PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 106'ya sonruf açtırsammı ..??

APO
17-03-2010, 20:05
sanruf centerla görüştüm..manuel için herşey dahil 450-480-750 tl fiyat verdiler..öyle çokta pahalı değilmiş...:) 3 yıl su alma ses yapma v.s garanti veriyorlar ..ne dersiniz..?
sakın kulaktan dolma bilgilerle sonradan açılma sanruf su alır ses yapar arabanın dengesi bozulur gibi şeyler yazmayın ..tecrübeyle sabit bilgileriniz varsa bana yardım edin ltf..şimdiden teşekkürler..

Fatih Kavak
17-03-2010, 20:12
bence açtır hatta içe açılan yaptır..bizde passata yaptırmıştık kuzenler de istersen onlarlada bir görüş derim fiyatları güzel;)

-ER-
17-03-2010, 20:47
Gerek yok ;)

APO
17-03-2010, 20:53
Gerek yok ;)

yani açtırırsam sıkıntı sorunmu yaşarım ..?yoksa uğraşma boşver değmez mi??
biraz açarmısın :)

Safak
17-03-2010, 20:59
sanruf centerla görüştüm..manuel için herşey dahil 450-480-750 tl fiyat verdiler..öyle çokta pahalı değilmiş...:) 3 yıl su alma ses yapma v.s garanti veriyorlar ..ne dersiniz..?
sakın kulaktan dolma bilgilerle sonradan açılma sanruf su alır ses yapar arabanın dengesi bozulur gibi şeyler yazmayın ..tecrübeyle sabit bilgileriniz varsa bana yardım edin ltf..şimdiden teşekkürler..

Şıpıldak açıcam die araba kesilir mi?

Bence sende tecrübe etmeden vazgeç...

Göki,ZD
17-03-2010, 21:02
açtır ama işinin ehli birisine mundar etmesinler aracı
neden manuel ?
otomatik neden yaptırmıyorsun yapmışken tam olsun, ben 106 da görmüştüm ilk anda bu ne lan böle dedim, orjinal diye kafa bulmuşlardı :D yapmışken mutlaka otomatik yaptır, cam içeri giren tipde zor tavan zaten alçak bide yeni tavan döşemesi yaptırıcaksın onuda göz önünde bulundur.

APO
17-03-2010, 21:07
açtır ama işinin ehli birisine mundar etmesinler aracı
neden manuel ?
otomatik neden yaptırmıyorsun yapmışken tam olsun, ben 106 da görmüştüm ilk anda bu ne lan böle dedim, orjinal diye kafa bulmuşlardı :D yapmışken mutlaka otomatik yaptır, cam içeri giren tipde zor tavan zaten alçak bide yeni tavan döşemesi yaptırıcaksın onuda göz önünde bulundur.

elektrikli 950-1450 tl arası yani fiyat baya bi yükseliyo ..o kadar para vermek istemiyorum ama bakalım ...

Göki,ZD
17-03-2010, 21:10
ooo iyi paraymış :D
ozaman yapma manuel bi süre sonra bozuluyor ne kadar garanti versede, çogu 106 da aynı sorun vardır açarken illa bi parmak atmak gerekir :D

Fatih Kavak
17-03-2010, 21:16
bu işi yapanlar tavan halısında vs yardımcı oluyorlar dediğim gibi biz yaptırdığımızda orj tavan halısını kesip biçmişlerdi içe açılan elektrikli yaptır yapmışken iyi birşey olsun:icon_tup:

APO
17-03-2010, 21:17
ooo iyi paraymış :D
ozaman yapma manuel bi süre sonra bozuluyor ne kadar garanti versede, çogu 106 da aynı sorun vardır açarken illa bi parmak atmak gerekir :D

aynen bizim diğer 106 da su alma sorunu vardı..ayrıca benim eski 306 dada sanruf parmaklıyarak çalışıyodu:D
sanırım bu pejoların orj. sanrufları dandik ..:)toyotada sonradan takma var ne bi su alma ne bi ses sorun hiçbişe yok tıkır tıkır..

APO
17-03-2010, 21:20
bu işi yapanlar tavan halısında vs yardımcı oluyorlar dediğim gibi biz yaptırdığımızda orj tavan halısını kesip biçmişlerdi içe açılan elektrikli yaptır yapmışken iyi birşey olsun:icon_tup:

ewet tavan döşemesinide ayarlıyolarmış...içe açılması önemli değil benim için ama elektrikli olsa güzel olur..ama dediğim gibi ona şu anda gücüm yetmez..:rolleyes:

omR35
17-03-2010, 21:22
Tavan kesilcek biraz düşün derim satarken zorlanabilirsin vs.sorun olur.Hiç orjinalliğini bozma bence.

APO
17-03-2010, 21:31
Tavan kesilcek biraz düşün derim satarken zorlanabilirsin vs.sorun olur.Hiç orjinalliğini bozma bence.

asıl sanruf yok diye satarken zorlanıyorum :D tutturmuşlar ah bi sanruf olsaydı kesin alırdım senin arabayı :D
ayrıca tavan kesilince boya filan yapılmıycakki neden satarken zorlanayım ??:rolleyes:

darkred
17-03-2010, 21:35
asıl sanruf yok diye satarken zorlanıyorum :D tutturmuşlar ah bi sanruf olsaydı kesin alırdım senin arabayı :D
ayrıca tavan kesilince boya filan yapılmıycakki neden satarken zorlanayım ??:rolleyes:

aynı cümleyle bende cok karsılastım bi sunroof olsaydı senin arabayı alırdım,sunroof olaydı tadından yenmezdi vs :) ama suroof u olan arkadaşlarımda birincisi rüzgar sesi ikincisi su alma probleminden cok dert yanıyorlar...iyi düşün benim + yada - bi bilgim yok bu konuda ama iyi düşünülmesi gerekli...

omR35
17-03-2010, 22:42

Aracın orjinalliği bozulucak bu van araç alıp cam açtırmakl gibi bişey.Çoğu insanında buna soğuk bakıcağını düşünüyorum.Yinede sizin kararınız.Ben bişey diyemem.

-ER-
17-03-2010, 22:48
yani açtırırsam sıkıntı sorunmu yaşarım ..?yoksa uğraşma boşver değmez mi??
biraz açarmısın :)

İçeriye doğru açtıramazsın sunroof suz modellerde tavan barı tam ortaya geliyor sunroof'a
birnevi engel gibi sadece cam olur ki 106nın kide biraz basit bi sistem 306 ya göre neyse :)

Bence orjinali neyse o olmalı hem tavanın hem döşemenin kesilip biçileceği ve sonradan takılma olam donanım sıkıntı yaratabiliyormuş.

Çok istiyorsan orj yaptır tavan sacı 600 döşemesi de 600 dü 306 için ben bi ara sunroof'u iptal etmeyi düşünmüştüm belki 106 da farklıdır fiyatı bilemiyeceğim.

capri
17-03-2010, 22:57
tavanı jet taşıyla mı kesecekler; evet. bu jet taşı sacı yakıcak mı; evet. yanan sac paslanmaz özelliğini yitiricek mi; evet. pas zamanla yurucek mi; kesin. işte tam oradan su alıcak. ve 3. evetten sonra oranın paslanması sana şu kadar sööleyim sadece 1 gun. yurumesini de sen hesabet. nasıl bi garanti bu su almayacağına dair.

ulasoztas1
17-03-2010, 23:20
bildiğim kadarıyla aracın tavanında güvenlik çubukları war. Sonrooflu modellerde ona göre dizayn edilmiş,sonroofsuzlar da ise sonradan tavan kesildiğinde güvenlik çubuklarıda kesileceği için yandan bir dardebe falan tavanın dolayısıyla aracın aldığı hasar artıcaktır diye düşünüyorum...

APO
18-03-2010, 09:37
İçeriye doğru açtıramazsın sunroof suz modellerde tavan barı tam ortaya geliyor sunroof'a
birnevi engel gibi sadece cam olur ki 106nın kide biraz basit bi sistem 306 ya göre neyse :)

Bence orjinali neyse o olmalı hem tavanın hem döşemenin kesilip biçileceği ve sonradan takılma olam donanım sıkıntı yaratabiliyormuş.

Çok istiyorsan orj yaptır tavan sacı 600 döşemesi de 600 dü 306 için ben bi ara sunroof'u iptal etmeyi düşünmüştüm belki 106 da farklıdır fiyatı bilemiyeceğim.

yook öyle komple tavan sacı filan değiştirmem ..hani belki daha kolaydan halledersek olur dedim ama yazdıklarınıza göre bu sanruf olayı bize hayırlı olmaz..
sanki vazgeçer gibiyim..:rolleyes:

fatiii
18-03-2010, 09:45
yook öyle komple tavan sacı filan değiştirmem ..hani belki daha kolaydan halledersek olur dedim ama yazdıklarınıza göre bu sanruf olayı bize hayırlı olmaz..
sanki vazgeçer gibiyim..:rolleyes:

benim arkımda vardı sonradan acılma tavan otomatik olanı 1.5 yıl o bindi onun aldıgı cocuk biniyodu sonra sattıgı cocuk 1 yıl bindi oda sattı hala biniyolar ben daha kimsenin şikayet ettigini duymadım :) ama tabi komple boyada wardı :D

araba 3 3.5 yıl cevremizdeydi ne bı su alma nede baska bısey olmadı:icon_tup:

plakası bf502 ydı beyaz olan..araba bıraz hışırdı ama olsun tavandan hıc su gırmedı :D:D

iyi bi markaya yaptır hiç bi sıkıntı cekmessin..onunki webasto ydu

APO
18-03-2010, 09:58
benim arkımda vardı sonradan acılma tavan otomatik olanı 1.5 yıl o bindi onun aldıgı cocuk biniyodu sonra sattıgı cocuk 1 yıl bindi oda sattı hala biniyolar ben daha kimsenin şikayet ettigini duymadım :) ama tabi komple boyada wardı :D

araba 3 3.5 yıl cevremizdeydi ne bı su alma nede baska bısey olmadı:icon_tup:

plakası bf502 ydı beyaz olan..araba bıraz hışırdı ama olsun tavandan hıc su gırmedı :D:D

iyi bi markaya yaptır hiç bi sıkıntı cekmessin..onunki webasto ydu

bak şimdi kafam iyice karıştı...:confused:
o zaman şunu anlıyorum ben : yaptıracaksan sağlam ve iyi işçiliği olan bir yere yaptıracaksın başın ağrımaz...

turkerrr
18-03-2010, 10:03
belki iyi olur sıkıntı olmaz ama satarken problem olur, şahsen sonradan sunroof yaptırmam yapılmış arabayıda almam...

Cihan Çizmeci
18-03-2010, 10:33
Bence kıçı kırık bi sunroof için arabanı kestirme derim.Ama illa içimde sunroof aşkı var 106'da 10 numara duruyor dersen tabiki sen bilirsin ;) Adam gibi yapan biyerde sorun yaşamazsın bence kısa vadede

fatiii
18-03-2010, 10:38
o zaman şunu anlıyorum ben : yaptıracaksan sağlam ve iyi işçiliği olan bir yere yaptıracaksın başın ağrımaz...

iyi para vericeksin iyi malın olucak bu kadar basit..aklında para olarak durumu bitirdiysen git açtır derim

belki iyi olur sıkıntı olmaz ama satarken problem olur, şahsen sonradan sunroof yaptırmam yapılmış arabayıda almam...

kesim aşamasında güzel bi video bu işi çözer sanırım :)

Erden
18-03-2010, 10:57
Bende Corsaya yaptirmayi dusunuyorum.
Hala karar veremedim.

Ben yaptirirsam webasto dusunuyorum.

feRRo
18-03-2010, 11:12
bende hayatta ellemmm orj. kalsın + halay falan cekme boswer bide bence sunroofsuz daha güsel:)

turkerrr
18-03-2010, 11:22
Bende Corsaya yaptirmayi dusunuyorum.
Hala karar veremedim.

Ben yaptirirsam webasto dusunuyorum.

corsaya yazık olur :eek::eek:

Erden
18-03-2010, 12:45
corsaya yazık olur :eek::eek:

Youtubede videolari var yapim asamasinin. Cok kolay bir islem gibi duruyor.
Tavan dosemesinin bile degismesine gerek olmuyor.

fsunnetci
18-03-2010, 12:46
eğer hevesli isen yaptır çok keyif veriyor..Sunroof çalışmasa bile sunroof camından gökyüzüne bile bakmak ayrı bir zevk bence.ama şunuda bilmeni isterim orjinalinde sunroof'lu araçlarda araçların direklerinde su kanalları mevcuttur yani sunroof açıkken yağmur suyu veya sunroof kapalı iken dışardan sızan yağmur suyunu bu kanallar dışarı tahliye ediyor ama sonradan yapacağınız veya yaptıracağınız sunroof sisteminde bu kanallar olmayacağından aracında en geç 4 sene içinde çürüme ve boya kalkması ve sunroof contasından su sızmaları gibi sorunlar ile karşılaşabilirsin bunu bilmeni isterim..

ygtkrmdnz
18-03-2010, 12:50
Bencede hiç gerek yok yapılan hiç bir işlem fabrikadan çıktığı orjinallikte olamaz :)

SOMEONESPECIAL
18-03-2010, 12:56
Sunroof bende takıntı. Araba alırken sunroofa ve renge bakarım ilk önce...:D
Honda CIVIC EG sedan a yaptırmıştım epey önce 96 da filan. Maslakta
Neat Car mı ne vardı İskender'in karşısnıda. Onlara yaptırdım. Tavanı ve kusağı
kesiyor bildiğin :D 3. ay ses yapmaya başladı. Webasto'nun sunroofu bahsettiğim.
2. kademede kullanıyorum devamlı yani kıçı açık. Sunroofun özelliği de dışa
açılan elektrikli idi. Neyse ses için tekrar gittim ayaklarda aşınma bollaşma olduğunu
söylediler parça bekledik vs vs vs. Söyledikleri bozuk yola girince sunroofu
kapatacakmışım.

106 ya taktırma olayına gelince; İçeri giren modeli yaptıramazsın. Diplomat diyorlar
ve epey bi tuzlu. Orjinali de manuel zaten 106 nın. Bence mantıklı bir seçim.
Ama yaptıracağın yer garantisini ve mümkünse bunu belge ile versin !..

SON TC
18-03-2010, 13:22

Nası anlaşılırki bu sonradan yapılan ? aynısı olmuyo mu orjınalle ..?

Ya Apo canın mı sıkılıyor kardeşim senın yaaa ne işin var saunrofla felan :)Paran çoksa gıt motoruna göm 106 nın ne sounrofu yaaa ...;)

turkerrr
18-03-2010, 13:28

Ya Apo canın mı sıkılıyor kardeşim senın yaaa ne işin var saunrofla felan :)Paran çoksa gıt motoruna göm 106 nın ne sounrofu yaaa ...;)

sonradan yapılan belli oluyor her şekilde orjinalle birebir aynı görüntüde olmuyor...

turkerrr
18-03-2010, 13:29
Youtubede videolari var yapim asamasinin. Cok kolay bir islem gibi duruyor.
Tavan dosemesinin bile degismesine gerek olmuyor.

corsanın orjinal büyük sunroofundan mı yapıcaksın eğer onu yapıcaksan orjinal gib olucaksa ona lafım yok :rolleyes:

sinan-s
18-03-2010, 13:29
Ben olsam orjınalliğini bozmam apo..Genede sen bilirsin..orjınal sunroof gibi hayatta olmaz

Erden
18-03-2010, 13:33
corsanın orjinal büyük sunroofundan mı yapıcaksın eğer onu yapıcaksan orjinal gib olucaksa ona lafım yok :rolleyes:

Zaten ilk ona baktim ama cok asiri tuzlu :(

Ne yazikki sunroof opsiyonu corsa opc icin rusyada yok..
Ben "webasto Hollandia 300" dusunuyorum. Disari dogru acilan modelini

turkerrr
18-03-2010, 13:39
Zaten ilk ona baktim ama cok asiri tuzlu :(

Ne yazikki sunroof opsiyonu corsa opc icin rusyada yok..

orjinal sunroofunun aynısı olmayacaksa iyi olmaz çakma durur güzelim opc ye yazık olur... sunroofu olmayı versin ben sunroof hastası biri olarak söylüyorum bunu benim için birçok donanımdan önemlidir hatta en önemli donanım :D

aLperTunga
18-03-2010, 13:58
YERİNDE OLSAM O İŞE HİÇ GİRMEM yazık günah kestirme arabanı yarın birgün bi sıkıntı yaşarsın ugrasır durursun garanti maranti hikaye bu araba sonucta içine sinmeyen bişey olursa arabandan sogursun..ben olsam kesinlikle yapmazdım..gider satar sanruflu 106 alırdım..

34btr1907
18-03-2010, 14:12
bu forum adamın hevesini kursagında bırakır:D sana 3 yıl garantı vercem demişşse olay bitti bence...ben yaptırsam çiğerini soküp komple ne masrafı varsa alırım 3 yıl içinde o tavana bişi olursa 1 damla su alılrsa bence işini iyi yapan bi firma boru değil 3 sene veremez diye düşünüyorum hoş ilk sanada açmıcaklar bu tavanı bence erteleme hevesini her aracın bi alıcısı elbet var satarsında dahada iyisinide alırsın kısmet bu işler yaptır gitisn:D sonrada burda resim paylaşırısın artık

fatihyılmaz
18-03-2010, 14:52

aynen öle ben de sunroof taktım elktrikli webasto marka ve hiç bi sorun yok su hortumlarını da çektikten sonra sıkıntı olmaz camın altındaki havuza giren sular ordan tahliye oluyo karar senin takacak olursan da webastodan şaşma derim

bilalMW
18-03-2010, 17:13
tavanı jet taşıyla mı kesecekler; evet. bu jet taşı sacı yakıcak mı; evet. yanan sac paslanmaz özelliğini yitiricek mi; evet. pas zamanla yurucek mi; kesin. işte tam oradan su alıcak. ve 3. evetten sonra oranın paslanması sana şu kadar sööleyim sadece 1 gun. yurumesini de sen hesabet. nasıl bi garanti bu su almayacağına dair.

benimde bizim kamyonete düşüncem vardı sunroof çok güzel vazgeçirdi bu yazı valla. :D

Mrt
18-03-2010, 17:48
orjinden sunroof vardı onun bile acarken kıcını kaldırıyoduk acarken :D

APO
19-03-2010, 06:43
arkadaşlar dün kuzenler webastobayisine gittim..adamlar çok sağlam konuşuyor yani ne bi su alma ne ses bilmemne hiçbişe olmaz diyolar ..ayrıca yaptıracağım sanruf en basit ve teferruatsız olanı ..biraz inceledim ve şunu söyleyebilirim ..bizim orj.sanruflu 106 nın sanrufundan daha iyi:D kararımı verdim webasto olarak yarın taktıracağım..sonradan sanruf yapılmış diye arabamı almayacaklarsa varsın almasınlar :D kullananlar bilir sanruf baya keyif veriyo heveslendim bi kere yaptırıym gitsin beya :D

APO
19-03-2010, 06:49

aynen kanka canım sıkılıyo :D
kıskandınmı senin yok diye :D:D

APO
19-03-2010, 06:54
Sunroof bende takıntı. Araba alırken sunroofa ve renge bakarım ilk önce...:D
Honda CIVIC EG sedan a yaptırmıştım epey önce 96 da filan. Maslakta
Neat Car mı ne vardı İskender'in karşısnıda. Onlara yaptırdım. Tavanı ve kusağı
kesiyor bildiğin :D 3. ay ses yapmaya başladı. Webasto'nun sunroofu bahsettiğim.
2. kademede kullanıyorum devamlı yani kıçı açık. Sunroofun özelliği de dışa
açılan elektrikli idi. Neyse ses için tekrar gittim ayaklarda aşınma bollaşma olduğunu
söylediler parça bekledik vs vs vs. Söyledikleri bozuk yola girince sunroofu
kapatacakmışım.

106 ya taktırma olayına gelince; İçeri giren modeli yaptıramazsın. Diplomat diyorlar
ve epey bi tuzlu. Orjinali de manuel zaten 106 nın. Bence mantıklı bir seçim.
Ama yaptıracağın yer garantisini ve mümkünse bunu belge ile versin !..

aynen bende öyle ayaklı bilmemneli bişe yaptırmıycam bildiğin minibüs açılır tavanı gibi:D tıktık 4 kademe sorun olacağını sanmıyorum ..yapacağım işe fatura ve garanti belgesi alıcam tabikide..bi sıkıntı olursa valla çamur yaparım hemen :)

106arts
19-03-2010, 08:23
bendede 106 war bende elektrıklı actırdım 5-6 sene önce bi sıkıntım yok maaşallah

capri
19-03-2010, 20:31
benimde bizim kamyonete düşüncem vardı sunroof çok güzel vazgeçirdi bu yazı valla. :D

di mi ama kimya-fizik kurallarıyla acıklaması bu bu işin.

fatiii
19-03-2010, 20:48
arkadaşlar dün kuzenler webastobayisine gittim..adamlar çok sağlam konuşuyor yani ne bi su alma ne ses bilmemne hiçbişe olmaz diyolar ..ayrıca yaptıracağım sanruf en basit ve teferruatsız olanı ..biraz inceledim ve şunu söyleyebilirim ..bizim orj.sanruflu 106 nın sanrufundan daha iyi:D kararımı verdim webasto olarak yarın taktıracağım..sonradan sanruf yapılmış diye arabamı almayacaklarsa varsın almasınlar :D kullananlar bilir sanruf baya keyif veriyo heveslendim bi kere yaptırıym gitsin beya :D

en güzeli taktır gitsin keyif senin para senin :D:D

APO
23-03-2010, 07:37
en güzeli taktır gitsin keyif senin para senin :D:D

aynen taktırdım gitti ..
valla beklediğimden daha güzel bişey oldu tık ses yok..ayrıca su alması çok zor görünüyor..resimlerini çekebilirsem paylaşırım...;)

Erden
23-03-2010, 07:45
Hayirli olsun. Gule gule kullan.
Resimleri bekliyorum....

YEY®
23-03-2010, 14:45
Sunrooftan ziyade cam tavan çok başka bişey ama sunroof zaten ufacık.Aracın içine ne kadar ferahlık katacağı tartışılır..Mekanizma olarak webasto zaten çoğu aracın orjinal sunroofu..Minideki çift parça cam tavanda webasto..

ClioSportAge
27-03-2010, 18:47
yaptır geç araba senin değilmi ne olursa olsun :)