Orijinalini görmek için tıklayınız : integrayı vtec yapmak
93 model 1.8 integra aldım ilk önce motordan başlamayı planlıyorum yapan arkadaşlardan ricam hangi parçalar kullanılıyo ve yapıldıktan sonra kaç hp oluyoo
okumayı en sevdiğim konu :) ....hayırlı olsun...kazasız belasız iyi günlerde kullanın.........
SOMEONESPECIAL
19-01-2010, 15:14
93 mü yazıyor ruhsatta ?
teşekkür ederim de bana bu konuda bi ön bilgi verecek kim var acaba ???
motor komple açılıp başlaman en iyisi piston yataklar vtec komple kapak vtec distributor,golden eagle vtec conversion kit,beyin tercihim neptune veya s300 vtec devirdaim ve kayışı itr yağ pompası güzel devir dönüyüm dersen main girdel set güzel bir headers dc olabilir güzel bir egsoz sistemi komple sona kadar ÇOK İYİ BİR USTA :)
peki 5.50 geçince araba kudurcakmı ?? :D
by_hayali
19-01-2010, 15:36
93 model teg kaç tane var yaw :) öncelikle hayırlı olsun bir integra vtec(turbo) sahibi olarak çok zevkli olduğunu söyleyeyim eğer yardım gerekirse elimizden geldiğince seve seve yardımcı oluruz :)
teşekkür ederim saol sadece merak ettiğim konu 5.50 deviri geçince vtec açıyomu??
aynen acar tabıı sonucta vtec kapak koyuyorusn
açtımı olay bitti zaten:D:D en kısa sürede proje başlıyorum hayırlısı ile
by_hayali
19-01-2010, 15:57
teşekkür ederim saol sadece merak ettiğim konu 5.50 deviri geçince vtec açıyomu??
İstersen 5000 de de açar :)
neden vtec desem ? ....güç almaksa amacınız....harcadığınız paranın karşılığını turbo adaptasyonu ile çok daha iyi alırsınız.....eğer motorunuz çok yorgun değilse 150.000 civarındaysa ve kompresyonlarınız düzgün yataklarınız sorunsuzsa turbo daha mantıklı olabilir bir teg için.....stock motorunuzdan güvenilir bir şekilde 230 hp ler alabilirsiniz....fazlasıda olabilir ama en güvenli seviyeler buralar.....
İstersen 5000 de de açar :)
açsında kaçta açarsa açsın senin projeyide inceledim maşallah Allah kazadan beladan korusun çok güzel oluyoo:icon_tup:
neden vtec desem ? ....güç almaksa amacınız....harcadığınız paranın karşılığını turbo adaptasyonu ile çok daha iyi alırsınız.....eğer motorunuz çok yorgun değilse 150.000 civarındaysa ve kompresyonlarınız düzgün yataklarınız sorunsuzsa turbo daha mantıklı olabilir bir teg için.....stock motorunuzdan güvenilir bir şekilde 230 hp ler alabilirsiniz....fazlasıda olabilir ama en güvenli seviyeler buralar.....
şuanki amacım vtec yapmak aracı ilerliyen zamanlarda tabikide tubo düşünüyom
H.bilgili
19-01-2010, 16:06
motor komple açılıp başlaman en iyisi piston yataklar vtec komple kapak vtec distributor,golden eagle vtec conversion kit,beyin tercihim neptune veya s300 vtec devirdaim ve kayışı itr yağ pompası güzel devir dönüyüm dersen main girdel set güzel bir headers dc olabilir güzel bir egsoz sistemi komple sona kadar ÇOK İYİ BİR USTA :)
baska soylenecek bısey kalmamıs,eger yuksek sıkıstırma pıston,derecelı eksantrık,yay,sapka,kasnak gıbı ekstralarda gırersen fena bır atmosferık vtec oluyor.kac hp dersen kullanacagın parcalara gore degısır sadece yukseksıkıstırmayla 180 hp cıvarı verır
baska soylenecek bısey kalmamıs,eger yuksek sıkıstırma pıston,derecelı eksantrık,yay,sapka,kasnak gıbı ekstralarda gırersen fena bır atmosferık vtec oluyor.kac hp dersen kullanacagın parcalara gore degısır sadece yukseksıkıstırmayla 180 hp cıvarı verır
şuanki amacım vtec yapmak sadece ilerliyen zamanda ne olur orasını bilemem:D
şuanki amacım vtec yapmak aracı ilerliyen zamanlarda tabikide tubo düşünüyom
daha sonra turbo yapmayı düşünüyorsanız vtec yapmak hiçmi hiç gerekli değil...iki kez para harcamış olacaksınız......ama yok illaki vtec açma hissini yaşamak istiyorum diyorsanız o zaman zaten söylenecek bir şey kalmıyor pek.....ama integrayı vtec yapmak sanıldığı kadar kolay ve ucuz bir modifikasyon değildir bunu peşinen belirtmekte fayda görüyorum...yanlaşık 5/6 milyarı gözden çıkarmanız gerekecek....
daha sonra turbo yapmayı düşünüyorsanız vtec yapmak hiçmi hiç gerekli değil...iki kez para harcamış olacaksınız......ama yok illaki vtec açma hissini yaşamak istiyorum diyorsanız o zaman zaten söylenecek bir şey kalmıyor pek.....ama integrayı vtec yapmak sanıldığı kadar kolay ve ucuz bir modifikasyon değildir bunu peşinen belirtmekte fayda görüyorum...yanlaşık 5/6 milyarı gözden çıkarmanız gerekecek....
fiyat konusu hakkında bilgim var ama siznde dediğiniz gibi illa vtec açmak istiyom :D yinede bilgileriniz için teşekkür ederim
H.bilgili
19-01-2010, 16:19
kesınlıkle katılıyorum ve ekleme yapmak ıstıyorum,sadece ustten kapagı degıstırdıgınde orj sıkıstırması 9.2 olan b18a motorun sıkıstırması vtec kapak koyunca yaklasık olarak 8.5 lere veya daha asagı dusecek ınanılmaz keyıfsız vtec olacak (yasadıgım ıcın bılıyorum)ve yatakları kontrol etmezsen devır cevırmeye basladıgından dolayı krank yatak sarabılır
o zaman şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyelim..... çok zevkli bir süreç.......bitincede dadından yinmez gayrı o :)
kesınlıkle katılıyorum ve ekleme yapmak ıstıyorum,sadece ustten kapagı degıstırdıgınde orj sıkıstırması 9.2 olan b18a motorun sıkıstırması vtec kapak koyunca yaklasık olarak 8.5 lere veya daha asagı dusecek ınanılmaz keyıfsız vtec olacak (yasadıgım ıcın bılıyorum)ve yatakları kontrol etmezsen devır cevırmeye basladıgından dolayı krank yatak sarabılır
sadce üstten kapak koymıycam pistonlar da büyütülcek ve yataklarda kopmle yenilenecek
o zaman şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyelim..... çok zevkli bir süreç.......bitincede dadından yinmez gayrı o :)
inş bi hayılısıyla başlayımda sonrasına bakcaz:D
by_hayali
19-01-2010, 16:24
bide fotosu varsa eklermisin 93 model integranın :)
foto daha çekmedim en kısa zamanda çekip ekliycem
H.bilgili
19-01-2010, 16:30
sadce üstten kapak koymıycam pistonlar da büyütülcek ve yataklarda kopmle yenileneceko zaman hayırlı olsun dogru yoldasın proje baslayınca konu ackı bızde eskı gunlere gerı donelım ;)
o zaman hayırlı olsun dogru yoldasın proje baslayınca konu ackı bızde eskı gunlere gerı donelım ;)
hiç merak etmeyin proje başlayınca bol fotolarla sizlerleyim:D
o zaman hayırlı olsun dogru yoldasın proje baslayınca konu ackı bızde eskı gunlere gerı donelım ;)
ben sana kralını açıcam kanka konunun :D
fsunnetci
19-01-2010, 16:40
93 model olması zor bence ..vtec yapmak çok istemen macerayı seviyosun ve de sanırım para problemin yok çünkü adam gibi bir vtec yapmadıkça o arabadan bi cacık olmuyor :) adam gibi bir vtec de sana 8000tl ye mal olur sıfır parçalar kullanır isen...
93 model olması bence gazoz ağacı onu bi geç onbire gel..vtec yapmak çok istemen macerayı seviyosun ve de sanırım para problemin yok çünkü adam gibi bir vtec yapmadıkça o arabadan bi cacık olmuyor :) adam gibi bir vtec de sana 8000tl ye mal olur sıfır parçalar kullanır isen...
walla ruhsatında 93 yazıyo ayrıca mecera seven adamım para işine gelince orası bana kalsın inş en kısa zamanda başlamak istiyorum
by_hayali
19-01-2010, 16:44
93 model olması bence gazoz ağacı onu bi geç onbire gel..vtec yapmak çok istemen macerayı seviyosun ve de sanırım para problemin yok çünkü adam gibi bir vtec yapmadıkça o arabadan bi cacık olmuyor :) adam gibi bir vtec de sana 8000tl ye mal olur sıfır parçalar kullanır isen...
93 model olmasını niye geçiyosun :) obd 1 di yanlış hatırlamıyorsam 93 modeller ve motor biraz farklıydı
H.bilgili
19-01-2010, 16:44
ben sana kralını açıcam kanka konunun :D
sayın stlegal projenızı sabırsızlıkla beklıyoruz ;)
kanka projen baslasada bızde salyalarımızı sılsek:D:D
yaza kesın tegmeet yapmalıyız bıdunya olduk;)
yaw etmeyin eylemeyin arabayı yüklemekten değil sadece vtec yapmaktan bahsediyoruz
vtek dolu kapak olsun olsun 1500
distribitör olsun olsun 300
P28 beyin harness olsun olsun 500
ıvır zıvır olsun olsun 700
ustasıydı falan hadi onada 1000 yazalım eder 4000 TL bunlarda max fiyatlar
timucintt
19-01-2010, 16:46
hadi bakalım yap vteci bende ilerde vtece çevireceğim ama otoparkımda kendi başıma yapacam bu işi... :D
93 model integra yokmu ya Türkiye'de?!? Burda bir 93 model Acura integra gördüm ben tek kapıydı sanırım o kasanın son modeli 93 bir iki değişiklik var 93 modellerinde beyindir, tesisattır falan yanlışım varsa düzeltin lütfen.
sayın stlegal projenızı sabırsızlıkla beklıyoruz ;)
kanka projen baslasada bızde salyalarımızı sılsek:D:D
yaza kesın tegmeet yapmalıyız bıdunya olduk;)
evet abi inş en kısa zamanda başlıyıp bitiricem yazda teg çetesi olarak giricez:cokgreen:
yaw etmeyin eylemeyin arabayı yüklemekten değil sadece vtec yapmaktan bahsediyoruz
walla abi yüreğime su serptin :D:D
by_hayali
19-01-2010, 16:50
o işin görünen kısmı davşanım :D hem sıkıştırmalı pistonlu vtec yapmak konu :)
H.bilgili
19-01-2010, 16:50
hadi bakalım yap vteci bende ilerde vtece çevireceğim ama otoparkımda kendi başıma yapacam bu işi... :D
sana otomatık vıtes ıcın p28 lazım bı ara bırınde vardı onu sımdıden al kı sonra lazım olacak;)bı abımız de otomatık tegı vtec yapıcaktı sonradan vazgectı sen yapınca tek autotegvtec olacaksın;)
şimdi halil ağa ile cem abi yazar zaten :D bu paraları geçmez ama sadece vtec yapmaktan bahsediyorum ;)
bu parayı geçiyorsa zaten hiç uğraşma turbo yap :D
o işin görünen kısmı davşanım :D hem sıkıştırmalı pistonlu vtec yapmak konu :)
ya geçeceksin onu mustafam
adam sıkıştırma falan dememiş aracımı vtec yapacam ne lazım demiş kaç hp olur demiş ;)
hadi yazın sizde listenizi sizde çıkartın bi maliyet :cool:
metinalan
19-01-2010, 16:52
abicim bu parayı çok geçiyor hemde :)
abicim yazsanıza bana neye ne kadar harcadığınızı
şimdi halil ağa ile cem abi yazar zaten :D bu paraları geçmez ama sadece vtec yapmaktan bahsediyorum ;)
bu parayı geçiyorsa zaten hiç uğraşma turbo yap :D
walla en son iş turboya döncek gibi ama ben vtec açmak istiyom:(
metinalan
19-01-2010, 16:55
ben sadece 2600 tl işcilik verdim ayar işleri dahil değil buna
artı 200 tlde tornacı tutmuştu :) onu unutum
(usta-kapak+rektefiyeci+tesisat)
yorumsuz :( :( :(
H.bilgili
19-01-2010, 16:57
ya geçeceksin onu mustafam
adam sıkıştırma falan dememiş aracımı vtec yapacam ne lazım demiş kaç hp olur demiş ;)
hadi yazın sizde listenizi sizde çıkartın bi maliyet :cool:
ben yaptıgımda komple almıstım vıdasına tesısatına beynıne kadar benım teg ozaman obd2a olmustu:D 2500 lıraya malettım bunun ıcınde conta ıscılık vtec conversıon kıt falan yok tabı sadece kapak koymustum arabanın gucu cok az olmustu ve devır cevırınce 2 saat sonra yatak sardı:D
arkadas motor yapacakmıs yataklar pıston falan o zaman malıyet cok cıkıyor
sen 1.4 soch vtec mi yaptın??
metinalan
19-01-2010, 16:59
Evet doğrudur 1.4 sohc vtec
H.bilgili
mustu senın hesabına gore sadece ana parcalar 4000 lıra tutuyor hesap et gerısını;)
tabı arkadas pıyasa arastırması yapsın ona gore baslasın
by_hayali
abicim yazsanıza bana neye ne kadar harcadığınızı
abi kol piston krang beyin yağ pomp. vs tam girecekse 8000i bulur ;)
ben yaptıgımda komple almıstım vıdasına tesısatına beynıne kadar benım teg ozaman obd2a olmustu:D 2500 lıraya malettım bunun ıcınde conta ıscılık vtec conversıon kıt falan yok tabı sadece kapak koymustum arabanın gucu cok az olmustu ve devır cevırınce 2 saat sonra yatak sardı:D
arkadas motor yapacakmıs yataklar pıston falan o zaman malıyet cok cıkıyor
abim benim ben sadece tegi vtec'e çevirmekten bahsediyorum
adam motor yapar piston koyar conta koyar kapağı doldurur bu tabiki ona kalmış
sen işi bilen adamsın bana söylermisin sadece vtec için benim yazdıklarımdan hariç ne gerekiyor vede yazdığım fiyatlar ne kadar gerçekçi
timucintt
19-01-2010, 17:00
sana otomatık vıtes ıcın p28 lazım bı ara bırınde vardı onu sımdıden al kı sonra lazım olacak;)bı abımız de otomatık tegı vtec yapıcaktı sonradan vazgectı sen yapınca tek autotegvtec olacaksın;)
Abi şansa Yeni Zelandadaki parça temin ettiğim elemandan P75 OBD1 vtec automatic ecuyu bulduk :D onuy aldım baya uygun fiyata bu E-DB8 integra vtec automatic verisonlarında kullanılanlardan... sınırlı sayıda üretilmiş :D hemen indir agandi yaptım duruyor şimdi ilerde lazım olacak :D
abi kol piston krang beyin yağ pomp. vs tam girecekse 8000i bulur ;)
hay sizin ben nerenden anlıyosun olum beni :D
kol krank piston nerden çıktı akü ben vtec den bahsediyorum off bee :D anlatamadım derdimi :D
H.bilgili
19-01-2010, 17:01
abim benim ben sadece tegi vtec'e çevirmekten bahsediyorum
adam motor yapar piston koyar conta koyar kapağı doldurur bu tabiki ona kalmış
sen işi bilen adamsın bana söylermisin sadece vtec için benim yazdıklarımdan hariç ne gerekiyor vede yazdığım fiyatlar ne kadar gerçekçi
senın yaptıgın lıste cok dogru ama benım araba sadece vtec olması ıcın 3000 lıraya maloldu suandakı fıyatları sen cok dogru sıraladın
by_hayali
19-01-2010, 17:02
hay sizin ben nerenden anlıyosun olum beni :D
kol krank piston nerden çıktı akü ben vtec den bahsediyorum off bee :D anlatamadım derdimi :D
anladım orasını abicim de adam sıkıştırmalı falan dedi yoksa dediğin gibi sadece vtec yapmaksa haklısın :D
metinalan
19-01-2010, 17:02
motor içine girilmicekse hem işcilik olarak hem parça olarak çok makul bi rakama mal olucak tabi :)
dediğiniz gibi 4000 tlı bulmaz bile
senın yaptıgın lıste cok dogru ama benım araba sadece vtec olması ıcın 3000 lıraya maloldu suandakı fıyatları sen cok dogru sıraladın
tamam işte abim bak yakaladık olayı bende sadece vtec olmasından bahsediyorum :D
adam ilk mesajında integramı vtec yapmak istiyorum demiş :D gırtlağına kadar yükleyecem dememişki :D
timucintt
19-01-2010, 17:04
180 civarı bir beygir istiyorsa 4000 lira harcar bence :) ya devirdaim bile orijinal kalır o zaman :D :D ama yok hardcore yapacak komple girişecem derse bu işin sonu yok deirm bende 10.000 de harcarsın :D
tamam işte abim bak yakaladık olayı bende sadece vtec olmasından bahsediyorum :D
adam ilk mesajında integramı vtec yapmak istiyorum demiş :D gırtlağına kadar yükleyecem dememişki :D
evet abi gırtlağa kadar yükleme yapmıycam araba vtec açıcak dedim ve tahmini kaç hp alınır dedim
he ne güzel açıklamışsın sende arkadaşa vtec kapak koyarsan sıkıştırman düşer keyifsiz olur diye ne güzel
birde abi neden o kadar düşüyo sıkıştırma yaw :( tam turbo kıvamına geliyo o zaman :D
sadece vtec olacaksa aracın bu parayı geçmez ama kol piston vs vs gireceksen oraya bi 3-4 binlira daha ekleyeceksin tabi burası kesin
he ne güzel açıklamışsın sende arkadaşa vtec kapak koyarsan sıkıştırman düşer keyifsiz olur diye ne güzel
birde abi neden o kadar düşüyo sıkıştırma yaw :( tam turbo kıvamına geliyo o zaman :D
sadece vtec olacaksa aracın bu parayı geçmez ama kol piston vs vs gireceksen oraya bi 3-4 binlira daha ekleyeceksin tabi burası kesin
sıkıştırma oranı düşüp kefiysiz olcaksa mecbur kol piston işine gircem
bu arada çok yazdım bu konuya ama bence yapılan masraf çoook gereksiz :D
güzel bir usta eline düşmen şartı ile bolt on turbolasan bile çook daha fazla keyif alırsın ;)
anlaşılan bu vtec yapma işi 10 bini bulcak :(
bu arada çok yazdım bu konuya ama bence yapılan masraf çoook gereksiz :D
güzel bir usta eline düşmen şartı ile bolt on turbolasan bile çook daha fazla keyif alırsın ;)
bilmiyom abi konuyu açtıktan sonra bütün fikirler değişti bakalım bu işin sonunuda bişey yapılacakta o bişey ne olcak
Yiğit Ş.
19-01-2010, 17:26
bana sorarsan git vtec al :D ama sadece vtec sesini duyucam gerisi ilgilendirmez diosan 4lira yeter herhalde dedikleri gibi.
bana sorarsan git vtec al :D ama sadece vtec sesini duyucam gerisi ilgilendirmez diosan 4lira yeter herhalde dedikleri gibi.
başalrım vtec sesine :D:D:D şaka bi yana bu akşam bi etraflıca düşüniyim bi karara varcam elbet
timucintt
19-01-2010, 17:31
İntegradan çıkan VTEC sesi ile VTI vtecten çıkan ses arasında öyle bir fark varki :) VTIya ses demezsin :)
İntegradan çıkan VTEC sesi ile VTI vtecten çıkan ses arasında öyle bir fark varki :) VTIya ses demezsin :)
wallamı typer kadar bağırıyormu :D:D:D:D:D
timucintt
19-01-2010, 17:34
bağırır neden bağırmasın orijinali bile çiğeri inanılmaz tatlı gürlüyor heleki 5000 devire gelince torkun en yüksek olduğu devirde çıkan ses inanılmaz tahrik edici oluyor... pitbull gibi gürlüyor :D
Yiğit Ş.
19-01-2010, 17:36
b18c den bahsediosun sanırım :D
walla bakalım bu akşam bi düşünelim ne yapacağımızı
timucintt
19-01-2010, 17:36
b18c den bahsediosun sanırım :D
hayır b18a2 den...
Yiğit Ş.
19-01-2010, 17:39
e iiymiş ozaman :)
wallamı typer kadar bağırıyormu :D:D:D:D:D
hemde nasıl bağırıyor ya çok tatlı bir sesi ar vtec integranın nazar değmesin. Bana hondayı sevdiren araba teg :) sıkıştırma okadar düşüyorsa contanı ince alırsın ne bilim belki ucundan kurtarır. Ha yüksek sıkıştırmalı alırsın sadece pistonla kola girmeden halletmeyi denersin ama hazır rektefiyeye girecekken kapak açılmışken faydası var tabi komple elden geçirmenin motoru
timucintt
19-01-2010, 17:45
Bunlarda sesleri :D :D
B18A ların...
http://www.youtube.com/watch?v=wBUccZXhDJ8
Buda otomatiğin böğürmesi...
http://www.youtube.com/watch?v=-RzTLdUAuNI
Buda süslü integranın B18A motorlu yine biizm tegdekilerle aynı sadece OBD1 tesisatı var...
http://www.youtube.com/watch?v=VXJQt0Kep3M&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=_ms01vV9QPY&feature=related
NON/VTECin sesi ve gürlemeside çok güzel :D
B.Aktepe
19-01-2010, 18:09
ya bu hondam.com kapalı mı hala? bilen var mı?
timucintt
19-01-2010, 18:12
ya bu hondam.com kapalı mı hala? bilen var mı?
Açık abi ama webmaster bir türlü sitenin giriş linkini düzeltemedi buradan direkt girebilirsin foruma...
http://forum.hondam.com/index.php?action=forum
B.Aktepe
19-01-2010, 18:13
ok sağol...
peki 5.50 geçince araba kudurcakmı ?? :D
Yok 4850 geçince kudurcak :D
fsunnetci
19-01-2010, 18:54
:rolleyes:93 model integra halilin siyah integrasından başka nerde kimde var sorabilirmiyim:beuj:..ruhsata yazılana bakma sen benim ruhsattada 1.8 integra 1.6 olarak gözüküyor:D vtec açmaya gelince adam gibi egzantrik koymadınmı o araca vtec açtığını bile anlamazsın milletin abarttığı kadar değil bunu bil..sen sadece vtec kapak atarsan o arabaya fuzuli masraf edersin b18 üst kapağın sıkıştırması b16 dan daha iyidir ileride turbo yapmayı planlıyor isen hiç boşa masraf edipte arabanında internalini bozma:rolleyes:sadece dolu vtec kapak atarsan o araca ve beyin fln cart zurt alacağın güç en fazla dyno da 165hp.millete bakarsan 180hp yavaş gelsinler bence sadece üst kapak atmayla 40hp alınıyorsa burdan herkese sesleniyorum herkes 8000tl ye bi integra alsın vtec kapak atsın 11000tl ye 180 hp li vtec araba sahibi olsunlar o zmn:hahaha:
KCANN_220
19-01-2010, 19:35
fatıh abı bnm arabamda egzantrık yok neptune beyın 2.5'' hıdır caı war we 4850 de vtec acmasına ragmen kopek gıbı vtec acıor sıteden canlı canlı duyan cok kısı war haa soyle dersen egzatrıkle dahada gusel olur tmm kabulum dahada eylencelı olur..can;bn arabamda yapılan her seye 2-3 kere para harcadım cok yuksek rakamları buldu bnde bılıordum turbo yapmasını b18ın werımlılıgını...ama vtec olayı ayrı bı olay kendı aracımdan aldıım keyfı 1.9lt 13.5 cr pıstonlu vtecte alamadım...ugrascak paran zamanın sabrın warsa vtec cok gusel olay gercekten kolay bı ıs deıl cok uykusuz parasız geceler gecırdım...:D
saygılar
bağırır neden bağırmasın orijinali bile çiğeri inanılmaz tatlı gürlüyor heleki 5000 devire gelince torkun en yüksek olduğu devirde çıkan ses inanılmaz tahrik edici oluyor... pitbull gibi gürlüyor :D
aynen timuya katılıyorum, acaip tok ve hırçın bi sesi oluyo sadece cai ile bile b18a2 nin :)
fsunnetci
19-01-2010, 21:36
fatıh abı bnm arabamda egzantrık yok neptune beyın 2.5'' hıdır caı war we 4850 de vtec acmasına ragmen kopek gıbı vtec acıor sıteden canlı canlı duyan cok kısı war haa soyle dersen egzatrıkle dahada gusel olur tmm kabulum dahada eylencelı olur..can;bn arabamda yapılan her seye 2-3 kere para harcadım cok yuksek rakamları buldu bnde bılıordum turbo yapmasını b18ın werımlılıgını...ama vtec olayı ayrı bı olay kendı aracımdan aldıım keyfı 1.9lt 13.5 cr pıstonlu vtecte alamadım...ugrascak paran zamanın sabrın warsa vtec cok gusel olay gercekten kolay bı ıs deıl cok uykusuz parasız geceler gecırdım...:D
saygılar
:rolleyes: yaws vtec sesi fazla çıkmıyor derken yerden yere de vurmadık canım sizde..demek istediğim deli gibi kükrüyor fln diyorlar vtec kapak atınca burda ki mübalağa için öyle yazdım.. kimse işin realitesini konuşmamış herkes teorik baksana adamlar 2000tl ye vtec kapak atıyorlar;) sen neptune ile arabanda kaç hp alabildin max 175 hp almışındır ki senin arabada baya bi emek var sence bi vtec kapak atma ile 180 hplik bir integra çıkarmı ortaya..bana sorarsan o aracın sadece p28 ecu ile yazılım maliyeti 1000tl tutar şöle bi hesaplama yapalım :rolleyes:
b16 dolu üst kapak 1400TL
b18lerin stroke 89mm olduğundan kollar değişcek Eagle kol 600tl
vti distributör 300tl
vtec müşürleri 250tl
vtec elektrik tesisatı 250tl
p28 Ecu+harness+yazılım 1000tl =165-170hp alabilceğin güç..
üst kapak conta seti 250tl
ıtr yağ pompası 350tl
ana yatak kol yatak 250tl
işcilik+yağ+filtre kıl+tüy 1250Tl
Eksikler de olabilir ama bunlar ile ancak stock vtec ile yürütürsün arabanı:D
bu saydıklarım sıfır değiller ıtr pompanın dışındakiler çıkma parçalar:rolleyes:
H.bilgili
19-01-2010, 21:51
konuyu aan arkadasın arabası manual anladıgım kadarıyla,otomatık vtec yapmak ısteyen tımucın
5900 tl. :S Ben bu paraya tüm turbo projemi bitiririm 300 hplerde gezerim sanki öle gibi geldi şimdi bana :) Çokda mantıklı gelmiyor şu durumda vtec integra fikri eğer özellikle istediğin şey bu değilse :)
fsunnetci
19-01-2010, 22:10
5900 tl. :S Ben bu paraya tüm turbo projemi bitiririm 300 hplerde gezerim sanki öle gibi geldi şimdi bana :) Çokda mantıklı gelmiyor şu durumda vtec integra fikri eğer özellikle istediğin şey bu değilse :)
bu sadece iceberg'in görünen yüzü eğer o araba 200hp versin derse o arkadaş sen o zman o yazılan fiyat listesine bi okadar daha fiyat ekle;)
sonuç olarak 10bin tl çok rahat yer o araba jant lastik coilover bodykit işlerinede girdimi zaten 15bin tl rahat gideri var:D
fsunnetci
19-01-2010, 22:12
konuyu aan arkadasın arabası manual anladıgım kadarıyla,otomatık vtec yapmak ısteyen tımucın
düzelttim eeyvallah:icon_tup:
initial-D
19-01-2010, 22:23
okadar uğraşıp harcayana kadar turbolarım ben olsam:)
yada 20,000li rakamlara gelcekse cai ve egzantrikli bi vti yapar basar basar dinlerim:D
nicomedia
19-01-2010, 22:29
:rolleyes: yaws vtec sesi fazla çıkmıyor derken yerden yere de vurmadık canım sizde..demek istediğim deli gibi kükrüyor fln diyorlar vtec kapak atınca burda ki mübalağa için öyle yazdım.. kimse işin realitesini konuşmamış herkes teorik baksana adamlar 2000tl ye vtec kapak atıyorlar;) sen neptune ile arabanda kaç hp alabildin max 175 hp almışındır ki senin arabada baya bi emek var sence bi vtec kapak atma ile 180 hplik bir integra çıkarmı ortaya..bana sorarsan o aracın sadece p28 ecu ile yazılım maliyeti 1000tl tutar şöle bi hesaplama yapalım :rolleyes:
b16 dolu üst kapak 1400TL
b18lerin stroke 89mm olduğundan kollar değişcek Eagle kol 600tl
vti distributör 300tl
vtec müşürleri 250tl
vtec elektrik tesisatı 250tl
p28 Ecu+harness+yazılım 1000tl =165-170hp alabilceğin güç..
üst kapak conta seti 250tl
ıtr yağ pompası 350tl
ana yatak kol yatak 250tl
işcilik+yağ+filtre kıl+tüy 1250Tl
Eksikler de olabilir ama bunlar ile ancak stock vtec ile yürütürsün arabanı:D
bu saydıklarım sıfır değiller ıtr pompanın dışındakiler çıkma parçalar:rolleyes:
yataklarla contalar damı cıkma :D
H.bilgili
19-01-2010, 22:32
emın olkı 300 hp ıcın 5900 tl yeterlı degıl
bır aksamlık 300 hp olabılır belkı ;)
nicomedia
19-01-2010, 22:35
bence de asla yeterli deil.. o yaş ve km deki bi arabaya turbo yapacaksan en azından yatak ve segman atman gerekir tabi mecburi conta vs..
kaldı ki kendi pistonları da 300 hp kaldırabilecek durumdamıdır? sonu yok
Emir_b16a
19-01-2010, 23:00
bedava beygirden kimseye huzur gelmez arkadaşlar bi yerde bişi olur ya canınız yanar ya da cüzdanınız boşalır 6000 ytl ye turbo yapılır tabiki saydığın parçalarla
kimse düşünmüyo ama nası durucaz yolu nası tutcaz sağında solunda eksik parçası çıkar tamamlarız düşüncesinde olanda yok
sözüm meclisten dışarı 7000 e integrayı alırım 3000 harcarım vtec olur !!! düşüncesi bni deli ediyo bi deneyin bakalım cwbı wermeli bnce forumda böle insanlar warsa
biz anlatınca kötü oluyoruz sonra olmaz yapma elinde kalır yazık parana dioruz e o yaptı diolar :D e ama o yaptıda ne yaptı hbrin warmı :D kapak taktı işte yada turbo taktı oluyo :D
6000 e turbo 300 hp diosunuz ne kdr güzel olur olmaz die bişi yok 500 de olur da ne kdr sağlıklı olur
idareten dostlar ziyarette görsün düşüncesiyle araba yapılmaz arkadaşlar
hobi bu ama dien warsa bu iş sadece emekle olmuyo parada lazım
arabanız olur 400 hp 0 dan 100 e 3 sn de çıkarsınız sınıfınızın üstünde araba geçersiniz ama arabanız dökülüyodur 1 2 seferden sonra tmm arabası yürüyo ama dökülüyo nası arabacı bu adam derler bu daha ayıp
edit ; vtec konusunu yazmamışım :D
forumda 3 5 tane integra vtec war hatta çok ii setup lı bi turboda war onlar bnden daha ii bilir ama integra toplamak ve yapmak gerçekten zor kapağı buldum bittiyle olmuyo
2 sene ewel bnm böle bi proje düşüncem wardı hatta elimde komple motor dahi wardı araba + komple motor (b16a) + 10 000 tl gibi bi masraf çıktı yanlızca standart görünümlü bi integra için fazlasını hesapladığımdaysa + 10 000 daha bi masraf çıktı (kaportasından tut sağlam bi yürüyene kdr herşeyiyle)
kısaca özetliyim eyer usta diyilseniz kendiniz söküp takamıyosanız parça teymin edicek yeriniz sınırlıysa bu iş integra + 25 000 dir bnm kendi hesabımda normal bi integra vtec yapalım derseniz integra + 15 000 20 000 tl arası masraf çıkar eksikleri olsada kimse tek kelime edemez ;)
emın olkı 300 hp ıcın 5900 tl yeterlı degıl
bır aksamlık 300 hp olabılır belkı ;)
piston değişcem, keni kollarımı kullanacam, yataklar segmanlar haliylen değişecek.turbosuydu beyniydi falandı filandı :) eet çok mantıklı gelmedi şimdi biraz yukardan seyir halinde konuşmuşum. Ama bellide olmaz ummadık bir süpriz çıkabilir ortaya. :D
by_hayali
19-01-2010, 23:23
bedava beygirden kimseye huzur gelmez arkadaşlar bi yerde bişi olur ya canınız yanar ya da cüzdanınız boşalır 6000 ytl ye turbo yapılır tabiki saydığın parçalarla
kimse düşünmüyo ama nası durucaz yolu nası tutcaz sağında solunda eksik parçası çıkar tamamlarız düşüncesinde olanda yok
sözüm meclisten dışarı 7000 e integrayı alırım 3000 harcarım vtec olur !!! düşüncesi bni deli ediyo bi deneyin bakalım cwbı wermeli bnce forumda böle insanlar warsa
biz anlatınca kötü oluyoruz sonra olmaz yapma elinde kalır yazık parana dioruz e o yaptı diolar :D e ama o yaptıda ne yaptı hbrin warmı :D kapak taktı işte yada turbo taktı oluyo :D
6000 e turbo 300 hp diosunuz ne kdr güzel olur olmaz die bişi yok 500 de olur da ne kdr sağlıklı olur
idareten dostlar ziyarette görsün düşüncesiyle araba yapılmaz arkadaşlar
hobi bu ama dien warsa bu iş sadece emekle olmuyo parada lazım
arabanız olur 400 hp 0 dan 100 e 3 sn de çıkarsınız sınıfınızın üstünde araba geçersiniz ama arabanız dökülüyodur 1 2 seferden sonra tmm arabası yürüyo ama dökülüyo nası arabacı bu adam derler bu daha ayıp
edit ; vtec konusunu yazmamışım :D
forumda 3 5 tane integra vtec war hatta çok ii setup lı bi turboda war onlar bnden daha ii bilir ama integra toplamak ve yapmak gerçekten zor kapağı buldum bittiyle olmuyo
2 sene ewel bnm böle bi proje düşüncem wardı hatta elimde komple motor dahi wardı araba + komple motor (b16a) + 10 000 tl gibi bi masraf çıktı yanlızca standart görünümlü bi integra için fazlasını hesapladığımdaysa + 10 000 daha bi masraf çıktı (kaportasından tut sağlam bi yürüyene kdr herşeyiyle)
kısaca özetliyim eyer usta diyilseniz kendiniz söküp takamıyosanız parça teymin edicek yeriniz sınırlıysa bu iş integra + 25 000 dir bnm kendi hesabımda normal bi integra vtec yapalım derseniz integra + 15 000 20 000 tl arası masraf çıkar eksikleri olsada kimse tek kelime edemez ;)
ağzına sağlık Emir kardeşim :) temiz bir integranız var diyelim inanın adam gibi bir vtec yapmak (pistonlu-kollu-kranglı) bi integra parası daha demek he bide turbomu olsun diyosun oda 3. integra parası demek yürüyeniyle ıvırı zıvırıyla emin olun ;) tabi bu dışarıdan birisinin gidip ustaya yaptırması kendisinin yapması biraz daha farklı olur :)
Emir_b16a
19-01-2010, 23:24
ağzına sağlık Emir kardeşim :) temiz bir integranız var diyelim inanın adam gibi bir vtec yapmak (pistonlu-kollu-kranglı) bi integra parası daha demek he bide turbomu olsun diyosun oda 3. integra parası demek yürüyeniyle ıvırı zıvırıyla emin olun ;)
onlar biter aç gözlülük başlar şanzumanıydı kilitlisiydi girer sonra blok deişsemmi acabaya kdr gider o iş :D bulaşma yanarsın :D
timucintt
19-01-2010, 23:28
yauf olay nerden nereye gelmiş beygirler silahlar kurşunlar p28 ler havalarda uçmuş :D
Ben farklı birşey anlattım millet farklı anladı...
4000 liraya yazdım oraya devir daimini bile değişemeden adı vtec olur dedim beygirden bahsetmedimki ben.... ha işin hardcora kısmına girişilecekse 10.000 lira gözden çıkarılmalı dedim dedimmi demedimmi ? :) o 180 beygirde en kaliteli ve en temiz bir ayarla soft bir şekilde integra vtec rahat 180 beygir alır ama düzgün ayarlar ve malzemelerle yoksa ben halen pr4 pistonuyla yarım beyinli OBD0 tesisatıyla integra emmesiyle ve o aptal 4 2 1 headersıyla bırakın gücü araba yerinden hareket etmez....
Ha liste çıkarmaya gelirsekte listenin krlaını bende çıkarırım...
İntegra type r silindir üst kapağı dolu 2000 lira...
JDM P73 81.5 çap 10:6 sıkıştırmalı pistonlar minimum 600
bunun kolları var stock kalsın bakalım...
arp kol saplamaları 500-100
acl yatak seti kol ve krank bunlarda toplamda 400
P73 emmesi bulunabilinirse tabiki minimum 1500
( olmadı direkt edelbrock emme..... )
gsr 65 mm tb
obd0 - obd1 harness
obd0 b16a distribütör (standart tesisata direkt uyuyordu zaten)
automatic pr3 ecu
selenoidlere ecudan birer ek kablo
iyi bir headers ve egzoz sistemi kafadan 1000 lira
aptal bir aem CAİ intake 500-750 lira
bunun yüksek sıkıştırmalı bujiside var oldu 120 150 lira bkr8 iridyum buji
yeni benzin pompası 100-250 lira walbro
Yamada yağ pompası itr 500 ortalama
Yamada 22T devir daim 250 300
P73 LS converison timing beltler 200 250 rahat bulacak
Blok için arp saplamaları 400 500 lira
cometic ince conta yada mugen toda ne varsa ortalama 400-600
ha fiyatın içinde rektefiyesi ve toplanmasıda yok...
bu saydıklarımla adamlar ameirkada 180 190 beygir alıyorlar amerikada hemde İTR camlarla...
ha bu arada integrada ciğer yokmu ? B18a2 nin bile ciğeri gayet ciğer... diğer bindiğim gördüğüm LS vteclerde harbi ciğerdi... illa ciğer dinlemek için 9000 devir K20 veya F20dinlemeye gerek yok...
by_hayali
19-01-2010, 23:31
yauf olay nerden nereye gelmiş beygirler silahlar kurşunlar p28 ler havalarda uçmuş :D
yap şu otomatiğide binelim la şuna :D
Emir_b16a
19-01-2010, 23:34
olum sn modifiye edemezsin o arabayı kapak mapak hayal etme
amortisörü sökersin 2 ay temizler yalıtır öle takarsın kapağı sökülür çamaşır suyuyla pistonu yıkarsın dezenfekte eder diş fırçasıyla bloğu temizler boyar üstüne 3 kat örtü serer öle takarsın :D
timucintt
19-01-2010, 23:40
yürüyenim bitti 2 yılda hacadığımın haddi hesabı yok şimdi boyaya geçiyorum... boyadan sonra inada bindi vtecliyecem.... :) emir senin içinde kapak alacam :D ama iki kol arasındaki kapağı :D
Emir_b16a
19-01-2010, 23:42
yürüyenim bitti 2 yılda hacadığımın haddi hesabı yok şimdi boyaya geçiyorum... boyadan sonra inada bindi vtecliyecem.... :) emir senin içinde kapak alacam :D ama iki kol arasındaki kapağı :D
ahaha olum bak ahımı alma yeminle bi beddua ederim arka camın çatlar çat die :D
timucintt
19-01-2010, 23:43
ahaha olum bak ahımı alma yeminle bi beddua ederim arka camın çatlar çat die :D
ağzından yer alsın 1400 lira lan o cam takmasıyla 2000 :D asahi boru değil haha
neyse yakında aracımın konusunuda açacam sırf temizlik çalışmalarını vereceğim haha :D
nicomedia
19-01-2010, 23:48
timu acl nin en baba yatagı race 250 lira olm.. :D
timucintt
19-01-2010, 23:51
takma fiyatıda içinde :D
nicomedia
19-01-2010, 23:59
haha sen hepsine ayrı ayrı takma fiyatı koymuşsun laa..
batıracanmı adamı :D
timucintt
20-01-2010, 00:02
birinde fazla birinde az yazsa ne olurki ortalama o paraya çıkıyor :D
nicomedia
20-01-2010, 00:04
orası öle en iyisi alıp bi vti gazlamak ugraşmaya gerek yok
4000 liraya yazdım oraya devir daimini bile değişemeden adı vtec olur dedim beygirden bahsetmedimki ben.... ha işin hardcora kısmına girişilecekse 10.000 lira gözden çıkarılmalı dedim dedimmi demedimmi ? :) o 180 beygirde en kaliteli ve en temiz bir ayarla soft bir şekilde integra vtec rahat 180 beygir alır ama düzgün ayarlar ve malzemelerle yoksa ben halen pr4 pistonuyla yarım beyinli OBD0 tesisatıyla integra emmesiyle ve o aptal 4 2 1 headersıyla bırakın gücü araba yerinden hareket etmez....
Ha liste çıkarmaya gelirsekte listenin krlaını bende çıkarırım...
İntegra type r silindir üst kapağı dolu 2000 lira...
JDM P73 81.5 çap 10:6 sıkıştırmalı pistonlar minimum 600
bunun kolları var stock kalsın bakalım...
arp kol saplamaları 500-100
acl yatak seti kol ve krank bunlarda toplamda 400
P73 emmesi bulunabilinirse tabiki minimum 1500
( olmadı direkt edelbrock emme..... )
gsr 65 mm tb
obd0 - obd1 harness
obd0 b16a distribütör (standart tesisata direkt uyuyordu zaten)
automatic pr3 ecu
selenoidlere ecudan birer ek kablo
iyi bir headers ve egzoz sistemi kafadan 1000 lira
aptal bir aem CAİ intake 500-750 lira
bunun yüksek sıkıştırmalı bujiside var oldu 120 150 lira bkr8 iridyum buji
yeni benzin pompası 100-250 lira walbro
Yamada yağ pompası itr 500 ortalama
Yamada 22T devir daim 250 300
P73 LS converison timing beltler 200 250 rahat bulacak
Blok için arp saplamaları 400 500 lira
cometic ince conta yada mugen toda ne varsa ortalama 400-600
ha fiyatın içinde rektefiyesi ve toplanmasıda yok...
bu saydıklarımla adamlar ameirkada 180 190 beygir alıyorlar amerikada hemde İTR camlarla...
ha bu arada integrada ciğer yokmu ? B18a2 nin bile ciğeri gayet ciğer... diğer bindiğim gördüğüm LS vteclerde harbi ciğerdi... illa ciğer dinlemek için 9000 devir K20 veya F20dinlemeye gerek yok...
eh güzel liste timu tabiki çok daha değişebilir kafaya göre bir de fan müşürüne bi hat çekilirse fena olmaz yeni ve o aküyü arkaya alırdım
fsunnetci
20-01-2010, 13:13
antalya da mustafa abi var honda servisi var adamın ve beyaz renk turbolu integrası var 270hp ve aracı satıyor şu an.araba subaru sti ile yürüyecek pozisyona yakın durumda wrx lere atlıyor zaten:hahaha: bence bu arkadaş hiç uğraşmasın direk bu aracı alsın yoluna baksın kendi aracınıda yedek parça olarak kullanır:rolleyes:veya satar kendi bilceği iş:icon_wack sahibinden.com'da ilanı var fiyatıda konuşulur 16bin TL istiyor;)
antalya da mustafa abi var honda servisi var adamın ve beyaz renk turbolu integrası var 270hp ve aracı satıyor şu an.araba subaru sti ile yürüyecek pozisyona yakın durumda wrx lere atlıyor zaten:hahaha: bence bu arkadaş hiç uğraşmasın direk bu aracı alsın yoluna baksın kendi aracınıda yedek parça olarak kullanır:rolleyes:veya satar kendi bilceği iş:icon_wack sahibinden.com'da ilanı var fiyatıda konuşulur 16bin TL istiyor;)
saol arkadaşım ama kendi aracımı kendim toplıycam ben
yorumlarını esirgemiyen bütün herkese teşşekkür ederim inş en kısa zamanda işlemlere başlıycam bu arada aracı kesin ve son kararım olarak turbo yapmya karar verdim
H.bilgili
20-01-2010, 14:29
hadı bakalım hayırlısı bırtane daha turbo teg gelıyor;)pıyasada modsuz teg kalmayacak :Dyaza toplanalım resım partısı yapalım;)
fsunnetci
20-01-2010, 14:39
en mantıklısını yapmış olursun canuygun:icon_tup: turbo ile araçtan daha çok verim alacaksın ve emeğinin karşılığını alırsın inşallah rastgele;)
hadı bakalım hayırlısı bırtane daha turbo teg gelıyor;)pıyasada modsuz teg kalmayacak :Dyaza toplanalım resım partısı yapalım;)
yapalım abi ;)
en mantıklısını yapmış olursun canuygun:icon_tup: turbo ile araçtan daha çok verim alacaksın ve emeğinin karşılığını alırsın inşallah rastgele;)
iyi dileklerin için teşekkür ederim
Cihan Çizmeci
20-01-2010, 15:01
Hayırlı olsun güzel karar :)
şimdi yeni bir soru daha :D bu işlerde daha yeniyim dün akşam peder beyden aldığım destek ile motor için 20 bin hazırda var kaç hp lere ulaşır teg
by_hayali
20-01-2010, 15:40
şimdi yeni bir soru daha :D bu işlerde daha yeniyim dün akşam peder beyden aldığım destek ile motor için 20 bin hazırda var kaç hp lere ulaşır teg
20.000'e güzel hp lere ulaşılır :D
20.000'e güzel hp lere ulaşılır :D
400-450 olurmu acaba :D:D
H.bilgili
20-01-2010, 16:15
b20 lsvtec turbo gt35R full internal---- 450hp mınımum,basınc actıkca gıder;)
b20 lsvtec turbo gt35R full internal---- 450hp mınımum,basınc actıkca gıder;)
abowww :D:D
basınç arttıkça gider ama durmasını ve sağlam yürümeside 20bin'e dahildir umarım. :)
basınç arttıkça gider ama durmasını ve sağlam yürümeside 20bin'e dahildir umarım. :)
ewet durmasıda dahil artık gücümüz ne kadarına yeterse
timucintt
20-01-2010, 17:27
450 500 hp yi ne edeceng yauf :D
250-300hp daily drive yeterli bence :D
450 500 hp yi ne edeceng yauf :D
250-300hp daily drive yeterli bence :D
yaw işte sağlıklı biçimde yürüsün yeter 400-450 işin dalgası:D
fsunnetci
20-01-2010, 20:38
bak sen bu işte ciddi isen sana güzel bir fikir vereyim hiç uğraşma çünkü uğraşşan daha pahalıya maal edersin ve bunun gibi kusursuz olmaz:icon_tup: linkte ki ilanda b18c1 yani integra type R motoru var sıfır ve boğazına kadar yüklü 500-600hp çok rahat alacağın bir internale sahip ve de al tak hazır yani faturalı komple motor..1 haftanı almaz yollara çıkarsın ve gazlarsın..ahhh o para bende olcak hiç uyumam bile şarapsızım usta ile yatar usta ile kalkarım o arabanın setupını izlerim bide videoya kaydederim o anı ölümsüzleştirmek için:D
http://www.sahibinden.com/b18-c1_yuklu_faturali_integra_type-r_motoru-03WQQaXQQ20006547WQQpXQQdisplayitem
bak sen bu işte ciddi isen sana güzel bir fikir vereyim hiç uğraşma çünkü uğraşşan daha pahalıya maal edersin ve bunun gibi kusursuz olmaz:icon_tup: linkte ki ilanda b18c1 yani integra type R motoru var sıfır ve boğazına kadar yüklü 500-600hp çok rahat alacağın bir internale sahip ve de al tak hazır yani faturalı komple motor..1 haftanı almaz yollara çıkarsın ve gazlarsın..ahhh o para bende olcak hiç uyumam bile şarapsızım usta ile yatar usta ile kalkarım o arabanın setupını izlerim bide videoya kaydederim o anı ölümsüzleştirmek için:D
http://www.sahibinden.com/b18-c1_yuklu_faturali_integra_type-r_motoru-03WQQaXQQ20006547WQQpXQQdisplayitem
aslında iyimişte çok para diyo daha işçiliği ıvırı zıvırı var :(
fsunnetci
20-01-2010, 22:40
sen he de ben sana işcilikte yardımcı olurum 21bin tl ye bitirirsin herşeyi..inan senden çok ben heyecanlanmışımdır o motoru db1'de görmeye:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
sen he de ben sana işcilikte yardımcı olurum 21bin tl ye bitirirsin herşeyi..inan senden çok ben heyecanlanmışımdır o motoru db1'de görmeye:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
walla bende çok heycanlandım ama bi hesap kitap yapıyım bakıcaz bi çaresine:icon_tup:
by_hayali
21-01-2010, 08:32
21.000 e hayal olur o arabayı bitirmek ;) motor bi arkadaşımda isteyen olursa yardımcı olurum bu arada :)
B.Aktepe
21-01-2010, 08:52
linkte ki ilanda b18c1 yani integra type R motoru var sıfır
b18c1 integra type-r motoru değildir. acura gsr motorudur.
b18c jdm type-r
b18c5 usdm type-r motorudur.
aralarında ciddi farklar vardır.
b18a yı b18c ile aynı şekile getirebilirsiniz. ruhsat işleme masrafı kargo gümrük masrafına gerek yoktur.
gerekli parçalar alınıp aynı sağlamlığa getirmek mümkündür. tek farkı vtec kapağı için dışardan yağlama olur o kadar. tabi doğru seçim kaliteli malzemeler ile.
fsunnetci
21-01-2010, 09:24
21.000 e hayal olur o arabayı bitirmek ;) motor bi arkadaşımda isteyen olursa yardımcı olurum bu arada :)
mustafa niye hayal olsun adamım daha o fiyat üzerinden pazarlık ta yapıcaz bize en az 3000tl para kalcak ve 3000tl ye de o motoru rahtlıkla db1'e koyarlar sen rahat ol bu iş olur eğer canuygun he derse:D fazladan bir de b18a2 motor olcak onuda değerlendiriz:rolleyes:
fsunnetci
21-01-2010, 09:25
b18c1 integra type-r motoru değildir. acura gsr motorudur.
b18c jdm type-r
b18c5 usdm type-r motorudur.
aralarında ciddi farklar vardır.
b18a yı b18c ile aynı şekile getirebilirsiniz. ruhsat işleme masrafı kargo gümrük masrafına gerek yoktur.
gerekli parçalar alınıp aynı sağlamlığa getirmek mümkündür. tek farkı vtec kapağı için dışardan yağlama olur o kadar. tabi doğru seçim kaliteli malzemeler ile.
evet doğru acura ıntegra gsr motoru bu motor;) motor zaten hazır birşeyle uğraşılmıcak al tak modunda toplanmış bir motor bu..
B.Aktepe
21-01-2010, 09:31
burada kendi motorun üzerinden kendiniz toplama yönüne giderseniz daha sağlıklı daha verimli olacağını düşünüyorum.
sadece motor için harcanan 20 bin tl ye. çok daha farklı şeyler yapılabilir. ciddi bir makine yapılabilir.
by_hayali
21-01-2010, 09:33
mustafa niye hayal olsun adamım daha o fiyat üzerinden pazarlık ta yapıcaz bize en az 3000tl para kalcak ve 3000tl ye de o motoru rahtlıkla db1'e koyarlar sen rahat ol bu iş olur eğer canuygun he derse:D fazladan bir de b18a2 motor olcak onuda değerlendiriz:rolleyes:
çıkan motor falan değerlendirilirse dediğin gibi olabilir ;) ben onu hesap etmedim
KCANN_220
21-01-2010, 09:49
20 bın tl suan cebımde olsa we teg yapıcak olsa;
acl yatak
eagle hafıf krank
arp kol saplamaları
manley kol
84 mm je-wiseco 9.2 cr pıston
darton 84 gomlek (weya 81 olarak orjınal gomlekte olabıler.:))
arp kol saplamaları
vtec kapak pr3-3(ek9 kapagı olduu soylenıor bılen warsa yazar zaten)
Ferrera subab yay-sapka
b16b egzantrık-crower stage 2 turbo egzantrıklerı
oem honda conta
golden eagle vtec conwersion kıt
skunk2 emme-magnus emme- weya full-race emme manıfoldu
itr yag-su pompası
full-race gt35r'lı komple kıt
komple vtec tesısatı
p28 montelı s300j yada neptune - aem ems beyın
gusel bı stageli baskı balata:)
aklıma gelen bunlar asagı yukarı...:D
fsunnetci
21-01-2010, 10:04
20 bın tl suan cebımde olsa we teg yapıcak olsa;
acl yatak
eagle hafıf krank
arp kol saplamaları
manley kol
84 mm je-wiseco 9.2 cr pıston
darton 84 gomlek (weya 81 olarak orjınal gomlekte olabıler.:))
arp kol saplamaları
vtec kapak pr3-3(ek9 kapagı olduu soylenıor bılen warsa yazar zaten)
Ferrera subab yay-sapka
b16b egzantrık-crower stage 2 turbo egzantrıklerı
oem honda conta
golden eagle vtec conwersion kıt
skunk2 emme-magnus emme- weya full-race emme manıfoldu
itr yag-su pompası
full-race gt35r'lı komple kıt
komple vtec tesısatı
p28 montelı s300j yada neptune - aem ems beyın
gusel bı stageli baskı balata:)
aklıma gelen bunlar asagı yukarı...:D
herkesin kendine göre bir hayali vardırya:( benim hayalimde turbolu integra gsr motorunu db1'e yüklemek:rolleyes:
nan canuygun nerden soktun aklıma bu motor işini:mad:
maxpower
21-01-2010, 10:38
sonrasını da düşünmek lazım bence
20.000tl motora yatırdın diyelim, sonrasında pişman olmayasın. harcadığın paraya, çektiğin çileye değecek mi sence?
yok ben 20 bin sadece o motora gömmem aracını üstündeki motoru sfırlayıp turboluycam fsunnetci sende aklımı çok bulandırıyon hergün ayrı bi proje ile geliyon :D:D
herkesin kendine göre bir hayali vardırya:( benim hayalimde turbolu integra gsr motorunu db1'e yüklemek:rolleyes:
nan canuygun nerden soktun aklıma bu motor işini:mad:
benmi soktum motor işni ben tubro yapcam dedim sen motor buldun bana :D:D:D:D
maxpower
21-01-2010, 12:48
yok ben 20 bin sadece o motora gömmem aracını üstündeki motoru sfırlayıp turboluycam fsunnetci sende aklımı çok bulandırıyon hergün ayrı bi proje ile geliyon :D:D
pardon yanlış anlaşılmış. aslında demek istediğim 20bini integraya harcadıktan sonra pişman olmayasın. motor olsun, dış aksam olsun, müzik sistemi olsun farketmez
pardon yanlış anlaşılmış. aslında demek istediğim 20bini integraya harcadıktan sonra pişman olmayasın. motor olsun, dış aksam olsun, müzik sistemi olsun farketmez
hayatta pişman olmayacağım işlerden birisi olucak ;)
poşetçay
22-01-2010, 00:23
iyide kanka bunun şanzımanı nerde egzost kulaklar fln işçilik beyin ayarları fln en az bi 4 lira daha gider
dragon07
22-01-2010, 00:51
300ler 400ler havada geziyorda...şöyle atası bi fren sistemide lazım :)
turbo yapıcak olanların akıllarına ilk olarak :D turbo manifolt enjektör geliyor :D
bunun hks eksozu illaki oluyor HKS bow mutlaka oluyor...
ne kadar dandigini alırız desekte parça alırken iyisi olsun diyip hep bi stage üstünü alıyoruz... integra turbolamak bana göre min 6liradır...
nicomedia
22-01-2010, 03:56
yahu şu gsr motorunun nesine hastasın fsünnetci ıtr deseen neyse.. ha 170 lik gsr ha 160 lık vti .. hacim var dicen ama o kadar doldurduktan sonra b16dan da alırsın c1 den alacagını..
o motoru satan kim yaa.. 30 bin dolara maletmiş... 45 milyardan bahsediyo bu ciddi ciddi.. o paralara f 50 var yurt dısında.. adam 170 hp lik gsr a 2 takviye yapmış 30 bin dolara malooldu demiş akıllı dolu trde biri alır o paraya
fsunnetci
22-01-2010, 08:02
yahu şu gsr motorunun nesine hastasın fsünnetci ıtr deseen neyse.. ha 170 lik gsr ha 160 lık vti .. hacim var dicen ama o kadar doldurduktan sonra b16dan da alırsın c1 den alacagını..
o motoru satan kim yaa.. 30 bin dolara maletmiş... 45 milyardan bahsediyo bu ciddi ciddi.. o paralara f 50 var yurt dısında.. adam 170 hp lik gsr a 2 takviye yapmış 30 bin dolara malooldu demiş akıllı dolu trde biri alır o paraya
:D o motorun stock hali dediğin gibi pek iş yapmaz ama gt35r turbo ile iş yapar hale hazır getirtilmiş ve en az 500hp alınır halde..bana göstersene bu fiyata alabilceğimiz 550-600hp lik bir b16a2:D adam 18-20bin istiyor ama o listede olmayan daha bir sürü parça var.fiyat performans olarak bence çok ideal bir motor b16 ile çok uğraşırsın bu hale getirmek için:icon_wack
fsunnetci
22-01-2010, 08:06
iyide kanka bunun şanzımanı nerde egzost kulaklar fln işçilik beyin ayarları fln en az bi 4 lira daha gider
volki kenarda b18a2 motor duruyor onuda hesaba kat:rolleyes: kanka dediğim gibi 21bintl ye biter herşey.beyin fln var volki p28 var üzerinde.;)
:D o motorun stock hali dediğin gibi pek iş yapmaz ama gt35r turbo ile iş yapar hale hazır getirtilmiş ve en az 500hp alınır halde..bana göstersene bu fiyata alabilceğimiz 550-600hp lik bir b16a2:D adam 18-20bin istiyor ama o listede olmayan daha bir sürü parça var.fiyat performans olarak bence çok ideal bir motor b16 ile çok uğraşırsın bu hale getirmek için:icon_wack
b16 84mm piston ile zaten 1.7 litre oluyor kapak desen bir artisi yok neden 500hp alamasin ki :)
sadece 1.1 bar ;)
http://i50.tinypic.com/55gklj.jpg
walla o motoro ben o parayı bağlamam daha frenlerinede el atıcam 20 bin var dedim ama herşeye yetmez o para
fsunnetci
22-01-2010, 14:28
willwood'un harika bir seti var db1 integralar için mantar tuning gökmen abimize sipariş verlilmişti getirtmesi için ama mantara bağladı sonra iş:hahaha:
1000$ set fiyatı.
willwood'un harika bir seti var db1 integralar için mantar tuning gökmen abimize sipariş verlilmişti getirtmesi için ama mantara bağladı sonra iş:hahaha:
1000$ set fiyatı.
mantar ağa burda olsa ona yaptırcam aracı ama daha gelmedi :D:D
Sen neyi seviyosun bence önce onu düşün Aşırı beslememi Atmosferikmi keyif alamadıktan sonra EGO tatminin gereği yok bence :) Okadar atı olmasında keyifli olsun :)
1000$ set fiyatı.
niye mantara bağlasın bak kanka yazıyosun şağıs adları yazma yanlış anlaşılıcaksın ney mantara bağlamış onuda yaz
fsunnetci
22-01-2010, 20:17
niye mantara bağlasın bak kanka yazıyosun şağıs adları yazma yanlış anlaşılıcaksın ney mantara bağlamış onuda yaz
cem abi yanlış anlaşılcak birşey yok murat abi ile ikili msn de uğraştık gökmenle irtibat kurduk ama olmadı..hatta willwoodlar yerine krank istedik o da olmadı..olan murat abiye oldu tabi parası kaldı hesaplaşır artık onunla;)
poşetçay
22-01-2010, 22:28
volki kenarda b18a2 motor duruyor onuda hesaba kat:rolleyes: kanka dediğim gibi 21bintl ye biter herşey.beyin fln var volki p28 var üzerinde.;)
200 olsun atmosferik olsun istikrarsız we sanayi güllü olmak istemem
fsunnetci
23-01-2010, 00:42
:D:D benim araba gibi mi yani:rolleyes:
timuçinin söylediğine katılıyorum.burda adanada kemalcanın yaptığı MAT BORDO ls/vtec öyle güzel ses çıkartıyor ki yaklaşık 100 mt ilerden gelirken onun geldiğini anlıyoruz.maazallah roll yaparken şöför camının yanında felan vtec açarsa sıkıntı büyük ozaman:D vitesleri karıştırabilirsin o anki sesten.okadar yani.kendine aşık eden bir ses
devilboy
01-02-2010, 14:57
timuçinin söylediğine katılıyorum.burda adanada kemalcanın yaptığı MAT BORDO ls/vtec öyle güzel ses çıkartıyor ki yaklaşık 100 mt ilerden gelirken onun geldiğini anlıyoruz.maazallah roll yaparken şöför camının yanında felan vtec açarsa sıkıntı büyük ozaman:D vitesleri karıştırabilirsin o anki sesten.okadar yani.kendine aşık eden bir ses
ööhööömmm mustii abart ama kekini kabartt :D:D
ne abartacam olmmm tmm biraz gaza gelmiş olabiliriz ama.integranın vtec açması kadarda güzel bi ses yok yani yiğidi ldür hakkını yeme.sakso mı sandın:D
delsolemrah
08-02-2010, 16:09
bendece hiç girme sat bitane vti al onla oyna daha mantklı !
hayrlı olsun bittiiğnde güzel bi proje olucağı şmdiden belli ..
VTec_king
18-02-2010, 09:20
18.500 e vti al
teg i sat üstüne kalan parayla vti i güzelce yükle :)