Orijinalini görmek için tıklayınız : hafif volant hakkında
Onur typer
28-03-2010, 23:28
hafif volan uzun mesafede 4. vıtes ve sonrasında araca 1-2 boy arası kaybettirirmi ??
Hafif volan son sürati düşürür diye biliyorum.
Onur typer
28-03-2010, 23:40
3den sonrası ıste ne yapar
5.vitesde - olarak farkı hissedersin. Ama altlardaki o gaz tepkisi ve whp ye katkısından sevdiğim bi parçadır :)
ahmet3425
29-03-2010, 01:56
5.vitesde - olarak farkı hissedersin. Ama altlardaki o gaz tepkisi ve whp ye katkısından sevdiğim bi parçadır :)
whp olarak ne kadar fark eder bu hafif volant?
hafif volan + kesik krank :)
Onur typer
29-03-2010, 12:11
kanka sımdı bende toda baskı ve hafıf var uzunda 1-2 boy falan farkedıosa orjınalını takıyım dıorum sonucta roll yapıoruz hep
fsunnetci
29-03-2010, 13:04
Roll'de 200kmh'de kesiyorsun zaten.hafif volanlı arabada zaten ağırlık olarak 4.vites sonrası güç kaybı yaşıyor bende aldım ama takdırmadım aynı speclerde bir araba ile kaldırırsan aracını farkı daha iyi anlarsın..
şimdi anlamadgım nokta hafıf volan top spedımı dusuyor suratlenmeye baslayınca araba :)
evet ozellikle sabit gazla yokuş yukarı çıkmaya başlayınca da hız düşmeye başlıyor gaza basmak gerekiyor biraz daha ama verdiği tepki orj nazaran çok daha çabuk oluyor
sadece volan olarak deneme fırsatım olmadı malesef
ama krank kol volan kasnak hepsi hafifleyince tadından yenmiyor
hafif volanla araba top speed'e zank diye çıkıyor.. ben gözlerimle gördüm :) eskisi-yenisi...
Rollinglerde normal volanı olan araçlara göre 1 veya 1,5 sn ye önce devri bitiriyordum.
fsunnetci
29-03-2010, 13:37
eğer hafif volan iş yapmaz birşey olsaydı zaten EP3 kasalarda 2004-2005 lerde ve DC5 İntegra Type R'larda hafif volan koymazdı Honda firması..;)
hafif volan + kesik krank :)
kesik krank ne oluyor üstad? :confused: hafifletilmiş krank mı oluyor?
opeldostlar
26-04-2010, 00:41
kesik krank hafifletilmiş yani baş belası bence başıma gelmedide gelen çok kıran vs 2. bi sebebide hafif volan bunlarda marka önemli kendin yaptırırsan ölçüm değerleri mmolmalı kafaya göre sakat
cc hafif volan var ama top speed düşüyor malesef...
zaten yaptığım roll lerde bunu görüyorum...
roll ler 200 de bitse sorun yokda 200 de biten bir roll daha yapamadım :D
cc hafif volan var ama top speed düşüyor malesef...
zaten yaptığım roll lerde bunu görüyorum...
roll ler 200 de bitse sorun yokda 200 de biten bir roll daha yapamadım :D
tam tersi bende... top speed e ulaşmam öyle kolay olduki :) çok hafif olmadıkça hafif volan bence iyi bir modifiye parçasıdır..
Yüksek devirde yük altındaki motorun ölü noktaları atlaması zorlaştığı için sanırım performansta düşüş meydana geliyor ?
Hafif volant bence topspeed i düşürmekten ziyade topspeed de giderken rüzgar eğim vs gibi etkenlere karşı aracın topspeed de kalmasını zorlaştırır.
benım bıldığımde etkı ettiği şey yüksek suratlerde gıderken ayağınızı gazdan çektiğinizde araba cok cabuk hız kesiyor yanı oyle bellı bır sure yavaş yavaş dusmuyor hız orjnalıne gore daha cabuk dusuyor :)
kanashibari
25-05-2011, 14:20
Volan örneğini bildiğim kadarıyla son süratte araç viteste iken gazdan ayağınızı çektiğinizde orj volana göre daha hızlı bir şekilde hızınızın düşmesini sağlar. Doğal olarak da son hıza kolay çıkmanızı sağlar.
hafif volan top speeed i düşürmüyor yaptığı şey agır volanın dönmesinden olan ataletin azalması üst hızlarda onun bile dönmesi aracın kendi hızlanmasını sağlıyor rahatca
hafif takınca çevirdiin totl ağırlığı düşürüyorsun ama yüksek hızlaarda şanzımanın senin yavaslatmasınıda sağlıyor yni top speeed e çıkmak zorlsıyor okadar
MrtYILDIZ
29-05-2011, 00:38
seLam..aracımda exedy stage 2 baLata var +exedy hafif voLan koydum önceLeri kadranı rahatLıkLa bitiriyor artı oLarak rüzgar eğim vs vs durumLara qöre 15 iLa 20 km arası qeçiyor du şuan topspeed denemedim sizce hafif voLan takmakLa iyimi yaptım kötümü bunu biLmiyorum biLen arkadaşLar yardımcı oLursa sevinirim .. dewamLı roLL yaptığımız için artı oLarak roLLeri 200de kesmiyoruz topspeed araçLar ne zamn son hıza uLaşıp tamam artık benden bu kadar diyene kadar basıyoruz ...araçta spec oLarak megan 4-1 headers 60Lık düz boru buddy cLub egsoz simota cai var kapak açıLmamış orj..şimdiden teşekkürLer
hafif volan torku düşürüyo yuksek hızda diyolar ? doğrumu yav?