PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : üretim bandından çıksın , geri dönerse toyotanındır.

ruudvan
12-03-2010, 00:40
Kendi Hatasını Anlayıp Fabrikaya Dönebilen Yeni Nesil Toyotalar Yolda

Dünyanın en büyük otomotiv şirketi Toyota’nın Yönetim Kurulu Başkanı Akio Toyoda, hatalı gaz pedalları nedeniyle yürüttükleri otomobil toplama kampanyasının tüketicilerde yarattığı tedirginlikten ötürü özür dilerken, şirketin bundan sonra yaşanabilecek olası aksaklıklara karşı üretimden çıkar çıkmaz fabrikaya dönebilen araçlar üzerinde çalıştığını açıkladı. "Bırak üretim bandından çıksın, dönerse Toyota'nındır" ismi verilen projeye göre araçların geri getirilmesindeki maliyetin neredeyse sıfırlanması bekleniyor.

Ustalar Kendi Kafasına Göre İş Yapmış

Geri çağırmalardan dolayı son günlerde önemli bir kriz yaşayan Japon devi Toyota'nın Yönetim Kurulu Başkanı Akio Toyoda düzenlediği basın toplantısında "İnanın şu araçları geri çağırırken nasıl utandığımızı Allah biliyor, ama hatadır işte. Ne yani, illa intihar mı edelim Japon'uz diye? Olmuş bir kere... Ustalara o kadar diyoruz, anlatıyoruz. Dinlemiyorlar. Yine bildiklerini okuyup, kendi kafalarına göre iş yapıyorlar." diyerek, hatalı imalatın nedeninin ustalarda olduğunu açıkladı. Yeni yetişen mühendislerin ise sadece teorik bilgilere sahip olduğunu ifade eden Toyoda "E okuldan geliyorlar, sanayi ağzını bilmiyorlar tabii. Kire, pasa, yağa elleri dokunmadan istiyorlar ki tecrübe kazansınlar. Sonra da usta bunları parmaklarının ucunda çevirince de... E sonuç ortada..." dedi.

"Bırak üretim bandından çıksın, dönerse Toyota'nındır" Projesi

Daha sonra, yaklaşık 1.1 milyar dolara malolan geri çağırmaların kulaklarına küpe olduğunu belirten Toyoda, yeni projelerini "Bazı şeyler yaşanmadan öğrenilmiyor ne yazık ki. Neyse, biz bu kadar masrafa girdik ama bu vesile ile de üretimden çıkar çıkmaz fabrikaya dönen araçların çalışmasına başladık. En kısa zamanda üretimine başlayacağımız bu arabalarda eğer bir hata varsa, bir şey denmesini beklemeden kendileri dönecekler fabrikaya. Son aşamaya geldik sayılır neredeyse. Geriye sadece otomobillerin üretimden çıkar çıkmaz nasıl fabrikaya döneceğini bulmamız kaldı." sözleriyle açıkladı. Bu uygulamanın Dünya'da bir ilk olacağının da altını çizen Toyoda "Şu son hadiselerden sonra baya açıldık. Hele elimiz rahata kavuşsun, bu projenin ardından henüz tasarım aşamasındayken fabrikaya dönebilen araç projemizin de eli kulağında..." diyerek basın toplantısını noktaladı.

(www.beyim.org Brüksel'den bildirdi)

(alıntıdır.)

Bartu_evo
12-03-2010, 00:50
o nasıl bişeymiş yaw aklım almadı?saçma geldi sanki.

80486
12-03-2010, 00:55
Ehehe çok iyi :) İyi dalga geçmişler...

Bartu_evo
12-03-2010, 01:05
artık opel corsa toyota corona devri biter :) of yazınca espri daha bi kötü durdu :)

Yigit-Y
12-03-2010, 01:14
en azından yapmış olduğu hataları açıklayarak düzeltmek isteyen dünyanın en büyük araç üreticilerinden biri olan toyotaya alkışı hak ediyor...

çoğu araç üreticisi toyotanın yapmış olduğu çağırmayı yapamaz.1.1 milyar dolar zarar yazmak dile kolay...

G60
12-03-2010, 01:46
"dürüst tarafsız ahlaksız haber"

:D

CTG
12-03-2010, 03:05
o nasıl bişeymiş yaw aklım almadı?saçma geldi sanki.

www.zaytung.com

Day Walker
12-03-2010, 07:13
ahahaha üç kağıtçılara ben araba alcam kapıya koycam hooopp sabah araba yok :D
neymiş anasının evine gitmiş gibi bişey olmuş :D

kadioglu
12-03-2010, 07:35
Çeviri tam Türkçe olmuş ne güzel :D

umut01
12-03-2010, 08:18
ben de birşey anlamadım o slogan mı? özür? atar gider mi yapmış?

16EC813
12-03-2010, 09:17
japoncadan türkçeye çevirince böyle oluyomuş :D

Onuralp
12-03-2010, 09:33
Hatalıysam affet. O ne ya... :D

SULTANOGLU
12-03-2010, 09:40
Ne yani, illa intihar mı edelim Japon'uz diye?

puauhahahahahahaha :D:D::D

B!Rtan
12-03-2010, 10:08
valla direk bizim sanayi ağzı kullanılmış haahaha :D

Bestsi
12-03-2010, 12:26
Toyotanına rkasına sıgınıp bir dunya amrka geri cagırdı arabasını ben halen diorum en saglam araba toyota :)

Low-Rider
12-03-2010, 12:30
"Ne yani, illa intihar mı edelim Japon'uz diye? Olmuş bir kere"

Bu kesin kolpa yada bu adam türk asıllı japon ahahahah

ruudvan
12-03-2010, 12:39
bnce makara yapmislar ger' .cagirilan toyotalar 'icim\n

Frid
12-03-2010, 12:42
bnce makara yapmislar ger' .cagirilan toyotalar 'icim\n

olabilir :D

_Burak_
12-03-2010, 12:43
Valla kim ne derse desin geri çağırmayıp hatasını kabul etmeyenler utansın :)

ef186
12-03-2010, 12:44
komedihabersss :D
kim yazmışsa güzel olmuş hhahhhahaha

anıl turan
12-03-2010, 12:50
bu aşağıdaki de süpermiş :D

http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=1952

cem
12-03-2010, 12:50
www.zaytung.com

site cok iyi ya şu fenaymis :hahaha::hahaha: ;

http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=2354

ömerve
12-03-2010, 13:10
Ne kadar samimi konuşmuş yönetim kurulu başkanı :D

doush
12-03-2010, 21:15
Zaytung.com Halka İlişkiler Daire Başkanlığı'ndan Bildirilmiştir: Sitede yer alan tüm yazılı ve görsel materyal, html kodlarına varıncaya kadar yalandır uydurmadır. Kemik yaşı 18'den küçük olanlar siteye bir arkadaşa bakıp hemen çıkmak için dahi giremezler. Son olarak bizi dava edip mahkemelerde süründürmezseniz gerçekten çok seviniriz. Saygılarımızla.

ahahahhaha :D :D

Eyüp
12-03-2010, 21:18
Toyota'nın Yönetim Kurulu Başkanı Akio Toyoda düzenlediği basın toplantısında "İnanın şu araçları geri çağırırken nasıl utandığımızı Allah biliyor, ama hatadır işte. Ne yani, illa intihar mı edelim Japon'uz diye? Olmuş bir kere... Ustalara o kadar diyoruz, anlatıyoruz. Dinlemiyorlar. Yine bildiklerini okuyup, kendi kafalarına göre iş yapıyorlar." diyerek

Baskan konusmus :D

Ae86
12-03-2010, 21:21
Adamlar iyiki dürüst davrandı sakız oldular konu abuk sabuk yerlere kadar gitti.Diğer markalar toyota bu cesareti göstermeseydi araçlarını çağırabiliceklermiydi merak içindeyim...

CTG
20-03-2010, 02:58
sitede flash haberlere bakin muhtesem seyler yaziyolar :D

-> Darülaceze: "Ölü Sayısının Artmasından Endişe Ediyoruz"...
-> Arkadaşının Gözlüğünü Takıp "Aaa görüyorum lan, numarası kaç bunun?" Geyiği Yapan Gencin Allah Çok Büyük Belasını Verdi....
-> Milli Eğitim Bakanlığı: "Birbirlerine sürekli hocam diye seslenen insanlar yüzünden öğretmen kontenjanlarını bir türlü doğru belirleyemiyoruz."
-> Ünlü Otomotiv Devi Audi, Üretim Sırasında Arka Camına Yeditepe University Sticker'ı Yapıştırılması Unutulan Tam 337.000 Audi A3'ü Fabrikaya Geri Çağırdı...

JumboAli
20-03-2010, 03:36
"E okuldan geliyorlar, sanayi ağzını bilmiyorlar tabii. Kire, pasa, yağa elleri dokunmadan istiyorlar ki tecrübe kazansınlar. Sonra da usta bunları parmaklarının ucunda çevirince de... E sonuç ortada...

ALLAH AŞKINA :D Ayhan 2çay Bize :D Ee abı :D