Orijinalini görmek için tıklayınız : civic si yi vtec yapmak
arkadaşlar selam vtec 2 aracımı satıp full orjinal ilk sahibinden kız gibi bir si aldım güzel bi projeyle yaza girmek istiyorum motor modifiyesi olarak vtec kapak yapmak istedim bikaç arkadaş ona vtec olmaz hatta bazı arkadaşlar sohc vtec olur falan dedi. dohc motora sohc vtec nasıl olucak onuda anlamadım ama her kafadan bi ses cıkıyor. konuya hakim arkadaşların yardımını bekliyorum.
nicomedia
27-02-2010, 22:17
yap turboyu bas 0.5 i gez .. düzgün bir vti parasını geçersin haa bide sohc vtec üst kapak si a uyarmı orası var
dohc vtec üst kapağını kullanıcaz arabam dohc zaten
uymaz sohc vtec kapak falan si a mormal motorunu yükleyin kısa falan takın gezin
dohc yada sohc vtek kapak malesef uymuyor, keske uysa :)
dohc vtec üst kapağını kullanıcaz arabam dohc zaten
o hiç olmaz işte
atmosferik olarak maksimum ne yükleriz
sıkıştırma için piston kol ince conta çok çeşit egzantirik var ama azı iş yapıyo port polish emme manifoldu gaz kelebeği headers egsoz kısa kilit uzar gider ama parçaları az olduğu için ya pahalı ya da direk takılmıyo işlem gerekebiliyo
sıkıştırma için piston kol ince conta çok çeşit egzantirik var ama azı iş yapıyo port polish emme manifoldu gaz kelebeği headers egsoz kısa kilit uzar gider ama parçaları az olduğu için ya pahalı ya da direk takılmıyo işlem gerekebiliyo
kötü zc :D
si kullanıcılarının yardımını bekliyorum daha önce yukleyen cok arkadaş vardır hangi işlemler yapılırsa bi si den nekadar güç elde edilir?
Bulut Y.
27-02-2010, 22:46
ortalama bütçeni acıklayabilirsen işi bilen arkadaşlar daha kolay yardımcı olurlar bence..
parada sıkıntı yok diorsan b16-b18c swaplı bi SI cok güzel olur diye düşünüyorum..
motor için ortalama 5,000
malesef civic si ler d serisi blok olduğu için vtec kapak olmaz. eğer 91-92 kasa integran olsaydı doch motor - b serisi olduğu için vtec kapak yapabilirdin. ama hiç uğraşma motoru doldur. bence bi turbo projesine gir.
orj motora n/a olarak mod düşünüyorsan headers,ara boru,son susturucu,cai, crx 3-4dişlisi,apexi safc ile başlarsın zaten bence tatmin edici bi performans alırsın bu yaptıklarınla birazda hafifletmeye gidersin aracı,aracın hb ise tadından da yenmez zaten :) daha da üstüne koymak istersen daha da profesyonel yardım alman gerekli derim.
orj motora n/a olarak mod düşünüyorsan headers,ara boru,son susturucu,cai, crx 3-4dişlisi,apexi safc ile başlarsın zaten bence tatmin edici bi performans alırsın bu yaptıklarınla birazda hafifletmeye gidersin aracı,aracın hb ise tadından da yenmez zaten :) daha da üstüne koymak istersen daha da profesyonel yardım alman gerekli derim.
ne safcsi yaa arabada zaten p29 ecu var
aracım sedan yaz başı gibi iç dış komple boyamayla başlıcaz tek tek butun resimleri ve aşamaları paylaşıcam güzel bi proje hayalim vardı ama su vtec kapak işi hayal kırıklığı oldu cunku dolu bi atmosferik yapmak istiyordum :(
doğru,o aklıma gelmedi hiç..
aracım sedan yaz başı gibi iç dış komple boyamayla başlıcaz tek tek butun resimleri ve aşamaları paylaşıcam güzel bi proje hayalim vardı ama su vtec kapak işi hayal kırıklığı oldu cunku dolu bi atmosferik yapmak istiyordum :(
sağlık olsun. senin araban zaten doch motor çift eksantrik bir araç. güzel projeler gerçekleşebilir bu motorla. kısa, eksantrik, kasnak, ince conta, güzel bir yazılım ile çok güzel verim alabilirsin. sitede çok ciddi yüklü si ler var. arkadaşlar konuyu görünce mutlaka yardım edeceklerdir..
o kadar dolduruyorsun onca para sonra stock vti ile aynı gidiyorsun ya da bi kaç boy geçiyorsun sonra vti bi cai,hıdır egzos yapıyo olay bitiyo :) ...bnce mantıksz çok fazla yüklemek Sİ yı... tabi bu yinede zevk meselesi, kişinin kendi kararıdır
ya aracı görünce aşık oldum 2004 aracımı sattım bukadar orjinal bi si görmemiştim daha önce 65 li yaşlarında yatalak bi amcanın aracıydı ilk sahibi cicek gibi maşallah aracın 94 teki teyibi bile üzerinde :) dedim hemen alıyorum kafamda güzel projeler vardı bunlardan biride vtec yapmaktı olmadı sağlık olsun başka çözümler bulucaz artık :) hep beraber
Eray Yümsel
27-02-2010, 23:20
serdar turbola gitsin kanka uğraşma ;)
koyu mavi renk mi aracınız
serdar turbola gitsin kanka uğraşma ;)
kanka sen hep giriyosun kanıma zaten :) bu sefer turbolatıcaksın bana
sahibinden de satılık vardı full servis bakımlı herşeyi ile orj çiçek gibi bi araçtı, o olsa gerek o zaman aracınız.. hayırlı olsun güle güle kullanın
nicomedia
27-02-2010, 23:26
5000 e blok güçlendirilip turbo yapılabilir boostu abartmamak kaydı ile
sahibinden de satılık vardı full servis bakımlı herşeyi ile orj çiçek gibi bi araçtı, o olsa gerek o zaman aracınız.. hayırlı olsun güle güle kullanın
evet o arac cok teşekkür ederim umarım kazasız belasız kullanırım. aracı avatardaki maviye boyatmak istiyorum ne dersiniz arkadaşlar
si r kapak olmuomu sımdı si a .
bırak kalsın öle:)
dayımın aracı boyadın bizimkini boyamazsan ayıp olur :)
dayımın aracı boyadın bizimkini boyamazsan ayıp olur :)
bak imzamda ne yazıo:D
cıvıc si
28-02-2010, 00:11
si kullanıcılarının yardımını bekliyorum daha önce yukleyen cok arkadaş vardır hangi işlemler yapılırsa bi si den nekadar güç elde edilir?
merhaba belkı tanısmısızdır 93 turbo si kullanıcısıyım bundan oncede 94 sedan si ım vardı atmosferık olarak d16A9 da bence atmosferık olarak hıc ugrasma emeklerının karsılıgını alamazsın arkadaslarında belırttıgıı gıbı benımde ssana tavsıyem bolton turbo kıtı tahmını 0.5 barda 200hp cıkarır baya keyıflı bı arac olur zaten ;)
merhaba belkı tanısmısızdır 93 turbo si kullanıcısıyım bundan oncede 94 sedan si ım vardı atmosferık olarak d16A9 da bence atmosferık olarak hıc ugrasma emeklerının karsılıgını alamazsın arkadaslarında belırttıgıı gıbı benımde ssana tavsıyem bolton turbo kıtı tahmını 0.5 barda 200hp cıkarır baya keyıflı bı arac olur zaten ;)
zaten 200 hp de çok tatmin edici bir güçtür. katılıyorum..
turboda surekli sanayide yatıp kalkmak sıkar canımı :) ben aracımla arada uzun yolda yapıyorum sıkı bi motor yaparsak 0.5 barda maliyetler ne civarda olur vede aracı rahatlıkla kullanabilirmiyim
cıvıc si
28-02-2010, 01:02
sen fıkır almak ıcınmı actın konuyu yoksa laf olsun dıyemı atmosferıkte yapsan turboda yapsan sonucta araban sanıyeye gırecek :) fıyat olarakta ne marka parca kullanacagını bılmedıgım ıcın bısey dıyemıyorum ıyı bısey yapmak ıstıyorsan 7000tl bence gıder ve sanayıdede yatıp kalkmıyorum cok sukur aracım gayet saglıklı benım fıkrım bu ;)
qwertynord
28-02-2010, 14:01
5 bin liran varsa hiç atmosferik ugraşma düşük basınçlarda uygulanıcak bi turbo seni çok çok mutlu eder paran oldukçada yüksek basınçlara dayanabilcek motor içi malzemelerini alırsın gömlek kol piston cart curt.. tabi en öenmlisi ne atmosferik ne aşırı besleme ilk baştan motorun orjinalken sağlıklı olsun yoksa sağlıksız bi motor ne yaparsan yap hem mutlu etmiycektir hemde ne kadar sağlam yaparsan yap sanayiden çıkamazssın.
thedevil
28-02-2010, 14:17
çok kapalı bi araç çok paraya az güç ama bazanda şaşırtıcı bi araba
thedevil
28-02-2010, 14:25
o kadar dolduruyorsun onca para sonra stock vti ile aynı gidiyorsun ya da bi kaç boy geçiyorsun sonra vti bi cai,hıdır egzos yapıyo olay bitiyo :) ...bnce mantıksz çok fazla yüklemek Sİ yı... tabi bu yinede zevk meselesi, kişinin kendi kararıdır
ben hiç öyle düşünmüyorum bi tane biliyorum stok VTI geçen Sİ, Sİ'da sadece 4-2-1 header,beyin,bide hava filtresi var
artık kesenin ağzını birazdaha acıp turbo yapıcaz durum onu gösteriyor. iyi bi ustanın elinde güzel işler cıkıcağını umuyorum
[QUOTE=qwertynord;1209795]5 bin liran varsa hiç atmosferik ugraşma düşük basınçlarda uygulanıcak bi turbo seni çok çok mutlu eder paran oldukçada yüksek basınçlara dayanabilcek motor içi malzemelerini alırsın gömlek kol piston cart curt.. tabi en öenmlisi ne atmosferik ne aşırı besleme ilk baştan motorun orjinalken sağlıklı olsun yoksa sağlıksız bi motor ne yaparsan yap hem mutlu etmiycektir hemde ne kadar sağlam yaparsan yap sanayiden çıkamazssın.[/QUOTE
motor cok iyi durumda suanda km si cok dusuk ve itina ile kullanılan bi aractı zaten 2. sahibi benim ilk sahibini yazmıştım yaşlı bi amca o yuzden üzülmüş bi araç değil :)
civicsi_r
28-02-2010, 18:54
öncelikle hayırlı olsun ..acaba aracınızın resmini koyabilirmisiniz..merak ettim
lacivert sedanmı aracın
evet gecenlerde ikilerde gördün nasınırım dayımla babam servise götürmüşlerdi
öncelikle hayırlı olsun ..acaba aracınızın resmini koyabilirmisiniz..merak ettim
salı günü resimlerini paylaşıcam daha 1 kere kullandım oda 2km :) işlerim cok yoğun bu aralar
evt guzel arac klimada yok hazır turbo boşluuda var bak devam:)
aynen :) umarım guzel bi arac olucak
o paralara uğraşmadan en güzeli turbo yok ben keyfini alıcam haram beygir istemiyorum dersen :D Atmosferik çokta tatlı yürüyen bir makinaya sahip olursun ama turbodan daha çok para emek ve zaman ister herşeyin yerli yerine oturup güzel yürüyen bir setupa sahip olman çok uzun zaman alır.
ben hiç öyle düşünmüyorum bi tane biliyorum stok VTI geçen Sİ, Sİ'da sadece 4-2-1 header,beyin,bide hava filtresi var
sence normal mi o sonuç?...
bence o vtı da bi sıkıntı vardır
421 headers düz boru stok son susturucu ve beyin le si zır stok bir vtı geçer 1 boyda olsa
:) ... iyi akşamlar keyifli forumlar arkadaşlar
Şahit olmadığım bişeyi yazmadım fanatiklik yapmanın alemi yok ki Ankarada buna şait olan tek kişi ben değilimdir.Hatta setupı tam olarak yazayım 421 headers air intake 51 lik düz boru stok son susturucu ve kilit bukadar beyin var ama stok map yüklü ayarları yapılmamıştı yani pardon birde vtı gaz kelebeği var.Hangi arabadan bahsettiğim çıktı ortaya zatende yani dediğim gibi görmediğim birşeyi yazmıyorum arkadaş yorum istemiş yorum yapıyorum.
yapmayın arkadaşlar durun bildiklerimizi paylaşıyoruz kavga cıkıcak :)
Şahit olmadığım bişeyi yazmadım fanatiklik yapmanın alemi yok ki Ankarada buna şait olan tek kişi ben değilimdir.Hatta setupı tam olarak yazayım 421 headers air intake 51 lik düz boru stok son susturucu ve kilit bukadar beyin var ama stok map yüklü ayarları yapılmamıştı yani pardon birde vtı gaz kelebeği var.Hangi arabadan bahsettiğim çıktı ortaya zatende yani dediğim gibi görmediğim birşeyi yazmıyorum arkadaş yorum istemiş yorum yapıyorum.
şişşt hafta sonu videolarız ;):D
capcapca
28-02-2010, 21:37
şeref abi hafta sonu eğlencesi cıktı bizee :D:D:D:D
redlinemst
28-02-2010, 21:37
Atmosferiğin tadı ayrı olabilir ama banada turbo mantıklı kalıyor.Güle güle kullanın yeni aracınızı
cok teşekkür ederim burda konu actıktan sonra banada turbo yakın geldi...
salih senin araçdan bahsettim bende serdara bir gün tanıştırım sizi görüşelim senin araca bi binsin yada yürümesini görsün direk fikri çark eder kanımca :)
serdar bas gitsin TURBOYU yahuu :D
bende şimdi oytun la konusuyordum projeyi nasıl hayata gecirelim neler kullanalım diye ona göre hazırlanalım anlasılan bize turbonun yolları gözüktü hadi hayırlısı daha arac boyanıcak iç dış koltklar döşemeler bu yaz coook işimiz var coooooooooooook :)
qwertynord
01-03-2010, 00:22
ayrıca si da vtec.in altında ezilicek bi araba yapmayın tamm vti kadar önü açık veya verimli değil ama headers cai çipli bi si nin vtec geçtğni kendi gözlerimle gördüm o kadar inanılmıycak bişey değil
şişşt hafta sonu videolarız ;):D
Siz öyle dedikten sonra can feda biliyonuz abi :)
şeref abi hafta sonu eğlencesi cıktı bizee
Kardeşim benim biliodum zaten konuyu görünce direk yazacağını bahsi geçen araba ortada zaten :D
öncelikle hayırlı olsun ben eski bi turbolu si kullanıcısı olarak söyleyeceğim tek şey cigerini sağlamlaştırmadan ve iyibir usta olmadan çok üzülürsünüz
dahada açık söliyim alır kolu elinize gidersiniz :D benim gibi
çok eglenceli oluyo yaparsam bi daha üflerim :D
artık elimizden geldiğince ciğerli bi si yapmaya çalışıcaz
tercih meselesi motor olarak b16 performansı tartışılmaz belki ama kasa olarak eg bence ek ya göre cok daha hoş ayrıca yaptıktan sonra d16 danda tatminkar güçler elde ediliyor
Cimmeria
03-03-2010, 18:34
o zaman eg alın b16 koyun :D
timucintt
03-03-2010, 19:20
D16A9 vtec yaparsın ama frankenstein usulü dönüşün olmaz kanal manal açacaksın bloğa üst kapağa... yapan manyağın biri vardı amerikada... :D
CallMeInsane
04-03-2010, 00:00
madem okadar temiz orjinal bir si buldum diyosun kıyma bence aracı fabrika standartlarında revize et orjinal orjinal bil bence
ferhat-a
04-03-2010, 09:24
D16A9 vtec yaparsın ama frankenstein usulü dönüşün olmaz kanal manal açacaksın bloğa üst kapağa... yapan manyağın biri vardı amerikada... :D
d16a9' da yürür illa vtec yapılıp yürnecek die bir kural yok:D
Cihan Çizmeci
04-03-2010, 10:28
Walla bence sağlıklı şekilde atmosferik yüklenir ise ve 3. vites özellikle 4. vites crx le değişirse gayet tatminkar güç elde ediliyor ki ben aracımdan gayet memnun kaldım :)
Bence bu aracın ilacı güzel bi map ve 3.4. crx dişlisi headers cai kol yatak piston ince conta koyduktan sonra.
5000 lira motora harcıcaksanız kendi motorunuzu satıp üstüne 5000 koyup yada biraz daha az yada fazla tam fiyatlarını bilmiyorum ama b16 bloğa geçilebilir. :icon_tup:
kardeş madem okadr güzel okadar temiz bi araç. buldun(allah kaza bela göstermesin bu arada) bırak stock kalsın yada headers-egzoz-cai-bide güzel yazılım yap.güzel enkei jantları giydir düşür yavruyu yere olsun bitsin.türkiyenin en temiz d16a9 u olarak bilinirsin işte.
diğer taraftan da yapmak istediğin proje daha bir güzel.turbolu bi si tadından yenmez hani.çatra patara ederek gitmek... turbonun zevkini hiç birşey vermiyor ama okadar güzel orjinal arbaya sende orjinal baksan daha iyi olmazmı.tabiki karar ve araba senin.
orjinal bin diyen arkadaşlarada turbola diyen arkadaşlarada cok teşekkürler hepinizin fikirlerine saygı duyuyorum karar vermek zor ama yavaş yavaş proje kafamda oluşmaya başladı yaz başı komple renk değişikliğine gidicem havalar güzelken geniş geniş uğrasırız :) iç döşeme recaro koltuk jant coilover ön arka takım cai cat back derken yaza biraz atmosferik binip bu arada turbonun alt yapısını oluşturmayı ve sonunda turbolamayı dusunuyorum.
aracı hangi renge boyayacaksınız?
( B 95P elektron blue pearl ) düşünüyorum araç mavi olucak. mavinin tonları hakkında önerisi olan varsa fikir edinmek isterim. boyanın içinede cok ince mor sedef düşünüyorum ufak bi yerde deneyip görücez artık :)
Onur typer
09-03-2010, 08:34
bence swap
Bütçen ve zamanın varsa swap.. önün açık olur...Eg si de b20 vtec yapıyorum bir yılı geçti aracı yaparken.. :)
http://img227.imageshack.us/img227/6721/vtec1.jpg (http://img227.imageshack.us/i/vtec1.jpg/)
http://img202.imageshack.us/img202/6686/vtec2.jpg (http://img202.imageshack.us/i/vtec2.jpg/)
http://img638.imageshack.us/img638/2928/yen4.jpg (http://img638.imageshack.us/i/yen4.jpg/)
Onur typer
03-04-2010, 10:49
bencede en guzelı olmus swappp devammm
Kardeşim Aracın met edildiği kadar iyiyse bencede eg B16 Koy Temiz Temiz Turbo Masraflı olur dıye korkuyosun fazla bütçen varsa gir derim Tabikide ayrı turbonun yeri ama anladıgım kadarıyla sen hem gitsin hemde Temiz kalsın istiyosun Bu B20 si güzel bi araç yakından da inceledim Senin makinayada Gider yani NEDEN olmasın ...
Ilkay ımın araba 10 numara olmuşş .. :) ... ama biraz yüklemiş yalnız ekstasi fazla ..1 yılı geçmesi ondan :) ... b16a2 falan kurulacaksa ekonomik ve sorunsuz olur bence..
araba da fazla yatmaz malzemeleri toplarsin ... 1 gunde biter. .
TR de `Si` diye adlandırılan EG D16a9 motorlu civic`lere `B Serisi Swap` çok kolay oluyor.. Kalbüratör lü EG civic lere göre özellikle çok çok basit ve çok daha az masraflı.. çünkü daha az malzeme kullanılıyor.. çoğu şeyi orj "si" ınkini kullanabilrsin..
-B Serisi Motor (b16/b18/b20 vtec vs. komple)
-B Serisi Şanzıman ( B16a2 / b18c lsd vs.. hidrolik yani yagli sanziman olsun)
-Akisler ve orta shaft (B serisi b16 b18c vs.)
-vtec obd1 ecu .. (p30 yada p28 chipped vs.)
elektrik sistemini falan degismen gerekmez.. kalburator lüdeki gibi benzin tankı pompası gögüs altı tesisat falan filan la başını ağrtazsın.. Sadece 4-5 tane motordan ecuya kablo cekilecek..
malzeme hazır olduğunda vtec e dönmesi için 2-3 saat yeterli olur diye düşünüyorum..
Tr `deki piyasaya gore b16a2 swap 3500-4000TL yi gecmez heralde ..
forumda satılık komple b20 motor sanzıman var
arastır bı ıstersen.
forumda satılık komple b20 motor sanzıman var
arastır bı ıstersen.
+1.... ruh plaka 99 vtecden komple b20 motor ecu sanzıman tesisat vırık cırık komple satılık.al tak güp die :icon_tup:
yorumlar için cok teşekkürler arkadaşlar iş nedeniyle bir süredir giremiyordum yeniden döndüm satılıklar bölümüne bi bakiyim hemen :)
bu konuyu Miami ile görüş motor d14 ise sohc vtec motor kapagı emmeli manifold p28 ecu ve diger parçalarla olabilcegini söyledi yapanlarda varmışş...
engin_ant
18-11-2010, 08:56
kardeş ben antalyadan engin atmosferik yapacaksan ilk başta pistonları değiştirmen lazım tabiki bununla beraber beyin yazılımınıda unutma güzel bi egzoz sistemi crx 3.4 dişli daha çabuk devirlenmeni sağlar ............bunlarla tatlı bi güç elde edebilirsin....