Orijinalini görmek için tıklayınız : US Robotics 9110 Modem Sorunu
selamlar arkadşlar. yaklaşık 3 hafta önce tech den bi arkadaştan modem aldım , daha bugün kurup bakabildim anca . fakat bismillah dedikten sonra problemler başladı..
internette araştırdığıma gre de pek problemli bi modemmiş .. neden araştırmadan adımo da benim kafam işte....
ayarları bulup yaptım netten fakat bir kaç farklı şekilde kullanan var. ppoe ve ppoa arkasından llc vcmux olarak seçenekler var. bunların hangisi bizim içn olması gereken değerler....
şu anda usb modem ile bağlanıyorum . bundan kurtulmak içn aldım fakat wireless modemi devreye alamadım hala.
bir de sürekli wireless dan kopuyor . örneğin üstünde ayar değişikliği yapmak içn wirelesden bağlanıyorum modeme fakat beli bir süre sonra atıyor beni ..
bayağı araştırdım netten fkat birşey bulamadım . konu hakkında bilgisi olan varmı..
eğer çözemezsem geri iade etmek zorunda kalacağım çünki :beuj:
şimdiden sağolun
PPPoE
LLC:8
VCMux:35 olacak
evet şu anda baktım usb modemden PPP over Ethernet ve LLC olarak seçilmesi gerkeiyormuş. fakat hala bağlanmamaktan ISP ye
US Robotics modemlerin kronik bağlantı sorunlarından biride modem yakınında olan telsiz telefonlardır. senin modeminin yanında yada yakınında böyle bir telsiz telefon var mı? o da bir sorun yaşatabilir.
evet şu anda baktım usb modemden PPP over Ethernet ve LLC olarak seçilmesi gerkeiyormuş. fakat hala bağlanmamaktan ISP ye
anlamadım son dediğini
Internet Service Provider...
modemin yakınında bir adet LCD tv var başka bişey yok .. bir de digiturk receiver var..
frekans yayan şeylerden etkileniyor anladığım kadarıyla. fakat birşey de yokki..
anlayamadım modemin bozuk olma ihtimali nedir?
status penceresinde sürekli adsl : physical down yazıyor. halbuki kablom bağlı. splitter üzerinden
şimdi baktım benim modemi aldığım ilan zaman aşımından dolayı silnmiş off topic satılıklardan . naısl bulucam şimdi arkadaşı onu da bilmiyorum geri vermek gerekirse :)
tüm ayarları print screen yapıp buraya koyarmısın lütfen..
Daha nokta atışı fikirler verilebilir böylece..
Bence modem çalışıyorda sen beceremedin gibi geldi.
selamlar arkadşlar. yaklaşık 3 hafta önce tech den bi arkadaştan modem aldım , daha bugün kurup bakabildim anca . fakat bismillah dedikten sonra problemler başladı..
internette araştırdığıma gre de pek problemli bi modemmiş .. neden araştırmadan adımo da benim kafam işte....
ayarları bulup yaptım netten fakat bir kaç farklı şekilde kullanan var. ppoe ve ppoa arkasından llc vcmux olarak seçenekler var. bunların hangisi bizim içn olması gereken değerler....
şu anda usb modem ile bağlanıyorum . bundan kurtulmak içn aldım fakat wireless modemi devreye alamadım hala.
bir de sürekli wireless dan kopuyor . örneğin üstünde ayar değişikliği yapmak içn wirelesden bağlanıyorum modeme fakat beli bir süre sonra atıyor beni ..
bayağı araştırdım netten fkat birşey bulamadım . konu hakkında bilgisi olan varmı..
eğer çözemezsem geri iade etmek zorunda kalacağım çünki :beuj:
şimdiden sağolun
PPPoE
LLC:8
VCMux:35 olacak
ayarları yukarıdaki gibi ve kullanıcı adı + şifreni de doğru girmen gerekiyor.
Modeme ayar için wifi bağlanıp kaydet dediğinde restart edip seni atabilir kablo ile bağlanıp ayarları yapman bu kesikliği engeller.
Doğru ayarlar ile arızalı değilse harika olmasa da güzel bir modemdir usr9110 (airties ile aynı diye hatırlıyorum bu model :D ).
Ayrıca bilgisayar ile ilgili bazı konuları internetten mesajla çözmek baya zordur uzaktan atılan mesajlarla ancak deneme yanılma yapabilirsin ki bu genelde modemi camdan attırana kadar devam edebilir :D
O nedenle modemi sıfırdan resetle ve yukarıdaki ayarları rakamları + adsl kullanıcı adı ve parolasını gir .
Ardından wifi ayarlarını ve şifrelerini hallet .
Takıldığın yerler ile ilgili biz yazarız ama bence yakındaki bir servisten yardım alırsan 5 dakikada çözülecektir sıkıntıların ...
Bende de aynı modem vardı. Arıza çıkardığı için Teknosa yenisi ile değiştirmişti.
screen shot ları koyuyorum arkadaşlar..
ADSL arıza ile de konuştum , birşey bulamadılar..
ben hala modemim problemli olduğunu düşünüyorum ..
ADSL ışığım sürekli yanıp sönüyor. USB modem de link ışığında aynı tepkiyi veriyor fakat 2 kez deneyip bağlanıyor USB modem .. Bunda ise gece yatarken takılı bıraktım kabloyu sabah baktığımda hala bağlanmamıştı...
http://img193.imageshack.us/img193/2911/41362540.jpg
http://img30.imageshack.us/img30/6531/81521038.jpg
Hattı görmüyor ki. Fiziksel bağlantı yok diyo. Splitterı söküp hattı telefonlardan arındırıp direk takmayı dene. Modem bozuk olabilir bir ihtimal. Evdede var bi tane bende bozuk USR.
onu da denedim direk bağlamayı .. o da yemedi..
Splitter üstünden USB modem bağlanıyor...
Son screenshot üstünden ADSL : Physical Down kısmı hattın olmadığını gösteriyor. Orada hattın hızını göstermesi lazım. Bütün ayarların yanlış dahi olsa orada hızın gözükmesi gerekir.
evet bende öyle biliyorum o yüzden kafam karıştı.. isp ile haberleşmese bile fiziksel altyapı sağlandığında physical up demesi lazım .. galiba modem bozuk..
güncel.. var mı daha önce başına gelen . modemini değiştiren ? güncel olarak kullanan
vtecci bir arkadaştan almıştım , konuda geçmişe düşmüş .. nasıl ulaşacağımı da bilmiyorum . adminler geçmişte kalan konulara bakabiliyor mu acaba
hala çözüm bulamadım .. bütün h.sonumu yedi modem .. yok mu yardım eli günceli...
hala çözüm bulamadım .. bütün h.sonumu yedi modem .. yok mu yardım eli günceli...
Modem bence bozuk.
öyle gözüküyor ... o değil adminlerle de görüştüm onlarda konuyu bulamadılar elemanın nick i de hatırlamıyorum elimde patladı modem iyimi...
Konu komşudan emanet modem bulamıyormusunuz?
var usb modemim .... onu kullanıyorum şu anda... açıkçası ben genelde şehir dışında oluuorum iş dolayısıyla. annem de idare ediyodu usb ile.. kadın eziyet çekmesin die wireless aldım , ama olmadı ..
onursumer
31-01-2010, 23:19
modemi başka bi hatta deneme şansın varmı ?
bazı modemler çok enteresan bir şekilde kabloyu beğenmiyor :D