Orijinalini görmek için tıklayınız : Vtanju Maserati Pbox Dyno
halilcakir
01-02-2010, 02:52
Formulleri olusturup hesaplamayi yapmami saglayan adamin dedigine gore
rpm den whp okudugumuzda
ayni arabanin dynojet marka dyno olcumune gore
20-40whp daha az
ama yolda daha cabuk spool oldugu icin 100ftlbs daha gazla tork gorunuyormus
Biz GTR ile yarisirken bu sonuc cikmisti hatirlarsaniz ve bu sirada vites attigimiz icin speedden whp okuyabiliyoruz ancak o zamanda grafik alttaki gibi oluyor
Bastan kolay yolu secmeyip tum aksam ugrastim ama ugrastigima degdini saniyorum.
Izlemeyenler icin videonun linkleri
http://www.youtube.com/watch?v=wvtChWbwRxg
http://videos.streetfire.net/video/AVKSERVIS-Twin-Turbo-LS1_713375.htm
http://www.avkservis.com/maseratipboxdyno.JPG
benim aklımdan geçen cümle : so what ?
maserattiye maşallahta halil şu çektiğin videolara habire konuşmasan yorumlarını müdahalelerini kendine saklasan daha keyifli olcak izlememiz
halilcakir
01-02-2010, 10:21
Tahmin ettigim gibi konuyu okuyanlarin cogunlugu birsey anlamamis biraz birsey anlayanlarda pboxin uzerindeki power mode sanmis sanirim:)
Ama bu cok daha detayli ve kendini kandirmayip verileri dogru girersen cok daha gecerli bir olcum hatta belkide en dogru guc olcumu
Bu arada bu grafikteki maksimum deger 982.59rwhp
Headwind 13km/h iken ben sifir girdim kmlden tam yonumuzu bulmaya usendigim icin tabi birde patinaj olmayan kisim incelense ordaki daha saglikli olacaktir ama bu gucteki bir araba dynodada patinaj yapar nasil olsa.
Onun disinda
arabanin surtunme katsayisi,on yuzey alani,nem,sicaklik,hava basinci,agirlik bunlarin hepsini elle giriyorsun sonucta bir hesaplama bu ve kendini kandirmak istemiyor olman onemli:)
hiz mesafe ve egimi dbnden otomatik okuyor
simdi biraz daha anlasilir hale gelmistir sanirim ve anlayabilen arkadaslar icinde cok guzel bir bilgi
yaklasik 15 sirali islemden olusuyor merak eden arkadaslar icin sonra tek tek yazabilirim
H22Power
01-02-2010, 11:14
emeklerine sağlık ölçülmemiş güç güç değildir kolay gelsin...
Volkan Bey çok hızlı bir araç yaptı.
Volkan Beyin bilgisi, tecrübesi tartışılmaz. Kaliteli bilgilere ve tecrübeye sahip.
Takıldığım konularda Alo Volkan Bey dediğimde çok detaylı açıklamalar ile yüreğime su serpti.
Amma bu kağıttaki dyno tahminleri bana göre geçersiz. :rolleyes::soru:
Dyno Dynamics te ölçüm yapalım, davet ettim. Davete cevap gelmedi.
Halilcim, bu topic geçersiz, Volkan Bey ile sen gelin ölçüm yapalım, tekerlekte 2000 beygire kadar patinajsız ölçeriz. Para pul alan yok. Leziz tavuk ızgara eşliğinde dyno da ölçüm yapalım. msn de 2 saat sohbet edene kadar, 2 saat dynoda keyif yaparız:)
:)
Mert
halilcakir
01-02-2010, 11:49
Lastik ve jant ayarla abi soz geldigimde getirecem ama yoksa vtanjuya r6lari janttan ayirtamiyorum ve arabanin uzerindekilerden baska jantta yok elimizde maseratiye uyacak.vtanju sami abi ve benim bugune kadar maseratinin gucu ile ilgili yaptigimiz tahminleri tam yansitiyor bu grafik
yeterki manuel verileri dogru giriyor ol
konuyu gayet anlamış ve bu ölçüm mantalitenin gayet sağlıksız olduğunu anlamakla beraber. hala so what cümlesi geçiyor aklımdan. 5 milyon beygir olsan ne ola..
mühim olan aynı şartlarda (basınç sıcaklık nem vs. ki hepsi önemli ) yapılan pist süresi yada dyno değeri.. ha dbn de olur ama aynı yolda ol..
kime göre neye göre demezler mi adama.. sen headwind dediğin öncephe rüzgarını bile ignore ediyorsun yani önemsiz adfediyorsun. ee bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demezler mi ?
halilcakir
01-02-2010, 11:55
Ahhh ahhh :)
Ben iste onu ignore edip degerin daha dusuk cikmasini sagliyorum yani bu bir avantaj degil dezavantaj oluyor
5milyon beygir olsan nolur demissin su oluyor
bize gore maserati 982rwhp ve 60-130 4.8 gidiyor
simdi hangi kismini anlamadin?:)
2. kez dile getiriyorum bunu ama
ben ilk driftbox dedigimdede bu neki fln denmisti buda oyle olur yakinda :D
Halilcim,
tahmin falan olmaz. bırak tahmini mahmini.
2 jant 2 normal lastik ile ölçüm yaparız. kabul etmem.
2 çıkma jant, 2 yeni lastik çok rahat bulursun.
1 saatte bulursun.
1 saat yol.
2 saat dyno.
1 saay dönüş.
bitti.
dyno hazır.
tahmini değil. hava durumu mu bu:)
shoot out mode içinde.
Halilim, bin uçağa bitir bu işi, tahminlerden kurtul.
halilcakir
01-02-2010, 11:59
O olcude yok abi cikma jant
Su anda uzerindeki jantlari ozel olarak yaptirmisti vtanju
Biliyorsun hava duzelsin edirne mile icin gelecegim zaten:D
275 taban
18 inch
bu ölçü ile yere 1000 patinaj olmadan alıyor.
Ebat mebat anlamam.
ben ilk driftbox dedigimdede bu neki fln denmisti buda oyle olur yakinda :D
Bu forumda seninde ilk zamanlarını hatırlıyorum halil , yapma bence bu tavırları :icon_tup:
halilcakir
01-02-2010, 12:09
Bu forumda seninde ilk zamanlarını hatırlıyorum halil , yapma bence bu tavırları :icon_tup:
Motor mekanik konusunda vtanjunun unuttuklari benim bildiklerimden fazladir mesela
ama benim boyle yazmamin sebebi bundan oncede boyle davranilmis sonra sekil degismisti
ben bu formulazasyonu yapan adama ozel msg atarak tesekkur etmeyi dusunurken,burda boyle tepki verilince bende boyle yaziyorum
etkiye tepki yani...
neyse konu o degil dedigim gibi umarim faydasi olur herkese
Mert abi 1000den fazla olursa nolacak:p
vaah vaah... anlatamıyorum sanırım. bize göre diye birşey yok. şuna buna göre diye birşey var.
anlamadığım nokta senin iddian nedir ? yani senin şu çok bilinmeyenli denkleminden çıkan sonuç ile senin hatalı bulduğun sonuç arasındaki fark ne ? 40 whp mi daha az çıkıyor. yani sizin emeğiniz mi yeniyor bu 40 whp farkla onu anlamadım.. o zaman fazla beygir nasıl çıkıyorsa hep onun üstünden git. yada herkesten aynı şekilde kıyaslanmış/hesaplanmış bir beygir değeri iste.
4.8 sn ye itirazın var mı bilmiyorum. yani herkes aynı dbn i kullanıyor sonuçta. ha yok yine çok bilinmeyenli bir zaman formülizasyonun varsa onu da alalım.
dyno dynamics den teklif gelmiş işte .. yapıştırın gidin ölçün olsun bitsin.
halilcim,
1000 den fazlasını da 275 ler ile ölçeriz.
mühim olan taban genişliği değil, aracı dynoya nasıl bağladığımız.
çok önemli.
bu kadar davete "evet" demek lazım:)
mert beye katılıyorum dyno denen bı sey var ıcat cıkarmaya gerek yok..carp bol teker 1000...oldu...
halilcakir
01-02-2010, 12:16
Valla ben diyorumda vtanju yaslandi artik
onun mantik soyle
Dynoya harcayacagim zamanda isteyen aracla denerim daha zevkli benim icin:)
Geldigimde serviste bulusalim koluna girip zorla goturelim dynoya
ne gerek var tartışılabilir verilerle hp konuşmaya ki ...
2 adım mesafede dynoda var shoot out mode da ...
ayrıca kızarmış tavukta cezbedici :D
Bende deneme istiyorum aracım bu hafta içi çıkar
Masvette nin bütün sorunları hallolduysa tekrar deneyelim kafalarda soru işaretleri kalmasın
Masvette nin bütün sorunları hallolduysa tekrar deneyelim kafalarda soru işaretleri kalmasın
tabi zayıfladıkta diyosun :D 1 boy farketmiştir kilodan :D
araç güçlü olunca kilo pek farketmiyor
egr kiloyu kafama taksaydım
atmsoferikken nasıl kullanıosam turbo yapınca da öle kullanırdım ama ben aksine içini toplayıp arabayı agırlaştırdım
halilcakir
01-02-2010, 12:22
Suprayla deneyecegimiz zaman sizede haber veririm ama en son Sertan abi bana serviste
tamam biz bir deneyelim arabayi haberlesiriz demisti oyle kaldi
su havalar bir duzelsinde
halil suprayı beklersek 5 yıl daha deneyemeyiz
araç güçlü olunca kilo pek farketmiyor
egr kiloyu kafama taksaydım
atmsoferikken nasıl kullanıosam turbo yapınca da öle kullanırdım ama ben aksine içini toplayıp arabayı agırlaştırdım
:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
halilcakir
01-02-2010, 12:26
Bir istanbula gelimde Sertan abiyide arariz ona gore birseyler yapariz o zaman
Havalar berbat guvenip gelemiyorum
bende ınternetten hesaplama buldum bı tane carptım boldum benım stok vtecımde 200whp cıktı...cıger bu olsa gerek...
OZ okuduğu anda bittin sen:) bir daha tune etmez seni.
bende ınternetten hesaplama buldum bı tane carptım boldum benım stok vtecımde 200whp cıktı...cıger bu olsa gerek...
Maymunlusu da var kanka :D
http://www.modifiyem.com/foto-galeri-resim/honda-civiv-b18c1-turbo-vtec-897-1.jpg
onu ile alakası yok ama :D aklıma geldi ankarada bi arkadaşımız makina mühendisi bir arkadaşının yaptığı formülle 1,5 barda 670 hp olduğunu iddia ediyordu halada ediyor :D twin turbo e30 :D
OZ okuduğu anda bittin sen:) bir daha tune etmez seni.
ne alakası var abi Oz la bunun
bizim araçlarımız yürüyen araçlar servisteki aracın ne zaman cıkıcagı belli olmaz ben o yüzden öle yazdım yoksa bana ne ben kendi aracıma bakarım
mesajlarmın halılcakır tarafından kaale alınması ıcın...6 ay londraya yerlesıp kralıyet aılesınden usul adap derslerı alıcam...bıde oyle deneyecegım...
mesajlarmın halılcakır tarafından kaale alınması ıcın...6 ay londraya yerlesıp kralıyet aılesınden usul adap derslerı alıcam...bıde oyle deneyecegım...
şımarık ukala şey seni :D :D
şımarık ukala şey seni :D :D
sımraıgım ukalıyım pustum cakalım ayıyım fırlamayım ama asil değilim kardesım...asil olmayınca olmuyor işte.
halilcakir
01-02-2010, 12:37
Ben en son gordugumde rot balansa gelmisti siyah supra yuruyerek ama 2 ay oldu sanirim
Dedigim gibi haberlesiriz Mert abi miniks
halıl gercekten tebrık edıyorum senı...ancak bence koydugun pbox bana beatbox kadar anlamlı gelmıyor ornek...http://www.youtube.com/watch?v=5iD_fGxGRQI
kaldıkı foruma konu acıyosun bakın bakın bız tekerde 1000 hp aldık dıye ben sahsen bu arabanın 1000 lık bı gıdısını goremedım hıc...ayrıca actıgın konularda tum mesajların coooook yukseklerden gelıyor...sızın garaj hollywood da mı ?
madem otomobıl ıle ılgılı tum sıfrelerı cozmussun bızım gıbı apacılere nıye burda konu acıyosun?madem konu acıyosun nıye sorulara cevap vermıyosun? madem ıddıa edıyosun neden ıspatlamıyorsun?
halıl gercekten tebrık edıyorum senı...ancak bence koydugun pbox bana beatbox kadar anlamlı gelmıyor ornek...http://www.youtube.com/watch?v=5id_fgxgrqı
kaldıkı foruma konu acıyosun bakın bakın bız tekerde 1000 hp aldık dıye ben sahsen bu arabanın 100 lık bı gıdısını goremedım hıc...ayrıca actıgın konularda tum mesajların coooook yukseklerden gelıyor...sızın garaj hollywood da mı ?
Madem otomobıl ıle ılgılı tum sıfrelerı cozmussun bızım gıbı apacılere nıye burda konu acıyosun?madem konu acıyosun nıye sorulara cevap vermıyosun? Madem ıddıa edıyosun neden ıspatlamıyorsun?
+1:) :):):):)
mert beye katılıyorum dyno denen bı sey var ıcat cıkarmaya gerek yok..carp bol teker 1000...oldu...
sımraıgım ukalıyım pustum cakalım ayıyım fırlamayım ama asil değilim kardesım...asil olmayınca olmuyor işte.
moruk sen bu vatandaşa ne sordun ? :D :D
moruk sen bu vatandaşa ne sordun ? :D :D
ılla soru ısaretı mı olcak moruk? neden dyno ya gıtmıyosun? du soru...
mmustu dur.
ayrıca bir kullanıcı ötekini ignore etmiş olabilir.
msglarını göremiyordur.
halılcakır ve dunyası...
http://www.facebook.com/video/video.php?v=97468414603&ref=nf
tünayK ve dünyası...
http://www.youtube.com/watch?v=V_vNZEoQrUQ&feature=related herhalde...
bencede gulunc...
HHUuuhHUhuUHhu olm koptum akjsbbskljaslfajşafasfaf
HHUuuhHUhuUHhu olm koptum akjsbbskljaslfajşafasfaf
Post modern bir çalışma olmuş azizim ... :D
ılla soru ısaretı mı olcak moruk? neden dyno ya gıtmıyosun? du soru...
bana DUR dediler bro yorum yok artıkın :D :D
halilcakir
01-02-2010, 12:57
yaslilik basa bela degilmi canim abim ahahahah:D
tunayk biz senle tanismistik bile diye hatirliyorum ama nedir bu hiddet bu celal anlamiyorum:)
sakin sakin sor neyi merak ediyorsan biliyorsam anlatim
toplam agirlik 1800kg 60-130 4.8
100-150km/h suresi 150-200km/hden kotu olacak kadar patinaj yapiyor hemde
ben yabanci forumlarin hicbirinde en ufak hp ile ilgili birsey soylemedim ama her sureyi goren videoyu izleyen
at least 800+rwhp dogrumu tahminimiz dedi hatta cogunda konuyu bir uye videoyu gorup kendi acmis
bende olcmedik bilmiyorum dedim
sen hala 1000rwhp gidisini gormedim diyorsun gormemis ol ne diyim:)
gereksiz polemik olmasin diye yapilan denemelerden bahsetmiyorum bile
gri suprada yine 900rwhp denmisti videosunda ve 4.9 gidiyor gayet mantikli
ben bilgim dahilinde cidden ogrenmek isteyen herkese anlatiyorum
ama dusmanca tavir sergileyen kim olsa cevap vermiyorum bu kadar basit
tunayk biz senle tanismistik bile diye hatirliyorum ama nedir bu hiddet bu celal anlamiyorum:)
ben yabanci forumlarin hicbirinde en ufak hp ile ilgili birsey soylemedim ama her sureyi goren videoyu izleyen
at least 800+rwhp dogrumu tahminimiz dedi hatta cogunda konuyu bir uye videoyu gorup kendi acmis
:soru:
dusmanca tavır nıye sergıleyım kardesım ben? benım tepkım senın sanayı ıcerısınde ve modıfıye dunyasında kendı kendı yarattıgın "arıstokrası" ıcerısınde yasamana...unutmakı 100hp de olsa 10000hp de olsa **** boklu tornacının kıcını yalıyosun sanayıde...hos onu sende yapmıyosun cunku sen apacılerle ılıskıler mudurusun...
kaldıkı dynoye gelemeyız bız cok vakıt alıyo bz o sırada araba denıyoruz dıyosun..baska bahanemı kalmadı? ya dynoya cık koy kagıdı yada cık otobana pas gazla yada apacılere ıs ogretmeye calısma...
anlasılmadıysam ıngılız aksanı ıle de yazabılırım...
tünay yakında halil ile kanka olursun, demedi deme :D :D :D
evet ya benım gıbı cakallarla ugrasmak zorunda kalıyor patronun...cok asagılık bı durum gercekten...yazmayın kardesım o zaman buraya ıs ogretmeyın kımseye burada bır musterı prtfoyunde yok senın neyın reklemını kıme yapıyosun? bılgın dahılınde ısteyen ogretıyomussun??oha dıyorum sana gıt bısey ogretme bana...
halilcakir
01-02-2010, 13:06
tunayk boyle kufurlu konusmalarla herkesin okudugu biryerde biz senle anlasamayiz
yuzyuzeyken samimi arkadaslarimla yaptigim geyigide trde yapan azdir onuda soyleyim nede olsa ceyhanliyim:)
maseratinin yaris videolari ortada sureler ortada
dyno icinse az once soyledim soyleyecegimi
tünay yakında halil ile kanka olursun, demedi deme :D :D :D
http://www.youtube.com/watch?v=QR_qT3GsVtw :)
tunayk boyle kufurlu konusmalarla herkesin okudugu biryerde biz senle anlasamayiz
yuzyuzeyken samimi arkadaslarimla yaptigim geyigide trde yapan azdir onuda soyleyim nede olsa ceyhanliyim:)
maseratinin yaris videolari ortada sureler ortada
dyno icinse az once soyledim soyleyecegimi
kufur mu ? sen nesın halıl nerde kufur ? got *** kufur mu oldu bu kadar mı asılsın kardesım sen??? adanada dog sanayıde calıs got deyınce ırıte ol o da ıyıymıs..benım tepkım buna ıste...sen karakrterı oturtacak yerı bulamamıssın baska yerlere bak bence...
http://www.youtube.com/watch?v=QR_qT3GsVtw :)
yutup açılmıyor burda :) :)
dynoya cıkılacak zamanı balo dunzleyerek harcıyosunuz dımı ? pardon...ıste turk mılleltı pıst ıster yapılır yarısa gırmez...dunyanın kabul ettıgı dynodan teklıf alır gıtmez...bende buna masturbasyon derım...sende buna kufur dersın ıcın bı hos olur...
B.Aktepe
01-02-2010, 13:18
tünaycım biraz daha sakin biraz daha sakin..
halilcakir
01-02-2010, 13:19
Senin tarzinda yazim o zaman
Diyelim biz dynoya gitmiyoruz
Bana gore sure ve yaris sonucu cok daha gecerli bir kistas onlarda ortada ama neyse
Senin 1500rwhp dedigin bir arabayi bul getir yarisalim gecelim ondan sonra sen maseratinin dynosunun hesabini yaparsin biz yine sana gore dynoya cikmamis oluruz:)
Dahada ricamdir topici alakasiz msglarla kirletme
3
Senin tarzinda yazim o zaman
Diyelim biz dynoya gitmiyoruz
Bana gore sure ve yaris sonucu cok daha gecerli bir kistas onlarda ortada ama neyse
Senin 1500rwhp dedigin bir arabayi bul getir yarisalim gecelim ondan sonra sen maseratinin dynosunun hesabini yaparsin biz yine sana gore dynoya cikmamis oluruz:)
Dahada ricamdir topici alakasiz msglarla kirletme
senın rıcan nedenıyle degıl B.Aktepe nın ıstegı uzerıne daha fazla mesaj atmıyorum...hayatında basarılar dılıyorum bır sonrakı konunda gorusmek uzere.
kımse *** atmasın bu arabaya bu beygırlerdekı arabaların cok uzun sekılde saglıklı gıtmesını kımse bekleyemez ama geçebılende varsa delıkanlı gıbı cıksın karsısına bence suan bu aracı gecebılıcek arac TR de yok aksını kanıtlayan varsa cıksın karsına ama maalesef hulk tan baska cesaret edıp yarısanda yok...
o yuzden kımse boş boş konuşmasın helal olsun cok guzel verırler ve volkan abı sende bıgun gotur artık su mertın oraya arabayı ınan bende merak edıyorum ne guc cıkacagını...
tebrıkler...
basarılar...
Öncelikle evet bu tarz yöntemlerle güç hesaplanabilir hatta yeteri kadar veri varsa bütün güç ve tork eğrisi bile bulunablir. ama hepsi bir yaklaşımdan ibarettir kesin bilgileri yaklaşık olarak temsil eder.
bunun gibi bir algoritmayı bende daha bikaç ay önce yazdım ve güzel sonuçlar da aldım. çok zor bişey değil açıkçası. gerçek sonuçlar için adres belli. aracın motorunu direkt olarak motor dinamometresine bağlamanız gerekli.
Volkan Beyin aracının çok güçlü olduğu ortada.
tartışmak anlamsız.
tarafları sakin olmaya davet ediyorum. Genç üyeler sakin olalım.
Halil, Volkan Bey dyno davetimi facebooktan etkinlik daveti olarak yollasam? :)
Miniksler de hulk u getirir.
Sonuçları alırız, odur budur, şudur, tahminler erir gider. Reel sonuçları alırız.
Bu cuma, 5 Ş U B A T 2 0 1 0, cuma namazından sonra beklerim.
Açık ve seçik davet.
B.Aktepe
01-02-2010, 13:47
senın rıcan nedenıyle degıl B.Aktepe nın ıstegı uzerıne daha fazla mesaj atmıyorum...hayatında basarılar dılıyorum bır sonrakı konunda gorusmek uzere.
teşekkür ettim tünayım:)
Mert faceboook a grup ac vtanju yu dynoda gormek ısterız dıye :)
ben sana bulurum 50 uye :)
burda genc arkadaslar cok heyecanlı yorumlar yazıyolar ama bazen unutuyolar ne kadar emek harcandıgını yok kotu nıyetlı kımse yok burda olanıda zaten yolluyor ozgun kardes....
Mert benı unutma dyno ıcın kesın gelıyorum 35 r :)
Mert faceboook a grup ac vtanju yu dynoda gormek ısterız dıye :)
ben sana bulurum 50 uye :)
burda genc arkadaslar cok heyecanlı yorumlar yazıyolar ama bazen unutuyolar ne kadar emek harcandıgını yok kotu nıyetlı kımse yok burda olanıda zaten yolluyor ozgun kardes....
Mert benı unutma dyno ıcın kesın gelıyorum 35 r :)
bendeki 4 WD değil 2 WD dyno:)
burdakı heyecanlı genc arkadas ben oluyorum sanırım...hepınız emın olabılırsınız kı ne kadar emek harcandıgını cok cok ıyı bılıyorum...cok yakınımda bu tarz projeler var...ben derdımı anlatamamısım dert degıl zaten herkes en ıyısını bılıyor en ıyısını yapıyor..
bılalım bu sayılmaz ama acıklama yaptım polemık yok:)
genç üye geç üye diyenler çok mu bilge kişilikler merak ettim
ohoooo :D ve konu böle uzar gider.
bilgelikle nasıl bir bağlantı kurdun?
hararetin azalması, konunun kişiselleşmemesi için genç üyelere yazdım.
genç üyeler alınmasın, yaş ilerledikçe daha sakin düşünüp yazabiliyorsun.
start verildi ve koşu başladı.... CitiayHan 2 boy ileride, arkasından TayyarHan geliyor.. :D
Bugranin repeat tusu basili kalmis biri bi tiklasin.
bilgelikle nasıl bir bağlantı kurdun?
hararetin azalması, konunun kişiselleşmemesi için genç üyelere yazdım.
genç üyeler alınmasın, yaş ilerledikçe daha sakin düşünüp yazabiliyorsun.
burda ne konular tartışıldı bu solda sıfır kalır, kimse kişisele çevirmez..
o zaman bende şöyle söylim, ne zaman halil inceses bi konu açsa siz anlamadınız anlamazsınız tavırları içersinde hareketler yorumlar içersinde Tünay'ında tavrı bu yönde sizde onu anlamıyorsunuz.
Bugranin repeat tusu basili kalmis biri bi tiklasin.
aynı soruyu 3 kere sordum kaale alınmadım kaale alıp bidaha sormam bende gider banyoyu boyar mutlu olurum ....
aynı soruyu 3 kere sordum kaale alınmadım kaale alıp bidaha sormam bende gider banyoyu boyar mutlu olurum ....
badanacı spek... kazım kartal spek :D
onceki sayfalarda bi aciklama yapmisti belki ondan kaale almamistir pasham ,takma kafani yaa..tukandayim aksama konusurz.(benim icinde bi kat gec banyonun boyasinin ustunden hahaha)
onceki sayfalarda bi aciklama yapmisti belki ondan kaale almamistir pasham ,takma kafani yaa..tukandayim aksama konusurz.(benim icinde bi kat gec banyonun boyasinin ustunden hahaha)
fena taktım kafama acayip ciddiye aldım sorma :D
Konuşuruz akşam kolay gelsin -19 :D
Eray Yümsel
01-02-2010, 14:59
best kankam halil o güç düşüşü niye yaşanmış ya aradaki cahilliğimi mazur gör :D sonuç olarak ben eziğim öğrenmem lazım ki ondan sonra bende araba yapınca bilmeyenleri ezeyim :D
Maxiboost
01-02-2010, 15:02
Zannetmiyorum kimse aracin nasil yurudugune ve harcanan emekle yapilan ar-ge ye dil uzatsin. Oyle anlasiliyor olabilir ama su konuya yazan kimse yukarida yazdigimin aksini dusunmuyordur eminim. Kisinin oncesi belli, karakteri belli, cevresindeki insanlarin gorusleri belli, nedir bu burjuva tavirlari ne gerek var? Biraz daha samimi olmak gerek bence. Volkan bey ayni uslubu kullansa bu kadar batmaz kimseye, sonucta yaptiklari, bilgisi, sahsiyeti vs vs bilinen saygi duyulacak bir insan sahsen taninmasa bile. Sadece halile degil genel olarak yazdim yukaridaki burjuva olayini :) halil onceden daha samimiydi telefonda bi mevzu olmustu bi kere keske o halil yazsa buraya :D
fena taktım kafama acayip ciddiye aldım sorma :D
Konuşuruz akşam kolay gelsin -19 :D
Suan icin -6 aksama -12 fln olur sabaha kim ole kim kala..
Maxibust katiliyorum arkadasim sana.
bencede gulunc...
ben burada tunaya destek amacli +1 dedim ve forum sadece +1 kabul etmedigi icin smiley ekledim, yanlis anlasilmis galiba, maksat komik buldugumdan degil, destek verdigim icin.
musuait olursam mert beyin dyno teklifini zevkle kabul ederim, bu kadar talepden sonra cikmamak olmaz. herkeze iyi gunler:)