Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : typeR marka tescili...

8.000rpm
17-03-2010, 16:46
http://www.typer.com.tr/

bu nasıl olabiliyor? :soru::soru::beuj::beuj:

TheAce
17-03-2010, 16:46
type-r olmadığı için typer olduğu için sanırım :)

devil_berk22
17-03-2010, 16:56
özentilikte kendilerini tescil etmişler işte

M.A.D
17-03-2010, 16:57
adam alan ismini kapmış daha ne ister :D

Cimmeria
17-03-2010, 16:59
http://www.typer.com.tr/

bu nasıl olabiliyor? :soru::soru::beuj::beuj:

normal bir şey aslında, tsede şirketini tescilletebiliyorsun o ismi türkiyede başka biri almadıysa eğer, marka tescilini yaptıktan sonra da domaini alabiliyosun zaten :)

fangio
17-03-2010, 19:34
type r ı logo olarak kullanmış. Markayı şirket ismine almış. Şirketin logosu type r yani ;) aklınca uyanıklık yapmış :)

Quantum
17-03-2010, 20:04
Ben bu durumdan Honda Türkiye nin haberinin olmadığını düşünüyorum.
typer ismi gibi corolla, megane, passat gibi o marka ile bütünlük kazanmış bir ismin marka olarak kullanılması suçtur.
kaldı ki vatandaşlar logo nun kendisini de kullanıyor durumdalar. Hodri meydan gel bana dava aç demişler resmen :)

Honda işin üzerine giderse şirket ismini de değiştirtir, siteyi de kapattırır.

Şikayet edilmesi, daha doğrusu bilgilendirilmesi gerekiyor Honda Türkiye nin olayın üzerine gitmesi için.

Gerçi biraz ağırdan alıyorlar. hondasorunonda.com isimli bir site açıldığı için bir bilgilendirme yapmıştık, ilgili kişiyi mahkemeye lütfen vermişlerdi. Adamlar dünyadan bihaber yaşıyorlar..

mono
17-03-2010, 20:59
Ben bu durumdan Honda Türkiye nin haberinin olmadığını düşünüyorum.
typer ismi gibi corolla, megane, passat gibi o marka ile bütünlük kazanmış bir ismin marka olarak kullanılması suçtur.
kaldı ki vatandaşlar logo nun kendisini de kullanıyor durumdalar. Hodri meydan gel bana dava aç demişler resmen :)

Honda işin üzerine giderse şirket ismini de değiştirtir, siteyi de kapattırır.

Şikayet edilmesi, daha doğrusu bilgilendirilmesi gerekiyor Honda Türkiye nin olayın üzerine gitmesi için.

Gerçi biraz ağırdan alıyorlar. hondasorunonda.com isimli bir site açıldığı için bir bilgilendirme yapmıştık, ilgili kişiyi mahkemeye lütfen vermişlerdi. Adamlar dünyadan bihaber yaşıyorlar..

arkadaşım, type-r ibaresinin hondanın malı olduğu kanaatına nerden vardın çok merak ediyorum ? bırak honda türkiyeyi, honda japonya bile bişiy yapamaz, azıcık araştırma yaparsan GC8 impreza'dan tut da, bir dolu japon otomobilinin type-r versiyonunun olduğunu bilirdin, aynı şekilde type-s ismiyle üretilen rx-7 den tut da bir sürü otomobil mevcut. o yüzden kimse adamlara bir kelime dahi edemez. babalar gibi de şirket kurarlar. unutmayın, type-r "corolla-astra" gibi bir marka modeli değildir. CIVIC bir marka modelidir, type-r bir donanım seçeneğidir, tıpkı İES gibi.. ;)

!KO
17-03-2010, 21:16
Jaguarda kullanmıştı type-R ı :)

Absinthé
17-03-2010, 21:24
Adam ister TypeR koyar şirketinin adını ister TayyaR...

neden zorunuza gitti anlayamadım :)

Xenomorph
17-03-2010, 21:44
Bu Kadar Hondacı Bir Forum Görmedim Ya :) Ahhahahahahaah

yıkıldım vallahi :D

ulasoztas1
17-03-2010, 21:50
adam tescillemiş bu saatten sonra bişey yapılabileceğini sanmıyorum. Eğer honda hakkı almak isterse bunu para karşılığı yapabilir ancak ki uğraşacaklarını sanmıyorum..

overblack
17-03-2010, 22:09
tescilleme diye birşey yok.adam başvuru yaptıktan sonra 6 ay tescil için askıda kalır.itiraz eden çıkmazsa onaylanır.honda tr uyumuş yine.. :D

fangio
17-03-2010, 22:21
tescil tarihi 18.10.2004 yani tescillenmiş.

Honda Motor Co. civic için tescil tarihi 02.10.1997 koruma tarihi 23.08.2006 ......

dikkat etmeniz gereken bir husus var. type-r civic in hothatch i için verdiği bir ifadedir.

Bu mantıkla düşünmezsek golf gti ı çıkardı diye 205 gti olmayacak mı?

ayrıca hangi konuda tescil alınmış bu da önemlidir.

typer ı alan bıçakçılar otomotiv 12/35 nicelikleri için almıştır.

12 Taşıtlar için hırsız alarmları, kornalar.
35 Müşterilerin malları elverişli bir şekilde görmesi ve satın alması için çeşitli malların bir araya getirilmesi hizmetleri.

umarım anlatabilmişimdir. ;)

fangio
17-03-2010, 22:22
http://online.tpe.gov.tr/

buradan istediğiniz markayı kontrol edebilirsiniz.

Sierra Rs
18-03-2010, 06:58
sakıncası yok diye biliyorum adamları tanımam etmem ama iletisime baktım simdi aynı tic. merkezindeymişiz..

SekoLive
18-03-2010, 07:17
bende bunların çakarları vardı typer marka :D

VTec_king
18-03-2010, 08:42
almanyada adamın biri e series in tescilini almış mercedes e serisini üretmeden önce
mercedes e serisini üretmeye başlamış adam dava açmış benim tescilli ismimi kullanıyor diye
adam şimdi her satılan e serisi arabadan para alıyor..

fangio
18-03-2010, 08:56
almanyada adamın biri e series in tescilini almış mercedes e serisini üretmeden önce
mercedes e serisini üretmeye başlamış adam dava açmış benim tescilli ismimi kullanıyor diye
adam şimdi her satılan e serisi arabadan para alıyor..

john cooper a mini'nin her cooper ı sattığında ödediği gibi mi? Daha önce duymamıştım enteresan :)

Hyjal
18-03-2010, 09:49
Yakında Başbakanımız da özenip Type-rDoğan.com u alırsa şaşırmam

ali
18-03-2010, 09:57
sor bakalım erhan, Type-r varmıymış kendilerinde, farketmez EP3 de olabilir FN2 de :D:D aaa EK9 varsa o ayrı oluR :D:D:D:D

type r sedan
18-03-2010, 13:08
bu site honda üzerinemi kuruldu ne kadar honda var öle

YavuzNaz
18-03-2010, 13:54
sanayideki aksesuarcılarda typer sis farı kemer pedleri direksiyon pedal takımı vites topuzu vs bir çok ürün var onun için tescillenmiş olabilir.

Enes-x
18-03-2010, 14:03
arkadaşım, type-r ibaresinin hondanın malı olduğu kanaatına nerden vardın çok merak ediyorum ? bırak honda türkiyeyi, honda japonya bile bişiy yapamaz, azıcık araştırma yaparsan GC8 impreza'dan tut da, bir dolu japon otomobilinin type-r versiyonunun olduğunu bilirdin, aynı şekilde type-s ismiyle üretilen rx-7 den tut da bir sürü otomobil mevcut. o yüzden kimse adamlara bir kelime dahi edemez. babalar gibi de şirket kurarlar. unutmayın, type-r "corolla-astra" gibi bir marka modeli değildir. CIVIC bir marka modelidir, type-r bir donanım seçeneğidir, tıpkı İES gibi.. ;)

Çok emin yazmışsın ama malesef verdiğin bilgi doğru değil..

bizim honda civic typer olarak bildiğimiz aracın Markası : HONDA Modeli : TYPE-R dır.Civic değildir..

fangio
18-03-2010, 14:21

bizim honda civic typer olarak bildiğimiz aracın Markası : HONDA Modeli : TYPE-R dır.Civic değildir..

Bilgi neden doğru değil peki?

8.000rpm
18-03-2010, 14:24
marka model vs. takılmayın bunlara
hepsini geçtim , adam direkt olarak logoyu almış
typeR yazısının bir fontu ebatları rengi vs.. var
tamam volkswagen markasının da gti uzantısı var , peugeot'un da... ama bakın bakalım gti logolarının fontları renkleri ebatları vs. birbirlerine benziyor mu?

Saro-Ş
18-03-2010, 14:25
Hondanın bunu almış olması gerekmiyomu zaten

cem
18-03-2010, 14:29
Enes , nette boyle ruhsat resmi koymak motor no şasi no acisindan sakincali olabilir editle istersen ..

8.000rpm
Hondanın bunu almış olması gerekmiyomu zaten
mesele de orada zaten :)

fangio
marka model vs. takılmayın bunlara
hepsini geçtim , adam direkt olarak logoyu almış
typeR yazısının bir fontu ebatları rengi vs.. var
tamam volkswagen markasının da gti uzantısı var , peugeot'un da... ama bakın bakalım gti logolarının fontları renkleri ebatları vs. birbirlerine benziyor mu?

daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi isim hakkını aldığı nicelikler belirlenmiştir. online.tpe.gov.tr den girip görebilirsiniz. Adam bu isim hakkını aldı diye Honda Civic Type-r modelini piyasada satamazsın deme hakkına sahip değildir.

merruse
Bu mantıkla düşünmezsek golf gti ı çıkardı diye 205 gti olmayacak mı?

Eğer GTi ı da tescil ettirirse olmayacak. Bunu ilk başlatanda VW. Farkındaysanız VW ve VW motoru kullanan (eski kasa ford galaxy gibi mesela) araçlar dışında TDi ismini hiçkimse kullanamıyor

Ek1 belgesini doldururken ne yazarsanız o geçiyor. Hatta çoğu zaman ruhsatın bile boş nüshasını muamelecilere verip doldurtuyorlar. Dolayısı ile ruhsatta ne yazdığının pek bir önemi yok aslında.

Saro-Ş
18-03-2010, 14:30
yakında birde mahkemeye verirler hondayı markamızı kullanıyolar diye

8.000rpm
18-03-2010, 14:35
honda türkiye'ye mail attım , bakalım ne kadar ilgilenecekler

selim bayrak
18-03-2010, 14:38
tescilleme diye birşey yok.adam başvuru yaptıktan sonra 6 ay tescil için askıda kalır.itiraz eden çıkmazsa onaylanır.honda tr uyumuş yine.. :D

aynen dogru katılıorum

selim bayrak
18-03-2010, 14:40

hemen bı fotokopi alıyım kredi başvurusu yapıyım :D :D :D

Enes-x
18-03-2010, 14:41
hemen bı fotokopi alıyım kredi başvurusu yapıyım :D :D :D

Rehinli arabaya kredi başvurusu yapılabiliyor mu :)

fangio
18-03-2010, 14:42
Eğer GTi ı da tescil ettirirse olmayacak. Bunu ilk başlatanda VW. Farkındaysanız VW ve VW motoru kullanan (eski kasa ford galaxy gibi mesela) araçlar dışında TDi ismini hiçkimse kullanamıyor

Ek1 belgesini doldururken ne yazarsanız o geçiyor. Hatta çoğu zaman ruhsatın bile boş nüshasını muamelecilere verip doldurtuyorlar. Dolayısı ile ruhsatta ne yazdığının pek bir önemi yok aslında.

Haklısınız TDI ismini VW Group hariç kimse kullanamıyor. VW kendi motor teknolojileri adına TDI ı registered etmiş. Ancak bu biraz patente konu olan bir durum...

Vtec ile vvti gibi...

Yani benim demek istediğim esasında şudur; Clio RS in RS'ini aldık ne olacak ki?? Clio RSI diye model çıkarır ve onu RS in halefi olarak piyasaya sunar. Ancak Renault, Clio ismini almamazlık edemez. Çünkü clio ürün gamındaki bir modeldir. RS i tek başına değil de Megane RS veya Clio RS olarak tescil ettirebilir.

selim bayrak
18-03-2010, 14:42
hee okısmını görmedım pardon zaten görunmuorda .... :D

fangio
18-03-2010, 14:43
o ruhsat tan bı fotokopi alıyımda hemn bi kredı basvurusu yapıyım cok net cıkmış :D :D

bizim iş yerinde fotolar kesiliyor. çıkmıyor :( Ama zaten merruse nickli arkadaş olayı açıklamış.

Enes-x
18-03-2010, 14:49
honda türkiye'ye mail attım , bakalım ne kadar ilgilenecekler

Abi senin ruhsatta model kısmında ne yazıyor merak ettim gerçi bi geçerliliği yokmuş ama :)

8.000rpm
18-03-2010, 14:55
Abi senin ruhsatta model kısmında ne yazıyor merak ettim gerçi bi geçerliliği yokmuş ama :)

enes'cim ruhsat evde :) akşama bakar yazarım ama aynı sendeki gibi olması lazım benim ruhsatın da , model yılı hariç :D

8.000rpm
18-03-2010, 19:22
enes'cim ruhsat evde :) akşama bakar yazarım ama aynı sendeki gibi olması lazım benim ruhsatın da , model yılı hariç :D

aynen bende de sendeki gibi yazıyor enes ,
honda / typeR

Eray Yümsel
19-03-2010, 01:35
bende STProject için başvuruda bulundum bugün yarın onay gelirse selçuğa dava açıp aylık paraya bağlicam :hehe:

EREN34
19-03-2010, 01:40
Patent tescil işi baya karışıktır.Domain değil markadan bahsediyorum.Ben Eren markasını tescillerim ancak tescil maddeleri vardır ve min. 3 madde verilir(bendleri ile birlikte) geriye kalan extra ücrete tabi.Mesela Eren motor motor parçaları motor aksamı diye tescil ederken ben sen gelip Eren motorlu taşıtlar diye patent alabilir ve ben elim kolum bağlı kalabilirim.Buda öyle bir durum.Type-r ismini motor ve motorlu taşıt vs diye tüm tescilleri almıştır.Aksesuarı almayınca ahanda böyle olmuştur:)

En basit örnek: Herkesin bildiği Venus Pastanesi (Etiler Osmanbey Yeşilköy vs) tescilli isim.Ancak Göztepe'de Venus kuaför ve gene Anadolu yakasında Venus Emlak var;)

maf
19-03-2010, 02:49
konuyla bağdaşır mı ama;
http://www.istanbulpark.com/ :)

Cimmeria
02-04-2010, 20:31
aynen bende de sendeki gibi yazıyor enes ,
honda / typeR

Bizim ruhsatlar yanlış, Type r özel bir model değil :) honda type r diye bir model yoktur, r type aslında race type anlamına geliyor :)

o yüzden civic type r, integra type r vs var :)

cem
02-04-2010, 20:38
bende STProject için başvuruda bulundum bugün yarın onay gelirse selçuğa dava açıp aylık paraya bağlicam :hehe:

o ismi ben bulduydum la sana noluyo :)

Caesar
02-04-2010, 20:40
typer ı marka yapmamış markası içerisinde typer kelimesi geçtiği için alabilmiş örneğin firma ismi

"Garage Typer LTD. ŞTİ" olsun. Bu firma ismiyle Typer.com.tr alınabilir. Yada Garage Typer ismini marka yapıp alabilir. Problem olmaz.