Orijinalini görmek için tıklayınız : b18 blokta vuruntu sensoru
KCANN_220
30-09-2009, 21:56
aracıma neptune rpt alıcam ancak p28de vuruntu sensoru olmadıgı ıcın ust dewırlerde avansı gorunmuor bu nedenle p72 gerekıor..ama b16 we b20 orjınalden olan vuruntu sensoru bnm arabamda yok dıe bılıyorum..p28 e neptune monte etsek bıle ust dewırlerı ayarlıamıycaz gene bnm 10-15 hp kaybım olucak..b18 blokta vuruntu sensoru yerı war mı?yada yoksa yapılabılır mı??...yardımcı olursannız sewınırım..sımdıden tesekkurler...
KSK-VTEC
30-09-2009, 22:02
illa sen sör olmasına gerek yokki vuruntuyu özel kulaklık yardımı ilede dinleyebilirsin çoğu turbı vtecde de vuruntu sensörü kapalıdır
http://www.ff-squad.com/tech/block/B18C_ks_1.jpg
b18C
Emir_b16a
30-09-2009, 22:09
http://www.ff-squad.com/tech/block/B18C_ks_1.jpg
b18C
b18a zannedersem :confused:
KCANN_220
30-09-2009, 22:51
illa sen sör olmasına gerek yokki vuruntuyu özel kulaklık yardımı ilede dinleyebilirsin çoğu turbı vtecde de vuruntu sensörü kapalıdır
ewt abı dedıgın gıbı kulaklık olayını soyledıler bnada ancak sureklı kulaklık yerıne sensor taksak daha werımlı olmaz mı??:beuj:
KSK-VTEC
30-09-2009, 22:55
ewt abı dedıgın gıbı kulaklık olayını soyledıler bnada ancak sureklı kulaklık yerıne sensor taksak daha werımlı olmaz mı??:beuj:
olurda orjinal beyinde knock sensörünü tam kalibre edemiyorsun galiba ems tarzında bişeyler kullanman lazım.
OZ konuyu görünce detaylıca yazar.
KCANN_220
30-09-2009, 23:03
tmm abıcım tesekkur ederım ılgın ıcın...
KCANN_220
01-10-2009, 23:04
ozgun abı yardımını beklıorum..
b18a zannedersem :confused:
Here's an image of a B18C :cool:
hocam sen yardım beklemiyorsun aklındakileri birilerinin onaylamasını bekliyorsun arabayı dinlemen lazım...
knock sensoru bozuk okuyorsa ona gore map yaparsan gene kirilir, bence tolganin dedigi gibi kulaklikla ayar mantikli :)
not: benzin sorunu varsa eger knock link benzeri bisey takilip gazlama sirasinda takip edilir falan..
KCANN_220
02-10-2009, 08:54
anladım abılerım...tesekkur ederım ılgılenen herkeze...p28 almak en mantıklısı herhalde daha dusunmeye gerek yok...
bu arada knock sensor yuvası ex i es si gibi alakasız modellerde bile var blokta
yani fabrika yerini yapıyo gerisi imalat türüne kalmış ekle çıkar yapabilirsin yani
Emir_b16a
02-10-2009, 13:10
Here's an image of a B18C :cool:
aranan b18a zannedersem :D
İlle ki knock sensör takacam diyorsan .. ve resimdeki yerde boşluk yoksa ... ki büyük ihtimal yoktur çünkü sadece OBD2 b20z b18b ler de var ... yapacağın iş .. resimdeki block te knock sensör ün göründüğü yerin solunda ki ALTERNATOR (şarj dinamosu) ün bağlantı ayağının (alternator bracket) vidasının olduğu yere torna da knock sensör ün kine göre delik açıp orda kullanıyorsun .. çiçek gibi çalışıyor... Ama sadece ayar için bunu düşünüyorsan mantıksız.. knock lite .. kulaklık falan var .. zaten ben kulaklık kullanmayan ..ben duyarm .. diyen Tuner dan korkarmm.. :d
hondanın vuruntu sensoru gereksiz şekilde hasssastır neptune yada s300 beyinlerde bunun hassas lığını calibre etmene izin vermez ondan dolayı gerekeiz sekidle avans s zanneder :)
aem vipec gibi beyinlerde yeniden programlayabiliyorsun Knock sensorunu adam gibi biri yaparsa ayarını calibre ederse olur yoksa p72 nin knock modulleri Salakca birçok arabada kapalıdır saten :)
utkuselamoglu
16-11-2009, 07:36
orjinal vuruntu sensörü supercharger olsun veya forged piston olsun kullanılan arabalarda orjinalinden kat kat daha fazla ses duydugundan kesinliklen stand alone bir ünite almadan ayarlanamagından kullanılmamalıdır gereksiz yere güç kaybı sağlayacaktır...
eee ben ne dedim yukarda:) çık çık compailer dan çık EXit yap devren yanıcak