Orijinalini görmek için tıklayınız : mk1 yere nasıl basılır
olcay_bora
03-11-2009, 21:51
golf 1 yere nasıl basılır yayı var mıdır biraz kurcaladım internette bulamadım yay kestirmekten ziyade varsa spor yayı hangi markanın var yada bilmem kaç yasında arabalar yürüyeni nasıldır onların 4 yay yoktur herhalde sürüngen yapmak için neler gerekli
apex 60-40 ,15 jant 195-50-/15 ofsetli bir jant,yeterli.
German style konusundaki gibi yerin dibine sokacak yay bulamassın tabi... 60mm bulursun en fazla oda fotoğraftakilere benzemeyebilir, coilover şart o yüzden.
Tabi sürekli çok alçakta gezemessin, bir de belli bir alçaklıktan sonra ön şaseye aks sürtmemesi için tadilat yapman gerekebilir. Çok alçak olanların %90 ında o tadilat var.
Yayların distribütörlerine söylersen istediğin markanın istediğin tipini sana getirtirler. Yada ebay vs halledilir.
"onların 4 yay yoktur herhalde"
onların 4 yay var... arkalar torsiyon değil...
Alman sitelerinde vs gördüğüm kadarıyla arka tarafa negatif kamber verilebiliyor bunun içinde bağımsız süspansiyonlu olması lazım yani 4 tane yay'ı var. Ben bu kadar biliyorum onuda resimlerden yürüttüğüm tahminler üzerinden söyledim. Arka aks'ın değiştirilip bağımsız süspansiyonlu hale getirilme olasılığıda var uygun bir aracın arka aksı bulunursa. İyi bilen birileri yazacaktır.
Edit: Ben bunları yazarken yazılmış zaten
Alman sitelerinde vs gördüğüm kadarıyla arka tarafa negatif kamber verilebiliyor bunun içinde bağımsız süspansiyonlu olması lazım yani 4 tane yay'ı var. Ben bu kadar biliyorum onuda resimlerden yürüttüğüm tahminler üzerinden söyledim. Arka aks'ın değiştirilip bağımsız süspansiyonlu hale getirilme olasılığıda var uygun bir aracın arka aksı bulunursa. İyi bilen birileri yazacaktır.
Bağımsız değil, düz salıncak;) Kamberi porya ile salıncak arasına konulan kitler ya da bildiğimiz pul ile açıyorlar. Selçuk mk1 i de pul ile açmıştı yanılmıyorsam.
olcay_bora
04-11-2009, 09:04
biraz baş ağrıtacak demekki
Ahmet_28
04-11-2009, 09:11
biraz baş ağrımalı tabi.bu işin güzel yanıda buya uğraşır emek verirsen güzel oluyor
Bağımsız değil, düz salıncak;) Kamberi porya ile salıncak arasına konulan kitler ya da bildiğimiz pul ile açıyorlar. Selçuk mk1 i de pul ile açmıştı yanılmıyorsam.
Bu pul ile kamber vermek ne kadar sağlıklı bir olay ? Lastiklerin içten yemesi harici zararı varmı ?
Mustafa Birsesli
05-11-2009, 06:39
no fear neredesinnn mk1 gurusu :)
Ben basarım, bir adet coilover setiyle.
dragstar
06-11-2009, 16:43
Ben basarım, bir adet coilover setiyle.
güzelde yol tutar