PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : aminoasit, protein tozu sorusu?

kobeanil11
04-03-2010, 13:24
şuanda gainer kullanıyorum ama toparlamak için vücudu yaza kadar ve sonrasında da öyle antremanlara devam edip formda kalma planlarım var ancak protein tozu amino falan napsam bilemedim, burda bilen vardır..

sadee amino mu alsam, protein tozu da kullansammı?
bunları alırsam ne alsam hangi marka hangi ürün bir tavsiyeye ihtiyacım var!
birde ankarada tanıdık yer varmı yoksa internetten mi sipariş etmem mantıklı?

Cem.B
04-03-2010, 13:25
ikisini beraber kullan

erayakar
04-03-2010, 13:31
amino asit ..protein tozu +kreitin dengelemen lazım...daha sonra sustonon pirimolon takviye yaparız..

M.A.D
04-03-2010, 13:34
protein tozu ve aminoasiti birlikte kullan, uzun süre bunlarla devam et , durumun iyiyse weider ve universal öneririm, çok iyi değilse multipowerınkileri kullan onlarda baya iyi ben multipower kilo aldırıcı ve amino asitini kullanıyorum :icon_tup:

tunceR
04-03-2010, 13:36
karaciğeri fazla zorlama abuk subuk yerlerınden sivilce çıkıyo..

ömerve
04-03-2010, 13:36
Yararları hakkında bilgim yok ama karaciğere ciddi zararlar verdiğini biliyorum.
Doğal yoldan gelişmek en doğrusu.

16v
04-03-2010, 13:40
Dogal yollardan birşeyler yapmak mumkun olmuyormuyda bu tarz extralara baş vuruluyor?

tunceR
04-03-2010, 13:42
doğal yolla biyere kadar vücut daha sonra aşırı besleme isitiyor :)

16v
04-03-2010, 13:46
aşırı beslemenin geri dönüşü nasıl oluyor motor ömrünü kısaltmıyormu ?

ömerve
04-03-2010, 13:47
aşırı beslemenin geri dönüşü nasıl oluyor motor ömrünü kısaltmıyormu ?

gereksiz sivilceler ve sırtta kıllanmalar şeklinde etkilerini gördüm arkadaşımda :D

tunceR
04-03-2010, 13:47
alt yapıya ve besleyiş şekline bağlı.

M.A.D
04-03-2010, 13:55
kıllanma olayı çok saçma çünkü bu protein yani kıllanmayla ne alaka :) ,

vücut doğal yol ile biyere kadar gidiyor, sonra boşa kürek çekmek oluyor , haliyle bi kaç bar fazla basmak için turbolamak gerekiyor :D katkı maddeleri, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu proteini kolay yoldan alıyor , atıyrum 2 tavuktaki protein tek shakerda halloluyor :) çok aşırı bi zararı yok bi kaç sivilceden başka, ama yararı var bayağı, düzgün kullanımda, mr.muscle reklamındaki salak adamın görüntüsünden kurtuluosun :) normal insan sınıfına giriosun :)

TheAce
04-03-2010, 14:10
he bide çok yüklenilirse yeşil kakaya da sahip olabiliyorsunuz :) yağsız tavuk göğsünü susuz kendi suyuyla haşlayın içi pembeden beyaza dönene kadar, tüm ihtiyacınızı karşılarsınız hayvanlığa lüzum yok çünkü birgün bıraktığınızda bu ilaçları ve sporu vücudunuz saçma sapan haller alır...

Dou
04-03-2010, 14:10
Amino asit kullanacaksan mutlaka BCAA kullan, diğer aminoasitler hücre duvarına çarpar ve etki göstermez. (Genelde hocalar böyle diyor, ben bana denileni söylüyorum)

En başta mutlaka protein tozu kullan. Genelde sabah akşam bir de antremandan sonra 3 kere derler ama öyle bir hayat çekilmez yani. Antremandan sonra alman yeterli ama yeter ki beslenmeyle birlikte olsun. Hiç bir şey yemeyip içmeyip protein tozuyla yaşayan balıklarda mevcut, o bakımdan dikkat etmek lazım beslenme en önemli şey. Protein tozu yan besindir zaten aldığınız ürünün kutusunda da uyarır.

Bu arada protein tozundan ölen kimseyi görmedim varsa biri bana söylesin, ölenler genelde iğneyle steroid vurduranlardır onlarda işin artık ego kısmına giriyor şişecem diye ölüyorlar.

Ben 2 senedir yapıyorum kendimce (2 senedir fix 2 günde 1 antreman yapıyorum hiç şaşmadı), daha yeni 6 aydır protein tozu kullanıyorum diyebilirim, ön yargılarımı yeni kırmış durumdayım :) Sürekli gitmektense 1 gün gidip 1 gün dinlenmek vücudu ritme sokmak daha iyi gelişime yardımcı olur.

Ultimate nutrition Isocool öneririm beğendim ben muzlusunu. :)

focus musty35
04-03-2010, 14:13
dedıklerının her ıkısınıde kullan duzenlı ıdman ve yemek ıle hacım alırsın zaten suan tam sezonu termeme fazla olmıycaından hacım alırsın dogal yoldan vucud yapılır fakat bunun ıcın ayda kendıne bı 300 400 tl ayırmen gerekır kırmızı et ton balık vs ıcın ve bunları yemek ıcınde zaman amıno protein ve kreatın kullan emın ol sıgara ve alkolun verdıı zarardan 10 kat daha az zararlı

desibel
04-03-2010, 14:38
protein tozu ve aminoasit kilo aldırıyomu merak ettim çok zayıfım jokey gibiyim hahahaha:D veya kilo almak için ne gibi ürünler markalar kullanıyım nerden temim edebilirim ?

M.A.D
04-03-2010, 14:50
protein tozu bayağı kilo aldırıo :) ama spor ve yemek ile birlikte kombinasyon yapman lazım :D yoksa bi etkisi olmaz

desibel
04-03-2010, 15:00
protein tozu bayağı kilo aldırıo :) ama spor ve yemek ile birlikte kombinasyon yapman lazım :D yoksa bi etkisi olmaz

saolasın şu protein tozunu deniyim zaten boğazıma çok düşkünüm bi oturuşta 2 öküzün yedini yiyorum ama nafile :D

erayakar
04-03-2010, 15:09
sivilcelere karşı b12 kullanın kara ciğeri destekler..proteine destek olarak yumurta beyazı günde en az 5 adet,kızarmış tavuk ve enerji için keçiboynuzu pekmezi+karbonitrat için pilav besin için yeterli..

desibel
04-03-2010, 15:18
sivilcelere karşı b12 kullanın kara ciğeri destekler..proteine destek olarak yumurta beyazı günde en az 5 adet,kızarmış tavuk ve enerji için keçiboynuzu pekmezi+karbonitrat için pilav besin için yeterli..

özellikle bekar erkeklerin keçi boynuzu pekmezi yememesi lazım test ettim onayladım :D

gökan
04-03-2010, 15:25
kreatin kullanmana gerek yok ben olsam fuzenlı beslenrek yapardım sporumu

ömerve
04-03-2010, 15:36
kıllanma olayı çok saçma çünkü bu protein yani kıllanmayla ne alaka :) ,

Ne alaka bilmiyorum araştırmadım.

kobeanil11
04-03-2010, 15:54
ya bende çok önyargılıydım gainer kullandım 2 aydır hiç bi sıkıntı olmadı onun dışında hayvan gibi yesemde hacim artmıyodu, yemeye devam edip bide onu alınca hemen etkisini gösterdi...
hem düzenli spora da yönlendiriyo, basket falan da oynuyorum iyi oluyo... ben de weider baktım ama oda sürekli almak için pahalı baya :)
yinede ona yönelcem heralde yinede markaları yazdım kenara sağolun :) bcaa da aklımdaydı

gokselaltinok
04-03-2010, 16:08
bende aslında çok zayıfım ama bahsettiğiniz terimler bana yabancı geliyor.spora gidicek pek vaktim yok.acaba biraz irileşmek için ne yapmalıyım.boy 192 cm,kilo 68.

gökan
04-03-2010, 17:07
bende aslında çok zayıfım ama bahsettiğiniz terimler bana yabancı geliyor.spora gidicek pek vaktim yok.acaba biraz irileşmek için ne yapmalıyım.boy 192 cm,kilo 68.

proteın tozlarına cok baglı kalmayın kılo almak ıcıns adece proteın tozu kullanılmaz sporla beslemelısın onu tabı fıt vucud ıcın

senın durumun kılo almak buna tam bişi dıyemeyız genetıktır belkı.. ama gece makarna,rus salatası,patates püresi, bunları öneririm kumpir mesela bol bol yemek :)kılo aldırır :)

barışbazan
04-03-2010, 17:18
Ne alaka bilmiyorum araştırmadım.

Herhangi bir supplement kıllanmaya yol açmaz.Kıllanma tamamen kür seklinde yapılan steroid takviyelerinden sonra artan TESTESTERON hormonundan dolayıdır.Sakal artışı,, genetğe bağlı saç dökümü,, sivilceler sırtta tüylenme.
Bu genelde cok hedefiniz yoksa tavsiye edilmez.
Haftada 2-3 gün antrenman en önemlisi protein ağırlıklı beslenme ve protein tozu gayet güzel bir şekilde geliştiriyor:)

gökan
04-03-2010, 17:22
kıllanmayı yaratan ılaçlar daha cok profesyonel sporcuların kullandıgı malzemeler sızın bunları almanıza luzum yok dıyorum ıste cok toza kapılmayın:)
örnek avrupa judocusu sınıf arkdsımdı okuldayken ve bu bır kız o ılaçlardan sakalları benden fazlaydı:)ve hormonlarınıda bozmustu erkeksı bı yüzü oluşmustu nealaka dıceksınız sadece örnek:)

bana göre en guzelı dogal yıcekler

BaDCaT
04-03-2010, 17:40
Amino asit kullanacaksan mutlaka BCAA kullan, diğer aminoasitler hücre duvarına çarpar ve etki göstermez. (Genelde hocalar böyle diyor, ben bana denileni söylüyorum)

En başta mutlaka protein tozu kullan. Genelde sabah akşam bir de antremandan sonra 3 kere derler ama öyle bir hayat çekilmez yani. Antremandan sonra alman yeterli ama yeter ki beslenmeyle birlikte olsun. Hiç bir şey yemeyip içmeyip protein tozuyla yaşayan balıklarda mevcut, o bakımdan dikkat etmek lazım beslenme en önemli şey. Protein tozu yan besindir zaten aldığınız ürünün kutusunda da uyarır.

Bu arada protein tozundan ölen kimseyi görmedim varsa biri bana söylesin, ölenler genelde iğneyle steroid vurduranlardır onlarda işin artık ego kısmına giriyor şişecem diye ölüyorlar.

Ben 2 senedir yapıyorum kendimce (2 senedir fix 2 günde 1 antreman yapıyorum hiç şaşmadı), daha yeni 6 aydır protein tozu kullanıyorum diyebilirim, ön yargılarımı yeni kırmış durumdayım :) Sürekli gitmektense 1 gün gidip 1 gün dinlenmek vücudu ritme sokmak daha iyi gelişime yardımcı olur.

Ultimate nutrition Isocool öneririm beğendim ben muzlusunu. :)

Steroid'den ölen kaç kişi tanıyorsun ? Steroidler hakkında ne kadar bilgin var ?

focus musty35
04-03-2010, 17:46
protein tozuda kılo aldırmaz gaıner kılo aldırır arkadaslar

M.A.D
04-03-2010, 17:47
steroid şişiricidir

protein tozuda kılo aldırmaz gaıner kılo aldırır arkadaslar

hayır aldırır, ben şahsen protein tozu sayesinde 6-7 kilo aldım kısa süre kullanmama rağmen

focus musty35
04-03-2010, 17:49
steroid şişiricidir

hayır aldırır, ben şahsen protein tozu sayesinde 6-7 kilo aldım kısa süre kullanmama rağmen

kardesım senın kullandııın proteın tozunun markası modelıu degerlerı nedır sen proteın tozu dıe gaıner içmeyesın cunku gainer la bıle en az 3 4 ay sureklı kullanmak lazım dedıın kadar kılo almak ıcın

M.A.D
04-03-2010, 17:56
:))

multipowen supergainer kullandım 2-3 ay kadar 6-7 kilo aldım , gözle görülür biçimde belli oluyordu vücudumda,

ondan sonra kilo aldirici kullanmaya başladım onun bile protein tozu kadar faydasını görmedim

focus musty35
04-03-2010, 18:08
:))

multipowen supergainer kullandım 2-3 ay kadar 6-7 kilo aldım , gözle görülür biçimde belli oluyordu vücudumda,

ondan sonra kilo aldirici kullanmaya başladım onun bile protein tozu kadar faydasını görmedim

tamam ıste kardesım senın kullandıın proteın tozu fakat gainer sonucta yanı sadece kılo aldırmak ıcın ıcılen toz proteın tozları proteın ve karbonhıdrat agırlıklı olur senın kullandıın sadece kılo aldırmak ıcın hemde supergainer yanı normal kılo alman . kılo almamak ıstıyorsan sadece proteın agırlıklı toz kullan yoksa devam edersın kılo almaya tahmınımce en az 4.5 kıloluktu senın kullandıın gaıner

yanı acıkcası senın ılk kullandıın sadece kılo almak ıcın ıcılen bır toz normal kılo almam

sulhi
04-03-2010, 18:10
kılo vermek için ne kuLLanmak lazım peki?

BaDCaT
04-03-2010, 18:11
steroid şişiricidir

Steroid,şişirmez bu sadece bir myth.Steroidler(Anabolik ve Androjenikler),kaslarda gelişim sağlar bunu hormonları kullanarak yapar.O yüzden steroidlerin kullanılması tavsiye edilmez çünkü normal bir sporcudan 10 kat daha kaliteli beslenilmeli daha iyi antreman yapılmalı.Bunları yaparkende steroidler hakkında iyi bilgi sahibi olmak gerekir çünkü steroidlerin şakası olmaz.

Örnek olarak deca durabolin(nandrolone decaonate) çok düşük oranda aromatize olur ve aromataz enzimi sayesinde östrojene dönüşür östrojen reseptörlerine bağlanarak etki gösterir bunun yüzünden östrojenik yan etkiler gösterir en belirgin olanıda jinekomastidir(memelerde kadın memesi gibi olması).

focus musty35
04-03-2010, 18:24
kılo vermek için ne kuLLanmak lazım peki?

ben bu konu hakkında pek fazla bılgı sahını deılım sıtede satıs yapan bı arkadas vardı fakat kılo vermek ıcın kullanılan bırsy yokta yag yakmak ıcın bca lar var bırde le cartenitn dıe olması lazımdı vucuddakı yagları yakıp suyu atması ıcındı galıba onları kullanmak lazım fakat ne olursa olsun spor yapmadan ne kılo alınır nede kılo verılır

Dou
04-03-2010, 23:52
Steroid'den ölen kaç kişi tanıyorsun ? Steroidler hakkında ne kadar bilgin var ?

Direkt olarak değil ama steroidlerin dolaylı yoldan ölüme neden olduğunu biliyorum. Henüz tanıdığım eşim dostum steroidden ölmedi çünkü kimse kullanmıyor. Ben de açıkçası kullanmayı düşünmüyorum.

Şöyle bir yazı buldum belki yardımcı olur.

ALINTIDIR.

Doping kullanimi, özellikle uluslararasi düzeyde modern yarisma sporlarinin gittikçe acimasiz hale gelmesi, zafer coskusu ve sportif basarilarin getirdigi sosyal ve ekonomik ödüller her geçen gün sporcularin mümkün olan herhangi bir yolla performanslarini arattirmaya zorlayip özendirmektedir.

Fakat bunlarin adeta madalyonun ters tarafi olan asagida belirttigimiz zararli yönleri, zafer sarhoslugu ve alinan dereceler neticesinde hiç görülmemekte ve daha sonra aci gerçeklerle karsilasilmaktadir.

Doping kullaniminin moral ve fiziki sonuçlari:

Moral olarak

* Sporculuk prensiplerine ve centilmenlige aykiridir.
* Kendini ve baskasini aldatmadir.
* Diger yarismacilara bir hakarettir.
* Ailesi, arkadaslari, kulübü ve milli spor federasyonlari tarafindan kendisine gösterilen güveni kötüye kullanmadir.
* Ilgili herkes için ayiptir.
* Bir milletin yasalarini zorlamadir ve ilaç kullanimi suçlu muamelesi görür.
* Sporcu bu ayibi ve zararli etkileri bilip kullandigi için bunu gizli yapar ve daima suçluluk hissi duyar.

Fiziki olarak:

* Bireyin sagligini riske sokar.
* Bazilari bilinen, bazilari bilinmeyen hemen veya uzun sürede görülen yan etkilere neden olur. (Bu tehlikeli etkilerin sonucu seneler sonra dahi çikabilir.)
* Sporcunun biyolojik hazirligini bozar.
* Fiziksel bozukluklar yaratir, bunlar bazen ölüme bile neden olur.
* Aliskanlik yaratir.

Sagligi tehdit eden en önemli zararlarina genel bakis:

* Karaciger ve böbrek bozukluklarina yol açar. Çünkü bu ilaçlar vücutta karacigerde elimine olup, böbrekler vasitasiyla atildigindan, bu organlarda büyük tahribatlar yapmaktadir. Sarilik bulgularina veya iflasina hatta ölüme yol açmaktadir.

* Vücudun normal kapasitesi üzerine çikildigindan, kas ve eklem sakatliklarina neden olur.

* Cinsel performansta denge bozulmakta, erkekler kisirlasmaya kadinlar ise erkeklesmeye baslamaktadir.

* Kanser tehlikesi yaratmaktadir. Bu tür ilaçlar hücre bölünmesini hizlandirmak suretiyle protein metabolizmasina etki eder. kanserde bir hücre oldugundan bu hücrelerinde bölünmesi hizlanir ve kanserin ortaya çikmasina veya ilerlemesine etken olur.

* Prostat büyümesi ve tahribatina neden olur.

* Çogu zararli etkiler zamanla ortaya çikacagindan ilerde birçok rahatsizliga uygun bir ortam hazirlar. Ayrica bunca zarara karsi, sporculari bekledikleri performans açisindan bir süre etkilese de yarismaya yakin kesilecegi için bu etki müsabaka sirasinda % 10'luk bir avantajdan ileriye gitmez. Son yapilan arastirmalar bunu kanitlamistir.

* Vücutta su tuttugu için yarismaci için dezavantaj teskil eder.

* Kan basincini arttirir ve kalp hastaligina neden olur.

* Bütün bu sayilan yan etki ve zararlari ile birlikte, bunlari ortadan kaldirmak için daha baska ilaçlar kullanilmasini gerektirerek metabolizmanin yorulmasina neden olur.

Bütün bu olumsuzluklara ragmen, kaçinilmaz sekilde doping tutkusunu yenemeyenler ve en fazla doping yanlisi olanlar bile:

* En az 4-5 sene çalismadan (bu süre içinde vücut ancak üst seviyelere gelecek ve disaridan ilaç alimina gerek göstermeyecektir.)

* En az 20 yas sinirini geçmeden

* Her kürden sonra 2-3 ay ara verip doktorlara karaciger, kan, hormon ve diger saglik testi yaptirmadan asla kullanmamalidirlar.

Doping ilaçlarinin etki ve zararlari kisiden kisiye degistigi gibi, yasla da ilgili olarak degismemektedir. Birçok besin maddesinde de hormonal katkilar sonucu birikimler olustugundan, yedigimiz besinlerle dahi bunlari alabilecegimiz açisindan da konuya ciddiyetle yaklasmak gerekmektedir.

STEROIDLERIN YAN ETKILERI:

Gerek her ilacin özelliklerini açiklamaya çalisirken ve gerekse dopingin zararlarini sik sik tekrarladigimdan burada konu basligi altinda özetleyecegim.

Steroidler, kullanilan ilaçlarin cinsine göre sporcuya çesitli açilardan etki yapar. Güç, kuvvet dayaniklilik, kas gelismesi, güven duygusu, yag yakmasi v.s. gibi sporcunun arzuladigi etkiler saglarken, diger taraftan fiziksel ve moralmen olarak da ters yönde etkiler. Anabolik, androjenik steroidler toksik oldugundan karacigerde birikerek, karacigerin dokusunu bozarak, muhtelif karaciger hastaliklari ve sonuçta kanser ve ölüme kadar götürürler. Özellikle 17-alpha alkylated cinsi oral haplar, karacigere çok zararlidir. Bunlarin zarari bazen seneler sonra da çikabildigi gibi, tedavileri de seneler sürebilir. Uzun süreli kulanimlarda karaciger testleri kötü çikar. Bu ilaçlarin zararli yan etkileri yas, kadin veya erkek, çocuk, büyük, yasli, vücut yapilari, metabolizmaya göre de kisiden kisiye degisir. Hormonal isleyisleri bozar. Hipofizi etkiler. Hipofiz kanaliyla da erkek yumurtaliklarim etkileyip erkekligin kaybina yol açar. teslisleri büyütmesine ragmen, spermler azalir.

Vücutta su ve tuz tutar:

Steroidlerin hemen hemen tamama yakini vücutta degisik ölçülerde su tutar. Bu da vücudun elektroliz dengesini bozar. Vücutta su ve tuz seviyesi arttikça ödemler baslar. El ve ayaklar siser, yüzde, yanaklarda ve göz altinda kilo almis görünümü veren ödemler olusur. Buna doping argosunda "steroidli ay yüz" denmektedir.

Vücudun su tutmasi sonucu, birçok organlar zarar gördügü gibi tansiyon da artar. Bunu önlemek için mecburen su atici haplar alinir ki, bu da vücuda ayri bir yük getirir ve ani su atislari da baska açilardan problemler yaratir.

Kadinsi özellikler olusturur:

Erkek sporcularda, gögüs uçlari sivrilerek büyür. Buna gynecomastia (Jinekomasti) denmektedir. Bunu önlemek için Nolvadex, Proviron ve Fludestrin gibi ilaçlarin kullanilmasini gerekir. Su toplayip kilo arttikça, kaslar kadinimsi yumusak görünüm kazanir. Erkekte, kadin östrojen hormonu seviyesini yükseltir. Bu da daha birçok degisik açilardan vücutta kadinsi özellik belirtilerini arttirir. Bunlar Steroid çesitleri ve her vücudun etkilenmesine göre degisir.

Derideki degisiklikler:

Derideki en önemli etki sivilceler (Akne) dir. Her ilacin etkisine, dozaja ve kullanim süresine ve vücudun kabullenme nisbetine göre degisik görünümde ve büyüklükte deride sivilceler olusur. Sporcunun teni yarali bereli çok çirkin bir görünüm kazanir. Bu özellikle depot etkili testosteronlar ile birlikte, karacigeri çok etkileyen Anadrol ve Dianabol gibi haplarin agir kürler halinde kullanilmasinda olusur. Bu sivilceler, erkek sporcularin sirt, omuz gögüs ve yüzlerinde meydna gelir. Kadinlarin ise; yüz, sirt, omuzlarinda ortaya çikar. Hafif yüz sivilcelerinde, benzoyl peroxide sürülür ve antibiyotikle, B vitamini takviyesi yapilir. Daha fazla alana yayilmis sivilceler için, bunlara ilave olarak, Tetracycline (antibiyotik) veya Accutane alinir. Ayrica deri alinan steroidlerle su toplayip atarak, elastikiyetini kaybeder. Derinin rengi sari-yesilimsi ve cansiz bir görünüm kazanir. Derinin üzerine temas eden su, yayilmayip damla damla kalir. Bu belirtiler sporcunun steroid kullandiginin ön göstergesidir. Tecrübeli hocalar, sporcusunu iyi takip ederek, bu belirtilerle, steroid kullanip kullanmadigini anlayarak gerekli ikazlarda bulunurlar.

Psikolojik ve ruhsal degisimler:

Gerek erkek ve gerekse kadin sporcular, yüksek dozda ve uzun süreli steroid kullanirlarsa, agresif davranis bozukluklari (sinirli, kavgaci, saldirgan) gösterirler. Baslarda bu ruh hali sporcuya etkili bir çalisma hirsi kazandirsa da sonra bu davranis bozukluguna dönüsür. Her zaman kavgaya hazir sinirli bir sporcu yaratilisi kazanir, ilaçlari kullanirken gösterecegi yüksek form büyük bir egoizm ve üstünlük duygusu yaratirken, biraktiklari zaman meydana gelecek düsüs de moral bozucu ters etki yapar.

Mide ve sindirim sistemi problemleri:

Özellikle oral alinan 17-alpha alkylated türü steroidler; epigastrik. ishal, karin agrisi v.s. problemler yaratir. Igne olanlari ise midede sikinti hissi olusturur.

Saç dökülmesi ve kellik:

Steroidler, biraz da genetik yapiyla ilgili olarak saç dökülmesine ve hatta kellige sebep olmaktadir. Sporcularda ve özellikle kadinlarda, vücuttaki killar artarken, saç dökülmeleri baslar veya dökülmeyi hizlandirir. Bazi sporcularda genç yasta görülen saç dökülmesinin bir sebebi de kullandiklari steroid ilaçlardir.

Kardiovasküler etkilenmeler:

Steroidlerin kalp ve damar sistemiyle ilgili olarak da zararlari vardir. Kandaki kolestrol ve trigliserit seviyesini yükseltir. Iyi kolestrolü düsürürken, zararli kolestrolü arttirir. Bu da damarlarda tikanmalara ve kalp krizlerine sebep olur. Tansiyonu arttirmasi da bu sisteme zararli etkisidir. Ayrica, Steroidlerin etkisiyle artan kuvvetle yapilan agir yüklenmeler, onu tasiyamayacak yapiya sahip olan sistemde kanamalara dahi yol açmaktadir.

Kadinlarda erkeklik belirtileri:

Anabolik ve androjenik steroidler kadinlarda erkeklik belirtilerini arttirmaktadir. Kandaki hormonal isleyisi bozarak erkeksi gelismelere yol açar. Sivilce, vücutta erkeksi killanma, saç dökülmesi, vücuttaki kaslarin erkeksi görünümü, ses kalinlasmasi ve boguklugu, klitoris büyümesi ve daha birçok erkeksi belirtiler olusur. Kadin vücudu erkeginkine göre bu ilaçlardan daha çok etki ve tepki görmektedir. Kadinlarin libido artisi sinir ve agresifliligi arttirir. Hamilelige yakin zamanlardaki kullanim ise, dogacak çocukta genetik bozukluklara yol açar.

Büyüme problemi:

Henüz gelismesi tamamlanmamis genç sporcular kullanirsa, kemik büyümelerine ve oransiz gelismelere yol açar. Özellikle, kemiklerin uç kismindaki yumusak dokularda büyüme olur. Yüz hatlari sivrilesir. Boyu uzamayanlar için gelistirilen birçok steroid ilaci, bu defa anormal boy uzamalarina sebep olur.

Prostat büyümesi ve kanseri:

Steroidler, alinan doza, süreye ve kisilerin etkilenme nisbetine göre, erkeklerde prostat büyümesine ve sonuçta prostat kanserine sebep olur.

Yüksek tansiyon:

Birçok steroid özellikle vücutta tuz ve su tuttugundan yüksek tansiyona yol açar. Bu genetik tansiyon sorunu olanlarda, artisi daha da körükler.

Kalp büyümesi:

Steroidler gene kullanim ve kisisel faktörlere göre kalp büyümelerine yol açar. Ayrica birçok sporcu, steroidlerin etkisiyle kendi vücut kapasitelerinin üstünde kilo kaldirip efor harcarlar. Bu da 5 tonluk kamyona 10 ton ve hatta çok daha fazlasi yük koymak gibi, esas sistemleri bozar ve organlari etkiler.

Böbreklere zararli etkisi:

Böbrekler steroid kullanimlarinda büyük yük altina girmektedir. Bunun en önemli sebebi vücutta ve karacigerde biriken toksit artiklarin böbrekler kanaliyla atilmasidir. Ayrica yüksek tansiyon, vücutta su ve tuz birikmesi veya su kaybi böbreklere zararli etki yaparak harap ederler. Su atici ilaçlar ise, böbreklerdeki havuzcuklarin kuruyarak yapismasina ve böbrek harabiyetine sebep olur. Böbrek tümörlerinin olusmasini veya artmasini körükler. Idrar koyu ve bulanik renk alir. Özellikle Parabolan, böbreklere daha zararli etki yapar.

Diger zararli yan etkileri:

Steroidlerin diger yan etkileri ise özetle; bas agrisi, bulanti, birakinca ani kuvvet kayiplari, vücudun tasiyabilecegi yükten fazlasini kaldirmak suretiyle çesitli adele ve tendon sakatliklari, genetik yapi bozukluklari ve igneler yapilirken olusacak problemler olarak siraliyabiliriz.

Protein tozunun zararının yanında (varsa), steroid'in çok daha zararlı olduğu sanırım artık hepimiz tarafından tahmin edilebiliniyor.

gökan
04-03-2010, 23:54
beyler bırakın ölmeyı etmeyı vucut yapıcak arkdslar abartmadan kullanın yeter ama cok toza guvenerek spor yapcaksanız hc yapmayın daha ıyı

yearone
05-03-2010, 00:05
Aminoyu antrenmanlar öncesi ve sonra kullanabilirsin. Protein tozunu da antrenmandan sonar kullanmalısın. Bir de gün içinde de alabilirsin.

Sustanon ve primabolandan uzak durulması gerek amatörler için. Eğer bilinçsiz bir şekilde kullanılırsa, vücudun hormon dengesi bozulur. Jinekomasti olur, testis küçülmesi olur.Profesyoneller işi bildiklerinden kür esnasında ve kür sonunda yan etkileri azaltacak bir ton malzeme kullanırlar..İşi bilmiyorsanız ve bu işte yeniyseniz bulaşmayın!

Badcat bu işi iyi bilen eksisi artısı nedir bilen birisi.

imparatoR
05-03-2010, 08:12
lecarnitin içeren bi içecek var adı aklıma gelmiyo salonda satlıyo 3 liraya redbull kutusu gibi düşün haftada 3 spor yapmadan 20 dakıka önce alıyorum sabahları aç karnına ılık suyla karıstırılmıs elma sirkesi (en doğalından olacakmış) alıyorum 1 ay oldu başlayalı 3 kilo verdim;
karın ve bel çevresinde ödemi attım yağlara harakiriye başladım.:cool:
unutmadan çok bira içiodum artık içmiyorum:beuj:

beyaz şarap içiyorum :D:D

miniks
05-03-2010, 08:20
Alkolun hangisini içerseniz için farketmez ya hiç birini içmiceksiniz yada bu spora girmiceksiniz

alkol hücreleri öldürür buda kaslarınızın küçülmesine ve kabolan kas kütlesinin yerine de depo edlen yagın yerleşmesine neden olur

sustanon ve primabalona gelince yarışmaya mı giriceksiniz anlamadım :)

güse bir vucuda sahip olmak en erken 1 yıl sıkılmadan çalışmak gerekir beslenmke gerekir uyku gerekir

steroid alıp 1 ayda vucud oldugunu falan mı sanıosunuz :)

miniks
05-03-2010, 08:21
lecarnitin içeren bi içecek var adı aklıma gelmiyo salonda satlıyo 3 liraya redbull kutusu gibi düşün haftada 3 spor yapmadan 20 dakıka önce alıyorum sabahları aç karnına ılık suyla karıstırılmıs elma sirkesi (en doğalından olacakmış) alıyorum 1 ay oldu başlayalı 3 kilo verdim;
karın ve bel çevresinde ödemi attım yağlara harakiriye başladım.:cool:
unutmadan çok bira içiodum artık içmiyorum:beuj:

beyaz şarap içiyorum :D:D

ufak kutu turuncu ve yeşil şeklinde ise Pro shottır

hiç bir etkisini görmedim tavsie etmem

ultimate 1000mg tabletten sadece spor önceleri alıyorum 2 tane bariz etkisini antreman sırasında hissediyorum

imparatoR
05-03-2010, 08:39
tavsiyen için teşekkürler;benefiks ti galiba adı fenaa terletiyo zaten koşuyorum ve bel çalışıyorum genelde.
184 boya 88 kg ydi şu ara 84-5 arasındayım 81 e düşer bırakırım her sene oldugu gibi ciddi sorunum vücudumla ilgili;
yaza hazırlık işte,üçgeni çokta kovalamıyorum aslında.

buraek4
05-03-2010, 11:12
arkadaşlar steroid işi öyle basit bir iş değil eğer adam akıllı beslenip çalışıyosanız 3-4 sene steroid almadan çok aşırı büyüyebilirsinizde..arkadaşım 3.5 senedir yapıyor bu işi prof olarak steroid almadan 2-3 ay önce nac da yarıştı gençlerde dünya 11. oldu..ki onun yaşında nac da yarışan yok tr de..anlıcağınız prof olarak yapanlar bile steroid kullanmazken ( ki artık alıcak ) sizin almanız hiçde mantıklı birşey değil melih gerekli açıklamayı yapmış zaten

MR.TurboALİ
05-03-2010, 11:39
Dogal yollardan birşeyler yapmak mumkun olmuyormuyda bu tarz extralara baş vuruluyor?

dayım prof. capa tıp fakültesinde baş hekim yardımcısı ona sordum ben kesinle kullanma bu tür şeyleri dedi.:icon_tup:

buraek4
05-03-2010, 15:26
dayım prof. capa tıp fakültesinde baş hekim yardımcısı ona sordum ben kesinle kullanma bu tür şeyleri dedi.:icon_tup:

sporcu hekimleride tam aksini konuşuyorlar kullanabilirsiniz diyolar..kendi doktorumda bana kullanabilirsin steroid olaylarına girme yeterki dedi..bunlar ilaç değil arkadaşlar ek besin tek başına kullanmıyosun zaten..bu ürünleri tam bilmeden yorum yapmak yanlış olur

gökan
05-03-2010, 15:28

dayına nasıl anlattınki :)

focus musty35
05-03-2010, 15:35
dayına nasıl anlattınki :)

katılıyorum prof ama bu tozlar hakkında ne deree bılgıye sahıp ? bu memlekette futboldan baskete yuzmeye vs her spor dalında ve profesyonel lıg te bu tozlar kullanılıyoruz bu konular hakkında bılgısı olmayan kulaktan dolma bılgılerle fıkır yurutmek cok sacma . zaten amıno kreatın proteın tozuda kullanıl haftada 3 kere spora gıdıp 3 ayda manyak vucud yapcanı sanan ınsan dolu memlekette mınıks ın dedıım gıbı 1 sene boyunca duzenlı ıdman yemek ve dınlenme ıle vucud sekle gırer

TheAce
05-03-2010, 15:35
sabretmeden hiçbirşey olmaz, o tozların hiçbirinde kullanmayın kardeşlerim abilerim... hiçbirisi sağlık bakanlığından onay alamaz onların. amerikan menşeyli ürünlerin hepsi avrupa normlarında sakata gelen ürünler, sizden aldığı kadar götürür 20 li yaşlarınızı bu işlerle geçirip gerisinde sıkıntı çekmeye gerek yok. siz sporunuzu uzun vadede yapın senelerce devam edin fit bir görünüm kazanın yeter her insanın vücudunun farklıyerleri farklı gelişimler gösterir kiminin karın kasları kiminin sırtı iyi kiminin kolları bacakları vs.vs. o yüzden amacınız vücut geliştirmek değil sağlıklı yaşamak olsun her zaman. sporu sağlıklı yaşam için yapın böylece hayatınızın her evresine yaymış olursunuz...

gökan
05-03-2010, 15:44
şunu sölıyım bu maddelerı sureklı spor yapcaksan kullancaksın ve kas yapısı çok önemlı vucut yapısıda öle ben 2 agrlık kaldırayım şişiyorum ama herkesın vucudu öle deıldır.... cok guzel vucuda sahıp olcam dıye kendınızı zorlamayın :)neyse herkese ıyı antremanlar:)

buraek4
05-03-2010, 16:54
sabretmeden hiçbirşey olmaz, o tozların hiçbirinde kullanmayın kardeşlerim abilerim... hiçbirisi sağlık bakanlığından onay alamaz onların. amerikan menşeyli ürünlerin hepsi avrupa normlarında sakata gelen ürünler, sizden aldığı kadar götürür 20 li yaşlarınızı bu işlerle geçirip gerisinde sıkıntı çekmeye gerek yok. siz sporunuzu uzun vadede yapın senelerce devam edin fit bir görünüm kazanın yeter her insanın vücudunun farklıyerleri farklı gelişimler gösterir kiminin karın kasları kiminin sırtı iyi kiminin kolları bacakları vs.vs. o yüzden amacınız vücut geliştirmek değil sağlıklı yaşamak olsun her zaman. sporu sağlıklı yaşam için yapın böylece hayatınızın her evresine yaymış olursunuz...

neden geçemiyo sağlık bakanlığından..

merttepe
05-03-2010, 17:01

benim babam da sağlık sektöründe, kullanmama kızıyordu, ürünün içeriğini gösterdim ya zararlı bişey yokmuş bunun içinde dedi sonra.

merttepe
05-03-2010, 17:05

iyi niyetli yazmışsın ama bazı kısımlarda bilgi eksiği var, sağlık bakanlığından onay olmadan ithal edilemezler bi kere, bu yüzden yasal olarak gelenlerin hepsinin onayı var, bunun yanı sıra amerika bu işi en sıkı tutan ülkelerden biri, yani ürünler içinde insan sağlığına zararlı bir durum söz konusu ise anında ürtimini durdurur. Buna bir örnek amerikada doping ürünlerinin satışının yasaklanmış olması. Dediklerine şu açıdan katılıyorum, uzun vadede bu ürünler vucutta birikebiliyor ( ama çok uzun süre kullanırsanız), ona bakarsanız yediğimiz hamburgerde, patates kızartmasıda vucutta kötü yağlar bırakabiliyor, sağlıklı beslenip düzenli spor yaparsanız vucut bunları rahat bir şekilde hazmeder ve atar.

miniks
05-03-2010, 17:08
Bilimin en çok hizmet ettigi spor dalı Body Building dir

bu yüzden her toz her tablet kullanılmaz ama

çogu kullanılır içerigine iyi bakmak lazım

BaDCaT
05-03-2010, 17:53
benim babam da sağlık sektöründe, kullanmama kızıyordu, ürünün içeriğini gösterdim ya zararlı bişey yokmuş bunun içinde dedi sonra.

Malesef Türkiye'de bazı şeyler bilinmediği için kullanma denmesi normal çünkü daha beslenme,antreman gibi konularda genel olarak yeterli bilgiye sahip değiliz ki bir çok profesyonel sporcuda bu bilince sahip değil..Toz kelimesi insanlara uyuşturucu gibi geliyor hapta öyle :)

tLq
05-03-2010, 18:02
İçinde bağımlılık yapabilecek türden maddeler olabilir yanlıs anlasılmasınn

BaDCaT
05-03-2010, 18:06
İçinde bağımlılık yapabilecek türden maddeler olabilir yanlıs anlasılmasınn

Sadece söylemekle olmaz bilimsel kaynak lazım maddenin adı lazım ? Bağımlılık yapabilecek tek şey bizim kendi egomuz hırsımızdır bunun dışında hiç birşey bağımlılık yapmaz herşey kafada bitiyor :)

cagri-35
05-03-2010, 18:07
Bende L-carnitine kullanıyorum kilo vermek adına..

Antrenmandan 40-45 dk önce 2 adet 500mg kapsül alıyorum sonrada koşabildiğim kadar koşuyorum cross vs...

Ama tabi o aradada body de çalışıyorum,benim sormak istediğim bu işi çok iyi bilen arkadaşlar var burada; şimdi ben vücut gelişimiminde hızlanması için yan etkisi olmayan yada en az olan ve l-carnitine ile karıştığında herhangi bir semptom oluşturmayacak ve kilo vermeme kesinlikle engel olmayacak birşey varmıdır?

Birde kilo vermek adına neler yapıyorsunuz mesela benım arkadasım spor yapmadan,ekstra birşey kullanmadığınıda söylüyor yaklaşık 3 ay gibi bir sürede (çoğu zaman beraberiz) 3 öğün sağlıklı besin + meyve ile tamı tamına 16 kg verdi..Şaka gibi ben l-carnitine ve 3 aylık sporda 6 kilo verebildim,ama tabi ben yemeğe o kadar dikkat edemiyorum bazen öğün atladıgım yada yüklendiğim olabiliyor...

merttepe
05-03-2010, 18:08
Malesef Türkiye'de bazı şeyler bilinmediği için kullanma denmesi normal çünkü daha beslenme,antreman gibi konularda genel olarak yeterli bilgiye sahip değiliz ki bir çok profesyonel sporcuda bu bilince sahip değil..Toz kelimesi insanlara uyuşturucu gibi geliyor hapta öyle :)
bu arada melih bana bcaa, creatin ve glutamin 3lemesi lazım, ne tavsiye edersin.

miniks
05-03-2010, 18:17
Bende L-carnitine kullanıyorum kilo vermek adına..

Antrenmandan 40-45 dk önce 2 adet 500mg kapsül alıyorum sonrada koşabildiğim kadar koşuyorum cross vs...

Ama tabi o aradada body de çalışıyorum,benim sormak istediğim bu işi çok iyi bilen arkadaşlar var burada; şimdi ben vücut gelişimiminde hızlanması için yan etkisi olmayan yada en az olan ve l-carnitine ile karıştığında herhangi bir semptom oluşturmayacak ve kilo vermeme kesinlikle engel olmayacak birşey varmıdır?

Birde kilo vermek adına neler yapıyorsunuz mesela benım arkadasım spor yapmadan,ekstra birşey kullanmadığınıda söylüyor yaklaşık 3 ay gibi bir sürede (çoğu zaman beraberiz) 3 öğün sağlıklı besin + meyve ile tamı tamına 16 kg verdi..Şaka gibi ben l-carnitine ve 3 aylık sporda 6 kilo verebildim,ama tabi ben yemeğe o kadar dikkat edemiyorum bazen öğün atladıgım yada yüklendiğim olabiliyor...

En başta şunu belirteyim eger arkadaşın günde üç ögün beslenme ve meyve ile 16 kg verdiyse 3 ayda kesinlikle çok fazlası oldugu için vermiştir be görürsün bu kilolarıda hızlı bir şekilde geri alır

ben 6 ayda 42 kilo verdim günde 7 ögün besleniyorum yemek yerken arkadaşlarım hayretler içinde kalıolar

yag yakıcıda kullanıyorum

ikinci şeye gelince Lcarnitin yag yakıcı diolar ama alakası yok

bu sadece sen spor yaparken kaslarından degil yaglarından eritmene yardımcı oluyor vucudundaki carnitin oranı yüksek olması spor yaparken iyi birşey

ama gün içinde oturarak geciriosan ozaman yag yakıcılar da sende iş yapmaz

en güseli besinlere dikkat etmelisin

spor öncesi carnitini 2000mg ye çıkart 1000 de bişi yapmaz bence

TheAce
05-03-2010, 19:02
iyi niyetli yazmışsın ama bazı kısımlarda bilgi eksiği var, sağlık bakanlığından onay olmadan ithal edilemezler bi kere, bu yüzden yasal olarak gelenlerin hepsinin onayı var, bunun yanı sıra amerika bu işi en sıkı tutan ülkelerden biri, yani ürünler içinde insan sağlığına zararlı bir durum söz konusu ise anında ürtimini durdurur. Buna bir örnek amerikada doping ürünlerinin satışının yasaklanmış olması. Dediklerine şu açıdan katılıyorum, uzun vadede bu ürünler vucutta birikebiliyor ( ama çok uzun süre kullanırsanız), ona bakarsanız yediğimiz hamburgerde, patates kızartmasıda vucutta kötü yağlar bırakabiliyor, sağlıklı beslenip düzenli spor yaparsanız vucut bunları rahat bir şekilde hazmeder ve atar.

dopingin yasaklanmasının sebebi mantıksızlığın ortadan kaldırılması ***** devlet hem onay verip hemde kullanan sporcuya ceza veriyorsa (bizim modifiye ekipmanları olayındaki gibi :) ) mantıksız oluyor...

ben bugüne kadar çevremdeki insanların kullandığı hiçbir tozda veya hapta sağlık bakanlığından onaylıdır ibaresini göremedim sadece tarım ve köyişlerinden onaylılarını gördüm...