Orijinalini görmek için tıklayınız : nokia 5800
Ferhat_V
03-09-2009, 12:59
bu modeli kullanan varmı arkadaşlar..aradığm bütün özellikler var kamera , radyo , mp3 , 3g , görüntülü görüşme , hafıza..
http://www.mobiletisim.com/telefonlar/Nokia/5800
almayı düşünüyorumda kullanan varmı ekranı ve kullanımı nasıl ? veya bu telefona benzer özelliklrde önereceğiniz başka bişey varmı iphone hariç..0 alınacak 750 lirayı geçmemesi lazım..?
babam kullanıyo bu cihazı oldukça memnun.arada bende kurcalıyorum kalemide var istersen kalemlede yönetebiliyosun ekranı dokunmatiği daha çok tırnak ucunla algılıyor.Ses felan güzel tavsiye ederim ben.
_muhaRRem
03-09-2009, 13:02
bu modeli kullanan varmı arkadaşlar..aradığm bütün özellikler var kamera , radyo , mp3 , 3g , görüntülü görüşme , hafıza..
almayı düşünüyorumda kullanan varmı ekranı ve kullanımı nasıl ? veya bu telefona benzer özelliklrde önereceğiniz başka bişey varmı iphone hariç..0 alınacak 750 lirayı geçmemesi lazım..?
çok güzel telefon ..
VeNoM_35
03-09-2009, 13:02
bir tavsiye de benden gelsin, omniadan sonra ekranı çok daha kullanışlı geldi bana. tek sorun biraz kalın.
750 lirayı gecmesin diyorsan bundan başka secenek pek yok
bende var
ilk cıktıgında aldım
forumlarda bulabilirsin
kulaklık problemi oluyor
bende de oldu
sonra serviste yeni yazılım yuklendi felan duzeldi.
film felan izliyorum ben işten donerken serviste..
guzel kaliteli
guneşte iç ekran cok net gorulmuyor,forumlarda arastırırsan videolu incelemeleri mevcut
http://televidyon.com/p/722/2009un-ilk-bombasi-5800-xpressmusic
bende almayi düşünüyorum. nokia shoplarda alip inceledim msj yazmak menuler falan cok rahat girilio hatta msj yazarken parmaklarinla a b c fln yap onuda algilio veya ufak klavye acabiliyorsun oyunlarda iphone daki gibi teli sağa sola döndürülerek oynanan oyunlar var kutu içinde bildiğim kadariyla kılıfı falanda war. kullanan tüm arkadaşlarim cok memnun ama bazilarida symbian işlemciden dolayi bazen yavaşladiğini söylüyor
R_Kaptan
03-09-2009, 13:17
bence bıraz daha ver ı900 omnıa al derim..
SULTANOGLU
03-09-2009, 13:26
ferhat kes'nl'kle al derim, ben kullaniyorum ve inanilmaz derecede memnunum ;) ilk ciktiginda herkes yavasligindan sorun ediyordu fakat son guncellemeleri yaptigin taktirde super. zaten yakindada yeni guncellemeri olur. en son guncelleme 26 temmuzda oldu..
hem inanilmaz programlar mevcut, oyun olsun gps programlari olsun ;) o paraya alina bilecek gercekten cok guzel bir telefon
Ferhat_V
03-09-2009, 14:57
teşekkürler arkadaşlar 5800 yada E63 bakıcam müsait bi zamanda..
e63 ben kullanıoruıım...wireless ozellıgı dısında pek bı olayı yok....mesaj yazımı flan kolay..
5800 la kıyaslaması bıle olamaz...fakat fıyat olarak 5800 dan daha dusuk...
VeNoM_35
03-09-2009, 16:24
omnianın pahalı olmasının yanında kullanması çok zor 5800 e göre. samsung jet biraz daha ekran yönünden rahat.
Ferhat_V
03-09-2009, 16:41
samsung düşünmüyorum arkadaşlar samsungun 4 modeli var şu anda bende nokiaya dönmek istiyorum menüleri filan daha rahat hemde 3g internet filan bahane olmuş olacak..tek sorun nokialarda kulaklık sesleri çok az onu düşünüyorum biraz. bakalım almadan deniycem bi yerde hem internet kamera hafıza hemde sesi iyi çıkan bişey bakıcam ama 5800 i netten araştırdığım kadar iphonenin en sağlam rakiplerinden birisi..
.::EmrE::.
03-09-2009, 17:13
Dokunmatik Nokia'lar bence berbat.Yeri geliyor 3 kere basıyorsun anca algılıyor..N97de bile durum bu,arkadaş almış,basıyorum basıyorum yok kardeşim..iPhone'dan sonra belki de kötü geliyor artık bana,iPhone gibi dokunmatik özelliği olan bir telefon görmedim henüz..
Hızlı değil malesef bir de..
Ayrıca N97'nin işlemci 434 MHz ARM11, 5800 Xpress'in 369MHz.. N97 bile yavaş geldiyse,onu düşünemiyorum.iPhone 2G 620 MHz ve 3GS ise 833 MHz. Bilgi olması açısından hız değerlendirirken :)
Ancak diğer özellikler bakımından Nokia hala çok başarılı..Symbian özellikle..
telefon 10 düşünme derim ;)
bizde kullanıyoruz istediğin her özellik var..
3 ay oldu kullanalı güzel bir model 8 gb hafıza kartı var ve kendı hafızası o kadar var navigasyon var harıta vs vs dolu özellık var 3 ay once ben 900 tl almsıtım sımdı 800 tl tavsıye ederım yedek kalem var debavaya müzik indiriyorsun sınırsın vb vb gibi seyler var bu telın en güzel özellıgı xpressmucis olması tavsıye ederım almanı:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
sarjı 1 haftaya gecıyor kullanması 3.2 megapixel ama baya ıyı cekıyor geceleri guzel cekıyor vıdeo ole cekıyor...
Ferhat_V
03-09-2009, 17:26
3 ay oldu kullanalı güzel bir model 8 gb hafıza kartı var ve kendı hafızası o kadar var navigasyon var harıta vs vs dolu özellık var 3 ay once ben 900 tl almsıtım sımdı 800 tl tavsıye ederım yedek kalem var debavaya müzik indiriyorsun sınırsın vb vb gibi seyler var bu telın en güzel özellıgı xpressmucis olması tavsıye ederım almanı:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
sarjı 1 haftaya gecıyor kullanması 3.2 megapixel ama baya ıyı cekıyor geceleri guzel cekıyor vıdeo ole cekıyor...
peki ses nası ? kulaklığı tek 1 çıkış var samsungların sesi çok iyi 5800 da nası ses rahat görüşülüyomu ?
sesi gayet ıyı ama kulaklıkla hiç denemdim...
Ferhat_V
03-09-2009, 17:37
sesi gayet ıyı ama kulaklıkla hiç denemdim...
kulaklıktan kastım ahizesiydi telefonun kendi üstündeki..
SULTANOGLU
03-09-2009, 17:37
5800 da kulaklıkla ses çok iyi ;) hiç bir sıkıntı çekmedim.
ahize iyi net duyuluyor...
edit ahize eklendi.....
kulaklıktan kastım ahizesiydi telefonun kendi üstündeki..
ahize iyi net duyuluyor gayet basarılı...:icon_tup::icon_tup:
Ferhat_V
03-09-2009, 17:59
teşekkürler arkadaşlar..:icon_tup:
Arkadasımda vardı 1 hafta kullandım cok memnun kaldım , telefon alıcagım zaman dusunebilecegim bir telefon.
bencede dusunme :)
6700classic,
3g , 5mp kamera,navi, mp3 vs vs..
670 tl gibi bi etiketi olması lazım yılbaşına doğru bende düşünüyorum..
onursumer
03-09-2009, 19:21
pişman olmazsın kesinlikle dokunmatik olarak qwerty klavyesi bile şaşırtıcı derecede başarılı
E63 daha farklı bir kategori onu duşunursen E71 e bir gozat ;)
Boost Up
03-09-2009, 19:22
Dokunmatik Nokia'lar bence berbat.Yeri geliyor 3 kere basıyorsun anca algılıyor..N97de bile durum bu,arkadaş almış,basıyorum basıyorum yok kardeşim..iPhone'dan sonra belki de kötü geliyor artık bana,iPhone gibi dokunmatik özelliği olan bir telefon görmedim henüz..
Hızlı değil malesef bir de..
Ayrıca N97'nin işlemci 434 MHz ARM11, 5800 Xpress'in 369MHz.. N97 bile yavaş geldiyse,onu düşünemiyorum.iPhone 2G 620 MHz ve 3GS ise 833 MHz. Bilgi olması açısından hız değerlendirirken :)
Ancak diğer özellikler bakımından Nokia hala çok başarılı..Symbian özellikle..
Omnia diyorum, susuyorum:D
E71 kulandım takoz ve agır . 5800 guzel dokunmatige alışması zor biraz. 6700 de kullanışlı telefon netten inceledim.
samsung s5603 preston war bıde cok guzel kucuk bı tasarımı war fıyatıda 450-500 arasında
onu kullanan war mı 5800a gore daha ucuz bende 5800 baktım ancak 250lıra gıbı bı fark war ne dersınız?
Onurkk06
03-09-2009, 23:31
ben satıyorum güzel telefon omnia alcam tipi karizması güzel ama sadece kamerası üzüyo biraz oda dier özelliklerine bakaraktan gerçekten iyi telefon
Onurkk06
03-09-2009, 23:40
bide sony kulaklık taktım ama sses seviyesi az geldi bana yüksek seste dinlemeye alıştığım için
onursumer
04-09-2009, 00:07
samsung s5603 preston war bıde cok guzel kucuk bı tasarımı war fıyatıda 450-500 arasında
onu kullanan war mı 5800a gore daha ucuz bende 5800 baktım ancak 250lıra gıbı bı fark war ne dersınız?
prestonda wireless yok onun dışında kullanışlı ama genede symbian kadar kullanışlı ve yüklenebilir uygulamalı değil ;)
prestonda wireless yok onun dışında kullanışlı ama genede symbian kadar kullanışlı ve yüklenebilir uygulamalı değil ;)
symbıan derken 5800 da war sanırım ama ıste 250-300lıra fark war wıreless da cok muhm deıl 3g war artık yanı benım ıcın ucuz ve kullanıslı olması daha onemlı..
onursumer
04-09-2009, 00:37
symbıan derken 5800 da war sanırım ama ıste 250-300lıra fark war wıreless da cok muhm deıl 3g war artık yanı benım ıcın ucuz ve kullanıslı olması daha onemlı..
kabaca biraz inceledim samsungu kullanışlıydı zor bi yanı yok oldukça basit bence ;)
genede incelemende fayda var;)
HüseyinTPL
04-09-2009, 02:28
önceki telefonumdu pek memnun kalmadım açıkçası full dokunmatik ekran biraz düşündürücü ararsan daha iyi bir model bulabilirsin ama nokiadan şaşma...
sanctuary35
05-09-2009, 19:36
konuyu engellemek gibi olmasn ama n79 kullanan varmı ?
E71
.............................
orhansah
05-09-2009, 20:12
5800 hoşuma gitti ben de düşünüyorum. gps i olması da avantaj
onursumer
05-09-2009, 21:13
konuyu engellemek gibi olmasn ama n79 kullanan varmı ?
tuş takımının iyi olmadığını düşünüyorum çok kullanışsız ;)
sanctuary35
05-09-2009, 22:07
bgn baktm kullanıslı geldi yane abes bi yanı yok tus takımınn
wireless 3g navi falan hersey war fiatta uygun
.::EmrE::.
06-09-2009, 04:02
Omnia diyorum, susuyorum:D
Samsung Jet :) harika birşey :)
orhansah
08-09-2009, 15:03
5800 indirime girdi heryerde. vatan,teknosa,mediamartk,darty vs. ama en ucuzu hepsiburada.com da şu an. world'e vade farksız 12 taksiti falan da var. e artık almak farz oldu :)
5800 indirime girdi heryerde. vatan,teknosa,mediamartk,darty vs. ama en ucuzu hepsiburada.com da şu an. world'e vade farksız 12 taksiti falan da var. e artık almak farz oldu :)
Ne kadar olmus :)
orhansah
08-09-2009, 15:25
Ne kadar olmus :)
http://www.hepsiburada.com/nokia-5800-xpressmusic-8-gb-hafiza-karti-hediye-/productdetails.aspx?categoryid=371946&productid=telcepnok5800xm#tablnk
k.kartı ile 699 tl
peşin 671 tl
arkadaslar telefon cekimi ışıksız ortamda cok kotu
gunduz evin içinde bile cok kotu
geceyi hic solemiyim
video cekimi fena değil..
bakın birisi gece hatta hava tam kararmamış halde çekim
digeri gunduz çekimi
http://www.youtube.com/watch?v=swHX2DDVKt4
http://www.youtube.com/watch?v=LpaBvRUoku0
http://www.hepsiburada.com/nokia-5800-xpressmusic-8-gb-hafiza-karti-hediye-/productdetails.aspx?categoryid=371946&productid=telcepnok5800xm#tablnk
k.kartı ile 699 tl
peşin 671 tl
Az daha dussun sole 600 falan olsun alınır :D
k.kartı ile 699 tl
peşin 671 tl
fiyat cok iyi
ben 930 liraya almıştım :(
orhansah
08-09-2009, 15:31
geceyi hic solemiyim
digeri gunduz çekimi
şahsen nokiaların kamerasından fazla bi beklentim yok zaten :) ama gündüz video çekimi de eh işte fean değilmiş. teşekkürler.
BlackEmperor
08-09-2009, 15:40
Telefon Tipi Bar Tip heuheue bunların bide tipleride mi var :D
ben tunus ta 450 ytl ye aldım. gecen gun de n97 gordum 900 ytl :)
arkadaşlar selamlar.nokia 5800 lü olmuş bulunmaktayım:D
hiçbir özelliğini kurcalamadan hatta wf dahi umrumda olmadan en önemli soruyu soruyorum;
1)gps üzerinden araçta gittiğim hızı görebilecek miyim?iphone larda görülebiliyor.
2)gps cihazlarında herhangi bir ücret ödemiyoruz.5800 de gps kullanımını ücretsiz mi yapacağız?
3)Ünlü Garmin nedir?cihazın içinde bu pro var mı?
selamlar :D
Ferhat_V
08-09-2009, 20:07
ben telefoncudan nakit alcağım için 700 lü fiyatlara filan gelicek zannedersem..kredi kartım yok malesef..:D
geceyi hic solemiyim
digeri gunduz çekimi
gündüz çekimi fena sayılmaz ama gece kötüymüş..sonuçta telefon fazla bişeyde beklememek lazım bence makinanın kendisi kaliteli ama..
daha almadım beklemedeyim bakalım sağolun cevaplar yorumlar için:icon_tup:
SULTANOGLU
08-09-2009, 20:31
hiçbir özelliğini kurcalamadan hatta wf dahi umrumda olmadan en önemli soruyu soruyorum;
1)gps üzerinden araçta gittiğim hızı görebilecek miyim?iphone larda görülebiliyor.
2)gps cihazlarında herhangi bir ücret ödemiyoruz.5800 de gps kullanımını ücretsiz mi yapacağız?
garmin gps programını indirip telefonunuza kurarasanız hızınıda görürüsünüz ve cidden kullanışlı bir gps iniz olmuş olur. şu anki nokia maps ide kullansanız garminide yükleyip kursanız illaki internet bağlantısı isteyeceğinden bir ücrete tabi oluryor.
telefonunuzun güncellemelerini yapmayı unutmayın yerinizde olsam hemen *#0000# yapıp arama tuşuna basardım. orda seçeneklere girip güncellemeleri kontrol et diyin. eğer bulursa güncelleme aynen indirin. yanlız bunu yapıcağınız zaman wireless le internete bağlanmayı seçinki telefon faturasına yazmasın.
kolay gelsin
Ocak ayında aldım İtalyadan ilk parti çıkanlardan telefonu sadece iki hafta kullanabildim sürekli kendi kedini açıp kapatıyor menülerde geziyor 3 defa geri gönderdim bugün yarın geçicek elime tekrar bakalım yapabilmişlermi.Sonyericsson idou çıksada alsam diye bekliyorum.
BlackEmperor
08-09-2009, 20:39
hmm demek gps den hızımızı gorebiliyoz hmmmmmmmmmm :rolleyes:
0-100 de hesaplayan program varmı bunda acaba varsa bende alam bi tane
Boost Up
08-09-2009, 21:15
Samsung Jet :) harika birşey :)
Samsunglar bencede artık çok daha iyi, Nokia pek ilgimi çekmiyor açıkçası:D
hmm demek gps den hızımızı gorebiliyoz hmmmmmmmmmm :rolleyes:
0-100 de hesaplayan program varmı bunda acaba varsa bende alam bi tane
aynen:)
sim kartı çıkarıp uygulamaların içindeki yer ikonuna tıkladım gezindim biraz.çok anlamadım ama harita yer konum falan diyordu.yaşlanmışız artık yeniliklere kapanıyor muyuz nedir?
Onurkk06
09-09-2009, 16:10
3 soruna da evet hem de daha gerçek gösterio gitdiğin hızı sanırsam 90 la giderke n83 fln gösterio garmini kullanıyorum ben eğer başlangıçta hava drumu trafik bilgisi fln onları kullanmassan kontur gitmio cihazın içinde yok ama ben sana yardımcı olurum istersen yükleme konusunda
eyvallah kardeşim sağolasın.bugün zaman bulursam proyu yüklerim.detaylarla ilgili sıkıntı yaşarsam sana danışırım;)
5800 cüler yok mu?gps olayını hala çözebilmiş değilim.bu arada samsung 5233 wireless ile karşılaştıracak olursak nedersiniz?
5800 aldim bende suanlik gayet memnunum dokunmatik ekran olsun sesi olsun mesaj yazmasi olsun.diger ozelliklerine gelince yawas yawas cozucem artik burdanda takip ederim :D
serkan kardeş telefon iyi hoşta zaman ayırmak gerekiyor işte.bende samsung alayım diyorum ama gps yok.bakalım ne karar verecem.beyazını bulsam düşünmeden alıyordum ama kalmamış.5800 de biraz kaba kalıyor.yoksa çok güzel.
5800lar 550li fiyatlara düştü . ARkadaşım 2 kez sorun yaşadı , gönderdi yapıldı . 3.kez gönderecek servise ve bu kadar kısa sürede fiyatın düşmesi de beni işkillndiriyor :)
zaten sorun demek nokia demek.oda insanı endişelendiriyor.samsung daha güven verici.
serkan kardeş telefon iyi hoşta zaman ayırmak gerekiyor işte.bende samsung alayım diyorum ama gps yok.bakalım ne karar verecem.beyazını bulsam düşünmeden alıyordum ama kalmamış.5800 de biraz kaba kalıyor.yoksa çok güzel.
bi cok kisiye sordum almadan once arastrdim illaki ifak tefek sorun cikabilir elektronik alet sonucta,bana pek falaz kaba gelmedi ama zevk meselesi aslinda guzel telefon begenerek aldim,samsunglarda hos ama 5800 agir basti onlara gore
bende almayı düşünüyorum kısa zaman ıcınde
bende almayı düşünüyorum kısa zaman ıcınde
bence iyi bi telefon...
şuan 5800 ile 5233wf arasında 100 tl gibi bir rakam var.paradan daha önemlisi samsung dana ince ve şık.dokunmatiği daha işlevsel.öte yandan gps yok.
orhansah
02-01-2010, 07:37
5800 cüler yok mu?gps olayını hala çözebilmiş değilim.bu arada samsung 5233 wireless ile karşılaştıracak olursak nedersiniz?
nedir gps ile ilgili çözemediğiniz?
Onurkk06
02-01-2010, 09:26
arkadaşlar bende de 5800 var şu ana kadar sorun yaşamadım yanlız samsungun dokunmatiğiyle hiç karşılaştırmıyorum bile samsungun dokunmatiği hiç hoşuma gitmedi dokununca 1 2 sn fln gecikmeli geliyo
Onurkk06
02-01-2010, 09:28
fiyatıının düşmesinin nedeni n97 ninin önünü açmak bence böyle gitse kimse almıyacak çünkü n97yi:D
bu telefonu alacagına samsung S8300 al 10 numara telefon hele ki kamerası foto makinesi gibi resim çekiyor hem dokunmatik hemde tuşları var hangi şekilde kullanmak istersen
Onurkk06
02-01-2010, 12:17
bu telefonu alacagına samsung S8300 al 10 numara telefon hele ki kamerası foto makinesi gibi resim çekiyor hem dokunmatik hemde tuşları var hangi şekilde kullanmak istersen
hocam bilmiyorum o aleti kullandın mı tek + yönü foto gpsi bile doru dürüst yok dokunmatiği çok kötü
s8300 fiyatindn haberin warmi teknosada 899 tl :D:D
nedir gps ile ilgili çözemediğiniz?
Garmin olayı.yüklerken titizlik istiyor.sorun verebiliyor vs.telefon elden ayaktan çıkmasın diyorum.:D
valla dun aldım tek kelımeyle superrr
Kaan'ın gazıyla bende aldım. çok başarılı bence. wifi gücü falan bütün blackberry'lerden daha başarılı. Ben inanılmaz memnunum.
SULTANOGLU
02-01-2010, 13:29
Garmin olayı.yüklerken titizlik istiyor.sorun verebiliyor vs.telefon elden ayaktan çıkmasın diyorum.:D
garminin yüklenişini okuduğunuz yerdeki adımları aynen yaparsanız hiç bir sorun içermeden yükleyebilirsiniz. bende o şekilde yükledim garmini çok memnunum
alan arkadaşlar nerden aldıklarını, ödeme şekıllerını ve aldıı fıyatları yazarsa ıyı olur
emredağla
02-01-2010, 20:12
valla bende kullanıyorum çok memmunum hiç bir arızası olmadı daha titiz bir kullanıcısan hiç bişe olmuyor
garminin yüklenişini okuduğunuz yerdeki adımları aynen yaparsanız hiç bir sorun içermeden yükleyebilirsiniz. bende o şekilde yükledim garmini çok memnunum
dostum tüm gps işlevleri bir gps cihazı hassasiyetinde çalışabiliyor mu?(km/h-yer yön-uydu bulma vs)
Kaan'ın gazıyla bende aldım. çok başarılı bence. wifi gücü falan bütün blackberry'lerden daha başarılı. Ben inanılmaz memnunum.
güle güle kullan yawrum tekrardan :D bende kullanıorum hatta konuşuom şuan acaip ii bi cihaz ya :D
dostum tüm gps işlevleri bir gps cihazı hassasiyetinde çalışabiliyor mu?(km/h-yer yön-uydu bulma vs)
genelde evet.
s8300 fiyatindn haberin warmi teknosada 899 tl :D:D
ben kullanıyorum aldıgımda 1050 tl idir şimdi ne kadar bilmiyorum :D
ben kullanıyorum aldıgımda 1050 tl idir şimdi ne kadar bilmiyorum :D
oda guzel telefon ama fiyatt... :)
tuner faruk
07-01-2010, 14:07
Bende dayanamadım aldım 2 haftadır kullanıyorum gayette memnunum:icon_tup:
SULTANOGLU
07-01-2010, 14:12
evet aynen çalışıyor, seslide uyarıyor herşeyi var hız yer yön.
hatta mesela konuyla alşakasız ama ovi de km/h programı var uydudan sadece hızını gösteriyor :D hız için o kullanılabilir
orhansah
07-01-2010, 14:14
hatta mesela konuyla alşakasız ama ovi de km/h programı var uydudan sadece hızını gösteriyor :D hız için o kullanılabilir
aaa hız da mı gösteriyoor :)
SULTANOGLU
07-01-2010, 14:16
garminmi ? gösteriyr orhan abi ben öyle hatırlıyorum kullanmıyorum uzun zmandan beri ama :D
Ferhat_V
07-01-2010, 14:24
konuyu açtım bi tek ben almadım herhalde herkez almış bakıyorumda :D hahahahahaha :D:D
konuyu açtım bi tek ben almadım herhalde herkez almış bakıyorumda :D hahahahahaha :D:D
aynen bende 1 tane sahip oldum ve ilk yüklediğim garmin programı gayet güzel..
nakayama
07-01-2010, 17:27
iphone 3g 8gb 2ci elmi yoksa 5800 sıfır mı ikisi arasında kaldım sizce hangisini almalıyım ?
bak işte bu süper :D yerinde yönünde değilimde hız olayı kalbimden vuruyor:icon_tup:
kmdeki sapmalar netleşiyor böylelikle;) 260km/s çi opelcilere duyrulur:D
Low-Rider
07-01-2010, 21:40
Bu navi programlarının kontur yemeden çalışanı yokmu yaw:D
Rstmania
07-01-2010, 23:24
Telin kendinden gps li ise oluyor :D
5800 da ole mesela :D:D
Low-Rider
07-01-2010, 23:27
yani bu 5800'da oluyormu :D
iphone 3g 8gb 2ci elmi yoksa 5800 sıfır mı ikisi arasında kaldım sizce hangisini almalıyım ?
sifir al bence bildigin bisey en azindan.ozellikleride gayet iyi iphonede guzel ama ikinci el olmasi biraz tedirgin ediyor beni..
SULTANOGLU
07-01-2010, 23:28
yani bu 5800'da oluyormu :D
evet oluyor :D
Low-Rider
07-01-2010, 23:29
evet oluyor :D
hmm güzel o zaman ya
5800'a karşı önyargılarım vardı çok ama 1-2gündür okuyorum nette yorumları falan alınası bir telefon.
şarj durumu nasıl günlük normal konuşma mesajlaşma ıvır zıvır programlar kullanıldığında
nicomedia
07-01-2010, 23:32
bir kaç kez yazılım attırmayı göze al ve sonra al derim donma harici bi sorun yaşayacagını sanmam
SULTANOGLU
07-01-2010, 23:33
valla şarjı ilk zamanlarda çok kurcaladığın için çabuk bitirebilirsin ama mesela ben benimkini 3 4 günde bir şarj ediyorum.
aslında cidden şu anki fiyatıyla alınası bir telefon, özellikleri olsun programları olsun eğlenceli :D
SULTANOGLU
07-01-2010, 23:34
donma gibi bir sorun yaşamadım yazılımda attırmadım sadece güncellemelerini düznli olarak yapıyorum. kendi eşşekliklerim dışında hiç bir sorun yaşatmadı bana telefon.
aynı şekilde orhansah ta bu telefondan kullanıyor ve oda şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadı
Low-Rider
07-01-2010, 23:34
bir kaç kez yazılım attırmayı göze al ve sonra al derim donma harici bi sorun yaşayacagını sanmam
Donma sorunları klasik nokia:D asıl kafamı kurcalayan telefonun hızı , menüde geçişerde falan ne kadar hızlı? eğer yavaşsa takılmalar falan oluyorsa hiç elimi bile sürmem
fiyatı çok iyi bu ara , o yüzden düşünmeye başladım bu telefonu bende
orhansah
07-01-2010, 23:35
Donma sorunları klasik nokia:D asıl kafamı kurcalayan telefonun hızı , menüde geçişerde falan ne kadar hızlı? eğer yavaşsa takılmalar falan oluyorsa hiç elimi bile sürmem
hiç düşünme direk al.çok NET.
bu arada diğer konuyu açsan :D
donma gibi bir sorun yaşamadım yazılımda attırmadım sadece güncellemelerini düznli olarak yapıyorum. kendi eşşekliklerim dışında hiç bir sorun yaşatmadı bana telefon.
aynı şekilde orhansah ta bu telefondan kullanıyor ve oda şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadı
Yazılımı attıran çok önemli yanlız o konuda hassas davranın.
ben kullaniyorum daha yeni ama oyle menulerde falan hic takilmalar yasamadim
SULTANOGLU
07-01-2010, 23:37
Yazılımı attıran çok önemli yanlız o konuda hassas davranın.
yazılım deme demin ben bana yeteni aldım yazılımın sayesinde :D
Low-Rider
07-01-2010, 23:39
wi-fi performansı nasıl? bulunan wifi ağına bağlanmada sorun yaşanıyormu yoksa hepsine şak diye bağlanıyormu
SULTANOGLU
07-01-2010, 23:50
şaak diye bağlanıyor ama bir problemi var ben onu aşamadım bazen wifi ile bağlandığında bir süre sonra seni direk atıyor sonra tekrar bağlanıyorsun gibi değişik bir durum. internette kimileri ön belleği boşaltın ondan olur diyolar.
Low-Rider
07-01-2010, 23:53
Isınmaya başladım iyice:D
Isınmaya başladım iyice:D
guzel telefon tasarimini falan begendiysen hic dusunmeden alabilrsin :icon_tup:
SULTANOGLU
07-01-2010, 23:55
hemde ovi saolsun bütün ıvır zıvır programları indirin :D baya eğlenceli :D
Low-Rider
07-01-2010, 23:58
Ya aslında 5800 ilk çıktığında acaip beğenmiştim bir koşu gidip bakmıştım nokia shop'ta ama o zaman çok pahalıydı telefon.
Hem ilk çıktığında fiyatı hemde duyduğum ve okuduğum kötü yorumlar yüzünden ilgilenmemiştim hiç.
Bir kaç gündür araştırıyorum ve içime sinmeye başladı , fiyatıda gayet güzel bu özelliklerde.
fiyati yilbasindan sonra dahada dustu
slowmotion
08-01-2010, 00:17
nekadar oldu ki? 520 liraydı
Low-Rider
08-01-2010, 00:19
Hala 520lira civarında 3-5değişiyor satılan yere göre.
Ben hepsiburada.com dan 512 liraya aldım yanında 8gb hafıza kartı ve SEVEN S7 TEMİZLİK SETİ verdiler..
slowmotion
08-01-2010, 01:11
en ucuz orda gördüm zaten
Low-Rider
09-01-2010, 17:05
Bugün kurcaladım biraz 5800'ı yavaş geldi bana sevmedim o yüzden.
VeNoM_35
09-01-2010, 17:47
Bugün kurcaladım biraz 5800'ı yavaş geldi bana sevmedim o yüzden.
güncellemesi yapılmışmıydı acaba, son güncellemeyle baya hızlandı çünkü.
nakayama
09-01-2010, 17:49
iphone 3g ile 5800 arasında kaldım 5800 alıcam fakat cok donuyor dokunmatigi iyi değil diyorlar günce 200 msj atan bırısıyım :D msj yazma olayı nasıl.?
valla ben o kadar mesaj atmasamda gayet mennunum oyle donma dokunmatıgı kotu gıbı bır seyı yokk sahsenn
tuner faruk
09-01-2010, 18:08
iphone 3g ile 5800 arasında kaldım 5800 alıcam fakat cok donuyor dokunmatigi iyi değil diyorlar günce 200 msj atan bırısıyım :D msj yazma olayı nasıl.?
Turgay hiç şüphen olmasın bende en az o kadar mesaj atan birisi olarak gerçekten çok rahat ;)
nakayama
09-01-2010, 18:10
Turgay hiç şüphen olmasın bende en az o kadar mesaj atan birisi olarak gerçekten çok rahat ;)
ozaman ilk işim pazartesi gidip bi 5800 almak olucak :)
Ben wifi yok sanıyodum ondan uzak duruyordum ama ben de alcam sanırım :)
Tek kalın olması, agır olması kötü ama 12 ay taksitle 500 lira bedava, 2.el iphone alamıosun o paralara ;)
mesaj yazma olayida gayet guzel bende surekli msj lasiorum ve hic zorlanmiorum
Yaklaşık 3 Hafta Önce Aldım...Bende Akşam Sadece 100 Yakın Mesaj Atıyorum Hiç Bir Sorunu Yok Ve Yılbaşında Acil İnternet Gerekti Wifi Varmış Tesadüfen Gayet Tatmin Edici...Gündüz Video Çekimi Oda Azda Olsa Tatmin Etti Ve Müzik Çaları Çok Güzel...Tavsiye Ederim....
Hepsiburada 12 ay taksitli fiyatı en uygun yazılmıs da, bonus varsa hızlıal.com en ucuzu su an ;)
http://www.hizlial.com/Images/v2/uruninceleme/bonusla_01.jpg http://www.hizlial.com/Images/v2/uruninceleme/bonusla_02.jpg 495.54 TL
Yaklaşık 3 Hafta Önce Aldım...Bende Akşam Sadece 100 Yakın Mesaj Atıyorum Hiç Bir Sorunu Yok Ve Yılbaşında Acil İnternet Gerekti Wifi Varmış Tesadüfen Gayet Tatmin Edici...Gündüz Video Çekimi Oda Azda Olsa Tatmin Etti Ve Müzik Çaları Çok Güzel...Tavsiye Ederim....
katiliyorum :icon_tup::icon_tup:
versiyonu soylersen bende bir guncel cekeyim :)
SULTANOGLU
09-01-2010, 18:52
aynı şekilde bende merak ettim en son güncelleme ne zaman çıktı
Vede Şunuda Söylemek İsterim Navigasyon Çok Güzel Ve Sorunsuz Türkçe Bayan Sesli ...:)
SULTANOGLU
09-01-2010, 19:00
birde ayrıca ben şunu belirtiyim ben bütün güncellemelerimi şu ana kadar *#0000# yaparak güncelledim. şu anki güncellemeyi görmüyor olabilirmi ?
v21 var sanırım en son versıyon
Bi de dokunmatigi cok kötü deniyor, bazısı da iyi diyor kafam karıstı.
Sonucta 500 liralık bi telefon zaten mükemmel olmasını beklemiyorum :)
fiyatina gore mukemmel bi telefon
iphone ile karşılaştırmayın şunu.
iphone muadili değildir.arkadaşımda var kullandım bir süre.
çok yavaş geldi, dokunmatik zayıf, kamera fena değil, müzik kalitesi yönünden 5 para etmez bence (yanında verilen dandik kullaklığın etkiside çok büyük), seneler öncesinin telefonu w890i dalga geçiyor resmen ama güzel yönü direk 3.5mm jak var. wifi ile nette gezinmek alışınca zor değil.genel olarak benim hoşuma gitmedi fakat fiyatına göre çokda kötü değil
iphone ile karşılaştırmayın şunu.
iphone muadili değildir.arkadaşımda var kullandım bir süre.
çok yavaş geldi, dokunmatik zayıf, kamera fena değil, müzik kalitesi yönünden 5 para etmez bence (yanında verilen dandik kullaklığın etkiside çok büyük), seneler öncesinin telefonu w890i dalga geçiyor resmen ama güzel yönü direk 3.5mm jak var. wifi ile nette gezinmek alışınca zor değil.genel olarak benim hoşuma gitmedi fakat fiyatına göre çokda kötü değil
telefon xpressmusic zaten neyi 5 para etmez anlamdim orkestra falnmi bekliodun??
telefon xpressmusic zaten neyi 5 para etmez anlamdim orkestra falnmi bekliodun??
kullandığım sonynin yanında 5 para etmez.sonuçta o kadar para verip iyi birşeyler duymak ister insan
kullandığım sonynin yanında 5 para etmez.sonuçta o kadar para verip iyi birşeyler duymak ister insan
sony kullandigin icin bu kotulemen gerek tabi dogru...
hepsi buradadan almadan önce media market veya electro worde gıderek telefonu kullanabilırsin bence güzel telefon
Valla gaza getirdiniz, saat 9da gittim besiktasta tüm telefoncuları gezdim :)
495 12 taksit bulmustum nette ama biseyi istedigim an almak gibi hastalıgım var.
529 TLden aldım, 12 taksite biraz da vade bindi vs ama aldım sonuc olarak :D
N73 de verdim, cicek oldu :D
Telefonu daha tam kurcalamadım ama görüntüsü bile cok şık :)
SULTANOGLU
09-01-2010, 21:38
ahahah :D hayırlı olsun :D
Su versiyon dalgasını nasıl yüklüyoruz :D
pc suite falan kurdurmayın, telefon kendi yüklüyor gibi bisi demislerdi :D
Bu arada siyah buldugum yer pahalı fiyat cekti, mavi aldım fena degil :)
SULTANOGLU
09-01-2010, 21:42
ya ben şu ana kadar hep numara yazma bölümüne *#0000# yazarak sonra çıkan ekrandada seçeneklere basarak güncellemeleri kontrol etten indirdim. bendede pc suite kurulu değil :D
sony kullandigin icin bu kotulemen gerek tabi dogru...
ne alakası var :D müziğinin kötü olduğunu söyledim o kadar...
Bu telefondan Benim kuzen de var biraz kurcaladım gayet guzel telefon :)
Low-Rider
09-01-2010, 22:10
Valla gökhan büyük ihtimalle yüklü değillerdi çünkü elektonik marketlerde baktım bugün.
Tek 1yerle sınırlı kalmadım çünkü devamlı kurcalandığı için şişiyor telefonlar.
Darty,mediamarkt,teknosa'da baktım.
Dokunmatiğini sevdim abuk subuk çalışmıyor tepkileri güzel ama mesela menüye girip menüden ana ekrana dönüş sırasında anlıkta olsa takılma oldu 1kaç kere ki tahammül edemiyorum o tür takılmalara :)
Güncelleştirilmiş versyionlarda bu sorun yok mu?
Ben 2 saattir kurcalıyorum, daha hic takılmadı.
Ama wlanda benim modeme bi baglayamadım, insallah telefon bozuk diildir.
Cıldırcam wireless modemi görüyor, baglan diyorum sifresini giriyorum ama wlan agı bulunamadı diye baglanmıyor ne is acaba delircem.
orhansah
09-01-2010, 23:03
takılma bende de hiç olmadı kaç aydır kullanıyorum. wlan bağlantısı çok kolay olması lazım aslında ya. umarım yoktur cihazda problem.
Cok basit evet, agları görüntülüyor ama baglan diyorum sifre giriyorum wlan agı bulunamadı diyor.
Laptop da yok evde acaba diyorum baglanılmasını falan mı engelledim ama öyle bisey de yok.
128bit sifreleme var modemde onla mı alakalı acaba?
Onurkk06
09-01-2010, 23:06
bütn ağlaramı böyle dior?
SULTANOGLU
09-01-2010, 23:06
wlan ağının ismi bire bir aynı yazıyormu ? onada bak bende bir kere öyle olmuştu.
bunu sormamın nedeni benim telefonda bir kere benim bişeye basmamdan dolayı wireless ağının adının yanında (1) yazıyordu bu yüzden girmiyordu :D sonradan fark ettim
Evet dragger olarak buluyor, sifre giriyorum fakat ulasamıyor.
Nette bu tarz seyler yasayanlar olmus arastırıyorum simdi :D
Wlan icinde bi ayar da yok dogrudüzgün...
onursumer
09-01-2010, 23:18
Evet dragger olarak buluyor, sifre giriyorum fakat ulasamıyor.
Nette bu tarz seyler yasayanlar olmus arastırıyorum simdi :D
Wlan icinde bi ayar da yok dogrudüzgün...
symbianda olabiliyor bazen boyle şeyler
ayrıca modemide bi kontrol etmek lazım ilk olarak modeme restart at
olması son surum software yükle büyük ihtimale problemini çozucektir
Low-Rider
09-01-2010, 23:20
şifreleme türüne bak
wep,wpa falan bunlar wifi'li telefonlarda engel olabiliyor bağlantıya
Son sürüm yüklü zaten...
Birisi su sekilde yapmıs ama karmasık yani her 5800 kullanıcısı bunu yapmamıstır sanmıyorum, direk olarak baglananlar varmıs :)
http://www.kemalkarakaya.com.tr/2009/08/nokia-5800-xm-ag-baglanti-ayarlari-nasil-yapilir/
495 12 taksit bulmustum nette ama biseyi istedigim an almak gibi hastalıgım var.
hayırlı olsunn
Oğuzhan Ç.
09-01-2010, 23:24
Hayırlı Olsun abi güle güle kullan ne rengini aldın ? Birde abi mesaj nasıl rahat yazılıyor mu ?
Siyah alcaktım ama uygun fiyata vermedi o yer, baska biyerde de mavi ve kırmızı buldum mavisini aldım ;)
Mesaj da kolay yazılıyor.
Baglantı konusunda da hala cözemedim sorunu, wpa falan onlara da baktım ama halledemedim.
İnsallah telefonda bi arıza yoktur ugrasamam sonra :D
onursumer
09-01-2010, 23:34
ozellikle yan çevirip qwerty klavye kullanarak bence çok rahat yazılıyor :)
o bağlantı sorunu buyuk ihtimalle sadece senin evde yapıcak :D ayarlardan dolayıdır diye tahmin ediyorum dışarda başka ağa vs bağlanmayı denemek lazım
SULTANOGLU
09-01-2010, 23:35
ozman bir 5800 buluşması yapıp rtgt oynayalım kapışalım :D:D
Low-Rider
09-01-2010, 23:37
Bak bu süper olur:D
Güncellemeleri yapılmış sorunsuz bir 5800 kullanmak ve mutlu sahibini görmek istiyorum:D
Valla cidden simdi wifi olan biyere gitcem denicem, deli oldum.
Telekomun dandik modemlerinden bu, ondan mı kaynaklanıyor acaba :D
Turkcell internet paketi ile baglandım nete, ama bana wireless lazım...
Su telefonu sırf wifi var diye aldım.
orhansah
09-01-2010, 23:40
evet ya ne güzel olmuştu
SULTANOGLU
09-01-2010, 23:42
Bak bu süper olur:D
Güncellemeleri yapılmış sorunsuz bir 5800 kullanmak ve mutlu sahibini görmek istiyorum:D
ben çok mutlu mesudum :D
Valla cidden simdi wifi olan biyere gitcem denicem, deli oldum.
Telekomun dandik modemlerinden bu, ondan mı kaynaklanıyor acaba :D
Turkcell internet paketi ile baglandım nete, ama bana wireless lazım...
Su telefonu sırf wifi var diye aldım.
bence modemle alakalı yavuz, başka bir yerden deneyince sorunsuz giricek internete
Low-Rider
09-01-2010, 23:44
Yokmu apartmanda başka kimsede wireless? Yada atla git bir mcdonalds burger'a
Bence modemle alakalı yavuz, başka bir yerden deneyince sorunsuz giricek internete
İste modemle alakalıysa da onu da cözmem lazım, evde de kullanırım diyodum pc acmaya gerek kalmadan bazen :)
Yokmu apartmanda başka kimsede wireless? Yada atla git bir mcdonalds burger'a
Yok ak hepsi sifreli .bnelerin :D
Fulya burgerda varmıdır acaba acaip de üseniyorum ama telefon bozuk mu o da darlıo bi yandan :D
hddsheriff
09-01-2010, 23:49
Fulya burgerda varmıdır acaba acaip de üseniyorum ama telefon bozuk mu o da darlıo bi yandan :D
sabahı bekle sonuçta telefon bozuk olsa bile sabahı bekleyeceksin :D
SULTANOGLU
09-01-2010, 23:49
valla modem ayarını bilmiyorum bilsem :D cort diye söylerim ama :D
Low-Rider
09-01-2010, 23:50
kak git burger'a
bi steakhouse söyle o sırada nete gir:D
Hakan modem ayarları da acık su an karsımda telefonla tutuyo hersey :D
Ama sonucta bozuk olsa bu meret o agları da göstermezdi diye düsünüyorum :D
kak git burger'a
bi steakhouse söyle o sırada nete gir:D
Ya künefe yedim üstüne gitmez simdi :D
görüşünce haıtrlat sana bi iki dvd getirim öncesinde :D
Şifreleri gıgıklarsın beli belli olmaz :D ueuhhu
VeNoM_35
10-01-2010, 00:15
yavuz bu bağlanmama sorunu modemle alakalı, telefondan herhangi bir cafede fln dene büyük ihtimal girecektir. hiçbir ayar yok zaten, bağlan deyip şifreyi yazdınmı anında bağlanıyor. bazı modemlerin şifrelemesiyle ilgili sanırım bu. benim başıma bi cafede geldi orada bağlanamıyorum mesela ama gidip sizin modem wpa mı desem anlamayacakları için hiç sormadım:D son versiyon sanırım v31 bunun için nokianın kendi sitesinden bakılabiliyor. en güzeli nokia software updater kurmak pc ye.
Ne ictin bugra :D
hueueuhehu :D
Bolca kahve içtim 1 haftadır da bikaç server ile sabahlıyorum :D
okadarmı maymun olmuşum la :D hahaha :D
Olm telefon için diğer modemlerin şifresini alırsan senin modemi değişmek yerine bilgisayardan kırdığın şifreler ile diğer ağlardan yararlanırsın diye yazdım :D
Sen ne içtin bakim sen süle :D
Sifre kırmak falan, hacker mıyız kardesim :D
Yandaki kızlara sorcam artık sifrelerini son care :p
yavuz bu bağlanmama sorunu modemle alakalı, telefondan herhangi bir cafede fln dene büyük ihtimal girecektir. hiçbir ayar yok zaten, bağlan deyip şifreyi yazdınmı anında bağlanıyor. bazı modemlerin şifrelemesiyle ilgili sanırım bu. benim başıma bi cafede geldi orada bağlanamıyorum mesela ama gidip sizin modem wpa mı desem anlamayacakları için hiç sormadım:D son versiyon sanırım v31 bunun için nokianın kendi sitesinden bakılabiliyor. en güzeli nokia software updater kurmak pc ye.
Hakanın yazdıgı gibi yaptım, herhangi bir güncelleme yok dedi.
Bilmiyorum modemden bence de ama cözemeyince sinir yapıyorum :D
Gittim aksamın 9unda telefon aldım, wireless baglanamadım hala :D
Sifre kırmak falan, hacker mıyız kardesim :D
Yandaki kızlara sorcam artık sifrelerini son care :p
yok be olm basit bişi anca lamer lik denebilir :D
Bu arada kızLAR derken ? :D:D:D:D:D
orhansah
10-01-2010, 00:21
hakanın dediğini yaptığında en üstte versiyon ne yazdı yavuz
benimki son hali sanırım V31.0.101
yok be olm basit bişi anca lamer lik denebilir :D
Bu arada kızLAR derken ? :D:D:D:D:D
Yan dairede 2 kuzen var, üst dairede 1, en üst katta da bi tarafta 2, öteki tarafta tek bi kız yasıyor :D
Kısaca 8 dairenin 4ünde toplam 6 kız ögrenci var :D
VeNoM_35
10-01-2010, 00:22
Hakanın yazdıgı gibi yaptım, herhangi bir güncelleme yok dedi.
Bilmiyorum modemden bence de ama cözemeyince sinir yapıyorum :D
Gittim aksamın 9unda telefon aldım, wireless baglanamadım hala :D
menü > uygulamalar > yazılım güncelleme - diye bir uygulama olması lazım. ordan bi kontrol et yazılımı ama ben telefondan değilde bilgisayardan tavsiye ederim.
modemin sayfasını açıp şifreleme türünü de yazarsan bana bi öğrenebilirim belki.
hakanın dediğini yaptığında en üstte versiyon ne yazdı yavuz
benimki son hali sanırım V31.0.101
v30.0.011
özel sürüm
v30.0.011.c02.01
yazıyor.
güncelleme yap diyince yenisi yok diyor :)
Bircok kisi böyle cözmüs, ben bunu da denedim olmadı :D
Alıntı:
Çözüm: Araçlar/ayarlar/bağlantı/kablosuz LAN ayarları altında, seçeneklerde gelişmiş ayarlara girin. Burada otomatik yapılandırmayı kapatıp güç tasarrufunu iptal edin, ayrıca TX güç seviyesi max düzeye çekilebilir.
Güç tasarrufundaki bir bug dan dolayı bazı ürünlerde sorun yaşanabiliyor.
orhansah
10-01-2010, 00:28
telefondan yapınca benim de güncelleme yok diyor ama bilgisayardan pc suite programı ile yapınca buluyor varsa eğer.
Low-Rider
10-01-2010, 00:30
ya olm bırak ne uğraşıyosun yarın gündüz gözü denersin biyerde
gittin yeni pc topladın , telefondan msne girme derdindesin evde:D
menü > uygulamalar > yazılım güncelleme - diye bir uygulama olması lazım. ordan bi kontrol et yazılımı ama ben telefondan değilde bilgisayardan tavsiye ederim.
modemin sayfasını açıp şifreleme türünü de yazarsan bana bi öğrenebilirim belki.
ağ kimlik denetimi wpa/psk
wep sifreleme etkin
128bit
yazıyor kardesim...
ulan o kadar teknolojiden anlarım, utandım kendimden :D
Low-Rider
10-01-2010, 00:32
Geçici bir süreliğine kendi modeminden şifreni kaldırsana , şifresiz olsun bağlantın.
O şekilde bağlanmayı dene , en azından o şekilde bağlanabilirsen için rahat eder şimdilik.
telefondan yapınca benim de güncelleme yok diyor ama bilgisayardan pc suite programı ile yapınca buluyor varsa eğer.
Ok kurayım bi öyle deniyim tesekkürler :)
VeNoM_35
10-01-2010, 00:36
otomatik yapılandırmayı aç sen yine, özgürün dediği gibi modem şifresini bi kaldır bakalım girecekmi. ayrıca orhan abinin dediği gibi bazen bilgisayar telin bulamadığı güncelleme bulabiliyor, en güzeli nokia software updater.
ya olm bırak ne uğraşıyosun yarın gündüz gözü denersin biyerde
gittin yeni pc topladın , telefondan msne girme derdindesin evde:D
Ahahha olum bi günde jant alırım, 10dkda gider telefon alırım :D
tezcanlıyım biliosun yapamazsam istedigim biseyi uyuyamam haha :D
Sifreyi kaldırdım modemin, bu sekilde baglandı modeme :D
Bu sefer telefona uyarı geldi kablosuz agınızı sifreli kullanmalısınız, bu sekilde internete cıkamazsınız dedi :D
O.cocugu telekom sana mı sorcam :D
Sanırım telefon ve modem arasında ya wpa hikayesine ya da 128bit hikayesine bi uyumsuzluk var, 2sini de aynı yaparsam cözülcek gibi :D
Low-Rider
10-01-2010, 00:42
ahah tamam telefon bozuk değil rahat rahat uyuyabilrisin:D
wpa-wpe şifreleme olayları yüzünden bağlanamıyorsun bence
5800 için değil ama başka marka telefonlarda benzer sorunu yaşayanlar okumuştum nette
Wep şifreleme kapadım modemden bu sekilde baglandı.
Bunun modemde kapalı olmasının bana bir sakıncası varmıdır?
WPA sifresi duruyor, WEP sifrelemeyi kaldırdım telefon bu sekilde girebildi.
SULTANOGLU
10-01-2010, 00:52
valla benim içim rahatladı şu anda :D
valla benim içim rahatladı şu anda :D
Aahahaha aynen kardesim :D
Wep şifreleme kapadım modemden bu sekilde baglandı.
Bunun modemde kapalı olmasının bana bir sakıncası varmıdır?
WPA sifresi duruyor, WEP sifrelemeyi kaldırdım telefon bu sekilde girebildi.
Evet 2. sorumuza gelelim :D
WPA sifreli görünüyor su an, WEP sifresini kaldırdım ne sıkıntısı olur?
VeNoM_35
10-01-2010, 00:59
benim bildiğim yada en azından benim modemde birini seçebiliyorsun. oyuzden bir sorun olmaz bence.
onursumer
10-01-2010, 01:01
Evet 2. sorumuza gelelim :D
WPA sifreli görünüyor su an, WEP sifresini kaldırdım ne sıkıntısı olur?
ya zaten 2 sinden biri seçili olmalı normal olan şuan :D
2 si birden olmaz 2 si de farklı bi şifreleme çeşidi aynı anda kullanılmaz diye biliyorum :D
basitçe modem marka modelini bilmiyorum ama WEP şifresi değilde WPA kullanıyorsan sıkıntı olmaz şifreli demektir gene ...
Ancak kurulurken WEP e şifre koymuşsan Ve şimdi WPA standart değerlerinde şifreli ise ozaman standart şifreleri deneyen biri bulup girebilir .
Yapman gereken şu :
Modemini WPA ile şifrele ama bir şifre yazarak şifrele auto ayarlarla değil okadar .
WPA şifreleme olsun devam et :D
Şifresiz bırakma yeter :D
Bu arada evde balka wifi cihaz varmı ?
Tamamdır, wpa sifreli kendi koydugum sifre var bu sekilde telefon baglanıyor.
WEP sifreleme actıgımda telefon baglanamıyor :)
Kafanızı s.ktim özür dilerim anca icim rahatladı :D
Olsun la için rahat olsun gerisi boş bebeem :D huehuehuehue
yavuz hayırlı olsun güle güle kullan. :)
bu arada versiyon konusunda bilgilendirme yapayım şu anda son sürüm v 31.0.101 dir 16.09.2009 tarihli.
Henüz yenisi çıkmadı ama bu yakın zamanda çıkar.
Güncelleme yaparken telefonunuzu mutlaka genel tercihte tutun sesi açık olsun ve elektrik kesilmesin dikkatli olun.
Tesekkürler kardesim ;)
Benim sürüm eskiymis telden güncellemiyor pcden halledicem simdi :)
VeNoM_35
10-01-2010, 01:35
Olsun la için rahat olsun gerisi boş bebeem :D huehuehuehue
biz burda seni rahatlatmak için varız:D
Tesekkürler kardesim ;)
Benim sürüm eskiymis telden güncellemiyor pcden halledicem simdi :)
kabloyla yap ;) 120mb fln ztn dosyanın boyutu telden zor olur.
Öyle yapıcam kardesim :)
Kablo da 10cm, malzemeden calmıslar :D
N73 kablosu 1 metreydi :)
Ahahaha sapık herifler :D
fiyat düşürdüler ya kablodan kısmışlar bide kılıfı kaldırmışlar kutudan :D
cinsel tercihlerinmi değişti lan dünden beri görmeyeli :hihih:
VeNoM_35
10-01-2010, 01:45
cinsel tercihlerinmi değişti lan dünden beri görmeyeli :hihih:
ueheuh yanlış tanımışsın beni ahahah:D yarın akşam çıkıyormuyuz?:hahaha:
Aynen telefonu yere koyuyosun pc baglamak icin :D
Kılıf da nokianın plastik bi kılıfı vardı begenmedim, cocuk güzel deri kılıf hediye etti :D
v30.0.011
özel sürüm
v30.0.011.c02.01
yazıyor.
güncelleme yap diyince yenisi yok diyor :)
v31.0.101
31.0.101.c01.01 özel sürüme yükseldi. wireless den yaptım
Hallettim pc suite ile ;)
Low-Rider
10-01-2010, 08:29
daha en başta söyledim sana sorunun sebebini , iyi bari sevindim hallettiğine :)
Canım çekti resmen amma anlattı herkes telefonu be :D
Hayatımda hiç Nokia kullanmadım bütün ömrüm Sony Ericsson ile geçti.Artık marka değişikliği yapsammı demeye başladım.
Şuan SE C702i kullanıyorum çok memnunum ama Wifi olmaması sinir bozucu bi durum.Gerçi aylık 1gb internet'im var Turkcell'den ne yapsam karar veremiyorum. Şuanki cihaz 7 aylık pırıl pırıl.
En sevdiğim özelliği Fotoğraf çektiğinizde Coğrafi konumunuzu fotoğrafın içine kayıt ediyor :)
orhansah
10-01-2010, 09:01
Canım çekti resmen amma anlattı herkes telefonu be :D
Hayatımda hiç Nokia kullanmadım bütün ömrüm Sony Ericsson ile geçti.Artık marka değişikliği yapsammı demeye başladım.
Şuan SE C702i kullanıyorum çok memnunum ama Wifi olmaması sinir bozucu bi durum.Gerçi aylık 1gb internet'im var Turkcell'den ne yapsam karar veremiyorum. Şuanki cihaz 7 aylık pırıl pırıl.
En sevdiğim özelliği Fotoğraf çektiğinizde Coğrafi konumunuzu fotoğrafın içine kayıt ediyor :)
evet hacı ya gps imiz sağolsun :)
evet hacı ya gps imiz sağolsun :)
Yok abi bendeki yapıyo o işi :D sizde varmı bilmiyorum bu özellik :ramo :D
orhansah
10-01-2010, 09:10
Yok abi bendeki yapıyo o işi :D sizde varmı bilmiyorum bu özellik :ramo :D
senin telefonda gps anteni var mı ki hacı, yoksa internet üzerinden falan mı alıyo veriyi.
bizimkinde de var o özellik. direk uydudan alıyo bilgiyi :)
senin telefonda gps anteni var mı ki hacı, yoksa internet üzerinden falan mı alıyo veriyi.
bizimkinde de var o özellik. direk uydudan alıyo bilgiyi :)
Dahili Gps mevcut :D
Wifi dışında her türlü alırım özellik konusunda sizi :D ama Wifi'da koyuyosunuz :D
orhansah
10-01-2010, 09:21
Dahili Gps mevcut :D
Wifi dışında her türlü alırım özellik konusunda sizi :D ama Wifi'da koyuyosunuz :D
wi-fi iptali yaptırmışsın sen, yerine düz boru mu taktın :)
wi-fi iptali yaptırmışsın sen, yerine düz boru mu taktın :)
Hayır Hi-fi taktırdım :D
nakayama
10-01-2010, 13:46
Youtube yada facedeki videoları izleyebiliyormuyuz deneyen varmı hiç ?
VeNoM_35
10-01-2010, 14:55
Youtube yada facedeki videoları izleyebiliyormuyuz deneyen varmı hiç ?
izleniyor ama bazı işlemler yapmak gerekiyor hiç uğrasmadım açıkcası. denemek isteyen olursa reklam olmasın ama donanımhaber forumunda birçok bilgi program vs. mevcut.
VTaps diye bir video search programı var ordan izlenebiliyor sanırım...
Youtube icin de dns degistirmek lazım, telekom duvarına takılıyor :D
Facebook icinse flash player ile cözülüyormus sanırım ama daha denemedim.
orhansah
10-01-2010, 15:52
VTaps diye bir video search programı var ordan izlenebiliyor sanırım...
Youtube icin de dns degistirmek lazım, telekom duvarına takılıyor :D
Facebook icinse flash player ile cözülüyormus sanırım ama daha denemedim.
az zamanda çok yol katettin yavuz :D
Flash player çözümü banada lazım facebook için
birde nedense bir türlü GPS verisi alamıyo acaba hava çok bulutlu ondanmı ?
:) hayirlis olsun gule gule kullanin :)
orhansah
10-01-2010, 19:49
Flash player çözümü banada lazım facebook için
birde nedense bir türlü GPS verisi alamıyo acaba hava çok bulutlu ondanmı ?
çok bulutlu havalarda sıkıntı olabilir.
Dokunmatik cok sevemedim.
En azından iphone gibi nette gezinirken parmaklarla kücültme büyütme beklerdim.
Zoom tarzı tusa basıp yaklastırıp uzaklastırmak vasat geldi :)
Ses kalitesi cok iyi, konusurken de müzik dinlerken de iyi bence.
Uygulamaların hepsini update ettim ama hala video izleniyormu deneyemedim.
VTagdan izleyemedim, normal youtube acar heralde ama facebook video acmak daha mühim gibi su an :)
Bu arada garmin kurup kullanan varmı?
http://www.reis-ieagles.com/ozel-programlar/garmin-mobile-xt-v5-00-20-kurulum-kilavuzu-by-reis-i-eagles-t25.html
orhansah
10-01-2010, 19:58
tabi ki. garminsiz olmaaaaaz :)
Bir sorum daha var.
Bazı uygulamalarda wireless kullanırken, bazı uygulamalarda direk turkcell internet paketimi kullanmaya calısıyor sormadan, bunu nasıl sadece wireless olarak kullanabilirim?
Turkcell erisim noktasını silsem, bu sefer de wireless olmayan biyerde ihtiyacım olacak.
orhansah
10-01-2010, 20:25
mesela hangi uygulama o turkcelle bağlanmaya çalışan?
GPS mesela, bir de birsey daha sormuyordu hangi baglantıyı kullanıyım diye ama hatırlamıyorum denk gelince yazarım.
Bir de vtaps hala video izleyemedim, videoları search ediyor buluyor ama loading video ekranında belli bir süre kaldıktan sonra player error veriyor.
Low-Rider
10-01-2010, 20:35
GPS mesela, bir de birsey daha sormuyordu hangi baglantıyı kullanıyım diye ama hatırlamıyorum denk gelince yazarım.
Bir de vtaps hala video izleyemedim, videoları search ediyor buluyor ama loading video ekranında belli bir süre kaldıktan sonra player error veriyor.
yaw güzel kardeşim beni dinle gir donanımhaber'e buraya hiçbir soru sormadan hepsini tek tek çözüceksin
bak 5800'ım yok ama almadan önce antreman yapıyorum bütün konuları okudum nerdeyse:D
gps'i şebeke harici kullanmanın ayarlarını anlatıyolardı
332 sayfa basladım sondan :D
Garmin yükledim süper cidden ;)
Simdi de facebook video izlemek icin mevzuyu cözdüm, onu hallediyorum :D
VeNoM_35
11-01-2010, 01:50
Dokunmatik cok sevemedim.
En azından iphone gibi nette gezinirken parmaklarla kücültme büyütme beklerdim.
Zoom tarzı tusa basıp yaklastırıp uzaklastırmak vasat geldi :)
Ses kalitesi cok iyi, konusurken de müzik dinlerken de iyi bence.
Uygulamaların hepsini update ettim ama hala video izleniyormu deneyemedim.
VTagdan izleyemedim, normal youtube acar heralde ama facebook video acmak daha mühim gibi su an :)
zoom in and out icin ekrana cift tikliyorsun bu kadar basit:)
bu arada tirnak ile cok guzel kullaniliyor parmagi tam algilamiyor, ince uc kisacasi:)
Afyon ucgsde flas yemiyo baska yolu yokmu bunun feysbok vid izleyemiorum vsvs forumlari incele demeyin telden giriorum laptopum bozulduda ahahahah
garmini nasıl indirip kuruyoruz valla anlamadı ben..
Garmin icin detaylar burda,ben burdan indirip kurdum.
http://www.reis-ieagles.com/ozel-programlar/garmin-mobile-xt-v5-00-20-kurulum-kilavuzu-by-reis-i-eagles-t25.html
Bugun Maslakta actım, İstinyeden Besiktasa da onun komutlarıyla geldim, sesli falan yönlendirmeler süper hosuma gitti ;)
Bu arada benim turkcell internet kendi kendine calısıyor arada, acık programlara bakıyorum hicbirsey de acık degil...
Telefona msn messenger, ebuddy, facebook applikasyonları yükledim ama hicbiri acık degilken telefon kendi kendine veri baglantısı etkin yapıyor, turkcell internet paketini devreye alıyor.
Herhangi bir veri kaybı görmedim ama neden acıyor kafama takıldı.
Kendi kendine baglanma sorununu cözdüm sanırım, mail exch. ve nokia mesajlasma diye sonradan uygulama güncellemeden gelen programlardan kaynaklanmıs kaldırınca düzeldi.
2 ayrı yerden aynı hotmail hesabı geliyordu telefona, onu da teke düsürdüm sıkıntı kalmadı.
bir şey daha sorcaktım bu GPS de telefonun kendi içinden çıkan program internete bağlanmak istiyo zaten GPS vericisi var neden internet istiyo ekstradan ?
SULTANOGLU
11-01-2010, 22:08
o nokia maps in saçmalığı bence, onun yerine garmin indirirseniz internete bağlanmadan rahatça kullanırsınız
Garmin istemiyor baglantı, nokia maps istiyor sanırım ;)
Low-Rider
11-01-2010, 22:12
ahahah draggera bak 2günde 5800 gurusu kesildi
:D
SULTANOGLU
11-01-2010, 22:31
ta bu yeni güncel 2009 2 haritasının ürün kodu nedir ??
beyler konuyu ayağa kaldırdım ama samsunga döndüm gibi birşey oldu :D 5233 wifi gerçektende özelliklede dokunmatik ekran konusunda nokiadan çok ileri.bunun yanısıra dizüstü formatından uzak olduğu için cepte çadır etkisi yapmıyor ;) son olarakta şarz konusunda nokia ile karşılaştırılamaz şekilde iyi.telefonun hızı refleksleri gerçekten nokia ila kıyaslanamaz.eksiklik olarak kaydadeğer olan 3g ve gps var.hadi 3g tamamda gps olsaymış tadından yenmezmiş.gpsten vazgeçiyorum ve samsungu alıyorum ;)
nokia;
artıları=gps-3g-nokia avantajları(şarz aleti vs)
samsung;
artıları=ince ve şık tasarım-gerçek dokunmatik ekran-hızlı(nokiaya göre)-şarzı iyi gidiyor-100 tl daha ucuz :D
son olarak şu 2 videoyu izleyin;
http://www.youtube.com/watch?v=njEG9CcMs74
http://www.youtube.com/watch?v=UWh98-3fqLg&feature=fvw
özelliklede videolar hakkında yorumlarınızı merak ediyorum.