Orijinalini görmek için tıklayınız : B16 Headers Sarkma Sorusu :)
onurdestan
06-12-2009, 23:28
İyi geceler ya aklıma dvmlı takılan birşey var bu b16lara 4-1 headers takılınca alta sarkıyor rahatsızlık verılcek sekılde arkadasta noname paslanmaz celık 2.5 ınc cıkısı olan bı header var bırakın surtmeyı rahat rahat gezemıoruz bıle arabada oyle asırı basık degıl eıbach yay konı var on lastık camurlukta tam
sormak ıstedıgım bu bızımkı no name dıyemı bu kadar sarkıyor
4-1 Olanların Hepsimi Böyle 2.5 inç 2 inç hepsi aynımı
long block short block dıye bırsey duydum b18 ıcın olan headerlar 2.5 mus sarkıyormus
dunya ahıret para verıp dc alsak sarkıcakmı
dclı vtı sahıbı arkadaslar bı foto koysalar aslında :)
bunaltı getırdıgı ıcın konuyu actım degısık bı soru oldu yardımcı olursanız sevinirim :)
alttan sarkma olayı normal oraya en guzelı bı korumalık gıbı bısı yaptıracaksınız.en azından olacakları engellersınız..yoksa bole her tumsekte ufak ufak ezıkler olusur.
onurdestan
06-12-2009, 23:35
var zaten bır sac yaptırdık bayagı bı koruyor headerı fakat artık ıskence sevıyesıne geldı bazen cok acı sesler gelıyor tırsıyor ınsan :) yanı butun markalar boyle abartı sekılde sarkıyormu arabayı kullanası gelmıyor ınsanın
var zaten bır sac yaptırdık bayagı bı koruyor headerı fakat artık ıskence sevıyesıne geldı bazen cok acı sesler gelıyor tırsıyor ınsan :) yanı butun markalar boyle abartı sekılde sarkıyormu arabayı kullanası gelmıyor ınsanın
Bende dc 4-1 var cok nadır olarak surtuor...Epey psıkoya bagladım :D bı yerden gecerken....Bir arkadasımdada megan var oda aynı dertten sıkayetcıydı...
en guzelı orjınal yay takacaksın o sekılde sureceksın
dc nın 2.5 olanları cokasagıda duruyor..ama 2ıncler ıyı ben daha hıc surtmedım...
jdm-fuat
07-12-2009, 00:04
2 incler de sıkıntı yaratıyor mesela modele göre de degişiyor dc fazla sarkmıyor ama megan cok sarkık sıkıntı cıkarabılır
KCANN_220
07-12-2009, 00:08
2.5 genelde b18-b20ler ıcın ondan cok sarkıor..dc 4-1 falan bnm araba kısa gelıor mısal..2 lık bı hıdırla rahat rahat gezebılırsınız kanımca...:D
onurdestan
07-12-2009, 13:19
sığmadı derken ? eğer o kadar bir fark varsa beni kurtarır o
Benim B20 de DC 2.5 vardı çok aşagıda duruodu
olay collector ile alakalı 2" b16 için çok yüklü degilse yeterli zaten
b16 2" DC kullan o daha yukarıda megan racing daha aşağıdan geliyor sürtme olasığı çok daha fazla..
2.5" headers b18-b20 için onların blok ve kapak daha yüksek duruyor b16'a göre..
Benim B20 de DC 2.5 vardı çok aşagıda duruodu
olay collector ile alakalı 2" b16 için çok yüklü degilse yeterli zaten
2'' olan araboru ve son susturucu ile dynoya çıktım.....daha sonra sistemi daha iyi olur düşüncesiyle komple 2.5'' e yükselttim.... tekrar dynoya çıktım....sonuç kesinklikle birbiri ile aynı.....yani benim vti da 2'' setup (headers düz boru son susturucu) ile 2.5'' arasında hiç bir fark oluşmuyor....boşuna ağırlık taşımanın dışında :( ....egzantrik piston ıvır zıvır işin içine girince durum değişirmi bilmiyorum...ama soft mod vti için çok gereksiz :icon_tup:
bendede 2,5 inç dc var anansını sattık headrs ın :)
2'' olan araboru ve son susturucu ile dynoya çıktım.....daha sonra sistemi daha iyi olur düşüncesiyle komple 2.5'' e yükselttim.... tekrar dynoya çıktım....sonuç kesinklikle birbiri ile aynı.....yani benim vti da 2'' setup (headers düz boru son susturucu) ile 2.5'' arasında hiç bir fark oluşmuyor....boşuna ağırlık taşımanın dışında :( ....egzantrik piston ıvır zıvır işin içine girince durum değişirmi bilmiyorum...ama soft mod vti için çok gereksiz :icon_tup:
aynen öle abi 12.5 cr ve üzerine B16 larda 2.5 kullanılması lazım
ayrıca B20 ve B18 uzun olması bişi farkettirmiyor karterde headers ta yere cok yakın oluyor EK kasada
onurdestan
07-12-2009, 15:56
bizimki standart filtre headers egzoz var yani koydugumuz 2.5'' hem gereksiz hemde surtme eziyeti var hmm dc bakıcaz o zmn varmı elinde dc li vti fotosu olan :D
bu arada hepinize teker teker teşekkür ederim yorumlarınız için
Bende de 4-1 dc2 var yengeç gibi geçtiğim için tümseklerden hiç sürtmüyo yengeç spec :)
Talih.b16
07-12-2009, 18:05
sımdı 2.5 dc soft modda uyarmı 60 lık duz boruyla vtec e
arkadaşlar 2.5 " olanlar b18 ler içindir onlarda blok uzunlukları b16 ya gore biraz daha uzun olduğundan aşaıya uzanıtor haliyle
2" alın sarkmasın bende b16 da 2.5 a gerek yok
dc 2.5 luk headersı bildiğim kadarıyla itr 200 hp olanın headersına sağdık kalarak yapmış