Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : F.Alonso resmen Kimi'nin yerine Ferrari de

killererkan
30-09-2009, 22:10
Ferrari, Renault pilotu Fernando Alonso ile anlaştığını resmen açıkladı. Ferrari takım patronu Stefano Domenicali yaptığı açıklamada, gelecek sene Kimi Raikkonen yerine Fernando Alonso ile yarışacaklarını belirterek, İspanyol pilotla 3 yıllığına anlaştıklarını duyurdu.
Aylardan beri spekülasyonları yapılan Alonso-Ferrari flörtü böylece resmen teyit edilmiş oldu. İtalyan ekibinin 2010 sürücü kadrosu da Massa-Alonso olarak şekillenmiş oldu.

Domenicali yaptığı açıklamada, "Kariyerinde iki kez şampiyonluk kazanarak şaşırtıcı bir kabiliyete sahip olduğunu gösteren, yıldız bir pilotu takımımızda görmekten büyük gurur duyuyoruz" dedi.

Alonso'nun Ferrari'ye gelişiyle, Raikkonen'in Lewis Hamilton'ın yanında eski takımı McLaren'a dönmesi bekleniyor. Raikkonen, 2007'de, Ferrari'deki ilk sezonunda dünya şampiyonluğu kazanmış ancak son iki yıldır beklenen sonuçları almakta başarılı olamamıştı. Raikkonen'in, İtalyan ekibi ile bir yıllık anlaşması daha vardı.

Domenicali, "Tabi ki, Ferrari'de geçirdiği süre içinde yaptıklarından dolayı Kimi'ye teşekkür etmek istiyorum. Bizimle geçirdiği ilk yılında şampiyon olmayı başardı ve böylece Ferrari tarihine bir katkıda bulundu. 2007 ve 2008'de markalar şampiyonluğunu kazanmamız da çok önemli rol oynadı" dedi.

Fin pilotun, 2009 gibi zorlu bir sezonda bile, aldığı iyi sonuçlarla kabiliyetini sergilediğini belirten Domenicali, "Sezonun geriye kalan son üç yarışında da iyi zamanlar geçirebileceğimize eminim" ifadelerini kullandı.

Raikkonen ise, Ferrari'den ayrılışının, karşılıklı anlayışla gerçekleştiğinin altını çizdi.

Raikkonen, "Her iki tarafın da rızasıyla, 2010 sonunda dolacak olan sözleşmenin, bir yıl önceden fesh edilmesine karar verdik" şeklinde konuştu.

Fin pilot, "Birçok yarış kazanarak üç harika yıl geçirdiğim bu takımdan ayrılıyor olmaktan dolayı çok üzgünüm. Bu süre içinde dünya şampiyonluklarının yarısını kazandık. 2007'de dünya şampiyonu olmayı başardım. Böylece, kariyerimin başında kendim için koyduğum bu hedefi gerçekleştirmiş oldum. Burada kendimi her zaman evimdeymiş gibi hissettim. Bu takımla ilgili hatırlayacağım birçok mutlu hatıralar olacak" dedi.

alıntı ; TurkiyeF1.Com

onursumer
30-09-2009, 22:15
alonsonun ferrari ile ne yapıcağını çok merak ediyorum doğrusu :D

Selman
30-09-2009, 22:19
Raikonen en sevdiğim pilot.İnsallah güzel bir takıma gidip başarılı olur.

Hamster
30-09-2009, 22:22
Renault'un buna tepkisini çok merak ediyorum.Ayrıca Raikonende hiç fena bir pilot değildi.Hayırlısı bakalım.Gelecek sezon baya ilginç olacağa benziyor...

McS_R53
30-09-2009, 22:37
massa ne durumda peki ?

gambit49
30-09-2009, 22:41
massa tekrar donecek diye duydum ben
raikonen benmde en sevdigim pilottu ama olmadi mercedes de hep biseyler eksikti sucu hep arabaya atiyodum ama bekleneni ferraride de veremedi her zaman en hızlı pilot olabilir ama sampiyonluklarla o unu yakalayamacak

cess
30-09-2009, 22:45
kaza yapsada puan alamasa dediğim adama,şans dilicem demek artık:rolleyes:

Eriador
01-10-2009, 02:13
ferrari son un başlangıç ını yaptı ...

1- alonso 05-06 da özellikle michael ve ferrari hakkında yaptığı haraketler ve konuşmalarla tifosiler tarafından gridde sevilmeyen adam ...

2- şartlar biraz zor olucna basın önünde her türlü takıma suçu atıp saldıran bi adam ...

adam hiç bi şekilde rekabet e gelemiyor takım arkadaşı onu zorlamaya başlayınca her türlü yola başvuruyor ...

yüzde 90 da kimi mclaren e geri döncek altına iyi bi araç verilirse kimi çok can yakar zaten lewis de orda markalar şampiyonası çok zor olucak ferrari için

AhmetKadir
01-10-2009, 07:56

1- alonso 05-06 da özellikle michael ve ferrari hakkında yaptığı haraketler ve konuşmalarla tifosiler tarafından gridde sevilmeyen adam ...

2- şartlar biraz zor olucna basın önünde her türlü takıma suçu atıp saldıran bi adam ...

adam hiç bi şekilde rekabet e gelemiyor takım arkadaşı onu zorlamaya başlayınca her türlü yola başvuruyor ...

yüzde 90 da kimi mclaren e geri döncek altına iyi bi araç verilirse kimi çok can yakar zaten lewis de orda markalar şampiyonası çok zor olucak ferrari için

ben bu kadar uzun yazmaya usenırdım :D
ellerine saglık içimden gecenlerı kelımesı kelımesıne yazmıssınız :)

Shadow_Dancer
01-10-2009, 08:28
Balonso'nun ne işi var ya Ferrari'de..

fangio
01-10-2009, 08:41
Kimi'yi palas pandıras göndermeleri S.F.'ye yakışmadı. Bakalım Alonso ile arabayı geliştirebilecek miyiz? Zamanında ettiği lafları şimdi hatırlayacak mı acaba?

Maşallah artık sponsor ne derse o oluyor. Bu işinde cılkı çıkmaya başladı :(

G_TT_I
01-10-2009, 09:24
ferrarinin karizması açısından çök kötü, artık ferrariye binmemek için sebebimiz var:) alonzoyu protesto ediyorum:.

slowmotion
01-10-2009, 09:34

aynen katılıyorum, bir tifosi olarak hiç beğenmediğim bir karakter.Ayrıca ispanyol arkadaşım bile Alonso'yu sevmiyor :)

Serhat Y.
01-10-2009, 10:04
bence olması gereken buydu, neden derseniz bu tip sporlarda uyum çok önemli, italya gibi ateşli ve sıcak kanlı bir takımda kuzeyli soğuk karakterli bi sporcunun olması yakışmıyordu bence, ispanyol ateşi alonso ile yine bir latin olan massa daha uyumlu olucaklardır. Diğer taraftan alman takımı olan mc laren mercedeste finli raikonen ve yine kuzeyden ingiliz hamiltonda daha başarılı olurlar diyerek olaya farklı bi bakış açısı getiriyorum...

kurpat
03-10-2009, 00:44
schumacher ve ferrari taraftarı olarak ben de tepkiliyim, kimi favori pilotum ama adam son 2 senedir heyecanını kaybetmiş durumda onun gitmesi iyi,

bir de f1'in geleceği için de alonso-ferrari birlikteliği olumlu olarak düşünüyorum, gelecek sezon iyi geçer ;)

killererkan
03-10-2009, 01:31
Michael Schumacher, Ferrari'nin gelecek yıldan itibaren, çifte dünya şampiyonu Fernando Alonso ile yarışacak olmasını memnuniyetle karşıladı.
Schumacher'in kariyerinin son iki senesi olan 2005 ve 2006 sezonlarında iki kez şampiyon olan Alonso, İtalyan ekibi ile 2 yıl opsiyonlu 3 yıllık anlaşmaya imza attı.

Alonso, dün yaptığı açıklamada, Ferrari'de art arda beş kez şampiyonluk yaşayan Schumacher'in İtalyan ekibindeki başarılarını tekrarlamayı umduğunu belirtmişti.

Takımda danışman olarak görevine devam eden Schumacher, Alonso'nun transfer kararına ilişkin sürecin başından beri içinde olduğunu belirterek, İspanyol pilotun takıma gelişinden mutlu olduğunu söyledi.

Alonso ve Ferrari ismini yan yana görmeyi istediğini belirten Schumacher, "Bu kararın daha başından bu yana sürecin içindeyim, bu fikri hep destekledim" dedi.

Kişisel internet sitesine yazan Alman pilot ayrıca, "Fernando'nun bizimle kendini çok iyi hissedeceğine eminim. Sadece şunu söyleyebilirim: Hoşgeldin Fernando" ifadelerini kullandı.

TurkiyeF1.com

ömeRC
03-10-2009, 09:05
kimi mclaren gidip 2005 teki gibi giden bir araç verirsiler altına o zaman görecem ferrari ve balonsolarını....

Tunacan
03-10-2009, 09:34
Massa ve Alonso ferrarinin gelecek sezondaki pilotları. kimi mercedes e geçiyor. hamilton ve kimi ikilisi yarışacak diye okumuştum ben. F1 in büyük bir kazirma kaybettiği bir gerçek. takımlar ne yaparsa yapsın eski popülerliğini kazanaaz bence...

Mutu
03-10-2009, 10:29
Alonsonun pilotajı iyi oldugu kesin , şampiyon oldugu senede takım arkadaşı ilk 5e zor giriyordu bunu unutmayalım , ve de geçtiği rakipleri arasında schumi de , kimi de vardı . Bazen sivri dilli oldugu dogru flavio ile yanyana durmasından kaynaklanıyor olsa gerek :) . Lewis'n şampiyon oldugu ilk sene de ard arda girip aynı yakıtı alması gerektigi zamanda bile 1-2 sn fark oluyordu aralarında , birine asıl diğerine yedek aracları vermeler , böyle bir şey olsaydı eminim her pilot konusurdu , bunun dışında kişiler hakkında kötü kkonustugunu duymadım . F1e başladıgından bu zzamana özellikle izlediğim pilotlardandır kendisi . :icon_tup: O yüzden beni bu haber mutlu etti , hak ettiği bir koltugu kazandıgıdndan .

Eriador
03-10-2009, 10:40
ben bu schumi yi ve kimi yi yendi laf ına katılmıyorum

05 sezon una bi bakarsan kimi kaç defa yarış dışı kalmış motor arızası ndan alonso kaç defa ?

06 da gene ferrari sönük başladı michael sezon un ortasından 25 puan farktan geldi yakaladı ama japonyada motor 8. şampiyonluğa müsade etmedi zaten ondan sonraki sezon un son yarışında michael in neler yaptığını tekrar yazmaya gerek yok herhalde...

lewis in şampiyon olduğu ilk senede alonso ya nası yedek araç verilsin ? alonso renault a geri dönmüştü o sene ...

07 de ise alonso ve ispanya otomobil fed. juri tuttular takım ın herşeyi incelendi lewis le araç aynımı diye ...

alonso şampiyon olduğunga takım arkadaşı 5 e giremiyor diyorsunda o fisichella nın kazmalığı ...

aynı alonso eşit şartlar da bi çaylağı yenemedi ? 07 sezon u lewis ...

mclaren iyi bi araç çıkarırsa ferrari markalar şampiyonluğunu biraz zor görür artık ...