Orijinalini görmek için tıklayınız : corsa c 1.4 filtre kit seçimi
G.S.İ_07
09-02-2010, 19:49
Selamlar herkese,başlıktada belirttiğim gibi corsa c 1,4 litre hactcbak 3 kapı aracıma profesyonel ve corsa c serisi bu motor için en iyi bir de muadili olan filtre kiti tavsiyesi istiyorum siz usta modifiyecilerden saygılar iyi forumlar..
Ahmet_28
09-02-2010, 19:52
simota carbon charger intake set ;)
S.Özeren
09-02-2010, 23:12
bu konu banada yarıcaktır =) Simota banda önermişlerdi
G.S.İ_07
09-02-2010, 23:20
bu konu banada yarıcaktır =) Simota banda önermişlerdi
Evet, teşekkürler Ahmet bey ,başka yok mu önerisi olan sadece simota carbon charger intake set le mi en iyi performans alırız ya da ses ?
benim eski aracım 2003 1.4 manuel vitesti.normal filtrenin oldugu yerdeki üst kapagı ve filtreyi cıkardım.emmeden gelen boruya simota acık hava filtresi koydum.onun etrafına da motor tarafını kapatacak sekılde bi koruyucu koydum.hem ses olarak hem de performans olarak cok cok iyiydi.çekişte kayıp yaşamadım hiç.
S.Özeren
09-02-2010, 23:56
benim corsada jsv takmıştım ses yoktu per. vardı gittim 20 lira dandik bi filtre taktım ses acaip oldu performansta öyle zaten hiç per. kaybı yaşamıyorum ama sağlıklı değil
raid hp maxflow kit te olabilir,opelde güzel sonuçlar veriyo,,ben vectra da 45000km dir sorunsuz bi şekilde kullanıyorum...simotada uygunlanmışlarda gördüm genelde onlarda iyiydi hem ses hem performans açısından ......
CallMeInsane
10-02-2010, 00:28
peki bu filtreyi 1.2 corsaya uygulasak ne olur :S
muratdalci
10-02-2010, 11:06
değişen bişey olmaz diye düşünüyorum.
Ayrıca simota carbon charger intake kit'i citroen c4 e uyguladık , bnde astra H var 20 ytl ye sadece kafa markasız bişi var üstünde. c4ten cıkan sesin 2 katını cıkartıyo abartısız söylüyorum.performansa bişi diyemem ama ses istiyosan cok para vermene gerek yok. Ben astraya boru takarsam olucakları dusunemiyorum zaten =)
G.S.İ_07
10-02-2010, 16:28
benim corsada jsv takmıştım ses yoktu per. vardı gittim 20 lira dandik bi filtre taktım ses acaip oldu performansta öyle zaten hiç per. kaybı yaşamıyorum ama sağlıklı değil
TEŞEKKÜRLER..
raid hp maxflow kit te olabilir,opelde güzel sonuçlar veriyo,,ben vectra da 45000km dir sorunsuz bi şekilde kullanıyorum...simotada uygunlanmışlarda gördüm genelde onlarda iyiydi hem ses hem performans açısından ......
bir bakayiim dediğinize teşekkürler..
değişen bişey olmaz diye düşünüyorum.
Ayrıca simota carbon charger intake kit'i citroen c4 e uyguladık , bnde astra H var 20 ytl ye sadece kafa markasız bişi var üstünde. c4ten cıkan sesin 2 katını cıkartıyo abartısız söylüyorum.performansa bişi diyemem ama ses istiyosan cok para vermene gerek yok. Ben astraya boru takarsam olucakları dusunemiyorum zaten =)
anladığım kadarıyla vasat bir filtre ile makul bir ses alabiliyoruz,yardımlarından dolayı tekarar tekrar teşekkürler herkese.Ama hem güzel ses ve performans için bu simota ve
raid hp maxflow kit e bakacağım arkadaşlar.
Harika Bir Filtre Raid 2000cc için tasarlanmış olan filtreyi 1600cc takmıştım deli gibi bğrıyodu biraz tuzludur ama çok iyidir bildğm kadarıyla yurdışında audiye falan hep riad takılıyo benimkinin kutusunda audi için yazıyodu:)
G.S.İ_07
10-02-2010, 17:03
Harika Bir Filtre Raid 2000cc için tasarlanmış olan filtreyi 1600cc takmıştım deli gibi bğrıyodu biraz tuzludur ama çok iyidir bildğm kadarıyla yurdışında audiye falan hep riad takılıyo benimkinin kutusunda audi için yazıyodu:)
acaba 1400 cc de nasıl iş yapar?
PaSHa-brk
10-02-2010, 18:37
Ben Simota'nın açık filtresini taktım hangi modeli bilmiyorm ama ne ses,Ne verim alabildim.Söktüm sonra..Carbon kit'i denemek lazım..
muratdalci
10-02-2010, 18:57
Arkadasım zaten araban 1.4 performans alsan alsan 2 3 beygir alırsın diye tahmin ediyorum seni asıl tatmin edicek olan ses oldugu için bnce en cok hangisi bagırıyosa onu al derim şahsen ben öyle yaptım. hem ekonomik hem istedgini gayet guzel veriyo.paranı toparlayınca saglam bişi alırsın olur biter.diyosan ki param var bas parayı al saglam bi kit ama simotanın carbonunundan ses bekleme,tabiki farklı bi ses duyucaksın ama böğürtme işi yalan( C4e uyguladım baska araçlarda bilmyrm ama sanmıyorum değişicegini belki yuksek motorlarda ama arkadasın zaten 1.4). Benim sana tavsiyem bu yöndedir
Saygılar...
G.S.İ_07
10-02-2010, 20:02
Ben Simota'nın açık filtresini taktım hangi modeli bilmiyorm ama ne ses,Ne verim alabildim.Söktüm sonra..Carbon kit'i denemek lazım..
anladım teşekkürler
Arkadasım zaten araban 1.4 performans alsan alsan 2 3 beygir alırsın diye tahmin ediyorum seni asıl tatmin edicek olan ses oldugu için bnce en cok hangisi bagırıyosa onu al derim şahsen ben öyle yaptım. hem ekonomik hem istedgini gayet guzel veriyo.paranı toparlayınca saglam bişi alırsın olur biter.diyosan ki param var bas parayı al saglam bi kit ama simotanın carbonunundan ses bekleme,tabiki farklı bi ses duyucaksın ama böğürtme işi yalan( C4e uyguladım baska araçlarda bilmyrm ama sanmıyorum değişicegini belki yuksek motorlarda ama arkadasın zaten 1.4). Benim sana tavsiyem bu yöndedir
Saygılar...
saolasın tavsiyen için ancak bu aracı almadan önce spor bir araba olsun artık bu 2.aracım modifiyeye açık olsun ama günlük olacak die gsi c 1,8 almanın saçma oalcağı ve şehir içi stock 90hp olan bu aracı mod layarak 120 hp gibi hedefimiz var amacım sadece ses değil 1,4 aractan cıger almak hedefimiz kadar mesele bu şehir içinde bana yetecektir 120 hp .ha belki gsi dan ozaman dahada çok yakacaktır ama sanmıyorum
PaSHa-brk
11-02-2010, 10:50
saolasın tavsiyen için ancak bu aracı almadan önce spor bir araba olsun artık bu 2.aracım modifiyeye açık olsun ama günlük olacak die gsi c 1,8 almanın saçma oalcağı ve şehir içi stock 90hp olan bu aracı mod layarak 120 hp gibi hedefimiz var amacım sadece ses değil 1,4 aractan cıger almak hedefimiz kadar mesele bu şehir içinde bana yetecektir 120 hp .ha belki gsi dan ozaman dahada çok yakacaktır ama sanmıyorum
120 hp almak için neler yapıcaksın?
Cimmeria
11-02-2010, 10:55
Saygılar...
ses alıcam diye adam gibi yalıtmadan saçma sapan bir konumda açık hava filtresi koyarsa alacağı aşırı ısıdan dolayı 90 beygirlik motor daha da performanstan düşer
Cimmeria
11-02-2010, 11:02
anladım teşekkürler
30 beygir atmosferik 1.4 araç için sıkı rakam, allah kolaylık versin bana biraz zor gibi geldi...
Filtre Kite Yani Soğuk Hava Girişinden Gelen Boruyo Bağlı İse Aşırı Bir Ses Bekleme Derm benim 307 De Simota Kit Raid Hp Max Flow Filtre Vardı Kitin Soğuk havayı aldığı Boruyo Bağlıyınca Ses Gidiyodu Azda olsa Ara Viteslerde PErformans Değişiyodu Filtrenin Ucunu Boşa Çıkarınca Performans Ciddi anlamda KEsiliyodu Sıcak Hava emiyodu filtre fakat ses çok iyi çıkıyodu bence parana kıy corsa c 1.4 için özel simıt carbon charger kit var onu al
G.S.İ_07
11-02-2010, 11:35
30 beygir atmosferik 1.4 araç için sıkı rakam, allah kolaylık versin bana biraz zor gibi geldi...
teşekkür ederim iyi dilekleriniz için,sadece atmosferik tabi zor yanına emme manifold
ecu destekleyecektir..
G.S.İ_07
11-02-2010, 11:38
Filtre Kite Yani Soğuk Hava Girişinden Gelen Boruyo Bağlı İse Aşırı Bir Ses Bekleme Derm benim 307 De Simota Kit Raid Hp Max Flow Filtre Vardı Kitin Soğuk havayı aldığı Boruyo Bağlıyınca Ses Gidiyodu Azda olsa Ara Viteslerde PErformans Değişiyodu Filtrenin Ucunu Boşa Çıkarınca Performans Ciddi anlamda KEsiliyodu Sıcak Hava emiyodu filtre fakat ses çok iyi çıkıyodu bence parana kıy corsa c 1.4 için özel simıt carbon charger kit var onu al
teşekkürler ilginiz için dediğinizi bizzat deneyeceğim not aldım bu simota carbon charger birkaç kişi de önerdi.bu arada bende yeşilköy andelip sok lıyım.
G.S.İ_07
11-02-2010, 11:41
ses alıcam diye adam gibi yalıtmadan saçma sapan bir konumda açık hava filtresi koyarsa alacağı aşırı ısıdan dolayı 90 beygirlik motor daha da performanstan düşer
teşekkürler
teşekkürler ilginiz için dediğinizi bizzat deneyeceğim not aldım bu simota carbon charger birkaç kişi de önerdi.bu arada bende yeşilköy andelip sok lıyım.
Doğrudur:) Simota Filtre Denetiriz Aracına Ses Bakarsın İstersen
dblias ürünleri(emme-headers vs..) varsa aracınıza ancak onlarla ve güzel bi yazılım hatta piggyback beyinle ancak 30bg çıkar bence corsadan....bence çok maliyetli olur,,,ama tabi zevk ve gönül işi bu işler......
G.S.İ_07
11-02-2010, 22:51
dblias ürünleri(emme-headers vs..) varsa aracınıza ancak onlarla ve güzel bi yazılım hatta piggyback beyinle ancak 30bg çıkar bence corsadan....bence çok maliyetli olur,,,ama tabi zevk ve gönül işi bu işler......
port polish ,emme man ,head,kat ipt , chip ,filte ile 30 geçer bile ,corsa c 1,4 kullandınız mı hiç yanlış anlamayın merak ettiğim için sordum gsi dan daha cabuk devır kesıyor hızlanmaları hemen hemen aynı denedık cok kere aracın kondısyonuna gore konusuyorum tabi gsi şanzıman cc farkı oldugu ıcın uzuyor
tabıkı sımota kıtlerı mevcut satılıyor
teşekrler
gsi c 1,8 almanın saçma oalcağı
Türkiyede corsa c gsi 1.8 varmıydı yaw ?
G.S.İ_07
12-02-2010, 21:50
Türkiye ve dünyadaki bütün c kasa gsi lar 1800cc dir:icon_tup:
PaSHa-brk
12-02-2010, 22:21
Evet var, ama fazla tutulmadı sanırım.
G.S.İ_07
12-02-2010, 22:28
Türkiye ve dünyadaki bütün c kasa gsi lar 1800cc dir:icon_tup:icon_tup:
Evet var, ama fazla tutulmadı sanırım.
Berk bey 1,800 CC c gsi ların hepsi ,bu arada motora nasıl yükleneceğime karar vermeye başladım , motor 1,4 atmosferik custom stage1 1,8gsi base alınarak n/a diyorum acaba yakışı ne kadar etkiler ama gsi geçer mi yakışı günlük ve şehir içi olacağı için
en uygunu bu aşırı beslemeye gerek yok diyorum gerçi tercih meselesi..
PaSHa-brk
12-02-2010, 23:18
Türkiye ve dünyadaki bütün c kasa gsi lar 1800cc dir:icon_tup:icon_tup:
Berk bey 1,800 CC c gsi ların hepsi ,bu arada motora nasıl yükleneceğime karar vermeye başladım , motor 1,4 atmosferik custom stage1 1,8gsi base alınarak n/a diyorum acaba yakışı ne kadar etkiler ama gsi geçer mi yakışı günlük ve şehir içi olacağı için
en uygunu bu aşırı beslemeye gerek yok diyorum gerçi tercih meselesi..
bi incele :)
http://www.bestservis.com
G.S.İ_07
12-02-2010, 23:46
bi incele :)
http://www.bestservis.com
direk link verebilirmisiniz bir proje hazırlıyorum şu anda da arada bakıyorum bulamadım.
c gsi sxi sri modelleri fln var ama gneli 1,8 cc dir diye bılıyorum
PaSHa-brk
13-02-2010, 12:26
Valla direk sayfa linki verilmiyor sitenin yapısından olmalı gerek.Ürünler kısmından ''Emme Manifoldu / Throttle Body'' Bölümünü bir incele ;)
bende corsa c 1.4 comfort var 3 kapı bende acık filtre taktım ama ses pek tatmin edici değil. su an fotodaki gibi ama komple boru yaptırmayı düşünüyorum gecen gün soktum komple boruyu oyle baktım sesine fark var sesde daha bi böğürtülü ses geliyor borunun üstündeki o üçgen kutu engelliyor biraz sesi onunda içinde geçiyor hava ama ne işe yarıyor bilmiyorum :soru:
http://pic1.resimupload.com/r1/resim_260106657.jpg