Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul Park 68 günlüğüne kiralandı
Tholl-ga
16-03-2010, 07:21
Doğuş müşterileri F1 pistinde
290 milyon dolarlık F1 pistinin en büyük müşterisi Doğuş oldu
DOĞUŞ Otomotiv, müşterilerinin yarış tutkusunu gidermek için İstanbul Park Pisti’ni 68 günlüğüne kiraladı. VW, Audi, Porsche, Lamborghini ve Bentley satın alanlar Formula 1 pistinde gazlayabilecek. Doğuş Otomotiv,
bu özel organizasyon için İstanbul Park Pisti’nin işletmecisi Bernie Ecclestone’a günde 28 bin euro ücret ödeyecek
DOĞUŞ Otomotiv, 290 milyon dolarlık maliyetiyle büyük tartışmalara neden olan İstanbul Park Pisti’nin en büyük müşterisi olacak. Volkswagen, Audi, Seat, Porsche, Bugatti, Bentley, Lamborghini ve Bugatti’nin Türkiye distribütörü olan Doğuş Otomotiv, İstanbul’daki Formula 1 Pisti’ni 68 günlüğüne kiraladı. Şirket, Formula 1 pistinde düzenleyeceği etkinliklerle markanın imajını daha yukarı konumlandırmak istiyor. Doğuş Otomotiv, kiralama operasyonunun 40 gününü VW marka araçlar için ayırdı.
Pistte gazlayacaklar
Doğuş Otomotiv-VW Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, bu süreyi Glof R ve Scirocco modellerini satın alan ve alacak bin özel müşteriye ayıracaklarını söyledi.
Uygun, şunları kaydetti: “Nisan başında pazara sunacağımız 255 beygir gücündeki Golf R ile bugüne kadar 700 adet sattığımız Scirocco modelimizi satın alan müşterilerimiz, bu araçların tam performansını normal trafikte deneyemiyor. Onlar için bu araçların gerçek gücünü görebilecekleri bir ortam yaratmak gerekiyordu. Biz de F1 pistini, 68 günlüğüne kiraladık. Daha önce Scriocco almış müşterilerimizle sanal ortam üzerinden bağlantıdayız. Kısa süre içinde onlarla e-mail ile temasa geçerek, pist planımızı hazırlayacağız. Plan dahilinde ilgili müşterilerimizi F1 pistinde ağırlayacağız.”
Doğuş’un F1 pisti etkinlikleri sadece VW marka araç sahipleri için sınırlı olmayacak. Porsche, Lamborghini gibi spor otomobillerin yanı sıra Audi’nin R serisini alanlar da pistte test yapma imkanına sahip olacak. Türkiye’de sadece 1 adet bulunan 2 milyon euroluk Bugatti ve Bentley modelleri de hem sahipleri hem de potansiyel alıcılarıyla F1 pistinde buluşacak.
Günlüğü 28 bin euro
Peki bu organizasyonun Doğuş Otomotiv’e maliyeti ne olacak?
Şirket, İstanbul Park Pisti’ni 18 gün exclusive olarak yani dışarıdan kimsenin girmeyeceği şekilde kiralayacak. Günlük olarak da 28 bin euro ödeyecek. 50 gün için ise ayrı bir paket alınacak. Bu pakette başka marka ya da etkinlikler de İstanbul Park’ta yer alabilecek.
alıntı
http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=15.03.2010&Newsid=293654&Categoryid=44
Day Walker
16-03-2010, 07:24
süper bişey yapmışlar helal olsun :)
aramızda doğuş gurubundan yeni araç almış arkadaşlar varsa kesinlikle kaçırmasınlar bi daha böyle bi fırsat bulamazlar
Oldschool
16-03-2010, 07:27
ne güzel... araç sahipleri günlügü 28bin euro olan bir pistte turlicaklar... bize de izlemek düşer ;)
34btr1907
16-03-2010, 07:27
para parayı çeker
SekoLive
16-03-2010, 07:30
mk1 alsak çıkartırlarmı piste :p :D
sciroccocular yaşadı valla
:D Öyle oldu walla görüşmeler başladı bile :D
kim düşünüdü ise iyi düşünmüş valla bravo :)
SULTANOGLU
16-03-2010, 08:21
kıskandım sanki :D
CooLeqenD
16-03-2010, 08:22
Ohhh Kebap :D Çek Arabayı Çık Pista :D Oh Valla Ne Güzel :D
mk1 alsak çıkartırlarmı piste :p :D
aynısını ben düşünmüştüm :D
her sene olduğu gibi 2010 dada aynı şekilde gene en uzun süreli kiracı doğuş istanbul parkta ...
Senelerdir aynı herhalde haber yapası geldi birinin :D
Foto çekimi sorun oluyor mu?En azından etkinliği fotolardan takip edebiliriz.
kıskandım sanki :D
Aynen kıskandım :)
Çok pis o pist'e giresim var :)
hem de potansiyel alıcılarıyla F1 pistinde buluşacak.
derken bizde katılabiliyormuyuz yani seyirci olarak :D
erel ve sultanoğli istekleriniz lambanın cini tarafından kabul edildi :D
Pek yakında F1 a çıkabilirsiniz :D
Giyiniyorum ben şimdiden hazırım kanka :D :D
Giyiniyorum ben şimdiden hazırım kanka :D :D
yok giyinme para biriktir :D hahahha
overblack
16-03-2010, 12:21
çok kurnaz bu doğuş oto.. f1 pistinde 1 gün gazlasan ne balata kalır ne lastik :) hadi doğru servise ;)
SULTANOGLU
16-03-2010, 12:27
ozman off topik satılıklara açıyorum
sahibinden az kullanılmış böbrek. hiç bir ameliyat görmemiş hazmı kolaylaştırmak için apandist iptali yapılmıs :D
ozman off topik satılıklara açıyorum
sahibinden az kullanılmış böbrek. hiç bir ameliyat görmemiş hazmı kolaylaştırmak için apandist iptali yapılmıs :D
hahaha 28 bin euro ya bi böbrekte ben satim en iyisi beraber 2 gun takılırız :D
daha evvel de renault yapmıştı böyle bir organizasyon...
honda da yapsa ya:D:D
Bartu_evo
16-03-2010, 12:33
mükemmel bir strateji helal olsun doğuş oto ya
Ben de roccomuz olmasada ttyle çıkıcam (=
belki arabam değişir ama gene audi olucak gibi...
Oldschool
16-03-2010, 15:27
aslında illegal bi org. yapıp protesto mu etsek :D :D
Tamam arabayı aldın gazladın
ama kaskoyla gene uzaktan yakından işin yok değil mi pistte olduğun için :)
Doğuş otonun ülkeye çok fazla faydası oldu,sektöre girdiği günden beri sürekli yatırım yapıyorlar.
Bu yapılanda çıtayı yükseltecek bir yenilik,helal olsun.
süper birşey istanbul parkı ve markalarını yüceltecek doğuş. tebrikler valla. ama benimde çok fena çıkasım geldi :)
Tuning055
16-03-2010, 17:33
arabayımı değiştirsek napsak:D
ahmet3425
16-03-2010, 18:49
valla ozellikle sirokkocular yasadı dusunuyorumda benim sirikkolu hiç arkadasım yokmus :( :D
bu arada piste cıkıcak arkadaslara bi uyaru 2. turu donerken frenleriniz sisicek viraja yavas girin:D:D
firmanın büyüklüğü anlaşılıyor ;)
roccoların yerinde olmak isterdim ;)
Benim araba geldi gelicek banada hediye etmezlerse yakarım dogusu...
Güzel bi haber en azından hala birilerinin bu piyasayı düşündüğünü görmek iyi geliyor insana.
dR.selim
16-03-2010, 20:16
bugra bizide araya sıkıştırır bence:)
MR.TurboALİ
16-03-2010, 20:48
bende kiralicam girerik hep beraber :P doğuş otoyo bak neler yapmış süper atılım
Doğuş geleceğe yatırım yapıyor :p 1.4 Twin charger ve DSG elbet bu araçların garantisi bitecek :D:D:D sonra gelsinler servise.
Alfa sanırım piste sıfır araçalr getirmişti gün sonunda hararet show tarzı ilginç olaylar çıkmıştı :)
Sıfır araçları F1 pistine sokan çok insan çıkarmı bilmiyorum ama plakaları gizlemek lazım :) ileride satılmak istense bu arabayı F1 pistinde görmüştüm diye gereksiz insanlar çıkar.
Ama doğuşu kutluyorum, Sıfır 160Tsi ile geliriz ama izlemeye:hahaha:
harika bişiye imza atmış doğuş..Piste olucaklar çok şanslı gerçekten insanın canı çekiyor yahu )
Atımı egitecegim gunu iple cekiyorum F1 pistinde....
Porschede doğuş grubunda senelerdir pisti kapatır doğuş porsche için araç sahiplerini davet eder fiyatta 500 euro dur .(istanbul park )
Bedava yapılıcağını sanmıyorum ama doğuş bu konuda takdir edilesi bir iş yapmış benim gözümde de .
ahmetbaha-drs
16-03-2010, 23:39
V10TDI'ı çıkarma planımız var:D
Umarım diğer markalarda böyle organizasyonlar yaparlar..:)
Orgnzsyn Ücretsiz 5 6 ay öncede Doğuş oto gene kiraladı pisti tam hatırlamıyormda gene boyle uzun bi süre biz 26 scirocco katıldık ücretsiz bizden bi önce audiceler vardı r8 test edliyodu bizden 1 hfta sonrada porscheler katılmştı glba
Orgnzsyn Ücretsiz 5 6 ay öncede Doğuş oto gene kiraladı pisti tam hatırlamıyormda gene boyle uzun bi süre biz 26 scirocco katıldık ücretsiz bizden bi önce audiceler vardı r8 test edliyodu bizden 1 hfta sonrada porscheler katılmştı glba
Doğru porscheciler ödeme yapmışlardı :D (bende pistteydim 24 ekim 2009)
Sizin gün de audi test günü olarak geçti sanırım :D
Doğuş senelerdir o pistin en fazla gün kiralayan müşterisidir bu sene ilk değil .
Ancak bu şekilde bir haber çıktıysa 1 milyon euroyu hiçbir karşılık vermeden ödeyeceklerini hiç zannetmiyorum ki öyle bişey olsa porsche sahipleri isyan eder 300 bin euroya otomobil alıp 500 euro oderken ....
Ha ayrıca yanlış anlaşılmasın inşallah ücretsiz olur ancak düşündüğümde bana pek olanaklı gelmiyor ...
devil_berk22
17-03-2010, 00:08
arkadaş scirocco aldı çağırdılar piste gazlamak için gitmedi ne işim var diyip :D
arkadaş scirocco aldı çağırdılar piste gazlamak için gitmedi ne işim var diyip :D
arkadaşına selam eğle tüm forumdan :D
ahahahah aynen :D
devil_berk22
17-03-2010, 00:20
yarın okulda iletirim tt den selam var diye :D
onursumer
17-03-2010, 00:26
dizel bakınırken sirocoomu alsak yani :D iyi olmuş valla ...
Doğru porscheciler ödeme yapmışlardı :D (bende pistteydim 24 ekim 2009)
Sizin gün de audi test günü olarak geçti sanırım :D
Doğuş senelerdir o pistin en fazla gün kiralayan müşterisidir bu sene ilk değil .
Ancak bu şekilde bir haber çıktıysa 1 milyon euroyu hiçbir karşılık vermeden ödeyeceklerini hiç zannetmiyorum ki öyle bişey olsa porsche sahipleri isyan eder 300 bin euroya otomobil alıp 500 euro oderken ....
Ha ayrıca yanlış anlaşılmasın inşallah ücretsiz olur ancak düşündüğümde bana pek olanaklı gelmiyor ...
yok nedmk nie yanlş anlyımsiz daha iyi bilirsnz evet tam o tarihlerdi çıktık bizde ama audi günü değildi o gün vw günüydu çnki biz forum olarak çıktık sciroccolar ayrıca scirocco 2.0 vw passat cc Ve yeni polo testi vardı bütün gün o yuzden audi günü değildi :D
Doğuş geleceğe yatırım yapıyor :p 1.4 Twin charger ve DSG elbet bu araçların garantisi bitecek :D:D:D sonra gelsinler servise.
Alfa sanırım piste sıfır araçalr getirmişti gün sonunda hararet show tarzı ilginç olaylar çıkmıştı :)
Sıfır araçları F1 pistine sokan çok insan çıkarmı bilmiyorum ama plakaları gizlemek lazım :) ileride satılmak istense bu arabayı F1 pistinde görmüştüm diye gereksiz insanlar çıkar.
Ama doğuşu kutluyorum, Sıfır 160Tsi ile geliriz ama izlemeye:hahaha:
Çok güzel yorumlamışsın. :D Gelecegi düşünüyo Doguş. :icon_tup:
Kaa scirocco
17-03-2010, 21:05
ahahhahaha cokk iidii
Çok güzel yorumlamışsın. :D Gelecegi düşünüyo Doguş. :icon_tup:
Evet araçlar kendilerini şaşırıyor... Ben pite girdiğimde yağ sıcaklığı 124 dereceydi ki normal kullanımda 90-91 derecelerde dolaşıyor. Jantın içinde toz halinde lastik parçalarıyla doluydu çok yıpranıyor araçlar fakat değer çok ama çok eğlenmiştim o gün ikincisinide yaşamak isterim... 160bg le 185 in üstüne çıkamamıştım pistte 220 ile nele olucak çok merak ediyorum...
ygtkrmdnz
18-03-2010, 12:28
helal olsun adamlara artık vw atılımı gerçekleştirdi diğer markalarıda bekliyorusss :)
Yeni almak şartmı acaba :) hali hazırdaki porschelar çıkabiliyor mu bilen var mı ?
boyle otomobil sever bir ulkede su pistin 2005'ten beri boş kalmaması gerekirdi, doğuş otoyu tebrik etmek lazım yapılması gerekeni yapıyor olsalar da ... çeşitli otomobil gunleri de sırf bir tur da olza gezi amaçlı düzenleyebilir... katılım yükseldikçe araç başı maaliyet düşecektir.
20şerli gruplar olarak 10'ar dakka tur atılsa, bi saatte 5 grup 100 kişi yapar, günde 10 saat toplam 1.000 araba, araba başı 28 Euro :D
işin şakası bi yana bu pist değerlendirmek lazım
Yanlız şöyle birşeyde var kişi başı 28 euro alsalar yol kenarındaki halılara vs. birşey olsa onların tamir bakım masraflarını nasıl karşılayacaklar... Vurduk kırdık gerisi size kalsın diyemiyorsunuz o pistte. Zaten piste çıkmadan önce , 15 dk brifing veriliyor orda size karşınıza çıkabiliecek faturalar vs. gösteriliyor... Zeki bir BMW nin drift çabaları sonucu yırttığı halılar ve o arkadaşa kesilen 2.000 euro luk fatura gibi... Eğer o pistin fiyatını 28 euro gibi komik bir rakama indirirlerse 1 sene sonra hayır gelmez ordan...
Tholl-ga
18-03-2010, 14:31
Yanlız şöyle birşeyde var kişi başı 28 euro alsalar yol kenarındaki halılara vs. birşey olsa onların tamir bakım masraflarını nasıl karşılayacaklar... Vurduk kırdık gerisi size kalsın diyemiyorsunuz o pistte. Zaten piste çıkmadan önce , 15 dk brifing veriliyor orda size karşınıza çıkabiliecek faturalar vs. gösteriliyor... Zeki bir BMW nin drift çabaları sonucu yırttığı halılar ve o arkadaşa kesilen 2.000 euro luk fatura gibi... Eğer o pistin fiyatını 28 euro gibi komik bir rakama indirirlerse 1 sene sonra hayır gelmez ordan...
o halılar çok ii zati :D
tandogan
18-03-2010, 17:31
scirocco alan forum arkadaşlarım 4 lastiğiniz yerden ayrılmasın inşallah iyi tur zamanları bekliyoruz :)
işin şakası derken 28 Euro'yu kasdetmiştim zaten, günde 1.000 tane Türk vatandaşını sokmak aklı dengesi yerinde olan birinin yapabileceği iş değil....
ve kasdettiğim maliyet düşürme işi de sokaktan her geçen için değil üyelik sistemi vs olan otomobil klupleri için ...
sonuçta istanbul park'ın muhattabı öncelikle Doğuş oto'dur. Sonrası ise doğuş oto ve müşterisi arasında ;)