Orijinalini görmek için tıklayınız : 75 yılda bir asfalt yapılıyor
75 yılda bir asfalt yapılıyor
Bu işte bir terslik var... Türkiye'de gelenektir, yılda en az iki kez kaldırım ihalesi açılır. Hatta dedikodular çıkar; "Başkan tanıdıklarına peşkeş çekti" denilir. Dedikodu, söylenti arasında memleketimizin en küçük belediyesinden en büyük belediyesine kadar sık sık yeniden asfaltlama, renginden ötürü kaldırımlama çalışmaları yapılır. Bu durum dünyanın en zengin, en gelişmiş ülkesi ABD'de çok farklı. Üstelik şimdi vereceğimiz örnek ABD'nin gözbebeği olan bir kentten, Hollywood’dan. Hollywood'un ünlü Sunset Bulvarı'nda hummalı çalışma var. Hollywoodlular çok rahatsız. Kaldırımlar sökülüyor, asfalt kazılıyor. Şimdi sıkı durun. Bu kentte en son asfalt ve kaldırım yapıldığında takvimler 1930'lu yılları gösteriyordu.
Hollywood'un ünlü Sunset Bulvarı’na tam 75 yıl sonra kazma vuruluyor. ABD federal bütçesinden ayrılan 7 milyon dolarlık fon dahilinde yapılacak “makyaj”la, bölgeye yeni bir çehre kazandırılması amaçlanıyor.
ABD Toparlanma ve Yeniden Yatırım Yasası kapsamında gerçekleştirilen “Sunset Bulvarı'nı Güzelleştirme Projesi” isimli çalışma, eskiyen yolların asfaltlanması, kırık dökük haldeki kaldırımların tadilatı, ağaçlandırma, yaya geçitlerinin ve trafik ışıklarının geliştirilmesi ve refüjlerin düzenlenmesini içeriyor.
Ülkenin üzerinden en fazla araç geçen caddelerinden biri olan ve en son 1930’larda toprak yoldan asfalta çevrilen Sunset Strip yolu böylece yaklaşık 75 yıl sonra tekrar asfaltlanmış olacak.
Gazetecilere konuşan West Hollywood şehri Belediye Başkanı Abbe Land ise, “Dünyaca ünlü Sunset Bulvarı'na yönelik bu son derece önemli güzelleştirme projesine başladığımız için çok heyecanlıyız" derken, çalışmaların altı ay içinde bitirilmesini hedeflediklerini söyledi.
Bizde 2 sene bir yollar baştan aşağı ynilenir adamlar 70 yılda bir yapıyor...Sokağa atıcak paramız çok,harcıcak yer bulamıyoruz :beuj:
Daha asvalt yada kaplama işlerinde bilgisisiz.Atık lastiklerden asvalt yapılıyormuş ve daha iyi ve saglam oluyormuş begenmediğimiz kazaklar bile bunu yapmışlar ama bizde...Tv haberlerinde gösteriyordu kardan sonra Ankara asvaltı ... tarla resmen :)
Ahmetfikri
30-01-2010, 21:42
2sene olsa keşke 6ayda bir düzeltiliyor ama yine bozuluyor
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=11261799&yazarid=181
Kurumların birbirleri arasında organize olamaması bence en büyük problem.Zaten alt yapı rezalet çoğu semtte.
şaka gibi ya : )
6 ayda bır asfaltlıyorlar ama yınede her yer kostebek yuvası gıbı ..
Boost Up
30-01-2010, 22:02
Daha asvalt yada kaplama işlerinde bilgisisiz.Atık lastiklerden asvalt yapılıyormuş ve daha iyi ve saglam oluyormuş begenmediğimiz kazaklar bile bunu yapmışlar ama bizde...Tv haberlerinde gösteriyordu kardan sonra Ankara asvaltı ... tarla resmen :)
Evet atık lastiklerden asfalt yapılıyor. Epeyde kaliteli oluyormuş:icon_tup:
Rstmania
30-01-2010, 22:34
Bunun için eğer belediyeler taşeron firmalar değil de kendi maaşlı elemanlarını kullansalar herhalde 5 sene içinde bütün yollar ömürlük olur. İşten kaçmak için hepsini düzgün yaparlar. Bir daha başlarına bela olmasın diye..Ancak taşeronlar kullanıldığı için onlar ne kadar çabuk eskiyecek ürünler ve yöntemler varsa onları kullanıyorlar.
Hatta söylenen bir olay; Burada sözleşmede ömür boyu dayanıklı boru kullanılması gereken yerde toprak altında en fazla ömrü 10 yıllık olan borular kullanan firmanın sahibine sormuşlar niye böyle yapıyon? Bozulacak ki yenisini yapacağız yenisini yapacağız ki para kazanacağız demiş. İşte bizdeki düşünce bu....
SertacTDemir
30-01-2010, 23:09
Normalde yapilan asfalt 6 yada 7 katmandan olusan her bir katmanda farkli tur kum ve tasin oldugu en uzerinde de bildigimiz asfalt katmaninin atilmasi ile olusur, bizimkiler zemin iyilestirme calismasi yapmadan asfalt dokuyorlar, vede uzerinden asiri yuklu tonlarca kamyonun gecmesi yuzunden ulkemizdeki asfaltlar malesef gocuyor patliyor vs, iyi bir imalat yapilmadigi icin kisa zaman periyorlarinda asfalt dokmek zorunda kaliyorlar, ne guzel iste hem asfalt taseronlari kazaniyor hemde ihaleyi veren belediyeler....
Onurkk06
30-01-2010, 23:42
asvalt yapılıyor ama 2 gün sonra yok suborusu patlar bişey olur pata küte kazarlar orayı
cembozbey
30-01-2010, 23:45
arabayı sayelerinde kullanamaz hale geldim her cukurda kufur etmekden skıldım 300 yanak lastik alıcam jipe bincem bu en son kardan sonra artık hendekler olustu kimsenin umrunda deil jantı kırdık kırıcaz aybtr ama ya bukadar vergiye sıfır hizmet !
Kurumların birbirleri arasında organize olamaması bence en büyük problem.Zaten alt yapı rezalet çoğu semtte.
aynen benim oturdugun semt yenı gelısen bir semt asfalt atılıyor 2 gün sonra dogalgaz kazısına gelıyorlar 6 ay sonra tekrar asfalt yapılıyor peşinden elektirikçiler vb.
75 yılda bir? TR'nin en eski asfaltı kaç yaşında acaba? :D
Onurkk06
31-01-2010, 00:07
bu arada geçen lokar cukuru yeni yapılan asfaltın baya altında kalmış akşam göremedim paldır kültür girdim 2 3 gün sonra baktığımda lastik balon yapmış yapacakları yolunda içine... tükürüyüm :D
SerdaR A.
31-01-2010, 00:09
bi sokağa asfalt atıyolar ama anasını belliyolar yollara baktıkları kadar 3,5 aileye baksalar yok kaldırım taşlarını çıkarıyolar altına kum yok yeni taş yok kum zart zurt
Sadece asfaltı yapan da değil, kullananda da ayarsızlık var kusurabakmayın.
En küçük kar yağışında bile otobanda-ana yolda- ortalıkta zincirli araçlar geziyor, sonra niye yollarımız köstebek yuvası gibi oluyor diye de soruluyor.
Biraz kendimizde de aramak lazım bu sebepten.
Sürekli vergi verenden (sıfır) can sıkılınca delinen asfalt... Yeri tüm Türkiye...
emresener
31-01-2010, 02:16
yeşilköyde butun kaldırımlar yenılenıyor...
(Vergiye yansıtılcakmış ) :D
Bide bu tümsek ihalesini kim actıysa ...... 50mtre de bi tümsek var polat otelin orda ayar oluyorum hergun paldır küldür
Adamlar bir iş yaparken ciddiye alıyorlar onu,olması gerektiği gibi yapılıyor herşey.
ama bizde 2 sene önce yapılan yola bakıyorsun tarla gibi.
rant var çünkü;her yenilenmede başka birileri cebini dolduruyor.
M_PROJECT
31-01-2010, 02:28
haberde bisi dikkatimi cekti , haberi hazirlayan kisi arastirmamis yada bilmiyor heralde.
dunyanin en zengin ve en gelismis ulkesi amerikaymis :D
ya en kral asfaltımız nasıl ki? yama dolu bi kere göze bile güzel gelmiyo ki..
biz japonlardan asfalt yapmayı öğrenmişiz, onlarda bizden yama yapmayı öğrenmişler :D
SerdaR A.
31-01-2010, 02:53
yav millet cebini dolduruyor.bu trafik levhaları gerekesiz her noktada var hemde 2,3tane aynı yerde bu trafik ışıkları abuk sabuk yerlere dikiyorlar.tümsek ve o yerlere bişeyler çiziyolar ediyolar boyayla ah ah gidiyo paralar
Gerçi şöyle bir durumda var bizim kilein asfalt yaptığı yöntem ile onlarınki bir değil kullandığı asfalt döküm makinasının büyüklüğü ile bizimki aynı değil neyse bnlar teferruat
Bizde kullanılan asfalt kalitesi ile onların ki bir değil birde Hollywood un hava koşulları ile ben bildiğim için İSTANBUL'un hava şartları bir değil.
Buraya kar yağıyor Hollywood a yağdığını zannetmiyorum. kıbrıstan daha aşağıda kalıyor.
Bunların dışında harfiyat kamyonları, diğer yük taşıyan kamyonların limitleri son derece aşılıyor.
Harfiyat kamyonlarında ise işa sahasından çıkarken orada tazzikli su ile yıkanıyor.
Üstü brandalarla kapatılıyor hiç bir şekilde araçtan taş toprak parçaları düşmemesi sağlanıyor.
Türkiyede bunlar yapılmadığı için 2 yılda bir yenilenmesine neden oluyor tabiki birilerine hibe edilmesi doğrudur ama asfaltlar bu kadar kısa sürede bozulmasıda tamamı ile saydığım şeylerden kaynaklı :)
Saygılarımla -ER- :D
Serhat Y.
31-01-2010, 12:00
şu ülkede devletin nerdeyse bütün kurumları özelleştirildi 2002 senesinden beri, neden bu kadar beceriksiz olduğumuz bir kurum olan karayollarını özelleştirmiyorlar almanlara yada japonlara esas ihtiyacımız bu bence
Serhat Y.
31-01-2010, 12:04
Gerçi şöyle bir durumda var bizim kilein asfalt yaptığı yöntem ile onlarınki bir değil kullandığı asfalt döküm makinasının büyüklüğü ile bizimki aynı değil neyse bnlar teferruat
Bizde kullanılan asfalt kalitesi ile onların ki bir değil birde Hollywood un hava koşulları ile ben bildiğim için İSTANBUL'un hava şartları bir değil.
Buraya kar yağıyor Hollywood a yağdığını zannetmiyorum. kıbrıstan daha aşağıda kalıyor.
Bunların dışında harfiyat kamyonları, diğer yük taşıyan kamyonların limitleri son derece aşılıyor.
Harfiyat kamyonlarında ise işa sahasından çıkarken orada tazzikli su ile yıkanıyor.
Üstü brandalarla kapatılıyor hiç bir şekilde araçtan taş toprak parçaları düşmemesi sağlanıyor.
Türkiyede bunlar yapılmadığı için 2 yılda bir yenilenmesine neden oluyor tabiki birilerine hibe edilmesi doğrudur ama asfaltlar bu kadar kısa sürede bozulmasıda tamamı ile saydığım şeylerden kaynaklı :)
Saygılarımla -ER- :D
amerikada bildiğim kadarıyla asfalt yok zaten tüm yollar beton yol, yani bizden örnek vermek gerekirse temden çıkışta göktürke kadar olan yol sadece gidiş istikametinde beton olarak yapıldı çok çok iyi olmamakla birlikte asfalta göre daha sağlam oldugu bi gercek
Bizim asfaltlar 75 yıl dayanacak şekilde yapılsa iktidarın eşi dostu vs. bilimum kişiler nasıl ekmek yiyecek nasıl zengin olacak ;) Tamamen bununla alakalı diye düşünüyorum ben ne hava koşulu ne başka bişi...
Bizim asfaltlar 75 yıl dayanacak şekilde yapılsa iktidarın eşi dostu vs. bilimum kişiler nasıl ekmek yiyecek nasıl zengin olacak ;) Tamamen bununla alakalı diye düşünüyorum ben ne hava koşulu ne başka bişi...
GElip eşi dostu bozuyo zaten yolu dimi arkadaşım :)
Ona bende katılıyorum illaki dostlarına kazandırıyorlar.
Son iktidar zenginlerini heryerde görebiliyoruz Kendilerini kılık ve kıyafetlerinden çok belli ediyorlar. özellikle Bahçeşehirde ;)
Ama yolları onların bozduğu zannetmiyorum :)
Bunu yazacaktım yazmayayım dedim :)