Orijinalini görmek için tıklayınız : Impreza WRX - Impreza WRX STI
mehmetelt
20-12-2009, 00:42
Arkadaşlar yakın bir zamanda 2004-2005 model WRX veya STI alma gibi bir niyetim var.
temiz WRX fiyatları 40-45 arası
temiz STI fiyatları 55 gibi rakamlar
arada 10-15 bin gibi bir fiyat farkı var. sizce bu aradaki farka değermi stı?
bu iki araç hakkında bilgileri olan arkadaşlarımın yorumlarını bekliyorum. :beuj: :beuj:
mehmetelt
20-12-2009, 00:52
yorum yokmu?
M_PROJECT
20-12-2009, 00:54
deger , wrx e bosa para harcama alicaksan sti al .
konuyu açmışın 10 dk sonra yorum yok mu diye sormuşun :) biraz sabırlı ol bilenler elbet yazar kimse bişey saklamaz :)
aha bi WRX sahibi yorumunu yapmış bile...
GokhanErol
20-12-2009, 01:22
Korhan abi görürse daha detaylı anlatabilir okadar çok ki farkı... benim bildiklerim 2005 sti bulursan temizse kaçırma derim ej20 lerin nirvanasıdır bence... wrx ej205 sti internali forged ej207 dir bu kasada stida avcs(subab zamanlayıcı) bulunur subab yay şapka wrxten sağlamdır
volan baskı balata yürüyen aks vs. wrx le sti arasındaki farka hertürlü değer turbo farklı enj. farklı awd farklı 05lerde dccd var şanz. farklı fren sis. farklı gösterge jant koltuk direksiyon emme mani. egzoz sis. i.c. si daha büyük aklıma gelen bunlar...
kolay gelsin...
mehmetelt
20-12-2009, 01:22
konuyu açmışın 10 dk sonra yorum yok mu diye sormuşun :) biraz sabırlı ol bilenler elbet yazar kimse bişey saklamaz :)
aha bi WRX sahibi yorumunu yapmış bile...
konu gerilere düşüyor o zaman kimse görmüyor ve yorumda olmuyor haliyle. bu çektiğin mesajı şaka olarak düşünüyorum.
mehmetelt
20-12-2009, 01:24
Korhan abi görürse daha detaylı anlatabilir okadar çok ki farkı... benim bildiklerim 2005 sti bulursan temizse kaçırma derim ej20 lerin nirvanasıdır bence... wrx ej205 sti internali forged ej207 dir bu kasada stida avcs(subab zamanlayıcı) bulunur subab yay şapka wrxten sağlamdır
volan baskı balata yürüyen aks vs. wrx le sti arasındaki farka hertürlü değer turbo farklı enj. farklı awd farklı 05lerde dccd var şanz. farklı fren sis. farklı gösterge jant koltuk direksiyon emme mani. egzoz sis. i.c. si daha büyük aklıma gelen bunlar...
kolay gelsin...
teşekkürler ege. bu bahsettiklerin 2004 STI da yokmu? temiz 2004 bulursam almayıp 2005 mi kovalayım?
GokhanErol
20-12-2009, 01:33
önemli değil bildiğimi yazıyorum faydası olursa ne mutlu... 04 tede var tabiki sadece kullanıcı kontrollü aktif orta diferansiyel(dccd) yok 05lerde olmayanda var gerçi ama bence önemli bi faktör diğer bahsettiğim parçalrın hepsi stilarda mevcut ama 2005te iyileştirilmiş hali diye bilirim tabi buda görecelidir aynı speclerde 04 kırmaz 05 kırablir bilemzsin bunu afr benzin vs biçok etken var ama imkanın varsa 05 derim yeni iyidir herzaman temiz olmak şartıyla...
bu konuyla forumun eski yıllarına geri döndüm:):):):):)
sti al bnce wrx yerine arada ki farkada değer
daha önce konusu açılmıştı araştırsaydın forumda bir belki bişeyler bulurdun
mehmetelt
20-12-2009, 01:37
önemli değil bildiğimi yazıyorum faydası olursa ne mutlu... 04 tede var tabiki sadece kullanıcı kontrollü aktif orta diferansiyel(dccd) yok 05lerde olmayanda var gerçi ama bence önemli bi faktör diğer bahsettiğim parçalrın hepsi stilarda mevcut ama 2005te iyileştirilmiş hali diye bilirim tabi buda görecelidir aynı speclerde 04 kırmaz 05 kırablir bilemzsin bunu afr benzin vs biçok etken var ama imkanın varsa 05 derim yeni iyidir herzaman temiz olmak şartıyla...
sahib...en comda gezdim biraz 2005 temiz olanlar var. dediğin gibi benimde öncelik verdiğim 2005 zaten. bakalım hayırlısı. WRX tavsiye etmiyorsun ama anladığım kadarıyla
GokhanErol
20-12-2009, 01:47
benim tavsiyem olur dediğin gibi tercih senin sonuçta...:) daha öncede çok konuşuldu buarada wrx sti evo konusu...
ama iyi ellerde olan bi sti daha önemli 05 olupta heba olanlarda var temizide eğer Korhan abilerin garaja uğrama şansın olursa gereken yardımı edeceğinden şüphen olmasın...
konu gerilere düşüyor o zaman kimse görmüyor ve yorumda olmuyor haliyle. bu çektiğin mesajı şaka olarak düşünüyorum.
karşılaştırmalardaki konulra bakıyorum o kadar fazla yeni konu göremedm yane bunu 2. sayfaya düşürecek kadar ...hatta baktığımda en yeni konu bu !
her konu açan 10 dk sabredemezse forumda yanmışız ozamn ...
mehmetelt
20-12-2009, 01:55
karşılaştırmalardaki konulra bakıyorum o kadar fazla yeni konu göremedm yane bunu 2. sayfaya düşürecek kadar ...hatta baktığımda en yeni konu bu !
her konu açan 10 dk sabredemezse forumda yanmışız ozamn ...
ben sürekli yeni mesajlara tıklıyorum. orda 2. sayfaya düşmek üzereydi. neyse kardeşim gece gece üzmeyelim birbirimizi :) :) çok da önemli bir konu değil bence üzerinde durulacak kadar.
mehmetelt
20-12-2009, 01:57
benim tavsiyem olur dediğin gibi tercih senin sonuçta...:) daha öncede çok konuşuldu buarada wrx sti evo konusu...
ama iyi ellerde olan bi sti daha önemli 05 olupta heba olanlarda var temizide eğer Korhan abilerin garaja uğrama şansın olursa gereken yardımı edeceğinden şüphen olmasın...
neresi orası ege. ben bilmiyorum. semt olarak nerde? adını söylediğimde tarif ederlermi?
peki kusra bakmayın ...
bende öncelerden okuduğumu söylim size tüm wrx sahipleri bi daha alıcak olsam biraz daha biriktirir sti almaya çalışırım diyordu aklınızda olsun zaten ilk msg da mustafa da yazmış :)
mehmetelt
20-12-2009, 02:05
peki kusra bakmayın ...
bende öncelerden okuduğumu söylim size tüm wrx sahipleri bi daha alıcak olsam biraz daha biriktirir sti almaya çalışırım diyordu aklınızda olsun zaten ilk msg da mustafa da yazmış :)
işte bu önemli benim için. o zaman temiz STI arayacaz anlamına geliyor. teşekkürler
GokhanErol
20-12-2009, 02:08
sen geçenlerde ankaraya gelen dizel cupranın sahibisin sanırım Ogünle sohbet ederken söylemişti...
adresi p.m. atayım belki sıkıntı olur reklam v.s...
burada denildiği gibi daha önce yazıldı çizildi bu konu arama yap bence daha detaylı bilgilerde bulabilirsin...
mehmetelt
20-12-2009, 02:10
sen geçenlerde ankaraya gelen dizel cupranın sahibisin sanırım Ogünle sohbet ederken söylemişti...
adresi p.m. atayım belki sıkıntı olur reklam v.s...
burada denildiği gibi daha önce yazıldı çizildi bu konu arama yap bence daha detaylı bilgilerde bulabilirsin...
evet doğru dedin. ama arabam dizel cupra değil. tdi sport olan yani tdi FR. tamam kardeşim bekliyorum mesajını
DogukanB
20-12-2009, 11:22
@gurcell
Başka bir forumda WRX ile STi farklarını anlatıyordum, STi ve WRX arasındaki farkları şöyle yazdım, eksiklerim olabilir. Bizim eski forumda da buna benzer bir başlık vardı. Eksiklerime yardımcı olursanız sevinirim. Hem güzel bir kaynak oluşturur bu başlık bize (yazının dibine de Spec C farklarını koydum, orda da Baris yardım eder sanırım Smile )
2005 WRX'lerde STi amortisörleri, forged krank, önceki WRX modellerine göre çok daha sağlam diff. ve viskoz, vb. bilimum parçalar standart olarak geldi. İç aksesuar olarak da 2005 WRX'ler önceki kasalara göre epey farklı.
2 litre motorlu 02-05 arası wrxler ve sti'ları konuşalım.
wrx motoru ej205 dir, forged internalları yoktur. sti bloğu ej207'dir krank ve pistonlar forged'dir.
Sti şanzımanı 6 ileri ve sağlam bir şanzımandır (600 hpye kadar yüklendiği görülmüştür), wrx şanzımanı 5 ileridir (350-400hp arasını kaldırır.)
Motor kapakları farklıdır, STi sübapları WRX'e göre büyüktür ve yay ve şapkaları daha sağlamdır. STi daha yüksek devir dönebilir.
STi da sübap zamanlaması için AVCS vardır, WRX'de yoktur.
Enjektörler farklıdır. WRX'de 440cc enjektör vardır, STi'da 550cc pink'ler vardır.
Volan, baskı ve balata wrx ve sti'da farklıdır. (Sti volanı hafiftir, baskısı daha sağlamdır ve balatasında metal oranı fazladır.) WRX ve GC8'e ufak bir işlemcik ile STi baskı - balata seti takılır (volan da setle alınabilir) - toplamda 1000-1200 ytl parça maliyeti olur.
Emme manifoldu sti ve wrx de farklıdır
WRX'de mhi tdo4 turbo varken, sti'larda ıhı vf35 turbo vardır.
Eksoz sistemleri farklıdır.
Ecuları tamamen farklıdır.
WRX'lerde arka diferansiyel viskoz kavramadır, sti'lar kilitlidir.
(Sti'da limited slip ön ve arka difransiyel ve 05 modellerden sonra kullanıcı kontrollü aktif orta diferansiyel geldi. WRX'de ise açık ön diferansiyel ve viskoz orta diferansiyel vardır.)
STi aksları daha güçlüdür, Sti şanzıman çıkış viskozu daha sağlamdır.
STi intercooleri WRX'e göre daha büyük ve verimlidir.
STi'da intercooler water spray vardır, WRX'de sonradan takılır, orjinalde yoktur.
STi süspansiyonu WRX'e göre evrim geçirmiştir.
Göstergeleri farklıdır ve STi'da shift lite göstergeye gömülüdür.
STi'larda Brembo fren sistemi varken WRX'de 2 potlu standart kaliperler vardır.
STi jantları 17" 'dir ve hafiftir, wrx jantları 16" 'dir ve STi'a göre daha ağırdır. (Yalım'ın uyarısı ile WRX'lerin de 17" jantla geldiğini öğrenmiş bulunuyorum)
STi koltukları WRX koltuklarından farklıdır.
STi poryaları WRX'e göre daha sağlamdır.
Subaru GDa ve GDb serilerinde 1.6, 2.0 , wrx ve STi 'ın karoseri aynıdır. Yani 1.6 ile STi'ın kapısı bacası, karoseri aynıdır. Bu Subarunun her motor versiyonu için farklı karoser üretmemesinde gelmektedir. Subieguy abimizin bir deyimi ile 1.6 lar bile over-engineered dir. Hatta 1.6 kasayı alıp bir de kazalı STi alıp swap yapabilirsiniz. Lego gibi yapılacağına emin olun.
Hatta STi lar arasında bile fark vardır. Mesela STi spec c (grup n 'de yarışmak isteyenler için üretilmiş bir araçtır) ile STi farklarını da dilim döndüğünce yazayım:
DoDo_hamann
20-12-2009, 11:27
sti ve wrx aynı kasaya oturtulmuş iki farklı araba özetle :)
Daha açıklayıcı olamazdı heralde:)
aradaki farka kesinlikle değer tabi aracın alınma amacıda farklı dolayısıyla kullanım amacı da
mehmetelt
20-12-2009, 12:04
çok teşekkürler doğukan. çok açıklayıcı bir yazı olmuş. teşekkürler.
arkadaşım bence sen ilk bi WRX al dene ve subaruyu bi tanı sonrasında da zaten STİ'a geçiceksin :) bu arada bnde WRX'imi geçen hafta verdim şimdi evo8 kullanıyorum bu STİ'da olur böyle gider yani..
sen kactane WRX eskıttın olum artık ısın kasarı oldun kanka :D
abim yaa :)
iki tane birinciside sende ahahah ama abii şimdi evo var biliyosun fakat fena yakıyo yaa :( nerde WRX alakası yok valla bence WRX dizel gbi mübarek :D
(paran varsa evolution yoksa playstation) :S
olum ne dızelı be belım kırıldı lan :D o zaman senın arabayı kullanmak lazım arabaya tekrar asık olmak ıcın kanka ahahahhaha:D olum beygırlerı dusur az az yaksın :D
walla abiim evo fenaa tartışılmaz ama yakıyo işte :))
ogunozcan
20-12-2009, 23:15
mehemet abı stı al gıtsın ya ne ugrascan wrx le falan.senın arabada benım tabı
kanka 140 tl ye 250 km fılan :D ama hep tahrik hep tahrik :D
mehmetelt
20-12-2009, 23:16
arkadaşım bence sen ilk bi WRX al dene ve subaruyu bi tanı sonrasında da zaten STİ'a geçiceksin :) bu arada bnde WRX'imi geçen hafta verdim şimdi evo8 kullanıyorum bu STİ'da olur böyle gider yani..
subaruyu tanımama ne yönden gerek var? eğer hızlı bir araba önce alış sonra STI bin diyorsan zaten benim şu anki aracım stock WRX kadar hızlı belki de daha hızlı:icon_tup::icon_tup:
senınkınn yakıtı 100 krş fazlaymış ama tahrik işte :)
o zaman neden nıyetlenıyorsunki wrxden hızlıysa ..vergı az ıbızayla devam et..
subaruyu tanımama ne yönden gerek var? eğer hızlı bir araba önce alış sonra STI bin diyorsan zaten benim şu anki aracım stock WRX kadar hızlı belki de daha hızlı:icon_tup::icon_tup:
bende seat kullanıcısıyım ibiza cupra tdi vardı geçen hafta sattım :)
bence yakıt çok önemli bundan baz alarak WRX dedim.. beygir çoğaldıkca yakıtta çoğalıyo :)
deniz abii benm ibizada fenaydı 198bg onuda verdim biliyomusun:)
bılıyorum kanka hayırlısı olsun yukardakı msgı arkadasa yazdım sana degıl he:D
mehmetelt
20-12-2009, 23:24
o zaman neden nıyetlenıyorsunki wrxden hızlıysa ..vergı az ıbızayla devam et..
wrx niyetlenmiyorum. sti niyetimde var. benim merak ettiğim konu aradaki fiyat farkına değer mi?
bılıyorum kanka hayırlısı olsun yukardakı msgı arkadasa yazdım sana degıl he:D
anladım abii :)
wrx niyetlenmiyorum. sti niyetimde var. benim merak ettiğim konu aradaki fiyat farkına değer mi?
Aldığın Wrx'in Sti kadar gitmesi için aradaki fiyat farkından fazlasını harcarsın :) üstüne bide çıkan sorunlarla uğraşırsın.
Günlük kullanıcı için limitlere yakın Wrx
Hardcore kullanıcı için gırtlak Sti ;)
mehmetelt
20-12-2009, 23:26
yakıt konusu çok dert olmayacak çünkü günde kullanacağım max 20 km.
normal bi kullanıcıysan rolle filnda gitmiyorum diyosan bence WRX al gitsin yeter tatmin eder..
Amaç yol tutan bi araba ise Wrx'de hayvan gibi tutuyo buarada :D
Arkadaşlar yakın bir zamanda 2004-2005 model WRX veya STI alma gibi bir niyetim var.
. :beuj: :beuj:
ılk mesajında boyle yazmısısın sonrakı mesagında wrx den hızlı gıdıyor hatta demısıın ondan yazdım bende o msgı ;)
Amaç yol tutan bi araba ise Wrx'de hayvan gibi tutuyo buarada :D
WRX iyidir esnaf işi :)
mehmetelt
20-12-2009, 23:30
normal bi kullanıcıysan rolle filnda gitmiyorum diyosan bence WRX al gitsin yeter tatmin eder..
her zaman dip gaz giden biri değilim. canım çektiğinde basarım. ama bastığım zaman adrenalini bana hissettirmesini isterim. bunu WRX başaramaz diye korkuyorum. sonra bi daha arabayı sat sti al olmasın yani. şu anki aracım zaten güçlü. ama daha güçlüsünü ve 4 kapı olmasını istiyorum. çooook uzun yıllardan beri STI hayalim vardı zaten.
WRX iyidir esnaf işi :)
Gt daha iyidir hafifletilmiş esnaf işi :D
50 liraya hiç turbo açmadan 130 km gittim gözlerim yaşardı :D
ogunozcan
20-12-2009, 23:32
abı al stı sonra gel ankaraya mustafa abı bıde onu kaplasın turuncuya offf.
mehmetelt
20-12-2009, 23:33
ılk mesajında boyle yazmısısın sonrakı mesagında wrx den hızlı gıdıyor hatta demısıın ondan yazdım bende o msgı ;)
evet ilkmesajımda öyle yazdım çünkü aralarında bu kadar fark olduğunu bilmiyordum.şimdi alırsam sti alacağım. aradaki fiyat farkına deydiğini öğrenmiş oldum
her zaman dip gaz giden biri değilim. canım çektiğinde basarım. ama bastığım zaman adrenalini bana hissettirmesini isterim. bunu WRX başaramaz diye korkuyorum. sonra bi daha arabayı sat sti al olmasın yani. şu anki aracım zaten güçlü. ama daha güçlüsünü ve 4 kapı olmasını istiyorum. çooook uzun yıllardan beri STI hayalim vardı zaten.
sorunun buysa tamam ya düzgün bi WRX al bin adrenalini hissedersin..
DogukanB
20-12-2009, 23:33
kaç model ve kaç liralık bişey düşünüyorsunuz?
mehmetelt
20-12-2009, 23:35
abı al stı sonra gel ankaraya mustafa abı bıde onu kaplasın turuncuya offf.
yok be ogün. mavi veya siyah güzel o araba.
zati esnaf modu fenaa bu özellik hepsinde yok sadece WRX (GT) bunlar
ahahahaha :D:D:D
ulan bızımkı corvettttttttt be :D:D:D:D
mehmetelt
20-12-2009, 23:37
kaç model ve kaç liralık bişey düşünüyorsunuz?
2004 veya 2005 STI 50bin tl civarı.
abi sen tahrik (corvette) modunda gidiyomuşun kendin diyosun ama :)
ogunozcan
20-12-2009, 23:38
http://img64.imageshack.us/img64/4566/watermark.png
mehmetelt
20-12-2009, 23:38
sorunun buysa tamam ya düzgün bi WRX al bin adrenalini hissedersin..
wrx stock internallerle 350-400 hp kaldırıyormu ?
Hemde 18lerle :D arabanın içinde meditasyon yaptım gaza basmamak için :D
ulan basmadıgımızdada cok fark olmuyo depomu delık bıze demedın ahahahaha :D olsun olsun 270 km :D:D:D:D
internal'dan önce Wrx şanzımanı için sınır 350'dir
copyright by Khan ;)
mehmetelt
20-12-2009, 23:39
çok aykırı bir araç ogün.o kadar da göze batmak istemem.
ogunozcan
20-12-2009, 23:39
abi sanada pembe yaaprız.
ulan basmadıgımızdada cok fark olmuyo depomu delık bıze demedın ahahahaha :D olsun olsun 270 km :D:D:D:D
Kanko ben hiç basmadan (3000dd altı) tek depo (45lt) şehir içi 400 gördüm şahitlerim var :D
yüklersen 350 gibi alırsın ama böyle bi düşüncen varsa eğer (STİ)
mehmetelt
20-12-2009, 23:41
internal'dan önce Wrx şanzımanı için sınır 350'dir
copyright by Khan ;)
işte bunun için. yarın bir gün adım gibi biliyorum sti da kesmeyecek. sti yüklemesi daha masrafsız olur bence.
Kanko ben hiç basmadan (3000dd altı) tek depo (45lt) şehir içi 400 gördüm şahitlerim var :D
yuhhh kanka ne satıyosun olum arabayı dızel bıldıgın ahahhahaha :D
ben 3000dd den asagı dusmuyorum pek ondan heralde :D:D:D:D
işte bunun için. yarın bir gün adım gibi biliyorum sti da kesmeyecek. sti yüklemesi daha masrafsız olur bence.
Yüklemekten ziyade altyapı olarak daha sağlam bir araç herzaman daha mantıklı bence = STI
mehmetelt
20-12-2009, 23:42
abi sanada pembe yaaprız.
pembe. hımmm:soru::soru::soru: olabilir
DogukanB
20-12-2009, 23:43
stock internaller ve şanzıman ile max 350-370 HP güvenli olarak
bak adamlar benzin yakıt tartışmasına girdiler al WRX kullan gitsin be abii :D
Gaz pedalının altına yumurta koyucam senin ozaman rahatlıycan :D ama sen onuda kırar gece dükkanda temizlersin :D
mehmetelt
20-12-2009, 23:44
Yüklemekten ziyade altyapı olarak daha sağlam bir araç herzaman daha mantıklı bence = STI
evet yükleme derken abartı şeyler yapmam stock internaller nereye kadar müsade ediyorsa o kadar. en fazla sadece turbo büyütüp yazılım atarım
subaru mavi .. deniz abii alınma siyahta iyii :)
deniz abii kamyon tır arkasında gidersen 450km yapılıyomuş duydum yapanlar var :D
mehmetelt
20-12-2009, 23:46
kesinlikle mavi. sonra siyah
Gaz pedalının altına yumurta koyucam senin ozaman rahatlıycan :D ama sen onuda kırar gece dükkanda temizlersin :D
ahahhhhahhahaah :D:D:D:D
bugun fulledım 50 km yaptım ınmedı hıc ama arada bır bastım : )
dur bıtırene kadar basmım bakım sonucu bıldırırım ahahha :D
mehmetelt
20-12-2009, 23:47
peki STI stock internallerle max kaça çıkabilir. hem hp hem tork olarak ?
unutma kamyon tır bu ikisi
DogukanB
20-12-2009, 23:47
http://www.sahibinden.com/sahibinden_92_000_km_de_emsali_az_bulunur_wrx-23WQQaXQQ18531294WQQpXQQdisplayitem :heyoo:
Kaç kilo Wrx ? :)
mehmetelt
20-12-2009, 23:49
http://www.sahibinden.com/bu_firsat_kacmaz_hatasiz_ve_tertemiz_2004_sti-90WQQaXQQ19461135WQQpXQQdisplayitem
benim favorim bu araç
1360 kilo galiba
benlemı bensızmı ahaha :D
kanka 1255 kg olması lazım
http://www.sahibinden.com/evolution_8_370hp_-74WQQaXQQ19566627WQQpXQQdisplayitem
bunada bak bence :)
1360 kilo galiba
benlemı bensızmı ahaha :D
kanka 1255 kg olması lazım
Çelişki spec :D
Benim araba 1270kg without me :D bende binice 1360 oluyo :p
http://www.sahibinden.com/bu_firsat_kacmaz_hatasiz_ve_tertemiz_2004_sti-90WQQaXQQ19461135WQQpXQQdisplayitem
benim favorim bu araç
Sti alıcaksam kesinlikle 2005 Sti alırım imkanlar dahilinde.
olum 105 gelsek celıskı spec kalkıyor ahahahahah :D
çelişki spec :d
benim araba 1270kg without me :d bende binice 1360 oluyo :p
1255 2001 2002
yanlız yukardakı evo fena :D
olum yuh buda UJ :D:D:D:D:D
aynen abii uj filosu bende :D:D
mehmetelt
20-12-2009, 23:55
http://www.sahibinden.com/evolution_8_370hp_-74WQQaXQQ19566627WQQpXQQdisplayitem
evo da çok güzel duruyo. aklımı karıştırmayın yaww:soru::soru::soru:
mehmetelt
20-12-2009, 23:56
Sti alıcaksam kesinlikle 2005 Sti alırım imkanlar dahilinde.
bu nasıl
http://www.sahibinden.com/2005_subaru_impreza_turbo_sti-98WQQaXQQ19195697WQQpXQQdisplayitem
olum sende arabaları goren adam
derkı ;
ozel plakadır bu butun arabalar UJ
Ugur Jandarlini aahhaha:D
evo da çok güzel duruyo. aklımı karıştırmayın yaww:soru::soru::soru:
ben alıp binip keyf yapıp satıyorum ilgilenirsen bak derim anlaşılan sen baya hızlı bi makinaya binmek istiyosun yakıtta sorun değil dedin açılım (EVOLUTİON) :D:D
ogunozcan
20-12-2009, 23:57
benım daha cok hosuma gıdıyo bu
olum 105 gelsek celıskı spec kalkıyor ahahahahah :D
1255 2001 2002
E ben niye az yakıyorum ozaman sizden :D
Sanayide kantar varsa öğle yemeğinden önce geliyim :D ordan Gülüm'e gider 2şer porsiyon pilav üstü döner yeriz :D
olum sende arabaları goren adam
derkı ;
ozel plakadır bu butun arabalar UJ
Ugur Jandarlini aahhaha:D
ahahah abii yanına geldiğimde anlatıcam yanıma gelenler plakaya bakıp kaputumu değiştirdin diyolar daha neler neler ahahaha
ogunozcan
20-12-2009, 23:59
bu nasıl
http://www.sahibinden.com/2005_subaru_impreza_turbo_sti-98WQQaXQQ19195697WQQpXQQdisplayitem
bu araba bıze cok yakın bıyerde oturuyo abı sanırım hergun goruyorum.
E ben niye az yakıyorum ozaman sizden :D
Sanayide kantar varsa öğle yemeğinden önce geliyim :D ordan Gülüm'e gider 2şer porsiyon pilav üstü döner yeriz :D
:D:D anlaşıldı bi kantar şart
mehmetelt
20-12-2009, 23:59
ben alıp binip keyf yapıp satıyorum ilgilenirsen bak derim anlaşılan sen baya hızlı bi makinaya binmek istiyosun yakıtta sorun değil dedin açılım (EVOLUTİON) :D:D
aynen öyle bişey istiyorum. bu beğendiğim evo seninmi
bu nasıl
Km'si orjinal durumda olması vs gayet güzel bence. Plakası ne acaba ?
aynen öyle bişey istiyorum. bu beğendiğim evo seninmi
evet benim evom :)
iki WRX'ten sonra çok hızlı ve çok iyi yoltutan bi araba..
lan tamer ahahahha :D
gel beklerım kanka kantar buluruz ahahhaha :D
mehmetelt
21-12-2009, 00:01
bu araba bıze cok yakın bıyerde oturuyo abı sanırım hergun goruyorum.
araştırıyoruz bakalım ogün.
lan tamer ahahahha :D
gel beklerım kanka kantar buluruz ahahhaha :D
abii ya görmen lazım babam bile ilk gördüğünde anlamadı yuhhh :D
mehmetelt
21-12-2009, 00:02
peki motor dayanıklılığı olarak evo mu sağlamdır yoksa stı mı?
peki motor dayanıklılığı olarak evo mu sağlamdır yoksa stı mı?
evo'da kırıldı kırılacak korkusu STİ kadar yok
olamazzz :D
ogunozcan
21-12-2009, 00:04
evo'da kırıldı kırılacak korkusu STİ kadar yok
yanı evo dahamı saglam bu saatten sonra cozemıyorum sıfrelı kelımeler:)
yanı evo dahamı saglam bu saatten sonra cozemıyorum sıfrelı kelımeler:)
EVO çok farklı sağlam diyalim bu saatte :D
mehmetelt
21-12-2009, 00:06
evo daha sağlam yani. bak ben bunu bilmiyordum. arkadaşlar birisi bana bu iki aracın yani 2004 evo ve 2005 STI orjinal motorla max kaç hp ve max kaç tork alır bunu yazabilirmi? internalleri değiştirmeden yani
evo daha sağlam yani. bak ben bunu bilmiyordum. arkadaşlar birisi bana bu iki aracın yani 2004 evo ve 2005 STI orjinal motorla max kaç hp ve max kaç tork alır bunu yazabilirmi? internalleri değiştirmeden yani
benzer şartlarda ikiside birbirine yakın sonuçlar verir heralde, evo blok yapısı sağlamlığından biraz daha fazla güç çıkarabilir. 400 450 civarı ikiside sağlıklı kullanılabilir, fazlası riskli olur sanırım.
GokhanErol
21-12-2009, 00:53
bu kriterle max hp max torq la araç almanı tavsiye etmem imkanın varsa her ikisinide kullan kararını ona göre ver zaten bu iki araç sağlam rakiptir birbirlerine kimse şunu al hertürlü daha iyi diyemez kendilerine göre artılarıda var eksileride evo motor olarak sağlamlığı var ama bu kullanıcıya göre değişir asla kırmaz diye bi kuralı yok evo harbi paran varsa efsane olur parçaları tuzludur sti a göre sti daha ağır evoya göre baya bi mevzusu oldu bu konunda gene sen arama butonuna bas eniyisi... soruna cevabım kişisel olarak 05 sti olur bu bana göredir başkasına göre evodur ama alıcak olan sensin hangisi mantıklı gelir hoşuna gider alırsın olay biter... ;)
yamansen
21-12-2009, 01:14
S.T.I fazla söze gerek yok sanırım....
http://tokyodrift2.azbuz.com/readArticle.jsp?objectID=5000000003732263
al bak evoyu incele teknik bilgi yorumlar ;)
ben olsa sti alırdım evoları pek beenmiorum ama bu kişisel görüşüm tabe:D
Ferhat_V
21-12-2009, 10:31
evo 7 al :)
8.000rpm
21-12-2009, 13:32
amaç ne?
modifiye edip full gazlamak mı? limitleri zorlamak mı?
4 çeker olsun , turbo olsun boxer+blow sesi gelsin keyif versin mi?
caddede gezmek mi? draglara girmek mi?
buna göre sti veya wrx arasında ve hatta evo arasında karar verilebilir
daha önce çok kez konuşuldu...
evo olsun subaru olsun gayet güzel yakıt yakarlar
ama yol tutuşları tahmin edilenin de üzerindedir , 4wd tecrübesi olmayanlar zorlamalıdırlar...
motora yüklenilmeyecekse wrx daha uygun bütçelere alınabilir , yüklemek niyetindeyseniz sti tek geçilir , ikisinin motor ve şanzımanları arasındaki sağlamlık farkı ciddi boyuttadır..
evo bambaşkadır , ama ne yazık ki satış adetleri açısından bakarsak ikinci el alternatifi daha azdır...
vs..vs..
esas soru "amaç ne?"...
mehmetelt
21-12-2009, 15:14
esas amaç şu. illaki drag veya roll denemeleri olacak. yarın bir gün sıkılıpta yüklemek isteyeceğim. yüklerken hangisi daha az masraflı olacak ve yaklaşık olarak +400 hp lere orjinal internaller dayanacak.
arkadaşım sen neden bu orjinal internal olayına takılıyosunki, vereceğin 1200$ para. Toplatırsın forged kafan rahat olur.
impreza 007
21-12-2009, 15:52
1999 yılından beri subaru kullanıcısı hatta ilk 3 ü wrx olarak benim fikrimi sorarsan kesinlikle STİ derim her bakımdan aklına ne gelirse gelsin ikisi çok farklı makina .En güzel şu sözlerimle ifade edebilirim.Subaru fabrikası wrx e üvey evlat muamelesi yapmış.Yıllar sonra Sti aldım bende ne kadar fark ettiğinin farkını alınca anladım.Şimdiden hayırlı olsun derim.
STİ yada EVO arasında karar ver bence...Ben Sti tercih ederdim...
sportinger
21-12-2009, 16:08
arkadaşım sen neden bu orjinal internal olayına takılıyosunki, vereceğin 1200$ para. Toplatırsın forged kafan rahat olur.
ne kızdın la:D adam sormuş bencede önce internal gideceksin kırarsan forget toplıcaksın. kırılmazsa zaten yeterince hırslı degilsin forget lemeye gerek yok yani:D:D:D
bu arada ben senin yerinde olsam evo bakarım eger sti alacaksan...
mehmetelt
21-12-2009, 18:26
Stı zaten forged değilmi
DogukanB
21-12-2009, 18:27
wrx için denmiş, sti forged
Ferhat_V
21-12-2009, 18:39
abi evo6 kullanıcısı olarak yakıtın ne durumda ? full depo max km ? bilgilendirirsen sevinirim :)
Bence günlük koşullar için abartmadan 300bg olara kullanılıcaksa WRX, ama ben yükliycem gt30 vs vs kullanıcam diyosan sti bak derim. WRX , STI a göre çok daha konforlu bunuda göz önünde tutmak gerek.
mehmetelt
21-12-2009, 21:49
yani bende onu diyorum almışken STI alınır. yarın bir gün yüklerken kafa rahat olur
ne kızdın la:D adam sormuş bencede önce internal gideceksin kırarsan forget toplıcaksın. kırılmazsa zaten yeterince hırslı degilsin forget lemeye gerek yok yani:D:D:D
bu arada ben senin yerinde olsam evo bakarım eger sti alacaksan...
Yok ilkerim ya ne kızması :) :) Evo yakıt olarak 1 depo ile şehir içi karma 330km civarı gidiyorum karma kullanım ile. Bu rakam 250 yede düşebilir kullanıma baglı olarak. Subaru varken 1 depo ile 400 e yakın gidiyordum. Ama aynı şekilde subaruda da 250km de 1 depo bitirenler vardır.
Ferhat_V
22-12-2009, 09:53
bilgilendirme için sağol abi :) iyiymş yakıtt:D
Evo çok sağlam tabii (4g63 blok sağlamdır :) ), transfer kutusu ve ayc de hiç kırılmaz değil mi? Ben kırılan STi gearbox görmedim ama transfer kutusu kıran ve ayc'si bozulan en az 6 evo biliyorum (6-7-8)
Sti ciddi anlamda canını alabileceğin bir arabadır, parçası Mitsubishi'ye nazaran ucuzdur.
Konu STi vs WRX , evo nereden çıktı :)
Konuyu özetlemek gerekir ise, canını almak , her türlü yüklemek istersen STi , ailemi gezdireyim, günübirlik bineyim , yumuşak suspansiyon olsun ama aracım güçlü olsun dersen WRX.
Ha daha güzel bişey söyleyim, günümüzde motoru yapılmayan WRX kalmadı, çoğu forged internallara geçtiler, bilindik bir garajda motoru yapılmış bir WRX alıp, üzerinde Sti turbo (vf34-vf35 veya vf49 veya vf43) , sti pink enjektörler ve sti intercooleri ile 300 hp'nin biraz üzerine çıkıp, paran da varsa 10 lira civarına sti 6 speed tranny ve sti debriyajı atarsın. Yumuşak , seni yormayan , 300+ hp bir aracın olur, şanzıman ve motor kırarım korkun da olmaz.
Şimdi yukarıda yazdığımı TR şartlarına vuralım :
WRX aldın 35-40 civarı
Sti turbo vs. aldın 5 lira civarı
Şanzıman aldın : 10 lira
eee zaten 50 lira civarına sağlam STi'lar var, gidip STi alınır :)
Benim yukarda belirttiğim upgrade'i ben günübirlik bir araç yaparsam yaparım, çünkü sti bazen full şehir içi için sert gelebiliyor.
darksideİmpreza
22-12-2009, 11:39
Gürsele tamamen katılıyorum..onun anlattığı özet tam manasıyla benim şuanki 2003 wrx imde mevcut..sti şanjuman yerine 1/4 senkromeçli dogbox kullanıyorum...Turbo olayınıda araştırma içersindeyim.. Dumunuz el veriyor ise direk sti.. değilse yapılı sağlam wrx!!
Evo çok sağlam tabii (4g63 blok sağlamdır :) ), transfer kutusu ve ayc de hiç kırılmaz değil mi? Ben kırılan STi gearbox görmedim ama transfer kutusu kıran ve ayc'si bozulan en az 6 evo biliyorum (6-7-8)
Sti ciddi anlamda canını alabileceğin bir arabadır, parçası Mitsubishi'ye nazaran ucuzdur.
Konu STi vs WRX , evo nereden çıktı :)
Konuyu özetlemek gerekir ise, canını almak , her türlü yüklemek istersen STi , ailemi gezdireyim, günübirlik bineyim , yumuşak suspansiyon olsun ama aracım güçlü olsun dersen WRX.
Ha daha güzel bişey söyleyim, günümüzde motoru yapılmayan WRX kalmadı, çoğu forged internallara geçtiler, bilindik bir garajda motoru yapılmış bir WRX alıp, üzerinde Sti turbo (vf34-vf35 veya vf49 veya vf43) , sti pink enjektörler ve sti intercooleri ile 300 hp'nin biraz üzerine çıkıp, paran da varsa 10 lira civarına sti 6 speed tranny ve sti debriyajı atarsın. Yumuşak , seni yormayan , 300+ hp bir aracın olur, şanzıman ve motor kırarım korkun da olmaz.
Şimdi yukarıda yazdığımı TR şartlarına vuralım :
WRX aldın 35-40 civarı
Sti turbo vs. aldın 5 lira civarı
Şanzıman aldın : 10 lira
eee zaten 50 lira civarına sağlam STi'lar var, gidip STi alınır :)
Benim yukarda belirttiğim upgrade'i ben günübirlik bir araç yaparsam yaparım, çünkü sti bazen full şehir içi için sert gelebiliyor.
Parça konusunda dediğiniz gibi subaru parçaları daha ucuz mitsubishi ye göre. Evet evolarda std. transfer dediğiniz gibi sorun gerçi onun da çaresi var sadece yeşil franklinlere bakıyor iş. WRX şanzımanını bilmiyorum ama gc8 lerin şanzımanları çok dayanıksız. Sti şanzımanı yüksek güçlere daha dayanıklı. Tabi birde burda amaç önemli, yani hedef whp nedir 400 - 500 - 600? STI da evo da çok sert arabalar wrx e göre. Neyse konunun amacına geri dönersek hangisi diye ben kesinlikle STI derim eğer bütçe el veriyorsa DCCD li 2005 model tercih edilmeli.
wrx şanzımanı ile gc8 şanzımanı arasında çok inanılmaz bir fark yok, 300+ hp de wrx şanzımanını da doğrarsınız.
Önemli olan franklin vermeden de sorunsuz binmek. STi bunu sağlıyor ve 600 hp civarına kadar STi şanzımanı son derece sorunsuz.
Ben gc8 da 6000 franklin bayılıp dog box aldım mesela :)
M_PROJECT
22-12-2009, 16:50
evolarin transfer case sorunlu bu bilindik bisi ama motorlarinin saglamligi bu sorunu kapatiyor .sahsen motor kiricagima tc kirmak daha iyi . sti sorunsuz ama sadece 2.0l ler !! 2.5 bloklarda stock kirilanlar bile var ki artik fabrikadan cikmis 2.5 blok neredeyse yok gibi hepsi built . her aracin en iyi oldugu model ve yili mevcut , bunlari degerlendirerek dusunmek lazim . evo nerden geldi bu konuya bilmem de gunluk kullanimda wrx evoyuda stida geride birakir . cnk bir yerden sonra sert suspansiyon insani bezdirebiliyor. bulunabiliyorsa 2 litre temiz bir sti tercih edilmesi en dogru karar olcaktir.
mehmetelt
22-12-2009, 17:10
bilgiler için teşekkürler arkadaşlar. konfor konusunda sti ve wrx arasında bu kadar fark olacağını tahmin etmemiştim. STI çok mu sert? gerçi sert olması çok önemli değil. peki STI ön göğüs veya herhangi bir yer çok tıkırtı yaparmı?
edo typer
22-12-2009, 19:27
nasıp olursa aracımı satıp stı veya ewo almak ıstıyorum. kendı kullanım sartlarımı goz onunde bulundurdugum zmn hıc wrx dusunmedım. bana gore soft ve narın bı arac. ewo konusu gecmıs transfer sorunu yasamyan ewo cok nadır onlarda sanslı kısıler. transferın yetkılı servıs fıytı 18.000 tl... arkadasımın aracında yasadık bu sorunu ve sansımıza yurt dısından gelen 2. el bı ewo 9 rs transferı bulup taktık 6.000 lıraya. bırdaha aynı durum tekrarlansa bulunabılır mı o rakama bılmıyorum dedıgım gıbı bıraz sanstı. aynı ewoya komple ewo 9 rs sanzımanı almak durumunda kaldık. ama dıger yandan aracın motoru tam anlamıyda domuz gıbıydı 30r turbo ıle 1.8 bar da 50 km 270-300 arasında gıdıldıgı oluyordu aracın motoru gık demedı. stı ın sanzımanı,aktarması bence tartısmasız sekılde ewodan ustun ve cok cok ucuz ewoya gore. 2.0 stı blocklarınında cok saglam oldugu soylenıyor fakat 2.5 lar ıcın segman sorunundan oturu psıton degısılmesı sıddet ıle onerılıyor. sorun olmasın parcası ucuz olsun dıosanız kesınlıkle 2 lt sti onerırım.
2005 sti ın dccd olması dolayısı ıle bu parcadan cıkıcak problemın cozumunun 10.000 lıra oldugunu duydum dogru yanlıs bılmıorum bılenlerın yazmasını rıca ederım.
sti da baska dunya ewo da 2sı arasında karar vermek cok guc. ama sti ile wrx arasında karar vermek benım ıcın cok kolay cunku ben kendı kullanımımı ve ıstedıgım seyı bılıyorum. wrx alırsam astarı yuzunu gcer;)
yamansen
22-12-2009, 20:00
bence alıcaksan evo 9 al kesınlıkle ben eger 2.el alma lüksüm olsaydı evo9 u her turlu tercih ederrdim sti a
mehmetelt
22-12-2009, 21:50
evo 9 lar biraz yüksek fiyatları
evo 9 lar biraz yüksek fiyatları
evo 8'de olabilir :)
mehmetelt
22-12-2009, 22:00
evo 8'de olabilir :)
senin evoyu arkadaşlarıma gösterdim bayıldı herkes. ama fiyat olarak senin yazdığın rakamlara çıkmam zor gibi.
senin evoyu arkadaşlarıma gösterdim bayıldı herkes. ama fiyat olarak senin yazdığın rakamlara çıkmam zor gibi.
pazarlıkta yapar uygun rakamlarada veririm nolcak :)
mehmetelt
22-12-2009, 22:06
pazarlıkta yapar uygun rakamlarada veririm nolcak :)
araban kesinlikle mükemmel. çok güzel görünüyor. ama şu anda 40 bin anca çıkar. biraz daha biriksin görüşelim.
araban kesinlikle mükemmel. çok güzel görünüyor. ama şu anda 40 bin anca çıkar. biraz daha biriksin görüşelim.
peki arkadaşım hayırlısı olsun..
mehmetelt
22-12-2009, 22:09
şunu çok rahat söyleyebilirim STI dan sadece senin evo için vaz geçerim. gerçekten çiçek gibi duruyor maaşallah
şunu çok rahat söyleyebilirim STI dan sadece senin evo için vaz geçerim. gerçekten çiçek gibi duruyor maaşallah
:) çok sağol..
Parçalar ne yazıkki ciddi şekilde pahalı. Ama genelde yetkili servisten parça almıyoruz çoğumuz yurt dışından getirtiyoruz zaten. Dışarda fiyatları çok daha makul. En azından ben kendi adıma konusayım gündelik başka bir arabam oldugu için garaja çekip yatırırım dert değil. Allah çözülmeyecek dert vermesin ve burdan parça almaya mecbur etmesin.
yamansen
22-12-2009, 23:57
40 bın tl mı limit ?
mehmetelt
23-12-2009, 19:32
40 bın tl mı limit ?
şimdilik 40 bin. ama biraz daha biriktirmem gerekecek. çünkü 40 bine 2004-2005 STI yok
Sti Wrx- Wrx 2001-2002 model Bugeye kasa için değerlendirmenizi rica edebilir miyim?
YEni konu açmayım konuyu hortlatıcam kusura bakmayın...
Nerde ne şekilde kullanıcağını bilmediğimden sadece şöyle söliyim benim gözümde en büyük farklılıkları şanzumanı wrx in sanzımanı malesef zayıf kalıyor geri kalan motor içi farklılıkları zamanla iileştirilebilir zewklere kullanım biçimine göre ama şanzıman sti ın gerçekten çok çok daha iyi.Genel anlamda bakarsan wrx konforlu sti çok sert...