Orijinalini görmek için tıklayınız : Yağ yüzünden gelen itici sesi???
PPR engineering
19-03-2010, 07:58
Arkadaşlar bi soru sormak istiyorum sizlere..araç astra gsi sfi...motor.calıştırdığımda soğuk olmasına rağmen ne itici sesi ne de baska bi ses var ancak uzun süreli sıkıştırmalar sonucu iticilerimden ses gelmeye baslıyo...ben bunu yağın özzelliklerine yoruyorum 1000 km de bir yağ değiştirme alışkanlığım var...aracı fazlada kullanmıyorum zaten. Su an yağım 10w40 sl*cf opel servislerinin önerdiği hollanda dolumu bir yağ...markası wolf sizce nedir problem...
Yağ dediğiniz gibi 10/40 ise geriye kalan tek ihtimal yağ pompası
PPR engineering
19-03-2010, 08:35
zaten son 2 haftadır ilk calışmalarda soğukken 4 5 saniye sonra sönüyo yağ pompası...ama daha sonra hemen stop edip yine calıştırıyorum yağ ışığı yanmıyo...zarar vermişmiyizdir??
Yağ pompan dönüyordur, yağ lamban geç sönüyordur... Pompa mekanik çalışan bir sistem.
Benzer problem bazen BMW m52 lerde oluyor, yağı marka olarak değiştirmeni önerebilirim. ONlarda uygun yağa geçince yağ lambası normal sönmeye başlıyor.
Hidrolik iticilerde ses olmasının sebebi, gene yağ ile ilgilidir. Yağı değiştirdikten sonra itici sesi gene gitmiyorsa, pompana baktırırsın.
Aracının KM si, son rektifiye tarihi vs ile ilgili bilgi de verirsen, sana daha iyi yardımcı olurlar.
PPR engineering
19-03-2010, 08:52
yağı değişeli 400 km oldu...rektifiye yok orjinal 150 bin km..ilk önce 4 ve 5 saniye gec yanıyo ilk calışınca sonra hemen kontak kapatıp bir daha basıyorum onda anında sönüyo...gecen bir araçla denedim geldim ve baktım sağlam itici sesi var...olay bu tamamen...???çok teşekkür ederim...
PPR engineering
19-03-2010, 08:59
not:önceden bp 10w40 vardı...böle gec sönme sorunu yoktu gözüme carpmamıştı o yağda 1500 km yapmıştı...
Eğer BP yağda sorun yoksa kullandığınız yağın viskozitesi ile ilgili bir sorun.Yağ değişmeyi denekte fayda var.Bir zarar vermemişsinizdir henuz eğer normal çalışmada gelmiyorsa ses.Ancak bir an evvel çözün bu işi.İyi bir durum değil
PPR engineering
19-03-2010, 09:23
çok sağol farkındayım ne yağ önerirsiniz???ne kullanabilirim 1000 km de değiştiğim için yağa çok fazla para veremiyorum...castrol magnatec mi koysam...ne yapsam??
Castrol olur.Mobil 1 öneririm keza.Tutup GM falan almayın yeter bence.GM yağda ne kerametse yağ yakmayan Opel kalmıyor
PPR engineering
19-03-2010, 09:33
zaten gm için hurda yağ bile dediler..o yağ için bi şey sölemeyen kalmadı zaten bu makinalar yağ eksiltmeyi seviyo bakalım mobil 1 gecicem yine aynı sorun devam ederse...yağ pompası tamirine gidicem eğer tamir olmuyosa alıcaz artık...
Umarım yağ ile kurtarırsınız.Mobil 1 10/40 4 litre 55 TL idi en son. Castrol Ümraniye Carrefour'da 49 TL kampayalı ancak 10/40 var mı yada ne var ne yok bilmiyorum
PPR engineering
19-03-2010, 09:51
5 litre mobi alıcam bakalım kurtarır diye tahmin ediyorum çünkü bp de yapmıyodu...
power up diye bir katkı var yağ değişiminde kullan o sesten eser kalmayacak..
ufacık birşey ama büyük işler başarıyor..
http://www.powerup.com.tr/giris_default.asp
PPR engineering
19-03-2010, 10:25
zaten su an...bor power var ama o baska işler için tabi ama beraber kullanılırmı onu bilemem...
yağ ışığının bir süre geç sönmesi normal , yağ basınç ı belli bir seviyeye gelince yağ söner , yani yağ devirdaimi normal basınça gelmesi 1-2 sn sürer o normal , benim s13 2 sn ,del sol da 1 sn geç sönüyor .
ititci sesi bende de vartdı ilk aldığımda fakat motül kulandıktan sonra hiç gelmemeye başladı , yağının markasını değiştirmeni öneririm
maxpower
19-03-2010, 10:29
castrol/ mobil yağları deneyin
aracınızın setupını bilmiyorum ama 7-8.000km den önce yağ değiştirmeyin
ayrıca sübab ayarının da itici sesini birazcık azalttığını biliyorum , denemeye değer bence..
PPR engineering
19-03-2010, 10:34
yağ 4 veya 5 saniyede sönüyo ancak hemen kapatıyorum aracı bir dağa start yapıyorum hemen sönüyo...yağ prensip olarak her zaman aynı şekilde kullandım bu aracı zaten haftada bir kullanıyorum...ama bp vardı daha önce bu yağ ışığı cabuk sönüyodu şölede bi şey var araba bir hafta yaıyo sonra calıştırıyorum her gün calışmıyo yani...
şöyle düşün ,
araba yatınca yağların hepsi kartere iniyor , sen marş bastıktan sonra yağ pompası çalışıyor ve boruları ve bloğun içini doldurana kadar hatta basınç yok , yağlar yerine gidiyor ve sonra basınç oluyor müşür de o zaman yağ ışığını söndürüyor , normal yani geç sönmesi ..
2. marşta da o yüzden çabuk sönüyor çünkü basınç önceki marşta sağlanıyor.
benim önerim ,
1-bilinmedik markaların yağlarından kullanmaman , mesela motul kulan 5000 de bir değiştir 2-ses için de sübab ayarını bir dene , belki faydası olabilir
Konu ile alakasız kusurma bakmayın.
İstanbul'da Motul satan yerler nereler?
PPR engineering
19-03-2010, 10:47
anladım bende zaten böle düşünüyorum ama sizlerinde değerli bilgilerinden yararlanmak istedim...ama sölede düşünüyorum...5 saniye buyuk zaman sanki...mobil koyucam...
JDM works den alıyorum ben sürekli... anadolu yakasında bostancı sanayiinin üst tarafında.
kesinlikle herekze tavsiye ederim . her ne akdar fransız markası olsa da motul , 200sx de motul 15-50 + motul engine clean kullanıyorum , bi dahaki yağ değişime fotoları koyarım 5000km de bile yağ temiz , ve özelliğini kaybetmemiş oluyor
Motul kalitesi tartışılmaz.Tek sorun Motul TR'de motorsiklet özellikle race makinalar için yağ yapıyormuş imajına sahip hepsi o
PPR engineering
19-03-2010, 10:59
motul ülkemiz şartlarında bence en iyi yağ onları mobil ve castrol takip ediyo.ben birazdan gidip 10w40 mobil alıcam bakalım sonucuda buraya yazarım...
anladım bende zaten böle düşünüyorum ama sizlerinde değerli bilgilerinden yararlanmak istedim...ama sölede düşünüyorum...5 saniye buyuk zaman sanki...mobil koyucam...
sadece denemelik mobil 5-40 koydum bir kere, sanki motul daha iyi gibi geldi bana belkide marka fanatikliği - psikolojik bilemiyorum .
ayrıca denk geldi büyük ihtimal ama , mobil 5-40 kullandığım tek drift antremanında yatak döktüm , tabiki bunun benim kullanışımla da alakasıvardır mobile hiç bişey söylemiyorum..
motul ülkemiz şartlarında bence en iyi yağ onları mobil ve castrol takip ediyo.ben birazdan gidip 10w40 mobil alıcam bakalım sonucuda buraya yazarım...
Haydi hayırlısı
PPR engineering
19-03-2010, 11:04
bende mobil 5w50 ile yatak sarmıştım :D:D ama bilemiyorum...motul ne kadar 10w40 ı bilgin varmı???ama baska bi arabaydı zaten vardı sorunları yağlardan cok cektim ben cidden :D:D
120 yada 140 olması lazım şu anda net hatırlayamıyorum , 4 litre
PPR engineering
19-03-2010, 11:12
baaaavvvvv:D:D ben en iyisi castrol alıyım o yine en iyisi...:Dsanırım mobil şimdi bendede sendede kötü sonuçları izleri var :D
bence parayı kıy , motul al , 5000 de değiştir , kafan rahat olsun
Mechanix
19-03-2010, 11:15
1000 km de yağ değiştirmenin hiç bir anlamı yok.
Yatak saran her motor o anda ne yağ kullanıyorsa o yağ kötümüdür ? :)
aha JDM works un patronu da geldi :) kendisi en iyi bilgilendirmeyi yapar
PPR engineering
19-03-2010, 11:21
1000 km de yağ değiştirmenin hiç bir anlamı yok.
Yatak saran her motor o anda ne yağ kullanıyorsa o yağ kötümüdür ? :)
valla kardeşim tabiki kötü değildir ama piskolojik işte :D :D motul tabikide çok çok iyi bir yağ ama pahalı ben bu arada yağda fazla olmasada eksiltiyorum...bakalım castrol koyucam sanırım...
Mechanix
19-03-2010, 11:28
1000 km de 30 tl yağ değiştirirsen 300 TL yapar.
8000km Motul Tam sentetik 300V kullan 140 TL
10000km Mobili 1 kullan Tam sentetik 100TL
Ben senin nasıl hesap yaptığını anlamadım zaten.
PPR engineering
19-03-2010, 11:38
abicim ama ben cok az kullanıyorum aracı haftada 20 km belki...aldığım yağda opel servisinin...önerdiği yağ 50 lira verdim zaten hollanda dolumu kaliteli bir yağ dediler ama ben kimsenin lafıyla iş yapmadım sadece bi deniyim dedim kötü olduğunu anladım...bu güne kadar yağları çok araştırdım sentetik yağ tabiki cok cok faydalı...yağ da eksiltiyorum o yağıaldığım zaman eksilttiği zaman ekle bakalarım ekliyebilirsen..:Dsize katılıyorum yüksek sıcaklık için alıcaktım 5w50 ama yağ cooleri olduğu için gerekte yok dedim o yüzden böle 10w40 geziyorum 5w40 koysam fena eksilticek böle işler işte..
PPR engineering
19-03-2010, 11:41
bu arabada vermedi o paraları :D:D tecrübeleri yaşadım yani artık 14 cü performans arabam..
PPR engineering
19-03-2010, 11:46
yağ pompasıda olabilir yağdan sonra anlıya bilirim değiştiricem tabi...
UĞUR_GSI
19-03-2010, 11:47
aynı sorun bendede var suan bende bunu yaga baglıyorum cunku sesın kesılmesı ıcın yag pompasından ıtıcılere kadar ına marka,hatta bende subap yaylarını bıle orjınalıyle degıstırdım derecelı oldugu ıcın yeretsız kalıyodur yaıpranmıstır dıyerek ses azaldı sogukken yapmıyor ama sıkıstırınca eskısı kadar olmasada yapıyor gm yag koydum daha 400 km olmadı basladı su bı kac gundur sanırım yagla alakalı bende degıstırcem bakalım ne koysam dıye dusunuyorum
PPR engineering
19-03-2010, 11:50
castrol mag.. 10w40 olabilir... mobil 10w40 olabilir... baska bilmiyorum yağ eksiltiyomsun az veya cok ??
UĞUR_GSI
19-03-2010, 11:58
castrol mag.. 10w40 olabilir... mobil 10w40 olabilir... baska bilmiyorum yağ eksiltiyomsun az veya cok ??
suan yag eksıltmem yok dıyebılırım ama ben contaları herseyı yenılemıstım belkı ondandır :) ama ben 35 tl gm 10 40 koydum sanırım ondan mobıl koysam dıyorum sende bence once yagını degıstır
PPR engineering
19-03-2010, 12:02
öğle yapıcam bak hesap et..bende önce bp 10 40 vardı yağ lambası anında sönüyodu itici sesi yine vardı bor la bu yağı koydum iti sesi ilk gidiyo roling sonrası garajda dinliyorum aşırı itici sesi yapıyo...
UĞUR_GSI
19-03-2010, 12:12
öğle yapıcam bak hesap et..bende önce bp 10 40 vardı yağ lambası anında sönüyodu itici sesi yine vardı bor la bu yağı koydum iti sesi ilk gidiyo roling sonrası garajda dinliyorum aşırı itici sesi yapıyo...
bende mobıl 10 40 koyucam 35 tl lık yag gm anca bu kadar olur senınde sorunun aslında yagdandır ama ben tam sentetık koymak mı ıyı yarı sentetıkmı karar veremedım bırde ben yaga katkı koymak ıyı degıl dıye dusunuyorum zaten yaglar katkılı oluyor
engine clean diyorsanız kendisi katkı değil , yağı değiştirirken , yağı boşaltmadan külbütör kapağından boşaltıyorsunuz yağ gibi , sonra 15 dk rölantide çalıştyırıyorsunuz o şekilde, sonra yağı boşaltıp ynei yağı koyuyorsunuz..
VeNoM_35
19-03-2010, 12:35
gm'nin servislerdeki yağı yarı sentetik. kesinlikle tavsiye etmiyorum, zira tüm ecotec motorlarda itici sesi gelirken bende 10 yıldır maşallah tık yok. yağı kendiniz alın servis değiştirsin.
UĞUR_GSI
19-03-2010, 12:49
gm'nin servislerdeki yağı yarı sentetik. kesinlikle tavsiye etmiyorum, zira tüm ecotec motorlarda itici sesi gelirken bende 10 yıldır maşallah tık yok. yağı kendiniz alın servis değiştirsin.
senın kullandıgın yağın markası ve kalınlığı nedır :soru:
yağ lambasının durumu benimde başıma gelmişti hatta yakın bi zamanda sönük sönükte yanmaya başlayabilir.pompadan kaynaklıydı.yağ değiştirmek yerine baktırmakta fayda var.GM yağ herkes kötü demiş ama bende kullandım.ben 15 bin kmde yaptığım 4 yağ değişiminin 3ünü GM le yaptım kötü diyemem ama yarı sentetik bir yağ sonuçta.yarı sentetik o mu bu mu değil tam sentetik olsun terkos suyu olsun derim
PPR engineering
19-03-2010, 14:14
yağ lambasının durumu benimde başıma gelmişti hatta yakın bi zamanda sönük sönükte yanmaya başlayabilir.pompadan kaynaklıydı.yağ değiştirmek yerine baktırmakta fayda var.GM yağ herkes kötü demiş ama bende kullandım.ben 15 bin kmde yaptığım 4 yağ değişiminin 3ünü GM le yaptım kötü diyemem ama yarı sentetik bir yağ sonuçta.yarı sentetik o mu bu mu değil tam sentetik olsun terkos suyu olsun derim
ama şu anda servislerde wolf a döndü hollanda malı...
S.Özeren
19-03-2010, 14:19
ben GM kullanıyorum bi sıkıntı yaşamadım hiç banamı özel bi durum =)
PPR engineering
19-03-2010, 20:38
gm lerin yerli dolumları iyi değilmiş arkadaşlar baya bi araştırdım...
Ya Uğur sen yapma bari... Benim araç 260.000 km de GM yağ kullanıorum. 250.000 de bakıma girdi araç. 10.000 km oldu, uzun yol çok fazla yok içinde. Roll desen habire videolar var işte, ne eksiltme nede adam akıllı şıkırtı sesi. Yani bence yağla alakalı değil bu. Bu lanet olasıca araçlard hastalık. Bendede tam tersine ilk çalıştırmada yapıo sonra kesio, ama sıkıştırma sonrası asla yapmıo.
PPR engineering
19-03-2010, 22:16
bende su anda baya ciddi ses:D özellilke saniye tuttum 4,30 saniye sonra sönüyo:) bazen 2 saniye anlamadım pazartesi değiştiricem yağımıda pompamıda
UĞUR_GSI
20-03-2010, 10:27
Ya Uğur sen yapma bari... Benim araç 260.000 km de GM yağ kullanıorum. 250.000 de bakıma girdi araç. 10.000 km oldu, uzun yol çok fazla yok içinde. Roll desen habire videolar var işte, ne eksiltme nede adam akıllı şıkırtı sesi. Yani bence yağla alakalı değil bu. Bu lanet olasıca araçlard hastalık. Bendede tam tersine ilk çalıştırmada yapıo sonra kesio, ama sıkıştırma sonrası asla yapmıo.
ıyıde tago sen standart bınıyosun gm yag belkı sende bıle o sıkırtıyı yagdan yapıyor olabılır ıkıncısı yag benım dememdekı neden sabahları sogukken yok bende ben sıkıstırınca yapıyor yanı yagın ısındıgı zaman bence yetersız kalıyor ondan mobıl tam sentetık koyım dedım oda kesmesse yada ıyıce azaltmassa ozaman bakıcaz
aLperTunga
20-03-2010, 11:24
2 tane ihtimal var ya iticilerin bozuk yag ısındıgı zaman boşaltıyor yagı yada yağ pompanın basıncı düşük yag ısınıp inceldiği zaman yeterli miktarda yag basmıyor üst tarafa..
PPR engineering
20-03-2010, 19:10
bende ısındığı zaman yapıyodu şimdi sürekli olarak yapıyo...bildiğiniz önerdiğiniz servis opelci varmıdır ist anadolu yakasında mümkünse tecrübeli servis...
Yağı değiştirirken BOR attırsana arabaya çok işe yarıyor ne var ne yok tüm sesleri keser.
PPR engineering
20-03-2010, 20:11
bor var şu anda içinde..kesmişti ama şimdi çok arttı itici sesleri pompa problemi sanırım...
UĞUR_GSI
20-03-2010, 20:47
bor var şu anda içinde..kesmişti ama şimdi çok arttı itici sesleri pompa problemi sanırım...
bor geçici çözüm oluyor sonrasında ses artıyor pompanın basıncını olctur eger sorun yoksa yagını degıs derım
1000 kmde 1 yag deistiriceksin diye ucuz yag alman biraz sacma olmus castrol al mobil1 al 5 binde bir degistir yagini
PPR engineering
21-03-2010, 08:23
1000 kmde 1 yag deistiriceksin diye ucuz yag alman biraz sacma olmus castrol al mobil1 al 5 binde bir degistir yagini
yiğit kardeşim ucuz yağ dediğim hollanda dolumu servislerin önerdiği iyi yağ..ben castrol u da ucuz olarak görüyorum...50 lira...aldığım yağ ise 45 lira..değiştirirken borda ekledik bütün prosedürlerine uyarak ilk cok iyidi sonra böle oldu şimdi soğuk sıcak fark etmiyo itici sesi var... pompayı değiştiricem miğdem iyice bulandı...yağıda castrol koyup devam edicem...
ilk mesajda bahsettiğin sorun egzantrik kasnağın %80
PPR engineering
21-03-2010, 11:26
açıklıya bilirmisin bi zahmet...daha açıkça??
yanlız şöle bi şey artık her zaman yapmaya basladı... itici sesi...soğuk sıcak artık hep var...
UĞUR_GSI
21-03-2010, 12:05
bende merakla bekliyorum acıklamayı :)
Alperen-B
21-03-2010, 12:41
sende ki ses klepe sesi. motor sogukken yapar ısındıgında keser.
VeNoM_35
21-03-2010, 12:55
senın kullandıgın yağın markası ve kalınlığı nedır :soru:
uğur ben 10-40 castrol kullanıyorum, eksiltme yada ses gibi sorunlar olmadığı için farklı marka ve modellere yönelmedim çünkü memnunum.
senin araçtan gelen ses açıkçası beni korkutmuştu küçümsenmeyecek bir ses çıkıyordu ben gördüğümde çünkü. detaylı bir kontrol yaptır bence, pompa lifter..
PPR engineering
21-03-2010, 13:07
uğur ALLAHın izniyle pazartesi akşam her şeyi yazıcam sakın gezme arabayla açtır bence sende..bakalım bu yağdan sonra oldu olanlar...ama hemen yapmadı bunu daha sonraki zamanlarda oluştu borda vardı..bor bence zaten tamamen aşınmış maddeler için...
VeNoM_35
21-03-2010, 13:13
bor'u araştırmadım ama açıkcası okadar yararlı birşey olsaydı daha sansasyonel bir buluş olarak pazara sunulmazmıydı? yada bir bmw-mercedes servisi bu hizmeti veriyormu? ben şimdilik bor kullanımından yana değilim, belkide aracınızda soruna yol açmış olabilr.
PPR engineering
21-03-2010, 13:20
yok bor cidden iyi söleki problem değil yararı var benim orta segmanım biraz kaçırıyodu vites atarken yüksek devirlerde pof luyodu az ama bor dan sonra tamamen kesti...bence benim yağım iii değil castrol a dönücem ben bakalım...pompayı kesin değiştiricem...
UĞUR_GSI
21-03-2010, 14:28
uğur ben 10-40 castrol kullanıyorum, eksiltme yada ses gibi sorunlar olmadığı için farklı marka ve modellere yönelmedim çünkü memnunum.
senin araçtan gelen ses açıkçası beni korkutmuştu küçümsenmeyecek bir ses çıkıyordu ben gördüğümde çünkü. detaylı bir kontrol yaptır bence, pompa lifter..
ses ogun duyduguna gore cok cok azaldı ama tam anlamıyla kesmedı kesılmesı ıcın ıslemler yapıldı ama hepsı gecmedı suan benım tahmınım gm yagdan bende mobıl kullanıcam bakalım az olan sesı kesıcekmı
UĞUR_GSI
21-03-2010, 14:33
uğur ALLAHın izniyle pazartesi akşam her şeyi yazıcam sakın gezme arabayla açtır bence sende..bakalım bu yağdan sonra oldu olanlar...ama hemen yapmadı bunu daha sonraki zamanlarda oluştu borda vardı..bor bence zaten tamamen aşınmış maddeler için...
vallagezmeyı bırak bıraz once gazladım geldım ses azcık var ben bu asırı ses oldugu zamanda bıle subap yaylarım kırıkken bıle gazlamıstım hatta ozmanlardakı vıdeolar vardı suan okaadar ses yok ama azda olsa var benım sorunum yaylar zamanla asınmıs ve bıkacı ufak ufak kırılmıs yenısıyle arasında 2 mm yakın fark vardı buda lıfterlerı basılı bırakıyordu yuvalarında yaylar degıstı araba eskı performansına dondu
PPR engineering
21-03-2010, 15:12
gsi ların zaten sağlam bi makinası var cidden...:D
egzantrik kasnağı nie yapar UĞUR GSİ nickli arkadaşa özelden sorusuna cevap verdim. Uğur sende sorunu olan arkadaşa izah edersen yardımcı olmuş oluruz
PPR engineering
21-03-2010, 18:06
benim şimdi soğuk sıcak yapıyo her zaman..uğur yazsana burayada bilgileneim:D
UĞUR_GSI
21-03-2010, 18:11
egzantrik kasnağı nie yapar UĞUR GSİ nickli arkadaşa özelden sorusuna cevap verdim. Uğur sende sorunu olan arkadaşa izah edersen yardımcı olmuş oluruz
clio rs ler de de sık görülen birşey kasnak bi süre sonra bozuluyor içindeki dönen demir parçases yapmaya başlıyor araç dizel gibi çalışır iyi bir usta bunu dinleyerek anlayabilir.. bahsettiğin itici sesi değildir gibime geliyor. dediğim olayın bi zararı yok yani o sorundan motorda bi aksaklık yaşayan duymadım ama ses yapıyor sadece işte sen yinede bir baktır iyi bir ustaya görmeden emin olamayız
saolsun kıvanc arkadasım bana mantıklı geldı
PPR engineering
21-03-2010, 18:25
gayet açıklıyıcı bir yazı kıvanç a teşekkürler.uğur pm le seni ekliyim istersen msn e
arkın_aLLen
22-03-2010, 00:24
Opel'lerde ciddi bir sorun yağ olayı bende Corsa GSi vardı Ecotec sıkıştırdıkça iticilerden ses geliyordu... Kaç tane Gsi a baktıysam yağ eksiltiyor dediler...Yağı koyunca geçiyordu..Keçeleri değiştirdiler serviste herhangi birşey kalmadı...
Ecotec gsi larda keçe sorunu kronik denebilir.Hatta 120 130bini geçmiş ecotec yağ kaçırmazsa ayıp.Ecoteclerdeki itici sesi aracın yağı 3 lt altına düştüğünde gelir tamamlarsın yağı susar.He 15/40 gibi yağ koyarsan eksilmese bile 6 7 bin km sonra ses yapmaya başlar.
KA®ANLIK
22-03-2010, 10:06
:)
maşallah...
Orjinal 150.000km de yağ pompası bozulan bir C20XE ben bugüne kadar görmedim. 150.000km de de orjinal yağ pompasının bozulacağına inanmıyorum. en kötü şartlarda 200.000 i görmeniz lazım yağ pompasında problem yaşamanız için.
itici sesi C20XE motorlarda kronik denebilir, yağsız kalma ( eksik yağda kullanma ) kalitesiz yağ iteceklerin başlıca düşmanı, değiştireceksiniz... o kadar "her zaman" ses yapan iteceklerin YAĞI MARKASI DEĞİŞTİRMEKLE sesi keseceğine problemden kurtulacağınıza inanmıyorum ben şahsen.
yağ ışığınızın geç sönmesi tamamen yağ pompası ile alakalı bence o konununda YAĞ MARKASI DEĞİŞTİRMEKLE çözüme ulaşacağını sanmıyorum ben. 5 saniye ÇOK ÇOK uzun bir süre...
C20XE lerde itecek sesi, motor soğukken gelir arızanın "İLK BAŞLARINDA" sonra uzar ses ama Gazladıktan sonra ses artıyor ve hatta gazladıktan sonra ses gelmeye başlıyorsa; (Bir arkadaş ÇOK ÇOK güzel bir yorum yapmış bence) yağ pompası incelen yağı düzgün bir şekilde basamıyor demektir. sabahları da 5 saniye sonra yağ ışığının sönmesinin ASIL KABAHATLİSİ "Yağ Pompa"nızdır.
ve yağ pompanız yüzünden anlaşılan itecekleriniz de bozulmuş.
hem itecekleri, hem pompanızı değiştirmeniz gerekir diye düşünüyorum ben.
tabiki bunlar varsayım;
sonucu burdan yazmanızı bekliyoruz, çözümleri ÖZEL MESAJ yolu ile değil de burdan yazarsanız herkes faydalanır ;)
Kolay Gelsin,
PPR engineering
22-03-2010, 21:05
İyi akşamlar arkadaşlar sonuç söle yağ pompamı değişltirdim castrol 10w40 koydum kapak contaso hariç hepsini değiştirdim...karter acılmışken usta yataklarıda kontrol etti ALLAHIN izniyle bir problem yok dedi...trigerin altında bulunan bilyaları dağılmış 2 adet rulman değiştik ses ordanda geliyodu sesi tamamen kesti...ilk ama evin oraya gelirken biraz sıktım...baktım ses arttı anladımki sıcaktan incelen yağ sonucu...iticilerden ses gelmeye başladı...10w40 castrol magnetec öneren coktu demmekki sıkıştırınca yağ inceliyo doğal olarak ve iticiler ses yapıyo ne yağ koysam veya katkımı eklesem diye düşünüyorum???ama yağ pompasını değiştirdim içim rahat...chefkadir abiylede konuştum değiştir dedi kesinlikle değştirdim...
UĞUR_GSI
22-03-2010, 21:14
bendekı sonucun aynısı ben yag pompasını yagını ve komple trıger setını aynı anda devırdaıme kadar krank dıslısıne kadar degıstım ama ses yıne kesmedı sonra dedıler kı ıtıcıler gitmıs pompadan dolayı dedıler o sekılde bıraz kullandım daha sonra ıtıcıler degıstı kol yataklar karter contası butun ust contalar sıbop lastıklerı subap yayları suan ses az ar ama var ve sogukken degıl sıcakken yapıyor buda bana ıkı sonuc bırakıyor ya gm yag yuzunden yapıyor yada kıvanc arkadasımızın dedıgı kasnak olayı kı bu olabılır bende yagı degıcem yazarım bıkac gune
arkın_aLLen
22-03-2010, 21:21
Ecotec gsi larda keçe sorunu kronik denebilir.Hatta 120 130bini geçmiş ecotec yağ kaçırmazsa ayıp.Ecoteclerdeki itici sesi aracın yağı 3 lt altına düştüğünde gelir tamamlarsın yağı susar.He 15/40 gibi yağ koyarsan eksilmese bile 6 7 bin km sonra ses yapmaya başlar.
Aynen dostum...bende de öyle oluyordu...
arkın_aLLen
22-03-2010, 21:23
bendekı sonucun aynısı ben yag pompasını yagını ve komple trıger setını aynı anda devırdaıme kadar krank dıslısıne kadar degıstım ama ses yıne kesmedı sonra dedıler kı ıtıcıler gitmıs pompadan dolayı dedıler o sekılde bıraz kullandım daha sonra ıtıcıler degıstı kol yataklar karter contası butun ust contalar sıbop lastıklerı subap yayları suan ses az ar ama var ve sogukken degıl sıcakken yapıyor buda bana ıkı sonuc bırakıyor ya gm yag yuzunden yapıyor yada kıvanc arkadasımızın dedıgı kasnak olayı kı bu olabılır bende yagı degıcem yazarım bıkac gune
GM yağ kullanmayın bence onun daetkisi çok bbüyüktür...3 arabada kullandım 3ünde de sorun yaşadım...
PPR engineering
22-03-2010, 22:03
uğur ben o kasnağıda değiştirdim yağdan yapıyo bence katkı koymamız lazım olmadı mobil 1 5w50 baska bir care yok...
PPR engineering
22-03-2010, 22:06
GM yağ kullanmayın bence onun daetkisi çok bbüyüktür...3 arabada kullandım 3ünde de sorun yaşadım...
gm tamam anladım bende iyi yağ koydum bugün castrol magnatec hemde tr dolumu değil birebir alman...:D bence ya daha sıcaklıklara dayanan bir yağ koyucaz 50 60 gibi yada katkı koyucaz bor kesmez kesinlikle bu sesi tecrübeye sabit bor zaten metall aşınmalarında işe yarıyo..ya arkadaş ne iticiymiş anamızı ağlattı...
UĞUR_GSI
22-03-2010, 22:49
gm tamam anladım bende iyi yağ koydum bugün castrol magnatec hemde tr dolumu değil birebir alman...:D bence ya daha sıcaklıklara dayanan bir yağ koyucaz 50 60 gibi yada katkı koyucaz bor kesmez kesinlikle bu sesi tecrübeye sabit bor zaten metall aşınmalarında işe yarıyo..ya arkadaş ne iticiymiş anamızı ağlattı...
mobil gıbı bı yag koycam bende anlam veremıyorum bu sese azalıyor ama kesmıyor yağda care olcakmı olmassa napcaz bılmem
arkın_aLLen
23-03-2010, 00:50
Evet katkı olayını yazmayı unutmuşum...kullanmanıza gerek yoktur..o konuda birişe yaramıyor...yalnız araçta yağ yakama yani duman atma buhar v.s varsa kesiyor geçici olarak...
PPR engineering
23-03-2010, 08:10
katkı yine en iyisi..bor..kesiyo tamamen dumanı ancak.iticilere bi yardımı yok ayrıca bor cidden tamir ediyo metal yüzeylerini gecici olarakta değil kalıcı oluyooo
KA®ANLIK
23-03-2010, 08:20
C20XE lerde itecek sesi, motor soğukken gelir arızanın "İLK BAŞLARINDA" sonra uzar ses ama Gazladıktan sonra ses artıyor ve hatta gazladıktan sonra ses gelmeye başlıyorsa; (Bir arkadaş ÇOK ÇOK güzel bir yorum yapmış bence) yağ pompası incelen yağı düzgün bir şekilde basamıyor demektir. sabahları da 5 saniye sonra yağ ışığının sönmesinin ASIL KABAHATLİSİ "Yağ Pompa"nızdır.
ve yağ pompanız yüzünden anlaşılan itecekleriniz de bozulmuş.
hem itecekleri, hem pompanızı değiştirmeniz gerekir diye düşünüyorum ben.
İyi akşamlar arkadaşlar sonuç söle yağ pompamı değişltirdim castrol 10w40 koydum kapak contaso hariç hepsini değiştirdim...karter acılmışken usta yataklarıda kontrol etti ALLAHIN izniyle bir problem yok dedi...trigerin altında bulunan bilyaları dağılmış 2 adet rulman değiştik ses ordanda geliyodu sesi tamamen kesti...ilk ama evin oraya gelirken biraz sıktım...baktım ses arttı anladımki sıcaktan incelen yağ sonucu...iticilerden ses gelmeye başladı...10w40 castrol magnetec öneren coktu demmekki sıkıştırınca yağ inceliyo doğal olarak ve iticiler ses yapıyo ne yağ koysam veya katkımı eklesem diye düşünüyorum???ama yağ pompasını değiştirdim içim rahat...chefkadir abiylede konuştum değiştir dedi kesinlikle değştirdim...
daha önce de dediğim gibi YAĞ POMPANIZ yüzünden iteceklerinizde "bozulmuş"
Yağ değiştirmekle sonuca varamayacaksınız, yağa bu kadar para vermenize gerek yok...
Benim arabam 210.000km de, 150.000 den beri de bende...
Bakımlarında GM yağ kullandım. 6000km de bir değiştiriyorum yağımı fakat bugüne kadar İTECEK SESİ ÇOK ÇOK ÇOK soğuk havalarda ilk marşa bastığımda 1-2 saniye ya duyuyorum ya duymuyorum, bu havalarda mesela hiç duymam.
Bence siz iteceklerinizi değiştirin fakat iteceklerinizi değiştirirken bir noktaya dikkat edin; (Uğur'da değiştirmiş ve sorunun devam ettiğini söylemiş) piyasada birkaç çeşit itecek var.
C20XE lerde orjinal iteceklerin içi doludur. piyasada içi boş iteceklerde satılmakta. eğer subaplarınızda yaylarınızda bir sıkıntınız yok ise içi boş itecekler SORUN yaratmaz. Kullanabilirsiniz de.
fakat içi boş iteceklerde bir INA marka var bir de Çin Malı var... Çin malları yanılmıyorsam 10-11TL civarlarında ; INA lar 15TL civarlarında tanesi... birbirine karıştırmamak lazım ve çin malını da kullanmamak lazım ;)
daha önce de dediğim gibi "Yağ değişimi ile" o probleminizi çözebileceğinizi düşünmüyorum ben şahsen ama umarım çözersiniz ;)
Geçmiş olsun.
PPR engineering
23-03-2010, 11:14
yok ben artık bu sesi bi müdet çekicem sanırım :D:D
PPR engineering
23-03-2010, 11:23
bencede benim itecekler bozulmuş...değiştirene kadar duyucaz bu sesi me yapalım:)
itici sesinden hiç bişey olmaz. aynen devam et. paran olunca yaptırırsın. ne arbaalar itici sesiyle geziyor . ciddiyim
XbwXfVFEMFI
şu videonun sonunda araba tır a girerkenki ( 3:00 dan sonrası ) itici sesini dinle..
paran olunca yaptırırsın
PPR engineering
23-03-2010, 15:03
iş yerindeyim videoyu göremiyorum akşam eve gidince mutlaka izliycem...evet param olunca değiştiricem...
yağ pompanızı kaça değiştirdiniz. Birde uğurada söyledim, kaan sanada kıllatmayın c20xe de gelir bu ses arkadaşım ;) Uğur çok çok para harcadı, sende harcamayasın.
PPR engineering
23-03-2010, 16:53
yok abi tamam o ses artık umrumda değil:Dmsn den konuşuruz online san abi...
PPR engineering
23-03-2010, 16:55
itici sesinden hiç bişey olmaz. aynen devam et. paran olunca yaptırırsın. ne arbaalar itici sesiyle geziyor . ciddiyim
XbwXfVFEMFI
şu videonun sonunda araba tır a girerkenki ( 3:00 dan sonrası ) itici sesini dinle..
paran olunca yaptırırsın
ohaaaa itici sesine bak :Dbunlardadamı hastalık yoksa yağ sıcak inceldi ondanmı yaspıyooo
Yaw müdür ne oldu senin arabaya anlamadımki. Yap şu rektifiyeni kurtar kendini ben nisanda başlıyorum allahın izni ile.
PPR engineering
23-03-2010, 16:58
Yaw müdür ne oldu senin arabaya anlamadımki. Yap şu rektifiyeni kurtar kendini ben nisanda başlıyorum allahın izni ile.
valla su an normal :d yataklara baktık sağlam dedi ustam...yürürüde kötü değil bor koyduktan sonraki yağ yakma olayıda cok azaldı...
itici sesi mi :D suzuki swift gtı lardada hastalıktır :D
valla itici sesinden bişi olmaz segmanım kırıkken rollinge gidiyodum :D
UĞUR_GSI
23-03-2010, 17:00
yağ pompanızı kaça değiştirdiniz. Birde uğurada söyledim, kaan sanada kıllatmayın c20xe de gelir bu ses arkadaşım ;) Uğur çok çok para harcadı, sende harcamayasın.
tago harcadım doğrudur ama gıdıyor aslanlar gıbı harcamadan gıden araba varmı :D
olum sen ses gelio die harcadın kesilmedi. boşa gitti paralar :D
PPR engineering
23-03-2010, 17:10
itici sesi mi :D suzuki swift gtı lardada hastalıktır :D
valla itici sesinden bişi olmaz segmanım kırıkken rollinge gidiyodum :D
puhahahaha
JDM works den alıyorum ben sürekli... anadolu yakasında bostancı sanayiinin üst tarafında.
kesinlikle herekze tavsiye ederim . her ne akdar fransız markası olsa da motul , 200sx de motul 15-50 + motul engine clean kullanıyorum , bi dahaki yağ değişime fotoları koyarım 5000km de bile yağ temiz , ve özelliğini kaybetmemiş oluyor
tertemiz yağ akıyorsa yağ işini yapmamıs demektır... Yağın görevi motur asınmalardan korumak ve temızlemek temızlemıyorsa ya aynı renkte kalır temızlerse yağ siyah olur...
çağlarcoskun
24-03-2010, 02:09
bugün yağı değiştirdim motul 10/40 yağ koydum ve yeni itici takımı taktım. ses yine gitmedi yani tam olarak gitmedi. kafasına göre. bazen yapıyo bazen yapmıyo. gaza basınca kesiyo sesi. bazen tamamen kesiyo rolantide bile ses yapmıyo. ama yinede bazen yapıyo. bor katmayı düşünüyorum. öyle tamamen gider inşallah. bide bor atınca 2,000 km de yağ değiştirmek lazımmış yoksa yağ kanallarını tıkıyomuş diye duydum. böyle bişey varmıdır acaba ???
PPR engineering
24-03-2010, 07:38
bor iticiye hiç şekilde yararı olmuyo tecrübeye sabit bor yararlı bi madde kesinlikle ama motor ömrü içn..hafif yağ yakmalar hafif segman kaçırmalarında adeta motoru tamir ediyo...ama asla ve asla itici sesi kesmiyo....bu iticilerden kurtulmak lazım:D
UĞUR_GSI
24-03-2010, 07:51
bugün yağı değiştirdim motul 10/40 yağ koydum ve yeni itici takımı taktım. ses yine gitmedi yani tam olarak gitmedi. kafasına göre. bazen yapıyo bazen yapmıyo. gaza basınca kesiyo sesi. bazen tamamen kesiyo rolantide bile ses yapmıyo. ama yinede bazen yapıyo. bor katmayı düşünüyorum. öyle tamamen gider inşallah. bide bor atınca 2,000 km de yağ değiştirmek lazımmış yoksa yağ kanallarını tıkıyomuş diye duydum. böyle bişey varmıdır acaba ???
iticileri ne marka taktın iticileri takarken yuvalara baktılarmı :soru:
PPR engineering
24-03-2010, 08:06
uğur fena takip ediyosun konuyuu...:D:D
KA®ANLIK
24-03-2010, 08:13
yok öyle birşey neden gelsin problemsiz motordan itici sesi...
tamam bir hastalıktır kabul ama tedavisi var. aslında hastalığında nedeni bilinçsiz kullanım yağsız bırakma vesaire... biraz hassaslar, o kadar :)
VeNoM_35
24-03-2010, 08:16
mekanik iticiye geçin race spec egzantrik euhe:)
araba kac km de. yuksek km lerde ıtıcılerden ses glemesı normaldır. hıdrolık ıtıcıler bellı bır km den sonra yag ozellıgını kaybedıyor ve gercek anlamda subapların calısmasını engellıyor. aynı zamanda ses yapıyor. nıssan da bu problemı yasadım deıstırdım cok sey farkettı. bu arada 1000km de yag degıstırmen de aykırı bır davranıs. yagını 10.000km den once degıstırmemen aracın ıcın daha ıyı olucaktır. yag motoru kaplamadan sen yenısını koyuyorsun bunun hakkında daha once bıryerde yazdım. farklı forumlarda yazılarda okuyabılırsın(yabancı)
PPR engineering
24-03-2010, 09:32
anladım ama 1000 km az bi rakamda değil biliyosun...ben cok az kullanıyorum arabayı haftada yarım saat 1 saat filan...o yüzden bana 1000 km 10000 gibi oluyo...zaten yağları araştırdım senin kadar bilgim olmasada cırağınız olurum...
çağlarcoskun
24-03-2010, 17:21
iticileri ne marka taktın iticileri takarken yuvalara baktılarmı :soru:
ina marka itici taktım.yuvalarda herhangi bir problem yok dediler
PPR engineering
24-03-2010, 19:18
ina için iyi diyolar...
arkadaşlar buradan çıkaracağınız ders, bu sese takmıyacaksınız c20xe motorunuz varsa. Ben çözüm bulanı görmedim.
bmw kullanıcısıyım ondada hastalık ama INA marka iticiyi değiştirdinmi keser. Şu an bu forumda bile 4-5 kişi bu ses gitsin die değiştirdi gene geçmedi. Hatta uğur gibi pompa, sibop yayı, itecekler, yuvaların ölçülmesi vs. herbişeyi yapan bile sesi gideremedi. Ben borpower koydum ciddi azalttı. Bendde vardı hatta sürekli GM yağ kullanıorum aranızdaki en yüksek km de bende ;) daha fazlası için kıllatmaya gerek yok...
aracını uzun sure kullanmadıgında iticiler boşalır. boşalan iticilerin dolması da o kadar erken olmaz. biraz bekle iyice kesilsin ses öyle kullan. yagında mobil super s veya mobil 1 olsun skıntı olmaz
PPR engineering
25-03-2010, 00:03
vallahi ben hafta 1 filan kullanıyorum...
PPR engineering
28-03-2010, 22:27
o ne alaka oluyp ilk defa sizden duyuyorum stadart filtrelerimiz var zaten...
1.5 accent'e lancer filtersi,
usdm spec 3.0 v6 Maxima 'ya carolla yzzf3 filtresi kullaniyorum
ikiside sesten sorunlu araclar baya farkediyor.. denemek siteyen uyan daha kucuk filtre varsa bi kac gun deneyebilir.. her aracta ise yaradigini zannetmiyorum
denemesem zaten yazmam
soyle anlatayim,
accent yag basinci az geldigi icin subap yakti, bi daha yamkasini istemiyorum
maxima da VTC yayi ses yapiyor. Nissan da orijinal filtresini uretmeyi biraktigi icin corolla filtresi kullaniyorum.
bunlar size degisik gelebilir
maskaran
02-04-2010, 18:40
castrol magnatec 10-40 koy rahat bi nefes al 5000 değiştirme
konu hortlatıyorum yenı konu acmamak ıcın.
yenı bi gsı aldım sfı bu itici sesi ısındıktan sonra cok fazla gelıyor .son yağ değişimi GM 10-40 ile yapılmıs.bu yağdan dolayı yaptıgını soyleyen var.mobıl yada castrol ile değiştirmeyi dusunuyorum.ilk once bunu mu denıyım yoksa dırek ıtıcılerı degıstıreyim mi?bide fiyatını bilen varmıdır?
konu bildiğin hortlamış ama iyi olmuş :D ;)
sinanbaysal
20-09-2015, 18:34
Arkadaşlar merhaba yenı bır konu acmayayım dedim. Gsi ın hastalığı olan bu itici sesi bende de var. Sizce önce iticilerimi değiştireyim yoksa yağ pompasını mı ? İtici sesi motor sıcakkende geliyor sadece ilk çalıştığında bir 10 sn çık çık vuruyor sonrasınra şıkır şıkır devam ediyor..
19gokhan90
25-09-2015, 13:49
Arkadaşlar merhaba yenı bır konu acmayayım dedim. Gsi ın hastalığı olan bu itici sesi bende de var. Sizce önce iticilerimi değiştireyim yoksa yağ pompasını mı ? İtici sesi motor sıcakkende geliyor sadece ilk çalıştığında bir 10 sn çık çık vuruyor sonrasınra şıkır şıkır devam ediyor..
İticilerin tamamı ses yapıyorsa pompadır bir iki tanesinden geliyor ise itici. Anlattığına gore pompa gitmiş, orijinal pompa 800 TL civarında schadek 250 civarı