Orijinalini görmek için tıklayınız : 207 rc sekme
karsiyakaliozi
28-01-2010, 09:35
merhaba arkadaşlar stoc 2009 model 207 rc aracım girdigim virajlarda viraj içinde cok ufak tumsek veya yol bozuklugu veya cukur varsa arac yoldan sekıyor hata izmirde viraj içlerinde belediyenin yaptıgı beyaz serıt halınde kaplamalar var dıkkat ceksın vıraj dıye onlarda bıle sekme olabiliyor cok tehlikeli bi sekme deyıl anlık olarak yol tutuş bozuluyor kontrol sorunu yaratmıyor ama can sıkıcı ya lastiklere fazla hava basıyorum yada aracın yuruyeni sert o yuzden kaynaklanıyor temiz virajlarda keyifli bi şekilde cıkıyo arac sizce sorun nedir tesekkür ederim.
Valla inancın rc de bu sorunla karşılaşmadık, onda yayda var. Ama tabi en güzel cevabı yine kendisi verir.
karsiyakaliozi
28-01-2010, 10:45
Valla inancın rc de bu sorunla karşılaşmadık, onda yayda var. Ama tabi en güzel cevabı yine kendisi verir.
zaten belli belirsiz bi sekme yay oldumu aslında daha bariz belli olması lazım viraj içinde apex noktası ustundekı yol bozukluklarında
slowmotion
28-01-2010, 15:10
benimkininde viraj içi zıplamalarda tabiki arkası atıyor. normal bence. ama havalar soğuduğu için lastikler tutmuyor. bunuda unutmamak gerekir ki üzerindeki potenzalar %100 yaz lastiği. kışın 5para etmez
karsiyakaliozi
28-01-2010, 15:16
benimkininde viraj içi zıplamalarda tabiki arkası atıyor. normal bence. ama havalar soğuduğu için lastikler tutmuyor. bunuda unutmamak gerekir ki üzerindeki potenzalar %100 yaz lastiği. kışın 5para etmez
arkasının atmasından ziyade komple arac viraj dısına kayıyo yanlar gibi sanki cok hafif
Lastiktendir , aynısı bende vardı lastikleri degistirdim düzeldi :)
karsiyakaliozi
28-01-2010, 15:21
o da bi secenek lastikde yenı daha eskısın beklıyom bıraz
Antalyalogy
28-01-2010, 16:07
Potenzalar çok sert onun mutlaka etkisi vvardır...
arkasının atmasından ziyade komple arac viraj dısına kayıyo yanlar gibi sanki cok hafif
205-40-17 ve 205-45-17 gibi lastik ölçülerine sahip her araçta görebileceğin bir durum. Lastik yanağı çok dar ve sert olduğundan virajdaki bozukluklar lastik tarafından absorbe edilmediğinden ve süspansiyonun tepki hızının yakalamayacağı kadar kısa ve sert etkiler şok olarak nitelendiğinden kısa bir an (süre bile değil an) lastiğin o şok sırasında tutunması ortadan kalkar ön teker geçerken arka teker tutunduğundan önce ön teker hafif kayar sonra tutar. Sonra arka teker geçerken ön teker tuttuğunden arka teker kayar tutar. Senin hissetiğin ise direksiyonu tutarken sırayla önce ön sonra arka tekerlerin izden ufak bir sapma yapmasıdır. Çok nalet sinir bozucu bir durumdur. Aile otomobillerinde pek gözlenmez çünkü küçük jant kalın yanak vardır. Ama özellikle spor otomobillerde gözükür ve adamı deli eder. Ama alışırsın emin ol. Ben alıştım seneler aldı ama alıştım.
karsiyakaliozi
29-01-2010, 07:34
205-40-17 ve 205-45-17 gibi lastik ölçülerine sahip her araçta görebileceğin bir durum. Lastik yanağı çok dar ve sert olduğundan virajdaki bozukluklar lastik tarafından absorbe edilmediğinden ve süspansiyonun tepki hızının yakalamayacağı kadar kısa ve sert etkiler şok olarak nitelendiğinden kısa bir an (süre bile değil an) lastiğin o şok sırasında tutunması ortadan kalkar ön teker geçerken arka teker tutunduğundan önce ön teker hafif kayar sonra tutar. Sonra arka teker geçerken ön teker tuttuğunden arka teker kayar tutar. Senin hissetiğin ise direksiyonu tutarken sırayla önce ön sonra arka tekerlerin izden ufak bir sapma yapmasıdır. Çok nalet sinir bozucu bir durumdur. Aile otomobillerinde pek gözlenmez çünkü küçük jant kalın yanak vardır. Ama özellikle spor otomobillerde gözükür ve adamı deli eder. Ama alışırsın emin ol. Ben alıştım seneler aldı ama alıştım.
ilgine tesekkur ederim dostum alısırım umarım selamlar
M U R A T
29-01-2010, 11:38
bende sax vts varken e-5 ten havaalanı sapağına dönerken 4 tekerlek birden yerden kesilirdi bu durum tamamen arkadaşların dediği gibi lastik ve aracın sertliğinden kaynaklanıyor zamanla alışmak lazım..
hasan salar
29-01-2010, 17:46
Ya kardeşim 9 ay oldu zıplaya zımplaya kanguru gibi oldum bir türlü çözemedim ve kabullendim
slowmotion
30-01-2010, 02:51
Ya kardeşim 9 ay oldu zıplaya zımplaya kanguru gibi oldum bir türlü çözemedim ve kabullendim
dostum sen rc nin ziplamasına ziplamami diyorsun:D bende 205gti koni+yay varken bildiğin pinpon topu gibiydik. rc alınca ailem ne konforlu araba dedi :D:D
207KITCAR
30-01-2010, 13:24
zaten o bridgestone ların yaramazlığını hep söylüyoruz ;) ben lastikleri değiştirdim 215/40/17 pirelli p zero taktım havalar çko soğuk olmasına rağmen ısınınca cok memnunum ayrıca bence aracın mevcut amortisörlerinden ziyade spor yay ve orta sertlikte amortisörlerle çok daha basarılı bi yol tutuş ve konfora sahip ;) yay olarakta tercihim h&r dir ve kesinlikle tavsiye ederim.. 25-30 derece hava sıcaklığı bu ölçülerde ve p zero larla üstüne bu yürüyenle 207 rc bence mükemmel yol tutuyo hatta yazın 17 lassa racing 2 lerle kusursuz oluyo tavsiye ederim ;)