Orijinalini görmek için tıklayınız : Vti ve LPG..
Bugun sanayide gördüm ve cok üzüldüm.. :( Böyle özel arabalara ne diye tüp takarlar anlamıs degilim.. :Deli:
http://i384.photobucket.com/albums/oo289/serkan2709/Photo-0005.jpg?t=1264454735
http://i384.photobucket.com/albums/oo289/serkan2709/Photo-0004.jpg?t=1264454774
http://i384.photobucket.com/albums/oo289/serkan2709/Photo-0003.jpg?t=1264454836
http://i384.photobucket.com/albums/oo289/serkan2709/Photo-0002.jpg?t=1264454866
http://i384.photobucket.com/albums/oo289/serkan2709/Photo-0001.jpg?t=1264454895
Jön Türk
25-01-2010, 22:35
gözlerime inanamıyorum
Cok zeki insanmis.. Tebrik ederim..
sehir içi ne yakıo acaba:)
madem tasarruf edicen niye alırsın bu arabayı yazık valla:Deli:
bahsettiğiniz 98 model 1.6 bir araba tamam hızlı ve modifiyeye yatkın olabilir ama benzin fiyatı 3.65 TL bunuda unutmamak lazım...
VtecDream
25-01-2010, 22:42
özel bir araba... türkiyede 1 2 tane yok yüzlerce var s2000 falan desen yada type-r tamam anlıcam. millet jiplere ona buna takıyo jaguara takıo bunamı takmıcak :)
Burak VTEC
25-01-2010, 22:43
Bu tr deki tek örnek değil.Resimleri bozulan hafıza kartımdan kurtarabilirsem size bir örnek daha yollarım.Dedemdeki vti dada lpg vardı :( arabanın beynini bozmuş lpg.aracı bana verdiğinde ilk işim lpg yi söktürmek ve çıkma beyin almak oldu.Ayrıca bu sanırım sıralı lpg benim dedemin yaptığı eski sistemdi:ofk:
TolgaEsentepe
25-01-2010, 22:44
laf söylemek gibi bir lüksümüz yok malesef. Mal adamın zevk adamın :)
gambit49
25-01-2010, 22:45
araba :D adamin oldugu icin kendi keyfi bilir ister tup takar ister gaz yagi ile yurutmeye calisir. isin diger bir yonu kac yasinda araba benzin 3.7 sınırında
focus musty35
25-01-2010, 22:46
özel bir araba... türkiyede 1 2 tane yok yüzlerce var s2000 falan desen yada type-r tamam anlıcam. millet jiplere ona buna takıyo jaguara takıo bunamı takmıcak :)
+5500 kere katılıyorum m5 e turbo takıyorlar vtı a nıe takılmasın
ama suda var sonucta alan bu arabayı cıvıc kasası dıe almamıstır herhalde vtı dıe aldı sanırım mantık gazlıcaım zaman dırek benzıne alıırm oldu
cembozbey
25-01-2010, 22:46
adam ferrariye takmıs siz 1.6 arabaya uzuluyısnuz anlamadım gitti
maxpower
25-01-2010, 22:47
ankaradaki gri sedan mı bu?
birde kırmızı sedan vti vardı bi ara...
turbo&quattro
25-01-2010, 22:49
VTI nin nesi ozel yaw.
Ayrica alternatif yakit varken benzine 2kati fazla para vermekte bana gereksiz geliyor.
Hani 50.000 lik spor araba olurda LPG taktırırda kınarız.
19-20.000TL 97 VTİ'a taktırana birşey denmemeli bence benzin dayanmış 5 liraya.
Benim olsa uzun vadeli kullanmayı düşünsem bende taktırırım.
ÇALIŞKAN
25-01-2010, 22:54
vti satarken soracaksın lpg takacaksan kalsın satmıyorum dye :D lpg saçmalık
Emir_b16a
25-01-2010, 22:56
bnce yazık araca ama kime ne araba sonuçta çokta bi farkı yok
yusufcan_1982
devletimiz utansın bizi bu hallere düşürünler utansın kıbrısta 16 17 yaştagi gencler typer lara deli gibi arabalara biniyor biz burda az yakıt harcansın diye lütfen peşimden gel taktırıyoruz yane lpg
VTec_king
sportifliğe aykırı
madem az yakan bişi istiyorsun git punto 1.3 multijet al
ayrıca kıbrısda su anda 1.90 tl imiş benzin
ve türkiyeden gidiyor
resmen bizi ....yorlar..
serkan nereden buldun bunu hangı araba cok merak ettım valla..
Vti a yazıksa buna napmak lazım :soru:
http://www.blogcdn.com/www.autoblog.com/media/2007/11/ac_schnitz_0450-op.jpg
You might recall the AC Schnitzer crew trotting out a particularly gaudy BMW 3-series coupe in Frankfurt called the GP3.10, powered by a V10 engine pulled from the M5/M6 running off liquefied petroleum. While the styling of the Bimmer caused a few of us to inadvertently gag while patrolling the floor in Germany, its performance potential – 552 hp and 400 lb.-ft. of torque – showed promise.
Fast forward a few months later, and according to the Schnitzer folks, the GP3.10 set the world record for the fastest gas-powered car in the world. The coupe was brought out to the 13-mile Nardo test track in Southern Italy where it laid down a terminal velocity of 318.1 km/h, or 197 mph. While that's a feat unto itself, even more surprising is AC Schnitzer's claim that some of the technology will filter down to the tuner's products in the future.
EfeTopcu
25-01-2010, 23:01
bence bunda gülünecek , yadırganacak birşey yok , herkesin durumu kendine göre farklı şuan benzin nerdeyse 3.7-3.8 TL civarında , adam vti a lpg taktırdı die horgörülmemesi gerekiyor bence , şu yorumlar da yanlıs ; '' madem LPG takacan niye vti a biniyon ! '' , '' madem tüp taktıracan git şahin doğana bin '' vb .
yapmayın arkadaslar , lpg taktırması bence gayet doğal çünkü benzin bu fiyattayken o arabaya binip gezmek çok zor bir hal alıyor gerçekten .
Boost Up
25-01-2010, 23:12
http://www.autoblog.com/2007/11/17/ac-schnitzer-gp3-10-natural-gas-powered-3-series-hits-318-km-h/
Buna takılmış, VTI a takılmış çok mu?:D
Ayriyetten bu iş bütçe işidir. Takan kişi hem VTEC zevkini tadar, hemde hafta içi kafası rahat bir biçidmde binebilir.
Yadırgayanlar adamın yaptığı tasarrufu cebinden mi karşılayacaktı merak ettim.
serkan nereden buldun bunu hangı araba cok merak ettım valla..
Bizim Ümit abinin (Özen Ticaret) oradaydı, orda gördüm.. Plakaları felan söküktü.. :D
Cihan Çizmeci
25-01-2010, 23:26
Ben kesinlikle takmam ne gti a ne vti a ıvıra zıvıra.Ama kesinlikle yadırgamamda.
Adam aracını seviyodur satıp başka bişey almak istemiodur takmıştır kalkıpta bişey denemez.
redlinemst
25-01-2010, 23:27
yadırgayanlar adamın yaptığı tasarrufu cebinden mi karşılayacaktı merak ettim.
+1111111 :)
EfeTopcu
25-01-2010, 23:27
+1905 :icon_tup:
arkadaslar takmış olması cok normal benzin olmuş 4 lira.eminim düşünmüştür takmadan önce satıp baska bişi mi alıım die.sonra kendi bildiim arabam dierek çakmıştır tüpü yadırganacak bişi yok.eger lpnin litresi 4.5 lira olsa vay kaliteli yakıt die hepiniz takardınız.
tekniğe girecek olursak sonuçta hepsi hidrokarbon.hepsinin farklı yanma özellikleri var ama atıyorum lpgyi aem ile kontrol ediyorsunuz tum ateşleme egzantirk timing vırık cırık herseyi lpgye göre yaptın.benzin sistemini de kökünden söküp attın çöpe.pekala benzinliye kök söktürebilirsiniz.hem ucuz hem de kaliteli yakıtla çalışan bi arabanız olur.
pesimist206
25-01-2010, 23:28
Bu tr deki tek örnek değil.Resimleri bozulan hafıza kartımdan kurtarabilirsem size bir örnek daha yollarım.Dedemdeki vti dada lpg vardı :( arabanın beynini bozmuş lpg.aracı bana verdiğinde ilk işim lpg yi söktürmek ve çıkma beyin almak oldu.Ayrıca bu sanırım sıralı lpg benim dedemin yaptığı eski sistemdi:ofk:
abı keske dedemden banada bı vtı kalsa =) tuplu muplu bosver :D
Dostum.. Herzaman NOKTA yorum yapar.. Katiliyorum..:icon_tup:
vala bu pahalılıkta yapacak bişe yok benzin kol gibi girio doğrusu bu ben dizel golf aldım vala rahatladım zaten esayla gezmiom vti de vtec aça aça benzini içime kaçırıodu olur böle şeyler adamlar x5 e takıolar onlar 300 500 binler veriolar onlar nie tüp takıolar..
ALPER-VNS
25-01-2010, 23:57
türkiyede m5e tüp takıldığını duydum vti nedir :S
http://www.autoblog.com/2007/11/17/ac-schnitzer-gp3-10-natural-gas-powered-3-series-hits-318-km-h/
aynen ;)
benim arabada sorun cikarmayacagi garanti olsa, siradan bir motor olsa veya daha once yapilmis duzgun ornegini gorsem ben de dusunuyordum LPG takmayi.. kendimi keriz gibi hissediyorum, parayi kolay kazanmiyoruz..
özel araba ? vtec ???
tamam vtec güzel turbolandımı iyi işler çıkar hoşturda abartmıyalım...
özel arabalar klasmanına uzaktan yakından yaklaşamaz.
benzn fiyatları pahalı gelmiştir mal sahibi bunu yapmıştır. Her vtec turbo olucak diye bi kanun yok ...
chiefkadir
26-01-2010, 00:04
Sti'a takanda var.Halkı mal ettiler kim napacağını şaşırdı:ofk:
http://www.sahibinden.com/40_000_km_de_hic_hatasiz_orjinal!_!_!-77WQQaXQQ6421241WQQpXQQdisplayitem?
benim arabada sorun cikarmayacagi garanti olsa, siradan bir motor olsa veya daha once yapilmis duzgun ornegini gorsem ben de dusunuyordum LPG takmayi.. kendimi keriz gibi hissediyorum, parayi kolay kazanmiyoruz..
+100000000000000
surda 3-5 gundur dizel accent'e biniyorum tatilde,yakit yonu nedeniyle asik oldum resmen benzinli arac iyi hos ama ne kadar yuk oluyormus insan onun farkina variyor en yakin zamanda bi corsa tipi 2.el arac alicam dizel
Low-Rider
26-01-2010, 00:08
Adam takmış keyfini sürüp tasarrudunu yapıyor.
Siz niye gocundunuz?
Gayet mantıklı iş yapmış.
o kişiyi Lpg taktı diye değil de onu taktırmak zorunda bırakanları yadırgamak daha mantıklı
değilmi ?
aviator35
26-01-2010, 00:17
taktıranlar utansın... ayrıca illa gazlayacaksa basar butona geçer benzine, bu ekonomik şartlarda böyle maalesef.
madem tasarruf edicen niye alırsın bu arabayı yazık valla:Deli:
Belki arabayı aldığı zaman maddi durumu iyi idi, şu anda benzine para harcama gibi bir lüksü yok.. Kimseye söz düşmez bence bu konuda.
Ne var ki bunda..? Gorende limited editon bi arac fln sancak altiustu lpg bakimlari tam olduktan sonra sknti yok ki hahah bir vti konusu daha trdeki tum vtilar pert olana kadar kaldiki bana gore hala kazasiz olani yok bu tarzbenzer konular acilcaktir .. Lpg powered vti muahahah jlan n guldum gece gece.. Yakit ekonomisini gectim duzgun ayarla benzinli halinden dha bile perf. Hp verio olabilir arac vsvsvsvs...
gokhan035
26-01-2010, 00:38
görende arabistan da yaşıyoruz sanar, orda yaşasam V6 dan aşağı arabaya bineni s.sinler, tr de yaşıyoruz arkadaşlar vti mti diye zevk mi bıraktılar adamda, utanmasalar 2. ele de kdv getiriyodu adamlar, bi yalan dolan nabız yokladılar tepkileri görünce vazgeçtiler, 2-3 gün sonra da yok öyle birşey nerden çıktı ki deyip medya nın üstüne attılar suçu. valla takan arkadaş öyle uygun görmüş takmış lpg yi, belki arabanın ilk sahibi kıyamıyo, belki multijetlere dizellere uyuz oluyo, belki EK sedan olup sunroof lu olması hoşuna gidiyo, belki lpg de hiç gazlamıyo 3000 deviri geçmiyo, gazlıcağı zaman alıyo benzine vtec mi açıcak ne açıcaksa yardıra yardıra gidiyo, yaptığı tasarrufla da keyfine keyif katıyo, bilmeden böyle aşağılarcasına yorumlar saçma oluyo.
herkesin arabası da lpg si de zevki de kendine, adam lincoln navigator a taktırmış km de 1 lira yakan aracı şimdi 50 kuruş yakıyo adam keyifli, araba dediğin e nihayetinde dünya malı abartmamak lazım.
boosted_pug
26-01-2010, 00:39
araba adamın zevk adamın bence yadırgamamak lazım roll denerken benzine alıyodur şehir içi tüpe devam :D
tuner faruk
26-01-2010, 01:25
görende arabistan da yaşıyoruz sanar, orda yaşasam V6 dan aşağı arabaya bineni s.sinler, tr de yaşıyoruz arkadaşlar vti mti diye zevk mi bıraktılar adamda, utanmasalar 2. ele de kdv getiriyodu adamlar, bi yalan dolan nabız yokladılar tepkileri görünce vazgeçtiler, 2-3 gün sonra da yok öyle birşey nerden çıktı ki deyip medya nın üstüne attılar suçu. valla takan arkadaş öyle uygun görmüş takmış lpg yi, belki arabanın ilk sahibi kıyamıyo, belki multijetlere dizellere uyuz oluyo, belki EK sedan olup sunroof lu olması hoşuna gidiyo, belki lpg de hiç gazlamıyo 3000 deviri geçmiyo, gazlıcağı zaman alıyo benzine vtec mi açıcak ne açıcaksa yardıra yardıra gidiyo, yaptığı tasarrufla da keyfine keyif katıyo, bilmeden böyle aşağılarcasına yorumlar saçma oluyo.
herkesin arabası da lpg si de zevki de kendine, adam lincoln navigator a taktırmış km de 1 lira yakan aracı şimdi 50 kuruş yakıyo adam keyifli, araba dediğin e nihayetinde dünya malı abartmamak lazım.
Kesinlikle katılıyorum tam içimden geçenleri yazmışsın Gökhan abi:icon_tup:
ya cidden size ne ya_? bende LPGli araca biniyorum... NEDİR BU ÖN YARGI_? Bu kroluk mu apacilik mi_? hem performans hem ekonomi istiorum ya, yeri gelince basıcam yeri gelince tın tın gidicem... Sunroofumu açıcam,German yapıcam,body kit takıcam yapıcam oğlu yapıcam...Ama LPG ile olmaz??? nie__???? olmaz çünkü LPG sadece ŞAHİNE DOĞANA...
ya neden 2 liraya gidilecek yere 4 liraya gideyim... DÜNYANIN EN PAHALI BENZİNİ NE DEMEK YA_??? EN PAHALLI_?? NEDEN TAKTIRMASIN MİLLET NEDEN_? İLLA BENZİNDEN BECERSİN Mİ DEVLET BİZİ...
HEM DOĞRU YAPILIRSA PERFORMANSTA ÇOK AZ ETKİLENİYOR
Zamanında TYPER CUPlardaki TYPERDA LPG idi TÜRKİYE'DE SPONSORU İPRAGAZDI...
Kimseye bir tepki değildir bu söylediklerim...
Saygılar...
_muhaRRem
26-01-2010, 01:34
şu vtı lar 13.000tl lere düşse ilk işim alıp gaz takıp kullanmak olcak :)
mertacar
26-01-2010, 01:36
ahahha böyle konular açında yapılan yorumlara gülelim biraz, neşemiz yerine gelsin..
özel araba vti :D:D:D
şimdi lpg taktırmayanlar ayda 700 lira harcıyorsa bu eleman 300 lira harcayacak..
bir senede 400x12=4.800 lirasını arabanın ustune koyup çok daha iyi bir vtec alacak .. yada işte ferrari falan alır bu özel arabanın yerine :)
ama ona da lpg taktıracak :D
yorumlar hakkaten gereksız olmus. arabanın motorndurumu ıyırse takarsın sıralı lpg nı bınersın gazlıycagın zaman benzıne alırsın devam edersın... basıt mantık. yuzde 40 tasarruf etmek nedır? yakın bı abımın vtecınde vardı benzın 3.5 lıra sevıyesınde ıken sehır ıcı 165 bın yakıyordu varın sız hesaplayın
bugra_0101
26-01-2010, 02:01
benzin pahalı ve adam eminim ki onun vti olduğunun farkında bile değildir
benzin pahalı ve adam eminim ki onun vti olduğunun farkında bile değildir
suan arabam dolu olmasa ve uzun seneler bınmeye karar versem takarım :)
DogukanB
26-01-2010, 02:04
adam ferrariye takmıs siz 1.6 arabaya uzuluyısnuz anlamadım gitti
:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup:
Ben de devlet olsam ben de sürekli zam koyarım benzine.
Ne de olsa lpgye mallık diyen bir zihniyetin karnından sıpayı eksik etmemek lazım.
Lpg+vti gayet normal ne arabalara takılırken :)
benim asıl merak ettiğim konu....lpg nin oktanı yüksek bildiğim kadarıyla...bu oktan yüksekliği ayarla performans artışı haline getirilemiyormu acaba....manifolda gömülmüş doğru açılı enjektörlerle ve düzgün bir ayarla performans benzine göre lpg de arttırılabilirmi? daha önce subarusu olan bir arkadaş bu konuya baya kafa yormuştu ve yanılmıyorsam gayet başarılı sonuçlarada ulaşmıştı :soru: ...bu konuda bilgisi olanların yorumlarını bekliyorum.....bence arabasına lpg taktırdı diye yerden yere vurmaktansa....bu tip işin teknik iç yüzünü tartışsak sanki daha verimli bir şeyler yapmış olacağız...ne dersiniz ? ....sizce lpg ile daha iyi bir performans alınabilirmi?
adam lpgden edeceği karla komple b20 motor koyar zaten bi 100.000 km sonra :) o yüzden hiçbir mantıksız yanı yok bu işin. eğer benzin olmuşsa 3.7 mecbur insanlar...
vtecler güzel eğlenceli makinalarda öyle special edition bir araba değil gariban oyuncağı altı üstü bence yapan doğrusunu yapmış zevkte parada onun adamlar cayene turbolara taktrıyor..
M_PROJECT
26-01-2010, 07:06
benzinin neredeyse litresinin 4 lira oldugu bir yerde mantiksiz bir hareket degilki , neden yadirgiyorsunuz .
vtecler güzel eğlenceli makinalarda öyle special edition bir araba değil gariban oyuncağı altı üstü bence yapan doğrusunu yapmış zevkte parada onun adamlar cayene turbolara taktrıyor..
garıban oyncagı :D
30 40 50 60bın harcayan garıbanlar:D
garıban oyncagı :D
30 40 50 60bın harcayan garıbanlar:D
iyide selçuk ben standartından bahsediyorum her arabaya o para harcanır 50-60 bin :)
iyide selçuk ben standartından bahsediyorum her arabaya o para harcanır 50-60 bin :)tabı herkes keko deıl bızım gıbı :D
tabı herkes keko deıl bızım gıbı :D
estağfurullah o ustabaşının hvanlığı :hehe:
ahahha böyle konular açında yapılan yorumlara gülelim biraz, neşemiz yerine gelsin..
özel araba vti :D:D:D
ahahaha mert al 2 ye devam olm:hahaha:
VTI'ya LPG takmak Hindistan'da inek öldürmek gibi bişey galiba :D
Buyrun EP3 ;
http://www.2a-lpg.com/index.php?ind=gallery&op=foto_show&ida=398
VTI'ya LPG takmak Hindistan'da inek öldürmek gibi bişey galiba :D
Buyrun EP3 ;
http://www.2a-lpg.com/index.php?ind=gallery&op=foto_show&ida=398
bence de bu devletin ayıbı benzin 3,7 lira olmuşsa.
http://www.2a-lpg.com/index.php?ind=gallery&op=foto_show&ida=395
bu foto daha iyi açıklayabilir. araç gerçekten özelmiş.
bence de bu devletin ayıbı benzin 3,7 lira olmuşsa.
http://www.2a-lpg.com/index.php?ind=gallery&op=foto_show&ida=395
bu foto daha iyi açıklayabilir. araç gerçekten özelmiş.
Tamam bende diyorumki utanılacak bi durum yok :)
antihondacı değilim bende K20 hayranıyım ama sadece pazar günü binecek kadarda benzinim olsa LPG takmazdım ;)
fsunnetci
26-01-2010, 08:15
isteyen istediğni yaptırsın..o araç lpg'de bile her türlü gider.antalya da atakmusti nickli arkadaşımız acura integra turbo araca lpg taktırdı ve sorunsuz kullandığını söylemişti..1lt benzin=3.7tl napsın millet..:D istemeyerekten taktırıyor insanlar..o zmn binmesin kardeşim diyenler de vardır mutlak içinizde ama o sizin düşünceniz saygılar;)
vtec motora verıcegı zararı nedır bu boyutta uzun sure kullanırsa vtec actıgı zaman nasıl oluyor lpg de?merak edıcı bır cook soru olusuyor aslında..
akbaba78
26-01-2010, 08:30
micmis icine:Deli:
vtecburhan
26-01-2010, 08:38
vtı e tup takılmasını normal karsılayan arkadaslara bır sorum olacak bugun vtı almaya kalksanız tup takılmıs bı vtı yada gecmısınde tup takılmıs bır vtı alırmıydınız ??
cevabını ben vereyım kesınlıkle almazdınız yada alırdınızda fıyatı en dıpten vururdunuz cunku tup takılmıs bı araba olarak lekesı var :D:D
şimdi ozman birde şöyle düşünelim bugun vtı nız olsa bu yorumlarrı okur ve benım ustte yazdıgımı okuduktan sonra vtı e tup takarmıydınız :D:D:D
ya kesin ve net konuşayım an itibariyle atmosferik bir aracım olsa yada standart turbolu saniye düşünmeden takardım sıralı sistemi ;)
hani cem abinin beynini yedim gerçi ama bi olur dese EKE ye bile takarım.Benzin olmuş anasının nikahı valla
lumpenst
26-01-2010, 08:47
yazıklar olsun!
yazıklar olsun!
sen 1.4 unle kmde 300 bın yakarken mutlumusun?
ya kesin ve net konuşayım an itibariyle atmosferik bir aracım olsa yada standart turbolu saniye düşünmeden takardım sıralı sistemi ;)
hani cem abinin beynini yedim gerçi ama bi olur dese EKE ye bile takarım.Benzin olmuş anasının nikahı valla
olur kanka istersen takarız ciddiyim
hadı hayırlı olsun mustu :)
olur kanka istersen takarız ciddiyim
yaw senin canıı yirim abim :D
nasıl olsa bize evlat oldu bu talibi çıksa hanım sattırmıyo bari keyifle binelim :D detayları konuşalım abim :D
hadı hayırlı olsun mustu :)
ahuahua eyw kanka :D
ecthelion
26-01-2010, 09:00
ümitin dükkanı burası
Onur typer
26-01-2010, 09:02
tamam tasarrufdur falan ama kımse kusura bakmasında yazık taktırmam ben asla gıtsın satsın hem 5-6 lıra cebıne kalır hemde az yakan 13-15e bı araba alır
tamam tasarrufdur falan ama kımse kusura bakmasında yazık taktırmam ben asla gıtsın satsın hem 5-6 lıra cebıne kalır hemde az yakan 13-15e bı araba alır
nesi yazık teknik olarak açıklayabilirmisin ?
Yada Şöyle sorayım.
Bana LPG nin bilimsel olarak motor ömrünü KISALTTIĞINI gösteren bir veri bir yazı bir şey gösterebilirmisiniz.
Yapanın vardır bir bildiği :)
8.000rpm
26-01-2010, 09:13
LPG motor ömrünü kesinlikle kısaltmaz
ama konuyu biraz açmakta yarar var , ayarsız olan her sistem , motoru bozar-kırar...
bunu benzin için de dizel için de lpg için de söyleyebiliriz...
performansı nasıldır acaba? :)
Rstmania
26-01-2010, 09:15
Yaw hep demiyonuz mu sedan aile aracı falan filan.. İşte adam ailesini rahat rahat gzmek için takmış lpgyi geziyor. Niye bu kadar sinir ki. Bu lpgli olmuş kalmış geriye 672315 tane daha vti.(tam sayıyı bilmediğimden salladım. Sonra bu kadar yok falan filan demeyin.)
performansı nasıldır acaba? :) kayıp sozkonusu deıl :) ıyı ayarlanmıs bır sıstemde tabıkı
DetailEF
26-01-2010, 09:16
Hepimiz insanlık olarak bıktık değil mi artık VTi VTi :)
lpg araca hiç bir arıza vermez ah şu lpgciler güzel ayarlasa sıralı sistemde güzel ayarla asla sıkıntı olmaz bağlıycan widebandı doğru değerleerle hiç bir şey olmaz tek sevmediğim kuru yakıt ama olur neden olmasın :)
tüplü ve öfkeli filminde oynayabililir :D 4-1 headers filtre kitide var maşallah :D
Hepimiz insanlık olarak bıktık değil mi artık VTi VTi :)
turbo yapılmadıgı sürece hiç1 artısı yok gına geldi ilah ilan edildi midem bulanıyor artık bu fanatiklikden, kendisinden üstün typer s2000 gibi arabalar varken halen vti öhhh geldi artık
bence biraz fark eder ya. benzinde,lpg de fark ediyo çünkü bi arabanın gidişi özellikle top speed de. :)
lpg araca hiç bir arıza vermez ah şu lpgciler güzel ayarlasa sıralı sistemde güzel ayarla asla sıkıntı olmaz bağlıycan widebandı doğru değerleerle hiç bir şey olmaz tek sevmediğim kuru yakıt ama olur neden olmasın :)
dimi abi :D hangi marka takalım sıralıyı :D
valla ben ciddiyim şu işi detaylı konuşalım abi 50 hp eksik olsun gazlı olsun :D
@stp
yanlis animsamiyorsam yeni kasa civiclerde lpgnin cok da saglikli olmadigini soylemistin.
İnternette millet memnun oldugunu soyluyor ama kimse malina kotu demez.
Disaridan biridi olarak guncel gozlemin ayni mi?
Xenomorph
26-01-2010, 09:22
vti düşmanları çıkmış hemen :) vti özel bi arabamı peh heh vs vs....
benzin isterse 14 ytl olsun tüp takılmaz arabaya benim görüşüm budur o araç benzınle çalışmak ıcın tasarlanmıştır benzin koymıcaksan gidip ekonomik araba alırsın albea ne bileyim accent vs bunlara lpg takıyorlar bence yıne yanlıs ama kullanım amacı farklı...taksi dolmuş vs
bence salakça aptalça yazık olmuş bir b16'ya tabi bizim için özel olan bu motor sizin için 1.3 multijetten farklı değil :) Benzinli Arabaya Benzin Konur Mazotluya Mazot Bence Bu Böyledir Kimse Alınmasın Üstüne Arabaya Biniyorsan Benzininide Koyacaksın
bence biraz fark eder ya. benzinde,lpg de fark ediyo çünkü bi arabanın gidişi özellikle top speed de. :)
Ben 1.6 16v bi Leon ile, LPG ile 40.000km yaptım.
Saniye tutarak denedik, kadran videosu çekerek denedik, hatta rolling yaparak denedik, gidişte LPG'nin hiç bi dezavantajını görmedik, hatta rollingde daha iyi gittiğini Can görünce hayrete düşmüştü :D
iyi ayarlanmış bi sistemde kayıp minimum olur..
herkes kendi hayatını yaşar iştediği gibi davranır VTİ bir klasik TR'de ama bu herkes için aynı değil tabiki isteyen istediği şeyi takıyor aracına sonuçta LPG takılası da çok enteresan bir durum değil.. benzin 3.75 olunca.. :(
1.6 ies'te kullanıyorum lpg hiçbir şekilde sıkıntısı yok ayarları çok iyi biraz açık bile yani daha da az yaktırılabilir ama orjınalin altına düşmesin diye fazla yaktırıoruz aracı maşallah iyi gidiyor 200-220 km indiriyor makina.. subap ayarlarına dikkat etmek lazım lpgli hondalarda özellikle.. subap ayarı çabuk bozuluyor..
@stp
yanlis animsamiyorsam yeni kasa civiclerde lpgnin cok da saglikli olmadigini soylemistin.
İnternette millet memnun oldugunu soyluyor ama kimse malina kotu demez.
Disaridan biridi olarak guncel gozlemin ayni mi?
yenı cıvıclerde evet saglıklı olmuyor bunu soylemıstım ve desteklıyorum hala :) cunkı bakıma gelen ve bulunduranlardan gorduklerımle soyleyebılıyorum
anılayvaz
26-01-2010, 09:24
ayarı yapılınca performansı gayet iç açıcı oluyor.Bizim araçta da LPG bulunmakta şuan LPG de daha iyi gittiğini düşünüyoruz hiç değilse gaza daha rahat basıyoruz :)
ulkemızde bır cokk yerde deger olculmeden tup ayarı yapılıyor.pek sorarım sıze bu deger olculmeden yapılan LPG ayarlarının hıc mı zararı yoktur motora.
http://www.resimyukle.gen.tr/images/214_pe_in.jpg
DetailEF
26-01-2010, 09:26
vti düşmanları çıkmış hemen :) vti özel bi arabamı peh heh vs vs....
benzin isterse 14 ytl olsun tüp takılmaz arabaya benim görüşüm budur o araç benzınle çalışmak ıcın tasarlanmıştır benzin koymıcaksan gidip ekonomik araba alırsın albea ne bileyim accent vs bunlara lpg takıyorlar bence yıne yanlıs ama kullanım amacı farklı...taksi dolmuş vs
bence salakça aptalça yazık olmuş bir b16'ya tabi bizim için özel olan bu motor sizin için 1.3 multijetten farklı değil :) Benzinli Arabaya Benzin Konur Mazotluya Mazot Bence Bu Böyledir Kimse Alınmasın Üstüne Arabaya Biniyorsan Benzininide Koyacaksın
VTi'ın ne düşmanı olucak yahu? Senin araban çok mu özel. Al bak ben sana 75.000 km'de, üzerindeki boya orjinal boyası olan tamponu bile boyanmamış bir 306 Cabriolet fotoğrafı koyarım dibin düşer burada. Kalkıp saçma sapan yorumlar yapmayın ya. Akıllı olun biraz LPG dediğin kuru yakıt, VTi'ada takılır Ferrari'ye de Supra'ya da Corvette'e de. Eğer paran çoksa benzinle binersin. Ama 1LT'ye 3.60-3.70tl para veriyorsam ben, bu devlet benden her faturamda 30 tane vergi alıyorsa, kiramın bile vergisi varsa, suyumun elektriğimin vergisi varsa, bende yeter ulan artık der takarım. Özel araba dediğin şey sayılı olur. Etrafta göremezsin gördün mü de dibin düşer :heyoo:
Merhaba,
Kusura bakmayın ben STP 'nin account'uyla yazmak zorunda kalan Sait :)
LPG 'li VTI 'ım vardı ve 6-7 ay kadar önce sattım.Soracağınız birşey varsa cevaplayabilirim.. Ayrıca LPG arabada takılıyken arabanın içinde Selçuk'ta vardı.Hatta Rolling yapıyorduk silivri semalarında :):):)
yenı cıvıclerde evet saglıklı olmuyor bunu soylemıstım ve desteklıyorum hala :) cunkı bakıma gelen ve bulunduranlardan gorduklerımle soyleyebılıyorum
yenı cıvıclerde tup taktıktan sonra daha cook yaktıgını ıddaa eden war..
VTi'ın ne düşmanı olucak yahu? Senin araban çok mu özel. Al bak ben sana 75.000 km'de, üzerindeki boya orjinal boyası olan tamponu bile boyanmamış bir 306 Cabriolet fotoğrafı koyarım dibin düşer burada. Kalkıp saçma sapan yorumlar yapmayın ya. Akıllı olun biraz LPG dediğin kuru yakıt, VTi'ada takılır Ferrari'ye de Supra'ya da Corvette'e de. Eğer paran çoksa benzinle binersin. Ama 1LT'ye 3.60-3.70tl para veriyorsam ben, bu devlet benden her faturamda 30 tane vergi alıyorsa, kiramın bile vergisi varsa, suyumun elektriğimin vergisi varsa, bende yeter ulan artık der takarım. Özel araba dediğin şey sayılı olur. Etrafta göremezsin gördün mü de dibin düşer :heyoo:
306 cabrıoyamı dıbımız dusecek :)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/18/Peugeot_306-Cabrio-I.jpg
DetailEF
26-01-2010, 09:31
306 cabrıoyamı dıbımız dusecek :)
Hiç görmesem her gün 2-3 tane VTi görüyorum ben? Gördüklerimin bir çoğuda cacık şeklinde. VTi'*** dibim düşsün ?
Hiç görmesem her gün 2-3 tane VTi görüyorum ben? Gördüklerimin bir çoğuda cacık şeklinde. VTi'*** dibim düşsün ?
kımse vtı a dıbın dussun yazdımı benmı kacırdım? ve afedersınde hergun deıl haftada 2 3 tane vtı gorebılıyorsan basarıdır. ben hergun honda servısındeyım ben gormuyorum okadar :)
Xenomorph
26-01-2010, 09:33
tamam abi tamponunda boya olmayan 306 cabrio çok özel :D ayrıca sen benım arabamda kaç parça boya oldugunumu bılıosunda senın arabanmı dıosun :)
herneyse uzatmıyorum 306 gti olsun 2 parça boyalı olsun bana göre :)
http://www.resimyukle.gen.tr/images/214_pe_in.jpg
hehehe süpermiş bu:)
konuyu 22 üye okuyor...:hahaha::icon_tup:
DetailEF
26-01-2010, 09:37
kımse vtı a dıbın dussun yazdımı benmı kacırdım? ve afedersınde hergun deıl haftada 2 3 tane vtı gorebılıyorsan basarıdır. ben hergun honda servısındeyım ben gormuyorum okadar :)
Benim sokağımda 1 adet park edili var orjinal. 2. arka sokağımda var bir adet o da lacivert renk. Yolda giderken elbet 1 tanesine denk geliyorum. Sanayiye gidiyorum boyada olanı var. Ben şahsen 306 Cabriolet'i bu kadar görmüyorum ya da 306 gti ? Peugeot sempatizanı değilim. Görüp görmediğimi söylüyorum ;)
8.000rpm
26-01-2010, 09:37
off yaa , allah aşkına konu VTI değil
konu esasen LPG
iyi ayarlanmış bir lpg sistemi performans düşürmez...!!!
iyi ayarlanmış ve sağlıklı bir sistemin de motor sağlığına bir zararı olmaz...!!!
daha ne tartışıyorsunuz?
iyi ayar yapma , sağlıklı bir sistemin olmasın , motorun da kırılır performansın da düşer yakıt masrafın da tavan yapar...
o öyle demiş bu böyle demiş kültürünü bırakın artık yahu...!!!
içinde vti geçen bir konu her zaman bu hale gelmesin artık , siz sıkılmadınız mı bunun böyle olmasından?
kimse kimsenin hiçbişeyini beğenmek zorunda değil , kimse kimseyi ikna etmek zorunda değil...
Xenomorph
26-01-2010, 09:38
az gördüğümüz arabamı özel? özel araba kavramı nedir...ben kimim biz kimiz
tartışmıyorum abi sadece küçümseniyorya araç ona kızdım :) banane yoksa çokta tın yorumumuda yazdım Tüp Müp Takmam Arabaya :D
Benim sokağımda 1 adet park edili var orjinal. 2. arka sokağımda var bir adet o da lacivert renk. Yolda giderken elbet 1 tanesine denk geliyorum. Sanayiye gidiyorum boyada olanı var. Ben şahsen 306 Cabriolet'i bu kadar görmüyorum ya da 306 gti ? Peugeot sempatizanı değilim. Görüp görmediğimi söylüyorum ;)
senın ıcın gormedıgın araba ozel araba ıse bende nezamandır lada 1502 gormuyorum 4 sene felan oldu sanırım :)
http://www.lada-owners-club.co.uk/History_Pictures/pic3.jpg
bizim mahallede de bi sarı bide yeşil var 306 cabriolet lazımsa bilginiz olsun?? 2 side fabrikadan çıktığı gibi..
R_Kaptan
26-01-2010, 09:39
walla vtı tüp takmak açıkcası anlam veremedim.madem tüp takıcaksın ozaman vtı'nı sat arabayada yazık olmasın git tüplü şahine bin:D
benzin olmuş 4 lira bence herkes taktırmalı parayı ha çöpe atmışsın ha benzine vermişsin aynı şey gelişi 0.8 kuruş olan benzini 3.76 liraya satıp milleti düdükleyenler utanmıyorda millet neden utansın tüp taktırınca
8.000rpm
26-01-2010, 09:39
kavramsal tartışmalara girmek ne kadar saçma...
özel ne yaa?
kime göre özel neye göre özel?
saçmalamayın allah aşkına...
benim özelimden kime ne? başkasının özelinden bana ne?
Xenomorph
26-01-2010, 09:40
senın ıcın gormedıgın araba ozel araba ıse bende nezamandır lada 1502 gormuyorum 4 sene felan oldu sanırım :)
:D:D....bızım mahallede var bundan bı tane ya :D pek özel olmamıs :D
kavramsal tartışmalara girmek ne kadar saçma...
özel ne yaa?
kime göre özel neye göre özel?
saçmalamayın allah aşkına...
benim özelimden kime ne? başkasının özelinden bana ne?
sanane lan sananeeeeee
:D
Xenomorph
26-01-2010, 09:42
Vti Alın Hondacı Kazansın
Benzin Alın Pompacı Kazansın
Vergi Verin Devlet Kazansın
Lpg Taktırın Sanayi Kazansın
Lpg Fiyatları Çıksın Gazcı Kazansın
vs vs :D
isyan lpg takarak değil farklı birşekilde yorumlanmalı yapılmalı bence sonuçta kızdıgın vergıdıyı ordanda alıyor devlet
Bak arkadaşım ben günde 60 km yol yapiyorum işe git gel ama hala sadece üç defa vti gördüm ! Sen nasıl görüyorsun çok mrak ettim zira ya çok şanslısın yada hayal görüyorsun ?
Xenomorph
26-01-2010, 09:44
ankaraya gidince e-30 benim için özel araba olmaktan kalkıcak :)
8.000rpm
26-01-2010, 09:44
sanane lan sananeeeeee
var ya , alttaki gülen suratı sonradan gördüm
az daha geliyodum yanına uçarak :D:D:D
var ya , alttaki gülen suratı sonradan gördüm
az daha geliyodum yanına uçarak :D:D:D gel anam gel ucan yerelerını alırım bısıcıgın kalmaz:D
Güzel araba vti yi satıp alsam mı :D
Bu arada,
LPG'yle ilgili birşeyler söyleyip STP 'nin accountunu kendisine iade edicem :)
7 ay önceki rakamlarla Benzin / LPG
Gazlayarak kullanıldığında ki genelde sürekli bu civarda yaktım...
Benzin km de 450-500 kuruş / LPG 200-250 kuruş
Toplam araba alındığından satılana kadar 56 bin km yapıldı.
56.000 x 450 = 25.200 TL
56.000 x 200 = 11.200 TL
KAR = 14.000 TL
Arabama hergün bindim.İstediğim kadar gaza bastım.Ne yakar diye hiç korkmadım.Gerektiğinde tek bir tuşla Benzine geçtim.Benzinden neredeyse farkını görmedim.Evet mutlaka benzin değil ama aradaki fark,
Top speed
Benzin / LPG
240 / 225-230
Hızlanmayı doğru ölçmek için cihaz lazım çünkü çok aşırı farkedilir birşey yok.
DetailEF
26-01-2010, 09:46
Ya sen neden bu kadar konuyu çarpıtmaya meilli bir insansın onu hala çözemiyorum. Sen her gün bi Bugatti Veyron görsen bu araçtan onlarca olsa ve bu millette onu rollinglerde bakkala çakkala giderken görsen sıkılmaz mısın? Ha benzin ve gelirin bu kadar düşük olduğu bir ülkede imkansız tamam ama ben sana örnek verdim. Bunuda çarpıtıp 3 yaşındaki çocuk gibi evirip çevirip bana laf sokmaya kalkma diye açıkladım;)
Bana cidden örk geldi bana bu VTi meselesi. Tüpte takılır, tepe tepede kullanılır, 1 değil 5 değil 10 değil çok var VTi. Kalkıp konuyu evirmenin çevirmenin alemi yok ya.
Alın VTi sizin olsun. Birşeylere kendinizi çok kaptırmışsınız inanmışsınız da sonunuz hayırlı olur inşallah.
tüpte kaçak var sanırsam herkesin kafası güzel oldu :)
konu nerelere geldi :)
Bu arada,
LPG'yle ilgili birşeyler söyleyip STP 'nin accountunu kendisine iade edicem :)
7 ay önceki rakamlarla Benzin / LPG
Gazlayarak kullanıldığında ki genelde sürekli bu civarda yaktım...
Benzin km de 450-500 kuruş / LPG 200-250 kuruş
Toplam araba alındığından satılana kadar 56 bin km yapıldı.
56.000 x 450 = 25.200 TL
56.000 x 200 = 11.200 TL
KAR = 14.000 TL
Arabama hergün bindim.İstediğim kadar gaza bastım.Ne yakar diye hiç korkmadım.Gerektiğinde tek bir tuşla Benzine geçtim.Benzinden neredeyse farkını görmedim.Evet mutlaka benzin değil ama aradaki fark,
Top speed
Benzin / LPG
240 / 225-230
Hızlanmayı doğru ölçmek için cihaz lazım çünkü çok aşırı farkedilir birşey yok.
teşekkürler dostum kesinlikle işin özeti budur abi :icon_tup:
özelinizi tüzelinizi yiyim :hehe:
lpg takıp takmamak kişinin kendi tercihidir..ama takanlara da tü kaka demeyin bence..
Ya sen neden bu kadar konuyu çarpıtmaya meilli bir insansın onu hala çözemiyorum. Sen her gün bi Bugatti Veyron görsen bu araçtan onlarca olsa ve bu millette onu rollinglerde bakkala çakkala giderken görsen sıkılmaz mısın? Ha benzin ve gelirin bu kadar düşük olduğu bir ülkede imkansız tamam ama ben sana örnek verdim. Bunuda çarpıtıp 3 yaşındaki çocuk gibi evirip çevirip bana laf sokmaya kalkma diye açıkladım;)
Bana cidden örk geldi bana bu VTi meselesi. Tüpte takılır, tepe tepede kullanılır, 1 değil 5 değil 10 değil çok var VTi. Kalkıp konuyu evirmenin çevirmenin alemi yok ya.
Alın VTi sizin olsun. Birşeylere kendinizi çok kaptırmışsınız inanmışsınız da sonunuz hayırlı olur inşallah.
arkadas bırsey demeden oyle bı gırdınkı mesajınla yok nsı ozel ok nesı bılmemne? sananekı? neden vtı ıle bu kadar yaranız var? ben gecelerı kalıp balkondan arabamı ızlıorum zevk alıyorum benım ıcın okadar ozel bundan sanane? bızım ıcın ozel. bız vtıcılar olarak arabalarımıza dıger funlardan daha baska bır baglıyız bundan kıme ne?
senin bence otomobillere karşı bi düşmanlığın var :)
LPG yi bahane edip içinizdeki honda nefretinizi burada kusmayın ;)
DetailEF
26-01-2010, 09:49
lpg takıp takmamak kişinin kendi tercihidir..ama takanlara da tü kaka demeyin bence..
Ağzınız bal yesin :)
8.000rpm
26-01-2010, 09:50
gel anam gel ucan yerelerını alırım bısıcıgın kalmaz:D
bi ara gelicem şeref abiye periyodik bakımı yapıcaz :D
uçan yerlerimi de yanımda getiricem :D
senı sevıyorum
arkadas bırsey demeden oyle bı gırdınkı mesajınla yok nsı ozel ok nesı bılmemne? sananekı? neden vtı ıle bu kadar yaranız var? ben gecelerı kalıp balkondan arabamı ızlıorum zevk alıyorum benım ıcın okadar ozel bundan sanane? bızım ıcın ozel. bız vtıcılar olarak arabalarımıza dıger funlardan daha baska bır baglıyız bundan kıme ne?
Ya Selçuk bu arkadaş Vti sahibi olmadan bunları anlaması mümkün değil ! Zira bu öyle bir sevgi ki anlatılmaz yaşanır. Bir gün gelir oda anlar :D
Aracıma LPG takalı 3 sene, 40000km oldu. Ortalama kilometre başı 0.18 karım var. Toplam 7200TL kar etmişim. Hadi 2200 LPG maliyeti düştüm kaldı 5000. Ayda 150 TL ortalama karım var. Denemelerde de her zaman LPG'de oluyorum, söyleme ihtiyacı bile duymuyorum.
Öğrenciyim, istediğim arabaya, benzine para verecek kadar zengin olmayarak, istediğim gibi biniyorum.
Cimmeria
26-01-2010, 09:52
3 senedir vti kullanıyorum hiç denk gelemedim her gün 2-3 vti'ya...
1.4lerle karıştırıyor olmayasın :)
ayrıca 306 cabrioda güzel araçtı zamanında
Aracıma LPG takalı 3 sene, 40000km oldu. Ortalama kilometre başı 0.18 karım var. Toplam 7200TL kar etmişim. Hadi 2200 LPG maliyeti düştüm kaldı 5000. Ayda 150 TL ortalama karım var. Denemelerde de her zaman LPG'de oluyorum, söyleme ihtiyacı bile duymuyorum.
Öğrenciyim, istediğim arabaya, benzine para verecek kadar zengin olmayarak, istediğim gibi biniyorum.
sen ne terbıyezız bır adamsın efsane golf gtı a lpg takmıssın....
8.000rpm
26-01-2010, 09:54
efsane golf gti özel bi araç değil ki??
:D:D:D
DetailEF
26-01-2010, 09:55
İçimde Honda nefreti yok, eğer şu fotoğrafı görürseniz eğer anlarsınız.
http://img33.imageshack.us/img33/5557/dsc00539dp.jpg (http://img33.imageshack.us/i/dsc00539dp.jpg/)
2. aracım Honda Civic ED6 ;)
Xenomorph
26-01-2010, 09:56
Madem Lpg İyi Birşey Neden Sadece Tüplü Bir Araba Üretmiyor Firmalar ? Bu Kit'i Taktırmamızı Bizde Bekliyor ?...Orjinal Fabrikasyon Olarak Neden Lpg Benzin Üretilmiyor ?
Madem Lpg İyi Birşey Neden Sadece Tüplü Bir Araba Üretmiyor Firmalar ? Bu Kit'i Taktırmamızı Bizde Bekliyor ?...Orjinal Fabrikasyon Olarak Neden Lpg Benzin Üretilmiyor ?
uretılıyor ;) fabrıkasyon oganlar sahınler :D
vtecburhan
26-01-2010, 09:58
valla 1.6 ıes e enj lu tup takıldı muazzam bı sekılde guc kaybedıldı ıstersenız akşam hemen bı tuplu ve benzınlı roll vıdeosu cekıp koya bılırım :D
8.000rpm
26-01-2010, 09:58
Vurun bana. :D
sıranı bekle :D
şu an moda "honda"...
8.000rpm
26-01-2010, 10:00
valla 1.6 ıes e enj lu tup takıldı muazzam bı sekılde guc kaybedıldı ıstersenız akşam hemen bı tuplu ve benzınlı roll vıdeosu cekıp koya bılırım :D
olmamıştır o burhan , ayarı kötüdür onun
sıkıntısı vardır kesin
çok memnun olan adamlar varken hiç memnun olmayan adamlar da varsa bence birileri işini iyi yapamıyordur
:)
8.000rpm
26-01-2010, 10:00
konuyu 33 üye okuyor , öğlene doğru 50-60 oluruz artık :D
işte buna VTI bereketi diyoruz kısaca..
:D:D:D:D
o ayarsızlıktan olmasın
vtecburhan
26-01-2010, 10:02
valla olabılır belkı tupten anlamam hıc ama arabanın ıcınde gıderken tupten benzıne cektıgınde arabayı resmen tutan bırsey saldıgı bellı oluyor :D
serhat306
26-01-2010, 10:02
kac yıldır sanayıdeyım lpg den yana sıkayet sadece alfa romeolarda gelıyor motor bır turlu lpg ye uyum saglamıyor ne arabalar gordum gaz takılı maslak opetten aksamları kımse gormeden gaz alan jıpler var altı ustu vtı tak ne olur yanı lpg kotu bırsey dıılkı...
ya saçmalamayın günümüzün ve geleceğin yakıtı olarak görülüyor LPG ve yurtdışında birçok firma fabrika çıkışlı LPG li araçlar üretiyor b.kunu çıkartmayın lütfen konu LPG den açıldı VTI ye döndü
DetailEF
26-01-2010, 10:06
ya saçmalamayın günümüzün ve geleceğin yakıtı olarak görülüyor LPG ve yurtdışında birçok firma fabrika çıkışlı LPG li araçlar üretiyor b.kunu çıkartmayın lütfen konu LPG den açıldı VTI ye döndü
Ben diyorum ki usta, VTi'da neticede bir insan yapımı. Bazı kişiler benim Honda düşmanı olduğumu söylediler ama zamanında benimde Honda'm vardı. Neyse bu problem değil. Neden LPG takılamasın diyoruz yani bu da insan yapımı bi araç. Ve honda cidden sorunsuz araçların başında gelir. LPG neden takılmasın tasaruf yapılmasın diyorum. Ben konuya bir fotoğraf atarak noktamı koydum konu birden benden sıçrayıp lpg nasıl nedir diyelere dönüştü insanlar çok ... :) İnsanlar bir garip neyse bu konuya son postum bundan sonra istediğiniz kadar didişin hadi eyvallah ;)
Sierra Rs
26-01-2010, 10:07
herkes hele bizim gibi tutkunlar arabalarını severek kullanıyor ulaşım aracından ziyade keyfen kullanıyoruz bir çoğumuz o yüzden birbirimizin arabasına *** atarak birbirimizi kırmayalım derim.. ben lpg ye karsıyım hayattada hic bir arabama bağlatmam ama bağlatana saygı duymasınıda bilirim..böylede olmalı zaten.
Ahmet_28
26-01-2010, 10:07
evet kesinlikle doğru.hatta almanlar bile itiraf ediyor ilk defa sizden gördüğümüz birşeyi bizde uyguluyoruz diyorlar :D
Ben diyorum ki usta, VTi'da neticede bir insan yapımı. Bazı kişiler benim Honda düşmanı olduğumu söylediler ama zamanında benimde Honda'm vardı. Neyse bu problem değil. Neden LPG takılamasın diyoruz yani bu da insan yapımı bi araç. Ve honda cidden sorunsuz araçların başında gelir. LPG neden takılmasın tasaruf yapılmasın diyorum. Ben konuya bir fotoğraf atarak noktamı koydum konu birden benden sıçrayıp lpg nasıl nedir diyelere dönüştü insanlar çok ... :) İnsanlar bir garip neyse bu konuya son postum bundan sonra istediğiniz kadar didişin hadi eyvallah ;)
normalsın sen
Low-Rider
26-01-2010, 10:10
VTI özelmi değilmi muhabettini uzatanı banlarım , 1kerede konutyu saptırmayın
selçuk sanane ya vti sana özel diye herkese özelmi olmak zorunda??
Cimmeria
26-01-2010, 10:10
ferrariye lpg taktıklarında ferrari geri almamışmıydı arabayı almanyada yanlış mı hatırlıyorum :D
DetailEF
26-01-2010, 10:11
normalsın sen
Ben normalim çünkü 2. alıntı yaptığında VTi'ın ne düşmanı olacak yahu demişim :) Sanırım işine gelenleri sadece kalınlaştırıyorsun
İçimde Honda nefreti yok, eğer şu fotoğrafı görürseniz eğer anlarsınız.
2. aracım Honda Civic ED6 ;)
sen neden üzerine alındın? ben ortaya söyledim.. :)
VTI özelmi değilmi muhabettini uzatanı banlarım , 1kerede konutyu saptırmayın
selçuk sanane ya vti sana özel diye herkese özelmi olmak zorunda??
kafanmı guzel senın ?
DetailEF
26-01-2010, 10:12
sen neden üzerine alındın? ben ortaya söyledim.. :)
Demek ki yanlış anlaşılma olmuş orada biraz. Kusra bakmayın. Büyüğümsünüz.
Low-Rider
26-01-2010, 10:14
kafanmı guzel senın ?
kafam iyi merak etme
1 konuda da uzatmayın şu honda muhabbetini
Demek ki yanlış anlaşılma olmuş orada biraz. Kusra bakmayın. Büyüğümsünüz.
yok est... saygılar hürmetler... :) ben de eskiden lpg ye düşmandım ama artık çok ters bakmıyorum...
olm ıyımısın? yazılanları bı oku sonra sananelı vs lı konus ok...bana ozel dıye kımseye ozel olmak zorunda deıl,onlara ozel deıl dıyede bana ozel olmamak zorunda deıl ;)
Low-Rider
26-01-2010, 10:16
Onu diyorum bende selçuk aynı şeyi söylüyosun sende,başkasına özel değil sana özeldir bunu uzatmanın manası ne
Hondaları bırakın :D
Şimdi cem abiyle konuştum telde :D havalar ısınsın Takıyorum EKE'ye LPG yi ;)
LPG de 0,6 barda güzel bir ayarla günlük kullanacağım.
Gazlamak için bi tık yeterli alırım benzine devam ;)
uzatana soyle bırı dıretıyorsa bende savunurum :)
uzatana soyle bırı dıretıyorsa bende savunurum :)
olum bildiğin çingenesin lan :hehe: çirkef herif :hehe:
olum bildiğin çingenesin lan :hehe: çirkef herif :hehe:
sen aynaya bak lale
sen aynaya bak lale
hauahua hemende kızarmış hanimiş benim sincabım :D :D
..................................m mustucum :D
..................................m mustucum :D
olum bu konu en çok bana yaradı yemin ederim :D
siz tartıştınız karlı ben çıktım :D sizin si yi LPG de geçerim artık :D
Ne sincap ama :p
Ama Selçuk hep doğruyu söyler ama insanlar hep yanlış anlar ;)
minimal_freak
26-01-2010, 10:21
b16a koduyla üretilen motorlar 1989 (21 yıl önce) yılında üretildi, litre başına 100 bg alınarak dünyada atmosferik motordan litre başına ilk olarak 100 bg'i honda aldı, birkaç sene sonra EK9 tayyar üretildi ve 1.6 litre ile 185hp (atmosferik yine) alındı. Konu VTI'a LPG, belki konu dışında yazdıklarım ama baştan sona bütün yorumları okudum, LPG taktırır yada taktırmaz araç onun aracı bize sadece saygı duymak gerekir, ya da kendi fikrimizi söyleyip çekilmek gerekir, ama vti'a bu kadar yüklenen arkadaşları anlamış değilim, sene 2010 ve aradan 21 yıl geçmesine rağmen bu teknoloiyi yakalayabilmiş bir motor üreticisi bulunmamakta, millet fsi, tfsi larla uğraşa dursun honda atmosferikte litre başına 110-120 bg'leri zaten yakalamış durumda, millet supercrgr ve turbo beslemelerle 1.4-1.6 litre motorlara 140-160-180 nası yaparız bunun peşinde, bu kadar da öldürmeyin bence vti'ları, ayrıca Ankara'dayım, o kadar yollardayım, günde 2-3 tane vti hiç görmedim :D 2-3 günde 1 tane denk gelirse ne ala :D
Saygılar...
bi arkadaşım ankaradan turbo 3.20 aldı lpg li e36 cabrio.. buraya gelince motor yatak sarmıştı sürekli lpgde basıyodu..
Ne sincap ama :p
Ama Selçuk hep doğruyu söyler ama insanlar hep yanlış anlar ;)
benı bılen bılır bılmeyen kendı bılır kanka;)
bi arkadaşım ankaradan turbo 3.20 aldı lpg li e36 cabrio.. buraya gelince motor yatak sarmıştı sürekli lpgde basıyodu..
yatak sarmanın yakıtla ne kadar alakası var sence ???
b16a koduyla üretilen motorlar 1989 (21 yıl önce) yılında üretildi, litre başına 100 bg alınarak dünyada atmosferik motordan litre başına ilk olarak 100 bg'i honda aldı, birkaç sene sonra EK9 tayyar üretildi ve 1.6 litre ile 185hp (atmosferik yine) alındı. Konu VTI'a LPG, belki konu dışında yazdıklarım ama baştan sona bütün yorumları okudum, LPG taktırır yada taktırmaz araç onun aracı bize sadece saygı duymak gerekir, ya da kendi fikrimizi söyleyip çekilmek gerekir, ama vti'a bu kadar yüklenen arkadaşları anlamış değilim, sene 2010 ve aradan 21 yıl geçmesine rağmen bu teknoloiyi yakalayabilmiş bir motor üreticisi bulunmamakta, millet fsi, tfsi larla uğraşa dursun honda atmosferikte litre başına 110-120 bg'leri zaten yakalamış durumda, millet supercrgr ve turbo beslemelerle 1.4-1.6 litre motorlara 140-160-180 nası yaparız bunun peşinde, bu kadar da öldürmeyin bence vti'ları, ayrıca Ankara'dayım, o kadar yollardayım, günde 2-3 tane vti hiç görmedim :D 2-3 günde 1 tane denk gelirse ne ala :D
Saygılar...
Canım kardeşim çok zevkle okudum yazdıkarını ve içimdeki sesi dinlemiş gibi oldum.;)
olum bu konu en çok bana yaradı yemin ederim :D
siz tartıştınız karlı ben çıktım :D sizin si yi LPG de geçerim artık :D
senın derdın o :D ama gecılınce lpg acıktı deme :D
LPG için alınabilecek ucuz sağlam ve az yakan bir araba ne olabilir? 12-13 milyarı geçmeyen.. mesela reno 19 lar?
kullanan kişi bana lpg den dolayı olduğunu söyledi.. feritide tanırsın belki (feRRo) ona sor istersen onunda arkadaşı. ama tabi motorun sağlığı ile alakalıda olabilir. ben sadece bilgi amaçlı yazdım.
Caneration
26-01-2010, 10:28
Saygılar...
:icon_tup: :icon_tup:
kullanan kişi bana lpg den dolayı olduğunu söyledi.. feritide tanırsın belki (feRRo) ona sor istersen onunda arkadaşı. ama tabi motorun sağlığı ile alakalıda olabilir. ben sadece bilgi amaçlı yazdım.
yok yanlış anlama terslik olsun diye yazmadım :)
şimdi araç sonradan turbo yapılmış ve LPG li bide yatak sarmış bence burada kusuru yakıttan başka şeylerde aramak lazım.
yağ pompası nasıldı acaba yataklar ne zaman değişmişti en son araçta beyin ne kullanıldı ayarlarını kim yaptı gibi
Ben LPG ile hiç bişi olmaz demiyorum ama yatak sardıysa başka bir problemi vardır.
minimal_freak
26-01-2010, 10:32
Canım kardeşim çok zevkle okudum yazdıkarını ve içimdeki sesi dinlemiş gibi oldum.;)
sadece ve sadece gerçekler bunlar, bazıları hala kabullenemesede ;)
5500-6000 d/d'da diğerleri biterken tekrar nefesini alıp 9 binlere kadar dahada performans alarak çevirebilen ikinci bir atmosferik motor ürecisi söyleyin, bende takıcam LPG :D :D (aslaaa..)
Hondaları bırakın :D
Şimdi cem abiyle konuştum telde :D havalar ısınsın Takıyorum EKE'ye LPG yi ;)
LPG de 0,6 barda güzel bir ayarla günlük kullanacağım.
Gazlamak için bi tık yeterli alırım benzine devam ;)
turbolu araçlar için pnömatik ve extra bir enjektörle yüksek devirlerde gariban olmasın diye benzin takviyesi yapıyolar mmustu lpg nin üstüne sıkılan benzinde nos etkisi yapıyor :) okadar keyf alıcaksın ki lpg den her benzinlikte rahatça fulle bilader neyse vercez parası diyeceksin :) uzaklar yakın olacak :)
yok yanlış anlama terslik olsun diye yazmadım :)
şimdi araç sonradan turbo yapılmış ve LPG li bide yatak sarmış bence burada kusuru yakıttan başka şeylerde aramak lazım.
yağ pompası nasıldı acaba yataklar ne zaman değişmişti en son araçta beyin ne kullanıldı ayarlarını kim yaptı gibi
Ben LPG ile hiç bişi olmaz demiyorum ama yatak sardıysa başka bir problemi vardır.
tabi haklısın motorun durumunu hıc bilmiyorum kullanan kişi söylediklerine istinaden yazdım..
LPG çok güzel birşey şaka rakamlara indiriyo bende kullanıyorum 94de sıfır aldığımız doğan birde 2008 hodamız var doğana 99da taktırmıştık hala üzerinde ve ben bütün işlerimi onunla hallediyorum ha VTI ıma takarmıyım takmam oda vti olduğundan değil 5-6 sene bineceğim araba olmadığı için ama lpg çok güzel birşey gerçekten fırsatı olan taktırsın istemeyende taktırmasın zevk renk.
bi başka konu firma ismi vermiyim reklam olmasın sıralı sistemde kendi şirket araçlarına en iyi ayarla 1 hp kayıpla bağladılar marka Tartarini(diğer markalara göre pahalıdır).bu karb.arabalarda 10 15 lere kadar düşüyo sıralı sistemdede ortalama bi ayar ile max 5 kaybedilir diye düşünüyorum buda hem hissedilmez hemde %40 tasarrufta akıldan bile geçmez gc8impreza s320long mercedes ml serisi jeepler 1.6 orta sınıf aile araçları nelere takıyo insanlar yabana atanlar bi kez daha düşünse mantıklı olduğunu anlarlar
turbolu araçlar için pnömatik ve extra bir enjektörle yüksek devirlerde gariban olmasın diye benzin takviyesi yapıyolar mmustu lpg nin üstüne sıkılan benzinde nos etkisi yapıyor :) okadar keyf alıcaksın ki lpg den her benzinlikte rahatça fulle bilader neyse vercez parası diyeceksin :) uzaklar yakın olacak :)
yaw valla ağzından bal damlıyor abi :)
valla arabam şuan iyi ayarlı hali ile gazlamadan kmde 0,50-0,60 krş gazladığımda 0,80 ile 1,00 lira arası yakıyor.
Benim gibi günlük kullanan birisi için bu rakam çok ciddi bir rakam o yüzden fedai babada ters yapmazsa bize :D kesinlikle taktıracağım.
anlamsız bir konuda daha beraberiz.
anlamsız bir konuda daha beraberiz.
hoşgeldin By KaleKilit :) :)