Orijinalini görmek için tıklayınız : Type r-cupra
edo typer
28-12-2009, 22:12
sımdı bu konuyu acmamın sebebı sureklı tartısma yasanıyor bu konuda. ben bı typer sahıbı olarak cupra kotu,tel masa bı arac demem. cupra sahıplerıde aynı seyı soyleyemezler diye dusunuyorum. bu karsılastırmayı soyle maddeler altında yapalım. fanatık olmadan sakın sakın konusalım;)
1- cupra yada typer alanlar neden tercıh ettıler
2- yol tutus,kullanım zevkı vs
3-performans
4-dıs gorunus
5-kronık sorunlar,saglamlık(motor,sanzıman,aks,kulaklar vs)
6-yakıt tuketımı
ve rıca ederım araclar hakkında teknık bılgilerıde paylasalım. ornegın cupraya gt35 taksak gecerız tarzı cvp gelırse rıc ederım kapak flowu,nerde dolar bu turbo ne kdr guc verır boyle seylerıde paylasalım. yada ep3un sanzımanı cok dayanıklı dıyen olursa lutfen kaynak gostrsın:D yanı koru korune fanatıklık olmasın.
bıde anket eklıyelım. typer mı cupra mı dıe:D alcak olsanız hangısını alırsınız:D
*safkan bı yarıs otomobılı sahıbı olmak ıstedıgım ıcın typer
*yol tutusu benım ıcın oldukca yeterkı tıff nıedell abımız bıle asık makıneye
*performansmı? caı headers egzoz yazılım ıle 40 hpler alınabılen bı atmosferık, egznatrık pıston vs gırılıp 300 hplere gelen bı atmosferık...
*dıs gorunusu cok agresıf gelıyo bana sıyah olucak bıde mermı mermı
*kronık sorun sıfır saglamlık hat safhada...
* gecen gece EDS ıle 200 lıraya edırneye gıttık geldık tapa gaz 220 altına dusmedık 260 ve ustunde dakıkalarca seyrettıkç sadece 200 lıraya edırne gıt gel bu sekılde.. bence essız bı tuketım
edo typer
28-12-2009, 22:18
selcugum cok saol:D cok guzel anlatım hrkes boyle maddelerse emınımkı kavgasız dovussuz bu konu hakkında konusabılırız:D
ahmet3425
28-12-2009, 22:19
hangi type-r dan bahsediyoruz? yeni mi eski mi ona gore yorum yapalım:D
mad_max1978
28-12-2009, 22:24
tabikide type r.106 gti ın yerini alan tek araç bana göre...
aftermarket parça desteği çok iyi k20 nin. usa da yaygın bence en büyük avantajı bu..
içi geniş evli olmama ragmen 3 kişilik ailemle çok mutluyum :)
frenler yol tutuş ve şanzıman bence - yönleri . 4000 usd ye bunları halledersek bence gt30r lı bi ep3 tadından yenmez :)
Eray Yümsel
28-12-2009, 22:27
yarış için tasarlanmıs bir honda
hem yarış hemde aile ile gezmek için tasarlanmış bir cupra
typer a 5000tl harcıyosun 260hp
cupraya 5000tl harcıyorsun 360hp
bu güçlerdeki cupra ile typer arasındaki fark tırlar değil boylarla sayılır sonuca gelirsek 100hp fazlam olur 260hp lik typer kadar giderim ama 4 kapı aile arabasına binerim :)
not: aşırı modifyeyi işin içine karıştırmayın gene yok k20yi turbo yapalım daha uyguna daha cok güçler vs vs. (kaç kişi yapıyo real konuşun)
edo typer
28-12-2009, 22:27
hangi type-r dan bahsediyoruz? yeni mi eski mi ona gore yorum yapalım:D
eskı typer olarak dusundum ben. yenısı ıle ılgılıde fıkır belırtebılırsınız ama belırtırsenız ıyı olur ep3 mu fn2 mı;)
bu güçlerdeki cupra ile typer arasındaki fark tırlar değil boylarla sayılır sonuca gelirsek 100hp fazlam olur 260hp lik typer kadar giderim ama 4 kapı aile arabasına binerim :)
not: aşırı modifyeyi işin içine karıştırmayın gene yok k20yi turbo yapalım daha uyguna daha cok güçler vs vs. (kaç kişi yapıyo real konuşun)
sanki 2 sini aynı paraya veriyorlar :)
35 e ep3 alıp 5 bin harcarsın olur 40 bin
50 ye cupra alırsın 5 bin harcarsın olur 55 bin
2 lt turbo bana 3 ltdizel ile aynı hissi veriyor typer a binince ise sesi duymam yetiyor.
ff 400-500 nm tork tamamen gereksiz evo veya sti dusunurdum 2 lt turbo alacak olsam.
benim icin tek artı yanı 5 kapı olması.
tuketim anlamsız benim icin 8 ayda 3000 km yaptım sadece:)
bırım fıyata guc ıbaresını 5000 lıra deılde 2 arac ıcınde 30 bın dolar yapsak pekı:D bakalım ne olucak :D mıamının bı lafı var honda dolar bazında affetmez verdıkce alır sınırı zor bıulunur ;)
Çok düşük fiyatlara (araba üstüne artı) bol torklu, yüksek modelli, donanımlı bir araç. Birde galiba kaskosu daha ucuz.
Cupra
edo typer
28-12-2009, 22:31
real olarak soylersem na ya harcadıgım para ıcın pısmanım demıyımde ooo ııkı yapmısım kske dwm etseydım demıorum. turbo setupı cok daha zewklı bence. malıyet olarak turbo pahalı gelebılır ama bolt dısındakı ıddalı na setuplarda pahalı;) guzel bı headersın tr malıyetı 1200 dolar,full race manıfoldunda aynı para:D tbı sadece manıfold ıle bıtmıyor fakat na da sadece headers ıle bıtmıyor;)
Eray Yümsel
28-12-2009, 22:32
istersen 45 e alabiliyosun 2007 model bir cuprayı
ep3 35.000tl ye kaç model
senı sevıyore :D
istersen 45 e alabiliyosun 2007 model bir cuprayı
ep3 35.000tl ye kaç model
04 model cıcek....
eray hondaya karsı olsunda ısterse gelly olsun dımı :)
30 yaşından önce typer 30 dan sonra cupra alırdım..
ama gercekte ikisinide almam :D:D
peki selçuk 7-8 liraya 325 alıp 30.000 usd harcarsak ne olur :D
Elektronik gaz kelebeği olan yada otomatik vitesli olan bir otomobil sürüş zevkini kaybeder benim için, SMG M3 yada cupra'nın tam anlamıyla sürüş zevki vereceğini sanmıyorum isterse 1000 hp olsun .
Type-R'a gelince kliması CD çaları bile TR'de takılmış safkan bir yarışçı herkes süremez herkes yürütemez Spec'ler bellidir herkes vites atamaz.
Siyah alçak EP3 herzaman hayalimdir. Heryerinden hırçınlık akar.
Yarışmak isteyen mekanik ruhu yaşamak isteyen Type-R alsın.
İçine elektronik girmiş heryeri sensörle beyinle dolu bi otomobil yerine NFS oynamak daha mantıklı..
Elektronik gaz kelebeği olan yada otomatik vitesli olan bir otomobil sürüş zevkini kaybeder benim için, SMG M3 yada cupra'nın tam anlamıyla sürüş zevki vereceğini sanmıyorum isterse 1000 hp olsun .
Type-R'a gelince kliması CD çaları bile TR'de takılmış safkan bir yarışçı herkes süremez herkes yürütemez Spec'ler bellidir herkes vites atamaz.
İçine elektronik girmiş heryeri sensörle beyinle dolu bi otomobil yerine NFS oynamak daha mantıklı..
yorum budur...
aptallııık :D
Eray Yümsel
28-12-2009, 22:38
04 model cıcek....
eray hondaya karsı olsunda ısterse gelly olsun dımı :)
yok la mantıklı yaklaşıyorum :D
gelly gidddy farketmez yani :D
yorum budur...
aptallııık :D
buna eray cevap versin benden bu kadar :D
valla yeniyi alırım bu ikisi arasında cuprayı yani,ama hiçbir nedeni yok sadece biri yeni ve modlaması kolay
fn2 typer derseniz ama fn2 alırım cupra yerine,cupranın içi çok kötü çünkü
anti hondacı eray anlamadıgı birşeyn var . Biz daha dogrusu ben klima 2 airbag ve sadece abs m ile çok mutluyum eray :) bilmiyorum anlıyormusun ... ebayde gezerken k20a yazıp karşıma çıkan 5627 adet k20 parçasını incelemeyi, portakalı yerken bu ürünlerden sipariş edip arabama takmayı seviyorum . senin hondayı sevme ihtimalini seviyorum eray . :)
chiefkadir
28-12-2009, 22:40
Type R.......
Atmosferik olarak gazlama zevki bambaşka
Yol tutuşu tatminkar
Yakıt tüketimi 2.0 atmo için normal ölçülerde,
Dış görünüşü , yay ile biraz daha düzeliyor ama çok yakışıklı diyemem,
bu üçüncü Hondam,eskiden hondalara sorunsuz diyen ve sevenlere gıcık olurdum şimdi ise hak veriyorum..
Eray Yümsel
28-12-2009, 22:42
buna eray cevap versin benden bu kadar :D
1 ay sonra vercem ben ona cevabı moruk maliyeti koycam ortaya al bizden bukadar dicem bakalım bidaha konusabilcekmi ehauuaehea
Eray Yümsel
28-12-2009, 22:43
anti hondacı eray anlamadıgı birşeyn var . Biz daha dogrusu ben klima 2 airbag ve sadece abs m ile çok mutluyum eray :) bilmiyorum anlıyormusun ... ebayde gezerken k20a yazıp karşıma çıkan 5627 adet k20 parçasını incelemeyi, portakalı yerken bu ürünlerden sipariş edip arabama takmayı seviyorum . senin hondayı sevme ihtimalini seviyorum eray . :)
bundan 5 sene önceye dönelim abi ebay a k20 yazdıgında diğil 5627 adet parçayı 627 çıksa dua ederdiniz :) bırakında yenı cuprada biraz otursun hehehe
bundan 5 sene önceye dönelim abi ebay a k20 yazdıgında diğil 5627 adet parçayı 627 çıksa dua ederdiniz :) bırakında yenı cuprada biraz otursun hehehe
sen ınanıyormusun cupranın parcalarının cıkacagına? cupra R ın kıler nerde hanı?
mertacar
28-12-2009, 22:46
ikisinden birini alıcak olsam hehralde cuprayı alırdım. verdiğim paranın karşılığını 08-09 model olmasına, performansına, donanım ve güvenliğine değceğini düşünüyorum..
Type R.......
Atmosferik olarak gazlama zevki bambaşka
Yol tutuşu tatminkar
Yakıt tüketimi 2.0 atmo için normal ölçülerde,
Dış görünüşü , yay ile biraz daha düzeliyor ama çok yakışıklı diyemem,
bu üçüncü Hondam,eskiden hondalara sorunsuz diyen ve sevenlere gıcık olurdum şimdi ise hak veriyorum..
yakıt az sefım. 200 lıraya tapagaz edırneye gıttık geldık dıyorum 450 yakıo kmde:D
sen ınanıyormusun cupranın parcalarının cıkacagına? cupra R ın kıler nerde hanı?
japonlardan başka hiçbir markanın bu kadar çok mod parçası çıkmaz. çıksaydı bugüne kadar eski modeller için çıkardı.. modifiye avrupa arabaların ruhuna aykırı :D :D
edo typer
28-12-2009, 22:47
cok guzel soru:D ugur dundar gıbı yoneteyım konuyu:D selcuk 10 puan:D
edo typer
28-12-2009, 22:49
mod arklardan rıca bıde anket koysalar;)
bu daha mantıklı :D:D:D
biz arabamızla neler yapabileceğimizi söylüyoruz. cupraya *** atmıyoruzki :) eray neden ofans uyguluyorsun :) sende cupra ile neler yapılabilir onu anlat ... tamam cupra rahat 4 kapılı bi araba. onu kabul ediyorum. bana kısaca hangi parçalarla 600 whp yapabilriisn nerden temin ederim bunları onları anlat....
bu daha mantıklı :D:D:D mantık? alalım bı ef kasa honda 4 lıraya 30 bın dolar ona harcıyalım?ne dersın yıgıt? nolur bılıomusun... koca olur o 30bın harcanan e30a
Type-r ve Cupra güzel araçlar..ama ep3 biraz daha sportif geliyor bana ayrıca k20 gibi bir motora sahip olması insanı daha da cezbediyor..ama artık düşük kmli ep3 bulamamak kötü :(
Eray Yümsel
28-12-2009, 22:55
konuyu çok güzel saptırıyosunuz abi o yüzden bu tür konularda sonra tartışma ortamı cıkıyo kötü biz oluyoz.
konuda denmişki typer mı cupramı bende örnek verdim dedimki 5000tl ye alınan güçler bunlar sonuc olarak her alan adam k20turbo yapayım diye almıyo eeee bizde doğal olarak normal kullanıcılar arasında karşılaştırma yapıyoruz. siz hemen hangisi bolt on 600whp görüyo hangisi en ucuza bu gücü alıyoya giriyosunuz bunun aksini iddiaa edenin aklını sikim görmezden gelen yok gerçekleri ama siz kafayı bozmuşsunuz abi herkezi k20 ye binen herkezi turbo yapıp alayına going yapıyo sanıyosunuz :)
bu konudaki amaçlar farklı birazdan konuya hulk ygz vs vs dahil olur konu yine herzamanki gibi devam eder :) hayırlı akşamlar size iyi tartışmalar
akucukdogan
28-12-2009, 22:56
Merakla takip edilip okunacak bi konu :) Umarım silinmez gelince okuyacağımda :D
mertacar
28-12-2009, 22:56
yanı koru korune fanatıklık olmasın.
typer mı cupra mı dıe:D alcak olsanız hangısını alırsınız:D
demiş edo, kalkıp hangisinden daha fazla güç alınır dememiş ki,seçme nedeninizi sormuş :) iş gene sidik yarışına dönüyor ..
mantık? alalım bı ef kasa honda 4 lıraya 30 bın dolar ona harcıyalım?ne dersın yıgıt? nolur bılıomusun... koca olur o 30bın harcanan e30a
4000 liraya pas yığını bir honda bulursun....
VeNoM_35
28-12-2009, 22:57
audinin 1.8t si için mesela çok parça var avrupada ve birçok güçlü araba da var. parça yok diyemeyiz ama hondanın tüm dünyadaki parça üstünlüğü ortada tabiki.
chiefkadir
28-12-2009, 22:58
yakıt az sefım. 200 lıraya tapagaz edırneye gıttık geldık dıyorum 450 yakıo kmde:DTapagaz gidersen 450-500 combo:icon_tup:
Karışık kullanım 11-12 lt
Merakla takip edilip okunacak bi konu :) Umarım silinmez gelince okuyacağımda :D
yakında silinir bir kaç ceza çıkabilir benden söylemesi....
kutuda büyük hissediyorum :D:D
ya madem öyle örnek verdin bende sana kaça satılıyor diye sordum . sıfır cupra almak varken gidip bende fn2 almam ama kalkıpda 70 lirayıda seata vermem yani :) al sana stock karşılaştırma ... arada 6 yaş fark olan arabayı konforlu 4 kapılı ve 15 bin lira pahalı olmasına ragmen üstün tutuyorsan ben daha sana birşey demiyorum. Hadi allah rahatlık versin sana... kaldıki üstünde olabilir kapı sayısında veya rahatlıkta ama ep3 kullanıcılarıın derdi torpido sgutma değil sokun artık kafanıza bunu... ep3 alıp da baba eline bakmayan her adam benim gibi arabasını 600 whp nasıl yaparım diye düşünür.
4000 liraya pas yığını bir honda bulursun....hondadan anlamadıgın ne kadar bellı... sen 90 model bı hondaya bındınmı cnm? he? 4 e alır 3 harcarım cıcek yaparım... yıgıt cok ve bos konusma ;)
demiş edo, kalkıp hangisinden daha fazla güç alınır dememiş ki,seçme nedeninizi sormuş :) iş gene sidik yarışına dönüyor ..
anlayın artık sidik yarışı değil derdimiz . biz typerı perf için tercih ediyoruz . bunada çok kolay cevap veriyor diyoruz anlatamıyoruz...
B.Aktepe
28-12-2009, 23:02
anket alfabetik sıraya göre açılmıştır :)
edo typer
28-12-2009, 23:02
bende bır typer kullanıcısı olarak sıfır fn2 alıcagıma sıfır cupra alırım mesela. ama sıfır cupra alıcagıma evo 9 alırım;)
B.Aktepe
28-12-2009, 23:03
bide cupra-r diye mi geçiyor bu cupralar ben biraz salladım galiba:D
Olay gene 30.000 harcamaya gelmiş. Burada hangi araç ne yapabilir denmemiş sanırım. Hangisini alırsınız denmiş. Herkezin harcı değil 35.000 liralık arabaya 30.000 dolar harcamak. He harcarsan ne olur. Supersportlardan daha hızlı bir düzlük aracın olur tamam ama normal bir kullanıcı açısından. Bir araba alıcaksınız. Sonra size yetmiyecek. Az bir bütçe ile ne yapabilirim diye düşüneceksiniz. Bu durumda ben Cupra sahibi olmak isterdim. 30.000 harcayacak bir durumum yok zaten mantığımda almaz.
anlayın artık sidik yarışı değil derdimiz . biz typerı perf için tercih ediyoruz . bunada çok kolay cevap veriyor diyoruz anlatamıyoruz...
daha konusmaya gerek yok baba
VeNoM_35
28-12-2009, 23:04
bide cupra-r diye mi geçiyor bu cupralar ben biraz salladım galiba:D
R farklı, bahsettiğimiz R'sız:)
B.Aktepe
28-12-2009, 23:05
bence evo :D edo ya+1 :D
B.Aktepe
28-12-2009, 23:06
R farklı, bahsettiğimiz R'sız:)
silelim R ı sonra :)
VtecDream
28-12-2009, 23:06
buarada fn2 bozuk yol şartlarında 50k kmden sonra heryerinden ses gelmeye başlıyor .. kesinlikle saglamlıktan bahsetmeyin fn2'de ama ep3 farklı ... cupra konfor sağlamlık olarak üstünde vw teklonojisi olan bir makina bence hertürlü hondadan daha saglam amadersenizki motor orda K20 susturur adamı... doldurucaksam ep3 ufak tefek oynayıp herkeze geçilmemek için + konfor istiyorsam cupra.
geçen haftaki hadise üzerine bu konunun açılması enteresan bir tesadüf olmuş ....
VeNoM_35
28-12-2009, 23:07
cuprayı alan arkadaşlar da torpido soğutma için almıyorlardır sanırım, onların isteği de performans ve belkide yanında biraz daha rahatlık vs. Bana gerek yok dersin ki öyle diyorsunuz ona kimse birşey demiyor ama 2 taraf da birbirini kötülemese herşey daha güzel olacak gibi:)
buarada fn2 bozuk yol şartlarında 50k kmden sonra heryerinden ses gelmeye başlıyor .. kesinlikle saglamlıktan bahsetmeyin fn2'de ama ep3 farklı ... cupra konfor sağlamlık olarak üstünde vw teklonojisi olan bir makina bence hertürlü hondadan daha saglam amadersenizki motor orda K20 susturur adamı... doldurucaksam ep3 ufak tefek oynayıp herkeze geçilmemek için + konfor istiyorsam cupra.
gayet güzel bir açıklama....
nedense 4 kapı hep göze batıyor...
cupra alirdim cünkü daha yeni, daha sağlam karoseri ve daha kaliteli iscilik. Her ne kadar tipi bana hoş gelmesede cupranin, avantaji daha fazla.
initial-D
28-12-2009, 23:09
k20 motorlu ve fabrika çıkışı Type-R"acing" her honda,vw grubu 2 litre bir araca tercihimdir.model farketmez:D
cupra alirdim cünkü daha yeni, daha sağlam karoseri ve daha kaliteli iscilik. Her ne kadar tipi bana hoş gelmesede cupranin, avantaji daha fazla.
gayet güzel bir açıklama ....:icon_tup:
edo typer
28-12-2009, 23:09
Olay gene 30.000 harcamaya gelmiş. Burada hangi araç ne yapabilir denmemiş sanırım. Hangisini alırsınız denmiş. Herkezin harcı değil 35.000 liralık arabaya 30.000 dolar harcamak. He harcarsan ne olur. Supersportlardan daha hızlı bir düzlük aracın olur tamam ama normal bir kullanıcı açısından. Bir araba alıcaksınız. Sonra size yetmiyecek. Az bir bütçe ile ne yapabilirim diye düşüneceksiniz. Bu durumda ben Cupra sahibi olmak isterdim. 30.000 harcayacak bir durumum yok zaten mantığımda almaz.
harcama ısıne gelınce harcıcak kısıye gore degısır. mesela stock ctr verırler bana bıde 5.000 lıra para 5.000 hrcanan cuprayı gec bunla bska bısey yapma derler gecerım;) headers fıltre egzos 440cc enjektor 1 derece soguk bujı kpro 75 shot dry nos 295 whp dyno dynamıcs degerı. ama ben nos sewmıorum yoksa5 lıraya gecmek cuprayı zor deıl. ama 5 lıraya anca typerı na stock blok olarak yaprsın bolede 5 lıra hrcanmıs cuprayı gecemezsın. ama ıkısınede 10 bın dolar harcarsan cupra typerı gecemez. duzluk aracı denınce sole bır ornk verıyım yuregırın aracı 1.4 barda cok cok guzel vıraj yapıyordu cok akıllı bı sekılde yuruyen parcaları secılmıstı. kılıtlı typerın kaderını degıstırıyor derım o aractan sonra;)
cuprayı alan arkadaşlar da torpido soğutma için almıyorlardır sanırım, onların isteği de performans ve belkide yanında biraz daha rahatlık vs. Bana gerek yok dersin ki öyle diyorsunuz ona kimse birşey demiyor ama 2 taraf da birbirini kötülemese herşey daha güzel olacak gibi:)
daha önceki mesajlarıma bakarsan bi yerlerde cupra alabilirm diye yazmışım zaten ben :)
şöyle bi durumda var ama cuprada öyle çok rahat çok yumuşak bi araç sayılmaz ... sert ve rijit bi yapısı var...
B.Aktepe
28-12-2009, 23:11
gayet güzel bir açıklama ....:icon_tup:
yiğit her yorumdan sonra yorum yapma! akşam akşam banlanma gerek yok. ortalığı germe.
edo typer
28-12-2009, 23:12
bence evo :D edo ya+1 :D
:D safkan arac tercıh sebebıdır her zmn:D modellı olsa 6 tm derım:D:D
B.Aktepe
28-12-2009, 23:14
:D safkan arac tercıh sebebıdır her zmn:D modellı olsa 6 tm derım:D:D
6tm de tadından yenmez he vallahi:) hayırlısı :D
kaan_cupra
28-12-2009, 23:14
daha önceki mesajlarıma bakarsan bi yerlerde cupra alabilirm diye yazmışım zaten ben :)
şöyle bi durumda var ama cuprada öyle çok rahat çok yumuşak bi araç sayılmaz ... sert ve rijit bi yapısı var...
:icon_tup:
düşünülen kadar da konforlu bir araç değil.tamam 4 kapı olabilir ama type-r kadar olmasada normalden sert bir yapıya sahip.
geçen haftaki hadise üzerine bu konunun açılması enteresan bir tesadüf olmuş ....
varsa kendi fikrin yaz mümkünse teknik olsun. yoksa provoke etme konuyu
EvrenCan_RS
28-12-2009, 23:17
Cuprayı bilmiyorum TypeR çok sebebi vaR..
Cupra'yı sadece 4 kapılıya binmek zorunda olsaydım tercih ederdim modelli, yeterince hızlı, mantıklı bi araç olduğu için. Ama ben mantıklı araba sevmiyorum:)
ep3 tercihim olur benim.
edo typer
28-12-2009, 23:20
yigit y : konunun basında soyledıgım gıbı kavgasız adam akıllı bı konu tartısalım. fanatıklık yapmayalım,ınsanları proveke etmeyelım. hosumuza gıden aracı savunucaz fakat kımseye saksakcılık yapıp gaza getırmeyelım rıca ederım.
soyle bısey sorayım bıde, vag grubunun motorunun lımıtı nedır?bu gucu ne kıstlıyorda k20 gıbı her takılan parcaya cvp veremıyor? ılestım sıstemlerı mıdır sorun?
by_BuRoCk
28-12-2009, 23:21
*safkan bı yarıs otomobılı sahıbı olmak ıstedıgım ıcın typer
*yol tutusu benım ıcın oldukca yeterkı tıff nıedell abımız bıle asık makıneye
*performansmı? caı headers egzoz yazılım ıle 40 hpler alınabılen bı atmosferık, egznatrık pıston vs gırılıp 300 hplere gelen bı atmosferık...
*dıs gorunusu cok agresıf gelıyo bana sıyah olucak bıde mermı mermı
*kronık sorun sıfır saglamlık hat safhada...
+1903
süper anlatım
yigit y : konunun basında soyledıgım gıbı kavgasız adam akıllı bı konu tartısalım. fanatıklık yapmayalım,ınsanları proveke etmeyelım. hosumuza gıden aracı savunucaz fakat kımseye saksakcılık yapıp gaza getırmeyelım rıca ederım.
soyle bısey sorayım bıde, vag grubunun motorunun lımıtı nedır?bu gucu ne kıstlıyorda k20 gıbı her takılan parcaya cvp veremıyor? ılestım sıstemlerı mıdır sorun?
limitsiz. Ne kadar ekmek o kadar kofte misali. Almanyada çok fazla güç alan, Türkiye'de cok iyi derece denilen derecelerden, cok daha iyisi yapan arabalar var. Hemde fwd sekilde.
limitsiz. Ne kadar ekmek o kadar kofte misali. Almanyada çok fazla güç alan, Türkiye'de cok iyi derece denilen derecelerden, cok daha iyisi yapan arabalar var. Hemde fwd sekilde.
örnek verebilirmisiniz mümkünse ... 0-400 videosu olur dyno videosu veya kagıdı olur..
her iki aracın euro ncap test sonuçlarını bilen var mı?
mertacar
28-12-2009, 23:34
kanka alıcı gibi soruyon valla :) , vag dedinde çok genel oldu baktığında almanların genel modifiye stili en hızlı en guclu olmak degıl anladıgım kadarıyla.. çıkarılan ve satılan turbo upgrade kitleri stok motor ve stok sanzumanın kaldırabileceği ve sorunsuz kullanılabilir olmasına özen gösteriyorlar.. baktığında bir cok araçta ceşitli markaların stage3 kıtlerı var ama stage 3 cok yuksekmıs gıbı gelıyor fakat uç limitler değiller 400-500 hp arası gibi..
ama vag dersen bunun 2.0 ı var 3.2 si var, varoğlu var :D
2.0 16v 850hp (tfsi motor değildir)
http://www.youtube.com/watch?v=r65tqPJjhhw&feature=PlayList&p=C06F38CBB808FC0E&index=23&playnext=2&playnext_from=PL
Antalyalogy
28-12-2009, 23:35
Bence CTR bir klasik olarak kalmaya devam edecek o devam ederken Cupra 2-3 kasa daha değiştirecek daha başka bir yere gelecek..Yani teknolojik olarak gelişmeye ve daha da hızlanmaya devam edecek..
2007-2008 Cupra temizliğinde kaç adet CTR var TR de acaba?Yani eninde sonunda nesli tükenecek..O yüzden Cupra..Pazarda atmosferik performansda ısrar eden bir Honda kaldı zaten..
Çok param olsa ikisinide alır koyarım...Ama TR de temizi iki-üç elin sayısına düşmüş bir araç almazdım pek sanırım..
typer hastasıyım ama cuprayı tercih ederim hem 4kapı hemde typerden fazla özelliğe sahip
Edo tabiki işi bilen adam 5000 lira ile o kadar harcamış Cupra geçer. Ben ama geçmek demedimki. Daha hızlı yapmak dedim. Gerekirse sökersin gene geçersin. Devir çevirmek güzel ama tork daha güzel bence. Daha binilebilinir bir araç Cupra bence.
Herkes'in bildiği nedenlerden dolayı EP3 Type-R.. Ama ondan önemlisi "Hondamentalism".. Yani Honda'nın yarış felsefesi ve teknolojisi.. Ki kırmızı logoyu gördüğünüz zaman o hissettiğiniz duyguyu Cupra yazısını gördüğünüzde hissetmiyorsanız; kırmızı logonun adı "Hondamentalism", siz ise "Hondamentalist" olma yolunda bir adım atmışsınızdır :)
her iki aracın euro ncap test sonuçlarını bilen var mı?
Seat İbiza
http://www.euroncap.com/tests/seat_ibiza_2008/324.aspx
FN2 Civic
http://www.euroncap.com/tests/honda_civic_2007/307.aspx
(Ep kasayla karşılaştırmak mantıksız olurdu yıl farkı *****..) Sonuçlar çok yakın 1-2 puanın lafı olacağını sanmıyorum..
Jam da Joker
28-12-2009, 23:52
1- cupra yada typer alanlar neden tercıh ettıler
2- yol tutus,kullanım zevkı vs
3-performans
4-dıs gorunus
5-kronık sorunlar,saglamlık(motor,sanzıman,aks,kulaklar vs)
6-yakıt tuketımı
1- 4 kapı olduğu için daha yeni model olduğu için (ep3 e göre) ve daha az maliyetli bir iki parça ile daha fazla güç alınabildiği için aldım.
2- Yol tutuşu başarılı yaydan sonra dahada başarılı oldu kullanım zevki olarak fwd bir araçtan pekte zevk almıyorum artık ama yinede torku güzel..
3- Performansı şehir içi için yeterli hatta fazla bile trafikte pek bir önemi yok..
4- Dış görünüşünü beğenmiyorum hep söylerim profilden ay çekirdeğine benziyor Ep3 bence çok daha yakışıklı hırçın ve farklı bir tasarım ilk çıktığından beridir hep hoşuma gitmiştir her rengi ayrı güzel duran bir araba bence..
5- Kronik sorunları stock olarak rastlamadım modifiye sonrası debriyaj ve dumpvalve diyebiliriz..
6- Yakıt tüketimi Ep3 den fazla o kesin.. Gereksiz yakıyor 1 depo ile şehir içinde karışık kullanımda 350-400 arası km uzun yolda 550 km lere kadar çıkıyor tabi bu yazılımlı hali stock ne kadar farkeder bilemiyorum ama yinede yakıt tüketimi fazla..
Bunun dışında frenlerini seviyorum, koltuklarını seviyorum, kadran ve ışıklandırmasını seviyorum ama orta konsol gerçekten kötü
Amaç sadece performans olsaydı benimde tercihim Ep3 almak olurdu
Herkes'in bildiği nedenlerden dolayı EP3 Type-R.. Ama ondan önemlisi "Hondamentalism".. Yani Honda'nın yarış felsefesi ve teknolojisi.. Ki kırmızı logoyu gördüğünüz zaman o hissettiğiniz duyguyu Cupra yazısını gördüğünüzde hissetmiyorsanız; kırmızı logonun adı "Hondamentalism", siz ise "Hondamentalist" olma yolunda bir adım atmışsınızdır :)
Seat İbiza
http://www.euroncap.com/tests/seat_ibiza_2008/324.aspx
FN2 Civic
http://www.euroncap.com/tests/honda_civic_2007/307.aspx
(Ep kasayla karşılaştırmak mantıksız olurdu yıl farkı *****..) Sonuçlar çok yakın 1-2 puanın lafı olacağını sanmıyorum..
baktım ***** araçların mevcut değil gördüğüm kadarıyla...
bugün sıfır stock alınacak ise bu tercih cupra olur....
son kasa type-r malesef başarısız....
bu anketi son çıkan kasalara göremi oylama yapılacak onuda belirtelim...
yenı vag motorlarının gelısmesı ıcın bıraz daha beklemek lazım.ha acık konusayım , suankı 2.0 turbo vag motorları 1.8t kadar tune edılmeye elverıslı olmayacak bence.bunun dısında karsılastırma lutfen vag olarak genellenmesın.cupra 2.0 turbo ve ep3 ctr 2.0 n/a karsılastırıyoruz.vag ve honda olarak gırersek ısın ıcıne b16da gırer b18de gırer f20de gırer 1.8 20vt, 2.2 20vt yada vr6 vag motorlarıda gırer konu cok uzar..bu karsılastırma ıcın bende cuprayı sectım.ama hızlı oldugu ıcın degıl ,daha yenı ve bana gore daha kullanıslı oldugu ıcın.su dakıka ıcın konusursak k20 bence 1 adım onde 2.0tfsı ye gore.sehır ıcı ıcın bınebılecegım 2. bır arac almak gıbı opsıyonum olsaydı o zman ep3 secerdım ama :D
yenı vag motorlarının gelısmesı ıcın bıraz daha beklemek lazım.ha acık konusayım , suankı 2.0 turbo vag motorları 1.8t kadar tune edılmeye elverıslı olmayacak bence.bunun dısında karsılastırma lutfen vag olarak genellenmesın.cupra 2.0 turbo ve ep3 ctr 2.0 n/a karsılastırıyoruz.vag ve honda olarak gırersek ısın ıcıne b16da gırer b18de gırer f20de gırer 1.8 20vt, 2.2 20vt yada vr6 vag motorlarıda gırer konu cok uzar..bu karsılastırma ıcın bende cuprayı sectım.ama hızlı oldugu ıcın degıl ,daha yenı ve bana gore daha kullanıslı oldugu ıcın.su dakıka ıcın konusursak k20 bence 1 adım onde 2.0tfsı ye gore.sehır ıcı ıcın bınebılecegım 2. bır arac almak gıbı opsıyonum olsaydı o zman ep3 secerdım ama :D
top ende gelırsek 5.85 400 metre suresıyle honda cocugu koyar ama kanka :D
cocuğu koyar diyorsun :soru:
baktım ***** araçların mevcut değil gördüğüm kadarıyla...
bugün sıfır stock alınacak ise bu tercih cupra olur....
son kasa type-r malesef başarısız....
bu anketi son çıkan kasalara göremi oylama yapılacak onuda belirtelim...
Zaten Type-R ya da Cupra diye ayrı ayrı koymazlar.. Şaseler aynıdır.. Belki biraz daha güçlendirilir ama o kadar.. 2'si de 4 yıldız almış puanlar farkı 1 ya da 2.. (Önden,yandan ve yayaya çarpma durumu) O yüzden Euro NCAP 'te aynı sıradalar. Başarısızdan kastınız gidişi sanırım.. Çünkü çarpma testlerinin durumu ortada.. Gidişi konusunda da; Türkiye'de satılan FN2 Type-R'lar açık diferansiyel bildiğiniz üzere.. İngilitere'de LSD versiyonu var.. Piste çıktıklarında LSD Diff'li, stock Ep3 ün peşinden gidiyor.. Ama piste çıktıklarında.. İlk testi herkes bilir. FN2 çok arkada kalmıştı ama dediğim gibi LSD çok fark yaratıyor FN2'de.. Düzlükte ne olur bilemem ama pistte baya iyi gidiyor.
cocuğu koyar diyorsun :soru:
hee dedım . cıkarsana bı subaru bı alman felan 400 metresı 5.85 sn olan ?
bıde bana bak evlat sen cıdden asabımı bozmaya basladın benım . uyandırayım cıddı olarak...
Rockford
29-12-2009, 00:05
cupra
+bolt on ufak tefek şeylerle tatminkar rakamlara ulasacagı icin
+4kapılı olup kullanım kolaylıgı yüzünden
+daha yeni oldugundan
- proje boltondan cıkıp daha yüklü bi makina yapmaya baslayıp uzun bi liste haline gelirse parca fiyatları hondanınkilere nazaran cok daha pahalı
eger kurcalamayı parca araştırmayı degişmeyi proje tadında ilerlemeyi seven biriyse hem parca secenegi bollugu, hem fiyatların avrupa modifiye firmalarına göre usa sayesinde daha ucuz olması, hem aracın fazla donanımı olmadıgı için hafif olması dolayısıyla performans almanın kolay olması sebebiyle typer daha mantıklı secenek olur. eger fazla ugraşmam bolt on ufak tefek şeyler işimi görür diosa cupra daha mantıklı.
dayanıklılık konusunda cupra nasıl bilmiyorum ama vw kalitesi hondadan daha iyidir şeklinde net konusmayın derim.daha konforlu elbette olabilir ona bişey diyemem ama honda otomobilleri ciddi anlamda sorunsuz problemsiz oluyolar :)
mumkunse alıntı olmasın kimseyle tartışmak kızıştırmak gece boyu dialoga girip bişeyleri tartışmak vs gibi bi olayım olmasın kendimce iki aracın artı eksilerini düşüncelerimi yazdım katılanda katılmayanda saygı gostersin :)
iyi forumlar olsun
edit: ep3 için yazdıklarım. sıfır olucaksa ne fn2 ne cupra ya o parayı baglamam ikinin yerine kullanılmıs evo9 alırım.
type-r 200 hp
cupra 240 hp
burada bir yanlışlık yoksa stock da sonuç ortada bence...
type-r 200 hp
cupra 240 hp
burada bir yanlışlık yoksa stock da sonuç ortada bence...
olm sen ne ayaksın cıdden ya :)
senı cupracılarmı sevdı :hahaha:
hee dedım . cıkarsana bı subaru bı alman felan 400 metresı 5.85 sn olan ?
bıde bana bak evlat sen cıdden asabımı bozmaya basladın benım . uyandırayım cıddı olarak...
niye asabın bozuluyorki abi meraktan soruyorum ?
olm sen ne ayaksın cıdden ya :)
senı cupracılarmı sevdı :hahaha:
yok ben matematik ile ne bileyim sayılara çok meraklıyım ondan dolayı :):)
devam et sen bu sekıl :) bı yere kadar edersın ama :)
devam et sen bu sekıl :) bı yere kadar edersın ama :)
türkiyede 0-400 rekoru şuan kaç sn ???
vede bunu yapan araç ????
saniesini bilmiyorum ama bildiğim bir rekor var oda mantarın evo tm
edo typer
29-12-2009, 00:14
selcuk sakın ol bosver:D yıgıt tesekkur ederız engın bılgılerın ıle bızı cupra konusunda aydınlattın.. yıgıt ben sımdı cupra alsam cok hızlı olmak ıstesem neler yapmam gerekır yardımcı olur musun engın bılgılerın ıle bı recete rıca etsem? nelere dıkkat etmem gerekır ısletım sıstemı ne kullanayım? bazı standalonelar oluomus ama abs gıbı bazı gereksız parcalr deve dısı kalıyomus. benı bı aydınlatsan turbo typer yawas geldı stock 200 hp ya cupra yapsam aynı parcalar ıle stock olarak 40 hp guclu ya sımdııden 40 hp guclu olrum dıe dusundum ne dersın?
edo typer
29-12-2009, 00:17
ısmaıl abının mskyda dıe bılıyorum. 10 kusurdu galıb derecesı. tr sartlarındakı psıtlerde 4x4 olmayan araclar bellı zmnların altına dusemezler;) bu kdr bılgı sahıbısın sence nasıldır durum?
msupra 10.8sn diye
bir subaru vardı 11sn öyle hatırlıyorum
tr'de...
bunun bir videosu vardır...
zahmet olmazsa izleyebilirmiyim....
kimse söfor yarış pilotu olarak dogmuyoki .kişi kazma degilse 3-5-10-20...vs seferde anlar nası vites atcagını napacagını
tercihim cupra olurdu buarada
Emir_b16a
29-12-2009, 00:26
eyer arabanın hamallığını yapmıcaksam cuprayı seçerim amaç yüklemek 500 hp rollingde saplamacaysa type r tercihim olur
hamallık kelimesini kimse yanlış anlamasın her hafta ayar o bu şu için ustaya gitmek bna hamallık gibi gelio ama dünyanın en keyifli hamallığı heralde :D
bunun bir videosu vardır...
zahmet olmazsa izleyebilirmiyim....
aem power civic ara bul
top end'e gelmıyelım abı :D dedıgım gıbı ep3 ve new cupra karsılassın.keske topıc sadece 1 yada 2 krıterde acılsaydı..yenı eskı ,2 kapı 4 kapı falan fılan gırınce ısler karısıyor boyle hep..tekrar yınelıyorum,sımdı cuprayı sectım ama yanına sehır ıcı bınebılecegım baska bı aracım olsa bu tercıh ctr olurdu :)
cembozbey
29-12-2009, 00:29
typarı kim gecmişki cupra gececek allasen bos mevzular
typarı kim gecmişki cupra gececek allasen bos mevzular
hondayı geçebilecek bir araç yokmu tr 'de:soru:
gokhan035
29-12-2009, 00:32
Type-R atmosferik olmasına rağmen aynı hacimde turbo bir arabayla kıyaslanıp durmaktan kendi aga lığını güzelce anlatıyor zaten.
ayrıca Cupra Type-R a göre tipten baya bi kaybediyo, EP3 forever...
cembozbey
29-12-2009, 00:33
hondayı geçebilecek bir araç yokmu tr 'de:soru:
yok abi ben görmedim
fn2 yi pek sallamamışsınız ama fn2 varken ep3 ancak bakkal arabası olur bnm için
206rc yı ne ıcın kullanırdın kanka?
hakotech
29-12-2009, 00:42
yok abi ben görmedim
valla bende görmedim millet ferrariyi bosuna alıyo maşallah :)
stock ferrarıyı yuklu honda deıl subaruylada gecersın ne bu laf sokma cabanız anlamıyorum :)
typer de s2000 de geçen gördüm göki zd :)
206rc yı ne ıcın kullanırdın kanka?
knaka memnun kalsam satmazdım
fn2 mis gibi ne ararsan var cuprya tercih ederim vllahi,ki tercih eden 2 arkadaşım var bunlarada bedava vermiolar arabaları hatta cupra parasından 8-10 bin daha fazla para verip aldılar çokte güzel arabalrı
1 hafra gezsen fn2 ile sende anlarısn aradaki farkı :)
fn2 yi pek sallamamışsınız ama fn2 varken ep3 ancak bakkal arabası olur bnm için
Türkiye'de satılan FN2 Type-R'lar açık diferansiyel bildiğiniz üzere.. İngilitere'de LSD versiyonu var.. Piste çıktıklarında LSD Diff'li, stock Ep3 ün peşinden gidiyor.. Ama piste çıktıklarında.. İlk testi herkes bilir. FN2 çok arkada kalmıştı ama dediğim gibi LSD çok fark yaratıyor FN2'de.. Düzlükte ne olur bilemem ama pistte baya iyi gidiyor.
:heyoo: :cool:
hakotech
29-12-2009, 00:49
stock ferrarıyı yuklu honda deıl subaruylada gecersın ne bu laf sokma cabanız anlamıyorum :)
laf sokmak ne demek selcuk sizde taktir edilmeyi beğenmiyosunuz,,ben arabayı hiç bizaman amaç olarak görmedim araba dediğin araçtır okadar benim için amma abartıyosun senin yaptığın ne onuda anlamadım,nedir bu cupra tiksintisi sende bu kadar kindar olmayın kardeşim arabadır bu en nihayetinde..
gel ben seni bi fn2 ye bindiriyimde yol tutuomu tutmuomu görürsün ağalamak yok arabada ama ndirin beni die :)
laf sokmak ne demek selcuk sizde taktir edilmeyi beğenmiyosunuz,,ben arabayı hiç bizaman amaç olarak görmedim araba dediğin araçtır okadar benim için amma abartıyosun senin yaptığın ne onuda anlamadım,nedir bu cupra tiksintisi sende bu kadar kindar olmayın kardeşim arabadır bu en nihayetinde..
enteresan bir mevzu değilmi allah aşkına :cool:
walla yanlıs anladım ben herzaman laf soluyolarya :D
kardesım bı kere typer gecınce tele sarılıp gectık bak fena gelıyoruz bız cupracılar olarak dıye tel gelırse sende boyle olursun :)
enteresan bir mevzu değilmi allah aşkına :cool:
yıgıt..........
type r ile focus rs niye karşılaştırılmadı da cupra karşılaştırıldı.
geçmişteki mevzuları gündeme getirmekmi isteniyor...
STP ye honda konularına yazmayı yasaklıyalım diyenler grubu acıcam facebookta :D:D
gel ben seni bi fn2 ye bindiriyimde yol tutuomu tutmuomu görürsün ağalamak yok arabada ama ndirin beni die :)
Banaysa bu cevap benim FN2 ile herhangi bir sorunum yok :) Ki hiçbir Honda arasında ayrım yapmam hepsine deli gibi bağlıyım çünkü..
STP ye honda konularına yazmayı yasaklıyalım diyenler grubu acıcam facebookta :D:D
hemen ekliyorum ...
teşekkürler..
geçmişteki mevzuları gündeme getirmekmi isteniyor...
akarada olsan gc8 e gc8 bi deneme yapardık bakalım araba harbiden gazlımıymış :)
geçmişteki mevzuları gündeme getirmekmi isteniyor... gecmıste ne varkı getırmek ıstensın hep erdem gectı alayını, onlarımı getırsın? he erdem gelcek zaten ocak ayında yıne kral cupralarla denıycez gorelım bakalım....
hemen ekliyorum ...
teşekkürler..
yıgıt sen yarın neredesın? glcem bı senı gormeye merak ettım cıdden nasıl bı tıpsın nesın ne degılsın...
yıgıt sen yarın neredesın? glcem bı senı gormeye merak ettım cıdden nasıl bı tıpsın nesın ne degılsın...:hahaha:
hahahahahhahahaahahhaahahahahahahaha :hehe: :hehe: :hehe:
:icon_tup::icon_tup:
yıgıt sen yarın neredesın? glcem bı senı gormeye merak ettım cıdden nasıl bı tıpsın nesın ne degılsın...
beni görünce moralin bozulur boşver abi...
:):):)
hakotech
29-12-2009, 01:00
walla yanlıs anladım ben herzaman laf soluyolarya :D
kardesım bı kere typer gecınce tele sarılıp gectık bak fena gelıyoruz bız cupracılar olarak dıye tel gelırse sende boyle olursun :)
valla bendede cupra var kim daha fazla yüklerse o gecer,sen daha iyi biliyosun bunu, her cupra sahibinide aynı kefeye koymayın ama,çirkinleşiyo kelimeler sonunda,ok type-r cok ıyı makına ama geçilemez değil..sadece maddi imkanlar ve zamana bağlı bir sarfiyat olması gerekir,,ben arabasını iyi kullananıda arabası iyi olanıda taktir ettim bugüne kadar,çamura yatmadım,sizide taktir ediyorum ama sizde taktir etmeyi öğrenin kardeşim..alınmaca gücenmece yok selcuk :) :)
beni görünce moralin bozulur boşver abi...
:):):)
benım bozulmazda senınkı bozulur bence kardesım,evet nerdesın bı goruselım yaw klavyede anladıkta gercekte nasılsın cok merak ettım...
kaan_cupra
29-12-2009, 01:01
valla bendede cupra var kim daha fazla yüklerse o gecer,sen daha iyi biliyosun bunu, her cupra sahibinide aynı kefeye koymayın ama,çirkinleşiyo kelimeler sonunda,ok type-r cok ıyı makına ama geçilemez değil..sadece maddi imkanlar ve zamana bağlı bir sarfiyat olması gerekir,,ben arabasını iyi kullananıda arabası iyi olanıda taktir ettim bugüne kadar,çamura yatmadım,sizide taktir ediyorum ama sizde taktir etmeyi öğrenin kardeşim..alınmaca gücenmece yok selcuk :) :)
:icon_tup:
takdır ederız edılmesı gerekene suphen olmasın
katılıyorum.gerçekten bu cümleler fair play çerçevesinde objektif olarak yazıldığına inanıyorum...
tebrik ediyorum...
her konuda olduğu gibi bu konuda birazdan selametle :)kapanır
hakotech
29-12-2009, 01:04
ne güzel bak adınada adımada sevindim kadır kıymet bilen insan herzaman önde olur kardeşim :)
VeNoM_35
29-12-2009, 01:05
henüz görmedik selçuk honda dışında bir aracı takdir ettiğini, vw ye çocuk veriyon, cupralara sabahlar olmasın.. birisine de iyi de selçuk çocuğumu kesicem:D
benım bozulmazda senınkı bozulur bence kardesım,evet nerdesın bı goruselım yaw klavyede anladıkta gercekte nasılsın cok merak ettım...
yakında çıkar kokum benim :):)
ne güzel bak adınada adımada sevindim kadır kıymet bilen insan herzaman önde olur kardeşim :)
takdır edılmek ıcın sadece hbızlı arabaya sahıp olmak gerekmıyo bı kac erdem daha gerekıyo kardesım o yuzden suan tebrık ve takdır edmeıyoruz
her konuda olduğu gibi bu konuda birazdan selametle :)kapanır
ben bunu konunun başında demiştim..
simdilik sadece kitliyorum;
gereken cezalar karar alinip verilecektir...