PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Muayneye gitcem yardım

34tb9544
23-11-2009, 22:17
ARKADAŞLAR ARABAMIN MUAYNESI GELDI GECTI TEMIZ KAGIDIMI ALDIM KISMETSE CARSAMBA GUNU CATALCADAKI MUAYNE ISTASYONUNA GIDIP MUAYNE ETTIRCEM AMA HER KAFADAN BIR SES CICIKIYO ARABAN SOLE BOLE GECMEZ DIYE ARABANIN RESIMLERINI EKLEMEYI BILMEDIGIM ICIN SAHIBINDEN LINKINI KOYUYORUM http://www.sahibinden.com/jdm_ek4_yellow-06WQQaXQQ16852426WQQpXQQdisplayitem
ARABAMIN BANA GORE EKSIKLERI YUKSELTICEM EN BASTA DAHA SONRA FAR AYARI DIREKSYONUMU CIKARTICAM BIRDE FERRARI KORNA WAR DAHA NELERE DIKKAT ETMEYELIM LASTIKLERIM DAHA 7 BIN KM DE TERTEMIZ FRENLER IYI NELER YAPMALIYIM SOLERSENIZ SEWINIRIM EKSIK BI SEYIM KLAMASIN SAGLIK SETI FALAN OK

mmustu
23-11-2009, 22:18
ver ERAY a evraklarını ertesi gün teslim etsin..........

34tb9544
23-11-2009, 22:23
sadece ewrakalamı oluyo mustu hatırlamıssındır benı belkı e5 halıc koprusunden :D ozel bı soruysa pm den de atabılırsın

brv
23-11-2009, 22:33
Rampa testinde lastikleri sürtmezsen bir sıkıntı olmaz...Normalde sürtme yapmıyorsa lastikler boşuna sökme yayları...
Fren hortumlarında kaçak patlak yoksa sıkıntı olmaz...
Far ayarı hafif kusur sayılıyor artık...
Görünen kadarıyla bir sıkıntı yok...

onursumer
23-11-2009, 22:41
sıkıntı olucağınısanmıyorum one plakanı taksan yeter bence

yürüyen vs sağlamsa yağ kaçağı yoksa geçersin

birde şase no falan okunmuyorsa servisen kağıt al hafif kusur yazıyorlar :D

Low-Rider
23-11-2009, 22:45
Bu düşüklükte bir civic si rampa testini geçemedi , yükselt gel dediler..

Ferhat_V
23-11-2009, 22:47
ön cam dahil film

egzoz

supercharged

kanat ve karbonlar

jant ve basık

olan bir s2000 muayeneden nasıl geçer hiç bişey sökmeden..kim geçirir yapar halleder ?

34tb9544
23-11-2009, 22:48
arabada coılower war yayları sokmuycem sadece yukseltıcem zaten bu sekılde ıcerıye gırmıyo deıl rampaya hayatta cıkamaz yardım ıcın tesekkurler dıreksyonu sokmeyı ıstemıyorum gecıyo mu yoksa gecmıyo mu onu ogrensem yeter bırde korna

mechanıcer
23-11-2009, 22:48
yektanın cooper ve benım clıo yu gecırdık bız :D

ömerve
23-11-2009, 23:58
Fren hortumlarına baktır derim,yağ kaçağı çatlak vs varsa direk ağır kusur.

turbo&quattro
24-11-2009, 00:00
Cam suyunu da doldur..Ciddiyim, tecrube ile sabit hafif kusur:)

onurars
24-11-2009, 00:07
arka sileceğin yok bide sorun ederler mi acaba onuda?

seref1
24-11-2009, 00:09
arka sileceğin yok bide sorun ederler mi acaba onuda?

aynen buda kusur fakat hafifmi ağırmı net blmiorm? amerikan parkın varsa sök normale cevir.camurluklardaki snyaller bağlıysa orjne cevir.

brv
24-11-2009, 00:26
Orjinal sarı ampül tak sinyallere beyaz yanıyorsa eğer...

Arka silecek olmadığını anlarlarsa sorun yaparlar ama anlıcaklarını zannetmiyorum....

erdemsddk
24-11-2009, 09:22
Amerikan sinyaller ağır kusur olarak mı geçiyor ?

ahmetuygur
24-11-2009, 09:39
ya bizim 2008 model ml 320 cdi 'ye adamlar far ayarı bozuk dedi ya :D deli olucam sıfır araba

34tb9544
24-11-2009, 09:43
pekı spor dreksyonu sokmem lazım mı artık yoksa bole gecen war mı arka sılecekten yandık o zaman bu model bole derız bızde :D sıleceksız bırde spoon kanat we aynalar war

mmustu
24-11-2009, 09:50
direksiyondan geçirmediler bizim arkadaşı orj taktı geçti

fiber parçalar o kadar sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ki ne arabalar geçti öyle.

kesinlikle alt tarafta yağ kaçağı falan olması bütün keçelere körüklere dikkat et

mümkünse arabanın altına bile su tuttur

kesinlikle fren ayarların el frenin falan güzel olsun mümkünse testini falan yaptır

zenon muş angel miş hiç önemi yok ama far ayarın düzgün olmalı

motor suyu yağı silecek suyunu kontrol et

uzun kısa sınyal silgeç kollarını kontrol et

egzost varsa silencırı tak sıkıntı olmaz

ve diğer ekipmaları unutma yangın tüpü vs vs vs

Ahmet_28
24-11-2009, 10:00
kat iptali olan araç muayeneden geçiyormu bilgisi olan varmı?

burakN
24-11-2009, 10:41
kat iptalindede geçer die biliorum ...

34tb9544
24-11-2009, 12:25
ya catalca full dolu sızce hangı ıstasyona gıdıyım onerıler lutfen

brv
24-11-2009, 12:31
hadımköy...randevu alıp gitmekte fayda var maksimum 1 saate işini halledersin...

BlackEmperor
24-11-2009, 12:38
kat iptali olan araç muayeneden geçiyormu bilgisi olan varmı?

+1

kat iptalindede geçer die biliorum ...

az once bi arkadaş( tüv de çalışan) ağır kusur sayılır dedi ama kat iptali ile geçende varmış baya :beuj:

serhat306
24-11-2009, 12:50
gokhan senın araba gecer usta sıkıntı olmaz ıncık boncuk ıslerı hallet gotur amerıkan sınyal varsa ıptal et...

tmRR
24-11-2009, 16:46
arka silecek ağır kusur. fiskiyesinide ihmal etme eğer atmıyosa ağır kusur, arabanı kaldır yoksa ağır kusur, dıreksıyondan gecer kusur yazılmaz, frenlerini ayarlatman gerek şansa bırakma yoksa ağır kusur, ferrarı korna ağır kusur, arka plaka aydınlatma lambalarını kont et yoksa oda ağır kusur...

ilkerrrrr
24-11-2009, 16:55
arka silecek fıskiyesi çalışmıyordu
arka plaka aydınlatmam yoktu
farlarımda inanılmaz derecede ayarsızlık vardı. (muayeneye girtdiğim farın teki 86 yılından kalma diğerini yeni aldım)
motorda yağ kaçağı vardı

sonuç olarak muayeneden farlar ve motor yağı olmak üzere 2 hafif kusurla geçtim (geçen cumartesi günü)

Dou
24-11-2009, 16:55
Plaka lambası hafif kusur, yanmamasına rağmen geçmiştim haziran ayında. Bakmadan gitmiştim.

grkm
24-11-2009, 17:03
kat iptali direk ağır kusur ve çok katılar. Hadımköyde geçen hafta girdim

BlackEmperor
24-11-2009, 17:04
kat iptali direk ağır kusur ve çok katılar. Hadımköyde geçen hafta girdim

patladı yani :beuj:

Ranthor
24-11-2009, 17:20
benim kat ın farkına varmadılar?

BlackEmperor
24-11-2009, 17:25
benımkınıde anlamazlar ( umarım ) alttan bakınca bile zor gozukuyor turbo cıkışınanda hemen motor koruma plastiğinden gozukmez:ninca:

cnrsrn
24-11-2009, 17:29
arka silecek agır kusura giriyor bi arkadaşın silecek fiskiyesi çalışmıyor diye yaptır gel demişlerdi bide sende silecek yok farketmemeleri imkansız bence haberin olsun .

mrtngn
24-11-2009, 17:30
Yarın bende sokucam arabayı muayneye..kusura bakmayın konuya biraz ortak olucam ama bu temiz kagıdı olmadan kabul edilmiyo mu acaba?

SekoLive
24-11-2009, 17:31
bi ara saro nun beyaz 307 si vardı muayeneden geçebilen o araba geçtiyse hepsi geçer kanaati var bende :) coiloverlerı kaldır biraz geçersin diye düşünüyıorum arkadaşlara katılıoyrm

Göki,ZD
24-11-2009, 17:31
benim kat iptalinin farkına varırlarmı acaba :D ahauahuha

neyse 2 ay daha muayenem var 4 ay sürer aracın bitmesi o güne geldiğinde düşünürüz :)

clioo
24-11-2009, 17:36
Sultanbeyli tüv'e geçen cumartesi götürdük toplam 45 dakikada bütün herşey bitti, randevusuz götürmüştük..

Far ayarını yaptırıp direk muayeneye gittik ama muayenede ayarsız çıktı. Filmlere bişey demediler, sürücü kapısı tam açılmıyodu takılma vardı birde kaput tutma demiri yoktu ağır kusur yazdılar ikisine. Lpg uyarı sticker'ı yoktu onada hafif kusur yazdılar. Birde arka koltuktaki kemerlerin takma aparatları koltuğun altındaydı onada ağır kusur yazdılar.

grkm
24-11-2009, 17:37
benim kat ın farkına varmadılar?

bayağı zamandır umursamıyorlardı , yakın geçmişten itibaren çok katılar. Malesef sadece kat iptali için hadımköy maslak , maslak hadımköy yaptırdılar .. Birde bazı ufak tüp susturucuları, özellikle manifolda yakın olanları kat sanabiliyorlar.

BlackEmperor
24-11-2009, 17:42
bayağı zamandır umursamıyorlardı , yakın geçmişten itibaren çok katılar. Malesef sadece kat iptali için hadımköy maslak , maslak hadımköy yaptırdılar .. Birde bazı ufak tüp susturucuları, özellikle manifolda yakın olanları kat sanabiliyorlar.

Allahım sen bize hayatında hiç katalitik görmemiş birini nasip eyle :p

cookies
24-11-2009, 17:47
arka sileceğin oLmaması HK
kataLik konvertör iptaLi AK ama yerine susturucu taktırmak gerekir..
sinyaL Ler fLaşör ve far gibi aydınlatma organlarının tam fonksiyonLu çalışması gerekiyor..
hem bunLarın hepsi TÜVTÜRK 'ün sitesinde ayrıntıLı olarak yazıLmış..
muayeneye girecekLer bir zahmet bakınız ;)

tmRR
24-11-2009, 21:26
hafif kusurlu gitmek gerek aslında ama öyle bişey kii bu durum bazı muayene görevlileri fantazi olsun diyede bırakıyolar :S valla konulara bakıyorum biri ağır kusur vermiş aynı sebepten biri görmezden gelmiş gibi şeyler yani anlaşılan muayene yapan arkadaşların inisiyatif durumu bu bence :)

brv
24-11-2009, 22:16
Yarın bende sokucam arabayı muayneye..kusura bakmayın konuya biraz ortak olucam ama bu temiz kagıdı olmadan kabul edilmiyo mu acaba?

borcun yoksa eğer temiz kağıdı şart değil...ben temiz kağıdı almadan gittim...

mrtngn
24-11-2009, 22:27
borcun yoksa eğer temiz kağıdı şart değil...ben temiz kağıdı almadan gittim...

Vergi borcu vs hiçbisey yok ama bitane ceza yedik gecen gün..Farkedermi yinede:soru:

brv
24-11-2009, 22:36
Vergi borcu vs hiçbisey yok ama bitane ceza yedik gecen gün..Farkedermi yinede:soru:

Net bişey söyleyip yanıltmak istemem ama vergi borcu çıkıyor genelde o kadar taze bir trafik cezasının çıkıcağını zannetmiyorum...Ama vergi dairesine bir uğra istersen sabahtan...
Bursa'da muayene istasyonu olarak Kestel'e gitmiştim ben çekirge'den gemlik daha uzak km olarak kestel daha yakın...Randevu kesinlikle al millet saatlerce beklerken ben 30dk da halletmiştim işlemleri...

34tb9544
24-11-2009, 23:40
eeee bu adam ban sımdı dersekı arka sılecegını ta gel naapıcam :D:D sılecek camdada durmuyo kaportada ıptal ettık onuda

tmRR
24-11-2009, 23:53
şansını dene bi :) cıvıc'ten anlamayan muayene uzmanına denk gelirsen geçersin :)

34tb9544
24-11-2009, 23:56
ustte fıskıye falan yok adama bu model bole desem yemez mı acaba :D makara olur oda ole yaa

tmRR
25-11-2009, 09:02
yiyebilir :) 99 lar böyle çıktı filan dersin..

sinan-s
25-11-2009, 09:15
Gökhan bu araba rahatlıklan geçer..Tek yapacağın o ferrari kornayı söküp orjinali takman,birde öne plakayı yapıştırman olacak..Onun dışında geçmiyecek bir durum yok..Yangın tüpü çift reflektör ve sağlık çantasını da yanında götürmeyi unutma..

34tb9544
26-11-2009, 13:49
arkadaşlar şaka gıbı bu muayne gecırdım sakın ama sakın hadımkoye gıtmeyın ılk once herseyımı halledıp gıttım herseyımı tam bılıyorudm ama muayne sonunda 5 adet agır kusur cıktı sok oldum ılk once aracı alıp hadımkoye gıttım ıstasyonda v tec cı bı gorewlıye denk geldım adamında v tecı warmıs arabayı begenıyomus sahıbınden comdan hatta satın almak ıcın aramıs bıle bende tamam yırttık dedım ama o mudur yok muo mudur mudurlerın hepsı bole demek ılk once agır kusur olarak kornamız oldu fıam korna daha sonra araba 5 kısılık kemerler 4 kısılık arkada war ama koltugun altında ve tabıkı arka sılecek koltuk dıye bır not daha agar kusur bırde sıslerle frenlerın bır baglı olması agar kusur sayıldı gecemedık korna halledılır dedım kemer koltuk altı dedım hallettık sıslerıde hallederım dedım koltuk we arka sılecek kaldı
mudur cagardım dedım arka sılecek yok bole alındı yarın yola cıkıcam yapalım bu muayneyı olmaz bole gecmez hondada war dedı ben sok bu 99 ama sarı bunda yok olsun hepsınde war ama tak gel dedı nasıl takıyım yarın arıfe yola cıkıcaz olsun 1 ay muddet war falan derken gıt bagajı deıstır dedı renk yok dedım fark etmez dedı ve ewe dondum gece 2 30 kadar bagaj deıstırdım yesıl bır cıvıcten aldım sarıya taktım anca o sekılde gectım ertesı gunu bırde demez mı bu koltuklar orjınal deıl orjınallerı derı kapladık orjınal deıl dedı gecırmıyodu zar zor gecırdık ınsanların peygamber sabırlı olması lazım bunlara dayanmak ıcın SAKIN HADIMKOYE GITMEYIN !!!!

SPORTING
26-11-2009, 13:59
dün bende gönderdim aracı aynı muhabbet arka kemer korna ve arac cok basıkmış nasıl uyuz oldum yayada karışıyolar.

emrah type-r
26-11-2009, 14:02
bnde gecen gun oraya gıttım cok kotu adam dırek yazdı kusurları...cok kotu sonra geldımn sakaryada yaptırdım....

Ahmet_28
26-11-2009, 14:54
benim katalizatörün yerine aynı kat büyüklüğünde boru yaptırdım çıkışı felan orjinal gibi :D sensörde duruyor üzerinde anlamaz kekolar ışıkta yanmıyor :D

Ferhat_V
26-11-2009, 21:31
yaptıracak arkadaşlar kurtköyden yaptırsınlar...en koyusundan film cam + egzoz + karbonları bol olan araç geçti :)

mrtngn
27-11-2009, 01:14
Masallahh yanii...Biri birini tutmuyo demek ki.

Bende hayırlısıyla bu sabah yaptırdım..Randevu alamadıgım için gemlikte girdim muayeneye...Film ve motor no okunamıyo die hafif kusur yazmıslar:) öle ahım şahım biseyde yapmadılar..ilkyardım cantası,yangın tüpü,emniyet kemerlerii,silecekler tamamdır..;)

Bursada gircek varsa Gemlik'i tavsiye ederim sorun cıkarmıyolar...

fosgate
27-11-2009, 20:55
istasyoan göre ciddi değişiyor sanırım
ben 05/11/2009 da izmir bornova istasyonda girdim aracı alan görevliye tambura yavas girebilirmisin diye rica ettim ok dedi
ne sileceklerime baktı nede sinyallerime alttakımı kontrol ederken coilover ları inceledi biraz
far ayarı hafif kusur
arac yere cok yakın hafif kusur verdi gectim :)

cookies
27-11-2009, 22:08
İstanbuL esenyurt'ta kine giden varmı durumu nedir gevşekLik oLarak?
en serbest yer neresi diye sorayım madem istasyondan istasyona göre değişiyor..?
bir kemer olayını anLamadım ne diye onay vermedi?
yere yakın oLması hafif kusur olarakmı geçti? :soru:

SPORTING
27-11-2009, 22:48
ben esenyurta gittim arac yere cok yakın dendi agır kusur, araç 5 kişilik 4 kemer var gene agır kusur yani geçmedi :)

fosgate
27-11-2009, 23:03
İstanbuL esenyurt'ta kine giden varmı durumu nedir gevşekLik oLarak?
en serbest yer neresi diye sorayım madem istasyondan istasyona göre değişiyor..?
bir kemer olayını anLamadım ne diye onay vermedi?
yere yakın oLması hafif kusur olarakmı geçti? :soru:
evet bana aracın yere yakınlıgını hafif kusur verdi
hatta uzman arkadas ayagını aracın altında gezdirip kendince sürtme kontrolüde yaptı
onu görünce kesin sorun cıkartacak dedim içimden ama cıkardı arabayı geçtin dedi ;)

brv
27-11-2009, 23:10
İstasyondan ziyade muayeneyi yapan adamın karakteri önemli...Ufak tefek şeyleri geçiştirenler de var bırakanlarda var...

cookies
27-11-2009, 23:12
ben esenyurta gittim arac yere cok yakın dendi agır kusur, araç 5 kişilik 4 kemer var gene agır kusur yani geçmedi :)

SPORTİNG'e ağır;:icon13:

evet bana aracın yere yakınlıgını hafif kusur verdi
hatta uzman arkadas ayagını aracın altında gezdirip kendince sürtme kontrolüde yaptı
onu görünce kesin sorun cıkartacak dedim içimden ama cıkardı arabayı geçtin dedi ;)

fosgate' e hafif kusur :icon_tup: doğru oLanda bu..:rolleyes:
bende 17jant 5cm omp var sürtme yok fakat bu ''yerden yüksek'' meseLesi kafamı karışırıyor..şansa artık girip göreceğiz..sebring egsozumuda söküp birLik egsoz:rolleyes: taktıracağım sLincer Lı fLn geçmez sanırım gerçi o konuda da bir tutarsızLık var ama şans artık bakaLım..

onurars
27-11-2009, 23:13
ben demiştim arka silecek sorun olur diye:),neyseki hallolmuş

BlackEmperor
28-11-2009, 01:57
Masallahh yanii...Biri birini tutmuyo demek ki.

Bende hayırlısıyla bu sabah yaptırdım..Randevu alamadıgım için gemlikte girdim muayeneye...Film ve motor no okunamıyo die hafif kusur yazmıslar:) öle ahım şahım biseyde yapmadılar..ilkyardım cantası,yangın tüpü,emniyet kemerlerii,silecekler tamamdır..;)

Bursada gircek varsa Gemlik'i tavsiye ederim sorun cıkarmıyolar...

hadi geçmiş olsun gemlik bana uzak izmir yolunda varmış bitane bide ankara yolunda hangısıne gıtsem acaba :soru:

cookies
28-11-2009, 03:19
hadi geçmiş olsun gemlik bana uzak izmir yolunda varmış bitane bide ankara yolunda hangısıne gıtsem acaba :soru:

ben muayene edeyim neyin var hacıabi :hihih:
:)

ilkerrrrr
28-11-2009, 11:37
geçmiş olsun
bunlar nasıl uygulama anlamıyorum
bende arka kemerler hiç yok ki :)
ama geçtim

mrtngn
30-11-2009, 00:40

İzmir yolunda olduguna eminmisinn abi?? Ben yok diye biliyorumm..Tüv'ün sitesindede gözükmüyor..

brv
30-11-2009, 00:46
Kestel'e gittim randevulu 30dk da hallettim işimi...Gemlik uzak gerçekten...
İzmir yolunda eski muayene istasyonu vardı hatırladığım...