Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç dolandırıcılarına dikkat!
Yakın bir arkadaşımın başına gelen olaydan paylaşıyorum.
Internetten muadillerinden bi kaç bin TL uygun fiyata bulduğu aracın sahibini arıyor. Aracın tamamen kazasız boyasız ve temiz olduğunu, servis bakımlı olduğunu öğreniyor. Bu aşamada kafada ki soru işaretleri kalkıyor. Satıcıya neden sattığı soruldugun da, araç yiğenimin. O da evlendiği için paraya sıkıştı, satışla ben ilgileniyorum deniyor. Buna da tamam diyip devam ediliyor.
Tabi bu sırada gerçek mi yalan mı bilinmez adamın sürekli telefonları çalıyor. Satıcı arada bir izin isteyip diğer bir telefonla konusup, suan birisiyle irtibattayım bir kaç saat sonra ararmısınız tarzı cümleler kuruyor. Burada aracın talibi çok havası veriliyor.
Arkadaşım ikna olup tamam alıyorum dedikten sonra, satıcı 1000 TL civarı kapora istiyor. Haklı tabi, talibi cok, sizde kaçırmak istemiyorsunuz. Nerden bilecek kesin alacağınızı? Sizde 1000e ne gerek var diyip gönlünüzden artık ne koparsa 250-500 TL gönderiyorsunuz. Tabi daha sonra satıcı ile irtibatınız kesiliyor. Telefonu kontorlü oldugu icin bir daha acmıyor ve ulasılamıyor. Sahte isim kullanıyor, ancak arac sahibi olarak bahsettiği Cuma Ortakaya olduğundan süpheleniyoruz. Cünkü donanımhaber de bile konu edilmiş. Farklı farklı markalardan ve illerden ilan veriyor. Ancak şikayetçi herkesin söylediği, aracın sahibi olarak hep aynı isim, Cuma ortakaya.
Özellikle ilanlarda plakalar görünüyor. Vergi dairesinden sorgulattık plakayı, Cuma Ortakaya adına kayıtlı.
Genel olarak tercih sebebi olan 4 kapılı dizel ve aile otomobili dediğimiz araçları ve Anadolu'nun pek tercih edilmeyen kasabaları seciyor ki hem müşterisi çok olsun, hem de müşterinin kapora gönderebileceği bir durum olsun. Tabi milletimiz saf, çoğu yılların birikimiyle ilk araba alacak. Yolu yordamı budur diye gönderiyor kaporayı. Bu vicdansızlar da aldıkları bu 250-500 TL ler ile zengin olacaklarını sanıyorlar. Allah onların burnundan fitil fitil getirir nasılsa..
hddsheriff
21-01-2010, 20:11
kimin adına gidiyor kaporalar ? banka veya postane kimliksiz vermiyor bu şekilde yakalana bilir o şerefsizler.... Geçenlerde bir tanesini yakaladılar zaten..
Low-Rider
21-01-2010, 20:12
Paranın havale edildiği isimden araştıramıyormusunuz?
Aynısı bizimde başımıza geldi. Biz parayı yollamadan şüphelendik ve polisi aradık ve poliste aynı ilandan o gün tekrar tekrar şikayet geldiğini söyledi. Bizden yarım saat sonra falan ilan kalktı. Adam tabi baya bi para toparlamıştır heralde. Dikkat etmek lazım.
Xenomorph
21-01-2010, 20:13
Bu Bayaıdır Var Ya Bizde Bir 106 Gtı Bakıyorduk Adam Ilanı Kopyalamıs Aradık Onlar Kapora Verdı Hemen Gelmenız Lazım Dedı Kapandı Telefon Tekrar Aradım Izmıtteyım Dedı 150 Lıra Benzın Paramı Ver Geleyım Dedı Bende Dedım Ben Gelıyorum Sen Zahmet Etme Çek Bır Noterın Karsısına Dıyınce Telefonu Yuzume Kapattı Sonra Kopyaymıs Ilan Farkettık Gercek Sahıbını Aradık Soyledık Sahıbınden Com Yetkılılerı Ile Gorusmus Oda Bu Olayların Cok Oldugunu Fakat Bu Olayların Net Bır Sekılde Onune Gecebılecek Bır Yol Bulunmadıgını Dıkkatlı Olmamız Gerektıgını Soylemısler...
Ne Dıyım Gecen Hacızden Aldıgım Bı Araba Vardı Satılıga Cıkardık Akrabam Alıcak Iste Uyguna Falan Adamın Tekı Geldı 50 Lıra Ver Cekıleyım Dedı Bende Defol Gıt Dedım Herıf 800 Mılyon Arttırdı Fıyatı Gozumun Onunde Kavga Cıktı Yedieminde...Sonra Polısler Gırdı Araya Bunlar o.ç Bılıyoruz Ama Yasal Olarak Hakları Var Dedı Bır Sey Yapamayız Gotursekde Dedıler Bende Ana Avrad Kufur Edıp Colugundan Cocugundan Cıkar Ins o 800 Ytl Dedım
Sonucta Allah Var Yukarda Ama Bunlarda Ne Dın Ne Iman Ne Allah Korkusu Var Alayı o.ç Dinsiz Köpekler Hayatları Bedavaya Gelıyor Nasıl Bınılıyor Sanıyorsunuz Q7'lere X6'lara Bu Memlekette Herneyse Cok Sınırlendım Dıkkat Edın Abı Sızde Ona Buna Elalemın Adamına Kapora Verılırmı Kut Dıye
hiç şüphelendiğiniz bi durum olmadımı. benimde başıma gelmişti böyle bir olay tabi ben işkillendim. kapora falan istedi, arabayı kendim gelip görücem vs. deyince kıvırmaya başladı telefonlarını açmamaya başladı, adres istedim vermedi vs.
Yazık , insanların umutlarını calıyorlar.
İnsallah en kısa zamanda bulunurlar.
Ben olayı para yattıktan sonra ögrendim zaten. Başın da bilgim olsaydı göndertirmiydim kaporayı? Şimdi savcılığa başvuruyor arkadaşım. Telefonu belli ama bir sonuc cıkmıyor. Tc kimlik ve isim var elimizde allahtan. Ordan deneyeceğiz şansımızı, bakalım. Hayırlısı neyse öyle olsun. Arkadaşlar sizlerde dikkat edin ve cevrenizdekileri bilgilendirin de sonra yine üzülmeyelim böyle olaylara.
Geçenlerde haber oldu yakalandı bu sölediğin tarzda dolandırıcılık yapan şerefsizler ...
sitedede konusu açılmıştı hatta ...
tc kimlik no olması çok iyi umarım o da yanlış değildir büyük geçmiş olsun
Buldum :
http://techturkey.com/forum/showthread.php?t=43428&highlight=kaparo+ile+doland%FDr%FDc%FDl%FDk
haberi bile çıkmıştı bunun ya. Şerefsizler resmen
para peşin kırmızı meşin.
bir uyarıda benden sahibinden den anlaştınız adam get yapmamakta diretiyorsa kesinlikle almayın, kargoya boş paket verip numarasınıda size veriyor, sizde kargo yolda diye kuzu kuzu parayı yatırıyorsunuz :) kargo gelince kol saati :)
bahadırtelli
21-01-2010, 21:06
ben dün böyle bir ilanla karşılaştım elemana gelim bakim hemen alacam diyorum mesaja cvp vermiyo sahibindene şikayet ediyorum onlarda cok kötü müşteri hizmetleri var birşey yapmıyor. bir telefon veriyor arıyorum alakasuız biri sinirli yokk öle bir ilan diyor demekki kaç kişi aramışsa.
Ayrıcca yine daha önce ilgilendiğim arabayı bir galeri satılığa çıkarmış bir anda arabanın kilometresi yarıya düşmüş tavan hariç komple boyalı araba 3-4 parça değişmiş 15 bin tl hasarlı araba orjinal ilk sahibindene dönmüş şikayet ediyorum birlerinin canı yanmasın diye aracın plakasından şase numarasına kadar veriyorum cevap ilan sahibi bilgilerin doğru olduğunu belirtti şikayetiniz dikkate alınmadı.
oda birseymi benim kanki çek ile verdi aracı adam sırra kadem bastı çek bkatırdık duzgundu sonra calıntı cıktı vs.
paramızı 6 ay sonra %50 fazlası ile aldık ama sıkıntısı cabası:(
yaw ılan var oyle dek gelırse bana pm atın dalga gecıyım onlarla
yazıklar olsun..insanların kafa yorup uğraştıkları işlere bak !
kime güveneceğini şaşırdı insanlar.
serhat306
22-01-2010, 08:35
gecmış olsun dıyelım...
YavuzNaz
22-01-2010, 08:45
arabayı görmeden ne kapora veririm ne araba alırım kime kısmet olcaksa olur zaten gecen hafta araba aldım bursadan satıcı aynı seyleri söylüyor arabanın çok taliplisi var gelip bakan cok var yarın biri alcakmış falan sabah 7,30 fibotuyla bursaya gittim arabaya baktım beğendim bana kısmetmiş aldım geldim bana biraz yavan geliyor böyle şeyler akıl var mantık var biraz.
Absinthé
22-01-2010, 10:30
Bizede bi Beyaz Q7 ile sapladılar :) 1-2 ay önce
Kapora diye 1000 TL gitti... Giden 1000 lirayıda geçtim...
Karda kışta GÜMÜŞHANEYE GİTTİK ! Gümüşhaneye direk uçakta yok. Trabzona var. Gümüşhaneye taksi ile gittik. Dönüşte aynı şekilde...Karda kışta rezaletler çektik.
Neyse ki aynı gece gittiğimiz uçakla geri döndük...
Plakasıda '34 VUR 34' Beyaz Q7
Tramerden falanda araştırmıştık ilandaki isimle ruhsat sahibi aynı kişiydi tüm bilgileri tutuyodu ama aracı satan başkasıydı.
Sahibinden.com zaten ilanların altına yeni bir bilgilendirme koyuldu ve sabit olarak orada durmakta. Geçmiş olsun arkadaşınıza.
Şuna bak neler oluyor hayatta. Bu teknoloji girdikçe işin boku mu çıkmaya başladı ne :)
Sahibinden.com zaten ilanların altına yeni bir bilgilendirme koyuldu ve sabit olarak orada durmakta. Geçmiş olsun arkadaşınıza.
Vasıta alırken/kiralarken bunlara dikkat edin!
sahibinden.com, tüm kullanıcılar için tam bir güvenlik sağlamayı amaç edinmiştir. Siz de kendi güvenliğiniz ve diğer kullanıcılar için, satın almak ya da kiralamak istediğiniz vasıta ile ilgili kesin karar vermeden ön ödeme yapmamaya, avans ya da kapora ödememeye özen gösteriniz. İlan sahiplerinin ilanlarda belirttiği herhangi bir bilgi ya da görselin gerçeği yansıtmadığını düşünüyorsanız veya ilan sahiplerinin üyelik profillerindeki bilgilerin doğru olmadığını düşünüyorsanız, lütfen bize haber veriniz.
nakayama
22-01-2010, 17:22
Yakın bir arkadaşımın başına gelen olaydan paylaşıyorum.
Internetten muadillerinden bi kaç bin TL uygun fiyata bulduğu aracın sahibini arıyor. Aracın tamamen kazasız boyasız ve temiz olduğunu, servis bakımlı olduğunu öğreniyor. Bu aşamada kafada ki soru işaretleri kalkıyor. Satıcıya neden sattığı soruldugun da, araç yiğenimin. O da evlendiği için paraya sıkıştı, satışla ben ilgileniyorum deniyor. Buna da tamam diyip devam ediliyor.
Tabi bu sırada gerçek mi yalan mı bilinmez adamın sürekli telefonları çalıyor. Satıcı arada bir izin isteyip diğer bir telefonla konusup, suan birisiyle irtibattayım bir kaç saat sonra ararmısınız tarzı cümleler kuruyor. Burada aracın talibi çok havası veriliyor.
Arkadaşım ikna olup tamam alıyorum dedikten sonra, satıcı 1000 TL civarı kapora istiyor. Haklı tabi, talibi cok, sizde kaçırmak istemiyorsunuz. Nerden bilecek kesin alacağınızı? Sizde 1000e ne gerek var diyip gönlünüzden artık ne koparsa 250-500 TL gönderiyorsunuz. Tabi daha sonra satıcı ile irtibatınız kesiliyor. Telefonu kontorlü oldugu icin bir daha acmıyor ve ulasılamıyor. Sahte isim kullanıyor, ancak arac sahibi olarak bahsettiği Cuma Ortakaya olduğundan süpheleniyoruz. Cünkü donanımhaber de bile konu edilmiş. Farklı farklı markalardan ve illerden ilan veriyor. Ancak şikayetçi herkesin söylediği, aracın sahibi olarak hep aynı isim, Cuma ortakaya.
Özellikle ilanlarda plakalar görünüyor. Vergi dairesinden sorgulattık plakayı, Cuma Ortakaya adına kayıtlı.
Genel olarak tercih sebebi olan 4 kapılı dizel ve aile otomobili dediğimiz araçları ve Anadolu'nun pek tercih edilmeyen kasabaları seciyor ki hem müşterisi çok olsun, hem de müşterinin kapora gönderebileceği bir durum olsun. Tabi milletimiz saf, çoğu yılların birikimiyle ilk araba alacak. Yolu yordamı budur diye gönderiyor kaporayı. Bu vicdansızlar da aldıkları bu 250-500 TL ler ile zengin olacaklarını sanıyorlar. Allah onların burnundan fitil fitil getirir nasılsa..
8 ay once aynısı başımıza geldi allahtan 100 tl miz gitti birde antalyadan kastamonuya yol çilesi:mad:Çok dikkatli olunmalı bu durumlarda.