Orijinalini görmek için tıklayınız : Askerlik İle İlgili Bir Soru
lucky Jackal
25-03-2010, 11:12
iş yerim ile alakalı sorunlarım var,ayrılmak istiyorum ama bu kadar yıldır çalıştığım için içerdede hatırı sayılır bir tazminatım var.Konuyu askerliğe şöle bağlıcam,normalde benim askerliğim 2011 KAsım'a kadar tecilli,ben şimdi gitsem bu tecili kaldırsam erken dilekçe vermez isem ağustos ayında kısa dönem alıyorlarmış askere,Askerlik şubesine sordum.Zaten mayısta nişanım var nisanda gidemem ama ağustos uygun benim için.Ama ben gidip bu tecili kaldırdığım an bana bi belge bi kağıt gibi bi şey verilir mi iş yerimden tazminatı alıp ağustosa kadar çalışmak zorunda kalmıyim.Yoksa iş yeri için illa sülüs mü gerekli.
yani kısaca niyetim şu,ben tecili ağustosata gidebilecek şekilde kaldırıyim,geliyim şirkete diyimki kardeşim ben ağustosta askere gidiorm çıkıcam işten diyim,alıyim tazminatı ağustosa kadar yatıyim.Buradaki önemli soru bu askeri şubeden tazminatımı alabilmem için gerekli belge nedir tecili kaldırdığım gibi alabilir miyim o belgeyi? kimseden net bi cevap alamadım bu konuda,umarım bilgisi olan vardır:confused:
M U R A T
25-03-2010, 11:23
bende geçen sene ağustos ta askere gittim şubeden asker olduğuma dair evrak aldım işyerine verip çıkışımı aldım ama ağustos ta gideceksen şimdiden çıkışını alamazsın
lucky Jackal
25-03-2010, 11:28
bende geçen sene ağustos ta askere gittim şubeden asker olduğuma dair evrak aldım işyerine verip çıkışımı aldım ama ağustos ta gideceksen şimdiden çıkışını alamazsınçıkış için illa sülüs veya askerlik sevk belgesi gibi bi şey mi istiolar? yani şimdiden alamayacağım bi şey
SekoLive
25-03-2010, 11:30
bide illegal olay var ama süre çok uzak istirahat raporu ayarlyayabilirsen o tarihe kadar giderken illaki alırsın tazminatını... çok tavsiye edilmesede bi yöntem olabilir.
M U R A T
25-03-2010, 11:32
çıkış için illa sülüs veya askerlik sevk belgesi gibi bi şey mi istiolar? yani şimdiden alamayacağım bi şey
evet aynen öyle sen zaten önce tecilini bozacaksın 2011 e atıcaklar daha sonra ağustosta gitmek istediğin için dilekçe vericeksin kesinleştikten sonra o belgeyi alabilirsin
dostum daha yeni askere giden bir iki arkadaşın işlemlerini yaptım bana sülüsün lazım tazminatını ödemem için.
lucky Jackal
25-03-2010, 12:15
dostum daha yeni askere giden bir iki arkadaşın işlemlerini yaptım bana sülüsün lazım tazminatını ödemem için.sanırım sülüste askere gtimeden 2-3 gün önce veriliyor değil mi?
anıl turan
25-03-2010, 12:24
iş yerim ile alakalı sorunlarım var,ayrılmak istiyorum ama bu kadar yıldır çalıştığım için içerdede hatırı sayılır bir tazminatım var.Konuyu askerliğe şöle bağlıcam,normalde benim askerliğim 2011 KAsım'a kadar tecilli,ben şimdi gitsem bu tecili kaldırsam erken dilekçe vermez isem ağustos ayında kısa dönem alıyorlarmış askere,Askerlik şubesine sordum.Zaten mayısta nişanım var nisanda gidemem ama ağustos uygun benim için.Ama ben gidip bu tecili kaldırdığım an bana bi belge bi kağıt gibi bi şey verilir mi iş yerimden tazminatı alıp ağustosa kadar çalışmak zorunda kalmıyim.Yoksa iş yeri için illa sülüs mü gerekli.
yani kısaca niyetim şu,ben tecili ağustosata gidebilecek şekilde kaldırıyim,geliyim şirkete diyimki kardeşim ben ağustosta askere gidiorm çıkıcam işten diyim,alıyim tazminatı ağustosa kadar yatıyim.Buradaki önemli soru bu askeri şubeden tazminatımı alabilmem için gerekli belge nedir tecili kaldırdığım gibi alabilir miyim o belgeyi? kimseden net bi cevap alamadım bu konuda,umarım bilgisi olan vardır:confused:
şimdi şöyle oluyor kendimden anlatayim...
şuanda tecilini bozdursan zaten nisan ayında gidemezsin şubatın 25inde bitti Nisan celp dönemine katilmak isteyen adaylarin başvurusu... şubatta tecili bozdurdum erken sevk için nisan celp döneminde askere gitmek için. 1-30 mart arasi evraklarınla birlikte gel dediler, 10martta evraklarım ile birlikte gittim, işlemleri yaptım sarı zarfımı aldım (bu sarı zarf açılmadan sınava gidilecekmiş 1-2-3 nisanda) sarı zarf verilirken iş yeri için belge istiyor musun diye sordular o evrakıda aldım.
sen haziran ayının içerisinde tecilini bozdurusun, ağustos celp dönemine askere gitmek istiyorum ailevi/iş yeri vs nedenlerle diye dilekçe verirsin. sana bir kağıt parçası verirler 1-30 temmuz ayı içerisinde tekrar gel evraklarınla diye, temmuz ayı içerisinde alırsın evraklarını askerlik şubesine gidersin, sarı zarfı verdiklerinde iş yerine verilmek üzere bahsettiğim evrak verirler sana alıyorsun evrakını, (bu evrakın üstünde senin ağustos döneminde askere alinacagin yazili. Bu evraki is yerine veriyorsun, onlarda sana tazminatını veriyorlar. Brut maaş * çalıştığın yıl olarak.
lucky Jackal
25-03-2010, 12:42
şimdi şöyle oluyor kendimden anlatayim...
şuanda tecilini bozdursan zaten nisan ayında gidemezsin şubatın 25inde bitti Nisan celp dönemine katilmak isteyen adaylarin başvurusu... şubatta tecili bozdurdum erken sevk için nisan celp döneminde askere gitmek için. 1-30 mart arasi evraklarınla birlikte gel dediler, 10martta evraklarım ile birlikte gittim, işlemleri yaptım sarı zarfımı aldım (bu sarı zarf açılmadan sınava gidilecekmiş 1-2-3 nisanda) sarı zarf verilirken iş yeri için belge istiyor musun diye sordular o evrakıda aldım.
sen haziran ayının içerisinde tecilini bozdurusun, ağustos celp dönemine askere gitmek istiyorum ailevi/iş yeri vs nedenlerle diye dilekçe verirsin. sana bir kağıt parçası verirler 1-30 temmuz ayı içerisinde tekrar gel evraklarınla diye, temmuz ayı içerisinde alırsın evraklarını askerlik şubesine gidersin, sarı zarfı verdiklerinde iş yerine verilmek üzere bahsettiğim evrak verirler sana alıyorsun evrakını, (bu evrakın üstünde senin ağustos döneminde askere alinacagin yazili. Bu evraki is yerine veriyorsun, onlarda sana tazminatını veriyorlar. Brut maaş * çalıştığın yıl olarak.yani ben her halükarda ağustosta askere gidiorm diyip tazminatı şimdiden alamam.şeytan dio yak tazminatı falan ya:mad:
anıl turan
25-03-2010, 13:55
yani ben her halükarda ağustosta askere gidiorm diyip tazminatı şimdiden alamam.şeytan dio yak tazminatı falan ya:mad:
evet, malesef... aslında birazda şirketle arandaki muhabbete bağlı normalde temmuzda alırsın o bahsettiğim evrakı onu göstermeden tazminat vermez çoğu şirket...
size askerden döndüğünüzde iş garantisi verip tazminatınızıda vermeyebilirler döndüğünüzde işe almazlarsa ödeme yapabilirler böle durumlarda var ödeme yapmazlarsa iş mahkemesi felan iş uzar malesef
bende de aynı dert var sülüs olmadan tazminat alamazsın ayrıca sülüsü de en fazla 1hafta önce veriyolarmış ağustosda askere gitmeyi düşünüyorsan temmuzun son haftasından önce alamazsın
benimde askerlik ile ilgili bir sorum var yeni başlık açmadan burdan devam ediym ağustosda askerim yani tecil tarihimin süresi doluyo yalnız belli planlar olduğu için askerliği 5-6ay ertelemem gerekiyor şu an menisküs olduğumdan dolayı ameliyat olma durumum var acaba temmuz ayı gibi gidip ameliyat olsam sonra rapor alıp 6ay erteleme yaptırabilir miyim veya nasıl bir yol izlemeliyim yoksa her şekilde ağustosda alırlar mı