Orijinalini görmek için tıklayınız : e92 BMW 3.20D Yay Sorunu
Buğra A.
28-09-2009, 21:14
Bir arkadaşımda e92 kasa 3.20d var.Eibach Pro Kit (3.0-3.5cm) almış.Bugün yaylardan hiç memnun olmadığını ve konforunu olumsuz etkilediğinden bahsetti.Bugün arabaya bindim test için.En ufak bir çukurda tak-tuk ses yapıyor.Ani frende yayların esneme sesi geliyor.Konfor deseniz araba çok sertleşmiş.Direksiyon bile ağırlaşmış.Ayrıca döşemelerden ses gelmeye başlamış anlattığına göre.Yaylarda hortum yok bu arada.Ben hortumdandır diye düşündüm.
Öneriniz nedir?Problem yaylarda mı yoksa başka bir yerde mi?Bu konuda bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.
nerde takıldı ?
güvenilen bir yer mi ?
%90 montaj hatası gibime geliyor , hortumdan bu kadar farketmez çünkü.
Hortumda yay sesini verir içeriye ama birde yayların en azından KONilerin 2 seçenekleri oluyor bi sert bir yumuşak.
Eibach da varmı bilmiyorum
Buğra A.
28-09-2009, 21:25
nerde takıldı ?
güvenilen bir yer mi ?
%90 montaj hatası gibime geliyor , hortumdan bu kadar farketmez çünkü.
Abi,bostancı sanayide taktırmış bir BMW servisinde.Kaliteli bir yer fakat dediğin gibi hata olabilir.
Hortumda yay sesini verir içeriye ama birde yayların en azından KONilerin 2 seçenekleri oluyor bi sert bir yumuşak.
Eibach da varmı bilmiyorum
Pro Kit,artık ne oluyorsa bilmiyorum :)
Hortum sesi keser de sertlige bi faydası olmaz.
Prokit sert de degildir normalde, yanlıs takmıslar falan olmasın?
Pro Kit,artık ne oluyorsa bilmiyorum :)
Hiç bir fikrim yok Eibach markasına dair kullanmadım hiç :)
Bu Pro-kit bildiğimiz yaymış laa :D
Pro falan die sert modeli falan olmasın :)
Montaj hatası büyük ihtimal. Eibach konforlu yaydır. Ben Honda'da kestiğim halde :D böyle sorunla karşılaşmadım.
Prokit 3-3.5cm düsürür, konforu pek bozmaz
Sportline 5cm düsürür, yolda bicok seyi hissettirir :D
Hos AP 4cm sonrası bana Eibach 5cm daha konforlu gelmisti :)
Buğra A.
28-09-2009, 21:31
Abi olabilir.Nasıl anlarız ki?
Bilmiyorum ki :D
Prokit pist için , yol tutuş için üretilmiştir , sportline görüntü :)
Valla Buğra bi daha bi baktırın bence , aydın amortisörde falan bu işten anlayan bi yerde , bişeyleri eksik takmışlardır belki .
Buğra A.
28-09-2009, 21:32
Montaj hatası büyük ihtimal. Eibach konforlu yaydır. Ben Honda'da kestiğim halde :D böyle sorunla karşılaşmadım.
Peki nasıl anlayabiliriz?
Prokit 3-3.5cm düsürür, konforu pek bozmaz
Sportline 5cm düsürür, yolda bicok seyi hissettirir :D
Hos AP 4cm sonrası bana Eibach 5cm daha konforlu gelmisti :)
Abi direksiyonda sertleşmiş,öyle böyle değil :)
Buğra A.
28-09-2009, 21:33
Prokit pist için , yol tutuş için üretilmiştir , sportline görüntü :)
Valla Buğra bi daha bi baktırın bence , aydın amortisörde falan bu işten anlayan bi yerde , bişeyleri eksik takmışlardır belki .
Bu hafta gitmeyi düşünüyoruz Aydın Amortisör'e.Ben ne olur ne olmaz hortumda taktırıcam.
Peki nasıl anlayabiliriz?
Bostancı Sanayi Aydın amortisör. Yardımcı olurlar. Dürüst esnaflar ;)
Buğra A.
28-09-2009, 21:37
Bostancı Sanayi Aydın amortisör. Yardımcı olurlar. Dürüst esnaflar ;)
Tanıyorum,severimde kendilerini her ne kadar fiyat konusunda insanına göre muamele etselerde :)
e 92 lerde 2 tıp yay cıkıyor bana yayın kodunu yazarsanız sorunu cozebılırm
Buğra A.
28-09-2009, 21:54
Sorayım kodu,yazarım buraya.Teşekkür ederim.
yazarsan yardımcı olurm sorununuz cozulur ok :)
ahmetuygur
28-09-2009, 22:33
muhtemelen 320 d için olan yay degilde 325 için yada m3ün yayları verılmıs olabılır aynıysa yayları motor ve kasa agırlıgı fazla oldugu ıcın muhtemelen daha sert bır yaydı sizin arbayı cok sertleştridi.. aydın amortisör montajına bakar ama kutunun uzerındekı serı numarası ve hangı modele oldugu yazar onları yazarsan daha saglıklı olur
Bostancı sanayide Erdal usta'ya gitmesini tavsiye ederim. Sorarsanız BMW'ci erdal diye gösterirler zaten, halledeceğinden eminim.
arkadaslar 2 tıp yay cıkıyor bılgınıze bende kodları mevcut aynı zamanda satısınıda yapıyrum
kod 12-22 = 320i 325i 330i 320d
kod 13-22 = 335i 325d 330d 335d
son rakamlarını bakarsanız bunlar cıkıyor serının
ChtArdARSL
29-09-2009, 14:19
olay cozuldumu sonuc ne oldu? bır yay konusunda hatalar cok oluyor en onemlısı kodunu alıp baska bır kac yere sordurmak
onursumer
29-09-2009, 14:39
prokit daha sert oluyor sanırım ve çok duşurmuyor :)
bende aracımda prokit kullanıyorum türkiye şartlarında bayağı hırpalıyor arabayı sertlikten dolayı sağından solundan ses gelmesi normal gerçi benden maşallah tık ses gelmiyor :)
ben kullandım 320d de prokit 20 bin km sıkıntı yoktu yol tutus cok iyi olmustu
aynı araçtan bi arkadasımdada var. bbs ch modeli 18 jant aldı.şimdi birazda indirmek gerekli tabi. konuda okudum kadarı ile prokit ön planda sanırım.araçı cok hırpalamıcak.çok sert olmayan yay ne önerirsinin.3.5 luk düşünüor cok indirmek istemior hafif tatlı bi görüntü olsa yetr. sipariş verir gibi oldu ama kusura bakmayım yorumlarınızı bekliorum arkadşlar.