Orijinalini görmek için tıklayınız : aStra SFI GSI vs 306 GTI-6
PriSOneR
25-12-2009, 16:54
Merhaba arkadaşlar siz olsaydınız hangisini alırdınız ? ve neden ? :D
Cimmeria
25-12-2009, 16:57
306 alırdım ben, kişisel olarak tipi daha güzel ve çok daha yeni modelleri mevcut...
PriSOneR
25-12-2009, 16:58
performans yönünden kıyaslayacak olursak pekİ ?
sanırım 306 163hp gsi 156hp
Cimmeria
25-12-2009, 17:01
iki aracıda kullanmadığım için performanslarına yorum yapmak bana düşmez...
ama sanırım şu anda temiz gsi bulmak gti bulmaktan daha zor olacaktır...
Ahmet_28
25-12-2009, 17:02
306 167 hp+6 ileri.hacim aynı ama model yuksek ve 306 daha yakışıklı duruyor benim tercihim 306 olurdu
Juggernaut
25-12-2009, 17:03
Astra 306'nın yanında tipsiz kalıyor bence.306 alırdım daha iyi yol tutuğu için düzlük performansları arasında dağlar kadar fark yoktur zaten.
PriSOneR
25-12-2009, 17:03
peki aracını orjinal bir gti-6 ile hiç denedinmi ve sonuç ne oldu tabi aracın orjinal ise :D
306 daha yakısıklı duryo,performans olarak kullanmadıgım ıcın bsey dıyemem ama sırf yurıcek dıyede tıpını begenmıcegım b araba da almam
PriSOneR
25-12-2009, 17:10
306 daha yakısıklı duryo,performans olarak kullanmadıgım ıcın bsey dıyemem ama sırf yurıcek dıyede tıpını begenmıcegım b araba da almam
aynen katılıyorum :icon_tup:
Astra'nın temizini bulman zor 306 al bence. Temiz 94 bulabilirsen ki biraz zor onu al derim.
Yakışıklı değilmiş ayrıca astra o yüzden boşver zaten gitmiyor:)
2sinide almam gider 106 alirim.Sen ne icin soruyorsun konuyu acan arkadasim ??
vtecburac
25-12-2009, 18:24
iyi giden saglam gıden 306gtı ile astra GSI kafa kafaya kalır bırbırlerıne cok yakın degerlerı var her 2sınınde, temız astra bulman cok cok zor 306 gtı ona nazaran bıraz daha bulunucak tıpte astra gsı cok yakısıklı bır araba zevk meselesı ama bence tıp ve gıdıs olarakda denk araclar suana kadar gordugum en yakısklı gsı EMG gtı UP ;)
DogukanB
25-12-2009, 18:24
http://www.sahibinden.com/_94_astra_gsi_2_0_16v_sfi-76WQQaXQQ18674890WQQpXQQdisplayitem
pejocular kızmasın ama 306 astranın yanında sıradan bi araba gibi duruyor. Bakıldığında fazla bi artısı yok bence.
hem daha yeni, hem daha teknolojik hem daha iyi gider hem daha iyi durur daha iyi viraj döner daha daha daha... 306 almak çok daha mantıklı ;)
Satılık 98 model 306 Gti :D
Tabiki 306 tercihimdir :)
http://www.sahibinden.com/_94_astra_gsi_2_0_16v_sfi-76WQQaXQQ18674890WQQpXQQdisplayitem
pejocular kızmasın ama 306 astranın yanında sıradan bi araba gibi duruyor. Bakıldığında fazla bi artısı yok bence.
O konuda haklısın kaputtaki hava girişleri falan daha bi hoş duruyor tasarım açısından bende isterdim öyle bir detayım olsun ama ben yapmam fabrikasyon isterim :)
Alperen-B
25-12-2009, 18:43
hem daha yeni, hem daha teknolojik hem daha iyi gider hem daha iyi durur daha iyi viraj döner daha daha daha... 306 almak çok daha mantıklı ;)
ona bakarsan gsi daki özellik gti dan daha fazla :icon_tup:
sfi gsi ların çok güzel olduğu vakitler mevcuttu tabiki, 90 lı yılların ortalarında acaip ortalığı kavururdu ağzımızın suyu aka aka bakardık :) ben küçüktüm o zamanlar dayım almıştı bitane 94 model çok acaip gelmişti, gerçi ondan öncede 205 gti vardı o alışkındı ama bana rüya gibi gelirdi ey gidi günler :)
hala 306 gsi tartısmasımı yapıyorsunuz ?
astradakı ozellıkler gti yok
astra 92 yılında uretılmesıne ragmen ozellıklerı bugun uretılen bazı arabalarda yok
hans herseyı dusunmus 2000 yıllarının teknolojısını kullanmıs saglam duzgun bır gsi 4 vıtesten sonra gti arkalarda bırakır bunuda unutmayın denedım gordum arac top speede kadar yuruyor uzerınde c20xe kodlu makına var zamaında bır cok arabaya kok sokturdu ama tabı yaslandı ama ben olsam sahsen 306 almam parcaları cok pahalı bunu pugcularda bılır saygılar
.::EmrE::.
25-12-2009, 18:58
Görünüş itibari ile Astra daha spor duruyor tabi 94'ler. Pug 306 da onun kadar yakışıklı bir arac,karar vermek zor :) Ancak ben alacak olsam Gsi alırdım. Çok daha fazla özellik var,ve sonuçta Made in Germany.
bu arada opele neden bu kadar alman gözüyle bakıyorsunuz onuda anlamıyorum, opel türkiyede üretilen renolar toyotalar gibi, menşey amerikan. kimse alınmasın ama opel ne bir vw olur ne bmw nede mercedes.
vtecburac
25-12-2009, 19:08
vay be opele bak bı laf var ya KURT KOCAYINCA KÖPEKLERİN MASKARASI OLUR diye aynı ona benzedı opel varken ne gtı vardı ne vtı eskılerden kım kaldı:D:D:D
vtecburac
25-12-2009, 19:10
ama almanlar ne demiş;
mercedesi bmw yi dünyaya yaptım
wolksvageni fordu halka yaptım
opeli almanın aptalına yaptım
audiyide kendime yaptım...
:D bu sadece bi söyleyiş tabi kimse üstüne alınmasın;)
almanyada opelin sevilmemesinin nedeni mantacılar. biraz da calibra ve çetesi:)
apaçi tayfa o arabalardan alıp insanların canına tak etttirmiş.
Saygınlığı oldukça düşük; bu arada ford alman malı değildir amerikandır.
Emir_b16a
25-12-2009, 19:24
hangisi temizse onu alırdım :D
bu arada kuwwetle muhtemel temiz gsı 306 yı üzer :)
25-12-2009, 19:25
bu arada opele neden bu kadar alman gözüyle bakıyorsunuz onuda anlamıyorum, opel türkiyede üretilen renolar toyotalar gibi, menşey amerikan. kimse alınmasın ama opel ne bir vw olur ne bmw nede mercedes.
Amerikan mı?! :) Opel Alman markasıdır , bakınız wikipedia.
This article is about the German car manufacturer. For other uses, see Opel (disambiguation).
The Adam Opel GmbH is a German automobile company founded in 1863.
Şu an malesef GM'in olsa da menşey Almandır :)
Ve opel kullandığım için değil,objektif bakacak da olursak günümüz opellerinin günümüz alman araçlarından eksiği değil aksine fazlası vardır... Almanya'da da yine günümüzden bahsediyorum şu an satılan araçların en büyük yüzdesi opelde...Kalite olarak bir fark olmadığını düşünüyorum açıkçası.Tabiki bir Opel ile Mercedes E-Class'i karşılaştıracak değilim,ancak kendi sınıflarında çoğu araçtan kaliteli veya aynı kalitede oldugunu düşünüyorum ben. Zaten bu sebepten dolayı Opel tercih ettim (iki adet aynı araçtan sahip olduguma göre :P ),Opel aldığım için bu şekilde düşünüyorum değil yani. İmajının malesef kötü oldugunu biliyorum markanın ancak artık gittikçe bu durumu düzeltmeye başlayan da bir marka. Fakat şahsen hiçbir zaman Renault veya Toyota ile de kıyaslamam bile. (TRde üretilenler.)
Amerikan mı?! :) Opel Alman markasıdır , bakınız wikipedia.
This article is about the German car manufacturer. For other uses, see Opel (disambiguation).
The Adam Opel GmbH is a German automobile company founded in 1863.
Şu an malesef GM'in olsa da menşey Almandır :)
Ve opel kullandığım için değil,objektif bakacak da olursak günümüz opellerinin günümüz alman araçlarından eksiği değil aksine fazlası vardır... Almanya'da da yine günümüzden bahsediyorum şu an satılan araçların en büyük yüzdesi opelde...Kalite olarak bir fark olmadığını düşünüyorum açıkçası.Tabiki bir Opel ile Mercedes E-Class'i karşılaştıracak değilim,ancak kendi sınıflarında çoğu araçtan kaliteli veya aynı kalitede oldugunu düşünüyorum ben. Zaten bu sebepten dolayı Opel tercih ettim (iki adet aynı araçtan sahip olduguma göre :P ),Opel aldığım için bu şekilde düşünüyorum değil yani. İmajının malesef kötü oldugunu biliyorum markanın ancak artık gittikçe bu durumu düzeltmeye başlayan da bir marka. Fakat şahsen hiçbir zaman Renault veya Toyota ile de kıyaslamam bile. (TRde üretilenler.)
haklısın hata yaptım 1863 te kurulmuş fabrika, ama neredeyse hiçbişey yapamadığı için 1929 da gm tarafından tamamı satın alınmış ;)
gm avrupaya ayak uydurmak ve vw nin büyümesine rekabet ortamı yaratabilmek için opeli satın aldı. yani satın almak bugünküler gibi değil bildiğin kendi bünyesinde her atamayı kendi yaparak sadece isimi alışkın olsun diye opeli aldı ;)
eğer gm in o senelerde ne yapmaya çalıştığını anlamak istersen jose ignacio lopez de arriortua olayını bi araştır derim :)
eğer karşılaştırmak istiyorsan mercedes a,b,c serilerini opelin herhangi bir serisiyle karşılaştırabilirsin. yada buna bmw 1,3 veya audi a2,a3,a4 leride katabilirsin farkı anlayabilmek için.
bugüne kadar neredeyse 5 farklı opel sahibi olup kullandım hepsinde akıl sır erdiremeyecek sorunlar yaşadım. etrafımda da opel alıpta çok mutlu olan adam göremedim. sfi zamanlarında kadett ler astralar çok gözdeydi lakin o motorlarıda tekrardan yapmak isteyenler yine sınıfta kaldı. ecotec geldi opel bitti. zaten almanyadaki üreticiler arasında da hep son sıradaydı ve orada da kalacak :)
bu arada örnek aldığın wikipedia yazısını okursan sadece dikiş makinesi üretiyor kendi bünyesinde opel daha sonra araç üretmek için fransız firmasıyla anlaşıyor :D sonrada satılıyor zaten gm e :)
GSİ iyidir bence tabi temizi bulunursa ;)
vay be opele bak bı laf var ya KURT KOCAYINCA KÖPEKLERİN MASKARASI OLUR diye aynı ona benzedı opel varken ne gtı vardı ne vtı eskılerden kım kaldı:D:D:D
GTi mı vardı mı :S bunu soruyormusun :D
Vardı tabiki Gti o zaman
Ayriyetten donanım özellik olarak bakarsak
Astra üsütün 306 dan yani yol bilgisayarı falan var bi + olarak ben onu görüyorum bunların dışında bir farklılığı yok ama yol bilgisayarı o döneme bence büyyük bi + :)
Ama tabi ister GSi olsun isterse enjoy isterse comfortline OPEL almam :)
almanların yaptığı bence en kötü araba
hangisi temizse onu alırdım :D
bu arada kuwwetle muhtemel temiz gsı 306 yı üzer :)
motorlar diri ise 306 uzunda alması gerekir.
görünüş olarak bence tartışılmaz 306.ama gsi ise döneminin 306'sı:D
http://farm3.static.flickr.com/2155/2179682009_74d83fb686_b.jpg
http://farm3.static.flickr.com/2131/2180471436_d0a5e5c4c5_b.jpg
http://farm3.static.flickr.com/2049/2179681823_ae5e192077_b.jpg
Stock bi GSİ fotoğrafı bulamadım nette elinde olan varsa koyarsa sevinirim :)
Kıyaslamak için
http://farm3.static.flickr.com/2155/2179682009_74d83fb686_b.jpg
http://farm3.static.flickr.com/2131/2180471436_d0a5e5c4c5_b.jpg
http://farm3.static.flickr.com/2049/2179681823_ae5e192077_b.jpg
Stock bi GSİ fotoğrafı bulamadım nette elinde olan varsa koyarsa sevinirim :)
Kıyaslamak için
Kamil emrenin arabayi koy:D bir tek yay icin kimin gonlunu kiriyon:D
Kamil emrenin arabayi koy:D bir tek yay icin kimin gonlunu kiriyon:D
Adam gibi fotosu olan istedim önden arkadan yandan düzgünce emrenin fotoları yok ki bende hem :D
25-12-2009, 20:12
haklısın hata yaptım 1863 te kurulmuş fabrika, ama neredeyse hiçbişey yapamadığı için 1929 da gm tarafından tamamı satın alınmış ;)
gm avrupaya ayak uydurmak ve vw nin büyümesine rekabet ortamı yaratabilmek için opeli satın aldı. yani satın almak bugünküler gibi değil bildiğin kendi bünyesinde her atamayı kendi yaparak sadece isimi alışkın olsun diye opeli aldı ;)
eğer gm in o senelerde ne yapmaya çalıştığını anlamak istersen jose ignacio lopez de arriortua olayını bi araştır derim :)
eğer karşılaştırmak istiyorsan mercedes a,b,c serilerini opelin herhangi bir serisiyle karşılaştırabilirsin. yada buna bmw 1,3 veya audi a2,a3,a4 leride katabilirsin farkı anlayabilmek için.
bugüne kadar neredeyse 5 farklı opel sahibi olup kullandım hepsinde akıl sır erdiremeyecek sorunlar yaşadım. etrafımda da opel alıpta çok mutlu olan adam göremedim. sfi zamanlarında kadett ler astralar çok gözdeydi lakin o motorlarıda tekrardan yapmak isteyenler yine sınıfta kaldı. ecotec geldi opel bitti. zaten almanyadaki üreticiler arasında da hep son sıradaydı ve orada da kalacak :)
bu arada örnek aldığın wikipedia yazısını okursan sadece dikiş makinesi üretiyor kendi bünyesinde opel daha sonra araç üretmek için fransız firmasıyla anlaşıyor :D sonrada satılıyor zaten gm e :)
:D dikiş makinesi olayı süper zaten...Bisiklette üretiyor idi,hatta bir adet Opel marka antika mevcut yazlıkta :D
Mercedes-BMW-Audi-Opel-VW araçlarını ve sınıflarını karşılaştırdığım için söylemiştim zaten dediklerimi... BMW 1 serisinde Opel Astra J de olmayan birşey göremedim mesela. Mercedes C 180 almıştı yan komşu,inceledim inceledim hiçbir artı göremedim arçata. Tabiki üst veya "dolu" modelleri çok daha donanımldır belki , ancak aynı fiyat aralığında bir Insignia aynı fiyattaki C serisinden çok daha donanımlı ve konforlu bence.
Fiyat - kalite olarak demiştim ben :) Dediğim gibi ayrıca pazarın %82 si Insignia'nın elinde idi 2008'de. Bence ufak ufak gelişecektir Opel böyle giderse.
Yani sonuç olarak tabiki Bir S-Line Audi A4 mi full insignia mı desen A4 derim de, bir Golf alacağıma Astra alırım (J kasa :P )
http://img444.imageshack.us/img444/7301/astragsifront.jpg
http://img145.imageshack.us/img145/7844/astragsi.jpg
Emir_b16a
25-12-2009, 20:14
motorlar diri ise 306 uzunda alması gerekir.
görünüş olarak bence tartışılmaz 306.ama gsi ise döneminin 306'sı:D
gsı ları hafife almamak lazım şaka yapabilir ama hangisi şaka yaparsa yapsın büyük şaka olmaz :D
şahsi fikrim vtı alırım :D
Sole temiz bi Gti hicte fena olmazdı :)
Boost Up
25-12-2009, 20:33
306 nın duruşu çok daha hoşuma gidiyor. Yürürde GSI a lafım yok:)
Araçların karşılaştırma testlerinmi bulursanız bi bakın derim.
yol tutuş ve motor performansında karşılaştırmalarda çoğu yer 1. seçiyor
terbiyesiz oldumu hiç:D:D:D
ama emre senigeciyo:D
bircok arac yilin araci seciliyo bilmemne oluyo n`oluyo? Hicbirsey.onemli olan halkin benimsemesi:D
emretorlak
25-12-2009, 20:41
Astra gsi olacaksa sfi olmalı. Temizini bulmak çok zor.Yaşı olan bir araç.
sfi'a kıyasla 306 gti daha genç ve temizini bulmak yine sfi'a nazaran daha kolay.
İllaki ikisi arasında tercih yapacaksak 306gti olurdu.
Ama alternatif olarak o fiyat ve model aralığına yakın bir araç olan civic vti daha mantıklı bence
ama emre senigeciyo:D
bircok arac yilin araci seciliyo bilmemne oluyo n`oluyo? Hicbirsey.onemli olan halkin benimsemesi:D
Kanka ben yılın aracını bahsetmiyorum 306 nın 2000 de yılın hot hatch i ve aynı zamanda yılın tasarımı seçildi bunlardan bahsetmiyorumda :)
Ben karşılaştırma testlerinden bahsediyorum dergilerin TV programlarının yaptığı karşılaştırma testlerinden bahsediyorum.
gsi tek geçerim ne 306 sı ya :D:D:D:D:D:D
Boost Up
25-12-2009, 20:47
Saygı istiyorum saygıııı:D:D
Abi orası doğrudur, sadece 306 nın şekli daha güzel, yürürde ise bilemiyorum dedim:D
terbiyesiz oldumu hiç:D:D:D
Özgürlük var ama ahahha:D:D 306 nın şekli çok daha güzel GSI a göre, bu bir gerçek. Ama yürüyüşte no comment:)
VeNoM_35
25-12-2009, 20:52
senin opel araçlarınla sorun yaşaman markayı kötülemek için bir neden sayılamaz.
sfi tekrar yapmak isteyen ve sınıfta kalanlar kim acaba, ingilterede tüm parçaları satılıyor para varsa n/a 200+hpler, turbo sınırsız olarak güçlendirebilirsin.
türkiyede modifiyeli ecotec yok diye bu motoru da anında silmeni anlayamadım.
vw'nin opelden üstün olan bir yanından bahsedebilirmisin, şuan aynı seviyedeler bence ki zaten amaçları da o, orta kalite alman arabaları işte.
Özgürlük var ama ahahha:D:D 306 nın şekli çok daha güzel GSI a göre, bu bir gerçek. Ama yürüyüşte no comment:)
ne no commenti len:Dburda bi gsi olsa iyi yürüyen yapışıcam zatende:D
Boost Up
25-12-2009, 20:57
ne no commenti len:Dburda bi gsi olsa iyi yürüyen yapışıcam zatende:D
Kavgada bile söylenmez ya, neyse:D:D
Atılmayan b.k bırakmamışsınız maşallah:)
Ben 94 Astra GSI ve Corsa C dışında Opel sevmem.
94 model arabanın donanımı; Yol bilgisayarı, airbag, sunroof, klima, far yıkama, T.C(Traction Control), ABS, Recaro Koltuklar vs.
Gidişine yapılan yorumlara bakarsak isteyen 306 ile denemeye hazırım:D
Görüntü tamamen zevk meselesi. Bence bir hothatch'in kendine özgü çizgileri olmalı. 94 Astra GSI bence bu konuda çok başarılı. Her parçası kendine özgü.
Motor teknolojisine gelicek olursak Astra daha üstün bence.
Dayanıklılk konusuna girersek 250.000 km'de gazlayan 306gti görmedim ben şimdiye kadar:)
Örnek fotoda koyiim hadi:D
http://i34.tinypic.com/sdhbtu.jpg
http://img5.imageshack.us/img5/9523/dsc0223.jpg
Atılmayan b.k bırakmamışsınız maşallah:)
Ben 94 Astra GSI ve Corsa C dışında Opel sevmem.
94 model arabanın donanımı; Yol bilgisayarı, airbag, sunroof, klima, far yıkama, T.C(Traction Control), ABS, Recaro Koltuklar vs.
Gidişine yapılan yorumlara bakarsak isteyen 306 ile denemeye hazırım:D
Görüntü tamamen zevk meselesi. Bence bir hothatch'in kendine özgü çizgileri olmalı. 94 Astra GSI bence bu konuda çok başarılı. Her parçası kendine özgü.
Motor teknolojisine gelicek olursak Astra daha üstün bence.
Dayanıklılk konusuna girersek 250.000 km'de gazlayan 306gti görmedim ben şimdiye kadar:)
Sanki senin araban 250.000 e kadar gazlanmış vay arkadaş :D
Motor farklı tabiki ama Arkadaşımın babasında 307 2.0 var ve araç 240.000 de ve ben bu kadar ilgisiz bir araba görmedim araç anca sorun çıkartınca bnakıma gidiyor bunların dışında bir işlem yapılmıyor :)
Ve hala yürüyor araba hayretler içerisindeyim bence bu sürücü ile alakalı tabiki neyse konumuz 307 değil
Yol bilgisayarı dışında bi artısı yok yine belirtiyorum :)
Sanki senin araban 250.000 e kadar gazlanmış vay arkadaş :D
Motor farklı tabiki ama Arkadaşımın babasında 307 2.0 var ve araç 240.000 de ve ben bu kadar ilgisiz bir araba görmedim araç anca sorun çıkartınca bnakıma gidiyor bunların dışında bir işlem yapılmıyor :)
Ve hala yürüyor araba hayretler içerisindeyim bence bu sürücü ile alakalı tabiki neyse konumuz 307 değil
Yol bilgisayarı dışında bi artısı yok yine belirtiyorum :)
250.000 birşey değil olm 500.000'e kadar yolu var Allah'ın izniyle:D
Traction Control ve far yıkamayı unutma lütfen:D
306 GTI almanın tek avantajı temizinin 94 GSI'a göre çok daha kolay bulunabilmesi ve kişisel zevk.
250.000 birşey değil olm 500.000'e kadar yolu var Allah'ın izniyle:D
Traction Control ve far yıkamayı unutma lütfen:D
306 GTI almanın tek avantajı temizinin 94 GSI'a göre çok daha kolay bulunabilmesi ve kişisel zevk.
Far yıkama navigasyon ısıtmalı koltuklu 306 gti da var araç kiti de var 98 modellerin bir bölümünde genellikle araç kiti var benimkindede varmış
sökülmüş
Far yıkama navigasyon ısıtmalı koltuklu 306 gti da var araç kiti de var 98 modellerin bir bölümünde genellikle araç kiti var benimkindede varmış
sökülmüş
Hani nerde? :D Yurtdışındakilere bakarsak ısıtmalı koltuk gsi'dada var yavrum. Ben Türkiye'deki gsi'larda olan özellikleri saydım.
Peki şu soruyu yanıtlamanı istiyorum canım benim. Hangisi daha iyi yürüyor? :D:D:D
Hani nerde? :D Yurtdışındakilere bakarsak ısıtmalı koltuk gsi'dada var yavrum. Ben Türkiye'deki gsi'larda olan özellikleri saydım.
Peki şu soruyu yanıtlamanı istiyorum canım benim. Hangisi daha iyi yürüyor? :D:D:D
TR de de opsiyonlarında var Bi navigasyon yok
*Far yıkama
*KOltuk ısıtma
*telefon araç kiti
*6 lı hoparlör sistemi
*cd changer/cd player
opsiyonları vardı ;)
Hangisi daha iyi yürüyor 306 Gti stock a stock hertürlü çöğürtüyor ;)
Yol tutuş, ıvır zıvır ıncık cıncık falan filan hadi ordan GSi
TR de de opsiyonlarında var Bi navigasyon yok
*Far yıkama
*KOltuk ısıtma
*telefon araç kiti
*6 lı hoparlör sistemi
*cd changer/cd player
opsiyonları vardı ;)
Hangisi daha iyi yürüyor 306 Gti stock a stock hertürlü çöğürtüyor ;)
Yol tutuş, ıvır zıvır ıncık cıncık falan filan hadi ordan GSi
Chip'i söküyorum hemen deniyoruz uyar mı? :D
Uyar orj programına al benimki zaten orjinal bi tek problemim var fincanlardan ses geliyor
Onu yaptıracağım başka bir sıkıntısı yok sanıyorum aracın ondan sonra deneriz yavrum ;)
Bülent76
25-12-2009, 22:03
İki araca da sahip olan birisi olarak seçim yapmak çok zor diyorum:)
306 Gti yolu bariz bir şekilde daha iyi kavrıyor. Astra'nınsa içi daha modern ve konforlu, ama iki araç arasında 306 bana her zaman daha spor bir araç izlenimi vermiştir. İkisi de performans olarak birbirine çok yakın, ama nedense 306 sanki az da olsa ağır basıyor.
95 yılında, arabalarla pek alakam olmadığı zamanlarda bir gün sfi gsi'ı ilk gördüğümde resmen ağzım açık kalmıştı, hayran hayran uzaklaşmasını izlemiştim:) İmkanım olsa şu an bile iki aracı da alırdım:)
yol tutuş yolda gidiş filan 306 herzaman söylenmiştir.İç göğüs,kadran,seçenek olarak yine 306 derim.ama opel o model arabalarının hepsinde sağlam motor yapmış:D
Uyar orj programına al benimki zaten orjinal bi tek problemim var fincanlardan ses geliyor
Onu yaptıracağım başka bir sıkıntısı yok sanıyorum aracın ondan sonra deneriz yavrum ;)
RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR :hehe::hehe::hehe::hehe:
Akü, yağ sıcaklığı ve yağ basınç göstergesi hanginizde stock? :) hahaha
RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR :hehe::hehe::hehe::hehe:
Kanka ne R si arabann motordan ses gelio değişik kırmanın alemi varmı :)
Akü, yağ sıcaklığı ve yağ basınç göstergesi hanginizde stock? :) hahaha
Tabiki 306 :)
Bi akü yok :)
:D tabi morukçum niye kırılsın yaw
bende üçü de var :)
Cupra2 iyidir, boşver ikisini de...:D
:D tabi morukçum niye kırılsın yaw
Tamam belki abarttım kırılmazda yani ben sakınıyorum şuan arabaya plakaları yok gösteremiyorum çıkartmıyorum plakalarım gelsin gideceğim fincansa değiştireceğim sente ayarı kaçıksa onu düzelttireceğim artık ne gerekiyorsa
Karşılaştırdığınız araba 94 model dikkatinizi çekerim:D cupra parazit yapma hahaha
Karşılaştırdığınız araba 94 model dikkatinizi çekerim:D cupra parazit yapma hahaha
Bizimkiler benzio birbirine ama :)
Aslında ben sana S16 bulayım sağlık daha verimli olur sizin yıl olarak hem tam kalemin :D
ben olsam 306 alirdim, gsi daha iyi gidiyor galiba ama 306 daha cekici duruyor bence :)
sıkıntı yok sorunsuz doch 540 bınde elıme gectı 590 bınde bende yolladım ve emre vıdeolarını gordu nasıl kadran cevırdıgınıı o km de arac ne kapak acılmıs ne bır sey yapılmıs sorunsuz sattım 590 bınde alan adam kadranmı deyıstırdın dıyor bana
ben olsam 306 alirdim, gsi daha iyi gidiyor galiba ama 306 daha cekici duruyor bence :)
Hain pejocu:D
Hain pejocu:D
Ayık ol tasarım şu zamanda otomobille ilgilenmiyen insanlar bile beğeniyor 306 yı ne
tasarım yapmış adamlar eskimedi hala ;)
Tasarımcısı kim 306'nın ?
25-12-2009, 22:15
Abi Opele o kadar laf saydınız yok yarı Alman,yok iyi değil bilmemne madem,bahsettiğiniz araç Peugeot yaa kimse alınmasın..Fransız sonuçta. Pug sahipleri bile beğenmiyor araçlarını,daha bir tane Pug al diyen duymadım. 308 cc alayım dedim küfür etmeyen kalmadı, 106 istedim herkes tabut dedi , 207 dedik herkes saçmalama dedi artık burdan ölçün .:p
gsii her zaman evsanedır bunu herkez soyler
Abi Opele o kadar laf saydınız,bahsettiğiniz araç Peugeot yaa kimse alınmasın..
Bahsettiğimiz araç ta Opel :)
Alınmasın diyorsunda kendi tecrübemle kıyaslıyorum corsa ya bindim farklı marka olmasına rağmen kıyaslıyorum Punto çok daha komforlu ve daha kullanışlı ne bileyim.
Birde sana göre bahsettiğimiz aracı açarmısın
Abi Opele o kadar laf saydınız madem,bahsettiğiniz araç Peugeot yaa kimse alınmasın.. Pug sahipleri bile beğenmiyor araçlarını,daha bir tane Pug al diyen duymadım. 308 cc alayım dedim küfür etmeyen kalmadı,artık burdan ölçün .:p
beğenilmediğini kim söylemiş:)+ 308ler için söylenen çok şey var.tavsiye al sen pug:D:D
Ayriyetten Artık PUG die Birşey yok PUG a 205 309 106 306 giriyor diyerleri PUG değil
Evrensel bir lisan GSi...
Dünyanın herhangi bir yerinde GSi derseniz direk çekici yolluyorlar...
Şaka yapıyorum:D
25-12-2009, 22:18
SFi ve GSi gerçekten efsane. 306nın bir efsaneliğini ben şahsen duymaıdm,belki de birşey bilmediğimdendir bilemiyorum,ancak duymadım.
Ayriyetten Artık PUG die Birşey yok PUG a 205 309 106 306 giriyor diyerleri PUG değil
buna katılıyurm bı gsi cı olarak :D
Evrensel bir lisan GSi...
Dünyanın herhangi bir yerinde GSi derseniz direk çekici yolluyorlar...
Şaka yapıyorum:D
:hahaha:::D:D
la şişko emre sen UP emre ile denedin mi kanka ?
25-12-2009, 22:21
Bahsettiğimiz araç ta Opel :)
Alınmasın diyorsunda kendi tecrübemle kıyaslıyorum corsa ya bindim farklı marka olmasına rağmen kıyaslıyorum Punto çok daha komforlu ve daha kullanışlı ne bileyim.
Birde sana göre bahsettiğimiz aracı açarmısın
Punto cok daha konforlu mu? Aynı araç Corsa D ile ne konfor fazlası var? Hadi konfor seçici bir kavram da,kullanışlık açısından anlamadım ?
Bana göre bahsettiğiniz araç derken? Onu da anlamaıdm :P hangi araç?
beğenilmediğini kim söylemiş:)+ 308ler için söylenen çok şey var.tavsiye al sen pug:D:D
Düşünüyorum zaten :D
http://www.puppyparadise.com/images/Breeds/pug.jpg
Ufak ama boyundan büyük bi kuvveti vardır yani cücük kadar köpektir.
Yani burdan gelme :) buda bi bilgi
Ayriyetten 306 yarışlarda da konuşuyordu takip etmediğiniz için bilmezsiniz
Punto cok daha konforlu mu? Aynı araç Corsa D ile ne konfor fazlası var? Hadi konfor seçici bir kavram da,kullanışlık açısından anlamadım ?
KOnsolunu ben beğenmedim ve Puntoda daha elinin altında gibi geliyor bana tuşlar falan
Koltuklarını birde beğenmedim bana çok kalas gibi geldi
SFi ve GSi gerçekten efsane. 306nın bir efsaneliğini ben şahsen duymaıdm,belki de birşey bilmediğimdendir bilemiyorum,ancak duymadım.
zamanında oyle bır rekabet vardıkııı bunu eskıler soyler opel gsi cıkarttı golf gti cıkarttı tıpo 2000 cıktı pug 306 cıkarttı yanı daha sayamadıgım yada aklıma gelmıyen bır suru marka var ama bunlar 94 yılının en buyuk bırbırlerıne rakıp fırmalarıydı bunuda herkez bılır
la şişko emre sen UP emre ile denedin mi kanka ?
bikaç ay önce denemiştikte çok sağlıklı bi deneme olmadı kalabalıktı. 2de 80 gibi basmıştık4. vites yanyanaydık diye hatrlıyorum
25-12-2009, 22:27
KOnsolunu ben beğenmedim ve Puntoda daha elinin altında gibi geliyor bana tuşlar falan
Koltuklarını birde beğenmedim bana çok kalas gibi geldi
http://www.arabam.com/images/FotoHaber/3B-697D7Fiat_Grande_Punto_Interior.jpg
Dediğim gibi ikisi de ortak platform.Şahsi olarak Grande Punto da çok hoşuma gidiyor tip olarak. Ancak konsol kalitesi açısından bakarsak Opel bir adım önde.En azından bir yol bilgisayarı var. Plastik kalitesi aynı olsa da daha yumuşak bir plastik seçilmiş , göze hitap ediyor. Ama dediğim gibi çok bariz bir fark yok. Resimdeki araç Abarth. Opc ile kıyaslayınca farkı görebilirsin mesela. Evet normal Corsanın koltuklar kalas bu arada. Ancak Abarth,Punto sınıfının en kalitelisi olmasına rağmen içi çok gelişmiş ve spor değil,opelin recaro koyması bile kalite göstergesi bence :) *Fakat TRde olsa Abarth da seçerdim o ayrı.
Bu arada off topic yaptık kusura bakmayın..Ayrıca kırdıysam özür dilerim biliyorsunuz hiçbir zaman tartışma yaratmak isteyen biri değilim :)
http://www.arabam.com/images/FotoHaber/3B-697D7Fiat_Grande_Punto_Interior.jpg
Dediğim gibi ikisi de ortak platform.Şahsi olarak Grande Punto da çok hoşuma gidiyor tip olarak. Ancak konsol kalitesi açısından bakarsak Opel bir adım önde.En azından bir yol bilgisayarı var. Plastik kalitesi aynı olsa da daha yumuşak bir plastik seçilmiş , göze hitap ediyor. Ama dediğim gibi çok bariz bir fark yok. Resimdeki araç Abarth. Opc ile kıyaslayınca farkı görebilirsin mesela. Evet normal Corsanın koltuklar kalas bu arada. Ancak Abarth Punto sınıfının en kalitelisi olmasına rağmen içi çok gelişmiş ve spor değil,opelin recaro koyması bile kalite göstergesi bence :) *Fakat TRde olsa Abarth da seçerdim o ayrı.
Bu arada off topic yaptık kusura bakmayın..Ayrıca kırdıysam özür dilerim biliyorsunuz hiçbir zaman tartışma yaratmak isteyen biri değilim :)
Valla bilmiyorum ne bilieyim belki bendeki imajından dolayıdır ama alınasın kimse bence almanların yaptığı en kötü araba yani
Habire sisi kırılır ayna kapağı düşer arkadaşlarımda vardı onla kıyaslıyorum corsası olan astrası olan ne bilieyim Renault da benim için kötü geliyor :)
Eskiden Flash S leri çok severdim taki içine binene kadar bi bindim soğumuştum arabadan :D
vitesin ordan ayağını öteki tarafa uzatırsın resmen eniştemdeki doğanda bile oraları kapalı idi ve içi çok daha lux geliyordu bana :)
o gün bu gündür Renault a da takığım :)
Diğer opel ve pejo modellerini karıştırmayın bence işin içine ikiside vasat bana göre:)
Astra GSI,306 GTI ikiside opel ve pejodan beklenmeyen hareketler.
Almanların yaptığı en kötü marka Opeldir buna katılıyorum ama diğer pek çok ülkenin yaptığı en iyi markadan daha iyidir diye düşünmekteyim:)
Diğer opel ve pejo modellerini karıştırmayın bence işin içine ikiside vasat bana göre:)
Almanların yaptığı en kötü marka Opeldir buna katılıyorum ama diğer pek çok ülkenin yaptığı en iyi markadan daha iyidir diye düşünmekteyim:)
Zaten sonrada bulandırdılar Genç kitlesini öldürdüler zaten kekolar
Bu arada kadett nedense yurtdışında astra die geçiyo neden ki ?
Bülent76
25-12-2009, 22:38
98 ve 99 yıllarında içinde Astra gsi'ın da olduğu testlerde her zaman 306 birinci seçiliyordu. Sadece düz yol hızlanmasına da bakılmıyordu, direksiyon tepkisi, viraj kabiliyeti, fren performansı gibi pek çok konuda 306 bariz farklar atıyordu:)
98 ve 99 yıllarında içinde Astra gsi'ın da olduğu testlerde her zaman 306 birinci seçiliyordu. Sadece düz yol hızlanmasına da bakılmıyordu, direksiyon tepkisi, viraj kabiliyeti, fren performansı gibi pek çok konuda 306 bariz farklar atıyordu:)
bız 94 gsiden bahsedıyoruz 98 99 deyıl :D
25-12-2009, 22:39
Son cümleye bayıldım :D kesinlikle dogru.
Bu arada -ER- senin bahsettiğin araç Corsa C olmasın? Corsa D cidden çok tutuldu çünkü,en kötü araç olsaydı bu kadar satar mıydı? Corsa C diyorsan gerçekten kötü çünkü.
94ü içinde aynı sonuçlar var:)
Son cümleye bayıldım :D kesinlikle dogru.
Bu arada -ER- senin bahsettiğin araç Corsa C olmasın? Corsa D cidden çok tutuldu çünkü,en kötü araç olsaydı bu kadar satar mıydı?
Bilmiyorum ama senin kasa corsa değil benim dediğim kodunu bilemiyorum :)
Gösterir misin?
Tama aktarma oranları aynı zaten torksiyon demirleri dingil mesafeleri fren mmleri :)
Bir tek XU10J4R motor ve üstünde BE3 R şanzıman var :)
25-12-2009, 22:41
Zaten sonrada bulandırdılar Genç kitlesini öldürdüler zaten kekolar
Bu arada kadett nedense yurtdışında astra die geçiyo neden ki ?
Opel veya Vauxhall farkındandır.. GM in ilginç satış politikalarından birisidir kesin.
25-12-2009, 22:42
Bilmiyorum ama senin kasa corsa değil benim dediğim kodunu bilemiyorum :)
C kasa herhalde,şu arka stopları Focus gibi olanlar..Onlar hakkında yaptıgın tüm yorumlara katılıyorum,Grande Punto onun yanında Ferrari gibi kalıyor çünkü :D
Bülent76
25-12-2009, 22:43
Biliyorum dostum ya, ecotech olanı dohc'un yanına bile koymam zaten, ikisi ayrı dünyalar resmen:)
Sonuç olarak genel marka karşılaştırması gereksiz bence, ama bahsedilen iki model de zamanında fırtınalar estirmiş efsane modellerdir. Halen bu araçlardan bakımlılarını yolda gördüğümde döner bakarım:)
Gösterir misin?
vallahi elimde hiç bir kaynak yok ama duymuşluğum var
Standart olarak 306 daha stabildir katılıyorum. İkisinede yay, amortisör gibi değişiklikler yapılırsa arada çok fark olcağını sanmıyorum 306 o konuda 1 adım önde olabilir.
Standart olarak 306 daha stabildir katılıyorum. İkisinede yay, amortisör gibi değişiklikler yapılırsa arada çok fark olcağını sanmıyorum 306 o konuda 1 adım önde olabilir.
zaten bu konularda bir adım önde 306.ama gidiş konusunda kıyaslamayı bilemiyorum
GSİ laf atanlar utansın kanka temiz ve bakımlı bi gsi 306 dan daha iyidir ve konforludur. buna kim nederse desim koltukları yeter
bırı doch dıgerı ecotech fark bu :D
Juggernaut
25-12-2009, 22:48
Gsi'ın koltuğu nasıl resmi var mı
Tama aktarma oranları aynı zaten torksiyon demirleri dingil mesafeleri fren mmleri :)
Bir tek XU10J4R motor ve üstünde BE3 R şanzıman var :)
sanzumanları bıle farklı :D
Bülent76
25-12-2009, 22:51
Bir de hatırladığım kadarıyla 94 gsi'lar fabrikadan Pirelli P Zero lastiklerle çıkıyordu, çok ciddi bir artı bu bence.
Gsi'ın koltuğu nasıl resmi var mı
http://image5.sahibinden.com/photos/67/48/90/big_18674890bav.jpg
evet bu bı gercek gsi gıdıyor ama durmuyor 306 duruyor :D yol tutusu olarakta 306 daha ıyı yanı
hey yavrum beee recaro lara bak :D
Juggernaut
25-12-2009, 22:56
Güzelmiş koltukları zamanına göre Gsı'ın 306'nın koltuklarıda güzel diye hatırlıyorum.İç mekan olarakta Astra daha iyi 306'nın konsolu garip geliyor bana.
Çok afedersiniz dalga geçer gibi sormuyorum ciddiyim bu koltuklar Recaro mu ?
Evet canım beğenemedinmi:D
C kasa herhalde,şu arka stopları Focus gibi olanlar..Onlar hakkında yaptıgın tüm yorumlara katılıyorum,Grande Punto onun yanında Ferrari gibi kalıyor çünkü :D
Evet direk onları kastediyordum :)
Evet canım beğenemedinmi:D
Bu soruyu birisi soracak bekliyordum valla beğenemedim :D
aynen oyle :D
306 da ne marka cıkıyor ?
aynen oyle :D
306 da ne marka cıkıyor ?
Markası yok Peugeot üretimi ama destekleri çok daha verimli bence GSi koltuğunada oturdum sağolsun emre-g den :)
Emre açık ol söle 306 nın koltuklarına oturdun söle bakam hangisi daha iyi kavrıyo ?
Markası yok Peugeot üretimi ama destekleri çok daha verimli bence GSi koltuğunada oturdum sağolsun emre-g den :)
Emre açık ol söle 306 nın koltuklarına oturdun söle bakam hangisi daha iyi kavrıyo ?
Beni hiçbiri kavrayamadığı için ben o farkı hissedemiyorum malesef:D
Beni hiçbiri kavrayamadığı için ben o farkı hissedemiyorum malesef:D
Zaten sorarken şüphe etmiştim :D
emre bıraz genıs kalıyor :D ben otursam koltuga yorumumu yaparım :D
bırakın olm bu işleri, ben kurtuldum arabayı orjinale çeviriyorum hayatımı yaşamaya karar verdim sokarım modifiyesine ahauahua ohhh be :D
bırakın olm bu işleri, ben kurtuldum arabayı orjinale çeviriyorum hayatımı yaşamaya karar verdim sokarım modifiyesine ahauahua ohhh be :D
senın akun saglammı :D
VeNoM_35
25-12-2009, 23:16
sıra sende kanka tekne bekliyoruz:D
senın akun saglammı :D
sağlam kanka gel al senin olsun umurumda değil ahuahau bu saatten sonra tırıvırı benim için :D
sağlam kanka gel al senin olsun umurumda değil ahuahau bu saatten sonra tırıvırı benim için :D
senın araban hızlı sen benı gecersın aku bıle fazlalık sneın arabanda :D:D:D:D:D
Astra Ncap da kaç yıldızlı ?
DetailEF
25-12-2009, 23:21
senın araban hızlı sen benı gecersın aku bıle fazlalık sneın arabanda :D:D:D:D:D
Fazla konuşma sana GTi la değil Cabriolet modeli ile geleceğim :) 75 km ile 90 derecelik viraja dalalım bakalım kim sağ çıkıyor kim yoldan çıkıyor akıllı ol ezerim delerim geçerim ;)
Fazla konuşma sana GTi la değil Cabriolet modeli ile geleceğim :) 75 km ile 90 derecelik viraja dalalım bakalım kim sağ çıkıyor kim yoldan çıkıyor akıllı ol ezerim delerim geçerim ;)
de get lenn sen gır vırajlara bende senden 10 daha hızlı gırıcem bır de ustune yanlıcam :D
DetailEF
25-12-2009, 23:29
de get lenn sen gır vırajlara bende senden 10 daha hızlı gırıcem bır de ustune yanlıcam :D
Çıkar da bir boğazıma alıp boğaz turu yapalım nasıl güzel hayaller bunlar :)
Çıkar da bir boğazıma alıp boğaz turu yapalım nasıl güzel hayaller bunlar :)
ben hızlı adamım bunu sende bılıyorsun 7 saat bunu babam soyledı :D
chiefkadir
26-12-2009, 00:27
306 nın şanzımanı 6 vites olmasına rağmen kötü gibi geldi bana ,birde yakıtta çok cömert ama bence Gsi dan daha yakışıklı dizaynı daha güzel birde 306 nın iz genişliği fazla ve süspansiyonu daha iyi olduğundan yol tutuşu daha iyidir..Astranın 306 ya oranla artıları ise tork avantajı ile daha iyi gitmesi,yakıtta çok daha tutumlu olması ve turbo yapılacağı zaman daha müsait olmasıdır.
slowmotion
26-12-2009, 00:50
Astra Ncap da kaç yıldızlı ?
3 yıldız dostum
senin opel araçlarınla sorun yaşaman markayı kötülemek için bir neden sayılamaz.
sfi tekrar yapmak isteyen ve sınıfta kalanlar kim acaba, ingilterede tüm parçaları satılıyor para varsa n/a 200+hpler, turbo sınırsız olarak güçlendirebilirsin.
türkiyede modifiyeli ecotec yok diye bu motoru da anında silmeni anlayamadım.
vw'nin opelden üstün olan bir yanından bahsedebilirmisin, şuan aynı seviyedeler bence ki zaten amaçları da o, orta kalite alman arabaları işte.
pardon ama kendim onca araçta sorun yaşadıysam daha neye dayanarak kötü araç diyebilirim ki :D
malına uzaktan bak ama alma demişler.
peugeot 306 sıkıntılımıdır evet vardır, her aracın kronik problemleri illaki oluyor bunda hemfikiriz. ama araçların kalitelerini işçilikleri belirler, yani çalıştırdığın adamların vasfı ve kullanılan malzeme. gerisi firmanın yaptığı dizaynlara yani mühendisliğe girer. sanmıyorum ki almanyada bütün hansları bmw mercedes vw grubu toplamış olsun :D hanslar opel fabrikasında da çalışıyor, işçilik konusunda bir sıkıntısı yok demektir. bunun anlamıda alman mükemmeliyetinden uzak tam bir amerikan zihniyetiyle araç üretiliyor demek. zaten bayıldığımız eski amerikanlar dışında yenilerinin iç kokpit kalitesi yüzbinlerce dolar olmasına rağmen çok basit kaçıyor. o yüzdendir ki elindeki iş gücünü bu denli kötü kullanmasından ötürü opel gerçekten kötü bir firmadır, fiyatları uygun değildir verdiği ürüne göre ve asla bir opel almam bu saatten sonra. corsalar ve combolar kullandım birde şu eski kasa vectralar vardı. yani hiçbiri kullanım zevki olarak peugeot'un herhangi bir modelinim yerini tutamaz...
Bunlar Recaro ama fotoğraftakinin destekleri biraz deforme olmuş, benzer koltuğun red tiger döşemelisi da bizim Cupra2 lerde var bir de hafifletilmiş özel versiyon bunlar tabi.
http://i970.photobucket.com/albums/ae185/philatherley/DSC00917.jpg
pardon ama kendim onca araçta sorun yaşadıysam daha neye dayanarak kötü araç diyebilirim ki :D
malına uzaktan bak ama alma demişler.
peugeot 306 sıkıntılımıdır evet vardır, her aracın kronik problemleri illaki oluyor bunda hemfikiriz. ama araçların kalitelerini işçilikleri belirler, yani çalıştırdığın adamların vasfı ve kullanılan malzeme. gerisi firmanın yaptığı dizaynlara yani mühendisliğe girer. sanmıyorum ki almanyada bütün hansları bmw mercedes vw grubu toplamış olsun :D hanslar opel fabrikasında da çalışıyor, işçilik konusunda bir sıkıntısı yok demektir. bunun anlamıda alman mükemmeliyetinden uzak tam bir amerikan zihniyetiyle araç üretiliyor demek. zaten bayıldığımız eski amerikanlar dışında yenilerinin iç kokpit kalitesi yüzbinlerce dolar olmasına rağmen çok basit kaçıyor. o yüzdendir ki elindeki iş gücünü bu denli kötü kullanmasından ötürü opel gerçekten kötü bir firmadır, fiyatları uygun değildir verdiği ürüne göre ve asla bir opel almam bu saatten sonra. corsalar ve combolar kullandım birde şu eski kasa vectralar vardı. yani hiçbiri kullanım zevki olarak peugeot'un herhangi bir modelinim yerini tutamaz...
Konu Opel değil astra gsi.
Konu Opel değil astra gsi.
pardon vauxhall üretiyor onu karıştırdım :D
pardon vauxhall üretiyor onu karıştırdım :D
Sence 106 GTI veya 306 GTI diğer pejolara benziyor mu?
Sence 106 GTI veya 306 GTI diğer pejolara benziyor mu?
307 dışında birçoğuna benziyor, o senelerde üretilenlerin hepsi neredeyse aynı yolun yolcusu 205 106 306 309 406... şimdi 308 ler ve partner tepee ler bile aynı yolun yolcusu . 307 nin tabiri caizse batırdığı imajı böyle araçlarla kurtarmaya çalışıyorlar ama bu araçlar gerçekten heba oluyor. bir 207 308 yeni çıkacak 408 bunlar gerçekten bir önceki modellerine göre çok gelişmiş araçlar...
vtecburac
26-12-2009, 01:46
GTi mı vardı mı :S bunu soruyormusun :D
Vardı tabiki Gti o zaman
Ayriyetten donanım özellik olarak bakarsak
Astra üsütün 306 dan yani yol bilgisayarı falan var bi + olarak ben onu görüyorum bunların dışında bir farklılığı yok ama yol bilgisayarı o döneme bence büyyük bi + :)
Ama tabi ister GSi olsun isterse enjoy isterse comfortline OPEL almam :)
almanların yaptığı bence en kötü araba
kanka bu konuda katılıyorum sana opel marka olarak kotu bır marka:)
vtecburac
26-12-2009, 02:05
bikaç ay önce denemiştikte çok sağlıklı bi deneme olmadı kalabalıktı. 2de 80 gibi basmıştık4. vites yanyanaydık diye hatrlıyorum
beraber cıktıgımız zaman denemıstın sanırım ama emre ben sana sonucu solum senın gıdısınıde gordugum ıcın bence yan yana kalırsınız kafa kafaya top spedde gsı 1 adım onde olabılır:confused:
PriSOneR
26-12-2009, 07:30
Satılık 98 model 306 Gti :D
Tabiki 306 tercihimdir :)
iyi satışlar arkadaşım :D
PriSOneR
26-12-2009, 07:32
ama almanlar ne demiş;
mercedesi bmw yi dünyaya yaptım
wolksvageni fordu halka yaptım
opeli almanın aptalına yaptım
audiyide kendime yaptım...
:D bu sadece bi söyleyiş tabi kimse üstüne alınmasın;)
ahahahahhaha :D
306 nın şanzımanı 6 vites olmasına rağmen kötü gibi geldi bana ,birde yakıtta çok cömert ama bence Gsi dan daha yakışıklı dizaynı daha güzel birde 306 nın iz genişliği fazla ve süspansiyonu daha iyi olduğundan yol tutuşu daha iyidir..Astranın 306 ya oranla artıları ise tork avantajı ile daha iyi gitmesi,yakıtta çok daha tutumlu olması ve turbo yapılacağı zaman daha müsait olmasıdır.
chief ne guzel anlatmısın :)
PriSOneR
26-12-2009, 07:40
yürüyün be kim tutar sizi hanginiz alırsa o arabadan alacağım :D
hakkını ver emre hakkınıı :D ıstresen ben kullanıyım haa senın ıcın donla bıle kullanırım yeterkı kg olmasın :D
PriSOneR
26-12-2009, 07:56
hakkını ver emre hakkınıı :D ıstresen ben kullanıyım haa senın ıcın donla bıle kullanırım yeterkı kg olmasın :D
yarışçı dediğin bu olsa gerek :D:D:D:D
yarışçı dediğin bu olsa gerek :D:D:D:D
aynen oyle emrenın gıysılerı gelıyor 40 kg :D
nasılsa FAY var :D erel gel sökelim ahahahaha
ben gsi kullanıcısı olarak kesinnikle gsi tavsiye ederim kullanıyorum çok da memnunum aracım 193.000 de maşallahı var. (hani bir laf vardır çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır araba işi de öyle kötü araba yoktur bakımsız araba vardır):).
gsı alınacaksa 1994 gsı alman lazım, onunda temızı yok piyasada fazla... 98 2000 model 306 gtı hem daha yakısıklı hemde daha saglıklı olur...
2000cc 167 hp 6 ileri 306
2000cc 156 hp 5 ileri GSİ
KA®ANLIK
26-12-2009, 09:23
Astra G forever...
bi de Bertone olursa....
offff offfff :D
PriSOneR
26-12-2009, 10:32
gsı alınacaksa 1994 gsı alman lazım, onunda temızı yok piyasada fazla... 98 2000 model 306 gtı hem daha yakısıklı hemde daha saglıklı olur...
2000cc 167 hp 6 ileri 306
2000cc 156 hp 5 ileri GSİ
yukarıdaki motor verilerine bakacak olursak iki araçda orjinal olursa GTI alır gibi görünüyor +11hp çalışır gibi görünüyor ama deneyen arkadaşlardan yorum almamız lazım evet bekliyorum :D
astra gsi lar önce standart 106 geçsin :D
PriSOneR
26-12-2009, 10:40
astra gsi lar önce standart 106 geçsin :D
okadarda deildir bence :D gsi 106 gti ı çerezgibi yemesi lazım :D
ben hiç göremedim öyle bişey stock vs stock bikaç seneye kadar geçemiyorlardı :D en azından benim bildiklerim öyle, he tabi astra var astra var :D
PriSOneR
26-12-2009, 10:43
ben hiç göremedim öyle bişey stock vs stock bikaç seneye kadar geçemiyorlardı :D en azından benim bildiklerim öyle, he tabi astra var astra var :D
bence bi kaç sence önceleri gti lar yeni olduğu için kondisyonları iyi durumdalardı gsi lar ise baba yorgun modundaydı :D şimdi ise bakımlı bir gsi bence rahatlıkla 106 gti ile oynaması lazım stock olarak ikiside.
sizdeki puglar bu kadar hızlı olduğu mühledçe gsi ler sizi geçmesi mümkün değil:)
bence bi kaç sence önceleri gti lar yeni olduğu için kondisyonları iyi durumdalardı gsi lar ise baba yorgun modundaydı :D şimdi ise bakımlı bir gsi bence rahatlıkla 106 gti ile oynaması lazım stock olarak ikiside.
zor, son hızda illaki geçecektir ama alttan 106 nın hızları içersinde geride kalır hep astra. çok net :)
PriSOneR
26-12-2009, 10:46
zor, son hızda illaki geçecektir ama alttan 106 nın hızları içersinde geride kalır hep astra. çok net :)
araçlar stock olarak sence gti kaç km/h hıza kadar önde yürür 100 km falan mı :D
araçlar stock olarak sence gti kaç km/h hıza kadar önde yürür 100 km falan mı :D
2 de bassınlar 2-3-4-5 106 önde olur 5 in sonlarına doğru astra gelir.
nasılsa FAY var :D erel gel sökelim ahahahaha
puaahahhaahhaha sokun sokun bakalımm :D allahtan ıngılterede yasamıyurz :D:D:D:D
oynuyor zaten tınınglı chıplı egsozlu bı 106 la oynuyor resmen yarım boy cıkartıyor 106 pug sonrası gazı bırakıyor 106 vıdeosuda mevcut hatta konsuu bıle var yanı
vtecburac
26-12-2009, 11:19
yıyor zaten emg gsı benım bıldıgım stock gtı ları cerez gıbı yıyor sorun yok:D
turkerrr
26-12-2009, 11:34
ci es ay her türlü :D
stock olarak gsi tasarımı daha iyi ama dış kısınla oynandığında sanırım 306 daha iyi cevap veriyor...
94 gsi lar pek dış modifiye sevmezler stock hali zaten modifiyeli...
puaahahhaahhaha sokun sokun bakalımm :D allahtan ıngılterede yasamıyurz :D:D:D:D
hadi kanka en çok kim hafifleticek ahuahuah iddaya girek :D
ERkut 205
26-12-2009, 11:52
Performans olarak 306 gti-6 daha iyi. Güce oranla muazzam çok güzel alt hızlanmaları dolduracak bir şanzumana sahip bu bir kere avantaj.
İki aracında kilo ve teker kw leri hemen hemen aynı. Donanımsal özellikleride yakın birbirine.Tip olarak bence ikiside çok iyi.
Ama ben sorunsuzluk olarak SFİ tercihimdir.Yada şöyle diyim bir sorunum çıktığından en azından benim daha kolay giderebileceğim motronic sistem mevut. :)
O yüzden tercihim Astra olurdu.
Astra yürümezz 106 306 falan üzer astrayı:)
Çok bi inanmış gördüm yaa herkesi.. gti üzer yapar eder gider sattırır vs :D
hadi kanka en çok kim hafifleticek ahuahuah iddaya girek :D
sende bır sey yokkı hafıfılesınn :D
Alperen-B
26-12-2009, 12:39
bi kaç hafta sonra bi denemem olacak. benm aracımda sadece chip ve kapak war, eksoz
stock filtre stock . karşıdaki araçta chip-eksoz-filtre var. bakalm 2-3-4-5 önde mi
olacak.
emre arabanın gidişini bilmıyorum ama bu bahsettıgın sekıldeyse, up ta eski up ise arabana masaallah ıyı yürüyo demektır;)
bi kaç hafta sonra bi denemem olacak. benm aracımda sadece chip ve kapak war, eksoz
stock filtre stock . karşıdaki araçta chip-eksoz-filtre var. bakalm 2-3-4-5 önde mi
olacak.
bu sefer kımınle denıcen ?
Ahmet_28
26-12-2009, 13:19
vts ikisinide üzer ahuahau:D
Alperen-B
26-12-2009, 13:21
bu sefer kımınle denıcen ?
vts 2 :). ha 106 ha vts ikisi de aynı :D.
ahmet seni ben yakalıcam standart halımle ıle bakalım ozman napıcaksın:D:D
Ahmet_28
26-12-2009, 13:41
ahmet seni ben yakalıcam standart halımle ıle bakalım ozman napıcaksın:D:D
kanka bu gece gel deneyelim :)seni ararım akşam ;)
VeNoM_35
26-12-2009, 15:03
theace senin tarzda yazıyım, pejoda düzgün araba görmedim henuz, eskileri tabut, yenileri sorun makineleri, günü gününü tutmaz falan... ha bunlar benim fikirlerim ben böyle gördüm;)
theace senin tarzda yazıyım, pejoda düzgün araba görmedim henuz, eskileri tabut, yenileri sorun makineleri, günü gününü tutmaz falan... ha bunlar benim fikirlerim ben böyle gördüm;)
eyvallah ciğerim ne diyeyim :) ben farklı açıdan bakmışım demekki :)
vts 2 :). ha 106 ha vts ikisi de aynı :D.
bols sans o zaman sana :)
cosworth
26-12-2009, 17:16
Her iki arabayada bindim kullandım ve defalarca tune edip motor yaptım çok çeşitli eksantrik çip lexmaul itb stand alone beyin diferansiyel kilidi dogbox şanzıman çeşitli ayna mahruti uygulamalarım oldu ve türkiyedeki fabrika takımının ingiltereden getirip yarıştırdığı kit kar araçlardan biri şuan arkadaşımda onunda motoru yapıldıktan sonra timingini ben yaptım bu forumda yazan cenker isimi arkadaşın arabasının motorununda dizaynı ve mekanik ayarları bana aittir zamanında tr otodrag sınıf 2 2. si olan upl 27 plakalı kırmızı astranında motorunu yapanlar ve sahibi uluç yakın arkadaşımdır benim bu konudaki objektif görüşüm tasarım ve dizayn görecelidir kişiden kişiye değişir fakat teknik olarak inceladiğimizde 306 yoltutuş fren ve şanzıman konusunda daha başarılıdır vites yolları daha kısa olduğundan kullanımı keyiflidir gsi ise motor konusunda kıyaslanamayacak kadar ezici bir üstünlüğü var şanzımanı zayıftır devirkesiciyi yukarı çektiğinizde 2. vitese geçmez frenleri zayıftır yakıt tüketimi gücüne göre çok düşüktür 4500 devre kadar yavaş devirlenir yoltutuş konusunda 306 dan kötüdür fakat amaç modifiye ise gsi ın ezici bir üstünlüğü var vites yolları uzun ve yanlış vitese geçtiği için sorun yaşayan çok oldu
yukarıdaki motor verilerine bakacak olursak iki araçda orjinal olursa GTI alır gibi görünüyor +11hp çalışır gibi görünüyor ama deneyen arkadaşlardan yorum almamız lazım evet bekliyorum :D
abi deneyen var deneyen var şimdi.safkanlarınıda bulmak zor:D
Her iki arabayada bindim kullandım ve defalarca tune edip motor yaptım çok çeşitli eksantrik çip lexmaul itb stand alone beyin diferansiyel kilidi dogbox şanzıman çeşitli ayna mahruti uygulamalarım oldu ve türkiyedeki fabrika takımının ingiltereden getirip yarıştırdığı kit kar araçlardan biri şuan arkadaşımda onunda motoru yapıldıktan sonra timingini ben yaptım bu forumda yazan cenker isimi arkadaşın arabasının motorununda dizaynı ve mekanik ayarları bana aittir zamanında tr otodrag sınıf 2 2. si olan upl 27 plakalı kırmızı astranında motorunu yapanlar ve sahibi uluç yakın arkadaşımdır benim bu konudaki objektif görüşüm tasarım ve dizayn görecelidir kişiden kişiye değişir fakat teknik olarak inceladiğimizde 306 yoltutuş fren ve şanzıman konusunda daha başarılıdır vites yolları daha kısa olduğundan kullanımı keyiflidir gsi ise motor konusunda kıyaslanamayacak kadar ezici bir üstünlüğü var şanzımanı zayıftır devirkesiciyi yukarı çektiğinizde 2. vitese geçmez frenleri zayıftır yakıt tüketimi gücüne göre çok düşüktür 4500 devre kadar yavaş devirlenir yoltutuş konusunda 306 dan kötüdür fakat amaç modifiye ise gsi ın ezici bir üstünlüğü var vites yolları uzun ve yanlış vitese geçtiği için sorun yaşayan çok oldu
dogru soze amın denır ustam
3'ün sonlarında gelir:D
3'ün sonlarında gelir:D
kg dan kazanıyor dotune tekme atmıs gıbı gıdıyor 106 :D
ERkut 205
26-12-2009, 22:02
fakat amaç modifiye ise gsi ın ezici bir üstünlüğü var
Yazınızı dikkatlice okudum bunları yapmış olup eşlik etmeniz,hatta bunlara şait etmiş olmanız bile büyük bir tecrübedirki siz birde bu işlemlerde yer almışsınız. Sizden özellikle SFİ motoru hakkında bilgi almayı isterim.
Öncelikle bilgi ve tecrübe paylaşımı yönünden teşekkürler.
Yalnız modofiye anlamında da 306 gti ın Xu motoruda çok hafife alınacak cinsten değil hani.
Bugün atmosferik 2,0 hacimde throttle body uygulanarak maxi kit kar da 300 hp lerde eldedilirken. XU10J 306 gti motor bloğu 2,4 litre hacim stroker kitinede imkan sağlamakta.Bu kitle birlikte ne güç elde edilir teorikte aşa yukarı hesaplanır ama yapmış olanını ben görmedim daha. Yani SFİ motorun atmosferik 450+ hp ler elde ediliyorda bu şekildemi ezici üstünlük kuruyor ??
Yoksa ben tamamen yanlış anladımda atıyorum her iki arabayada takılan eş değer(birebir olması zaten pek mümkün değil) modifiye ekipmanlarında GTI motoru % 10 verirken SFI motorunda %15 lik gibi daha pozitif güç verimi elde edliyorda siz bunumu anlatmak istediniz,buna bi açıklık getirir iseniz sevinirim.Kolay Gelsin.
c20xe motorun yurt dışında 300hp atmo versyonları var.
Teorik olarak 150 den 300 e
tabiki 167 den 300 e olana göre daha iidir.
tork var tork kapak var kapak :D aradakı fark bu :D
Sadece hp veya tork olarak bakmamak lazım gücü devirlere ne şekilde dağıttığıda önemli bence
Sadece hp veya tork olarak bakmamak lazım gücü devirlere ne şekilde dağıttığıda önemli bence
Devir ve şanızman oranları, Emre nin söylediği gibi çok önemlidir...
200Nm torkunuz olur devir dönerek güzel oranlarla, aynı güçte ama devir dönemeyen 300Nm tork üreten Turbo otomobili hızlanmada geçebilirsiniz.
Egzantrik kullanımı ve yazılımlarda kesici devrinin yukarı alınmasında önemli bir etkendir bu...
Devir ve şanızman oranları, Emre nin söylediği gibi çok önemlidir...
200Nm torkunuz olur devir dönerek güzel oranlarla, aynı güçte ama devir dönemeyen 300Nm tork üreten Turbo otomobili hızlanmada geçebilirsiniz.
Egzantrik kullanımı ve yazılımlarda kesici devrinin yukarı alınmasında önemli bir etkendir bu...
Dener goruruz :D Emre 200Nm ile 7250 donebiliyordu sanirim, ben yazilimla 300Nm versem 6500 orijinal kesicimi artirmadigmizi varsaysak.. Ama her turlu GSi hafif kaliyor, denk olmaz :p
Dener goruruz :D Emre 200Nm ile 7250 donebiliyordu sanirim, ben yazilimla 300Nm versem 6500 orijinal kesicimi artirmadigmizi varsaysak.. Ama her turlu GSi hafif kaliyor, denk olmaz :p
Ep3 Type-R 196Nm sanırım stock :), Devirli birşey ile deneyeceksen oda olur :D
Sığır adam bahsedilen şu; limitlerde yüklenen bi motorun max motor gücü 300 diyelim. Diğeri 280 atıyorum. 280 olanın devirlere dağıttığı gücü diğerine göre daha iyiyse 280hp olan geçer örneğin. Sen bana saplama peşindesin anlaşıldı:D
Her şekilde 306 derim..gsi hiç bir zaman 306 gti gibi performans arabası olarak göremedim :)
Otomobilinizin şanızman oranları ve devir bandı ile kaç devirde tekerleğe yaklaşık ne kadar tork ilettiğini hesaplayabilirsiniz.
O zaman devir'in avantajını, tork düşük bile olsa yüksek devir dönerek bu dezavantajı nasıl avantaja çevirdiğini görebilirsiniz.
Hem yüksek devir hem turbo bir araya gelirse, o zaman muazzam şeyler ortaya çıkar... RB26DET, turbolanmış b16 ve f/k20 sanırım buna güzel örnekler oluşturur...
Turbo ile yüksek devir dönmekte büyük meziyet tabi...
sfi astra lar 306 GTI geçiyor her zaman denendi görüldü ...
Astra alman arabası olduğunu hissetirir ( 94 model bi araç da yol bilgisayarı mevcut )
en az 306 kadar belkide daha iyi ( bu konuda fikrim yok ) yüklemeye uygun bi motoru vardır
ama artık baya eskidiler 2. bi araç proje arabası değilse tercihim 306 olurdu .
ahmetbaha-drs
27-12-2009, 04:15
Astra GSI..Nedeni yok...
İkiside yakışıklı bence ezici bi üstünlük yok:)
http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs117.snc3/16466_333062980050_567075050_9983660_1716699_n.jpg
http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs117.snc3/16466_333062980050_567075050_9983660_1716699_n.jpg
Kanka ne biliyormusun kırmızı astraya yakışmaz bence o açıdan üstünüm :D ahaha
Ama ahmetinde dediği gibi sevgi bu yani bence 306 nedeni seviyorum bakışlarını duruşunu stoplarını ön tarafının yere yakınlığını eşşek kadar camlarını :D
Gerçi astrayıda seviyorum beğeniyorum ama 306 kadar değil genelde zaten tarzım old school türkçesi ile eski toprak :D
DetailEF
27-12-2009, 04:50
Ama ahmetinde dediği gibi sevgi bu yani bence 306 nedeni seviyorum bakışlarını duruşunu stoplarını ön tarafının yere yakınlığını eşşek kadar camlarını :D
Gerçi astrayıda seviyorum beğeniyorum ama 306 kadar değil genelde zaten tarzım old school türkçesi ile eski toprak :D
Şimdiki korkum 2 aracında piyasası 25.000 TL olmasında :heyoo:
fotoğraf süper ya maşallah:icon_tup::D
Şimdiki korkum 2 aracında piyasası 25.000 TL olmasında :heyoo:
sen kurcalama orasınıı :D
Kırmızı gsi'a yakışmaz diyosun yani:D
http://i282.photobucket.com/albums/kk280/Emre-G/Gsi017.jpg
Alperen-B
27-12-2009, 22:45
astra ya her renk yakısıyo :D
Kırmızı gsi'a yakışmaz diyosun yani:D
http://i282.photobucket.com/albums/kk280/Emre-G/Gsi017.jpg
Bunu Peugeot Cherry Red e özenmişte boyamışlar :D şaka bi yana bence gitmemiş kırmızı
ne bileyim biraz daha koyu birazcık ols adaha güzel olur kanımca
Bunu Peugeot Cherry Red e özenmişte boyamışlar :D şaka bi yana bence gitmemiş kırmızı
ne bileyim biraz daha koyu birazcık ols adaha güzel olur kanımca
bordo diil olm işte kırmızı nie kıskanıyosun:D
bordo diil olm işte kırmızı nie kıskanıyosun:D
Benimkide bordo değil sana bordo göstereyim :)
http://volvooto.com/haberler/tst1.jpg
Benimkide bordo değil sana bordo göstereyim :)
http://volvooto.com/haberler/tst1.jpg
bordo erel senin araban birak simdi,bordonunda birkac tonu vardir.kirmizi emrenin koydugu senin araban BORDO :D
bordo erel senin araban birak simdi,bordonunda birkac tonu vardir.kirmizi emrenin koydugu senin araban BORDO :D
Kırmızınında tonu var benimki tonu ve O araba tam kırmızı değil turuncuya kaçık bir reng
Ayık olun konuyu dağıtmayın 306 astra kardeştir bunu beynine iyi yerlerştir :D
http://img20.imageshack.us/img20/7112/18517650.jpg
http://img20.imageshack.us/img20/7112/18517650.jpg
Haddiiiii çok iyimiş la bu plaka bu rengmiysi yahu :S çok güzelmiş beğendim bunu ne farkı varsa :D
heh ya ben de NSE'yi koy diyecektim, harika duruyor meret :)
Kırmızınında tonu var benimki tonu ve O araba tam kırmızı değil turuncuya kaçık bir reng
Ayık olun konuyu dağıtmayın 306 astra kardeştir bunu beynine iyi yerlerştir :D
Neyse erelcim NSE`ye bak biraz kirmizi gor,bende bordo renk araba seviyorum yanlis anlama ama renkler hakkinda bir goz doktoruna gorun derim
:D :D ahahahahahhaah
Low-Rider
27-12-2009, 23:29
oha nse'nin rengi çok güzelmiş
Tamam la susun kırmızıyamı boyayalım illa :D
Low-Rider
27-12-2009, 23:33
olm okadar cilaya araban hala parlamıyo bari boyat güzel bir renge:D
hahahah beceremiyoruz cila yapmayı parlamıyo yapcak bişi yok:D
2 aracında hastasıyım ve bende sizin gibi açıkcası kararsız kalırdım ama 94 GSinin bende yeri ayrıdır küçüklüğümde nerde 94 GSi görsem ağzımın suyu aka aka izlerdim Gerçi şimdide durum değişmedi şimdide nerde sağı solu kurcalanmamış derli toplu GSi görsem yanında bitiyorum :D ve bu GSi hastalığı bana 1.6 F kasa aldırmaya kadar gitti ;)
Ama tabi bazı gerçekleride görmek gerek oda piyasada temiz düzgün 94 GSi sayılı ve açıkcası o yüzdende çekinmiyor değilim :o
PriSOneR
28-12-2009, 08:15
sanıırm birisi kırmızı dedi :D fiyatı yüksek ama fena deil gibi ?
http://www.sahibinden.com/iste_94_gsi_en_temizinden-09WQQaXQQ19782508WQQpXQQdisplayitem
PriSOneR
28-12-2009, 08:16
arkadaşlar bu arada linkteki araca eski NTK diyorlar bilgisi olan varmı ?
http://www.sahibinden.com/94_gsi_sfi_bakimli-87WQQaXQQ19263543WQQpXQQdisplayitem
Evet bu eski NTK ama şu anki plakasıda eski oldu artık :(:(
muhabbet için sohbet lütfen
gsi kardesler yazmıyor konuya yazsa nse nın resımlerı gelır D
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=54920
buradan NTK in pert fotolarını görebilirsiniz.