Orijinalini görmek için tıklayınız : Dizel arabaya benzin koydular
AllTerrain
05-03-2010, 19:01
Fulya Opet te mal bir eleman eurodiesel dememe ragmen jep e 97 oktan koydu bunu araba tekleyince farkettim hemen kontagi kapatip cekici cagirdim 1 km gittikten sonra tekleme olunca, araba yarina cikar dedi servis benzinci karsiliyo hasari ama kalici bir sorunu olur mu....ben bahtima koyayim...
AllTerrain
05-03-2010, 19:02
yani servise guveniyimmi...yoksa kalici sorunum olurmu
BlackEmperor
05-03-2010, 19:07
pompanı değiştireceklerse kompe bi sorun olmaz. Deponuda komple temizletmeleri lazım ve komple hattı benzınden artıırlarsa bi sorun olacağını düşünmüyorum...
arda yanımdaydı haber aldığında iyi güldük :p geçmiş olsun ödüyorlarsa iyi bari
araç tadını almış birkere vazgeçmez benzinden sen onu kayadan at gitsin :D :D
geçmiş olsun adam gibi temizlerse sorun olmaz.
Xenomorph
05-03-2010, 19:19
inş kırılmamış patlamamıştır biryerler :(
AllTerrain
05-03-2010, 19:26
arac tekledigi anda kontagi kapadim tadak tadak tekledi sanki bogulur gibi...direk kapadim
H22Power
05-03-2010, 19:33
enjektör pompa değişir depo temizlenir bişi kalmaz geriye benzin die mazot koyulduğuda oluyor tırsma barkın ...
<<buğra>>
05-03-2010, 19:37
benimde başıma 2 defa geldi ve aracı çalıştırdıktan sonra farketmiştim.
Depoyu benzincide pompacılara boşalttırıp, temizletmiştim.
Tekleme aynı gün içerisinde defalarca oldu ama daha sonra herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
ocean0636
05-03-2010, 19:43
Bızım eskı Focus tdcı'a da BP benzın koymustu acele ısım vardı farketmedım 5km kadar gıttım arabayı parkettım tekrar bınerken koku dıkkatımı cektı depo kapagını actım kokladım, benzın koymus salak pompacı üstüne basa basa euro dizel dememe ragmen neyse petrolu aradım geldıler ıste onların cekıcısı falan geldı arabayı aksam cekıcıyle servıse cektıler. Daha sonra cok sukur sorun cıkarmadılar petrolun bu gıbı durumlar ıcın kaskosumu ne varmış o karsıladı toplam 6500tl tuttu degısen parcalar.. O gunden sonra arac sureklı arıza falan yapıyordu duzen tutmamıstı...
Geçmiş Olsun..
AllTerrain
05-03-2010, 19:45
Bızım eskı Focus tdcı'a da BP benzın koymustu acele ısım vardı farketmedım 5km kadar gıttım arabayı parkettım tekrar bınerken koku dıkkatımı cektı depo kapagını actım kokladım, benzın koymus salak pompacı üstüne basa basa euro dizel dememe ragmen neyse petrolu aradım geldıler ıste onların cekıcısı falan geldı arabayı aksam cekıcıyle servıse cektıler. Daha sonra cok sukur sorun cıkarmadılar petrolun bu gıbı durumlar ıcın kaskosumu ne varmış o karsıladı toplam 6500tl tuttu degısen parcalar.. O gunden sonra arac sureklı arıza falan yapıyordu duzen tutmamıstı...
Geçmiş Olsun..
oha 6500mu...yarina kadar olur umarim servis olur dediler
H.bilgili
05-03-2010, 19:58
dıesel e benzın alınca ve tekleyene kadar kullanınca enjektorlerın sokulup teste gıtmesı gereklı bazen enjektor ucları benzınden dolayı hasar goruyor eger bu hasar onarılmazsa enjektorler fazla ıseme yapıp pıstonlara zarar verıyor,bu testı yaptırmak ıstemeyen veya degıstırmek ıstemeyen eksperler ılerde olusabılecek hasarları ılerıye donuk kabul edeceklerını beyan edıyorlar
benım tavsıyem enjektorlerın ve pompanın kesınlıkle teste gıdıp test sonucundakı raporu ıstemelısın yada enjektorlerın pompanın dırek degısımını talep etmelısın
gecmıs olsun
AllTerrain
05-03-2010, 20:08
enjektor pompa test edilecek tabiki ciftcilerde araba zincirlikuyuda bastan savma degil yani zafer usta isini biliyo, :) eger gonul rahatligiyla kullanamayacagim durumda olsaydi yarin alirsin demezdi ama yinede fikir sormak istedim
Xenomorph
05-03-2010, 20:12
a..m...oduklarım ya adamı nelerle uğraştırıorlar şerefsizler ya töbe ya ben sinirlendim burda Allah Kolaylık Versin Kardeşim Umarım Bi Pompa Bi Enjektörle Biter İşin
akucukdogan
05-03-2010, 20:13
a..m...oduklarım ya adamı nelerle uğraştırıorlar şerefsizler ya töbe ya ben sinirlendim burda Allah Kolaylık Versin Kardeşim Umarım Bi Pompa Bi Enjektörle Biter İşin
Dostum sen baya bi sinirlenmişsin bence deminki konunuda okudum sakin biraz daha :)
AllTerrain
05-03-2010, 20:14
Amin insallah yarina 100de 100 saglikli cikar arabam...
depo degısıcek pompa degısıcek mazotla ılgılı hersey degısıcek.sorun olmaz degısınce.mazotlu arabayıda benzınle kıramazsınız dızelın torku benzınlıye gore cok oldugu ıcın motoru daha dayanıklıdır.
sorun etme.
bır rıvayete gore 1 depo bnzının ıcıne bırkac lıtre mazot koyup 1gun bekledıkten snr bnzının mazota dondugu solenıyor bır arastır ıstersen doruluk payını.bu da bır secenek ben olsam denerdım.en azından servıse gıtmeden eger sorun olmazsa sen yıne faturalatıp bnzıncıden alırsın paranı..
AllTerrain
05-03-2010, 20:45
yok yok eger olmazsa komple sandik motor aldirticam :)
Ozan Özer
05-03-2010, 20:50
Sen sen ol,her zaman pompacılara 2-3kere tekrar et..Ben plakayı girerken söylüyorum,sonra pompayı eline aldığında birkez daha tekrarlıyorum.30tl diyip arabanın başına geldiğimde 150tl'lik benzin koyduklarını da bilirim:)
Geçmiş olsun çok..İyi temizlendikten ve gerekli parçalar değiştikten sonra sorun olacağını sanmam.
dragstar
05-03-2010, 20:57
geçmiş olsun büyük bşy çıkmaz umarım her nekadar benzinci karşılıycak olsada
En iyisi depo dolana kadar (ya da aldığınız miktar kadar) işiniz bitene kadar aracın başından ayrılmamak.
Bu kadar uğraşmaktansa, 2 dakikamı arabanın başında geçirmeyi ve ondan sonra içeri girip ödeme yapmayı tercih ediyorum.
Geçmiş olsun bu arada.
AllTerrain
05-03-2010, 22:44
iki dakka su dokmeye gelmedi arabayi s...ti lavuk ya off...uyku uyuyamiyorum yarin servisten cikarmi cikmazmi diye... cikar dedilerde uyku tutmuyo sabah 8 de acilir acilmaz gidicem
gçmiş olsun pompacılara guven olmuyor cok kavga ettım adam 25 tl 95 oktan dıyorum bana 107 tl dolduryor ..dıyorum kım sana bukadar koy dedı..koydum bıkere dıyor.ve encok kıl oldugum pompayla elelrıyle oynuyoalr ulan zaten otomatık doldurcak ne hava basıyosun elınle
Yakın bir arkadaşımın aracına yine opette benzin yerine mazot koymuşlardı.Oda aynı sizin gibi bir süre sonra yolda kaldı falan.
Aracı yapıldı opet tarafından,şu an herhangi bir sıkıntısı yok aracın.
Uğraşırım derseniz dava açın;arkadaşım mahkemeye verdi şikayetçi oldu tazminat davası açtı.
Yapılan kabul edilemeyecek bir hata.
Geçmiş olsun.
AllTerrain
05-03-2010, 22:59
yok davaya gerek yok bizim salih abileri getirdim boyle boyle dedik adamlar davaci olmayin dedi biz oderiz dedi tamam dedik :D
ilkay325i
05-03-2010, 23:13
Bizimkinede Koymuşlardı Araba Daha Seri Oldu :D
arkadaşlar üsluba dikkat edelim küfür yok
Alperen-B
06-03-2010, 00:57
siz siz olun benzin yada mazot aldıgınızda fiş almayı sakın unutmayın. bu tarz durumlarda elinizde kanıt oluyor. Fiş olmadıgında kabul etmeyebiliyorlar.bu arada gecms olsun kardes.
aynı şekilde bizim arkadaşın dobloya da mazot yerine benzin koydular opetten, yaklaşık 700m sonra durduk araç 3000 devri geçmiyordu zaten yürürken tekleme yapmadı ama devirlenmedide. servisi çağırdık gece vakti arabayı çekmediler aksine olduğu yerde kaldırıp depoyu ve yolu temizledi , pompayı olduğu yerde değiştirdi 4 saatlik macera sonucunda o günden sonra sağlıklı şekildede kullanıldı araç sıkıntısız biçimde :)
SekoLive
06-03-2010, 07:33
siz siz olun benzin yada mazot aldıgınızda fiş almayı sakın unutmayın. bu tarz durumlarda elinizde kanıt oluyor. Fiş olmadıgında kabul etmeyebiliyorlar.bu arada gecms olsun kardes.
Kredi kartıyla ödediysen ve kamera kayıtları varsa onlarda yardımcı oluyor bu iş için
geçmiş olsn barkın
Boost Up
06-03-2010, 08:30
yok davaya gerek yok bizim salih abileri getirdim boyle boyle dedik adamlar davaci olmayin dedi biz oderiz dedi tamam dedik :D
Sen davacı ol yinede, yan çizmeyeceklerinin garantisi var mı?
Ersin YILDIZ
06-03-2010, 08:37
benımde bı kere basıma geldı 2 litre bensın koymuslardı farkettım durdurdu pompayı daha sonra servısı aradım fulle depoyu dedı bısı olmaz o sekılde yapmıstık uzerıne mazot aldım az mıktar oldugu ıcın karıstı etkısı olmadı araca tekleme vs o sekılde kurtarmıstık olayı yok yere ugrastırıyolar ıste
böyle durumların önüne geçmek için mümkün olduğunca aynı istasyondan benzin almaya bakın bence ben öyle yapıyorum adamlar beni tanıyor biliyor
Benim fiesta eskiden bizdeyken benzin koymuşlardı. Depoyu komple boşaltıp depo içini temizleyip mazot koymuştuk tekrar. Benzinci mazotu karşılamıştı bir sorun olmamıştı. Bence kalıcı bi sorun olmaz.
VTec_king
06-03-2010, 09:06
geçmiş olsun kötü bir durum gerçekten :(
Hiç kafanıza takılmasın, bizim motorlar sağlam, pompalar sağlam. Müşterilerimizin çok başına geliyor, birkısmı araçta problem olduğunu düşünüp o şekilde servise araç yürüyerek bile geliyor tabi kapıdan girdiğinde gelen benzin kokusundan problem ortaya çıkıyor :) depo temizlenir mazot filtresi değişir %99 başka bir problem olmaz. İçiniz rahat olsun.
Bütün benzin istasyonları bu tür sorunlar için sorumluluk sigortası yaptırıyorlar. Hasarın hepsi karşılanır. Geçmiş olsun..
asmisinsan
06-03-2010, 11:21
seviste çalışırken çok kere başımıza gelen olay pompa depo ve hortumlar degiştimi bi problem olmaz bazıları sanşlı oluyodu direk koyuluken fark ediyodu o zamanda sadece depoyu değiştiriyoduk
orhansah
06-03-2010, 12:11
pompa deliğe girene kadar takip ediyorum.
firat_07
06-03-2010, 13:41
aynı olay benim fiesta da oldu direk otokoçu aradım ve serviste tüm yakıt sistemi degiştirildi 4500tl faturayı totale kitledim araba sıfır gibi olmuştu hiçbi sorun yaşamadım aksine daha iyi olmuştu sıfır enjektörler felan :D
AllTerrain
06-03-2010, 17:45
aldim araci saat gibi calisiyo Ciftciler zincirlikuyuyu cidden tebrik ettim, boyle bi sorunu bu kadar kisa surede cozdukleri icin
Tuning055
06-03-2010, 20:20
Geçmiş Olsun..
tam bunu anlatcaktım kanka sıkıntısını bız cekmıstık ne oturdu ama:D butun yaz servisteydık valla:D
Tuning055
06-03-2010, 20:20
aldim araci saat gibi calisiyo Ciftciler zincirlikuyuyu cidden tebrik ettim, boyle bi sorunu bu kadar kisa surede cozdukleri icin
geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız inş. bida uzmez sızı araç..
Aynısı bizim başımızada gelmişti kasko servise çekti orda haberimiz oldu.
Pompa değişti
Carbonclean vs vs yapıldı 5krş ödemedik
Benzinlikten özür yazısı geldi.
AllTerrain
07-03-2010, 19:04
Aynısı bizim başımızada gelmişti kasko servise çekti orda haberimiz oldu.
Pompa değişti
Carbonclean vs vs yapıldı 5krş ödemedik
Benzinlikten özür yazısı geldi.
carbonclean nasil yapiliyor bi yardimda bulunurmusunuz :)
valla snn adına guzel bır olay yazın sırket arabaları ard arda benzınlıge gırerek dızel megane lerın hepsıne benzın konuslmustu arkadaslarımın servıste benzın enjektor vs degıstı hepsı calısıyordu sorun olmıcagı bellıydı ıcıne sındıyse adına sevındım.