Orijinalini görmek için tıklayınız : Best Motoring FN2 Type R vs FD2 Type R
Juggernaut
17-01-2010, 17:15
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/DjATkd5q0Hs&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/DjATkd5q0Hs&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
http://www.youtube.com/watch?v=DjATkd5q0Hs
Viper_Si
17-01-2010, 17:33
sonuç ikinci virajdan belliydi zaten :D
fifth gear da yapmıstı aynı testi ingiliterede, ordaki fark daha ciddiydi
Juggernaut
17-01-2010, 17:44
fifth gear da yapmıstı aynı testi ingiliterede, ordaki fark daha ciddiydi
Bu testte yerler ıslak mı değil mi tam anlayamadım ama sanırım değil.Geçen testte en iyi 1.08.200 dönmüştü Fd2 typer Fn2 yavaşlattı bu testte önünde olduğu için o yüzden fazla fark olmadı herhalde.
valla bu kadar prof sürücülerin 2-3 defa virajda araba dışa kaçacak die el frenine el atması ilginç?? sol ayak freniyle üstesinden rahat gelincek pozisyonda hemde. Onun dışında diğerinin avantajı bariz belli hem çok daha hafih hem 25 hp fazlası var.
sedan a TR de ne zaman k20 swaplancak ben artık onu bekliyorum :)
ilk virajdan belliydi 2. ye kalmadan, fn2 çok understeer yaşıyor fd ye göre..
Serhat Y.
17-01-2010, 19:16
herşeyi özetlemiştir sanırım bu video
Bence Honda'nın FN2'yi bu şekilde piyasaya çıkarması yanlıştı.Eskisine oranla sadece +1HP artışıyla daha ağır ve elektronik gaz kelebeği 18 jant gibi dezavantajları ile bu şekilde piyasaya çıkarması olmadı.Yeni Type-R ya FD2 olmalıydı yada FN2 en azından 15-20 HP fazla olmalıydı.Şahsi görüşümdür.
type r degilde bu arabayı type s diye satsalardı bence daha iyi olurdu
artık arababalar böyle parası olana hem performans hem kalite olmayana sadece performans
sedan a TR de ne zaman k20 swaplancak ben artık onu bekliyorum :)
ilk virajdan belliydi 2. ye kalmadan, fn2 çok understeer yaşıyor fd ye göre..
aynı şekilde bende bekliyorum :D
Serhat Y.
17-01-2010, 21:13
ikiside k20 en azından motorun biraz yüklemede ne performans verdiğinin kanıtıdır.
Sorun motorunda falan değil, taş gibi k20 işte.
Sorun Honda'nın kendisinde. Gün geçtikçe "Almanlaşma" hareketine devam eden bir Honda ile karşı karşıyayız bana göre. Eskiden sadece sürüş zevki odaklı otomobiller üretirken, şimdi işin içine kalite-konfor-donanım gibi bir sürü etken girdi.
S2000'in üretiminin tamamiyle bitmesi (yeni kasasının bile çıkmayacak olması), EP3 ile FN2 Type-R arasındaki donanım-kalite-yalıtım farkı, her şey belirgin bir şekilde ortada. EP3'de klima-radyo bile sonradan takılırken, FN2 de maşallah donanım adına ne gerekiyorsa koymaktan çekinmemişler. Sanırım bu örnekler, markanın gittiği noktayı açıkça belli ediyor.
Bu durum normal kullanıcı için daha iyi gibi görünse de, fark pist ortamında kendini belli ediyor işte.
Keşke FD2 Type-R getirebilsek, öyle bir şansım olsa, s2000 yerine hiç düşünmem gider onu alır yüklerim.
FD kasa kesinlikle çok güzel FN ' e göre .. FD kasa bir type R ım olsun isterdim
SifirinciMurat
18-01-2010, 00:00
neyse ki fd2 geriden başlamış da böyle olmuş sonuç. yatsın kalksın dua etsin fn2 sahipleri.
valla bu kadar prof sürücülerin 2-3 defa virajda araba dışa kaçacak die el frenine el atması ilginç?? sol ayak freniyle üstesinden rahat gelincek pozisyonda hemde. Onun dışında diğerinin avantajı bariz belli hem çok daha hafih hem 25 hp fazlası var.
adam o sırada zaten fren yapıyor hangi pedala bassın sol ayağıyla? sen viraj çıkışındaki kafadan kaymayla girişindeki kaymayı karıştırıyorsun.
Emir_b16a
18-01-2010, 00:42
fn2 yolda tutmuyomuş yaw :D :D
deeperblack
18-01-2010, 01:06
Fn nin sürücüsü sürekli redline da birde 2. turda viraja girmeden önce saçma bir hareket yaptı oda şaşırtıcı ve araca alışmamakla bağlantılı olabilir.
Fd nin yol tutuşunun daha iyi olduğu aşikar.
Buarada fd deki jantlar ve kaliperler kafalarda soru işareti bıraktı :)
FN kasa 4 farklı türde üretildi.
FN2 Type R
FN2 Type R Championship White (kilitli difransiyel)
FN2 Type R Mugen
FN2 Type R Euro
Euronun çıkması çok sevindirici yakın zamanda güzel parçaların çıkacağının işareti.
FD Type R gelse düşünmeden alınacak bir araç kesinlikle...
Juggernaut
18-01-2010, 01:12
FN2 Typer Euro ile normal FN2 arasında ne fark var?
Rockford
18-01-2010, 01:48
aslında bu donanımlı versiyonu type s olarak satıp. daha az donanımlı ve daha fazla performans odaklı "boş" bi versiyonu typer olarak satsalar daha iyidi. hem avrupadaki pazar payını cok fazla genişletirdi yeni donanımlar ve eklentilerle. hemde var olan saf sürüs performansı beklentili kitlesinin beklentilerini karsılamıs olurdu.
S ve R olarak ayrılabilirdi. Hatta R versiyonu sadece beyaz renkte ve içi boşaltılmış haliyle daha pahallıya bile satılabilirdi :D
VTec_king
18-01-2010, 10:13
Honda türkiye a.ş
ve bağımsız çalışan mutluhan honda
duy sesimizi fd2 type r istiyoruz!!!!!!
fn2 championchip white ile denenseydi nasıl olurdu acaba?
Juggernaut
19-01-2010, 22:37
Onuda geçer Fd2.
FD2 istetsek getirebiliyor mu Mutluhan? Bağımsız derken?? (sağdan direksiyon falan ama idare ederiz :D )
Bir ara acura vardı Mutluhan'da, sanırım o da özel siparişti.
FD2 istetsek getirebiliyor mu Mutluhan? Bağımsız derken?? (sağdan direksiyon falan ama idare ederiz :D )
Bir ara acura vardı Mutluhan'da, sanırım o da özel siparişti.
FD2 nin Japon pazarı harici avrupa ülkeleri yada ABD ye satışı oldumu? o şekilde soldan direksiyonlu getirtilebilir eğer olduysa.
FD2 nin Japon pazarı harici avrupa ülkeleri yada ABD ye satışı oldumu? o şekilde soldan direksiyonlu getirtilebilir eğer olduysa.
Valla ben sanırım fifth gear testinde ingiliz plakalısını görmüştüm. keza fn2 ile fd2 yi test ediyodu ablamız o testte:D
Sadece o test için özel getirtmedilerse, bu bir örnek olabilir.
Ama sanırım soldan direksiyonlu üretilmiyor, daha iyi bilenler yanıtlar tabi.
Valla ben sanırım fifth gear testinde ingiliz plakalısını görmüştüm. keza fn2 ile fd2 yi test ediyodu ablamız o testte:D
Sadece o test için özel getirtmedilerse, bu bir örnek olabilir.
Ama sanırım soldan direksiyonlu üretilmiyor, daha iyi bilenler yanıtlar tabi.
Soldan direksiyonlu varmı demek istedim ben aslında ama :D
Fifth Gear da sonuçta ingiliz sağdan direksiyonlular genelde , onlar için kolay bize ters :)
initial-D
20-01-2010, 00:18
ingilterede jdm araçlar giriş yapabiliyor ek9,r34 gtr gibi.fd2yide sokarlar.ama tr ye soldan direksiyonlu araç getirtip plaka çıkarılamaz diye düşünüyorum.
acurada soldan direksiyonlu k20 motorlu fd6 veya fd2 kasa varsa o getirilip yüklenebilir
soldan direksiyonlu fd2 yok neyazıkki.buarada videodakı fd2 nın jantlar nıe orj jantı deıl acep
onursumer
20-01-2010, 12:59
fd2 hem daha hafif hem daha güçlü neden getirmezlerki tr ye anlamıyorum
Soldan direksiyonlu varmı demek istedim ben aslında ama :D
Fifth Gear da sonuçta ingiliz sağdan direksiyonlular genelde , onlar için kolay bize ters :)
Civic si var us spec,
Tatmin eder mi bilmem :)
Burak VTEC
21-01-2010, 11:39
Sedan type-r sadece sağ direksiyon üretiliyor ingiltereye de özel siparişle geliyor bildiğim.Kıbrıs ta da 2 3 tane vardı.Hatta birini galeriye gidip incelemiştim gerçekten güzel araçtı. Antika araç ithalatı yapan ya da lüx araç getiren galerilerden usdm civic si coupe için fiyat alabilirsiniz.Ben birkaç yerle görüştüm fn2den biraz daha pahalıya geliyor.(5-10bin arası) Kriz olmasaydı bu yaza almayı düşünüyordum fakat başka baharlara kaldı benim iş.