PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2010 1.6tdi VW Polo vs 2010 1.4 tsi Seat Leon

cnzdmr
19-02-2010, 18:47
Arkadaslar kız arkadasıma yakın bı zamanda arac almayı planlıyorz butce max 40bin TL aklımızda yer alan bu 2arac polo alt sınıf olmasına ragmen dizel az yakıcak avantajı bu aynı zamanda car of the year fln secıldı =)

ote yandan seat leon 122hp lık motoruyla benzınlı makyaj yedı ıc mekan cok guzellesmıs on tamponda bı degısıklık var pıyasada coktandır olan bı arac ancak dıs ve ıc gorunum olarak begenıyoruz...

sızce hangısını almalıyız fıkırlerınızı beklıyorum...

umut01
19-02-2010, 19:06
kırmızı polo iyi gider bence bayan için. derli toplu görünüyor. bence leon etrafta çok.

cnzdmr
19-02-2010, 19:09
evet leon cok ama poloda cok olmayacak mı zaten, bu tur araclar bellı bı zaman gectıkten sora yollarda cok gordugumuz araclar polo nun avantajı yepyenı bı arac olması leon un kasa degısım tarıhını bılmıyorum makyaj yedıkten sora 2yılı var daha heralde..

sinan-s
19-02-2010, 19:21
Kırmızı polo..

pasa35
19-02-2010, 19:24
poloyada 40 lira vermek fazlamı acaba?

cnzdmr
19-02-2010, 19:25
polo 36.500 leon 40.500 ınternette yazan fiyatlar bunlarda ufak bı ındırım olur heralde..

umut01
19-02-2010, 19:28
poloyada 40 lira vermek fazlamı acaba?

bir üst sınıf benzinli alınabiliyorsa bence fazla. olay gene ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarına geliyor. ne benzinli büyük araba ne de dizel küçük araba(küçük denemez ama)

ocean0636
19-02-2010, 19:48
Arkadaslar kız arkadasıma yakın bı zamanda arac almayı planlıyorz butce max 40bin TL aklımızda yer alan bu 2arac polo alt sınıf olmasına ragmen dizel az yakıcak avantajı bu aynı zamanda car of the year fln secıldı =)

ote yandan seat leon 122hp lık motoruyla benzınlı makyaj yedı ıc mekan cok guzellesmıs on tamponda bı degısıklık var pıyasada coktandır olan bı arac ancak dıs ve ıc gorunum olarak begenıyoruz...

sızce hangısını almalıyız fıkırlerınızı beklıyorum...

leonlar 125hp. Bu ıkı secenek arasından kesınlıkle leon derım normalde ama sımdı ulasım amaçlı bı bayan arabası olacagı ıcın durum degısebılır. Yakıt cok sorun deılse bence gene leon derim..

kurtbil
19-02-2010, 19:49
Leon tsi guzel araba ama sonucta kız arkadasın kullancak ve gazlama chıp egsoz yaptırma gıbı dertlerı olmıcak tahmınımce,polo 1.6 tdi da gayet yeterlı b araba bence,tıp olarak da leon kadar ıddalı gelıyo bana acıkcası.Hem az yakar hemde kasasına gore ıyı kacar cebını ferah tutar

onur_S
19-02-2010, 20:09
kız arkadaşa alınacaksa ona sorun hangisini beğeniyorsa onu alın :)

murat-m
19-02-2010, 21:01
nişanlıma 2010 1.6 tdi comfortline polo aldık aşağı yukarı 7000km yaptık bence çok güzel bi araba az yakıyo yürürüde çok kötü değil..tavsiye ederim..

cnzdmr
19-02-2010, 21:54
asıl kararsızlıgımız alt sınıf olmasına ragmen kalıtelı bı dızel araca bınmek mı
yoksa benzınlı bı ust sınıf buyuk sportıf bır arac mı almak fıyatlar asaı yukarı aynı oldugu ıcın kararsız kaldık...

kendı aracımın benzınlı olması bıraz bıktırdı benı sahsen o acıdan mantık dızel polo desede gorunumu ve karızmasıyla leon da cok cekıcı gelıyor 2sıde manuel olucak nasılsa...

BlackEmperor
19-02-2010, 22:31
kırmızı polo iyi gider bence bayan için. derli toplu görünüyor. bence leon etrafta çok.

+1 yeni kasa polo bence yeni kasa golften daha guzel

Tuning055
20-02-2010, 11:53
kırmızı bir leon bayanların ilgisini çeker:D

cnzdmr
20-02-2010, 21:39
megane 1.5 dci ıcın yorumlarınız neler pekı? onun fiyatıda 40k tl leonla aynı...

redbaron
20-02-2010, 21:42
40 bin tlye polo almak için çok paran olup sadece arabanın dış görünüşüne hasta olman lazım.2010 polo da yol bilgisayarı bile yok sınıfına göre çok boş bir araç üstelik dsg li dizeli 40bintl bence vw kafayı yemiş.ayrıca kalite demişsin yeni kasanın içi o kadarda kaliteli değil ayrıca b segmenti bir araçta kaliteli iç mekan olsa nolur olmasa nolur hem kaliteli olsa ne kadar olacak deri kaplı konsol fln mı:) mercedes almıyorsun sonuçta sınıfındaki bütün araçlarla kalitesi yakın yani golf kdr kaliteli kesinlikle değil ayrıca donanım olarak çok uzak.üst sınıf sportif bir araç leon bence hiç düşünme,kıyaslamak bile yanlış leona hakaret:) 1.4tsi birde motor daha ne 1.6 102 olsa hadi nese diyeceğim...

redbaron
20-02-2010, 21:45
megane 1.5 dci ıcın yorumlarınız neler pekı? onun fiyatıda 40k tl leonla aynı...

1.6 benzin otomatik kullandım motor çok kötü fakat 1.5dci kendini kanıtlamıştır kesinlikle privilege en fullünü kullandım iç mekanı bayağı kaliteli deri kumaş koltuk falan,donanım olarakta acayip zengin,direksiyonu çok zevkli,tek kötü özelliği arka diz mesafesi biraz dar ve arka tavan yüksekliği çok alçak ben başka bir sıkıntı göremedim.beyaz full çok güzel duruyor ayrıca kartlı sistemle çalışıyor

cnzdmr
20-02-2010, 22:04
40bin tl previlage degıl galıba bı alt donanım olanı ancak megane ın tasarımını cok begendım ben beyazı cok guzel duruyor bı gıdıp ıncelemek lazım detaylıca polo dizeli suan eledık gıbı zaten megane yada leon daha agır basıyor...

polo olursa 1.4 benzınlısı var 30k tl cok fazla km yapmıcak arac tahmınımce zaten 2arac olucagı ıcın 6bın tl fark vermeyıp 30k ya polo benzınlıye donerız en kotu...

redbaron
20-02-2010, 22:13
40bin tl previlage degıl galıba bı alt donanım olanı ancak megane ın tasarımını cok begendım ben beyazı cok guzel duruyor bı gıdıp ıncelemek lazım detaylıca polo dizeli suan eledık gıbı zaten megane yada leon daha agır basıyor...

polo olursa 1.4 benzınlısı var 30k tl cok fazla km yapmıcak arac tahmınımce zaten 2arac olucagı ıcın 6bın tl fark vermeyıp 30k ya polo benzınlıye donerız en kotu...

geçen hafta baktım megane full 1.6 benzinli otomatiğe 41.750 dediler, bence dizel düz ün de fiyatları bunu geçmez. 30k polo benzinliye vereceğime fiesta full yada corsa falan bakarım gerçekten polo çok boş bir araç,kapak jant fln.gerçi arkadaşınız bana ne ya donanımdan ben hiç bir zaman kullanmam bu özellikleri diyecekse dış görünüşüne vurulduysa o ayrı.ama sonuçta 2010 araç alıyorsanız bazı olmazsa olmaz özellikler olmalı bana göre.tavsiyem megane ile 1.4tsi leon arası düşünmeniz.

Dou
20-02-2010, 22:19
Ben aralık ayında almayı ciddi ciddi düşündüm Polo 1.6 TDI, ama Şubat teslim dediler.

Ulan scirocco alsam, Golf alsam yine eyvallah diyecem de, kıçıkırık polo için 2 ay bekleyemem kimse kusurabakmasın. Aynı paraya (evet şaka değil aynı paraya) gittim otomatik sunroof hariç full civic aldım sıfır.

Ayrıca 40 milyar verdiğiniz bir araçta sadece 2 hava yastığı, klima, abs olması trajikomik bir olay.

Ben aynı fiyata çok daha donanımlı bir araç olan yeni nesil Jazz öneririm, bayan kullanacaksa. Hem ekonomik, hem tasarım olarak daha feminen, hem pratik, hem aşırı donanımlı, hem de benzinli olmasına rağmen baya ekonomik bir araç.

cnzdmr
20-02-2010, 22:20
yok zaten leonda megane da polodan tasarım ve gorunus olarak cok daha şık albenili araclar bıze gore poloya vurulma tapma gıbı bı durum yok polo klasık bı arac sınıfında en nihayetınde abartıcak bıseyde yok

en mantıklısı seat ve renault bayısıne gıdıp aracları ıncelemek sımdı leonda eskıdı bıraz yeni megane gıbı deıl alıcaz 1-2 seneye yenı kasası gelıcek oysa megane en az 5yıl bu kasayla kalır tahmınımce buda onemlı bı durum sıfır araba alıcagımız ıcın...

cnzdmr
20-02-2010, 22:24
Ben aralık ayında almayı ciddi ciddi düşündüm Polo 1.6 TDI, ama Şubat teslim dediler.

Ulan scirocco alsam, Golf alsam yine eyvallah diyecem de, kıçıkırık polo için 2 ay bekleyemem kimse kusurabakmasın. Aynı paraya (evet şaka değil aynı paraya) gittim otomatik sunroof hariç full civic aldım sıfır.

Ayrıca 40 milyar verdiğiniz bir araçta sadece 2 hava yastığı, klima, abs olması trajikomik bir olay.

Ben aynı fiyata çok daha donanımlı bir araç olan yeni nesil Jazz öneririm, bayan kullanacaksa. Hem ekonomik, hem tasarım olarak daha feminen, hem pratik, hem aşırı donanımlı, hem de benzinli olmasına rağmen baya ekonomik bir araç.

yok jazz begenmıyoruz poloya haketmıyo dedık o parayı ama jazz da haketmıyo 38bin tl fln honda nın da bı tarafları kalktı zaten essek yukuyle para ıstıyolar artık...

benzınlı olucaksa leon alırız jazz fln hıkaye leon un yanında her yonden leon cok ustun bı arac ama fiyatları neredeyse aynı cok komık bence...

Dou
20-02-2010, 22:27
Honda kullandığım için değil, ama 37.000 TL ye VSA, komple cam tavan, otomatik klima, elektrikli katlanır aynalar, 8 hava yastığı gibi B segmentinde hiç bir araçta olmayan donanımlı bir araç sunuyorlar. Ki Civic'te bile olmayan donanımlar var. 35.000'e de manuelini veriyorlar full.

Ya VW? Ambleme para vermeye hiç gerek yok, DSG li bir 1.4 Polo almaya kalksanız metalik rengiyle yine 36.000 TL lere çıkıyor rakam ama aracın içi bomboş.

36.000 ona verene kadar 35.000'e otomatik düşük donanım Jazz öneririm, en azından düşük donanımda bile otomatik klima - VSA - 8 hava yastığı falan var.

Ben açık söyleyeyim, beyaz ya da siyah rengini bulabilseydim Civic yerine Jazz alacaktım, ve açık söyleyeyim araçta aklım kalmadı değil.

Ha beğenmiyorsanız o ayrı, ona bir şey diyemem. Leon tabiki daha üstün bir araç, sonuçta C segmenti.

onur_S
20-02-2010, 23:30
işte herşey donanım değil,bir araç sırf donanım için tercih edilmez ki..

Dou
20-02-2010, 23:34
Her şey donanım değil tabi ki, ama overall'e baktığınızda çok mantıklı bir araç haline geliyor. Hem ekonomik, hem sorunsuz bir araç. Ben alıcı gözüyle hem Polo'ya hem Jazz'a baktım. Polo'nun tek üstün yönü iç mekan kalitesi bide belki daha az yol sesi alıyordur.

Sıfır olarak B segmentinde o donanımda 32.500 TL ye alabileceğimiz bir araç var mı (liste fiyatını unutun gitsin.)? (vsa + 8 h-y + otm klima + elektrikli katlanır ayna vs..) Polo'da aynı para olmasına rağmen bunların hiç biri yok. Bilmediğim için soruyorum ama yoksa bence çok mantıklı, hem de az yakan bir araç benzinli olmasına rağmen.

EDIT: Dipnot: Kimseye zorla aldırmıyoruz canım, kendi görüşümü belirttim sadece (bkz. "ben olsam") öyle bir izlenim oluşsun istemem.

MR.TurboALİ
21-02-2010, 00:35
poloda guzel leonda guzel secım sana kalmıs

kız arkadaşa alınacaksa ona sorun hangisini beğeniyorsa onu alın

alıntılardan soru cevap :D

Kağan Celep
21-02-2010, 02:53
Leon tercih edilse daha iyi olur bence.

cnzdmr
21-02-2010, 10:05
tesekur ettım dou sen fıkrını belırttın dostum
ancak 35k kusurler verıldıkten sora 3-5 daha koyup bı ust sınıfıa gecmek daha mantıklı gıbı gelıyor leon yada megane a mesela..

kı zaten kız arkadasımda kucuk araba pek sevmıyor spor ve buyuk aracları sevıyor leon ve megane daha cekıcı gelıyor bıze o sebeple su anda...

Dou
21-02-2010, 11:02
Leon'da Megane'da güzel. Megane Coupe dizel kullanıyorum.

Leon'un makyajdan sonra iç mekanı adam oldu bence ben beğeniyorum. Ama sanırım kısa vadede kasa yenilenecek, sıfır alıcaksanız satarken baya değer kaybeder. 1.4 TSI lı kullanmıştım 125 hp lik, gaz tepkileri falan çok güzeldi.

Bu arada, Megane'de de 1.4 turbo 130 hp lik bir versiyon çıkmış ona bakılabilinir diye düşünüyorum. 1.6 110 hp lik alınmaz bu saatten sonra senelerdir aynı motoru çakıp çakıp duruyorlar.

cnzdmr
21-02-2010, 11:14
Leon'da Megane'da güzel. Megane Coupe dizel kullanıyorum.

Leon'un makyajdan sonra iç mekanı adam oldu bence ben beğeniyorum. Ama sanırım kısa vadede kasa yenilenecek, sıfır alıcaksanız satarken baya değer kaybeder. 1.4 TSI lı kullanmıştım 125 hp lik, gaz tepkileri falan çok güzeldi.

Bu arada, Megane'de de 1.4 turbo 130 hp lik bir versiyon çıkmış ona bakılabilinir diye düşünüyorum. 1.6 110 hp lik alınmaz bu saatten sonra senelerdir aynı motoru çakıp çakıp duruyorlar.

pekı megane kullanıcısı olarak yorumlar mısın aracını bıraz,bızde 1.5 dci dusunuyoruz megane da zaten yakıt tuketımı konforu yol tutusu ıc mekan kalıtesı nası?dıstan cok guzel ancak sankı ic mekan bıraz basıt gıbı geldı bana yenı megane ın?

Dou
21-02-2010, 11:25
Tabi, fakat HB yi kullanmadım hiç. Ama Coupe hakkında yorum yapabilirim.

Yol tutuşunu acayip iyi buldum, süspansiyon sistemi konfordan çok yol tutuş odaklı çalışıyor. Gerçi bu sertlikte 17' jantların da muhakkak etkisi vardır. Muhtemelen HB de daha yumuşaktır yürüyen.

Direksiyon sistemi hissiyatlı çalışıyor. En azından Civic'ten daha hissiyatlı. Direksiyonun tasarımını beğenmiyorum ben fazla büyük. Ama araç dururken süper yumuşak, hızlı giderken de sportif mod geçişi hemen hissediliyor. Megane HB de de direksiyon sistemi aynıdır diye düşünüyorum.

Yakıt tüketimi, ilk depomda 6.5 litre tüketim vardı genelde orta mesafe kullanım ve şehir içi. Otobana çıktığımda bu tüketim 5 litrelere düştü. KM arttıkça tüketim daha da azalacaktır diye düşünüyorum.

İç mekan kalitesi bir Golf 6 ayarında değil kesinlikle. Fakat C segmenti araçlarında üst sıralarda yer alacağı kesin. Özellikle torpido ve alt taraftaki plastiğinin sert olması kalite hissini azaltıyor. Fakat üst plastikler yumuşak ve kaliteli hissettiriyor, keza kapı plastikleri-trimleri de başarılı. Araç yürürken sadece arka pandizot tarafından ses geliyor Coupe'de, onu ilerleyen günlerde gidip göstereceğim ama konsoldan herhangi bir ses gelmemesi bence iyi.

105 hp lik dizel motorun turbo boşluğu var, 80 hp lik versiyon şehir içi kullanım için daha atak olacaktır. Ama 105'lik doldurunca fena yürümüyor. + Şanzıman oranları fena değil 6 ileri olması bence iyi.

Beğenmediğim yönü, tipik Renault özellikleri olması. Direksiyonun mal tasarımı + şanzımanın gaza basınca elinize "oynama" hissi vermesi (bkz. ereksiyon hali diyorlar :D ) + klasik fransızların ufak tefek problemleri. Arka dingilde ses olduğu için geri çağrılma yapılacak onu bekliyorum mesela karoser oynadıkça yaylı yatak gıcırtısı gibi tak tuk cart curt gibi ufaktan ses yapmakta, camı açıp duvara paralel yürüyünce direk duyuyorsunuz sesi.

Tasarım bakımından acayip dikkat çekiyor, özellikle eski kasa Megane kullananlar ya da koyu Renault severler acayip bakıyor.

Onun haricinde genel olarak güzel bir araç. HB si de bunun daha konforlu versiyonudur eminim. 1.5 dizel de zaten kendini kanıtlamış sağlam ekonomik bir motor.

P.S : Bu kadar anlattıktan sonra resim de koyaydım amma ön camım kırıldı yolda giderken taş gelince, o sebepten kuru kuru anlatıp, kuru kuru bitiriyorum :)

Killah
21-02-2010, 11:30
Bence Polo çok güzel bir seçim, pahalı falan belki ama karşılığını veren bir araba.

berke90
26-02-2010, 15:49
yenı polo sınıfına gore cok pahalı bı arac 35 bın ytl lık araca plastık jant koymaları cok sacma bnce leon en mantıklısı

Derman
26-02-2010, 16:56
poloya o para verilmez bence...daha yenı sıfır 207 aldım..arabayı eşim kullanıyor...aralıkta aldım 31.000 tl...hdı..

brv
26-02-2010, 18:24
leon'dansa megane veya polo tercih ederdim daha güncel araçlar...
polo donanım olarak boş bir araç,doğuş donanım işinde iyice saçmalamış durumda bunda vergilerin de önemi çok tabi...
megane coupe ile test sürüşü yapmıştım beklediğimden daha iyi bir araçtı iç donamımı çok tatminkar...
az kullanılmış düşeş 2.el arabalarda alınabilir o paraya...

turkerrr
26-02-2010, 18:44
poloya 40 bin tl vermek büyük çılgınlık leon parasını hakeden bir araba bence leon...

0zann
27-02-2010, 21:50
Bence iş kız arkadaşında bitiyor çünkü 2 araba çok farklı onun beklentileri onemli olan. Performansa onem vermiyor ve yakıt problem olursa kafadan polo. Leon 2kata yakın para çıkartır cepten. Derli toplu tipik bayan arabası.. Biraz stil performans sportif ruh dedikmi zaten cevap belli..

GT
28-02-2010, 12:46
cok geziliyorsa diesel her zaman için daha mantıklıdır tsi grubunun az yaktığı doğrudur ama hic bir zaman diesel kadar hesaplı olmayacaktır