Orijinalini görmek için tıklayınız : orijinal renkli cam sembolu
fabrika cikisi renkli cam oldugunu ifade eden sembol/yazi hangisi?
http://i43.tinypic.com/ve6drq.jpg
cok acil, cevap alinca silinebilir, simdi otoparka gidecegim
V harfi renkli camı sembolize eder
Kahraman castle
24-03-2010, 13:56
Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca çıkartılan ”Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliği”(MARTOY) yürürlüğe konulan gerek “Motorlu Araçlar ve Römorklarının Emniyet Camları ve Cam Malzemeleri ile ilgili Tip Onayı Yönetmeliği(92/22/AT)” ve gerekse eş değeri olan “Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonunun R43 sayılı Regülâsyonunda tüm camların uyması gereken teknik şartlar belirtilmiştir. R43 Regülasyonunun 2.13.1 ve 2.18.2 maddelerindeki tariflerin kapsamında olmayan emniyet camının; ışık geçirgenliği % 70 in altında ise muhtelif deney işleminden geçmesi ve buna Sanayi ve Ticaret Bakanlığından ulusal tip onayı alınması gerekmekte olup,tip onayı düzenlenen bu tür renkli camların “E veya “e” işaretinin yanında “V” sembolü ile gösterilmesi zorunluluğu bulunmaktadır.Bu itibarla araçlarda bulunana renkli camlarında teknik mevzuata uygun olması gerekmektedir.
Aytepe53
24-03-2010, 14:15
kaliteli arabaklarda var anlıcanız düşük segmentler de polisle papaz olup cezayı yicek kaliteye binen basıp gidecek
COOLFEAR
24-03-2010, 14:30
Abi biri bunu sticker seklinde yapsa ben alırım yada yapan varmı?
Kahraman castle
24-03-2010, 14:32
:) yok daha neler okadarına gerek yok.sonradan olduğu anlaşılır.
ulasoztas1
24-03-2010, 14:38
sağdan soldan duyduğum kadarıyla film değilde renkli cama ceza yazamıyormuş polisler doğru mu acaba ?
sağdan soldan duyduğum kadarıyla film değilde renkli cama ceza yazamıyormuş polisler doğru mu acaba ?
iyide renkli cama ne diye ceza yazicak ki zaten :)
COOLFEAR
24-03-2010, 14:43
dedim ama kimse sallamadı söyle yapsak
1-sticker bassak yapıstırsak icten:D
2- renkli cama film cektirdik desek?
iyide renkli cam kendinden renkli demek sen ustune film cektirince gene ceza yicen oyle bi mantikmi var:D of yarildim hahahaahahahah
SekoLive
24-03-2010, 14:44
direkt gelip tırnağıyla yada maketiyle çiziyor camı iş eğer sticker a kadar gelicekse inatlaşıcaksa bunuda yapıyorlar yemezler
COOLFEAR
24-03-2010, 14:46
basıma gelmedide oyle birsey yaparsa anahtarı kendisine verir cizdigi yerin fotografını cekerim uğrasırımda gerci demek kolayda:D
Eeee değişen birsey olmuyorki sonuçta yasak olan film i kendi agzınla çektirdik diyorsun. He fazla koyu olmayan filme belki yedirirsin :D
Aytepe53
24-03-2010, 14:53
benim aracımda 1 numara film var gece koyu gündüz açık duruyor polis çevirdiğinde hiç bişi demiyor
güneş filmi diyorum kendisi bakıyor ekzos yok bişi yok hadfi git diyor:d
devil_berk22
24-03-2010, 15:00
adam anahtarı vurdumu cama hani renkli camdı diyince ne diyceksin :D
adam anahtarı vurdumu cama hani renkli camdı diyince ne diyceksin :D
Ne alaka anahtari vurmayla renkli cam olayi ?
Absinthé
24-03-2010, 15:05
"Anahtarla filmi yırtıp altından beyaz cam çıkınca" demek istemiştir bence.
Hmm anladim,aciklama icin tesekkur ederim.
AllTerrain
24-03-2010, 15:13
peki camlara lazerle koyultsak abansak v sembolude olmasa polis bi s.k diebilirmi cevirince? cizicek cami renkli cam abi boyle cikti desek ne halt yicek:D
Absinthé
24-03-2010, 15:19
peki camlara lazerle koyultsak abansak v sembolude olmasa polis bi s.k diebilirmi cevirince? cizicek cami renkli cam abi boyle cikti desek ne halt yicek:D
olm sen statu sahibisin sana ne dicek dana?
AllTerrain
24-03-2010, 15:27
olm sen statu sahibisin sana ne dicek dana?
o statu sahibi var ya seni oper :D haberin bile olmaz, olm yeter artik utaniyorum tanidiklari aramaktan bende artik sevmiorm zengin piji gibi tanidik devreye sokmaktan
devil_berk22
24-03-2010, 15:38
arkadaşa açıklaması için thanks illa açıklamakmı lazım yawss :hahaha::hahaha:
Kahraman castle
24-03-2010, 17:21
Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 63 maddesinde “taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır” hükümleri bulunmakta olup bu hükümlere uymadığı tespit edilen araçlar hakkında 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunun 30.maddesi doğrultusunda gerekli yasal işlemler yapılmaktadır.bu yönetmelikte izn verilen ışık kırılma geçergenliği %70 'den fazla olmaması gerekiyor.Tabi bu durum o anki trafik ekibinin insiyatifine kalmıştır. :)
arkadaşa açıklaması için thanks illa açıklamakmı lazım yawss :hahaha::hahaha:
Galiba oyle lazimmis ya:( Cok pardon.:/
Boost Up
24-03-2010, 18:03
Galiba oyle lazimmis ya:( Cok pardon.:/
Dikkatli olun:cool::hihih:
iyide renkli cam kendinden renkli demek sen ustune film cektirince gene ceza yicen oyle bi mantikmi var:D of yarildim hahahaahahahah
ahahahuahahhahhahh :hehe::hehe::hehe:
onursumer
24-03-2010, 18:15
konusu açılmışken renkli cam nerden buluruz :D
konusu açılmışken renkli cam nerden buluruz :D
Ustune cam filmi cektir,renkli olur :icon_tup:
onursumer
24-03-2010, 18:28
:hihih: :hihih: :hihih:
ahhahaa :hahaha::hahaha:
Lumara almancılar geliyor yazın üstünde V işaretli filmlerle geliyolar ve o logonun camın köşesine gelmesini isteyıp cektiriyorlar ülkelerinde sorun olmuyormuş renkli cam logosu görününce ama o filmler açığın açığı ton filmler,bende 2 mersoyada açık ton cektrdim varmı yokmu belli değil hafif aynalı,daha hiç ceviren olmadı cevirmezlerde sanmıyorum.Yanı aynı kapıya cıkıyor cok acık cektirmemek polisin bağlıyamıyacağı anlamına geliyor..
COOLFEAR
24-03-2010, 19:46
gelmıo aslında adha bir kıvıttrıman kola yoluo benimkide 2 numara ama araba acık renk olunca 6 numara bile der adam ben inatla sticker istiyorum abi
1 numara yaptırıcaksn o zaman.Polis içini gördüğü sürece birşey demiyor cam filmine.Her türlü filmi kullanmış biri olarak bunu kesinlikle söleyebilirim.
benimkilerde ici gorunuyor da noldu :) yine sapi yedik : )
V sembolu fabrika cikisi renkli oldugunu gosteriyorsa, sonradan lazer de yapsan renkli cam da taktirsan o sembol yoksa polis her turlu ceza da yazar, kafasina gore bagliyorum da diyebiliyormus..
eger V sembolu varsa orijinalden renkli diyebilirsin ama en on camda yemezler..genelde arka kapi ve bagaj caminda gecerli oluyor..
fabrika cikisi degilse her turlu yazarrrr ;)
stickerla olmaz.Anlaşılır.
Lazerle içini oyup yazı şeklınde dolduruyorlar.Ancak o şekılde olur.Camın falan sökülmesi gerekli.
http://img303.yukle.tc/images/62922278_297033554573_651959573_3191294_6831978_n. jpg
bizim arkadaş en koyusundan çektirdi bütün camlara :D gündüz bile arabanın içinde gece sanıyosun :D çankırı küçük memleket karışan eden yok
SekoLive
25-03-2010, 07:33
1 numaradan daha acık arabamın camı adam direkt yazdı geçti hepsi yasak 1-2-3-0.5 hepsi.... yeterki polisine denk gelin...