Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç alımı (yardım)
Oğuzhan Ç.
05-10-2009, 11:34
herkese iyi günler bır otomobıl firmasindan ötv indirimiyle bir araç aldım ve aracın %60lık parasını ödedim satış danışmanın söylemine göre 1hafta sonra araç teslim edileckti geçen hafta aracımı teslim etmeleri gerekirken hala aracımı teslim alamadım ve sadece yapılan işlem adıma aracın vergisinin yatırılmasi ve sordugumda araç gümrükte vs gibi sözler bu aracı almayıp geri ücret talep edebilirmiyim
CasabLanca
05-10-2009, 12:00
herkese iyi günler peugeotdan ötv indirimiyle bir araç aldım ve aracın %60lık parasını ödedim satış danışmanın söylemine göre 1hafta sonra araç teslim edileckti geçen hafta aracımı teslim etmeleri gerekirken hala aracımı teslim alamadım ve sadece yapılan işlem adıma aracın vergisinin yatırılmasi ve sordugumda araç gümrükte vs gibi sözler bu aracı almayıp geri ücret talep edebilirmiyim
bildiğim kadarıyla alırısn çünkü adamlar siparişle arabayı getiriyor eksta donanımlı felan daha sonra siparişi iptal ediyor aracı başlarına satıyor yani olmayacak birşey değil gibi
neden vazgeçiyorsun?
araç gümrükte olayı doğrudur aracın gelmesi sürebiliyor yani hangi marka olursa olsun gecikme ihtimali her zaman var emin ol onlarda seni bekletmekten hoşnut değildirler..niye bekletmek istesinlerki..
sportinger
05-10-2009, 12:44
sözleşme yaptıysanız kesin teslim tarihide belliyse paranı alırsın. sözleşmede kesin tarih belli degil en hızlı şekilde yazıyosa aracı teslim almak zorundasın, eger aracında belirgin bir hata yoksa vergiler kesildiktensonra eger bi hata varsa tüm paranı geri öderler bunun için de aracı teslim aldıktan sonra 7 iş günü içinde tüketici haklarına başvurman lazım geçerli bi sepele...
araban hayırlı olsun vazgeçemezsin arabanın vergileri ödenmiş geri dönüş belki çok çok küçük ihtimal vardır ama araç gümrükte değildir çünkü gümrükteki aracın vergisi ödenmez araç daha tr'ye bile girmemiş nasıl ödendi anlamadım.
Oğuzhan Ç.
05-10-2009, 13:09
vazgeçiş sebebim aracımın hala ne zaman alacagıma dair hiç bir bilgi alamamam teslim tarıhım maks.30u idi ve şuan için sordugumda gümrükte samandıraya gelicekler ordan dagılacak gibi kesin olmayan bilgilerden dolayı
İstersen vazgeçebilirsin tabi satışçıları ikna edebilirsen. İstemiyorum şikayetciyim dersin mecburen iptal edecekler. Vergiyi yatırmış olsalar bile iptal olabilir. yeterki plaka çıkmamış olsun hertürlü iptal ettirirsin.
mgnPower
05-10-2009, 13:31
egerki 30 eylul gunu son indirim gununde yapilmis ise islemin soyle bi,r durum oldu. 30 eylu gunu otv indirimin son gunu oldugundan vergi dairesine gelen vergi islemleri ile ilgili olarak gece 12ye kadar calistilar. sirada bekleyen onlarca insana ve ise ragmen saat tam 12de artik 1 ekim oldu islemleri yapamayiz bitti hersey diyip insanlari magdur ettiler. seninde durumundan biraz boyle bisii sezdim. sana soylenmemis olabilir ama vergisi icin son gun beklenmis olabilir ihtimalinide goz onunde bulundur derim.
onursumer
05-10-2009, 13:40
araç gümdükte ve vergisi odenmiş gibi bir durum sozkonusu olamaz fatura kesilmesi gerekiyor
bence mgnpower in dediği gibi bir durum sozkonusu veya arabanı direk nakit veren birine satılar bunu hep yapıyorlar.
bence paranı geri alabilirsin ;)
Oğuzhan Ç.
05-10-2009, 14:57
nıhayet yetkılı bırınden cevap aldım aracım samandıradaymış şuan ıtıbarı ıle plakam çıkmadıgı için hala ıptal şansım var aracın gununde teslım olmama nedenı işlemlerın yogunluguymuş bana şuan için teslım gunu haftaya p.tesi dedıler teslım tarıhını çok geçtklerı için magdur ettıklerı için aracımı on sıralara alıp yarın akşama kadar teslım etmeye çalışcaklarını soyledıler teşekkur ederım yardımlarınız için
SekoLive
05-10-2009, 14:58
hadi hayırlısı
hangi firma olduğunuda yazarsan sıfır otomobil alıcak arkadaşlar da bu sıkıntıları çekmemiş olurlar .
mgnPower
05-10-2009, 15:27
hemen hemen her firmada var ayni sorun ama :D
Umut_Gunes
05-10-2009, 15:28
bencede sözleşme cok önemli eğer sözleşmen varsa orda adam sana şu tarihde diye belirtmişse mutlaka getirmesi gerekir ama yoksa böle bi sözleşme bklemeni tercih ederim çünkü bazen uzun sürebiliyo bizde 1 aya yakın arabanın gelmesini beklemiştik gümrükte