http://www.modernracer.com/memfeatures/hothatches/peugeot206rc2.jpg
*fotolar temsilidir.
Rc biraz daha çekıcı duruyo vede yeteri kadar güzel yürüyo Rc iyidir...
mk 2 rs iyidir. 05 model fazla yok ama
bencede rc.rs göre içi dışı daha ii:)yürürüde saglıklı olucak ama..
Benimde tercihim RC'den yana olurdu.Goruntu olarak , ic tasarım olarak RS'ten daha ustun gozukuyor.
Pist performansında RS ,RC yi yanına yaklaştırmaz bile.
RS'i bilmiyorum,
RC'nin parçası ucuz, koltukları güzel, donanım tatminkar(elektronik klima 6lı cd changer vs..)yol tutuşu standardda iyi, amörtisör+yayla mükemmel, frenleri yeterli
olumsuz yanları gaz tepkisi, bozuk yolda gelen tıkırtılar, arkalarda torsiyon olması nedeniyle arka tarafın çok sert olması, esp kapalıyken kafadan kayma eğilimi
Hemen hemen her açıdan denk araçlar bence, o yüzden tamamen kişisel beğeniye kalır iş.. Ben RS alırdım.
Aman tanrım soner abi rs e oy vermiş ağlamak istiyorum ağlamak :D
her ne kadar RC daha güzel olsa da, RS ondan daha hızlı diye ona oy verdim...
Beni benden alıyo bu, tertemiz.. Siyah cuk oturmuş.
http://www.sahibinden.com/clio_rs_10_000_km_de-88WQQaXQQ10993310WQQpXQQdisplayitem
05 RSler elektronik gaz kelebekli mi?
mk1 mi hızlı mk2 mi?
RS'i bilmiyorum,
RC'nin parçası ucuz, koltukları güzel, donanım tatminkar(elektronik klima 6lı cd changer vs..)yol tutuşu standardda iyi, amörtisör+yayla mükemmel, frenleri yeterli
olumsuz yanları gaz tepkisi, bozuk yolda gelen tıkırtılar, arkalarda torsiyon olması nedeniyle arka tarafın çok sert olması, esp kapalıyken kafadan kayma eğilimi
donanımının 05 clio rs ten fazla olabileceğini sanmıyorum saydıkların Rs tede standart hatta 2000 modelinde bile 6'lı cd changer standart sunuluyor.
Bu arada oyum tabiki clio rs.. Bu karşılaştırmada Rc seçme nedeni sadece kişisel sebepten dolayı olabilir görüntü v.s ama bana görüntü olarak 206 artık çok demode geliyor normal bir dizel tek kapı 206 dan farkı bile sadece jantları..
RC kid sende rs e vermişin oyu :)
nerden bakılıyor buna ?
arnawood omer
01-09-2009, 14:16
Alacak olsanız hangisini alırsınız?
donanımının 05 clio rs ten fazla olabileceğini sanmıyorum saydıkların Rs tede standart hatta 2000 modelinde bile 6'lı cd changer standart sunuluyor.
Bu arada oyum tabiki clio rs.. Bu karşılaştırmada Rc seçme nedeni sadece kişisel sebepten dolayı olabilir görüntü v.s ama bana görüntü olarak 206 artık çok demode geliyor normal bir dizel tek kapı 206 dan farkı bile sadece jantları..
donanım RS'ten fazladır diye birşey iddia etmedim ki yazının başında söyledim rs i bilmediğimi.
donanım konusunda RC ufak tefek ayrıntılarla önde olabilir
rcyle çok içli dışlı oldum değişiklik olsun biraz.
mk1 değil ama mk2 gerçekten hoşuma gidiyor
nerden bakılıyor buna ?
Anket kısmındaki rakamlara tıklayarak..
gider olarak clio daha iyi sanırım clio yu seçtim ama alacak olsam RC alırdım gerçi daha sorunlu ama
gider olarak clio daha iyi sanırım clio yu seçtim ama alacak olsam RC alırdım gerçi daha sorunlu ama
ne gibi sorunlara şahit oldun?
zor soru fıyatı hangısı uygunsa onu alırım ama mutınınkı gıbı yapmak gozumun onune geldı rc dedım:)
bir dizel tek kapı 206 dan farkı bile sadece jantları..
Ön tampon-arka tampon-ön çamurluklar-depo kapağı-spoiler-jant
bunlar görünürdeki farklılıkları..
soruya gelince aralarında pek bi fark yok herşeyleri aynı
ben içinin ve dışının çok daha güzel olduğunu düşündüğüm için RC diyorum..
Aman tanrım soner abi rs e oy vermiş ağlamak istiyorum ağlamak :D
ama ikisi de TypeR ın yanında sönük kalır :D bunu yazayım bari de rahatla :hahaha:
Clio 182 derim cunku ciddi hızlı bir araç 400 mt si katalog verisi 15 sn 1000 mt si 27 sn olan bir araç ..
ama ikisi de TypeR ın yanında sönük kalır :D bunu yazayım bari de rahatla :hahaha:
nedır bu içindeki honda sevgisi anlamadım :hahaha::hahaha:
benim oyum Rc den yana.rc kullanıcısı olarak deil sadece gerek koltukları gerek elekronik kliması elektrikli aynalar yol tutusu olarak artı yonde kullanma.ayrıca dıs gorusunu ve cekiciligi bana daha ii geliyor.
clio rs i inceleme fırsatım oldu.arkadasımın arabası fakat iç donanım hiçbir rc nin yanına bile yaklasamaz.sadece performans yonunden bakıyorsan ikiside hemen hemen aynı.
05' rs in fiyatı konusuna gelince bence ederinden cok.bu yuzden bakılırsa yine RC.
duzgun specler ile de yururu ilk halinden cok daha ii oluyor.;;)
Bu yuzden 206 RC ilk tercihim.....
kesınlıkle rs derım yaptınmı gıdıyor pugda gıdıyor ama kaportası 5 para etmez
benim oyum Rc den yana.rc kullanıcısı olarak deil sadece gerek koltukları gerek elekronik kliması elektrikli aynalar yol tutusu olarak artı yonde kullanma......
bu saydığınız donanımlar Rs 182 de de standart zaten bunların haricinde Rs te olmayan ne donanım özellik var Rc de merak ettim ?? Ayrıca yol tutuşta Rs in yanına gelebileceiğini sanmam Rc nin..
kısaca geriye sadece görünüşünü beğendiğiniz için yada aracınız olduğu için onu seçtiniz sonucu kalıyor.
bu saydığınız donanımlar Rs 182 de de standart zaten bunların haricinde Rs te olmayan ne donanım özellik var Rc de merak ettim ?? Ayrıca yol tutuşta Rs in yanına gelebileceiğini sanmam Rc nin..
kısaca geriye sadece görünüşünü beğendiğiniz için yada aracınız olduğu için onu seçtiniz sonucu kalıyor.
rc nin koltuklarınla rs inkini bir tutarsan rc ye ayıp etmis oluruz.koltuklar aynı gti koltugu gbi.ayrıca katlanabilen aynalar Mk2 de varmı?bunu gercekten bilmiyorum.JBL fabrika cıkısı ses sistemi de eklersek.standart deil ama bi onceki rc de vardı.
yol tutusuna gelince rc daha ii bana kalırsa rs e de bindim.esp devrede ise sorun yok:icon_tup:
iç dizayn olarak RC, RS e 10 çeker. renonun iç dizayn konusunda sıfır olduğunu bilmeyen mi var?
ben clio rs derim.nedenie gelirsek en başta kaput altındaki fr7 diyebilirim :)
ıc mekanda barız bıcımde rc ustun dıstada barız olmasada(ayıp olmasın) gene rc ustun,
donanımda cıdden elektronık klıması varmı rsın, espsı, derı koltugu, vs?? bıde konfor olayı var suspansıon deıl genel sessızlık fılan..
herşey bi yana clionun yüksek oturma pozisyonu bütün zevki bitiriyor bence
Rc'ye para vermem clio'yu bedava verseler binmem:)
ben clio rs derim.nedenie gelirsek en başta kaput altındaki fr7 diyebilirim :)
F7R williams motoru
cliodaki F4R
ıc mekanda barız bıcımde rc ustun dıstada barız olmasada(ayıp olmasın) gene rc ustun,
donanımda cıdden elektronık klıması varmı rsın, espsı, derı koltugu, vs?? bıde konfor olayı var suspansıon deıl genel sessızlık fılan..
Bir daha düşün bence..
http://i86.photobucket.com/albums/k101/combine04/detailing/IMG_1375.jpg
http://images.pistonheads.com/aimg/1004/1004251-7.jpg
http://i226.photobucket.com/albums/dd215/NICK_R12/P1170645.jpg
http://i226.photobucket.com/albums/dd215/NICK_R12/P1170657.jpg
Clio Rs 182 Standart Donanım özellikleri ;
ABS, ESP, acil fren destek sistemi (AFU), Cruise Control (hız sabitleme ve ayarlama) , sürücü, yolcu ve yan hava yastıkları,dijital elektronik klima, hıza duyarlı elektro-hidrolik direksiyonsistemi,yol bilgisayarı, sis farları, immobilizer, uzaktankumandalı ve hıza duyarlı merkezi kilit, far yükseklik ayarı, öndeve arkada akıllı silecekler, çift açılı sürücü aynası, yükseklikayarlı direksiyon, yükseklik ve bel destekayarlı sürücü koltuğu, altı hoparlörlü radyo-cd çalar, 6'lı cd-changer, yakın koruma özellikli koltukkafalıkları, asimetrik katlanabilirarka koltuk sırtlığı, elektrikli açılır tavan, arka spoyler ve 16inçlik alaşım jantlar , metal pedallar ve vites topuzu ,
F7R williams motoru
cliodaki F4R
:D benim cliocu kanka bana hep yanlış öğretti ya :D mahvedicem onu
bir dergide rc , rs ve cupra tdi ın testi vardı .
testlerde clio nun rc ye 200 ustu hızlarda ve ozellikle 4. vites bitimi ve devamında ustunluk sagladıgı yazıyordu stock vs stock olarak
rc nin soyle bir avantajı var o fiyatlara model yılına gore alınabilecek en hızlı araclardan biri bence rc
Silverbullet
01-09-2009, 20:47
gucleri 3 asagı bes yukarı aynı ben aralarında 206rcyi daha guzel buldgum icin sadece ona oy veriorum okadar:)
Ferhat_V
01-09-2009, 20:49
bi kaç gündür rc kullanıyoruz beğendim bence parasına göre güzel araba..tercihim RC.
serkan demir
01-09-2009, 21:04
Bir daha düşün bence..
http://i86.photobucket.com/albums/k101/combine04/detailing/IMG_1375.jpg
http://images.pistonheads.com/aimg/1004/1004251-7.jpg
http://i226.photobucket.com/albums/dd215/NICK_R12/P1170645.jpg
http://i226.photobucket.com/albums/dd215/NICK_R12/P1170657.jpg
Clio Rs 182 Standart Donanım özellikleri ;
ABS, ESP, acil fren destek sistemi (AFU), Cruise Control (hız sabitleme ve ayarlama) , sürücü, yolcu ve yan hava yastıkları,dijital elektronik klima, hıza duyarlı elektro-hidrolik direksiyonsistemi,yol bilgisayarı, sis farları, immobilizer, uzaktankumandalı ve hıza duyarlı merkezi kilit, far yükseklik ayarı, öndeve arkada akıllı silecekler, çift açılı sürücü aynası, yükseklikayarlı direksiyon, yükseklik ve bel destekayarlı sürücü koltuğu, altı hoparlörlü radyo-cd çalar, 6'lı cd-changer, yakın koruma özellikli koltukkafalıkları, asimetrik katlanabilirarka koltuk sırtlığı, elektrikli açılır tavan, arka spoyler ve 16inçlik alaşım jantlar , metal pedallar ve vites topuzu ,
clio'lar cezbetmiyor desem yalan olmaz :rolleyes:
kasanın ufak olmasındanmı kaynaklanıyor bilmiyorum ama bana sempatik geliyor minik ve güçlü :)
bu recarolar clioda standartmı megane rs in bile sadece r26 sında var hiç görmemiştim böle koltuklu clio hatta bi arkaşımda vardı mavisi böle koltuk yoktu bi yanlış anlaşılma olmasın
bu recarolar clioda standartmı megane rs in bile sadece r26 sında var hiç görmemiştim böle koltuklu clio hatta bi arkaşımda vardı mavisi böle koltuk yoktu bi yanlış anlaşılma olmasın
zaten yok ki guzel bi mod. olmus icersi için recarolar:):icon_tup:
Sportline
01-09-2009, 21:38
o koltuklar 182 trophy modelinde var.
yani powershopun vardı bi aralar aynı böyle mavi içi gayette kötüydü 206 rc den
ama resimdeki ii tabi öle bi modeli 25 lira civarıysa
valla sahıbındekı arabaya baktım
ıcı kotu halen, dısı ayrıntılı bakınca kotu deıl ama ıyıde deıl bana gore tabı kısısel dusunce..
ama donanımı cok ıyımıs hatta baya baya ıyı hız sbtleme fılan maşallah s320 sankı:)
http://www.sahibinden.com/kazasiz_cok_temiz-69WQQaXQQ14275535WQQpXQQdisplayitem
valla sahıbındekı arabaya baktım
ıcı kotu halen, dısı ayrıntılı bakınca kotu deıl ama ıyıde deıl bana gore tabı kısısel dusunce..
ama donanımı cok ıyımıs hatta baya baya ıyı hız sbtleme fılan maşallah s320 sankı:)
http://www.sahibinden.com/kazasiz_cok_temiz-69WQQaXQQ14275535WQQpXQQdisplayitem
Donanım yönünden Rc yi iyi bulanlar o yüzden tekrar düşünsün dedim. Bence Rs çok daha donanımlı bir araç Rc den :icon_tup:
Bu arada recaro koltuklar standart fakat sadece trophy modelinde mevcut sonradan takılma değil fabrika çıkışı böyle. Düzlerinde yok o koltuklar.. 182 ler bikaç versiyon çktı trophy cup v.s ..
Donanım yönünden Rc yi iyi bulanlar o yüzden tekrar düşünsün dedim. Bence Rs çok daha donanımlı bir araç Rc den :icon_tup:
..
RC de saydıklarının hepsi mevcut cruise control hariç
üstüne yağmur-far sensöri gibi eklentileride mevcut..
bide standart olarak gelen koltukları pas geçmek mümkün değil..
yağmur sensörü rs tede mevcut hatta 172 de bile var..
Neyse baştan beri donanımda üstün zannedilen Rc fikirlerini değiştirdim ben sadece.. yok öyle bi üstünlüğü donanım konusunda
Sonuç olarak Rs in donanım performans güvenlik yol tutuş v.s en önemli konularda Rc den 1 adım önde olduğu aşikar..Bu sınıf bir araç alırken en önemli kriterlerde bunlardır.
Gidip böyle bir sınıfta sadece iç konsolu sağını solunu koltuğunu daha hoş bulduğun için alıosan bence 206 gti yada 206 xs al :) bikaç ayrıntısınıda tamamla al sana RC :) Gerek yok okadar para vermeye..
yani kusura bakmada bu dediklerin sadece senin kişisel görüşlerin tamamen
hiç bir testte veya reelde düşündüğün farklar ortada yoktur
ne donanım olarak ne konfor olarak ne yol tutuş olarak nede güvenlik olarak 1 adım öndedir denilecek bir durumları yok çünkü öyle bişey yok çok eşit araçlar herkez söylüyor işte..
206 RC sandığın kadar basite indirgenmiş bir araç değil yürüyeninden direksiyon sisteminden motoruna kadar GTI ila alakası olan bir araç değildir
yani GTI dan ayrılması için ne yapmaları lazımdı ciddi merak ettim yeni bir body falan yapılmasını mı beklerdin anlamadım..
Sonuç olarak Rs in donanım performans güvenlik yol tutuş v.s en önemli konularda Rc den 1 adım önde olduğu aşikar..Bu sınıf bir araç alırken en önemli kriterlerde bunlardır.
Gidip böyle bir sınıfta sadece iç konsolu sağını solunu koltuğunu daha hoş bulduğun için alıosan bence 206 gti yada 206 xs al :) bikaç ayrıntısınıda tamamla al sana RC :) Gerek yok okadar para vermeye..
yorum baya ii olmus:icon_tup:gece gece guldüm baya bi
onuda alma git bi 206 van al;)
hersey bıttı koltuk mu kalmıstı :)
yapmayın bosverın ya.
alan rc alsın alan rs alsın. herkes bıldıgını baskasına yutturmaya calısıyor.
teknık ozelıkkler donanımlar zaten bellıdır.hala neyı tartısıyorsunuz.
aynen kardesim.herkse baksın.kimin neye gucu yeterse kimi beyeniyorsa onu alsın.:heyoo:
emretorlak
02-09-2009, 00:47
hahaha gece gece çok güldüm
öyle bir yazılmışki sanki murat 131 vs mercedes
al birini vur ötekine ne farkı varki 206 rc ile clio rs in?
tamamen zevk meselesi...
arnawood omer
02-09-2009, 00:50
Peki ben ne alayım? Karar veremem öyle tek başıma:)
RS172 ile RC düzde yan yana gidiyorlarmış galiba? RS182 ile RC nasıl oluyorda yan yana gidiyor? RS172 ile RS182 aynı mı gidiyor yoksa?
RC benimde hoşuma gitmiyor değil fakat videolarını izliyorum araba 1'de bile devilenirken sıkıntı çekiyormuş gibime geliyor çok sinirimi bozuyor.RS'in soluksuz devir çevirmesi çok hoşuma gidiyor özellikle.
RS'den kastım ilandaki aracın ta kendisi.Araç alınır mı sizce?
arnawood omer
02-09-2009, 01:12
mk2 değilde neden mk1 abi?
cai, egsoz, headers, yazılım, kısa işlemlerini mk2ye yapsak mk1'de olduğundan daha iyi olmaz mı? en azından stock ep3 ile yürür herhalde? Söylediğin rakamdan daha düşük birşeylere anlaşabiliyoruz mk2 ile.
arnawood omer
02-09-2009, 01:19
Peki abi saydığım işlemleri yaptığım taktirde mk2 ile RC arasından hangisi en azından ep3 ile yürüyebilir hale gelebilir?
mk1 ile mk2 arasında yaklaşık 50kg fark varmış senin yrvdeki gibi superleggera işine girsek kapatırız sanki aradaki farkı?:)
arnawood omer
02-09-2009, 01:24
pardon jantın ismini karıştırdım:)
pm attım abi;)
mk2 değilde neden mk1 abi?
cai, egsoz, headers, yazılım, kısa işlemlerini mk2ye yapsak mk1'de olduğundan daha iyi olmaz mı? en azından stock ep3 ile yürür herhalde? Söylediğin rakamdan daha düşük birşeylere anlaşabiliyoruz mk2 ile.
stockla yururde okdr parca yapıp para harcayıp onun yerıne baska araba tercıh edılır derım ben..
o paraya ne var.. bertone turbo olabılır 22 23 cıvarına gıdıolar gayet uygun..
gazlamak ıcın czt baya ıdealde ıc mekan konfor vs tercıh meselesı tabı..
cztye sen bındınmı:) sımdı ayıp olck kullananlara fılan gercı..:)
:icon_tup:rc yi avantajsız kılan en onemli sorun elektronik gaz kelebegi.
ekosz cai yazılım hali ile rc yi normal gidisinden cok fazla degistireblirsin.kısayı saymıyorum bile.bu islenmlerden sonra devirleri her vitesde guclu olarak hissedebilirsin.
tercih sana kalmıs.:icon_tup:
:icon_tup:rc yi avantajsız kılan en onemli sorun elektronik gaz kelebegi.
ekosz cai yazılım hali ile rc yi normal gidisinden cok fazla degistireblirsin.kısayı saymıyorum bile.bu islenmlerden sonra devirleri her vitesde guclu olarak hissedebilirsin.
tercih sana kalmıs.:icon_tup:
reklamlar:hahaha::hahaha:
reklamlar:hahaha::hahaha:
hersey yardım amaçlı:heyoo::icon_tup:
arnawood omer
02-09-2009, 01:51
colt'da baktım bir ilanı açtım arka çapraz profilden bir fotoğraf çıktı önüme fotoğraf kaliteside kötü idi, birlikte monitör'e baktığımız arkadaşlar görmeden sayısını bilmediğim kadar ekranın sol üstündeki ''geri''bölmesine bastım:D
RS çok özel birde.Mesela alırsam izmit'te tekim galiba.İstanbul'da bile birkaç tane vardır tahminimce.Belirgin biçimde daha da iyi gidiyor RC'den, buda bu başlıktaki bir konuda birinci etkendir şüphesiz.
colt'da baktım bir ilanı açtım arka çapraz profilden bir fotoğraf çıktı önüme fotoğraf kaliteside kötü idi, birlikte monitör'e baktığımız arkadaşlar görmeden sayısını bilmediğim kadar ekranın sol üstündeki ''geri''bölmesine bastım:D
RS çok özel birde.Mesela alırsam izmit'te tekim galiba.İstanbul'da bile birkaç tane vardır tahminimce.Belirgin biçimde daha da iyi gidiyor RC'den, buda bu başlıktaki bir konuda birinci etkendir şüphesiz.
biz çok farklı bişi söylemedik ama gülen gülene allah dahada güldürsün gözümüz yokta ne bilim ilginç :p
Konu dışı ama, bende de bir kaç adet kendi çekmiş olduğum CZT fotoğrafları var.
http://fc04.deviantart.com/fs45/f/2009/164/9/e/CZT_by_blietzhonda.jpg
http://fc08.deviantart.com/fs43/f/2009/138/3/f/Mitsubishi_Colt_CZT_by_blietzhonda.jpg
arnawood omer
02-09-2009, 01:57
biz çok farklı bişi söylemedik ama gülen gülene allah dahada güldürsün gözümüz yokta ne bilim ilginç :p
Kız'da ısrarla RC diyor telefonu atacaktım kafasına:)
RCler yürümüyor evet.Neden çünkü arkada hep en az üç kız oluyor:D
ne kızı yaw kız için arabamı alınır :D Ozaman gider cooper falan alırım hepsinin dibi düşsün :D
tekrar soyluyorum ınternet vıdeolarına aldanma.
rc mk2 yı temızlıgıne gore gecebılır ona gore.aralarında oyle ahım sahım bır fark yok 2sıde mk1 e gore agır ve elk gaz kelebeklı. rc 1 bg daha guclu ayrıca :D mk2den.
sonucta verımsız motorlara sahıpler ve uzun 5 ılerı sanzumanları var.aldıgın arabaları ıyıce tanı dıye dıyorum.yoksa rc olsun mk2 olsun guzel arabalar baslangıc ıcın.ben cok sey feda ettım rs ıcın.bu yuzden kesınlıkle tatmın olursun ama dedıgım gıbı onune kota koyacaksan al.mesela stock ep3.2 gun sonra tatmın olmıcaksan bu 2sını de alma ufukları cok acık degıl cunku ona gore
...
mk2 alacak param olsa mk1 e bakmam.. İkiside sağlıklı stock olsa Mk2 gaz kelebeğiylede olsa mk1 e üstünlük sağlıyor. Önünüde daha açık görüyorum ben. Özellikle üst devirlerde ve yüksek süratlerde mk1 den çok daha iyi ivmelenme gösterebilen bir araç. Ama burda değeri pek bilinmedi ve fiyatları konusunda fazla uçanlar var o yüzden çok tutamadı mk1 kadar. Şuan senin araçtaki malzemeleri mk2 ye geçir onda çok daha iyi randıman alacaksındır. :icon_tup: (bu arada şanzıman olarak şuan 15/61 i kısa olarak kullanıyorsun mk2 de o şanzıman orjinal :) )
En basit örnek Rs cenneti ingilitereye bakarsan rs fanatiklerinin gerçek tercihi her zaman mk2 olmuştur. İngilterede rs lerde onlara göre çok ucuz tabi Adamlarda para bol kullan kullan at :D
İleride kısmet olursa bi mk2 yapcaz :)
benim için şuan mk2 hayal olurda mk1 işini biliosun inş yakında bol bol deneriz.
Bu arada denediğiniz o mavi 182 ise onda sorun varmış diye duydum ben sonradan. Bora abiylede konuştuta okadar fark normal değil zaten..
arnawood omer
02-09-2009, 02:23
benim için şuan mk2 hayal olurda mk1 işini biliosun inş yakında bol bol deneriz.
Bu arada denediğiniz o mavi 182 ise onda sorun varmış diye duydum ben sonradan. Bora abiylede konuştuta okadar fark normal değil zaten..
O ilandaki mavi mi o araç?
O ilandaki mavi mi o araç?
yok o ilandaki araç değil başka bi araç ama artık kaza sonucu pert olmuştu
depresif
02-09-2009, 02:40
...............
Koltukların konforunu fazla kafana takma. Nasıl olsa dolu bir CTR gelir seni geçerse o gördüğün konforlu koltukların alayını sökeceksin :hahaha:
Haa bu arada stock ile yürürmüyüm diye sormuşsun. Sadece filtre ve CAI kombinasyonu ile stock ep3 ile rahat rahat yürürsün. Ben sadece CAI ve egzoz kombinasyonumla sadece CAI ve egzozu olan EP3 ile 180kmh lara kadar yarım ila 1 boy civarı önde oluyordum. Yani o kadar da kötü değildir RS ler ;)
Ama şunu unutmamanda fayda var, stock ep3 ile CAI, egzoz ve de headersı olan bir ep3 arasında dağlar kadar fark var. Ama iyi bir yazılım yaparsan yine 180 - 190kmh lara kadar yanyana yürürsün ki bence bu da bir başarıdır. Referans olarak benim veya Barışın videolarına bakabilirsin.
Ben en son pert olan mavi Mk2 ile denediğimde aramızda 6 boy filan fark olmuştu ki bu normal değildi. O nedenle Mk2 lerin o kadar kötü olmasına imkan ihtimal vermiyorum ;) Bir gaz kelebeğinin elektronik olması, her özellik açısından eski kasasından daha iyi olan bir arabayı 6 boy geriye atmaz. O zaman elektronik gaz kelebekli arabaların hepsi yavaştır demek gerekir ki bu doğru değil.
Egzoz, CAI ve yazılım kombinasyonun ile o arabayı ciddi yürür hale getirirsin :icon_tup:
En azından headerslı egzozlu caili kısalı veya kısasız VTI ve 306 GTI gibi arabaları 230 - 240kmh lara kadar çok rahat 4-5 boy arkana alırsın bu kombinasyonların ile. Hatta bence daha bile fazla olur bu fark. RC ye gelince de, stock vs stock olarak RS daha hızlıdır ;)
Sen SoneR abini dinle al bi RS :hahaha:
Clio 182 bakanlar icin soyluyorum bir adet sarı vardı zamanında bende bakmıstım temiz duruyor fiyatı biraz fahiş ama pazarlık yapılır hrld .
ama rc nin fiyatlarına yaklaşamaz yinede temiz denilen rc ler ck daha hesaplı arada kalan para ile sanki Clio dan daha hızlı bir araç yapılabilir mantık olarak .
CLio ile ingiltere de satış rakamlarına tavan yaptıran trophy serileri bence daha hafif daha hızlı track day kulturune uygun araçlar elbette satış rakamlarını zıplatır.
RS ile RC nin arasına CZT de yakışır tercih edilebilir .
yakında umarız bizde bir adet basarılı yuruyen bir Clio 182 goruruz yollarda zira cidden merak ediyorum :)
arada ep3 ile ilgili yazılarda vardı onla ilgili diyecegim ep3 e ikinci el toplam 750-800 tl ya cai ve heades alınıyor ve aracın kimligi degisiyor :)
Sportline
02-09-2009, 08:17
ilandaki mavi 182 , değişeni var satanda biliyor ama kazasız yazıyor düşünen varsa diye yazdım...:icon_wack zaten çok az var geriye kalanlarında fiyatları uçuyor, bu durumda ister istemez rc bakmaya başlıyorsun:)
Artı olarak birsey daha ekleyecem Megane RS var birde 30 milyar ve duruma gore altına eger ciddi ciddi Renault marka araç yapılacaksa niyet oysa Megana RS te kovalanabilir sınfıı donanımı dikkate alınınca 25-26 ya ne rc ne rs megane a da bakmak lazım :)
Megane RS lerin ciddi yakıt sarfiyatının olduğunu da hatırlatmakta fayda var. Clio RS lerin o konuda yanına bile yaklaşamaz ;)
O kadar ki arabayı ucuza alıp sarfiyatı yüzünden yürütemeyenleri bilirim.
Megane RS lerin ciddi yakıt sarfiyatının olduğunu da hatırlatmakta fayda var. Clio RS lerin o konuda yanına bile yaklaşamaz ;)
O kadar ki arabayı ucuza alıp sarfiyatı yüzünden yürütemeyenleri bilirim.
Bence değer :icon_tup:
Benim kullanma sansım oldu inanılmaz güzel bi araba donanım yol tutus tatminkarlıgı az yakıt vs vs diyebilirim RS elbette..
allahım bir RS alırsam beni affet :D :D :D
+ olarakta şasesi çok sağlam buna şahit oldum
Bence değer :icon_tup:
Ucuza alıp sarfiyatından dolayı yürütememeye mi :p
Şaka bir yana değmesine tabii ki de değer ancak o arabayı alınca rahat durmayacak. Rollere gidecek, arabasını deneyecek, otobanda basacak. Yani benzinin 3.5 liraya dayandığı bu günlerde eğer ekonomik olarak orta halli birisi iseniz bence hiçbirşeye değmez. Gerçekten yazık günah.
Benim bile RS lerin yakışı çok az derken her ay ortalama 1000 lira benzin masrafım oluyordu. Bazen daha bile fazla. Çünkü bu arabalar spor araba. Sesi ile yürürü ile herşeyi ile yolda adamı provoke ediyor. Sürekli olmasa da önünü boş bulduğun her fırsatı değerlendirmek için can atıyorsun :)
http://www.youtube.com/watch?v=FJH0JH3ZaKk
belki yararlı olur tanıtıyor 2 aracıda..
Şaka bir yana değmesine tabii ki de değer ancak o arabayı alınca rahat durmayacak. Rollere gidecek, arabasını deneyecek, otobanda basacak. Yani benzinin 3.5 liraya dayandığı bu günlerde eğer ekonomik olarak orta halli birisi iseniz bence hiçbirşeye değmez. Gerçekten yazık günah.
Benim bile RS lerin yakışı çok az derken her ay ortalama 1000 lira benzin masrafım oluyordu. Bazen daha bile fazla. Çünkü bu arabalar spor araba. Sesi ile yürürü ile herşeyi ile yolda adamı provoke ediyor. Sürekli olmasa da önünü boş bulduğun her fırsatı değerlendirmek için can atıyorsun :)
Clio ile megane ı ben kafamda su sekilde karsılastırıyorum eger cidden acelen varsa altında clio varsa seni bir megane yakalayamaz zira senin girdigin yere giremez :D
diger turlu 225 beygir araba 300 kusur torku var uzun acık yolda o yada bu sekilde yakalar gecer kaç kaç nereye kadar :D
Bu arada yakıttan sen bahsetme bari denizde kaçlık motor ile saatte kaç lt tuketiyorsundur iyi kotuu tahmin ediyorum:)
Bu arada deniz motorumuzda Honda marine 4 stroke 20 beygir :D:D
Aman seko deniz muhabbetini kapat yoksa beni dövecekler :D
Yok deniz meniz biz karacıyız :D
nemonomani
27-11-2012, 15:18
ep3 yakalama derdinde değilsen clio al çok albenisi olan bir araç değil ama piyasası ve ortamı var roll de kovalıyorsan tadından yenmez ama sadece rc ile bayağa uğraşman gerekir ibo egzantiriğe kadar girdi gene rs geçemedi pejocuyuz pampa dersen oda sana kalmış ama ep3 kovalayacaksan czt al önü açık araba
Emre Akçay
27-11-2012, 15:20
3 senelik hortingen.
konu hortlamış ama ince bi ayrıntı yakaladım, yukarıda büyüttüm. 3.5 liraya cok diyorduk 5tl oldu benzin :)
RS'e iki adet kaliteli spor koltuk koyduğumuzu varsayarsak, RS diyorum :)
ep3 kovalama derdindeyse, clio 3 rs alır kendini kovalatır :)
konu hortlamış ama ince bi ayrıntı yakaladım, yukarıda büyüttüm. 3.5 liraya cok diyorduk 5tl oldu benzin :)
Ben de 4 sene sonra senin bu postuna alinti yapayim da gor sen o zaman kac lira oluyor benzin :D Heralde 20 TL filan olur :)
3 yıllık konuyu bulupta tavsiyede bulunmakta güzel bi başarı :)
b.ustaoglu
27-11-2012, 18:38
206 rc ile clio rs güç olarak birbirlerine yakın olsalarda yol tutuş ve fren olarak sanırım rs daha üstün.
ayrıca benzin konusuna da imrenmedim değil... 3,5 lira ne güzel rakamdır öyle :)
ep3 yakalama derdinde değilsen clio al çok albenisi olan bir araç değil ama piyasası ve ortamı var roll de kovalıyorsan tadından yenmez ama sadece rc ile bayağa uğraşman gerekir ibo egzantiriğe kadar girdi gene rs geçemedi pejocuyuz pampa dersen oda sana kalmış ama ep3 kovalayacaksan czt al önü açık araba
3 yıldan sonra yazdığın mesajda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya örnek olmuş.
konuları hortlatmayın bırakın onlar huzurlu dursun yerlerinde sızlamasın bi yerleri
ss okan burayı bile karıştırmış aluminyum donanımdan girmiş donanımdan çıkmış :D şükür yok artık güle güle okaaan:D