Orijinalini görmek için tıklayınız : Kasko şirketlerinin uyanıklığı!!
Aracımızın dün itibariyle kaskosu bitmişti ve telefonla arayıp yenileyeceklerini ve onay istediklerini söylemisler. ben evde bulunmadıgımdan bizimkiler olur diyip kapatmıslar telefonu. gecen sene %40 hasarsızlık indirimiyle 544TL ödemiştik kaskoya. Bu sene %50 hasarsızlık indirimiyle bize 740 lira gibi bir fiyat cıkarmıslar. Görünce acıkcası şok oldum. hemen diğer sigorta şirketlerindende fiyat aldım. 450 lira gibi bi fiyat aldım X isimli sigorta şirketinden. ve sigortacının yolunu tuttum. durumu anlattım niçin böyle bir fiyat cıktıgını sordugumda gecen seneden bu gune 3 kez zam geldiğini söyledi. Ben böyle bir fiyatı asla kabul etmeyeceğimi diğer X isimli şirketten 450 lira gibi bi fiyat aldıgımdan bahsettim ve eğer fiyatta düzenleme yapılmazsa kasko poliçemi iptal edeceğimi ve diğer şirkete geçeceğimi söyledim. Bu konusmadan sonra panikle bölgeyle görüşeceklerini ve en kısa sürede bana geri dönüş yapılacağını söylediler. Yaklaşık 1 saat sonra gelen telefonla kasko primini 600 liraya düşürdüklerini söylediler.. Bu fiyat bana ilk verdikleri fiyata göre uygun geldiği için poliçeyi yeniledim.. Geçmişte sorun yaşadıgım ama ödemeleri yaptıkları için güvendiğim bi şirket oldugundan değiştirmek istemedim. Sizde eğerki yüksek cıkan kasko primlerinden şikayetçiyseniz benim izlediğim yolla primi düşürtebilirsiniz. Neticede hiç birimiz parayı kolay kazanmıyoruz.. :icon_tup:
Aynı olay dün başımıza geldi
aradılar ve bu sene daha fazla fiyat söylediler bizde başka yerlerle görüşelim dedik geçen seneki fiyattan tekrar yenilediler:)
Genelde çoğu sigorta şirketi başka şirketin yenileme poliçesine düşük fiyat verir. Ama bir sonraki sene beklediğiniz indirimi vermez.Bu fiyatı tekrar indirme olayıda her sigorta şirketinde olmaz. bu yüzden kasko yenilemelerinizde farklı sigorta şirketlerinden fiyat almakda çok fayda var.
CallMeInsane
06-11-2009, 18:19
yenilerkende ilk yaptırırkende tüm sügortalara sormak lazım bazem merkezin verdigi fiyattan daha uygun fiyatlar bile alına biliyo aynı şirketten
CeM öZeR
06-11-2009, 18:21
Sanırım kasko şirketleri selden etkilendikleri için böyle bi politika uygulama kararı aldılar.
KorkuluRuya
06-11-2009, 18:22
aynı şekilde bankalarda.ble.ama şurda şukadara yaptıra biliyorum..şizde bu fiyat.şole bole.. aynı fiyata yapıyorlar.
Ahmet Saraçoğlu
06-11-2009, 18:26
bi siredir sigorta işindeyiz , birden fazla firmayla çalışan şiketlerle çalışmakta fayda var aslında.Aynı araç için birden fazla şirketten aynı koruma kapsamlarında farklı fiyatlar çıktığı çok başımıza geliyo , kıyaslama daha iyi bence.
Arkadaşlar kasko şirketleri fiyatları indirebilir isterseniz ama bu sefer, bi çok şeyden mahrum kalıyosunuz haberiniz olsun. Kaskonuzda bi çok şey eksik oluyo anlıycagınız. ben böle biliyorum dikkat edin
Ahmet Saraçoğlu
06-11-2009, 18:28
evet istanbulun göbeğinde olmaz dediğin terör kapsamında dahi bomba , mahalle içi eylem vss de hasar alan araç kapsam dış gözükebilir....Koruma maddeleri çok iyi incelenmeli bencede
Evet örneğin deprem ve sel de muafiyet koyarlar genelde.
benim hiç yükselmemişti kasko ücretim hep hasarsızlıgı korumustum
initial-D
06-11-2009, 19:08
şimdi hasarsızlığın %50 ise geçen sene ödediğinden az bi fiyat çıkmak zorunda değil.bu fiyatlar için birsürü etken var.mesela sel,terör gibi.istanbulda terör diye bişey yokken terör primi 100tl tutuyorsa,bir sene sonra o yıl içerisinde istanbulda 3 farklı yerde terör eylemi yüzünden ağzı yanan sigorta şirketi bi sene sonra terör primine 150 tl isteyebilir.bunun gibi şeyler yani
biz 6 farklı şirketten fiyat alıyoruz ve birbirlerine fiyat çarpıştırarak indirim yaptırabiliyoruz bir miktar.ama kalkıpta 750 tlden 600e de düşmez byük ihtimalle şirket o tutarda bi poliçe için.şirketin çok güvendiği ve iş hacmi büyük acenteler için yapabilir belki.günahlarını almayayım ama herhangi bi teminatı vermemiş veya primini düşük tutmuş olabilirler.bunu biçoğu müşteri kapmak için yapıyor ama müşteri hasarı yaşadığında anlıyor bizim ozaman kendisine anlatamadığımız olayı.
ray sigortadan 1400tl teklif veriyoruz adama,adam gidiyor başka bi ray acentesine o acentede -uyanık ya- "seni kazıklamışlar ray da senin arabanın kaskosu 1000 tl tutuyor" diyo.adamda inanıp yaptırıyor ama ne sel var ne deprem var ne anahtar kaybı var vs vs.sonra bide adam gelip "siz beni kerizmi zannettiniz burdan başkasına sormıycağımımı zannettiniz" deyip bizden yaptırmıyor.gidiyor ordan yaptırıyor.sonra selde aracı pertrer çıkınca anlıyo işi.sonra bidaha geliyo "o acente bana eksik poliçe yapmış,biz bu parayı nasıl alırız" diyo
eee kardeşim ucuz etin yahnisi yani.diyiceğim poliçenizi iyi okuyun nerde ve hangi şirkete yaptırırsanız
SULTANOGLU
06-11-2009, 19:11
şimdi hasarsızlığın %50 ise geçen sene ödediğinden az bi fiyat çıkmak zorunda değil.bu fiyatlar için birsürü etken var.mesela sel,terör gibi.istanbulda terör diye bişey yokken terör primi 100tl tutuyorsa,bir sene sonra o yıl içerisinde istanbulda 3 farklı yerde terör eylemi yüzünden ağzı yanan sigorta şirketi bi sene sonra terör primine 150 tl isteyebilir.bunun gibi şeyler yani
biz 6 farklı şirketten fiyat alıyoruz ve birbirlerine fiyat çarpıştırarak indirim yaptırabiliyoruz bir miktar.ama kalkıpta 750 tlden 600e de düşmez byük ihtimalle şirket o tutarda bi poliçe için.şirketin çok güvendiği ve iş hacmi büyük acenteler için yapabilir belki.günahlarını almayayım ama herhangi bi teminatı vermemiş veya primini düşük tutmuş olabilirler.bunu biçoğu müşteri kapmak için yapıyor ama müşteri hasarı yaşadığında anlıyor bizim ozaman kendisine anlatamadığımız olayı.
ray sigortadan 1400tl teklif veriyoruz adama,adam gidiyor başka bi ray acentesine o acentede -uyanık ya- "seni kazıklamışlar ray da senin arabanın kaskosu 1000 tl tutuyor" diyo.adamda inanıp yaptırıyor ama ne sel var ne deprem var ne anahtar kaybı var vs vs.sonra bide adam gelip "siz beni kerizmi zannettiniz burdan başkasına sormıycağımımı zannettiniz" deyip bizden yaptırmıyor.gidiyor ordan yaptırıyor.sonra selde aracı pertrer çıkınca anlıyo işi.sonra bidaha geliyo "o acente bana eksik poliçe yapmış,biz bu parayı nasıl alırız" diyo
eee kardeşim ucuz etin yahnisi yani.diyiceğim poliçenizi iyi okuyun nerde ve hangi şirkete yaptırırsanız
bay agüzel açıklamışın bende bakıp bakıp acaba açıklasammı diye düşündüm ettim ama :D bu kadar güzel açıklayamazdım
Bırakın 200 300 lirayı 15 20 lira için kloz çıkarttıran müşteriler var poliçe yaptırırken 20 liaradan kaçan adam bi hasar durumunda kafasını taşlara vuruyor. Dikkat etmek lazım.
emretorlak
06-11-2009, 19:41
Herkez kasko yaptırırken deprem sel terör gibi başlıklar üzerinde duruyor.Asıl önemli olan poliçenizin teminat tutarlarıdır.
10,000TL teminatlı poliçe ile 100,000TL teminatlı poliçenin fiyatları tabiki bir değildir.Kimi kasko şirketi min. 100,000TL teminat verirken, çoğu kasko şirketi bunun yarısını bile vermiyor.
Bu teminatı sadece araçların kaza yapması durumunda çıkacak masraf olarak düşünmemek lazım.Allah korusun kaza sonrası ağır yaralanmalarda çok ciddi sağlık masrafları da çıkabilmekte.
güzel açıklamışsın saolasın zaten poliçedeki bilgiler bizim kendi seçtiklerimizdi ve her türlü doğal afet vs vs herşey dahil full kaskoydu.. aynı şekilde devam ediyor. herhangi birinde bi azalma veya arttırıma giderek bu fiyatı değiştirmeyecekleri için rahatım.. şayet öyle bişey olursa mutlaka düzelttiririm..
Bende yarın yada pazartesi kasko yaptırıcam bakalım nası bi rakam gelicek çok merak ediyorum.Bide bukadar bilgili varken bi danışiyim şimdi araçta mtm firmasının motor mod kiti war fiyatı takribi 9k euro,büyük fren kiti var onunda almanya fiyatı 4500euro ekstra bodykit var oda 5-6k euronun altında diil,coil var jant var....Ben bunları işletmek istiyorum ama bunlar için ekstra prim aracın kasko bedelinin üzerine eklenicek.İyi hoşda aracın üzerindeki takılı olmayan parçaların üzerine sonradan taktıklarım için ekstra bedel mi ödüycem(yani;araç kasko bedeli+sonradan eklenen parçalar kasko bedeli=güncel bedel)
yoksa ;benim parçalarım-orj parçaların fiyatı=ekstra prim bedeli gibi bi durumla mı karşılaşıcam.
Eğer ilk durumla karşılaşıcaksam sadece bodykitle frenleri ve müzik sistemini mi ekleyim
yoksa olay mı çıkarıyim.
İlk durumla karşılaşacaksın:)
İlk durumla karşılaşacaksın:)
Peki bu hesap mantıklı bi şekilde yapılır mı biraz üsteleyince...Bizim şirketler,şirket arabaları,fabrika,depo ev diğer arabalar ne varsa aynı şirkette ve aynı kaskocuda.arabam pert olduktan çook kısa bi süre sonra yeni araba aldığımda(kendi üzerime aldım) hiç kazası olmayan arkadaşımın kavga dövüş aldığından daha uygun bi rakam çıkmıştı=)şimdi kaskocumuzda cidden çok iyi bi insan diretip kalbinide kırmak istemiyorum pertin parasınıda hemen ödetmişti=)
initial-D
06-11-2009, 21:51
Peki bu hesap mantıklı bi şekilde yapılır mı biraz üsteleyince...Bizim şirketler,şirket arabaları,fabrika,depo ev diğer arabalar ne varsa aynı şirkette ve aynı kaskocuda.arabam pert olduktan çook kısa bi süre sonra yeni araba aldığımda(kendi üzerime aldım) hiç kazası olmayan arkadaşımın kavga dövüş aldığından daha uygun bi rakam çıkmıştı=)şimdi kaskocumuzda cidden çok iyi bi insan diretip kalbinide kırmak istemiyorum pertin parasınıda hemen ödetmişti=)
abi araca sonradan taktığın parçaların faturası elindeyse bunların bilgilerini(fatura fotokopisi) acente vasıtasıyla şirkete gönderiyolar ve şirket bu parçalarda bi sakınca görmezse onlarda ayrıca kaskolanabiliyor.
3000tl lik bi jant aldın ve kaza yaptın masrafın 10,000tl diyelim.ayrıca ön 2 jantında kırılmış.ön 2 jant 1500 tl ise 1000-1300 tl gibi bi miktarda onlar için alırsın(rakamı attım kafamdan tabi)böyle olur
kaskoda jant kapağı veya sonradan takılan teyp bile aksesuar sayılabiliyor faturalanmazsa.ve kasko sadece stock aracı kaskolar
Faturası yok aracı bu şekilde aldım.Peki servisten aracın değişen parçalarının orj fiyatlarını alsam ve benimkelerle aradaki farkı kadar extra prim vermeyi teklif etsemde mi olmaz?İyi müşeteriyiz ya=)
Eğerki iş yaptıgınız sıgorta anadolu sıgortaysa dogrudur..fıyatlar yuksektır dıger sıgorta sırketlerıne gore ama geecen sene %40 bu sene %50 hasarsızlıgınız var dıe fıyat hıc bı zaman ucuza gelmez...Ve son 1 senede fiyatlara çok fazla zam geldi.
Sigorta sırketlerı fıyatları kendı arz taleplerne gore esneklestırdıler fkat yınede anadolu sıgorta buna ragmen dıgerlerınden paahalıdır..Fakat verdiği teminat diğerlerine göre daha kapsamlıdır.Diğer sigorta sırketlerınden fıyatlar alıp mewcut calıstıgınız sıgorta sırketıne soleyebılırsınız,acentede bunu teklıflendırıp sigorta bolge mudurlugune gonderır ve bölgede fıyatı ınebılecegı kadar asagı ceker..
Benım bıldıgım bırkactane sıgorta sırketı var bunlar pıyasadakı sıgorta sırketlerınden cok daha dusuk prımlere sıgorta ıslemlerını gerceklestırıorlar bunlarında esas nedenı sırketın satılacak olmasıdır...
Tabi ben anadolusıgorta ıcın yazdım..Kendimde ayrıca anadolu sıgorta acentesıyımdır.Fiyatlar konusunda haklısınız para kolay kazanılmıyor.Fiyat sorununu biz ne kadar yazılı ve sozlu olarak bölge müdürlüğüne bildirsekte bize gelen cevap kısaca " yapacak bişey yok " oluyor.
initial-D
06-11-2009, 23:08
Faturası yok aracı bu şekilde aldım.Peki servisten aracın değişen parçalarının orj fiyatlarını alsam ve benimkelerle aradaki farkı kadar extra prim vermeyi teklif etsemde mi olmaz?İyi müşeteriyiz ya=)
valla tam olarak bilemiyeceğim ama ozaman üzerinde seri numarası varsa parçaların markalarıyla beraber belirtirsiniz ve fotoğraflarıyla belki bi adam gönderir şirket bakar ve daha extra primle kabul edebilirler.
ama kesin yaparlar veya hayatta yapmazlar diyemiyeceğim.hiç belli olmuyor sağı solu şirketlerin çünkü.acentaya gidince durumu anlatırsın onlarda bölge müdürlüğünün ne cevabını söyler olumlu veya olumsuz
benzeri bişey trafik sigortamı yaptırırken başıma geldi..
valla tam olarak bilemiyeceğim ama ozaman üzerinde seri numarası varsa parçaların markalarıyla beraber belirtirsiniz ve fotoğraflarıyla belki bi adam gönderir şirket bakar ve daha extra primle kabul edebilirler.
ama kesin yaparlar veya hayatta yapmazlar diyemiyeceğim.hiç belli olmuyor sağı solu şirketlerin çünkü.acentaya gidince durumu anlatırsın onlarda bölge müdürlüğünün ne cevabını söyler olumlu veya olumsuz
Aynen öncelikle faturası varmı yokmu diye sorulur..Genelde faturası olmayan parcalar kaskoya tabi tutulmuyor...
fsunnetci
06-11-2009, 23:33
Lem biz 84 model hacı murata 300tl ye trafik sigortası yaptırdık adamlar 450tl ye kasko yaptırıyor ne iş bu anamadım gitti..450 tl ye kasko çok iyi valla
initial-D
07-11-2009, 00:25
Lem biz 84 model hacı murata 300tl ye trafik sigortası yaptırdık adamlar 450tl ye kasko yaptırıyor ne iş bu anamadım gitti..450 tl ye kasko çok iyi valla
eski aracın kaskosu yüksek olur zaten.91 model mazda 323ü 2000e yaptırdılar
ecthelion
07-11-2009, 09:03
ucuz ödemişsin, ben 3000 tl ödüyorum kaskoya
Aradılar Akşamına,araba çalındı :D
Day Walker
07-11-2009, 09:57
yaklaşık 7 senedir hasar danışmanlığı yapıyorum Türkiye bir çok kasko firması var ama sadece 2 tanesine güvenirim diğerleri çok sorun çıkarırlar ödeme yapmada onaylamada burdan isim vermiycem
gecen yıl aracım mal kıymet bedelı arttğından dolayı fiyat artısı olduğunu soyledıler indirim almadım
bu yıl ılk defa 35 tl ındırım aldım %40 hasarsızlığımdan dolayı (lıberty sigorta)
yaklaşık 7 senedir hasar danışmanlığı yapıyorum Türkiye bir çok kasko firması var ama sadece 2 tanesine güvenirim diğerleri çok sorun çıkarırlar ödeme yapmada onaylamada burdan isim vermiycem
İsimleri versen bence daha iyi olurdu abi kasko yaptıracak olanlara ışık tutmuş olurdu en azından.
bizim herşey hdi ideydi.Aracım pert olduğunda 51.000tl verdiler ki vergi indirimi tanıdık fln o dönemde sıfırını 55e alabiliyodum:)