PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : arkadaşlar bişeyler yapmak lazım artık

Emir_b16a
15-01-2007, 07:50
bildiğiniz gibi türkiyeye modifiye parçaları sokmak we satmak serbest ama ne hikmetse wergisini werdiğimiz parçaları arabamıza takamıyoruz her çewirmede ya polise para weriyoruz yada boş yere ceza ödüyoruz posta posta arabamın otoparka çekildiğini hatırlıyorum her seferinde insaflı bi memur tarafından bırakın gitsin sözünü duyuyorum we bi şekilde paçayı yırtıyoruz bi ara sırf o yüzden egzozmu söküp attığımı bilirim,arkadaşlar bnce artık bunun için bişi yapmak lazım en azından denemek lazım dier forumlarla iletişime geçip herkezi bilgilendirmek imza toplamak lazım ilk aşamada baktık olmuyo büyük illerimizde toplanıp eylem bile yapabiliriz istanbul bursa izmir we dier illerimiz yeterince destek werirse yasa çıkar bizde onlarda rahat ederiz die düşünüyorum meclistekiler sürekli kendi kafalarına göre yasa çıkarıyolar 1 tanede bizim için çıkarsınlar rahat edelim

sewgili yönetim bu konuyla biraz ilgilensek dier forumlarada açıcam bu konuyu destek olursanız sewinirim dier marka forumlarından elbetteki arkadaşlarınız wardır onlarda bilgilendirilsin hatta bu konu için özel buluşmalar yapalım konuşalım tartışalım bi çıkar yolu bulunur

olmaz demeyin bu güne kdr neye olmaz ddiysek oldu cumhuriyeti bile kurduk madem halkız dewlet bizim için war o zmnbu yasayıda çıkarsınlar ceza ödemek polisten kaçmak canınıza tak etmedimi ???

geçen ay modifiyeli 23 arabanın trafikten men cezası aldığınıda hatırlatırım

tool
15-01-2007, 08:42
bildiğiniz gibi türkiyeye modifiye parçaları sokmak we satmak serbest ama ne hikmetse wergisini werdiğimiz parçaları arabamıza takamıyoruz her çewirmede ya polise para weriyoruz yada boş yere ceza ödüyoruz posta posta arabamın otoparka çekildiğini hatırlıyorum her seferinde insaflı bi memur tarafından bırakın gitsin sözünü duyuyorum we bi şekilde paçayı yırtıyoruz bi ara sırf o yüzden egzozmu söküp attığımı bilirim,arkadaşlar bnce artık bunun için bişi yapmak lazım en azından denemek lazım dier forumlarla iletişime geçip herkezi bilgilendirmek imza toplamak lazım ilk aşamada baktık olmuyo büyük illerimizde toplanıp eylem bile yapabiliriz istanbul bursa izmir we dier illerimiz yeterince destek werirse yasa çıkar bizde onlarda rahat ederiz die düşünüyorum meclistekiler sürekli kendi kafalarına göre yasa çıkarıyolar 1 tanede bizim için çıkarsınlar rahat edelim

sewgili yönetim bu konuyla biraz ilgilensek dier forumlarada açıcam bu konuyu destek olursanız sewinirim dier marka forumlarından elbetteki arkadaşlarınız wardır onlarda bilgilendirilsin hatta bu konu için özel buluşmalar yapalım konuşalım tartışalım bi çıkar yolu bulunur

olmaz demeyin bu güne kdr neye olmaz ddiysek oldu cumhuriyeti bile kurduk madem halkız dewlet bizim için war o zmnbu yasayıda çıkarsınlar ceza ödemek polisten kaçmak canınıza tak etmedimi ???

geçen ay modifiyeli 23 arabanın trafikten men cezası aldığınıda hatırlatırım

izmirdeki 23 arabadan bahsediyorsan eger,
onlar devamli olarak ayni yerde yarisarak goze battilar :icon_tup:

Erol
15-01-2007, 08:52
sadece aynı yerlerde yarışmak deil görüntü bakımındanda ibreti alem olsun diye kapatılanlarda var..kanımca şuan yapabilecek bişey yok gibi sadece yapılabilecek kaçabildigin kadar kaçmak:)

tipo16v
15-01-2007, 09:26
sadece aynı yerlerde yarışmak deil görüntü bakımındanda ibreti alem olsun diye kapatılanlarda var..kanımca şuan yapabilecek bişey yok gibi sadece yapılabilecek kaçabildigin kadar kaçmak:)

Arabayı park halinde bile bağlayabilirler;) Bi arkadaş gazlar gider arkada kalanlar yanar :D Nerdeyse oluyodu bi kere iyi bilirsin sen:icon_tup:

Korkup kaçmak daha fazla riske girmemize ve hata yapmamıza sebeb olabilir. Çıkacak bi yasa ile rahat rahat dolaşmak varken sakat işler bunlar... Hoş senin olay yerinden uzaklaşman kolay tabii:D

koray@si
15-01-2007, 10:09
Devletin yaptığı hata ne biliyomusunuz o yasak bu yasak deyip işin içinden çıkıyolar.Yapmaları gereken modifiye sektörü için yeni yasalar çıkarmaları çünkü ülkemizdeki modifiye sektörü yasaklarla işin içinden çıkılamıyacak bir hal aldı.Ne gibi yasalar olabilir ornek vereyim:
Egzoza belli bir desibele kadar izin verebilirler.
Cam filmine belli bir koyuluk sınırı koyup izin verebilirler.
Arka kanatlara tehlikeli olmucak malzeme ve boyutlara kadar izin verebilirler.
Tüm bunlarıda muayenede ruhsata işlerlerse hem polisler rahat eder hem biz.

Tabi bu teorimin açık yanları bulunabilir çunku 1 dakika içinde türettim bunu.Ama geliştirilebilir.

Ote yandan gazlamanın ve yarışmanın bir legal çozumu olamaz.
Anca pistler yada draga uygun yerler inşa edip makul fiyatlarla yararlanmamızı sğlayabilirler.Bu bir olcude illegal yarişların azaltır ama cadde gazlamanın yerini tutmaz tabii :):)

Manimillion
15-01-2007, 10:10
Trafik kanun lari yazili olarak nerede war ise onlari bulup, yaptigin modifiyelerin kanuna aykiri olmadigini ispatliyabiliceksen, vede genel olarak cogu kishinin yaptigi modifiyelerin kanuna aykiri olmadigini gosterebileceksen, bir banka hesabi acin, herkesten para toplayin, adam gibi bir avukat tutup, savciliga basvurun. Mahkemeden cikicak 1 tane olumlu karar bu ish icin yetecektir.

HondaStagE
15-01-2007, 10:25
Biz Araçlarıma Okadar Emek Harcıyoruz Okadar Özen Gösteriyoruz Ve Piyasadaki Normal Standart Araçlardan Dahi DAha İyi Durumdalar Mod.lu Olupta Muayenesi Geçmiş ,harcı yatmamış ,egsoz Muayenesi Olmayan ,Her tarafı Vuruk Araçlarımız Neredeyse yok Hepside Bakımlı Eksiksiz Araçlar

Bir Çok Tuner Arkadaşımız Yani Mod.lu Araç SAhibi Olanların Bir Çoğu Trafikte Sol Şeridi Dahi Kullanmaz Ama Std. Araçları Olupta Trafikte Canımıza Kast Eden Yüzlerce Araç Var Heleki Ticari Araçlar minibüsler taksi'ler Bizlerden Dahada Çok Trafiği Mahfetmekteler Ama Bizim Araçlarımız Hem Temiz Hem Güzel Olduğu İçin Dikkat Çekmekte O yüzdende Suçlu Olmadığımız Ve Hatta Bazen Sınırları Aşmayı Bırakın Sınırların Altında Seyrettiğimiz Halde Cezalar Yiyoruz Ve Çevirmeye Giriyoruz

Koray@Si Arkadaşım Zaten Egsoz Ve Cam Filminde Belli Sınır Var Ama Ülkemizde Bunlara Uyan Daha Doğrusu Bunların Ne olduğunu Ve Sınırı Aşıp Aşmadığını Bilen Polisler Yok Ne yazıkki

Erol
15-01-2007, 10:27
evt birazda polisler bilmeli kanunları her önüne geleni polis yapıyorlar

Manimillion
15-01-2007, 10:31
evt birazda polisler bilmeli kanunları her önüne geleni polis yapıyorlar

Polis ile tartisamazsin, anca cebina para atar gecersin. O sana cezayi yazmak istedikten sonra yazar cezasini

Erol
15-01-2007, 10:46
allah cezalarını verecek..:)

AyB_Tv
15-01-2007, 10:52
türkiyede egzoslar için desibel sınırı zaten var..bunu bana bizzat bostancı karakolu polisi söyledi 2 yıl önce..olay o değil..polislerin hiçbiri modifiye nedir bilmedikleri için al bağla bu arabayı muhabbeti oluyo o.benim arkadaşımın standart tayp-rı bağlandı standart egzosu yüzünden varmı ötesi ?!
dergide çalıştığım zaman ozamanki 4 modifiye dergii olarak polislerle bunu konuşmak istemiştik,karşılıklı öncü olalalım diye ama nafile..
çünkü kim komser veya genelmüdür olursa gelirgelmez anans : modifiyeli arabaları bağlayın !!! nereye kadar konuşabilirsinki bu zihniyetle..
tuv un çıkması lazım anca o kanat ebadı bu vs.. gibi koşulların oluşması için..yoksa hiç ihtimal vermiyorum ben türkiyede bu işlerin yasal olucağına..aslında bilmiyolarki doğru yapıldığı zaman modifiyenin normal arabadan daha güvenilir olduğunu..modifiye türkiyede nerdeyse katil adam öldürür gözüyle bakılıyo..
extra bi nor ruhsata işlettiğin zamanda hertürü sorunu çıkarabiliyolar..rengim işliydi egzosumun desibele ölçüm belgesi vardı adam yangım tüpüm yok diye bağlamaya çalıştı :) daha ne diimki...

Alp
15-01-2007, 11:10
bende bu işin bir uzlaşmaya varması taraftarıyım ama şu an Ülkemiz'de bu durumun aşılması çok uzak gözüküyor...
Camlarını zift gibi karartan ...sona kadar düz boru çekip aracını köpek gibi baartan cadde'de kendini tatmin etmek için aracıyla abuk subuk hareketler yapan şahsiyetler olduğu sürece bu iş zor gözüküyor arkadaşlar...

bende sizler gibi düşünüyorum...Yurtdışında cam filmini ölçmek için bazı makineler var..koyuluğunu ölçüyor...Onu geçtim Eksoz'lar için db'yi belirleyen cihazlarda var...meclis böyle bir yasa çıkartsa ki çok kolay onlar için...işlerine gelmiyor o yüzden...bu cihazları muayene istasyonlarına koysalar...aracında değişim yapan kişiler o makinelerle muayene ye girse hem bu iş çok kolaylaşır hem de çevirmelere korka korka girmek zorunda kalmayız..ama olmaaazz birilerinin ceplerine yine gidiyor paralar çünkü...

Emir_b16a
15-01-2007, 11:19
bende bu işin bir uzlaşmaya varması taraftarıyım ama şu an Ülkemiz'de bu durumun aşılması çok uzak gözüküyor...
Camlarını zift gibi karartan ...sona kadar düz boru çekip aracını köpek gibi baartan cadde'de kendini tatmin etmek için aracıyla abuk subuk hareketler yapan şahsiyetler olduğu sürece bu iş zor gözüküyor arkadaşlar...

bende sizler gibi düşünüyorum...Yurtdışında cam filmini ölçmek için bazı makineler var..koyuluğunu ölçüyor...Onu geçtim Eksoz'lar için db'yi belirleyen cihazlarda var...meclis böyle bir yasa çıkartsa ki çok kolay onlar için...işlerine gelmiyor o yüzden...bu cihazları muayene istasyonlarına koysalar...aracında değişim yapan kişiler o makinelerle muayene ye girse hem bu iş çok kolaylaşır hem de çevirmelere korka korka girmek zorunda kalmayız..ama olmaaazz birilerinin ceplerine yine gidiyor paralar çünkü...

o arabayı cayır cayır bağartan arkadaşlarında arabalarında faturalo parçalar war tmm yasa dışı olanlar yine gerekli işleme tutulsun ama bizim gibi arabasında sadece orjinal parçaları kullanan arkadaşların suçu ne :confused: bn wergimi werdim o parçayı takamıcam yok öle bşi ama yasaya göre war wergini wer al evinde bi köşeye koy uzaktan izle kafana esince el eline oyna mantığı ters diilmi ?

suskun01
15-01-2007, 11:55
polisle baş edilmezzzzzzzzzzzzzzzzzz

Alp
15-01-2007, 12:01
o arabayı cayır cayır bağartan arkadaşlarında arabalarında faturalo parçalar war tmm yasa dışı olanlar yine gerekli işleme tutulsun ama bizim gibi arabasında sadece orjinal parçaları kullanan arkadaşların suçu ne :confused: bn wergimi werdim o parçayı takamıcam yok öle bşi ama yasaya göre war wergini wer al evinde bi köşeye koy uzaktan izle kafana esince al eline oyna mantığı ters diilmi ?

tabii ki ters...devlet diyor ki satarsın ama takamassın...:D:D
yani bişeyi amacının dışında kullanırsan suç olur diyor bende buna kızıyorum..mantıksız bişey...misal ; marketten kezzap'ı alırsın...amacına göre kullanırsın sorun yok ama gidipte birinin suratına atarsın o zaman suç olur..iyi de modifiye parçalarını amacının dışında kullanamayız ki?yani dediğin gibi evde vitrine mi koyucazz:D kanunların alayı yalan ztn...:D:Ddemek istediğim devletimiz bu kafayla gittiği için bu iş zor gözüküyor..

nosmemos
15-01-2007, 12:57
Araçların teknik şartlara uygunluğu

MADDE 30- Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur.

a) (Değişik:17.10.1996-4199/13 md./Değiş. kabul: 25.05.1997-4262/4 md.) Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanan sürücüler 32.100.000 lira para cezası,

b) (Değişik: 25.05.1997-4262/4 md.) Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 64.700.000 lira para cezası,

İle cezalandırılırlar.

Bu maddenin (a) bendinde belirtilen eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlar, teknik şartlara uygun duruma getirilinceye kadar trafik zabıtasınca trafikten men edilebilir. (b) bendindeki şartlara uymayan ve uyumsuzluğu trafik emniyetini tehlikeye düşürmeyecek nitelikte olan araçların şartlara uygun duruma getirilmesi ihtar olunur, ihtarda verilen süre içinde teknik şartlara uygun duruma getirilmediğinin tespiti halinde, araç trafik zabıtasınca trafikten men edilir.

bu madde bence daha cok ayrintili olmali cunku cevreyi rahatsiz edecek gorusu engelleyecek veya tehlike olusturacak diyor ama bunlar icin ayrinti olmadigindan dolayi bunlarin hepsi polisin insafina kalmis..

bodoff
15-01-2007, 13:33
TÜV

Standartları mı diosunuz yani ? :)

TAM35GNY
15-01-2007, 14:34
Arkadaşlar Kanun Kanla yazılmıştır....

Kanunlarda değişiklik yapmak için Türkiye'nin tek resmi tuning Grubu olan Ege Tuning ve Motor Sporları Derneğine katılmanızı bekleriz...Çok yakında İzmirde yaşanan talihsiz olay için girişimlerimiz başlayacaktır...

Ege Tuning ve Motor Sporları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Günay GÜLEÇ

CanAwaR
15-01-2007, 15:18
bencede somut adımlar lzm artık...ama çok zor bir yol.istikrarlı olmak lzm.medyayı arkaya almak lzm.bunu yapabilcek arkadaşlar warsa bende katılırım. mesela ege tuning bu işin dewamını getiricekse bize düşen bişey warsa söylesin imza fln. artık ne gerekiyorsa en azından içimde kalmasın. gece caddeye çıkıkamıyorum ya warmı ötesi:)

artı stobu yanmayan egsozundan kapkara duman çıkartan 1400 yaşındaki arabalara ses edilmiyorken bana laf denmesi çok koyuyo. hadi bnm bi filmim bide onların degişiyle abart egsozum warmış ya aramızdaki bazı arkadaşların? ben sökerim çıkartırım.wide body araçlar ne olacak...

vtechasan
15-01-2007, 15:44
arkadaşlar tam üstüne bastınız derhal bu konu hakkında bir şeyler yapılmalı. bir örnek vermek istiyorum
dün yerel bir tv icin cekim yapılacaktı konya da sanayı içinde bir miktar araba toplandık daha yarım saaat gecmemişti ki sivil polis aracı geldi ve önce bütün plakaları not etti. sanayinin sadece tek cıkıs kapısı acıktı ve 2 ekip cekici ile kapıda beklemeye başladı cıkan 3-4 arabayı hemen bağladılar kalan diger araçları ya sanayide bıraktık yada kaldırım ve bulabildiğimiz bir delikten kactık. biz trafikte bile değildik tatil olan sanayının içinde bu muameleyi gördük.
sonuç olarak eger böyle bir eylem yapılacaksa biz konya modcuları ve konyanın tüm foromları olarak özellikle konyatuning.com olarak sonuna kadar destek olmaya calısacagız saygılarımlaa....

Emir_b16a
15-01-2007, 16:03
bnmde demek istediğim piyango istanbula wurmadan önce bişiler yapmak lazım bütün illere yaymak lazım bu çalışmayı

AyB_Tv
15-01-2007, 16:17
piyonga zaten ilk istanbula vurdu ;) 2 yaz önce bi gecede 80 küsür araba bağlandı daha bundan büyük piyangomu olur :) o meşhur 106tılı çocuk galiba rüzgardı adı onun kazasından sonra bu anadolu tarafında bağlanmıyan araba kalmamıştı..

miniks
15-01-2007, 16:25
yalan olur hepsi hiiç bir ekmek cıkmaz o işten

meclis üyesi olsan bile baglarlar

eger bunlar bir gün serbest olucaksa o gün uyuşturucunun serbest oldugu gün olabilir ancak

Emir_b16a
15-01-2007, 16:26
yalan olur hepsi hiiç bir ekmek cıkmaz o işten

meclis üyesi olsan bile baglarlar

eger bunlar bir gün serbest olucaksa o gün uyuşturucunun serbest oldugu gün olabilir ancak

uyuşturucu ztn şu an serbest gibi satılıyo :)

Jam da Joker
15-01-2007, 16:39
Geçtiğimiz yaz gene cumartesi akşamlarından birinde sahil yolunda trafik ve siviller S virajına baskın düzenlemişti bizde o sırada yoldan geçerken bir sivil tarafından arabamız bağlanmıştı otoparka götürürlerken iki tanesi bizim arabaya bindiler derken muhabbet etmeye başladık sivil olan arkadaş kendisininde modifiyeli abartı egzoslu film camlı bir arabası olduğunu fakat bizim gibi göz önünde bağdat caddesinde kullanmadığını dile getirdi yani bizi bağlayan polisde bizim işlediğimiz suç ise kendisininde aynı şeyi yaptığını ama saman altından su yürüttüğünü belirtti bende bunun üzerine şu soruyu sordum :
Modifiye dükkanı açmak serbest ?
Film cam , abartı egzos , kanat vs şeklinde her türlü modifiye parçasının ülkeye girişi serbest çatır çatır vergisi alınıyor.. Fakat bunları arabana takınca suç oluyor bu nasıl bir mantıktır ?
Bu şuna benzemiyormu : Uyuşturucu satmak serbest ama alıp kullanmak yasak..
Ve sivil arkadaşta evet bende sana katılıyorum ama işte bizde emir kuluyuz çok şikayet geliyor vs vs şeklinde geçiştirmişti..

miniks
15-01-2007, 16:41
ama ulu orta içilemio hollanda gibi

miniks
15-01-2007, 16:43
Geçtiğimiz yaz gene cumartesi akşamlarından birinde sahil yolunda trafik ve siviller S virajına baskın düzenlemişti bizde o sırada yoldan geçerken bir sivil tarafından arabamız bağlanmıştı otoparka götürürlerken iki tanesi bizim arabaya bindiler derken muhabbet etmeye başladık sivil olan arkadaş kendisininde modifiyeli abartı egzoslu film camlı bir arabası olduğunu fakat bizim gibi göz önünde bağdat caddesinde kullanmadığını dile getirdi yani bizi bağlayan polisde bizim işlediğimiz suç ise kendisininde aynı şeyi yaptığını ama saman altından su yürüttüğünü belirtti bende bunun üzerine şu soruyu sordum :
Modifiye dükkanı açmak serbest ?
Film cam , abartı egzos , kanat vs şeklinde her türlü modifiye parçasının ülkeye girişi serbest çatır çatır vergisi alınıyor.. Fakat bunları arabana takınca suç oluyor bu nasıl bir mantıktır ?
Bu şuna benzemiyormu : Uyuşturucu satmak serbest ama alıp kullanmak yasak..
Ve sivil arkadaşta evet bende sana katılıyorum ama işte bizde emir kuluyuz çok şikayet geliyor vs vs şeklinde geçiştirmişti..

moruk esrar yasak ama esrarı sarmak için kullandıgın kagıt ve sigarayı satmak yasal ve serbest :)

ama esrar içmek yasak :)

Emir_b16a
15-01-2007, 16:44
ama ulu orta içilemio hollanda gibi

walla içiliyo sarıp içmeseler bile likit die bi olay war onu kullanıyolar :) (walla içici diilim) (satıcıda diilim) yapılışına kdr biliorum esrarın yağını kullanıyolar sigaranın üstüne sürüyolar we etkesinin çok olduğunu duydum ;)

madem bu kdr kolay satılıp içiliyo o zmn bizede yasa çıkarsınlar :D

Jam da Joker
15-01-2007, 16:55
Uyuşturucu satmak serbest alıp kullanmak yasaktan kastim uyuşturucu satmak tabiki yasak evet ocb bakkallarda satılıyor ama sarıp içerken yakalanırsan suç :)

Benim kastettiğim şey madem ruhsata işletemiyoruz alıp araçlarımıza takamıyoruz ceza yiyoruz ozaman modifiye dükkanı açmak niçin serbest aynı mantık saçma.. saçma..

Emir_b16a
15-01-2007, 16:58
Uyuşturucu satmak serbest alıp kullanmak yasaktan kastim uyuşturucu satmak tabiki yasak evet ocb bakkallarda satılıyor ama sarıp içerken yakalanırsan suç :)

Benim kastettiğim şey madem ruhsata işletemiyoruz alıp araçlarımıza takamıyoruz ceza yiyoruz ozaman modifiye dükkanı açmak niçin serbest aynı mantık saçma.. saçma..

1 sigaradan kimseyi içeri atmazlar :) ama bi egzozdan arabayı bağlarlar ;)

Manimillion
15-01-2007, 17:41
türkiyede egzoslar için desibel sınırı zaten var..bunu bana bizzat bostancı karakolu polisi söyledi 2 yıl önce..olay o değil..polislerin hiçbiri modifiye nedir bilmedikleri için al bağla bu arabayı muhabbeti oluyo o.benim arkadaşımın standart tayp-rı bağlandı standart egzosu yüzünden varmı ötesi ?!
dergide çalıştığım zaman ozamanki 4 modifiye dergii olarak polislerle bunu konuşmak istemiştik,karşılıklı öncü olalalım diye ama nafile..
çünkü kim komser veya genelmüdür olursa gelirgelmez anans : modifiyeli arabaları bağlayın !!! nereye kadar konuşabilirsinki bu zihniyetle..
tuv un çıkması lazım anca o kanat ebadı bu vs.. gibi koşulların oluşması için..yoksa hiç ihtimal vermiyorum ben türkiyede bu işlerin yasal olucağına..aslında bilmiyolarki doğru yapıldığı zaman modifiyenin normal arabadan daha güvenilir olduğunu..modifiye türkiyede nerdeyse katil adam öldürür gözüyle bakılıyo..
extra bi nor ruhsata işlettiğin zamanda hertürü sorunu çıkarabiliyolar..rengim işliydi egzosumun desibele ölçüm belgesi vardı adam yangım tüpüm yok diye bağlamaya çalıştı :) daha ne diimki...

Desibel siniri medeniyetli her ulkede var tabiki. Ama polisin elinde desibel olcecek alet yoksa sana araban cok sesli diye ceza kesemez.

YALIM
16-01-2007, 14:09
Ama kesiyor ceza..Ben anlamam arkadaş diyor..Bu egzozdan çıkan ses yasal desibel sınırları içerisinde diyorsun, o zaman arabanı bağlayıp vizeye götürelim, ölçelim bakalım diyor..

TAM35GNY
16-01-2007, 16:29
Arkadaşlar dediğim gibi gerekeni yapmak için elimizden geleni yapıcaz..Ancak daha öncede dediğim gibi KANUN KANLA YAZILMIŞTIR...

Kanun değişimi ya da hafifletmesi ancak bellirli kitlelerin bir araya gelmesiyle olur...

Örneğin İzmir denetleme amirlerinden birisiyle yaptığımız görüşmede söylediği söz çok komikti...

-Bursa da izmire oranla çok daha fazla modifiyeli araç var dedik adamlar drag dayler düzenliyor illegal olarak kimse bir şey demiyor hatta yerel kanallarda haber oluyor dedik...

CEVAP: Bursa TR'nin otomotiv sanayi kenti orda emniyet daha yumuşak olmak zorunda ancak İzmir Turizmin merkezi burdaki görsel ve işitsel güzellikler çok daha önemli ve bu olaylar illerin emniyet müdürlükleriyle alakalı...

Şimdi bana "KANUN KANLA YAZILMIŞTIR GÜNAYCIM" diyen bu abimiz bana bölgeye göre farklılıklar olabileceğini söylüyor...

Modifiye tek olmak farklı olmak için yapılan bir çalışmadır ama eğer birlik olunursa çeşitli projeler yapılabilir...İstanbulda birlik olmak çok zor dağınık olduğu için ancak Ege Bölgesi + Adana + Bursa ve daha aklıma gelmeyen birçok bölge bir şekilde bir çatı altında toplanırsa çok güzel şeyler yapılabilir...Mesela benim aklıma gelen bir fikir modifiyeli araca binmek için derneğimizden bir belge alınabilir...Ustalık belgesi bir dükkan açmak için nasıl olmazsa olmaz ise bu tarz bir belgeyle çok rahat trafikte gezebiliriz...Tabi bu belgeyi almak mühendislere çizim yaptırmakla ya da bir ton zor evraklarla olmayacak...

Neyse projelerimiz büyük umarım derneğimizin üye sayısı arttıkça bazı kişilerin oy kaygısı ile isteklerimizi değerlendireceği mümkündür...Madem birileri çakallık yapıp keyfekeder bizlerin emek ve para harcadığımız araçları hiçe sayıyorsa bizlerde bir şekilde adamına göre muamele yaparız arkadaşlar dediğim gibi en önemli etken tek çatı altında birleşmektir...Başka fikirlere de açığız mutlaka paylaşırsanız özelden ya da burdan çok sevinirim...

slave
16-01-2007, 21:54
arkadaşlar şuda bir açıkki herkes sizin gibi veya bu işib ciddiyetini bilen bilinçli insanlar değil yollarda çok dengesizce milletin canıyla oynayan çok var adam şahin alıyor sokak arası 90-100 gidiyo egzostdu cam filmiydi takıyo sonra seyret bombayı
bir yandan da bilincinde olan arkadaşlar bence de yasa tasarlanmalı ama ilk önce herkes bilinçlenmeli

ef186
16-01-2007, 22:11
Zamanında çok bağlandık gene zamanında bu sölediğiniz sorunlara çözüm olsun diye biton adamla görüştük biton insandan randevu aldık sonuç değişmiyo TR de Polis kovalar Sadece modifiyeli olduğu için Bğalanmamak için Masum vatandaş kaçar yada rüşvet vermeye çalışır ....

Olmaz TRde bunlar değişmez kaç senedir aynı kaçsenedir değişmedi Tüv gelsede Dünya sorun Sen aldın tüv belgeli malzemeyi taktın polis ingilizce almanca falan biliyormu ? türkçe çevirisinimi gezdiriceksin yanında ? Subaru STI için Yerkadan bu araba böledir kanadı vardır eksozu orjinaldir yazısıyla dolaşıyor biçok STI dahası varmı yahu ...

alp1903
16-01-2007, 22:45
yalım abinin dedigi gibi subarular bu konudan cok cok cekiyorum :( kanat tan dolayı bile ceza kesiyolar katalogu göstermemize ragmen:(

Emir_b16a
16-01-2007, 23:00
ya arkadaşlar hadi güzel olduda organize olduk ama bize destek wericek dergilere tw programlarınada ulaşmak lazım :) yakınmaktan çok hareket etsek nası olu ?

ef186
16-01-2007, 23:06
Ama kesiyor ceza..Ben anlamam arkadaş diyor..Bu egzozdan çıkan ses yasal desibel sınırları içerisinde diyorsun, o zaman arabanı bağlayıp vizeye götürelim, ölçelim bakalım diyor..
Desibelmetre bulundurmak zorundalar ama canım ülkemde Poliste alkoılmetre bile olmuyo hastaneden ölçtür gel diolar ....

ef186
16-01-2007, 23:09
ya arkadaşlar hadi güzel olduda organize olduk ama bize destek wericek dergilere tw programlarınada ulaşmak lazım :) yakınmaktan çok hareket etsek nası olu ?

Öle dergi tv programları falan yoqqqq ... Kaza kan ölüm sakat kalan olursa hepsi üşüşüyor ama istanbulda pisttler kapandı pist kalmadı insanları sokaklara yönlendiriyolar diye 150 tane mail attım 1 allahın kulu nasıl neden niye demedi ....

Emir_b16a
16-01-2007, 23:22
Öle dergi tv programları falan yoqqqq ... Kaza kan ölüm sakat kalan olursa hepsi üşüşüyor ama istanbulda pisttler kapandı pist kalmadı insanları sokaklara yönlendiriyolar diye 150 tane mail attım 1 allahın kulu nasıl neden niye demedi ....

o zmn birinimi öldürücez ? en azından bi çaba göstermek lazım maille falan olur gibi diil en azından otohaber otoshow we dier dergilere mail atalım hepsi dile getirsin sinyal programıyla görüşelim biraz üstüne düşsünler

ef186
17-01-2007, 00:29
o zmn birinimi öldürücez ? en azından bi çaba göstermek lazım maille falan olur gibi diil en azından otohaber otoshow we dier dergilere mail atalım hepsi dile getirsin sinyal programıyla görüşelim biraz üstüne düşsünler

Sölediğin şeyleri zamanında denediğimizi bikere daha yazıyım bari .....

Emir_b16a
17-01-2007, 11:14
Sölediğin şeyleri zamanında denediğimizi bikere daha yazıyım bari .....

o zmn egzoz takmam naapiim :D

suby35
17-01-2007, 18:42
evet egzoz yuzunden ceza yemıs bulunmaktayım:mad: aslında baglamadıkları ıcın sanslıyım onada sukur...

trafık cezalarını bankalara yatırabılıyormuyuz ve hangı bankalara?

ef186
17-01-2007, 20:23
Ziraat bankası ve oyak banktan yatırmıştım baya zman önce .... yada vergi dairelerindende yatırılıyodu sanırım ... Geçmiş olsun ....

ef186
17-01-2007, 20:24
o zmn egzoz takmam naapiim :D

Takıcan Kaçıcan :D

badmast3r
17-01-2007, 21:09
ba$bakanLık bimere maiL atabiLirsiniz bu konuda sorunLarInIzI. biz denizLiden attık bimere dertLerimizi ve denizLi emniyet müdürLüğünden 2 poLis geLdi şikayetimizi dinLedi ve ba$bakanLıktan yazI geLdi ruhsata i$LetebiLirsiniz die yazIda yazan ön arka tampon yan mar$piyeL tadiLatLıdır yazmak suretiyLe tse den projeyi çizdirip emniyet müdürLüğü onayLıyo. bana bugün geLen maiL de ise çar$amba günü denizLi emniyet müdürLüğüne cagırıLıyoruz modifiye konusunda konu$mak üzere ne nedir ne ne deiLdir .. ama tavsiyem ba$bakanLık bimere derdinizi anLatIn gercekten iLgiLeniyoLar ..

ef186
17-01-2007, 21:18
ba$bakanLık bimere maiL atabiLirsiniz bu konuda sorunLarInIzI. biz denizLiden attık bimere dertLerimizi ve denizLi emniyet müdürLüğünden 2 poLis geLdi şikayetimizi dinLedi ve ba$bakanLıktan yazI geLdi ruhsata i$LetebiLirsiniz die yazIda yazan ön arka tampon yan mar$piyeL tadiLatLıdır yazmak suretiyLe tse den projeyi çizdirip emniyet müdürLüğü onayLıyo. bana bugün geLen maiL de ise çar$amba günü denizLi emniyet müdürLüğüne cagırıLıyoruz modifiye konusunda konu$mak üzere ne nedir ne ne deiLdir .. ama tavsiyem ba$bakanLık bimere derdinizi anLatIn gercekten iLgiLeniyoLar ..

Ruhsatınıza işlettinizmi bunları ? Eyer işlettiyseniz emsal teşkil edebilir mümkünse ruhsatınızın fotokopisini rica edebilirmiyiz ? Veya size gelen yazıyı scan edip siteye atarmısınız ?
aynı dertten yakınan arkadaşlar da bu örnekler sayesinde belki bu dertten kurtulur
??

badmast3r
17-01-2007, 21:20
tmm geLen yazIyI scan Edip siteye ekLiyim en kIsa zamanda ;)

ef186
17-01-2007, 21:23
tmm geLen yazIyI scan Edip siteye ekLiyim en kIsa zamanda ;)

Çok memnun oluruz ... Teşekkürler ....

suby35
17-01-2007, 21:35
Ziraat bankası ve oyak banktan yatırmıştım baya zman önce .... yada vergi dairelerindende yatırılıyodu sanırım ... Geçmiş olsun ....
tesekkur ederım:)

KaanKY
17-01-2007, 21:37
bence en sağlamı alalım yanıma yetkili biri bindirelim arabaya trafikde üstümüze nasıl kırılır ticari araçlar nasıl makas atıo standatr arabalar nasıl gezio hepsini görsünler bence :) ne bu bee gusel bi paylaşım olur eğer böyle bişiler yaparsanız

YALIM
18-01-2007, 12:44
Bunun olabilirliği varsa çok güzel olur gerçekten..

AG31
18-01-2007, 13:59
Bence bu konuda yapılacak bişey yok,devlet bindiği dalı kesmez,benzinden,havayı kirlettiğimizden,yıllık vergilerden,trafik cezalarından(tunıng ile ilgili olanlarından)asla vaz geçmez he he,geçse idi benzin fiyatı,vergiler,yarıya iner arabalarımıza yaptığımız modifiyer ruhsata işlenir ve trafik polisleri bu konuda bilgilendirilirdi ama bu pek mümkün görünmüyor(şahsi fikrim tabiki).:Deli:

TAM35GNY
19-01-2007, 16:03
http://www.egeeglence.com alında görün bi şeyler yapalım derken millet nasıl makara yapıyor...:mad: :mad: Müstahak aslında bu insanlara...:mad: :mad:

ef186
20-01-2007, 04:42
Ege Tuning ve Otomobil Sporları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Günay Güleç son haftalarda İzmir'de trafikten men edilen moodifiyeli 30u aşkın aracın en kısa zamanda serbest bıraktıracağından kimsenin şüphesi olmasın diye demeçler veriyormuş. Sürat ölüm değil yaşam tarzıdır diyen Günay Bey bakalım neler yapacak hep birlikte göreceğiz..
Haber Tarihi: 19.01.2007

:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

Biri galiba makara yapmış ... Eşşek şakası ....

AyB_Tv
20-01-2007, 12:55

merak etme zamanında herşey denendi herşey emin ol ( istanbul için ) bütün dergiler ve start tv gibi ozaman otomobil televizyonları ve programları ortak çalışma içine girdiler.emniyet genel müdürlüğü ile kontağa geçildi ama nafile hiçbirşey olmadı ! dergilerde editörler bunun için yazılar yazdı,televizyonlarda tektük bu konuya değinildi!

artık televizyonlar ve dergiler bu işe girmek istemiyo haklı olarak,çünkü karşı taraf çok güçlü ;)

bu işin türkiyede düzelmesi için artık tek yapılması gereken beklemek ve dua etmek..belki bilir kişi gelirde emniyete ve trafiğe ozaman bu işler bi rayına oturur...